Golfsiden.com - Norges største uavhengige nettsted for golf - Norges store golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Profesjonell golf
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72

THAILAND

Tilbake til første side           Debattsiden

Hvilket land er du interessert i?
Argentina Australia Belgia Brasil Canada Danmark Dominikanske Republikk Dubai Egypt England Estland Finland Frankrike Irland Island Italia Jamaica Kina Kypros Marokko Nederland Polen Portugal Skottland Spania Sveits Sverige Sør-Afrika Thailand Tsjekkia Tunisia Tyrkia Tyskland Uganda USA Østerrike


Bjørn Wirkola har vært frontfigur i denne meget sosiale og populære reisen til Thailand i mange år.

31.03 OrkidéEkspressen:
WirkolaCup i THailand
Denne sosiale reisen til Thailand har vært meget attraktiv i flere år. Les mer

Fra greenen på det lekre 10. hullet - par 3 Foto: hjemmesiden

24.02 Black Mountain:
Thailands og Asias beste bane
Golfsiden har besøkt Black Mountain ved et par anledninger. Senest i vinter. Imponerende. Les merBjørn Wirkola er med for 5. gang. 

27.02 OrkidéEkspressen:
WirkolaCup for 5. gang
Interessen for Wirkola Cup i Thailand i oktober har vært stor i flere år nå. Det er en del ledige plasser til årets tur. Les mer


 Banyan er en av de fine banene som benyttes på turen i Thailand. Foto: A. Ramnefjell

09.04 På tur med Bjørn Wirkola:
En Thailand-tur det er sving over
Orkidéekspressen har arrangert tur sammen med Bjørn Wirkola til Thailand i flere år. Her er det ikke bare golf. Det finnes mange andre muligheter for turisme om man har ønsker i den retning. Les mer


Hua Hin's Lord Mayor, Khun Nopporn Vuttikul mottar prisen:
Golf Destination of the Year Asia/Australasia 2014 Award


15.11 Hua Hin:
Golf Destination of the Year
Thailand er et flott land for golf. Hua Hin har mange gode baner og er blitt et meget populært sted for golfspillere fra hele verden. Les mer


Black Mountain, Hua Hin, gjør mye for å vise seg fram fra sin beste side - og det klarer de. Foto: A. Ramnefjell

19.12.12 Banebesøket:
Black Mountain - den beste banen i Thailand
Dette er ikke bare den beste banen i Thailand, men den er også kåret til den the best championship course in Asian Pacific og mer til. Det sier mye om banen, men ikke alt.... Les mer


Det svenske vinnerlaget i Thai Pro Am. Foto: A. Ramnefjell

03.12 Thai Pro AM:
Det blir et årlig arrangement
Det ble et meget vellykket arrangement i Thailand i uke 48 da debuten for Thai Pro Am gikk av stabelen på baner av meget høy internasjonal standard. Svensk seier og norsk andreplass. Les mer

 


Banyan - utsikt fra klubbhuset

01.10.09 Reisebrev fra Thailand:
Enda en ny bane i Hua Hin, og enda en er under bygging!
Av: Steinar Bjerke
Den nye banen Banyan åpnet så sent som 1. oktober 2008.
Det er hollandsk kapital som stå bak denne betydelige investeringen.
Les merGreenen på det 18. hullet sett fra klubbhuset

08.05 Golf i Thailand:
Ny bane åpnet
Av: Steinar Bjerke
Det skjer mye på golffronten i Hua Hin for tiden!
Les mer
22.04 Reiser og golf:
GolfFerie med nye, spennende reisemål i sesongen 2005/2006
Golfspillere reiser mer og mer. Vi merker stigende interesse for å feriere sammen med golfkøllene. Les mer


09.12.04 Thailand:
Drømmegolf i Thailand 2004
Av: Steinar Bjerke

En gjeng nordmenn med sine caddier

Hverdagsgreenfee til 70 kroner og mer til. Her kan du drømme deg bort en stund. Artikkelen er innholdsrik! Les mer


30.12 Thailand:
Interessant reisemål
Louis Røren har lagd denne rapporten. Les mer


04.12
Thailand for 3. gang på rad
Steinar Bjerke har gitt Golfsidens lesere innblikk i golf i Thailand. Mange har satt pris på det. Her er en fersk rapport. Les mer


