Leserbrev Golfbutikk/-aksjer Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
 
Sitatet


"The more I practice, the luckier I get"

BEN HOGAN

 
 
Nyheter

Tilbake til første side    Søk på GOLFSIDEN Les mer        Her er DEBATTSIDEN

Banyan - utsikt fra klubbhuset

01.10 Reisebrev fra Thailand:
Enda en ny bane i Hua Hin, og enda en er under bygging!
Den nye banen Banyan åpnet så sent som 1. oktober 2008. Det skjedde etter en rekke utsettelser. Det er hollandsk kapital som stå bak denne betydelige investeringen. Du må være medlem for å få kjøpe leilighet eller tomt på det store utbyggingsområdet som ligger inntil banen. Dette er samme prinsippet som følges for den andre nye banen, Black Mountain.

Men en ting kan trygt slås fast: Denne banen var verdt å vente på! Den ligger kun 15 minutter syd for Hua Hin, i et småkupert område skjermet av lave åser og fjell. Klubbhuset er holdt i klassisk thailandsk stil med trehus med spisse, bratte tak. Fra hjørnet av terrassen foran restauranten kan man se nesten alle de 18 hullene, bare ved å snu på hodet.

Området var tidligere brukt til dyrking av ananas, og det preger også banen, som har felt av ananasplanter som er definert som sidevannshindre. Og det skjønner du fort hvis du prøver å bevege deg ut blant plantene for å lete etter, eller slå en ball. For bladene har sylskarpe mothaker og er stive som kniver. Så nå er du advart!

Banen var i perfekt stand, og ser ut til å ha ligget der siden tidenes morgen. Med spennende layout, varierte hull og hindringer som belønner den strategiske og straffer den overmodige, har denne banen blitt et verdig tilskudd til alle de gode banene som nå ligger innen 30 minutters kjøring fra Hua Hin. Greenfee, som inkluderte caddie og bil var på Baht 3000, eller ca kr 600. Ikke spesielt billig, men etter min mening ga det full valuta for pengene. Og sammenlignet med de andre banene er totalpakken faktisk marginalt billigere.

Mark Costello, som er banens entusiastiske Director of Operations bisto oss på en utmerket måte, og kunne fortelle at neste søndag skulle de ha en ”golf and gourmet dinner”. En kikk på menyen avslørte en 5 retters middag med 5 forskjellige australske viner inkludert. Det var ikke langt fra tanke til handling og neste søndag, som offisielt var fridag, var det 23 spillere som slo ut etter lunsj, mens resten dukket opp til cocktails og middag kl 1800. Og prisen? Kr 300 for middagen med vin var vel verd pengene. Hjemme hadde vel det rukket til 2 av forrettene i beste fall….

Mark kunne fortelle at Banyan, som eneste golfbane i Hua Hin, ville holde restauranten åpen til kl 22 hver kveld. Det gjenstår å se om folk vi reise ut i ”purra”, for å spise middag, men med solnedgangen over banen mot vest, kunne i hvert fall jeg la meg friste til å prøve en gang. Men en svale gjør ingen sommer….så vi får se.

Jeg hadde anledning til å gjøre en gjenvisitt i mai 2009, og banen var i mellomtiden om mulig blitt enda bedre. Jeg fikk starttid kl 0700 pga av et større arrangement, og alene som spiller, sammen med en søt og hyggelig caddie og golfbil satte jeg av gårde i soloppgangen. Ved runding av 9 hull ble det tid til en kopp kaffe, og etter 2 timers total spilletid med 34 poeng på kortet, satt jeg benket til en ekte engelsk frokost på terrassen!

Og banen står selvfølgelig på programmet til høstens tur, og da kombinert med utslag etter lunsj og en herlig middag i solnedgangen på terrassen!

Og flere baner kommer, i hvert fall en som er under bygging allerede. Den ligger bare få minutter syd for sentrum, og nesten helt ute på stranden. Kanskje en eller annen har funnet ut at byen mangler en bane med links-karakter? Det skal bli spennende å se. Og da blir det totalt 9 baner innenfor 30 minutters kjøreavstand fra byen! Og da begynner Hua Hin virkelig å ligne på en golfhovedstad!

Steinar Bjerke
Golfferie.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Leter du etter noe? Søk på GOLFSIDEN etter noe du lurer på. Kanskje du finner det du søker på tusenvis av Golfsiden-sider som ligger ute på nettet. Les mer

Skal du annonsere kjøp eller salg av aksjer/spilleretter eller brukt utstyr?
Skal du annonsere selv? KLIKK HER

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn


Tilbake til første side

 

 
 
AnnonserKjøpe selge golfaksjer/-andeler?
Annonsering golfaksjer

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ar@golfsiden.com 

Henvendelser annonser:
Asbjørn Ramnefjell
TLF: 67 14 10 90
Mob: 900 900 72
ar@golfsiden.com