Her kan din annonse stå
 Kontakt A. Ramnefjell Mob: 900 900 72
Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
     

Golfreiser
Tilbake til første side
Tilbake til Golfreiser

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 

 

 
TUNISIA
Hvilket land er du interessert i?
Argentina Australia Belgia Brasil Canada Danmark Dominikanske Republikk Dubai Egypt England Estland Finland Frankrike Irland Italia Jamaica Kina Kypros Marokko Nederland Polen Portugal Skottland Spania Sveits Sverige Sør-Afrika Thailand Tsjekkia Tunisia Tyrkia Tyskland Uganda USA Østerrike  

tilbake til Golfreiser

Tunisia har mye å by på - mye mer enn bare golf. Et meget interessant og moderne land i Afrika. Foto. A. Ramnefjell


Golf i Tunisia - generelt
Av: Asbjørn Ramnefjell
Tunisia er et interessant land - også når det gjelder golf. Flotte strender. Det finnes mange gode spisesteder. Sjømat er av ypperste klasse. Landet har mange gode golfbaner. På øya Jerba er det flotte muligheter både for bading og golf, men ingen norske operatører flyr direkte dit for tiden. Lær deg navn som Hammamat, Sousse, Tunis og Monastir med det samme.

En reise til Tunisia kan kombineres med mye interessant historie.
Hva med en tur til hovedstaden Tunis og Kartago?


Detur er en operatør med kontor i Olso som har en stor del av sine aktiviteter til Tunisia.

Select Travel er gode på Tunisia

Escape Travel har Tunisia på programmet

Berg-Hansen Østerås hjelper deg i Tunisia

Den Tunisiske Staten har egne sider www.tourismtunisia.com 


Tunisia? - Anbefales
En tur til Tunisia anbefales på det varmeste. Artikkelforfatteren har selv spilt på flere av banene der både i det siste tiåret i forrige årtusen og i det første tiåret i dette årtusen. Jeg fant banene både krevende, gode og med bra design. Stort sett er det gode treningsmuligheter på banene. Det var heller ikke så veldig dyrt å spille der. Reisearrangøren kan ha spesialavtaler om greenfee. Dette bør sjekkes opp før man reiser.

Atmosfæren på golfbanene her er litt mer avslappet enn mange andre steder. Da slipper man det stresset mange føler på de mer overbefolkede golfreisemålene. Derfor vil mange norske, som ikke har så mange års golferfaring føle seg hjemme i Tunisia. De mer erfarne vil selvsagt også få fine utfordringer. Banene er gjennomgående meget gode. Klimaet for golf er perfekt i store deler av året.

Det er mange muligheter til å spille golf i Tunisia
Tozeur ligger sørvest i Tunisia. Tozeur er en ørkenby. det er en en oase med over 400.000 daddelpalmer. Golfbanen ligger ca 5 minutters kjøring fra turistområdet hvor de fleste hotellene ligger.

Golf Oasis heter banen
Den har en meget god layout. Den er mer kupert enn man skulle tenke seg når man ser seg rundt i terrenget. Det er en stor ravine på de første ni hullene. Det finnes også en rekke vannhull, kanskje ikke noe man forventer i ørkenen.

Fra golfbanen har man en fin utsikt over den store saltsjøen, Chott el-Djerid. Innsjøen er nå stort sett tørr, men har trolig vært en del av Middelhavet for mange år siden.

Banen er velegnet for middelhandicappare. Det eksperimenteres med ulike gresstyper. Det er ikke lett å finne en god type gress når temperaturen er oppe i 50 grader og så nede i null om vinteren.

Tozeur by
Tozeur byr på mye. Turismen har etter hvert blitt viktigere enn dyrking av dadler. Den gamle delen av byen er spesiell. Her kan du kan finne tradisjonell arkitektur med store mengder murstein i en stil som er unik for Sahara. Massevis av butikker her. Det gjelder å prute. Prisen kan fort ende opp på en femdel av det første tilbudet fra selger. Ørkensafari er selvsagt populært i denne delen av verden. Her kan du telte og velge mellom SUV eller kamel.

Golf i Monastir og i nord
Monastir er en populær by for nordboere å besøke. Rundt Monastir og nordover langs kysten finner vi flere av de fineste golfbanene i Tunisia. I nærheten av Monastir og flyplassen er det to golfbaner, Flamingo og Palm GC Links GC. Begge banene er greie, men ikke av samme klasse som banene Hammamet. Hvis du er fersk i golfsporten, kan det sikkert være helt greit å bruke ferieuken her, men litt bedre spillere bør nok velge bedre baner.

Flamingo er GC av den av de to banene som har den mest interessante layouten. Det er mange blinde hull som har siktepinner, men når man har spilt der mer enn en gang, spiller det liten rolle samtidig som mange vil oppleve dette som meget spennende. 

Palm Links GC er gjerne i bedre stand enn Flamingo, kanskje litt flat og dermed litt kjedelig. Noen av hullene ligger nede ved vannet. Det er oppfriskende. 

Sousse - Port El Kantaoui
Den neste store byen nord for Sousse, er Monastir. Fra flyplassen er det ca 20 minutters kjøring. Ikke langt fra Sousse ligger Port El Kantaoui og El Kantaoui Golf Course.

Panorama Course. Foto: AR

El Kantaoui GC

El Kantaoui GC har to golfbaner; Panorama Course og The Sea Course.