02.06.03
Rapport fra den varme tiden i Thailand fra en reise våren 2003 Les mer


04.12.02
Der skulle vi gjerne vært!
Reiserapport fra Thailand. Steinar Bjerke har vært i Thailand igjen. Mange leste hans forrige rapport som du finner på denne siden. Etter en tur høsten 2002 har vi mottatt denne fristende rapporten. Les mer

(November 2001)
Golf i Thailand – rapport fra Paradiset. Av: Steinar Bjerke (Spørsmål? Steinar.Bjerke@unil.no

Det er etter hvert mange nordmenn som har spilt golf i Thailand. Dette er en rapport fra en egenarrangert reise i november 2001, som kanskje har noen tips som kan komme godt med, hvis du planlegger noe lignende?  Eller kanskje du blir inspirert til å hive deg ut i det?  

Selv har jeg hatt Thailand som reisemål i jobbsammenheng i snart 30 år, men dessverre bare spilt golf i de siste 5. En jobbreise til Hua Hin i november 2000 gjorde meg oppmerksom på hvilke unike muligheter for golf som bys i dette området – og i resten av Thailand for den saks skyld.

Det finnes mer enn 200 baner i landet. De varierer i kvalitet fra internasjonale mesterskapsbaner, til mer eller mindre rufsete ”bakhager”. Hua Hin-området har 6 baner av god kvalitet og varierende vanskelighetsgrad, og ferievalget falt derfor på dette området, ikke minst fordi byen har motorveiforbindelse de 240 kilometerne til Bangkok.

Så var det valg av teknisk arrangør. Det var bare å kaste seg ut i Cyberspace fra nærmeste søkeplattform, og la det stå til, samtidig som lokale kontakter ble rådespurt på mer generelt grunnlag. Valget falt på en liten, lokal golfarrangør (mann/konebutikk) drevet av en engelskmann med lang og broket erfaring fra det meste av Fjerne Østen. Etter noen mailer og telefoner, ble følgende pakke sydd sammen:

1)     Henting i Bangkok  


2)     Opphold i 13 døgn i 3-roms leilighet på 117 kvm. Leiligheten har 2 soverom med hvert sitt tilliggende bad, stor stue med minikjøkken, men vi brukte ikke annet en kjøleskapet. Alle rom har direkte utgang til stor felles terrasse som vender mot svømmebassenget. Bassenget slynger seg gjennom hele komplekset ned til havet i en lengde på ca. 150 meter. Europeisk frokost til 4 personer med alt hjertet kan begjære inngår i prisen.

3)     20 runder midtuke-golf golf  inkusive green-fees og caddie-fees. (Helgene er dyrere, og det er mer trykk på banene)

4)     Transport til og fra banene hver spilledag.

 5) Transport til flyplassen i Bangkok etter endt ferie.

Dette høres jo ganske dyrt ut, ikke sant? Sannheten kan være grusom og gledelig. I dette tilfelle er det det siste som gjelder, forutsatt at du har gode venner eller familie du kan dele leiligheten med, slik at dere blir 4 som bor sammen. Slapp av! Hvis dere ikke vil treffes, er det god mulighet for at dere ikke vil se hverandre annet enn i utgangsdøren, og kanskje på terrassen. Men selskap kan jo være hyggelig også!

Den samlede prisen for hele opplegget er ca kr 16.000.-. Ikke per person men for alle 4! Det blir 4.000 per person inklusive 5 golfrunder. Skal du reise i Europa med samme opplegg betaler du det samme i leiebil og green-fee i løpet av en uke.

I dagens marked bør det være en enkel sak å finne en flybillett til Bangkok for rundt 6.000 kroner. Deretter er det kun mat, fornøyelser og shopping som kommer i tillegg. Men det gjør det jo uansett hvor du reiser, ikke sant? Og dette betyr at Hua Hin faktisk kan konkurrere på pris med en hvilken som helst golfdestinasjon i Europa.

Som en tilleggsbonus får du det generelle prisnivået i Hua Hin. Byen er faktisk fast bosted for den thailandske kongefamilien, og ferie og weekendsted for et utall bankokianere som har ferieleiligheter i de mange leilighetskompleksene som er strødd langs kysten fra Cha-Um til Khao Takiab. Dette virker sterkt dempende på prisene i forhold til Phuket og Pataya, som oversvømmes av betalingsvillige europeere.

