Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    GolfreiserTidligere smånotiser:  SE HER ---- Smånotiser siste halvår 2006 Klikk her ----- Smånotiser første halvår 2006 Klikk her Fra 2007: Klikk her Fra 2008 og 2009 Fra 2010 Fra 2011 Fra 2012 Fra 2013 Fra 2014 Fra 2015 Fra 2016

GOLFSIDENS DEBATTSIDE  - KLIKK HER Meget enkelt å bruke!

Smånotiser 2017  - ofte med eksterne linker

31.12 Tiger Woods med fullt program
Tiger Woods ser ut til å være i god form. Han vil forsøke å spille for fullt i 2018. På hjemmesiden sin skriver han blant annet:
" I would love to play a full schedule in 2018. What that entails, including back-to-back events, I don’t know. I just have to continue to work on my body and game and see where I pan out. I wish I knew where I was going to play and when I was going to play – it’s a lot easier to prep for that – but we really don’t know. This is all unchartered territory."

29.12 Her er 93 bilder fra 2017-sesongen
Mye skjedde på golfbanene i 2017. Her er noen av sakene sett gjennom kameralinsen. KLIKK HER

28.12 Bisarre hendelser i 2017
Det skjedde mye rart i golfsesongen 2017. Sjekk dette:  KLIKK HER

25.12 Tiger splitter med treneren
Tiger Woods har hatt Chris Como som trener i tre år. Nå er det slutt uten at dter særlig dramatisk. KLIKK HER FOR MER

25.12 Donald Trump spiller med stjernene
Han har juleferie og er i Florida hvor han har spilt med blant andre Justin Thomas og Daniel Berger KLIKK HER

23.12 Årets svenske golfspiller
Anna Nordqvist var syk i sommer, men kom sterkt tilbake. Hun ble kåret til årets spiller i Sverige for 2017. Vel fortjent. Vi husker hun slet sånn midt på treet for noen år siden. Da tok hun skikkelig tak i alle deler av sitt spill. Det gjorde susen. Hun hevet seg minst et par hakk og ble en betydelig bedre spiller. Med to seire og en ubeseiret Solheim Cup-innsats sto hun selvsagt sterkt blant kandidatene. 

– Det är klart att det betyder mycket och det är kul att uppmärksammas för det man gör, sier Nordqvist

Her er hele artikkelen fra Svensk Golf. KLIKK HER

Den er meget god og bør være en inspirasjon for hvordan vi tenker når Årets Norske Golfspiller skal utpekes. En fin tradisjon som vi trygt kan importere til Norge. Her bør det lages en jury av golfkunnskapsrike mennesker og settes opp et trofé samt skaffes midler til en premie.

22.12 Både kampanjegolf og romjulsturnering hos ToppGolf
Juletid er golftid. ToppGolf i Bærum byr på både kampanjetilbud og romjuleturnering. Mer om ToppGolf Club her

ToppGolf i romjulen: rabatterte priser:
• Periode: 26-31. desember
• Priser: kr 300 standard simulator og kr 400 First Class med ION kameraer
ToppGolf Club medlemmer: kr 200 standard simulator og kr 300 First Class med ION kameraer

Turneringen spilles 28. desember kl 18.00
• 18 hulls individuell stableford (netto, 3/4 av ute hcp).
• Bane: Troon North (Arizona, USA).
• Longest drive og closest to the pin.
• Pris: kr 300
Påmeldingsfrist: 27. desember kl. 12.00. Påmelding til ken@toppgolf.no

18.12 Justin Rose suveren i Indonesia
Det var langt ned til andremann på listen da Justin Rose cruiset inn til seier med 8 slags margin i the Indonesian Masters. Han luktet på 59 på sisterunden, men det gikk ikke. Han vant foran Thailands Phachara Khongwatmai.

Justin Rose har vært topp 10 i alle de 10 siste turneringene han har spilt inkludert 3 seiere.

50. plassen, men så...
I følge Golfweek var det en kamp om 50. plassen på verdensrankingen denne uken fordi det er de 50 beste som får en invitasjon til The Masters i april. Her hadde Thailands Aphibarnrat en fin mulighet. Men han måtte ha en eagle på det siste hullet for å ta denne plassen. Det fikk han, ble nr 15 i turneringen og er således klar for Augusta i den første Major-turneringen i 2018. Han er nr 49 på rankingen. Han ble nr 15 i The Masters i 2016.

Den siste plassen gikk til japanske Yusaku Miyazato. Han var nr 58 på verdensrankingen før denne uken. Han ble nr 4 alene i Indonesia og rykket opp til 50. plass i verden.

De som akkurat misser på 50. plassen er Peter Uihlein, USA, og Dylan Frittelli, Sør-Afrika. For å komme med i The Masters må de enten vinne en PGA-turnering eller være blant de 50 beste i verden 25. mars.

Men så viste det seg da rankingen kom mandag morgen at det IKKE VAR noen endringer i topp 50!! Det eneste som skjedde var at Kodeira og Uhlein byttet plassene 49 og 50!

Fake news!

15.12 Golfstyrketrening med stor ball
Her er 7 fine øvelser med en ball som gir deg golfmuskelstyrke. KLIKK HER

14.12 Mark Hensby utestengt for doping uten å være dopet
Han hadde nettopp tisset ved hull 17 og hadde ikke mer å gi da han ble bedt om en urinprøve etter runden. Han ville gjerne komme tilbake neste dag, men det var visstnok for sent i følge reglementet. Dermed ble det brudd på reglene og ett år utestengelse. Her er hele historien KLIKK HER

13.12 Fru Jason Day mistet barnet
Jason Day og hans frue ventet barn til våren. På Thanksgiving-dagen døde barnet i mors mage. De valgte å gå ut med dette og ønsker at dette kan hjelpe andre i samme situasjon.

11.12 European Golfer of the Year
Det ble ikke uventet Sergio Garcia som ble Golfer of the Year i Europa. Hans seier i The Masters samt to andre gevinster ga ham tittelen. Det var golf media som avga sine stemmer. Den 37 år gamle spanjolen giftet seg i 2017. Han sier: ''I think both on and off the golf course it has been a unique and unbelievable year, and one that I will definitely remember my whole life.''

Det var i hans 74 Major-turnering at han ble en Major-vinner da han vant på Augusta i april. Han vant også the Dubai Desert Classic og the Andalucia Valderrama Masters. Den siste turneringen var heime i Spania.

06.12 Oosthuizen skadet på flyplassen
Louis Oosthuizen har trukket seg fra Joburg Open. Han fikk fingrene i klem mellom to bagasjetraller på flyplassen på vei til Johannesburg. Han klarer ikke å ta et skikkelig grep på køllene. Dermed trakk han seg for å gi en annen plass. Denne fikk amerikaneren Cody Martin. Oosthuizen mente at det ville vært feil å prøve seg på torsdag, slå et par slag og så gå av banen og ødelegge mulighetene for en frisk spiller. Kanskje Martin river i en alkoholfri øl på Oosthuizen....

06.12 Phil Mickelson alias Houdini (VIDEO)
Phil Mickelsom er uhyre god til å komme seg ut av trøbbel. Bare se på disse videoene: KLIKK HER

06.12 Spilte 140 runder golf i arbeidstiden, ble sparket
Elektrikeren Tom Colella var ansatt i et firma hvor de måtte ha med seg PDA som viste hvor han var ute i felten. Han la PDA'en i en pose som blokkerte signalene slik at han ikke kunne spores. Dermed gikk turen til golfbanen. Han ble ikke tatt før han hadde spilte 14 0 runder. Han ble sparket og fagforeningen tok, naturlig nok, arbeidsgiverens side. Nå kjører han Uber og jakter på en ny elektrikerjobb. Det er golf.com som har referert dette fra nakedsecurity.sophos.com

05.12 Trist melding om Morgan Hoffmann
Han er diagnostisert med den uhelbredelige sykdommen muscular dystrophy. FRa Wikipedia: Duchennes muskeldystrofi er en arvelig, progredierende muskelsykdom som skyldes en mutasjon som rammer genet som koder for proteinet dystrofin. Dystrofi betyr direkte oversatt «underutviklet». Muskeldystrofi er betegnelse på tilstander hvor musklene ikke utvikler seg som de skal, og blir tynne og svake. Morgan Hoffmann er nr 91 på Fedex cup-rankingen i år på PGA Touren og nr 81 på rankingen som ble avsluttet i høst. Det er kanskje fort gjort å forveksle Hoffmann med Charley Hoffman som ble nr to sist helg i Tigers comeback.  
Klikk her for å se videoen som beskrivelsen iscenesatt av Golf Channel.


