Her kan din annonse stå
 Kontakt A. Ramnefjell Mob: 900 900 72
Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
     

Golfreiser
Tilbake til første side
Tilbake til Golfreiser

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 

 

 
JAMAICA
Hvilket land er du interessert i?
Argentina Australia Belgia Brasil Canada Danmark Dominikanske Republikk Dubai Egypt England Estland Finland Frankrike Irland Italia Jamaica Kina Kypros Marokko Nederland Polen Portugal Skottland Spania Sveits Sverige Sør-Afrika Thailand Tsjekkia Tunisia Tyrkia Tyskland Uganda USA Østerrike  

tilbake til Golfreiser

Mer om Jamaica finner du hos den norske representanten

Golf på Jamaica
Jamaica har noen av verdens vakreste golfbaner - på disse banene er det ingen som skylder på deg hvis du mister konsentrasjonen!

Golf på Jamaica er komfortabelt og lett tilgjengelig. Med mange ting å gjøre får du tid til en runde golf om formiddagen og en ettermiddags raftingtur eller et solnedgangscruise.

Her er fem mesterskapsbaner:  

Iron Shore Golf & Country Club
Half Moon Golf, Tennis & Beach Club
Wyndham Rose Hall Country Club
Tryall Golf, Tennis & Beach Resort og
The Ritz-Carlton  White Witch Golf Course

White Witch 
White Witch golfbane på 6,800 yards er en ny attraksjon ved Ritz-Carlton Rose Hall som åpnet i August 2000. Dette er en bane utenom det vanlige. Det er en av Karibiens vakreste og mest spektakulære golfbaner, også like øst for Montego Bay. Arkitekten bak dette mesterverket er Robert von Hagge.
Banen er meislet ut ved foten av et fjell og 16 av 18 hull har utsikt over havet. 


Greenfee på banene varierer fra sesong til sesong  og varierer fra US$ 80-150. Klubbhus privilegier er også tilgjengelig.

Seriøse golfere vil nok ha med egne køller, men det er mulig å leie topp køller som Calloway og Taylor Made fra US$ 12-35.
Golfbiler er tilgjengelig på alle baner, leie varierer fra US$ 20-35.


Erik Dønnestad, pro på Bogstad, har laget denne beskrivelsen fra en reise til Jamaica:

Nordmenn forbinder Jamaica først og fremst et eksotisk land med varme, hvite sandstrender, reggea-musikk, rastafletter, rom og en god del kriminalitet. Noen golfdestinasjon har Jamaica ikke vært for oss nordmenn.

Det burde det kunne bli, for Jamaica har alt det som desperate golfere fra Norge lengter etter.


Rundt Montego Bay, som er Jamaicas’ nest største by, ligger et flertall fantastiske baner i tilknytning til resorts. Avstandene er korte, boforholdene er meget gode, maten og servicen god, og det beste av alt, vannet fra springen er renere enn det vi har her hjemme. Hva gjelder kriminalitet, så er de fleste problemene relatert til Kingston, hovedstaden i Jamaica. Sikkerheten på de resort’s turistene normalt oppholder seg på er meget høy.

Til Jamaica kommer en lettest fra London.
Reisetiden er ca.10 timer og flyet lander i Montego Bay.


De beste banene rundt Montago Bay er:

Half Moon Golf Club
Wyndham Rose Hall
The White Witch
Breezes Golf & Beach Resort
Sandals Golf & Country Club

Tryall Golf, Tennis & Beach Resort
Tryall ligger litt vest for Montego bay. Klubbhuset ligger helt ned i strankanten. Den har 52 medlemmer. 

Noen av hullene ligger helt ned til havet. De øvrige ligger i lett sluttende terreng med fin utsikt. Lengden fra herre tee er 6221 yards. (slope: 71/128, par 72). Greenene er meget raske og standarden på banen er høy. Fairwayene er ganske brede og banen virker ved første øyesyn ganske grei. Greenene er imidlertid ondulerte og vanskelig å lese.

Skal du score godt, er det viktig med å plassere innspillet strategisk. Ønsker du og spille fra back tee vil du møte et lite monster på 6772 yards, par 71!


Half Moon Golf Club
Half Moon er en stor resort med et antall bomuligheter. Det er 800 ansatte og du kan velge å bade i en av de 52 svømmebassenger som finns der eller i havet. Banen er en relativt ny parkbane med nydelige brede fairways og store greenområder omkranset av mange bunkere .

Banen, ligger i flatt terreng, er relativt lettspilt. For alle som er glad i ”å slå til ballen ordentlig” er dette et godt valg. Lengden fra herre tee er 6585 yards. (slope 71,3/122, par 72).

Treningsfasilitetene er gode og David Leadbetters Golfacademy holder til her.

THE White Wich
Hvilken bane! Jeg har spilt mange baner, men noe liknende har jeg aldri sett. Banen åpnet i August 2000. Bare banen kostet 20 mill. dollars. 

Den ligger i en ås. 16 av hullene har panoramautsikt over havet. Hvert hull er en skapelse og må oppleves. I utgangspunktet ville jeg ikke ha trodd at det ville være mulig å legge en golfbane i dette terrenget, men med nok penger og ubegrenset areal så er tydeligvis alt mulig. Imidlertid er avstandene mellom hullene lange og bruk av bil er helt nødvendig.

Når du stiger inn i klubbhuset er det som å komme inn på et 5 stjerners hotell. Se for deg et utslagssted på toppen av Tryvannskleiva. Da har du drivingrangen på the White Witch!
Banen er 6200 og 6800 lang fra hhv. herre og backtee.
(Slope 74/139 72,2/135 , par ) Banen ligger i samme området som Wyndham og Half Moon.

Mer om Jamaica finner du hos den norske representanten


Tilbake til første side
Tilbake til Golfreiser

 
 
Annonser