Golfsiden.com - Norges største uavhengige nettsted for golf - Norges store golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Profesjonell golf
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72

Tilbake til første side     Tilbake til Golfreiser      Debattsiden

Mange greener glir fint inn i naturen på Island

ISLAND:

Ditt nye feriemål
Island er et fantastisk golfland. Så er det slått fast. Det er svært mange golfbaner på Island og dermed god plass for de som ønsker seg til Sagaøya. Etter finanskrisen ble det billig å reise til Sagaøya. Dessuten er islendinger meget hyggelige mennesker.

Island har 15 baner med 18 hull og et 50-talls baner med 9 hull. Dermed har Island dobbelt så mange golfbaner som Skottland - målt pr innbygger!

Storsatsing på golf
Fra hovedstaden Reykjavik når du en rekke baner innen en times kjøretur. På hele øya er det rundt 60 golfbaner. Nå satses det på å markedsføre Island som golfdestinasjon. Ikke uten grunn. Islendingene har meget gode argumenter på hånden. Det er flotte, spektakulære baner på Island. Greenfee er billig sammenlignet med Norge og landene rundt Middelhavet hvor nordmenn ikke har noe i mot å betale opp mot en tusenlapp for å spille en runde. Årsavgiften på islandske baner ligger på et par tusen kroner og oppover. Greenfee er gjerne rundt NOK 100 på hverdager. Litt mer i helgene. I juni og juli er det gode muligheter for midnattsgolf.

På mange av banene går greenene i ett med naturen uten de store innhugg i moder jord. Sjarmerende. Kanskje ikke helt etter "designboka", men hva er egentlig "riktig" design?

En Islands-reise i år?
Island minner mye om Skottland både med hensyn til natur og baner. Ofte er naturen litt "tøffere" enn i Skottland. Det kan by på mange interessante opplevelser.

Etter ankomst med fly til Keflavik og Island er det ikke langt til Den Blå Lagune. Her kan man ta et helsebringende bad og spise god mat i restauranten. En god og viktig turistattraksjon for Island. En fin opplevelse. På vårt siste besøk på Island hadde vi saltet torsk på spansk manér til middag. Nydelig!

På veien inn til hotellet i Reykjavík besøkte vi Keilir Golf Club, 18 hull, par 71 med lengde 5.852 m. Dette er en bane som har de første 9 hullene går mellom lavaen.

En annen fin bane er Golfklúbbur Öndverdaness: 18 hull, par 70, lengde 5.256 meter.

Golfbanen på Kidjaberg ligger lekkert til ved elven som renner forbi

Golfklúbbur Kidjaberg er en flott bane (se bildet). Den ligger flott til i et område som er meget rolig og uten forstyrrende elementer – bortsett fra en flott natur! Vel verdt et besøk. 18 hull, par 71, lengde 5.912 m.

Golfsiden var også på et besøk på en hytta i Birta på bredden av elven Brúará. Her er det badestamp, fiske og gode senger for opptil åtte personer. Her kan man leie av IPC Golf Iceland (se under).

Det er temmelig dramatisk når jordens indre plutselig fosser høyt opp i lufta. Geysir fotografert akkurat ved et utbrudd.  Øyeblikksfoto: A. Ramnefjell

Geysir og Gullfoss

Mange turister reiser til de berømte attraksjonene Geysir og Gullfoss. Dette er annerledes og vel verdt en tur i den spesielle islandske naturen. Geysir har forresten en interessant 9 hulls bane.


Gullfoss er litt av et syn.
Foto: A. Ramnefjell


Ikke mye skog - men litt
Det er ikke mye skog på Island, men det er plantet massevis av trær de siste årene. Golf Club Flúðir er en 18 hulls bane, par 70, lengde 5.572 m. Dette er faktisk en skogsbane som er vel verdt et besøk.

Ikke langt fra hovedstaden ligger Golf Club Oddur; 18 hull, par 71, lengde 5.979 m. En fin bane hvor det er et bra klubbhus, utfordrende hull og åpne omgivelser. Men det lønner seg ikke å være i røffen for mange ganger. Der er det problemer.

Vi skal ikke glemme Reykjavík Golf Club; 18 hull, par 71, lengde 6.026 m. Det var forresten her det norske laget vant nordisk mesterskap for lag i 1974. Klubben har forresten et meget bra kjøkken. Fra klubbhuset ser man utover banen hvor det er en del lava som man bør holde seg unna. Banen er utfordrende, og det er lagd et fint treningssenter der.

Mange spennende hull på islandske golfbaner. Foto: A. Ramnefjell

Island har mye å by på
Du kan få god hjelp til din Islandsreise med aktører som Island Pro Reise, Icelandair, Icelandair hoteller og Golf Island. Golf, fiske, dramatisk natur og fine turmuligheter bør  være fristende for noen og enhver. I fjor hadde sjefen for den norske delen av Icelandair en familietur rundt på sagaøya med familien uten golfkøller. Han hadde snakket om den flotte turen ennå hvis han ikke hadde blitt stoppet etter en lengre rosende og meget interessant muntlig rapport om turen.