Mange av hullene på Panorama Course ligger høyt opp og har god utsikt over havet, banene Port El Kantaoui. Begge banene er i meget god stand. Gresset skifter på høstparten hvor nytt gress kommer opp og brukes om vinteren. I overgangsperioden i slutten av oktober kan banene av den grunn være litt rufsete, men det spiller ikke så veldig stor rolle. Greenene er alltid gode. Panorama-banen er ganske kupert.

The Sea Course ligger nede ved Middelhavet like ved siden Green Park Hotel. Kanskje banen er litt lettere å spille, men har man god tid og er spillesugen, kan man jo selv spille begge banene, gjerne på samme dag, og sammenligne selv. 

Klubbhuset byr på god mat. Prisene er ganske hyggelige sett med norske øyne. Green Park Hotel rett over veien fra klubbhuset er et flott hotell hvor Golfsidens representant besøkte for mange år siden. Høsten 2009 så det ut til å være samme gode kvaliteten på hotellet. Det er mange hyggelige restauranter i området hvor det er mange spennende retter å velge mellom. Prisene er langt fra avskrekkende.

Hammamet
Hammamet ligger ca 45 minutter med bil nordover omtrent halvveis mot hovedstaden i Tunisia: Tunis. Her er det noen fine baner.

Golf Citrus
Golf Citrus har to meget gode 18-hulls baner i mesterskapsklassen. La Foret Les Oliviers. Det er også en 9 hulls korthullsbane. La Foret (Skogen) er litt vanskeligere av de to banene, mens Les Oliviers (Oliventtrærne) er en bane som alle har glede av, men det understrekes at begge banene er meget gode.

La Foret-banan
La Foret er en veldig fin blanding av skogs- og parkbane. Banen er i perfekt stand med meget gode greener. Banen er svært kupert, særlig de siste 9 hullene, slik at en golfbil kan anbefales for alle som planlegger å spille mer enn 18 hull. Banen kan gi inntrykk av at du er med i den eneste gruppen på golfbanen. La Foret er definitivt den vanskeligste på banen på Golf Citrus, med noen lange utslag over vann.

Les Oliviers banen
Les Oliviers er litt enklere. Særlig er de første ni hullene ganske flate og brede, men på ingen måte uinteressante. De siste ni går ned mot vannet, og byr på litt større utfordringer.

Klubbhuset på Golf Citrus har en utmerket restaurant og bar, og en pro-shop med alt det du trenger av utstyr.

Du får det du trenger på dette anlegget. Her blir du fornøyd. Kanskje ikke med ditt eget spill, men alt ligger godt til rette. Kanskje du kan ta en pro time og forbedre spillet ditt?


Yasmine Golf Course er et flott anlegg hvor det bygges ut mye som skal bli ferdig i 2012Yasmine GC
(Golfyasmine.com)
ligger rett over veien fra Golf Citrus. Også dette er et førsteklasses golfanlegg med flott klubbhus og pro shop. Her er det rikelig med treningsområder. Golfbanen er i meget god stand. Layouten er fin. Anbefales. Banen ble åpnet i 1990 og er den eldste banen i Hammamet. Den gode ET-spilleren Philipe Lima har banerekorden på 66 slag. Det bygges for øvrig en Nicklaus Design Course i 2010 som blir meget bra. Den gamle banen skal stenges når den nye åpner. Den skal renoveres fullstendig etter 20 års drift. Her skal det også bygges 239 boenheter, luksusvillaer, leiligheter og rekkehus. Det hele skal stå ferdig i 2012. Markedet er internasjonale kunder.

Tunis og omegn
Enda lenger nord Tunis. Her er noen eldre låter, og en rekke nye kurs under bygging. Kanskje mest interessant er den Residence GC.

Lekker mat får man mange steder i Tunisia. Her et eksempel fra Recidence Club. Foto: AR

Residence Golf Club - et eventyr

The Residence Golf Club er en links-kurs designet av Robert Trent Jones Jr. En praktfyll opplevelse: Le Residence, Tunis, Tunisia, bli det bli snakket mye om fremover. For en bane! Banen eies av et hotell. Select Travel har dette hotellet på sin meny. Klikk her
Les mer om denne flotte banen som Golfsiden besøkte høsten 2009.


Billig
Det er ganske billig i Tunisia. Det minner litt som Spania på 1970-tallet før alt ble for dyrt der. En tre-retters lunsj for 6 personer komplett med deilige appetittvekkere kan koste rundt 5-600 NOK. Da har du også fått en øl eller to. Slike priser kan du oppleve selv på golfklubber som gjerne er en del dyrere enn restauranter inne i byene.

Det er vanlig å prute i Tunisia. Det finnes ogs steder med faste priser. Her kan man kanskje studere prisene for å få et bilde av situasjonen for så å forsøke seg med pruting i medinaen. Selv om du ikke er flink til å prute kan du oppnå gode priser som ligger et godt stykke unna de prisene du er vant til fra Norge og Norden.

Fly
Det tar rundt 4 timer å fly til Tunisia. Man kan lage seg tur selv eller reise med reisearrangører.
Både Detur, Escape Travel og Berg-Hansen Østerås Reisebyrå er blant selskapet som kan hjelpe deg til en spennende tur til Tunisia. Hver lørdag går det fly direkte til Tunisia.

Som regel lønner det seg å gå gjennom en reisearrangør som kan hjelpe deg med hotell og golfbaner. 


Hele vinteren går det ukentlige flyturer til Tunisia.
Detour har avreise fra Gardermoen hver lørdag. Her er selskapets Tunisia-side: klikk herDet som er skrevet om Tunisia er lagd på bakgrunn av studieturer og et samarbeid med svenske golfjournalen.se


Tilbake til første side
Tilbake til Golfreiser

 
 
Annonser