05.12 Ikke alle slag er like gode! Underholdende video
Her er en samling av latterlige slag på Facebook: KLIKK HER

04.12 Tiger avanserte 531 plasser
Etter Tiger Woods noe overraskende gode innstas og gode spill sist helg rykket han opp 531 plasser på verdensrankingen nå er han nr 668. Nå har han bare to norske foran seg på verdensrankingen; Jarand E. Arnøy (452) og Aksel K. Olsen (660). Dustin Johnson beholder førsteplassen, mens Richie Fowler passerte Brooks Koepka og Henrik Stenson og er nå nr 7.

Danny Willett som var så god i fjor og var nr 11 på verdensrankingen, er nå nr 100. Bubba Watson har falt fra 10. til 88. plass, men nå har han byttet fra Volvik-ball tilbake til Titleist. Kanskje det hjelper.

Andre store fall på rankingen: Jason Day fra 1 til 12, Rory McIlroy 2-10, Patrick Reed 8-24, Adam Scott 7-31, Emiliano Grillo 25-70, Russel Knox 18-75, Roberto Casyro 69-206, Rikard Karlberg 87-218, Harris English 76-232 og Fabian Gomez 83-381.

Flere har avansert mye; Kramer Hickok fra 1866 til 280, inderen Ajeetesh Sandhu fra 1866 til 239, Tapio Pulkkanen 1039 til 197, Wade Ormby461 til 105, Julian Sur1137 til 63 og ikke minst Patrick Cantley fra 1866 til 42! Jon Rahm har avansert fra 137. plass til nr 4 på verdensrankingen i år.
 

01.12 Sola + Solastranden = Sant!
Nå er Sola og Solastranden slått sammen til én golfklubb. Her er rapport:

123 av Solastrandens 633 stemmeberettigede vil være med å bestemme over klubbens og banens framtid på det ekstraordinære årsmøtet i kveld.

116 av disse støttet styrets forslag om å gå inn i Sola Golfklubb fra 1.1.2018 og altså 7 var i mot. Avstemmingen var skriftlig.

Kjell Henriksen hadde et skriftlig innspill til kontingentstrukturen som ble vedlagt protokollen.

Møtet tok bare ca 45 minutter under Bjørn Enoksens dyktige ledelse.

Sola golfklubb hadde ekstraordinært årsmøte parallelt med oss og der støttet 119 Styrets forslag om sammenslåing med Solastranden , dvs JA med godt over 2/3 flertall.

Så da har styringsgruppe og administrasjonen i klubben en omfattende jobb å gjøre i desember, men med så god ryggdekning blir det bare trivelig arbeid. Det vil bli sendt ut informasjon etter hvert som vi har noe å fortelle, så følg med på hjemmesidene.

For alle andre er det viktigste å komme over fra "de og vi" modus til "oss". Jo raskere det går, jo triveligere får vi det på alle måter.28.11 Tiger Woods ser lovende ut
Han har trent hardt siden ryggoperasjonen i vår. Han har slått lengre driver enn Dustin Johnson og Ricke Fowler på treningsrunder. Han spilte 9 hull med Patrick Reed mandag og slo jevnlig 10-15 meter forbi drivene til Reed. Patrick Rees mente han så bra ut på den treningsrunden.
 
- I know if he stays healthy and his body cooperates, then he will be back playing golf like he used to, I want to see it and compete against it, sier Patrick Reed etter å ha spilt sammen med Tiger Woods på treningsrunden.

24.11 Black Friday i golfbutikker
En gjennomgang av utsendt materiale viser at Golfshopen har en rekke fine tilbud på Black Friday både i Oslo og Tønsberg.

Golfshopen har også en rekke gode tilbud denne fredagen. Det gjelder køller, klær, golfklokker, lasermålere, traller og annet golfutstyr.

Også ToppGolf har fine tilbud. Les mer Link til ToppGolf

Link til  Golfshopen

Link til Golfbutikken

22.11 Andreas Halvorsen avanserte 529 plasser på verdensrankingen
Han tapte i play off på Latonoamerica Touren i sin beste turnering til nå. Plasseringen gjorde at han avanserte til 946. plass på verdensrankingen og er nå femte beste nordmann etter Arnøy, Olsen, Kofstad og Johansen.

21.11 Slik ble hederen fordelt på LPGA Touren i år
Sesongen er over på LPGA Touren. Det ble temmelig dramatisk da Lexi Thompson bommet på en halvmeters putt på det siste hullet slik at Jutanugarn vant den siste turneringen. Det ble delt Player of the Year premie hvor to spillere endte på 162 poeng. Her er fordelingen av priser for årets sesong: KLIKK HER

15.11 Den utrolige historien
Fra krig og kaos i Laos til USA i 1975. Dette er en historie om bakgrunnen til Megan Khang. Hun er nr 96 på verdensrankingen og nr 53 på pengelisten før denne ukens finale på LPGA Touren. Hun ble nr 3 sist helg i Kina på LPGA Touren. I år har Khang 4 topp 10 plasseringer. Han ble nr 2 på Rookie of the Year-rankingen i 2016. Faren har stått bak hennes karriere. I Junior Solheim Cup i 2015 var hun med på laget og var den eneste som vant alle sine 5 matcher da USA vant. Hun begynte å spille golf da hun var 5 1/2 år gammel.
Les om denne mektige historien her: KLIKK HER 
l
10.11 Optimisme rundt Tigers comeback
Tiger Woods gjør comeback med det første. Det er flere som er meget optimistiske. Er det grunn til denne optimismen? Dette skriver Golf Digest om saken: KLIKK HER

08.11 Åtti år siden denne legendariske matchen
Det var litt av en match som ble spilt i New York. Babe Ruth og Babe Dietrichson var virkelig noen meget spesielle personer. De to andre i denne matchen var også noen karakterer. Det kan være vel verdt å les denne velskrevne artikkelen om dette på Golfchannel: KLIKK HER

07.11 Henrik Stenson ble skadet da han skulle spille Supermann
Henrik Stenson sliter med en skade. Han ble skadet i forbindelse med en PR-gimmick for et par uker siden foran en golfturnering. Les om dette på Golfchannel.com: KLIKK HER

04.11 Ny verdensrekord
i hurtig spill gikk til England. Hvor fort kan du spille et par 4-hull med en normal lengde? KLIKK PÅ DENNE VIDEOEN og få svaret

01.11 Bubbas ballavtale bråstoppet
I januar inngikk Bubba Watson en avtale om å spille med Volvik-balelr i flere år. Nå er denne avtalen brått terminert.
Selv uttaler han: - I do not have a ball deal as we sit here today. So I can play with whatever ball I want to. My deal was up, and so I’m … ball-free.

Hva skal han spille med nå? Han går tilbake til den ballen han spilte med før han gikk inn på avtalen for snaut 10 måneder siden. Det var Titleist Pro V1.

- I’m just going to go back to what I grew up with, forteller han.

Bubba Watson har hatt et forferdelig år på PGA Touren. Han er to ganger vinner av The Masters. Den siste sesongen endte han på 91. plass på pengelisten.

- My goals are to be better than that. It was a frustrating year when it came to the golf. It was a great year off the course, but a frustrating year [on it]. Hopefully I’ll improve that.

Så spørs det om det er ballens feil eller hans egen skyld. Han er kjent for å skru ballene mye. Spesielt med tanke på fade/slice. Kanskje han ikke har fått det til med Volvik-ballene sine i år.

Under alle omstendigheter er dette meget dårlig reklame for Volvik-baller.

30.10 John Daly alvorlig skadet
Etter utslaget på det 9. hullet lørdag falt John Daly sammen og kunne ikke gå . Hans høyre kne sviktet. Hvor alvorlig skaden er, er foreløpig ikke klarlagt. Men han er neppe klar til avslutningen på senior touren om 14 dager. Han har imidlertid kommet raskt tilbake etter skader tidligere, så hvem vet? Da snakker vi ikke om alkoholskader.

30.10 Vant Justin Rose eller tapte Dustin Johnson?
Det var litt av en avslutning på PGA Touren i helgen. Her diskuteres overskriften blant ekspertene. Se og hør selv og døm

30.10 Tiger Woods: En lang vei å gå
Tiger Woods er nå nr 1180 på verdensrankingen. Det er en lang og tung vei å komme oppover på listen. Men han har muligheter med godt spill. Han har tilgang til å spille i de store turneringene hvis han viser at han har spillet inne.
 

27.10 Jente vant gutteturnering, men fikk ikke pokalen!
Det er ikke jentelag på skolen hennes. Derfor stilte hun opp blant guttene. Og vant. Men pokalen fikk hun ikke. Les spesielt hva faren skriver i den linken det her refereres til: KLIKK HER

5.10 Du svinger neppe bedre enn denne 2-åringen
Har du over 5 i handicap, har du neppe bedre sving enn denne 2-åringen. Bare se denne videoen. Og er du i tvil kan du jo ta video av din egen sving og sammenligne! KLIKK HER

24.10 Slik ser Tigers nye "stinger" ut (VIDEO)
Tiger er i stadig bedring. Slik ser hans siste video ut: KLIKK HER

24.10 Scott McCarren får en sjelden straff
Han var ikke særlig heldig med sin dropp, Scott McCarren, nylig da han fikk ett straffeslag i forbindelse med dropping av ball. Kanskje ikke så rart at han ble sint!? KLIKK HER.