Island er vel verdt et besøk – ikke bare pga golf. Her er det massevis av råflott turisme å begi seg inn på.

Island ProTravel (IPT)
Island ProTravel (IPT) ble grunnlagt i 2003 av Mr. Gudmundur Kjartansson og fru Ann-Cathrin Bröcker. De har jobbet i den islandske Turisme i mer enn 17 år. IPT har salgskontorer i Tyskland, Sveits, Storbritannia, Sverige og Island. De har også forbindelser med Nederland og Østerrike. Den islandske kontoret er et service-kontor for alle andre IPT kontorer og tilbyr et 24/7 beredskap tilgang (via telefon).

Som turoperatør IPT tilbyr forskjellige turer til Island: bussturer (7-17 dager), turer hvor du selv kan kjøre, rideturer, vanlige fjellturer, fisketurer og mye annet. IPT bringer ca 6000 turister til Island i året – et tall som er i vekst.

Denne hytta kan du leie av IPT Travel. Her får du ro i sinnet, fine fiskemuligheter og kort vei til flere golfbaner.
Foto: A. Ramnefjell


Icleand ProTravel Golf
Våren 2009 ble det besluttet å satse på Island som golfdestinasjon. Året 2009 ble brukt til å bygge opp markedet og utvikle produkter for salg i 2010. Dermed kan man nå få kjøpt familiegolf der kundene leier en bil, bor i landlige hytter og spiller golf fine baner som alltid er innenfor en times kjøretur fra overnattingsstedet.

En dag med golf i Reykjavík-området kan inneholde transport greenfee, leie av golfkøller og golfbiler og lunsj på klubbhuset. Man kan også bo på et fint hotell i Reykjavik og spille golf i regionen. Her kan kundene velge og vrake i gode tilbud.

Mange velger å fly via Island på vei til USA. Hva med stop over golf? Det ordner IPT. I det hele tatt; her er det muligheter for skreddersydde turer.
Island ProTravel har et godt samarbeid med Icelandair når Island skal markedsføres som en golfdestinasjon. God personlig kontakt med banene bidrar til en trygg og hyggelig golfopplevelse. IPT har også god kontakt med leiebilfirmaet National og Icelandair-hotels.

Epost med eventuelle forespørsler kan sendes til:
IPT Golf Iceland: info@golfer.is 
Tel.: +354 588 2663

Dette er det eneste selskapet vi har funnet som har spesialisert seg på området golfreiser til Island.
Hjemmeside

Bra hoteller
Det er mange gode hoteller å velge blant. det er et spennende natteliv i Reykjavik for dem som er interessert i slikt. Prisene er rimelige etter devaluering og den krisen Island opplevde for et par år siden.

Hotel Borg er et firestjerners hotell midt i Reykjavik. Det var smakfullt innredet. Hotellet har 7 suiter og totalt 56 rom. www.hotelborg.is

Icelandair
Icelandair er det naturlige flyselskapet å reise med til Island. Flyselskapet har 37 ukentlige avganger til USA. Her er det tre ulike kabinklasser. Selskapet lover god benplass i alle klasser. Icelandair flyr fra 18 byer i Europa inkludert Oslo, Stavanger og Bergen og har samarbeid med flere av reisearrangørene på Island. Det går temmelig mange fly til mange destinasjoner rundt om i verden tidlig om morgenen fra Keflavik flyplass. Internett: Klikk her

Flott natur
Island minner som nevnt ganske mye om Skottland, men er mye mer dramatisk når det gjelder naturen. Det skulle passe godt for nordmenn.

Skottland kan by på noe bedre greener av klimatiske årsaker, men du verden for en opplevelse det er å spille på banene på Island.

Det er også andre som arrangerer turer til Island.

Islandia Travel
startet sine reiser til Island i 1995. Spesialitetene omfatter både turer for grupper og individuelle. Her er det et variert utvalg av pakkereiser med og uten guide alene eller i gruppe. På Island kan du velge mellom et bredt utvalg av spennende dagsturer med buss eller jeep, samt aktiviteter som ridning, rafting, vandreturer, dykking, snorkling, ATV-kjøring, snøscooterkjøring etc. Hjemmeside

Icetour
bygger på lokale kunnskaper om Island og har et kontor på Hokksund. Hjemmeside

Landsyn
er også spesialist på Island og turer dit. Selskapet har kontor på Årnes. Hjemmeside

VIKINGASLODIR ISLANDSREISER
Reiser til Island og Reykjavik. Gruppereiser på Island, bussreiser med guide, pakkereiser med leiebil, aktivitetsreiser på Island, weekendturer til Reykjavik, familieferie på Island, bilutleie på Island.
Hjemmeside


God tur til Island!


Tilbake til Golfreiser

Tilbake til første side

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!! 


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon

 


  ANNONSER