Alle golfbanene har gode restauranter i sine fantastiske klubbhus, og det skal faktisk utvises meget god matlyst og en kraftig tørst for å klare å drive lunsjregningen noe særlig over kr 50 per person inklusive drikke.

Middag er en annen historie. Byen har restauranter med thai, kinesisk fransk, italiensk, svensk, koreansk, japansk, sveitsisk, østerriksk, og tysk kjøkken. Men det eneste du trenger er egentlig thaimat som er både mild og krydret og svært velsmakende. Sjekk menyen hvis du har en sart gane, for når det står spicy, så mener de alvor! Men variasjonsmulighetene finnes altså i rikt monn.

Hua Hin har et stort fiskemottak, og tilgangen på fersk og nydelig sjømat er nesten ubegrenset. Vi tilbrakte en kveld på Chao Talay midt i sentrum. Seks personer fråtset i et antall thairetter med bl.a. gigantiske grillede tigerreker – store som en middels hummer. (1 per person er nok.) Fatøl til alle etter behag. Vi klarte å få den samlede regningen for hele selskapet opp i 360 kroner, dvs 60 per person. En fire retters ”set meny” på en fransk gourmetrestaurant litt lenger ned i samme gate koster dobbelt så mye, og maten er nyyyydelig! En akseptabel rødvin får man for 120-150 kroner. På restaurant.

Bomulighetene er forresten legio. Alt fra enkle hotell med aircondition til luksushoteller med spa-faciliteter og priser deretter. To personer bor både bra og sentralt på et romslig og rent dobbeltrom med bad og aircondition til 200 kroner pr døgn, men da er du uten frokost og svømmebasseng. En solid frokost fikser du rundt hjørnet for 20-25 kroner, og sjøen er aldri langt unna, og den er for alle! For ingen strender er private i Thailand.

Eller hva sies om en tre etasjes rekkehusleilighet med 4 store doble soverom, 5 bad (det ene er til hushjelpen, som også har et eget rom ved siden av kjøkkenet). Stor stue og fullt kjøkken. Fullt møblert, og med et av Thailands største svømmebasseng rett utenfor terrassen. Alt beliggende i en nydelig palmelund. Hele området er inngjerdet og med en uniformert vakt som løfter bommen og står i stram givakt når du kommer hjem fra golfbanen.

Slikt koster selvfølgelig! Nemlig kr. 5000.-  PER MÅNED!!!!!!! Men da må du gå i 5 minutter til stranden. Hvis 4 vennepar deler, blir det kr 42 per par, per døgn. For den som ønsker å tilbringe vinteren i Thailand, for eksempel 4 måneder, blir prisen 5.000 per par, hvis huset er fullt hele tiden. Men frokost må du betale selv. Spleiser du på en hushjelp med dine medboere slipper du å lage mat, og  vaske opp. Du blir faktisk fri for alt annet husarbeid også. Kostnad? Ukjent, men høyst overkommelig.

Golfpensjonister, glem Spania! 
Tilsvarende rekkehus er til salgs for 1.1 mkr., fullt møblert. Slett ingen upris for 270 kvm bta med høy standard. Månedlige felleskostnader utgjør noen få hundrelapper. Men det er faktisk billigere å leie enn å kjøpe, og det finnes selvfølgelig andre leiealternativer også. Men det krever litt jobb å finne dem, merkelig nok.

Men det var jo golfen vi kom for. Med partner med grønt kort, og en egen handicap på 28 var spenningen stor. Men vi traff bare trivelige mennesker, og fikk hyggelig følge på banen av folk med de forskjelligste nasjonaliteter. Ingen sure miner, eller dårlig skjult  stønning over slicede driver og toppede fairwayslag. Heller smil og latter og oppmuntrende kommentarer. Eller som John fra Skottland sa med et smil da jeg hadde hakket meg ut av en greenbunker og duffet pitchen på det 9. slaget på et par 5 hull, og fremdeles  lå noen meter fra greenen:

Good shot! A couple  more, and you are on the green before you know it!