24.10 Stoppeklokke på Europa Touren
Sakte spill er en uting. Nå går Europa Touren inn går å få bukt med problemet. Det skal brukes stoppeklokker for å få opp farten på spillet. Dette skriver ET om saken: KLIKK HER

22.10 (OPPDATERT) Runden ble annullert pga uenighet om golfregler - Tutta spilte svakt
Spillere merket ballen i fringen på greenen fordi de trodde at ballen lå på greenen. To spillere ble først straffet. så viste det seg at fire andre spillere hadde gjort det samme. En heftig debatt oppsto. Spillere truet med å trekke seg. Toppen i Korean LPGA Tour trakk seg.

Suzann Pettersen er med i turneringen. Men hun hadde en svak start da den første runden kom i gang i KB Financial Group STAR Championship. Hun var nr 93 etter den første av tre runder. Mesterskapet ble kuttet ned til tre runder etter den fatale regelaffæren. På den andre runden lørdag fortsatte det svake spillet til Tutta. Hun var 5 over på runden og 10 over totalt etter 35 spilte hull. Da lå hun på en beskjeden 101. plass. Det er bare 113 deltakere i turneringen. Hun var ikke i nærheten av å klare cutten. Hun ble nr 97 av 105 etter runder på 77 og 78. I tillegg var det 11 som trakk seg fra turneringen som altså var kaotisk i den første runden.

Kim Hae Rym vant turneringen på 4 under par. In-Bee Park ble nr 4.  

Her er det sannsynligvis skyhøye oppmøtepenger med i bildet siden det er så mange som valgte denne turneringen fremfor LPGA-turneringen denne uken.

Her er hele historien: KLIKK HER

Resultater

17.10 Tiger Woods i full sving (video og kommenterer)
Tiger Woods drømmer om å komme tilbake for full på PGA Touren. Nå er han friskmeldt. Men det er et godt stykke fram til at han kan hamle opp med de beste. KLIKK HER

17.10 Ny sjef på Augusta
Augusta National Golf Club har The Masters hvert år. Nå har klubben fått en ny leder. Det er Fred Lidley som tar over etter Billy Paine. Klikk her for mer

11.10 Hole in one-forsøk, det gikk til slutt? (se video)
Hole in one gir 2.500 i odds for en profesjonell golfspiller. Edoardo Molinaro forsøkte å få hole in one i løpet av 500 forsøk. Klarte han det? Her er svaret:
KLIKK HER

11.10 Arnøy klar for seier i Kina?
Jarand Anrøy har tre andreplasser på rad. Kan han få en seier denne uken? Europa Touren har sett på saken. KLIKK HER

09.10 Tiger Woods svinger for fullt
Tiger blir bedre og bedre og kan nå svinge for fullt. Han håper å komme tilbake, men det er en lang vei å gå. Les mer her

09.10 Southgate misset PGA Tour-kortet som følge av blad i bevegelse
Han skylder bare på seg selv. Han mener at han burde kunnet reglene bedre.
Her er hele historien: KLIKK HER

09.10 Sergio Garcia avslutter hos TaylorMade
Han har vært hos TaylorMade i 15 år. Nå er det slutt. Dette sier en talsmann fra TaylorMade:

“Today, after a memorable 15 year partnership with Sergio Garcia, we have mutually agreed on a release from the remaining years of his TaylorMade contract. It has been an honor to play a role in his performance throughout his career, including The PLAYERS Championship, 19 worldwide wins, Ryder Cup heroics and his 2017 Masters win. We congratulate Sergio on a career year and wish him all the best for the future."

Det er ikke klart hvem Sergio Garcia går til.

07.10 Ny banerekord på Carnoustie
Det ble 63 på den vanskelige banen da Tommy Fleetwood blant annet hadde fem birdier på rad på de siste 9 hullene. KLIKK HER for mer

29.09 Arnold Palmers barnebarn gikk på 59 slag
En 59-runde er ikke hverdagskost. Sam Saunders, dattersønnen til Arnold Palmer, greide det kunststykket på sin hjemmebane i Web.com Tour finalen. Han avslutet runden med 6 strake birdier og 13 til sammen på Atlantic Beach Country Club. KLIKK HER for hele historien

Saunders hit 14 greens and needed only 20 putts on a day when the field average was 68.3.

28.09 Meg Mallon ut av skapet
Meg Mallom benyttet anledningen til å røpe sin homofile legning under World Golf Hall of Fame induction tirsdag. Hun har 18 seire på LPGA Touren hvorav fire Majors.

I artikkelen det er linket til her, står det blant annet: "Mallon, 54, acknowledged publicly for the first time that she is gay, and that she and fellow Hall of Famer Beth Daniel have been a couple for 25 years." KLIKK HER 

22.09 Rory McIlroy 10 år på touren
Rory McIlroy har vært profesjonell i 10 år. Her er et tilbakeblikk sett med ETs øyne: KLIKK HER

15.09 Tore Sviland var med i Canadian Open
Tore Sviland dro rett fra EM lag senior i Malmø søndag morgen til treningsrunde i Canada for så å spille 4 runder i Canadian Men's Senior Championship 11. - 14. september på Kanawaki Golf Club.

Etter en litt svak og døgnvill førsterunde ble det bedre og bedre. Rundene ble 79 75 75 72 og en 32. plass blant mange gode amerikanere og kanadiere. 

Her er resultatene: KLIKK HER

12.09 USA tok tilbake Walker Cup
Walker Cup har ikke den samme gode klangen i Norge som de fleste andre steder i golfverdenen. Det er amatørenes svar på Ryder Cup. Denne prestisjetunge turneringen ble vunnet overlegent 19-7 av USA på den eksklusive klubben Los Angeles Country Club, nordbanen. For to år siden vant Great Britain and Ireland 16 1/2 - 9 1/2 at Royal Lytham & St. Annes. Klikk her for mer

08.09 Wie ute - Tutta inne
Michelle Wie rekker ikke å bli frisk til Evian Championship i neste uke etter blindtarmoperasjonen. Tutta har vært ute med en skiveprolaps etter en joggetur på Slottsfjellet i Tønsberg, men rapporteres i bedre for og er høyst sannsynlig klar for denne store turneringen i Frankrike. Det har i hvert fall vært planen. Les mer om saken til Michelle Wie: KLIKK HER

04.09 Garcia brekker putteren, putter bedre
Sergio Garcia har temperament. Putteren ødela han. Han prøvde flere andre køller med hell. Se VIDEOEN

01.09 Tiger på banen igjen
Tiger har fått lov til å trene med korte wedger. Ryggen blir bedre og bedre. Om han noen gang kommer tilbake på det høyeste nivået, gjenstår å se. Men han er i hvert fall i gang igjen. Se video: KLIKK HER

01.09 Suzann Pettersen nr 25
Tutta har nå falt ytterligere nedover på verdensrankingen. Hun er nå nr 25 på Rolex Rankings - verdensrankingen for kvinner.

31.08 Rask læring: fra 54 til 4,5 i hdc på kort tid
Svensk golf kan fortelle om en spiller som har gått fort ned i handicap. Hans første runde var 19. juli. Nå har han 4,5 i handicap. Men Golfsiden er overbevist om at han har vært mye på golfbaner før 19. juli selv om artikkelen og de som siterer den tror at han har fått 4,5 i handicap etter en måneds golfspill. Den må svensker og andre dra lenger ut på landet med. Men istoren blir jo mye bedre når man har et inntrykk av at mannen aldri har sett en golfkølle før og på fire uker får 4,5 i handicap! Hele historien kan du lese om i Svensk Golf: KLIKK HER  

23.08 Lær deg disse triksene og imponer dine venner
Men det er letter sagt enn gjort. Du kan i hvert fall glede deg over å se disse triksene: KLIKK HER

22.08 Tips fra en LPGA-spiller
Kanskej dette tipset er noe for deg? Litt "luft under vingene" i golfsvingen er ofte en god idé. Det skaper mer kraftig og stabilitet. KLIKK HER FOR VIDEO

19.08 Marius Thorp er i form - 61 slag på Bogstad
I Eriks Invitational på Bogstad gikk Marius Thorp på 61 slag fra tee 61. Det ble 9 birdier og en klar seier selv om han fra sin handicap på +4,5 må gi fra seg noen slag i handicapkonkurransen. Det kunne vært interessant å se hva han hadde fått til på Miklagard denne helgen..... Resultater: KLIKK HER

