Golfsiden.com - Norges største uavhengige nettsted for golf - Norges store golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Profesjonell golf
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72

Tilbake til første side      Tilbake til Tunisia

Le Residence er en meget bra bane

31.12 Tunisia:
Lekker bane
Le Residence, Tunis, Tunisia, vil det bli snakket mye om fremover. For en bane!

Dette er en meget flott bane som ligger like ved hovedstaden i Tunisia, Tunis. Dette er den flotteste golfbanen Golfsiden har besøkt i 2009 ved siden av en av Polaris-banene i Murcia, Spania. Robert Trent Jones Jr. har ansvaret for design av banen. Det bærer den tydelig preg av. En fantastisk bane, verken mer eller mindre. Det er tydeligvis lagt ned massevis av penger i både bane, treningsforhold og ikke minst klubbhuset.

Vann kommer i spill på en rekke av hullene. Greenene er supre og sanne. De er ikke så ondulerte som på Miklagard som har samme banearkitekt. De er mer moderate i så måte.

De første 9 hullene er nok litt lettere enn de siste 9. På de siste 9 kommer vann mer inn i spillet. Vinden merkes også mer på denne sløyfen. Vinden er vi nødt til å nevne fordi banen er meget værutsatt og kjent for at det blåser mye. Det er en linksbane som ligger like ved den store sjøen ved Tunis. Over vannet ser man storbyen på over to millioner innbyggere.

Når vinden står på, er det meget krevende å komme seg rundt med en anstendig score. Det er god plass de fleste steder, men feilslag blir straffet hardt når vinden får skikkelig tak i ballen. Mange av hullene krever ekstra oppmerksomhet når det gjelder å legge opp strategien. Her må hensynet til vinden stadig respekteres. Med den sterke vinden vil en del vann bli blåst inn på banen i kastene. Gresset er av en slik art at det tåler saltvann, så det er ingen fare for ødeleggelser av denne grunnen.

Design på hullene var meget bra. Det var godt med plass, men likevel var det såpass mye med vann at man aldri kunne føle seg helt trygg. Det var ikke noe vits i å bare "måke" ut ballen. Her kommer man mye bedre ut av det hvis man planlegger litt. 

Det 17. hullet (bildet) er meget krevende med tee-stedet nede ved vannet og langt å slå over. Hullet er på 182 meter og er meget krevende når det blåser - hvilket det ofte gjør på denne banen. En fryd å spille på den gode kvaliteten.

De som arbeider på dette anlegget, er meget service minded. Her kommer gjestene i første rekke.

Klubbhuset
Klubbhuset er imponerende. Her er det ikke spart på noe. Det er på 4.000 kvadratmeter. Svømmebasseng, bar og en meny med høy kvalitet på innholdet.

Eksempel på carpachio. (Bildet)
(Ølglasset er ikke fullt. Årsak: Noe av det beste denne skribent vet, er den første slurken med øl etter en hyggelig runde i godt vær på golfbanen. Og ølet er godt i Tunisia.)

Det er god mat i restauranten som er av meget høy kvalitet. Meget delikat både ute og inne. Menyen inneholder noe for enhver smak. Selv om dette er ganske luksuriøst, er ikke prisene avskrekkende.


Driving range
Gress på driving rangen er ypperlig og gir god trening/oppvarming.

Det er meget gode treningsmuligheter. På treningsfeltet er det selvsagt gress.

Baneeier
Banen eies av et hotell, The Residence. Dette er hotell av høy kvalitet. Banen er like elegant som hotellets hjemmeside. På denne finner du opplysninger og priser. Klikk her

Select Travel har dette hotellet på sin meny. Klikk her

Hele vinteren går det ukentlige flyturer til Tunisia.
Detour har avreise fra Gardermoen hver lørdag. Her er selskapets Tunisia-side: klikk her


Tilbake til første side
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!! 


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon

 


  ANNONSER