Banene 
Etter tre dager i Bangkok uten golf, hadde et ikke ubetydelig spillesug opparbeidet seg. Vi hadde på forhånd forutsett nettopp dette, og hadde avtalt med vår arrangør, som hentet oss personlig, at vi skulle stoppe på halvveien og spille på Sawang Resort Golf Club. Det syntes han var en god ide, og foreslo at vi skulle gå en threesome. Ganske lurt trekk faktisk, for på den måten kunne vi i ro og mak diskutere opplegget for de neste to ukene, og samtidig få en rekke gode tips for oppholdet i Hua Hin.

Banen ga absolutt mersmak, men en kjøretid på 90 minutter til Hua Hin, gjorde at vi valgte den bort for resten av oppholdet. Tre timer i bil for en runde blir for mye når solen skinner, og stranden lokker til latmannsliv.

Kongen blant banene i området er uten tvil Springfield Royal Country Club. Den er designet av Jack Nicklaus, og har et klubbhus som bare er utrolig. Garderobeanlegget er mønstergyldig, og en skyggefull og luftig friluftsrestaurant som virkelig stemmer sinnet til fred etter en slitsom runde. Banen er 6400 m fra back tee, og 5700 m fra vanlig herretee. Greenene er djevelsk raske og ondulerte, men caddiene hjelper deg å lese. Du gjør klokt i å lytte til deres råd, selv om du ikke tror på det de sier. En bomputt i nedoverbakke ruller gjerne 5 meter forbi hullet hvis du tar i for mye. På enkelte hull kan det være nok å sette ballen i bevegelse for å gå langt forbi hullet, hvis du ikke senker på første forsøk.

Klubben har også et stort anlegg med hotell og ferieleiligheter ved Cha-Um, slik at det er mulig å kjøpe komplette golfpakker. Det er også kontinuerlige skyttelbusser mellom ferieanlegget og banen. Men det er det også fra en rekke andre hoteller i byen.  

Vår favoritt ble The Imperial Lake Wiew Hotel and Golf Club, ikke minst på grunn av det deilige svømmebassenget med jacuzzi, som inviterte til herlig avslapning og solbad (eller en liten lur i skyggen) etter at runden og lunsjen var unnagjort. Banen er morsom og variert, og føles noe enklere enn Springfield, selv om lengden er omtrent den samme. Det er tre sløyfer med ni hull, noe som reduserer køen når det er mange spillere ute.  

Det er, som navnet sier, et meget hyggelig hotell i to etasjer i forbindelse med klubbhuset. Et dobbeltrom koster ca. kr 700.- inklusive frokost. Velger man å bo der, spiller man på halv green-fee eller ca. kr. 150.- inkl caddie. Man kan også forhandle om komplette golfpakker. Velger du å bo her, er du langt utpå landet, så lengre opphold kan nok bli noe ensformig hvis du ikke spiller 36, 45 eller 54 hull per dag og bruker resten av tiden på å sove og spise…..  

Royal Hua Hin Golf Club  er en klassisk parkbane midt i byen, like ved jernbanestasjonen. Den ble anlagt av en skotsk jernbaneingeniør da jernbanen kom i 1923, og er kjemisk fri for vannhindre. Store skyggefulle trær skaper både miljø og utfordringer, og fairwayene er brede og lettspilte, hvis man bare holder seg til dem….for det skal man jo. Caddiene på denne banen var nok de dyktigste av dem vi møtte, og de ga både instruksjon og gode råd under runden. Restauranten serverer en rikholdig meny til rørende lave priser. Banen er utleid til Boon Rawd Brewery som i tillegg til å produsere det utmerkede ølet Singha, også driver banen. Dette har medført en del oppgraderinger og investeringer i løpet av det siste året, og disse vil sikkert fortsette.  

Det er et ”must” å spille denne klassiske banen.

The Majestic Creek Country Club er en forholdsvis flat bane med mye vann og et par 6! hull på 770 yards eller vel 700 meter fra backtee. En trivelig bane med biltransport mellom to av hullene, hvor gangavstanden er et par hundre meter. Jeg tror vi hadde overlevd selv om vi måtte gå, men transporten bidrar nok til å få opp spillehastigheten, og det er jo aldri feil. Det foregikk arbeid på klubbhuset da vi var der, så det blir sikkert enda bedre enn det allerede er. Til klubben hører for øvrig et hotellanlegg nede ved kysten mellom Cha-Um og Hua Hin, slik at det er mulig å kjøpe komplette pakker med opphold, golf og transport til banen. Men da reduserer man muligheten til å spille på andre baner i området, og det er ikke spesielt lurt!