17.08 No show - må betale avgift
Her er historien om at de som ikke dukker opp på bestilt starttid, må betale for seg. Dette er hentet fra Sverige: KLIKK HER

14.08 Rory McIlroy ikke med i finalen i FedExCup
Han sliter med skad og er meget usikker: KLIKK HER FOR HELE HISTORIEN

09.08 Tiger slipper tiltale
Han var hardt ute å kjøre etter å ha blitt arrestert tidligere i sommer. Her kan du lese hele saken: KLIKK HER

04.08 Slik ser Augusta ut om sommeren
Det er varmt på Augusta om sommeren. Her kan du se hvordan det ser ut.
Se denne videoen . KLIKK HER


31.01 Langer tok sin 10 major-tittel
Det ble en ny tittel til Bernhard Langer KLIKK HER

26.03 Den utrolige avslutningen i The Oen
Jordan Spieth spilte svakt innlednings vis søndag, men kom tilbake med en uvirkelig sluttspurt: KLIKK HER FOR HISTORIEN

20.07 HIO på treningsrunden
Kevin Na gjorde det store på det 14. hullet. Golf.se har dette på video: KLIKK HER

19.07 The Open: Her følger du med
The Open går denne uken. På denne linken til PGA Touren i uke 29 får du alt du trenger av informasjon om radiooverføringer, TV-overføringer, LIVE SCORE og massevis av nyheter KLIKK HER

17.07 The Open: Tøffe forhold
Det er meldt kraftig vind i dette årets The Open på Royal Birkdale. Når vinden feier inn fra Irskesjøen, kan det bli mye interessant å se. Det er et fyrtårn utenfor Birdale. Om dette blir det sagt:  "When you can't see the lighthouse, it is raining; when you can see it, it's going to rain."

10.07 SGT: Fra Holtsmark til Fredrikstad
Da Holtsmark sliter med vinterskader fortsatt har Gamle Fredrikstad GK overtatt Sedish Golf Tour 27. - 29. juli.

30.06 Flere golfspillere i Sverige
Det er registrert 8.000 nye golfspillere i Sverige. Hyggelig er at den største delen er mellom 20 og 40 år. Trolig blir det flere golfspillere i Norge etter hvert. Folk blir litt lei av å sykle, løpe og gå turlangrenn. Det viser tallene fra arrangementene rundt om. Norge har god kapasitet når det gjelder baner. Kom igjen! Ta med dine venner til golfbanen. Der er det hyggelig og man får en livsforlengende aktivitet som både er morsom spennende, miljøskapende og ikke minst meningsfylt!

28.06 Nicklaus: Hardt for Tiger å komme tilbake
Jack Nicklaus mener det blir meget tøft for Tiger å komme tilbake. Ikke bare har han en lang vei å gå. Han har alderen mot seg. Han har også en del motstand å tråkle seg gjennom som følge av de problemene har har lagd for seg selv - ikke minst med den siste pågripelsen for driving under influence.

Dette sier Jack Nicklaus om saken: LIKK HER
 
27.06 De største pro golf-skandalene
Fra juks, kokain og spillegalskap til fornærmelser og konekrangling.
KLIKK HER og klikke deg videre til de fem sakene

26.06 Var 4 ned og 5 å gå - vant British Amateur!
Når du er 4 opp og 5 å gå, er matchen i de alle fleste tilfeller avgjort. Men ikke i årets British Amateur. Harry Ellis var i denne situasjonen som overskriften beskriver, men han kom sterkt tilbake.

Perry Dyland, Australia, som slo vår egen Jarle Volden på det siste hullet i kvartfinalen, var altså 4 opp med 5 hull igjen å spille. Det var ikke Harry Ellis' gode spill som avgjorde. Han fikk ikke bedre enn par på de 7 siste hullene de spilte inkludert de to ekstrahullene. Perry Dyland fikk en rekke bogeyer. På det andre ekstrahullet duffet han den første chippen av to etter å ha misset greenen på innspillet. Da var det over.

Harry Ellis, som studerer på Florida State, får være med i The Open i juli, The Masters i april 2018 og US Open i juni 2018 hvis han fortsatt er amatørspiller. 

23.06 Monsteret på Miklagard
Skal du være med å teste deg på Miklagard Monster 1. juli?

Her er noen data:

Turneringsfakta
• Lørdag 1.juli med shotgunstart 09.30
• Netto slagspill fra forlenget tee 68
• Golfbil kan brukes ved fremvisning av legeerklæring
• Maks HCP – 18
• Det spilles med egne droppesoner på enkelte hull

Pris er kr 900 for gjester og kr 500 for medlemmer. Dette inkluderer:
• Spill, baneguide og startkit til alle deltagere.
• Monster energidrikk til alle deltagere
• Stor lunsjbuffet etter turneringen
• Stort premiebord med sjansen til å vinne fine premier.

Påmelding gjøres på www.golfbox.no .


20.06 Slutt mellom Phil og "Bones"
De har vært sammen i 25 år. Nå er det slutt mellom Phil Mickelson og caddy Jim "Bones" Mackay.

Dette skriver Phil:

"After 25 very rewarding and memorable years, Bones and I have mutually decided to end our player-caddie relationship. Our decision is not based on a single incident. We just feel it’s the right time for a change.
Bones is one of the most knowledgable and dedicated caddies in the world. He is always prepared and has the ability to make decisions in pressure packed situations. Bones is without a doubt one of the most thoughtful people that I have ever known. The next player to work with him will obviously be very lucky.
My relationship and history with Bones far exceeds golf. He has been one of the most important and special people in my life since the day we met and I will always be grateful for everything he has done for me. Amy and I, and our children, will always think of Bones, Jen, Oliver, and Emma as family.
We are looking forward to sharing life and friendship with them forever. My brother Tim will be on my bag for the rest of the year. Bones has not used his veto this year andI heard a rumor that he is trying to pass his veto to Tim. For the record, vetoes are non-transferable.

Sincerely,
Phil"


20.06 De største "break ups" i golf
Mange har brutt samarbeid i golfsammenheng. Både i ekstskap, caddyarbeid, TV-kommentering, trenere utstyrsleverandøerer. Her finner du 31 stykker av de største: KLIKK HER

20.06 Tiger Woods' triste historie
Tiger Woods er i problemer. Etter at han ble pågrepet for kjøring i påvirket tilstand, mister han trolig lappen. I hvert fall etter norske regler. Han har vondt i ryggen. Han har problemer med medisiner. Han har hatt mange problemer. Golf Digest har sett på dette. Her kan du lese mer: KLIKK HER. Her er også en VIDEO.

19.06 Suzann Pettersen forteller om spillet sitt til Golf Monthly
Det er mye klokt å hente fra det Suzann Pettersen forteller til Golf Monthly. Her kan noen og enhver fåå noe å tenke på. Selv om man ikke trenger å være enig med alt hu sier. KLIKK HER FOR ARTIKKELEN

19.06 Stina Resen til semifinalen
I Ladies British Open Amateur Championship kom Stina Resen Oslo GK helt til semifinalen hvor det ble tap for Ainhoa Olarra, Spania, med 4/3. Celine Borge tapte i første runde.


19.06 Dette utstyret brukte Brooks Koepka
Brooks Koepka vant US Open med en imponerende avslutning. Dette utstyret brukte han i US Open:

Ball: Titleist Pro V1x

Driver: TaylorMade M2 (Mitsubishi Diamana+ White 70TX), 9.5 degrees

3-wood: TaylorMade M2 2017, 16.5 degrees

Irons (3): Nike Vapor Fly Pro; (4-PW): Mizuno JPX 900 Tour

Wedges: Titleist Vokey SM5 (52, 56 degrees); Titleist Vokey SM4 TVD (60 degrees)

Putter: Scotty Cameron by Titleist Newport 2 SLT T10
 
17.06 Jon Rahm har temperament (VIDEO!)
I Twitter-avdelingen et stykke ned på linken under ser du hvor forbannet Jon Rahm blir når han slår et dårlig slag. Det er dårlig selvbeherskelse.
KLIKK HER


16.06 Tiger Woods-høring utsatt
Opprinnelig skulle videre behandling av saken hvor Tiger Woods ble tatt for kjåring i påvirket tilstand foregå 5. juli. Saken er utsatt til 9. august uten at det er gitt noen grunn for det. Her kan du lese mer om saken: KLIKK HER

16.06 Adam Scotts monsterputt på det 18. hullet
Han lå utenfor greenen på det ikke alt for vanskelige 18. hullet på Erin Hills. Han brukte putteren og satte ballen rett i hullet for eagle. Men han har neppe noen muligheter til å vinne US Open. Han er gjennomgående alt for dårlig med den korte putteren. Han har ikke klart å putte like bra som han gjorde med den lange putteren da han spilte som best. Han er et klart offer for den nye putterforankringsregelen i likhet med flere andre toppspillere. Det var trist å se ham bomme på en lett birdieputt for så å misse returen fra 45 centimeter innledningsvis på runden torsdag. Adam Scott som er en av de beste ball strikers out there har, etter Golfsidens oppfatning, YIPS. Men han vil ikke selv innrømme det. Så da så. KLIKK HER

15.06 Phil Mickelson trakk seg fra US Open
Han håpet på weather delay, men slik gikk det ikke. Han deltar på datterens skoleavslutning.

