Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
     

Golfreiser
Tilbake til første side
Tilbake til Golfreiser

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 

 

 
SVEITS
Hvilket land er du interessert i?
Argentina Australia Belgia Brasil Canada Danmark Dominikanske Republikk Dubai Egypt England Estland Finland Frankrike Irland Italia Jamaica Kina Kypros Marokko Nederland Polen Portugal Skottland Spania Sveits Sverige Sør-Afrika Thailand Tsjekkia Tunisia Tyrkia Tyskland Uganda USA Østerrike  

tilbake til Golfreiser

Sveits

Av: Asbjørn Ramnefjell
Sveits har mange fine golfbaner å by på. Lausanne har en mesterskapsbane hvor det norske landslaget i 1971 vant bronsemedalje i EM for landslag - den beste prestasjonen i dette mesterskapet noen sinne. Genève har også en bane hvor det har vært arrangert store internasjonale turneringer. 

Men Sveits har i likhet med Østerrike både ski og golf på de samme stedene. 

Saanenmöser
Saanenmöser
Typisk bilde fra Saanenmöser - vinterstid

Jeg har besøkt et flott sted som ligger ikke langt fra Gstaad. Saanenmöser er navnet. Det er fine bakker for alpint for hele familien. Det er noen få hoteller å velge mellom på dette idylliske stedet. Her kan det være lurt å bestille hotell med skiheis og greenfee inkludert i en hotellpakke - hvis man klarer det. Golfbanen på dette stedet er av ganske bra kvalitet. Det er faktisk mulig å spille golf og gå på ski samtidig vår og høst, men dette er kun en kort periode. Det er såpass hyggelig her at folk gjerne ikke kan vente et helt år med å komme tilbake. Har man vært golfturist her en sommer, er det svært fristende til å komme tilbake om vinteren for å gå på ski. Restaurantene har gjennomgående høy kvalitet. Prisnivået er forholdsvis høyt, men likevel godt under norske priser. En rekke mennesker fra mange nasjoner har hytter i området. Det er ganske lett å komme til Saanenmöser. En idyllisk togtur på en smalsporet jernbane tar deg opp fra Genfersjøen og opp i høyden i det vestlige Sveits. Folkene her er meget vennlige. Det er lettest for nordmenn å fly til Geneve og ta toget derfra. Selv med togbytte er det en smidig reiserute.

Hotel Hornberg kan anbefales. Hotellet drives av foreldrene til en av Sveits' beste snowboard-kjørere. Golfhotel Les Hauts des Gstaad er et lekkert hotell hvor man om sommeren har god tilgang på golfbanen like ved. Da vi var der, hadde de en engelsk golfpro som de var svært fornøyde med. Dette hotellet er av meget høy kvalitet med mer hotellpreg enn Hotel Hornberg hvor eierfamilien setter litt mer sitt personlige preg på driften.

 
Golfhotel Les Hauts des Gstaad, Saanenmöser

Sveits har en rekke baner rundt om i landet. Det er kommet opp en del gode sveitsiske golfspillere på det profesjonelle planet. 

Her er en bra inngang til Sveits

Her finner du litt om golf og alpine muligheter i Sveits 

Tilbake til første side
Tilbake til Golfreiser

 
 
Annonser


Henvendelser annonser:
Asbjørn Ramnefjell
TLF: 67 14 10 90
Mob: 900 900 72