Bangkok Golf Milford and Resort er en meget utfordrende bane syd for Hua Hin. Det er bygget et gigantisk hotell (ligner mistenkelig på et stort kornsilokompleks) på minst 25 etasjer, og ifølge vår mann hadde de hatt noen meget prisgunstige golfpakker som førte til stort trykk på banen i helgene.

Banen er totalt forskjellig fra de andre i området, og dette gjelder spesielt de første 9 hullene med trange, skrå fairwayer, tett rough og store høydeforskjeller Det sies at leieavtalen for området er i ferd med å utløpe, og det bærer både klubbhus og bane et visst preg av. Men unn deg allikevel en runde her. Du kommer helt sikkert ikke til å glemme de første 9 på en stund. Greenene gir deg garantert mareritt i flere netter. Raske som parkettgulv, med tildels usynlige onduleringer som driver deg til vanvidd. I tillegg har de en greenkeeper som antagelig hadde kranglet med kona kvelden før, og hadde bestemt seg for at det skulle hevnes med utspekulerte hullplasseringer for å rette opp noe av den urettferdighet han hadde blitt utsatt for. Og det tar han ut på deg! Lykke til!

Palm Hills Resort and Country Club
Banen omkranses av tusenvis av palmer og er noe kortere enn de store ”dragerne”. Dette var den eneste banen vi ikke spilte, fordi vår mann mente at den var i dårlig forfatning. Dette stemte ikke med opplysninger fra andre spillere vi snakket med, og det betyr at vi har en bane til gode til neste besøk i Hua Hin. I mars kanskje? Fristelsen er stor!  

Andre baner i området  
Avhengig av hvor lenge du ønsker å bli, finnes det også andre baner innefor akseptabel kjøreavstand. En weekendtur med overnatting til Rachaburi, som tar ca. 2 timer med bil, gir mulighet for spill på Dragon Hills Golf and Country Club, Rachaburi Country Club, og ikke minst Panurangsi Golf Club,  som er en militær bane beliggende på Panurangsi Military Academy. Det er flere gode grunner til å spille denne banen. En av dem er prisen – 100 kr i samlet green- og caddiefee kan neppe skremme noen. Spiller du om ettermiddagen, kan du i tillegg bivåne ca. 4 millioner flaggermus som ca. kl. 1700, flyr ut på nattens jakt fra en hule i nærheten. Det går ca. 3 timer før hulen er tom, men fenomenet er kun synlig så lenge det er dagslys, så du får neppe se mer enn en drøy million av dem. Men det er jo noen!

Om reisen
For langt å fly, sier du? Jo da, 11 timer i et strekk er langt, men rutefly har etter hvert god komfort, også på turistklasse. Selv for meg med mine 194 cm. En sovepille sikrer meg 6-8 timers søvn, og da er det frokost. De fleste fly til og fra Bangkok går om natten, og da er det naturlig å ta seg en blund. Du lander i Bangkok ved 15-tiden, og den første dagen går med til transport til Hua Hin, og akklimatisering. Og så er du klar for golf neste morgen. Men minimum 10 dager bør du ha for å få glede av turen. Da rekker du 9-10 runder, og med god tid til andre sysler. To runder om dagen går også bra,  hvis du er gal nok til det. Dessuten oppdager du raskt, at neste gang vil du ha minst 4 uker!

Klimaet
Regntiden varer fra august til oktober/november, med oktober som den våteste måneden. Vi hadde lagt turen til annen halvdel av november. Ikke en sky på himmelen på 17 dager og temperaturen på dagtid var 28-30 grader med en svalende bris, om natten 22-23. Dette er kjøligere enn normalt, men Hua Hin er kjent for et betydelig svalere klima enn for eksempel Phuket, som kan være dampende hett. April /mai er den varmeste perioden, og kan med fordel unngås med mindre du er glad i ekstrem varme.  

Banefasiliteter og mer til  
Det er deilig med en proff arrangør. Vel framme ved klubbhuset er det bare å stige ut av bilen, gå til garderoben og skifte til golfsko. Når det er gjort, setter man kursen mot 1. tee for litt oppvarming, og der venter caddien med bagen. I mellomtiden har spilleavgiftene blitt betalt, og alt er lagt til rette for en perfekt dag på banen.