15.06 Phil Mickelson sendte caddyen sin til US Open-banen selv om han ikke skulle spille
Her er en del uoffisielle årsaker til at caddyen ble sendt til banen. Phil Mickelson skulle se på eksamensfesten til sin datter og ville etter den opprinnelige planen ikke være med i US Open i år. KLIKK HER

15.06 Golf fortsetter som OL-gren
Det blir OL i golf også i 2024. Dette ble nylig bestemt i Lausanne i Sveits.

13.06 USGA kan trenge en seier i US Open
Det har stormet rundt forbundet USGA etter en del uheldige episoder de siste årene. Her er en interessant artikkel om saken. Pluss amatør på 4. plass og LPGAs nye vrdensener. KLIKK HER

10.06 Dette sier Paul Azinger om Tiger Woods' situasjon
Tiger Woods er i problemer. Er han avhengig av medisiner. Hva hadde han i kroppen da han ble tatt for å kjøre bil i påvirket tilstand? KLIKK HER

07.06 Harrington til sykehuset - truffet av amatør
Padraig Harrington skulle spille i FedEx St. Jude Classic på TPC Southwind i Memphis, Tennessee med $6.400.000 i potten 8. - 11. juni. Men han ble truffet av kølla til en amatør som han instruerte før turneringen. Det bar rett til sykehuset hvor han måtte sy flere sting. Han trodde først at skaden i albuen var så alvorlig at han ikke kunne spille konkurransegolf igjen. Men det ser heldigvis bedre ut enn som så.

06.06 Adam Scott kritiserer US Open-baneoppsettet
USGA har ansvaret for US Open. Det har ført til mye surr de siste årene. De forsøker å få spillerne til å ikke gå under par på banen. Dette har de lykkes med bare to ganger de siste ni årene. Men for å få dette til må de sette opp banene nesten uspillbare.

I sin kritikk mot USGA og set up av US Open-banene sier Adam Scott blant annet:

"Let’s just have something that’s a challenge and interesting, not just playing brutal”.

"Don’t screw up another major championship", er det flere som roper.

Det er Golfsidens utsendte hjertens enig i. Det er ikke noe moro å se gode spillere bli hardt straffet en halv meter fra fairway i stålull-lignende røff som omkranser de sylsmale fairwayene. Mens drivene til skjevtslående spillere som Phil Mickelson blir liggende tilnærmet perfekt fordi ballen lander så langt utenfor fairway at publikum har tråkket ned gresset slik at ballen ligger perfekt.

Komikveld.

Så dårlig er banene blitt satt opp de siste årene at det ofte er flaks og ikke dyktighet som avgjør utfallet.

Det er ikke bingo vi holder på med.

Nei, sett gjerne opp banene vanskelig i US Open, men ikke unfair og lotto-aktig.

Dårlige greener som for to år siden på Chambers Bay og tullet med Dustin Johnson på Oakmont i fjor klare vi oss uten!  

06.06 Steve Stricker fikk ikke WC, ordnet biffen selv
Steve Stricker blir med i US Open for 20. gang. Det er litt spesielt fordi han kommer fra det området hvor turneringen spilles. Han søkte om wild caed (WC), men fikk avslag. Han stilte opp i en av kvalifiseringene over 36 hull, fikk birdier på hvert tredje hull mot to bogeyer og vant kvalet. Dermed får han stille opp i US Open.

“It was a good day. It means a lot. It's been at the forefront of my thinking for a while now. It's kind of a relief know I got in on my own terms. I went through qualifying. I'd rather have it that way. I'm glad I did it this way," sa han etterpå.

04.06 Woods kvalifiserte seg for US Open
Kvalifieringen for the 2017 U.S. Women’s Open er i full gang. Her en noen av dem som er kvalifisert: Rookie Laura Gonzalez Escallon kvalet inn på Butler Country Club i Pennsylvania. Tirsdag var det Cheyenne Woods, niesen til Tiger Woods, og Brianna Do som tok to plasser på Industry Hills Golf Club, Industry, California. Belen Mozo fikk en av de to plassene på the Legends Club i Minnesota. Temmelig ukjente Casey Danielson tok den andre plassen.

Her finner du fram til US Open for damer og kvalifiseringsresultater

04.06 US Open uten Phil Mickelson?
Phil Mickelson har seks ganger blitt nr to i den major-turneringen han ennå ikke har vunnet. Han har vunnet de tre andre. Det er hans eldste datter Amanda som har high school graduation på US Opens første dag som gjør at han høyst sannsynlig ikke stiller opp i US Open i år.

01.06 Se hvor omtåket Tiger var da han ble arrestert
Det var ikke noe vakkert syn da politiet arresterte Tiger Woods mandag morgen. Hva han hadde fått i seg av bevissthetsreduserende stoffer er i skrivende stund ikke helt klart. Han var høyst sannsynlig mer enn bare trøtt midt på natten. På den annen side er folk normalt ikke like spirituelle midt på natten etter en temmelig slitsom dag og kveld i forveien. Her er videoen fra arrestasjonen slik Golf Channel viser den. Bildene taler ikke til Tigers fordel. Tvert i mot. Vi ser med spenning fram til analysen av urinprøven og eventuelt andre prøver som ble tatt. Vi kan muligens få noen triste overraskelser.  KLIKK HER 

30.05 Tigers venn Notah Begay om Tigers "uhell"
Golf Channel har lagd dette intervjuet: KLIKK HER

29.05 Slik gikk det da proene skulle prøve Ben Hogans gamle køller
Det så ikke pent ut. Golf Digest har sett på sakene: KLIKK HER

25.05 Tigers rekonvalesens, siste nytt
Tiger er på bedreingens vei. Her er siste nytt hentet fra Golf Digest: KLIKK HER

23.05 "Jeg er alkoholiker"
Det forteller Billy Horschels kone Brittany i forbindelse med ektemannens seier sist helg. Hun har nå vært tørrlagt et år og hyler sin mann for den han er og den hjelpen hun har fått til å slutte å drikke. Alkoholisme er en farlig sykdom. Som regel er totalavhold eneste løsning i følge eksperter. For mer om saken

22.05 Billy Horschel vant i helgen
Dette utstyret hadde han i bagen sin da han vant på PGA Touren i Texas. Det var PXG køller og Titleist ball. KLIKK HER

18.05 Dustin Johnsons rygg er bra etter Masters-fallet
Etter det stygge fallet dagen før The Masters startet er historie. Han føler seg 100% bra, men mangler litt trening for å være helt tilbake til det han var før ulykken. KLIKK HER

16.05 Se albatrossen til spanjolen her
En sjelden fugl i våre farvann. Albatross er ikke dagligdags, men albatrossen til Watch Rafa Cabrera Bello var den første på det 16. hullet på Sawgrass. Det skjedde i helgen: KLIKK HER FOR VIDEO

15.05 Si Woo Kim, den nye helten fra Sør-Korea
Han tar over etter K.J. Choi. Les mer om Kim her: KLIKK HER

11.05  
D.A. Points traff flagget på et par 3 hull, men spratt bort: KLIKK HER

10.05 Rory til TaylorMade
Det ble, ikke uventet, TaylorMade for Rory McIlroy. Les mer om det her

08.05 Uttaksturneringer på Norsk Senior Tour
Det ble spilt i På Skjeberg og Onsøy i helgen med nydelig sommervær lørdag, men regn og kulde søndag. 
Her finner du fram til turneringene og rankinglister på Norsk Senior Tour 

05.05 Hva gjør du når din andre ball treffer din første ball?
En litt tricky sak. Her er løsningen: KLIKK HER

03.05 Når skal du skifte jernkøller?
Det er ikke lett å avgjøre når du bør skifte ut de gamle jernkøllene dine. Her kan du få noen ideer: KLIKK HER

02.05 John Senden trekker seg fra PGA Touren inntil videre
Årsaken er at hans sønn Jacob har fått en hjernesvulst.

“Our son is undertaking the biggest challenge of his life thus far. As a family, we appreciate the support and kindness that everyone has offered us at this difficult time. Together, we will stand strong to tackle this disease and look forward to the day when Jacob is cancer free. We are grateful for the outpouring of love we have experienced and ask that you keep Jacob in your prayers and hearts,” forteller John Senden via The PGA Tour.

