Leserbrev Golfbutikk/-aksjer Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
 
Sitatet


"The more I practice, the luckier I get"

BEN HOGAN

 
 
UGANDA
Hvilket land er du interessert i?
Argentina Australia Belgia Brasil Canada Danmark Dominikanske Republikk Dubai Egypt England Estland Finland Frankrike Irland Italia Jamaica Kina Kypros Marokko Nederland Polen Portugal Skottland Spania Sveits Sverige Sør-Afrika Thailand Tsjekkia Tunisia Tyrkia Tyskland Uganda USA Østerrike  

 

Tilbake til første side Søk på GOLFSIDEN Les mer Her er DEBATTSIDEN Annonsering golfaksjer
Tilbake til Golfreiser

Uganda - Afrikas perle
Uganda er et land hvor norske golfspillere ikke så ofte ferdes. I det siste har Uganda kanskje vært mest kjent for den filmen som nylig ble belønnet med Oscar. Men landet har mye å by på - også for golfspillere.

Churchills Uganda
Det var Sir Winston Churchill som i sin tid satte dette navnet på Uganda.

Landet fikk sin sin selvstendighet fra engelskmennene i 1962. Det gikk ikke så bra deretter. Verst ble det under Idi Amins skrekkvelde 1971 - 1979.

Fra 1986 - året da nåværende president Yoweri Museveni kom til makten - har det sakte, men sikkert gått framover igjen. Det har pågått uroligheter i nord, på grensen til Sudan. Disse rebellene er nå fordrevet slik at forholdene også her er i ferd med å stabilisere seg.

I dag er Uganda regnet som et temmelig trygt reisemål.

Mange gode golfbaner
Under engelskmennenes kolonitid ble det naturlig nok bygd mange golfbaner over hele Uganda. De aller fleste av disse er fortsatt i drift. Banene holder en høy standard ikke minst takket være klimaet. Gjennomsnittstemperaturer på 20-tallet Celsius gjør banene spillbare og i forholdsvis lik stand året rundt. Sesongen er på 12 måneder i denne delen av verden.

De beste banene finner vi i Kampala, Entebbe og Jinja i den sentrale regionen Kinyara Sugar Estate i øst, og Mbarara, Kabale og Fort Portal i vest.

Uganda Golf Club
Uganda Golf Club, Kitante, er en nydelig 18-hulls mesterskapsbane beliggende i "rikmanns-strøket" Kololo i hovedstaden Kampala. Uganda Golf Union holder også til her med sin administrasjon. Banen er ofte i bruk til turneringer. I 2007 går selveste Afrikamesterskapet her. På det gedigne klubbhuset ytes førsteklasses service - mat og drikke ligger ikke tilbake for noe annet sted.

Entebbe Golf Club - se opp for krokodiller
60 km fra Kampala - i Entebbe - ligger en annen flott 18-hullsbane.Entebbe Golf Club ligger ved bredden av Lake Victoria - verdens største ferskvannsjø, den tredje største innsjøen i verden. En litt spesiell sak med banen er at du ikke kan hente baller eller bade i sjøen. Her holder nemlig Nil-krokodillen til!

Entebbe er rimelig kjent fra 1976 da israelske kommandostyrker landet på Entebbe International Airport, stormet et fly som var kapret av palestinere og befridde de fleste av gislene i live etter heftig skuddveksling. Dette hendte mens Idi Amin fortsatt regjerte i Uganda!

Noen har kanskje sett filmen om denne aksjonen?
Litt om golf i Entebbe: Klikk Her

Toro Golf Club
Tre timers kjøring fra Kampala på nybygd Highway - sto ferdig i 2006 - ligger byen Fort Portal. På en høyde midt inne i byen finner vi Toro Golf Club. Dette er en berg- og dalbane med mange morsomme utfordringer. Banen har 9 hull, men med to ulike utslag på alle hullene. Slik blir det en 18-hullsrunde ut av det med til dels ulike hull på hver av de to nihullsrundene.

I flere år har en nordmann, Reno Solberg, arbeidet med et Golf Resort beliggende på Ekvator. Når denne står ferdig, vil en spille seg fra nordlige til sørlige halvkule i løpet av en golfrunde!

Det er i det hele mye spennende å oppleve i Uganda. Turismen er i sterk vekst, og landet vil snart igjen være blant de mest populære reisemål i Afrika. Det kan være lurt å ta turen før turismen vokser seg for stor og prisene presses opp til vestlig eller sørafrikansk nivå.

Hvordan komme til Uganda?
Mange veier fører selvsagt til Uganda.

Turistkontoret reklamerer med: Africa's Friendliest Country.
Se for øvrig hjemmesiden for Tourism Uganda: Klikk her

Nordmenn i Uganda
Det er ikke bare Reno Solberg som arbeider med golf i Uganda. Et norsk/ugandisk golfspillende ektepar tilbyr reiser som kombinerer golfen med afrikansk kultur, dyre- og naturopplevelser. De kan også skreddersy opplegg etter ønsker. Vil f.eks. noen kun spille golf, er det intet problem. Fra mai 2008 er de fast bosatt i Fort Portal og henter/bringer til Entebbe International Airport. De kan også kjøre hele turen som reiseledere. Før mai 2008 vil reisefølget bli lagt opp fra Gardermoen og tilbake.
Her er link til hjemmesiden til Øyvind Hauge Andersson som står for turene: Klikk her. Her kan du lese om de arrangerte turene.

Tilbake til første side


Tilbake til Golfreiser

Leter du etter noe? Søk på GOLFSIDEN etter noe du lurer på. Kanskje du finner det du søker på tusenvis av Golfsiden-sider som ligger ute på nettet. Les mer


Her finner du DEBATTSIDEN
Si din mening!!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAR DU NOE PÅ HJERTET?

Her kan du skrive ditt leserbrev til Golfsiden

Skriv inn ditt innlegg i feltet under. Innlegget kan godt være med kallenavn, men som i andre seriøse fora ønsker redaksjonen å vite hvem innsenderen er. 

Leserbrev
:
 

Navn: E-post

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Skal du annonsere kjøp eller salg av aksjer/spilleretter eller brukt utstyr?
Skal du annonsere selv? KLIKK HER

Tilbake til første side

 

 
 
Annonser

 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ar@golfsiden.com 


Henvendelser annonser:
Asbjørn Ramnefjell
TLF: 67 14 10 90
Mob: 900 900 72
ar@golfsiden.com