Alle baner har nydelige garderober med dusj, rene håndklær, låsbare skap m.m. Tørt tøy til å skifte før lunsj eller middag kan være en fordel å ha med hvis dagen er varm. På flere av banene dukket en tjenende ånd opp og renset såler og pusset golfskoene mens jeg dusjet, slik at de var klare til neste dag.

Golfbiler er tilgjengelig på de fleste baner for kr 125-150 per runde. Vi valgte å gå alle våre 13 runder (vi kjøpte noen ekstra), og vi hadde ingen problemer med det.

Alt utstyr som køller, sko og en paraply mot solen kan leies for kr 150-200 på de fleste baner, men så lenge golfbagen reiser gratis er det ingen grunn til ikke å ta med eget utstyr.

Caddie er obligatorisk på alle baner, og koster ca. kr 40 per runde. (200 Baht) De tørker ballen på green og setter den opp for putting. Du får putteanvisninger på et språk som ligner engelsk. (Se nedenfor). Køllene blir tørket og vasket under spillet, og etterpå. Bagen blir passet på til du skal reise, og de ber deg sjekke at alle køllene er i bagen, før de legger den i bagasjerommet før hjemreisen. På hull 18 forventes (forlanges) at du skal tipse caddien etter innsats. 40- 50 kroner er normalsatsen, og de er faktisk verdt det. Ikke prøv å snike deg unna tipsen, for den er faktisk en del av caddiens lønn!

Det er ingen krav til hcp, eller grønt kort for den saks skyld. Golfskoler og trenere er tilgjengelig på alle baner, så det er bare å begynne å spille for den som har lyst. Men et par dagers kurs først er nok lurt! Og skal du øve deg, er det lurt å gå ut ved 13-14 tiden.

Da kan du på de fleste baner få greenfee til redusert pris, (Twilight Special) og det er lite folk på banen. Husk at ved 1730-tiden blir det fort mørkt!

På norske baner er vi vant til å bringe med drikke for hele runden. Det kan du glemme her. For hvert 3. eller 4. hull  er det kiosker som selger øl, mineralvann, vann, sportsdrikk, sandwich, stekte kyllinglår, hardkokte egg, bananer og kaker m.m. Og baller. Oftest lakeballer sortert etter merke og kvalitet. Prisen er ca. kr 20 for 5-7 baller, og det går det jo an å leve med for oss som har ofring til Den Store Vannguden som fast ritual på de fleste runder. En halvliter drikkevann koster forresten 2-3 kroner, og det kan fort gå et par liter drikke på en runde.

Transport til banene
De store banene har faste kjøreruter til de største hotellene hele dagen. Vår golfpakke inneholdt transport hver morgen, og til avtalt tid rullet en limo (les: stor komfortabel personbil) opp foran resepsjonen. Det var siste gang vi løftet golfbagen inntil vi var hjemme igjen på ettermiddagen/kvelden. For til avtalt tid rullet den samme bilen opp foran klubbhuset, og brakte oss hjem til leiligheten.

Alle de omtalte banene ligger innenfor 5-35 minutters kjøring fra Hua Hin. Et herlig golfliv, spør du meg.


Shopping
Byen er ikke spesielt stor, men har alt. Minst 65 masete indiske skreddere. Hundrevis av butikker, og et utall gullsmeder. Myriader av gateselgere. Førsteklasses optikere. Meget rimelige tannleger med avansert utstyr. Et livlig folkeliv i bakgatene som må oppleves. Hold på kona og kredittkortet, og husk at du har 20 kilo bagasje pr person. Ta med golfklær kun til første dag, og kjøp det du trenger for de neste årene den første kvelden. Du får 10 golftrøyer i topp kvalitet for kr. 300.- Penger tar du ut i nærmeste minibank med bankkortet hvis det står Cirrus eller Maestro på det. Vanlige kredittkort går stort sett over alt. Reisesjekker i USD gir best vekslingskurs.

Den uunngåelige hjemreisen
er lang, men her følger et elegant triks for å bryte opp det som med rette kan kalles den siste, lange dagen.