01.05 George Coetzee med griseflaks (se video)
Se flakseslaget her som traff tribunen: KLIKK HER

01.05 Ian Poulter får beholde kortet likevel
Det ble meldt at han mistet det for kort tid siden. Se lenger ned på siden. Nå er reglene endret til glede for Poulter. KLIKK HER FOR MER

29.04 Straffeslag på PGA Tour for sakte spill
For første gang på 22 år er det blitt itt starffeslag for sakte spill på PGA Touren KLIKK HER

27.04 Lexi Thompson i tårer når hun snakker om straffen
Det var tøft for Lexi Thompsom. Bare se denne videoen:
KLIKK HER

26.04 Garcia og Harrington skværet opp i Rorys bryllup
Det har vært gnisninger mellom Padraig Harrington og Sergio Garcia i lengre tid etter at Harrington beskyldte Garcia for å være en dårlig taper etter et par nederlag. Nå har de skværet opp. KLIKK HER

25.04 Stevie Wonder and Ed Sheeran i McIlroys bryllup
Det ble spart på lite i Rory McIlroys Bryllup.
Her er smakebiter: KLIKK HER fra Belfast Telegraph.

25.04 Ian Poulter ute av PGA Touren
Ian Poulter kom ett slag for sent på Hilton Head for å beholde kortet sitt på PGA Touren. Han misset cutten sist helg. Da var det definitivt over. Han er med denne uken som tidligere vinner. Når han stiller opp neste gang er helt i det blå. Han trenger sponsorinvitasjoner eller mandagskval for å få være med i PGA turneringer framover. Det er et tøft liv å være golfspiller når skåren ikke er som den burde være.

21.04 Senior Touren startet i dag på Huseby & Hankø
Årets første turnering gikk i 10-12 sekundmeters vind og mye sol.
Her finner du resultater for alle fem klassen: RESULTATER

20.04 Flere baner åpner denne uken
Tyrifjord, Krokhol og Mikladard (bare for medlemmer) åpner denne helgen. Grini åpner fredag 21. april kl 10.00. Sjekk andre baner på denne oversikten: LES MER

20.04 Trick shots som imponerer
Det er mange gode videoer av trick shots i golf. Her er en du kanskje vil like: KLIKK HER

18.04 Rory McIlroy gifter seg 23. april
Etter å ha vært sammen med den danske tennisspilleren Caroline Wozniacki en tid, ble det brått slutt. Nå har han vært sammen med Erica Stoll en tid og gifter seg 23. april. For mer informasjon: KLIKK HER

18.04 Lydia Ko skifter caddy igjen
Hun ble nr 2 på Hawaii 15. april da nær 40 år gamle Cristie Kerr vant. Etter ni turneringen med Gary Matthews på bagen stiller hun med ny caddy i den neste turneringen. Usikkert hvem. Hun fikk seg en opptur med andreplassen sist helg. Hun er fortsatt nr 1 i verden, men ledelsen skrumper inn. Lydia Ko har gjort flere forandringer det siste halvåret. Byttet caddyer, byttet utstyr og byttet trenere. Hun har også tidligere byttet caddy med jevne mellomrom helt til Jason Hamilton gikk caddy i halvannet år. Han fikk sparken etter Hana Bank Championship i fjor. Lydia Ko har ikke vært like overbevisende som tidligere, men kanskje andreplassen sist helg er et tegn på at den gamle, gode toppformen er tilbake.

11.04 Slik vant Sergio Garcia på Augusta (VIDEO)
Her får du en oppsummering med gode kommentarer fra hvordan Sergio Garcia vant The Masters. KLIKK HER

14.04 Dustin Johnson snart tilbake i spill
Han falt i en trapp og skadet ryggen såpass mye at han ikke kunne stille opp i The Masters. Vi får aldri vite om han hadde vunnet turneringen uten trappefallet. Nå er han snart tilbake. Det er å håpe at han ikke har fått noe mén av fallet. Han har meldt seg på til Wells Fargo Championship på Eagle Point Golf Club, Wilmington, Nord-Karolina 4. - 7. mai. Det er uken før den store turneringen THE PLAYERS Championship på TPC Sawgrass, Ponte Vedra Beach, Florida, hvor det er 10,5 millioner dollar i premie.    

11.04 Justin Rose tapte med et smil
Selvsagt var det tungt for Justin Rose å ikke vinne The Masters med det gode spillet han presterte. De spilte så bra begge to at begge hadde fortjent å vinne. Men Sergio Garcia trengte seieren mest. Ikke for det. Vinneren her får rettigheter som enhver kan misunne ham. Spille på banen resten av livet. Komme på vinnermiddagen i begynnelsen av uken, grønn jakke og inn i historiebøkene for alltid. Her kan du lese mer om dette: KLIKK HER

11.04 De beste spillerne uten en Major-tittel
Med Sergio Garcia ute av denne listen kan det være interessant å se hvem som er igjen. På linken under kan du se vurderingen av aktive spillere som er best, men ikke har vunnet noen Major-tittel - ennå. Her blant andre Lee Westwood, Patrick Reed, Hideki Matsuyama, Matt Kuchar og Ian Poulter. KLIKK HER

10.04 Garcias vinner-putt (VIDEO)
Her vinner Sergio Garcia The Masters: KLIKK HER

10.04 Oppsummering av The Masters
Her kan du lese en oppsummering av Garcias seier på Augusta: KLIKK HER

07.04 Da er statistikken intakt i The Masters
Allerede tidlig på den andre runden ble det klart at "rekorden" som går på 4 major-runder under par blir stående: ingen har klart å gå fire runder under par i samme turnering i The Masters. Det har skjedde i alle de tre andre major-turneringene. 


06.04 Se Phil Mickelsons eagle på det 2. hullet
Her på Twitter han du se Phil Mickelson spille bra på det 2. hullet: KLIKK HER

06.04 Her får du løpende førstehånds informasjon fra The Masters
Europa Touren har en glimrende blogg hvor du får løpende informasjon med gode bilder fra The Masters: KLIKK HER

06.04 Ingen vinner i par 3-konkurransen på Augusta
Det regnet hatter og høy og vel så det. Det ble ingen par 3-konkurranse onsdag. For første gang siden denne konkurransen startet i 1960.

05.04 Ikke bare Lexi Thompson som slurver med markering
Phil Mickelson sier i følgende artikkel at det er flere på PGA Touren som "slurver" med markeringen. Lexi Thompson fikk 2+2 straffeslag for å ikke legge ned ballen på samme sted som fra der hun løftet den. KLIKK HER

04.04 Kometen Jon Rahm er inspirert av Seve (VIDEO)
Han debuterer i The Masters. Han er god nok til å vinne. Han er inspirert av sin landsmann Seve Ballesteros som døde så alt for tidlig. VIDEO fra hjemmesiden til The Masters

03.04 Her er forseelsen som ga de 4(!) straffeslagene
Det er ikke slik vi vil ha det! Lexi Thompson fikk fire straffeslag for å ha lagt ned ballen en centimeter feil på en putt som lå 34 cm fra hullet. Her er forseelsen og reaksjonene på Twitter - blant andre Tiger Woods.

LGPA håndterte reglene riktig. Det er ikke det det er snakk om! Det er reglene som er feil!
 
KLIKK HER FOR VIDEO


03.04 Tiger Woods på video forteller at The Masters ikke blir noe av for hans del
Han er ikke bra i ryggen.

 
01.04 Tiger Woods ikke med i The Masters
I følge Golf Digest tåler ikke Tiger Woods å slå mange baller med de ryggplagene han fortsatt har. Da blir det ikke noe Masters for Tiger i År heller. Så sant Golf Digest ikke har slått til med en aprilspøk, men det ville trolig vært alt for kostbart med tanke på interessen. En ting er sikkert; The Masters blir langt fra like interessant uten en Tiger Woods i spillbar form. 

Fra Golf Digest: KLIKK HER

29.03 En av de beste videoene med trick shots du har sett!
Denne må du nesten se. Forresten, ikke bare nesten! KLIKK HER

23.03 Jason Day trakk seg  pga mammas sykdom
Etter seks hull i matchen mot Pat Perez gikk han av banen, fortalte tårefylt til pressen at moren skulle opereres for lungekreft på fredag. Han klarer ikke å spille golf under slike omstendigheter. Han mistet faren sin i magekreft da han var 12 år gammel.

På den korte pressekonferansen sa han: "Emotionally it's been wearing on me for awhile. I know my mom said to not let it get to me, but I know it has. I just need some time away from her to make sure it goes well. It's been very tough for me. I'm going to do my best and try to be there the best i can for her, because she's the reason why I'm here today. Family's first, it's just hard times."

Han vant denne turneringen i fjor. Han var tre ned i matchen mot Perez da han ga seg og ga matchen til Pat Perez.

Jason Day har hatt en beskjeden start på sesongen. Han fikk vite at hans mor hadde lungekreft tidligere i år.

Vi får håpe at det går bra med mamma Day og at Jason Day snart er tilbake på golfbanen. Neste uke har han planlagt å stå over. Uken etter er det The Masters.
Fra den tårefylte presseseansen: KLIKK HER21.03 Tiger med i Masters?
Han gjør hva han kan for å bli bra nok til å spille i The Masters. Det er en turnering han elsker. Han vil jo gjerne vinne flere majors, selvsagt. Og Masters er den letteste majoren å vinne.

19.03 Trist hvis ikke Tiger blir med i The Masters
Tiger Woods er ikke bra. Klarer han å bli klar til The Masters? Han se rikke bra ut for tiden og er langt unna å kunne trene for fullt. spørsmålet er  ikke lenger om vi får se det beste fra Tiger Woods. Spørsmålet er heller om han kan komme tilbake og konkurrere på det høyeste nivået igjen. Det ser i øyeblikket ikke bra ut i følge flere sikre kilder. 

16.03 Henrik Stenson datter (2) inside the ropes (video)
Datteren på to år besøkte pappa på jobben på det andre hullet på dagens runde i Bay Hill Invitational. Sjarmerende video KLIKK HER

16.03 Arnold Palmer ble hyllet av spillerne på driving rangen
På Bay Hill savnes legenden Arnold Palmer. Spillerne hedret ham på driving rangen. Vel verdt å se på. Legg merke til hvor likt proffene svinger med driveren KLIKK HER

15.03 Lever fotografen fortsatt etter dette?
Filming av trick shots er ikke alltid ufarlig. Spørsmålet er om denne fotografen lever i dag. KLIKK HER FOR VIDEOEN

14.03 Nå får kvinner spille golf!
Muirfield har snudd i spørsmålet om å slippe til kvinner i klubben. Dermed er det en åpning for at banen igjen kan arrangere The Open i fremtiden. KLIKK HER FOR MER

14.03 John Daly er med denne uken
Han har fått en sponsorinvitasjon og stiller til start med mange av verdens beste golfspillere. Hvordan vil han klare seg? Det hadde vært hyggelig om han klarte cutten, men Golfsiden har ingen tro på det. John Daly er ikke god nok i dette selskapet. Men han er en publikumsmagnet fortsatt. Mer spennende enn om han klarer cutten er hva han finner på ute på banen av krumspring. Han har fortsatt mange bra slag i bagen, men han har ikke den stabiliteten som skal til for å holde spillet sammen i fire hele runder. Dette kan være siste gang han er med i en vanlig PGA-turnering.

For all del. Det hadde vært morsomt om John Daly klarer cutten i Arnold Palmer Invitational denne uken. Han er en fargerik spiller på flere måter.

Men det blir neppe flere enn to runder. På den annen side: Det er bare 120 spillere med i turneringen. Det øker cut-sjansene til John Daly betraktelig. 

14.03 Vandaler på Trumps golfbane
Pøbler gjorde stor skade på Trump National Golf Club i Los Angeles i helgen. De pøblete miljøaktivistene risset inn følgende på 5. green:

NO MORE TIGERS. NO MORE WOODS
.

KLIKK HER (med video) for hele historien på Golf Digests nettsted som har hentet det fra Washington Post.

10.03 Tullete skade for Schwartzel
Charl Schwartzel spilte pro-am før denne ukes turnering. Han er tittelforsvarer. På det første hullet ble han truffet av en av amatørenes baller da denne rekorsjerte fra et tre og traff Schwartzel i hånden.

“I just hope it’s not something serious because I feel like I’m playing really well and I want to play. I don’t want to now have to sit out because of this silly injury,” uttalte han etterpå.

Han måtte gi seg på de siste 9 og håpte på å kunne stille opp på den første runden. --- Det klarte han og åpnet med en 71-runde.

Stakkars amatøren som slo slaget. Allerede på det første hullet satte han tittelforsvareren ut av spill. Han hadde betalt tusenvis av dollar for å få spille med de store gutta innenfor repene.
 
09.03 Stricker tror ikke at Tiger er klar
Tiger Woods er ute på ubestemt tid. Han fikk en skade i Dubai, og siden har ingen sett ham. I hvert fall ikke på PGA Touren. Her er hva Steve Stricker mener om Tigers fysikk for tiden: KLIKK HER.

09.03 Stenson dropper neste WGC-turnering
Han liker ikke formatet og gidder derfor ikke være med i WGC-Match Play Championship senere i mars. Det er tredje året han dropper denne turneringen. Han mener det kanskje heller burde vært to runder kvalifisering hvor bare de beste spillerne avanserer til match spillet.

06.03: Inbee Park solid tilbake
Inbee Park har vært skadet. Sist helg kom hun meget sterkt tilbake til der hun var. Skal hun dominere like sterkt fremover slik hun gjorde for ikke lenge siden?

KLIKK HER for hele historien

02.03: Nå kommer det nye golfregler
Svensk Golf har lagd en bra oversikt over det som kommer: KLIKK HER

01.03: Rorys lunsj med Tiger Woods
Rory har vært skadet, men i kortere tid enn Tiger Woods. De har hatt lunsj sammen og snakket om ulike ting. En oppsummering her fra Golf Channel. KLIKK HER

28.02: Trenger tour-spillerne en swing coach?
Adam Scott er blant flere som i liten elle ringen grad bruker swing coach. Det gjelder å kjenne sin egen sving og få den rette følelsen. Adam Scott har for øvrig en meget flott, stabil og solid sving "etter læreboka". Det finnes mange gode ball strikere der ute. Tenk på navn som Jim Furyk, Lee Trevino og Moe Norman. Alle meget gode ball strikere. Søren Kjeldsen har ikke den flotteste svingen. Han har brukt mange trenere, men nå stoler han på seg sel. I denne artikkelen uttalen han blant annet:
"“I’ve gotten much more away from right and wrong, and more about what I feel during the swing,” he says. “And that if a player finds a way to get his swing working, even if it isn’t perfect, an instructor shouldn’t be all over him to change. If your swing isn’t yours, you will play a lot and travel a lot and one day someplace you’ll hit a bad shot and have a bad round, and you don’t know what to do. And if you don’t, you won’t survive. What I feel like now is that it’s my swing. I’d love to swing it like Adam (Scott), but that’s not me.”

Spørsmålet i overskriften stilles i denne artikkelen. Den står i Golf Digest og kan være vel verdt å lese. KLIKK HER

22.02: Operasjon eller ikke for The Open-vinner?
Han har en vanskelig avgjørelse å ta. Det gjelder Padraig Harrington. Det er en nerve i nakken som ligger i klem. Han har forsøkt med kortison og håper at nakken skal bli bra slik at han kan være med å kjempe om The Claret Jug i juli på den banen han har vunnet på tidligere, Royal Birkdale. Han sier selv:

“The only issue I have is if I delay surgery, thinking I'm getting better, and then I end up having to have surgery in May or something like that. That would be a disaster to miss out on Birkdale and miss out on the PGA, as well, during the summer.”

21.02 Tiger er dårlig
Så dårlig at han ikke kunne være med på en premieutdeling i Genesis Open, en turnering hvor hans stiftelse er engasjert. Legene råder Tiger Woods til å ligge horisontalt for tiden. Den første turneringen han ser ut til å kunne være med på når, er Arnold Palmer Invitational om fire uker. Det tror vi ikke før vi får se det.

Og det gjør vi neppe. Hvis han virkelig er så dårlig som alt nå tyder på. .

19.02 John Daly spiller fra vannet med skoene på
John Daly vekker stadig oppsikt. Han gadd ikke ta av seg skoene da ballen hans havnet i vannet. KLIKK HER FOR HISTORIEN

17.02 Tiger er dårlig
Så dårlig er han at han måtte avlyse pressekonferansen sist tirsdag. Er kroppen hans utslitt etter all hardtreningen og de kraftige belastningene gjennom en lang karriere? Den mest eksplosive svingen i golfhistorien har kanskje krevd for mye av Tiger Woods? Nå ser det mørkt ut!

15.02: Golfspiller tatt av alligator
Det var temmelig dramatisk. Vedkommende ble reddet av sin putter.
Les historien på Svensk Golf. KLIKK HER


13.03 John Daly igjen
John Daly trakk seg fra PGA Tour Champions Allianz Championship søndag etter at han hadde fått to bogeyer på nr 6 og 7. Han kastet da putteren i vannet og gikk rett inn i klubbhuset.

Han skyldte på ryggproblemer og sa ingen ting om hvor putteren hadde havarert. 

08.02: Lydia Ko bruker Tuttas gamle trener
Lydia Ko spilte svært variabelt mot slutten av fjoråret. Hun sparket treneren sin, Davi Leadbetter. Nå har hun begynt med Gary Gilchrist. Det er ingen hvem som helst. Han har hatt stor suksess blant annet med Suzann Pettersen da hun spilte på sitt beste. Det ble ikke særlig suksess med David Leadbetter for Tutta. Han har også trent verdens beste spiller Yani Tseng da hun var på topp. Gode Shanshan Feng er også en av hans elever. Og Michelle Wie før David Leadbetter overtok (uten særlig suksess).