Nesten alle fly fra Bangkok til Europa går mellom kl 0000 og 0200 om natten. Det betyr at du må være på flyplassen den 1.12. kl 23.30 hvis du skal reise 2.12. kl 0120. Her er det fort gjort å rote med datoene, og mange har gjort det før deg. Med stort sett smekkfulle fly kan det bli mange dager å vente på et ledig sete!

Når du våkner opp i Hua Hin den siste dagen er det ca. 14 timer til du skal være på flyplassen. Sørg for at du får beholde rommet til kl 1500 hvis det er mulig. Da kan du tilbringe noen timer på stranden eller spille dagens første runde før du pakker og reiser kl. 1500. Hvis trafikken er normal, og det er den aldri, er du ved flyplassen kl 1800. Akkurat når det mørkner.

Galskap tenker du, det er jo mer enn syv timer til flyet går! Helt korrekt, men nå er det tid for en siste golfrunde. I flomlys! Noen små kilometer forbi flyplassen ligger Muang Ake Vista Golf Course. Det er viktig at ”Vista” er med i navnet, for på Muang Ake Golf Course langs samme vei, og vegg i vegg, er det mørkt som i en sekk kl.1800.

OBS! Flomlysbanen er stengt søndag kveld!

Vi sier farvel til vår dyktige sjåfør de siste to ukene, og overlater til garderobevakten å passe bagasjen. Men verdisakene låser vi inn i garderobeskapet for sikkerhets skyld.

Caddiene står allerede og venter ved første tee, så det er bare å begi seg ut i tropenatten.

Og det er en merkelig følelse. Cikadene spiller, froskene kvekker i vannhindrene. En stor, rød fullmåne kommer seilende opp over palmekronene. I flomlyset danser myriader av innsekter, og flaggermusene suser gjennom matfatet på kryss og tvers. Vannhindrene er som svarte hull i terrenget. Vi omsluttes av tropenatten, og mørket utenfor lyskasternes rekkevidde. På nattehimmelen funkler ti tusen stjerner. Etter noen hull har vi vennet oss til det spesielle lyset, og spillet flyter lett på fløyelsmyke fairwayer. Lydene fra trafikken i området er kun som et fjernt sus i bakgrunnen. Hjemreisen synes å være lysår unna.

Men alt har en ende, og kl 2145 er runden unnagjort, og det er tilbake til garderoben for en dusj, og skifting til klær som tåler et visst temperaturomslag.

Deretter venter avslutningsmiddagen i restauranten, akkompagnert av en riktig god flaske rødvin. Kl. 23.30 kommer den bestilte drosjen og henter oss, og 20 minutter senere er innsjekkingen unnagjort. Kun litt taxfree shopping gjenstår før boarding.

Slitne, mette og trette dropper vi flymiddagen, tar en sovepille, og sover godt - lenge før flyet når marsjhøyde. Neste morgen våkner vi over Slovakia, akkurat når frokostserveringen tar til. Det ble en sydlig rute over India, den Persiske Gulf og Tyrkia denne natten. Den normale ruten over Afghanistan og Russland er midlertidig stengt. Av forståelige grunner.

Alt var perfekt. Det eneste som sviktet var bussen fra Aurstad Parkering. Den kom etter 45 minutter, og da etter at vi hadde ringt og klaget vår nød. Jeg kan forsikre om at det er de kaldeste 45 minutter jeg har opplevd en søndag formiddag i desember!

Høres dette fristende ut?  Reis, da vel! Men husk å velge en annen parkeringsmulighet på Gardermoen, så turen blir helt perfekt!

Valuta: 100 THB (Thailandske Baht) = ca 20 NOK.

Tidsforskjell: Thailand ligger 6 timer foran Norge.

Leiebil: Glem det! Hva er feil med limo med sjåfør? Og taxi er billig!

Her har du noen webadresser å starte med:

www.thaigolfer.com 


www.tee-2green.com             (Vår arrangør. Kan anbefales, men det finnes mange).
Det er Raymond Kite, eller hans kone Nam som tar telefonen hvis du ringer.

Med golfhilsen
Steinar Bjerke

Tilbake til første side

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon

 


  ANNONSER
 


 
Golfnyheter på mail?
Send inn din mail adresse til:
ar@golfsiden.com
------------------------------
Henvendelser annonser:
Asbjørn Ramnefjell
Tlf: 67 14 10 90
Mob: 900 900 72
Epost: ar@golfsiden.com