Mer om Gary Gilchrist fra Golfsidens arkiv: KLIKK HER

og KLIKK HER da Tutta skiftet til David Leadbetter

og her på NGF-samling KLIKK HER

og her da Tutta sluttet med Simon Hokmes og gikk til Gary Gilchrist KLIKK HER

08.02: "Ingen fare med Tiger"
Det sier hans gode venn Notah Begay III i et intervju med Golf Channel.

31.01: Skuffende Tiger comeback
Driveren var det største problemet. Kortspillet var bra når vi ikke tar med puttingen. Den var på det jevne. Golf Digest har analysert det hele: KLIKK HER

25.01: Tiger Woods med TaylorMade-utstyravtale
Tiger Woods og TaylorMade har inngått en avtale om at Tiger skal spille med drive, fairway-køller, jern og wedger de neste årene. Mer om saken hos TaylorMade: KLIKK HER

25.01: Tiger+DJ+JD=Sant
Det blir en spennende dag torsdag, og kanskje fredag. Tiger Woods skal spille sammen med Dustin Johnson og Jason Day de to første rundene i Farmers Insurance Open.

Om det blir spennende fredag er avhengig av hvordan det går torsdag. Hvem vet- kanskje en eller flere må trekke seg pga skade, eller at en eller flere av dem spiller så svakt at det blir uinteressant å følge dem fredag? Torsdag blir i hvert fall spennende. Helt sikkert er det i hvert fall at atskillig mange flere vil følge med på torsdagens første runde enn det som er vanlig på PGA Touren.

24.01: Intervju med Tiger Woods
Golf Channel har et intervju med Tiger før ukens turnering i California med blant annet et humoristisk køllebytte og litt om dagens situasjon. KLIKK HER

20.01: John Daly: Knockin on Heaven's door
John Daly er kjent for sine mange kromspring. Nå har han dukket opp på scenen og sunget ovennevnte sang. Hør og se hans opptreden her ved å klikke her

19.01: Hvorfor så lave scorer for tiden?
Vi ser stadig lave scorer med 58 og 59 på scorekortet. Fantastiske runder av Phil Mickelson og Henrik Stenson i The Open i fjor på sisterunden. Ny scoringsrekord på Hawaii sist helg. Her er noen tanker fra Golf Digest om saken som kan være verdt å se på: KLIKK HER

17.01: Hvordan kunne Henrik Stenson bli forbigått til de grader?
Henrik Stenson ble riktig nok Årets beste mannlige idrettsutøver på den flotte Idrottsgalan mandag kveld. Men han burde fått Årets Prestasjon også. Ikke bare det. Han burde fått Jerringpriset også. Sistnevnte pris kan oppnås ved at man mobiliserer massene til å ringe inn og stemme slik vi har sett det er blitt "jukset" mer eller mindre på norske underholdningsprogrammer også med stemmegivningen. Her overlates det tilMartin Strömbergs kronikk i Svensk Golf:
KRÖNIKA: Hur lyckades man trolla bort århundradets prestation?
KLIKK HER


13.01: De best betalte golfspillerne
De beste golfspillerne tjener masse. Men de fleste tjener ikke til livets opphold som spillende proer. 2-3-400 tjener godt. Resten må slite. Linken under  viser hva de 50 best betalte spillerne tjener.
Dette tjener de beste betalte: KLIKK HER og klikk deg gjennom slide show'et.

Jason Day tjener 20 millioner dollar på 8. plass. Best betalt er Rory McIlroy med 50 millioner dollar. Han har råd til å vente litt før han bestemmer seg for nye utstyrsleverandør.

12.01: Ny Ryder Cup kaptein: Jim Furyk
Dette var ikke noe uventet valg. Tvert i mot. Han blir en god kaptein for amerikanerne som nå vil ta tilbake hegemoniet i Ryder Cup. KLIKK HER FOR MER.

11.01: Shot of the year: Rory McIlroy
Rory McIlroy imponerte mange ganger, men det var dette slaget som ble kåret til "Shot og the Year". KLIKK HER

11.01: Pro mistet 32 baller på 2 runder
På web.com touren denne uken, 8. - 11. januar, har det blåst kraftig. Cutten ble på historisk høye 11 over par. En av dem som misset cutten, var Greg Eason (+42 - ikke alder, men slag over par etter to runder). Han sa han dette etterpå:

"I started with 36 golf balls. I ended with four."

Han gikk på 91-95, men ga seg ikke likevel. Men i nærheten av cutten var han ikke. Han gikk på University of Central Florida (Kommunikasjon) og ble porff i 2014. Han kommer fra Leicester i England. Han var nr 63 og 74 på web.com-rankingen i 2015 og 2016 henholdsvis. Litt om Greg Eason fra youtube: KLIKK HER

10.01: Dette tjener toppene i golf (ikke spillerne)
PGA Tour-sjefen tjener over 40 millioner kroner. Men nedover på listen er det tynnere lønningposer vi snakker om. De frivillige tjener ikke noe. Her får du oversikt over hva de som jobber med golf, alle kategorier, tjener. KLIKK HER

10.01: Rory om Tiger: "Kunne ikke levd slik"
Rory McIlroy kjenner Tiger godt, ikke minst gjennom fellessponsor Nike. Men han forteller at at ikke kunne levd slik Tiger gjør. KLIKK HER for historien

07.01: Ryder Cup-kapteinen + snøbrett = NO GOOD
Davis Love III var på snowboard i Idaho i USA sammen med sønnen sin. Det burde han ikke gjort. Han fikk tre brudd i kragebeinet og blir borte fra golfsirkuset i 12 uker. Om han noen gang kommer tilbake for fullt er høyst usikkert. Vi husker Da David Duval gikk på snørra med snøbrett da han var verdens beste spiller. Det var i 2002. Han vant The Open i 2001. Etter det har det stort sett bare gått nedover. Golfspillere bør holde seg unna snøen. Vi har sett alt for mange ulykker i snøen blant gode golfspillere som ikke behersker denne friksjonen. Miguel Angel Jimenez brakk beinet i en skiulykke for fem år siden. Han var borte lenge, men klarte å komme tilbake og vinne på Europa Touren.

06.01: Så langt slår gjennomsnittet
Mange skryter på seg lange slag. Da kan det kanskje være verdt å se på gjennomsnittlengder for forspillere i alle aldre og med ulik handicap. KLIKK HER FOR FACITEN

05.01: Mange flotte baner stenges
Det er synd for golfentusiaster at fine golfbaner stenger. Her er et dusin av denne typen som blir stengt av ulike årsaker. KLIKK HER

05.01: Europa Tour-vinner funnet død
Han vant World Cup på rekordvis sammen med Ernie Els. Han vant to ganger på Europa Touren. Wayne Westner begikk selvmord etter et familiedrama. Les mer om saken

04.01: Lydia Ko + ECOO = sant
Lydia Ko har endret på mye i det siste etter at hun avsluttet sesongen svakt før desember. Nå har hun inngått en avtale om å bruke ECCO sko fra og med januar 2017. KLIKK HER FOR HELE PRESSEMELINGEN

04.01: Jason Day og alle hans skader
Jason Day er klar igjen. Han stiller opp denne helgen i den første turneringen på PGA Touren i år hvor bare fjorårets vinnere får delta. Golf Channel har lagd en interessant artikkel om australieren. KLIKK HER

03.01 Gode instruksjonshistorier fra 2016
Golf Digest har samlet mange interessante artikler fra 2016. De er vel verdt å ta en nærmere titt på. Både etikette, Rory McIlroy og Lydia Ko. KLIKK HER


Sitater
On Sunday, when I played the last six holes 6-under par and shot 65. I can't wait until I can do that for an entire tournament.
TIGER WOODS
 
1) ....everyday you are looking for that perfect round… and you kind of know that it will never come.
Martin Kaymer i intervju med Eurosprt

2) Teeing off with a 3 wood is smart - only if it leaves you a short iron.
Hank Heney - en av verdens beste trenere

Sitatet: "When I'm comfortable and when I'm happy, there's not many people than can play better than me." — Sergio Garcia.
 

Sitater
On Sunday, when I played the last six holes 6-under par and shot 65. I can't wait until I can do that for an entire tournament.
TIGER WOODS
 
1) ....everyday you are looking for that perfect round… and you kind of know that it will never come.
Martin Kaymer i intervju med Eurosprt

2) Teeing off with a 3 wood is smart - only if it leaves you a short iron.
Hank Heney - en av verdens beste trenere

Sitatet: "When I'm comfortable and when I'm happy, there's not many people than can play better than me." — Sergio Garcia.
 
 
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon