Golfsiden.com - Norges største uavhengige nettsted for golf - Norges store golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Profesjonell golf
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side          Debattsiden


Smånoter 2008 og 2009

23.12 Mannen som hjalp Phil Mickelson med puttingen. Hyggelig julelesing!
Phil Mickelson har hatt problemer med puttingen. Etter at han hadde vært hos den nye guruen på nærspill, ordnet sakene seg. Vedkommende har også hjulpet Tiger Woods, Michelle Wie, Annika Sörenstam og andre storspiller - i det stille.
Her er hyggelig og kanskje nyttig julelesing: Klikk her og finn ut mer om den nye nærspillsguruen Dave Stocton

18.12 Tigers pappa
var også utro - som far så sønn. Klikk her

18.12 Har vi lært 27 ting av Tiger-skandalen?
The Guardian oppsummerer det slik: Klikk her

17.12 Flytter Elin Nordegren fra Tiger?
People Magazine melder dette, og alle verdens publikasjoner inkludert Golfsiden kaster seg over dette. Det er slikt folk vil lese for tiden, tror mediene. SI.com har denne storyen med referanse til People Magazine. Klikk her

15.12 Fortjent hyllest til Seve
Seve Ballesteros har arbeidet hardt for å komme over sin livskrise. Han er nå blitt hyllet. Har du interesse for Seve, bør du lese denne artikkelen: Klikk her

11.12 Jack Nicklaus
går ut og sier at man må la Tigers privatliv være i fred. Han sier: "Our public is pretty forgiving at times. Time usually heals all wounds. I think the hardest thing is obviously his family. That's a private matter for him and his family."


08.12 Allenby slo Stenson
Det skjedde på det 3. hullet i Syd-Afrika; Nedbank Challenge: Klikk her

02.12 Luke Donald
har hatt sin bror Christian Donald som caddie i 8 år. Nå skiller de lag. Nok er nok av familiejobbing. Nå skal Christian Donald gå for Paul Casey.

29.11 Både
Fred Couples, Vijay Singh og Greg Norman trekker seg fra turneringer i Australia pga skader. Couples har igjen fått problemer med korsryggen. Singh har nylig operert kneet sitt. Norman har operert skulderen.

25.11 Henrik Bjørnstad med sponsorkontrakt
Mobilselskapet Network Norway har inngått sponsoravtale med Henrik Bjørnstad.
- Vi er veldig godt fornøyde med denne avtalen, og er stolte over å bli med på laget til Henrik Bjørnstad. Han har de siste årene vist stort pågangsmot og talent i kampen for å komme opp igjen til det ypperste selskapet. Personligheten, posisjonen og potensialet passer vår profil svært godt. Vi har stor tro på Henrik, og mener han har gode muligheter i kampen mot Tiger Woods og de andre store gutta på neste års PGA Tour. Vi gleder oss til å følge Henrik i 2010, sier Produktsjef Anders Bristøl i Network Norway .

25.11 Det blir ikke
noe Skins Game i forbindelse med Thanks Giving i år. Det var i 1983 at dette ble en TV-tilpasset turnering med stjernene  Jack Nicklaus, Arnold Palmer, Gary Player og Tom Watson. I år er det altså slutt. Kanskje vi har sett Skins Game for siste gang. I for vant K.J. Choi

23.11 Corey Pavin
er blitt 50 år og blir en ny, god spiller på Senior Tour'en.

23.11 Arnold Palmer Medical Center
The PGA TOUR har utnevnt the Arnold Palmer Medical Center (the primary charity of the Arnold Palmer Invitational presented by MasterCard), til the 2009 PGA TOUR Charity of the Year

23.11 Tiger Woods
var æreskaptein da Stanford møtte rivalen California i "the Big Game" sist lørdag. Han gikk på Stanford i to år og fikk en hedersplass i Stanford Athletics Hall of Fame. Og den stor kampen? Den endte med tap for Tiger Woods' Stanford med 34-28. Dermed røyk håpet om Rose Bowl for Stanford-laget.

17.11 Nye decisions
blir gjort gjeldende fra 1. januar 2010:
"Following the two-year review cycle with The R&A, Ltd., the United States Golf Association has announced 28 new Decisions, 51 revised Decisions and one withdrawn Decision for the 2010-2011 edition of “Decisions on the Rules of Golf.” The changes will take effect on Jan. 1, 2010."

16.11 Doug Barron
har anket avgjørelsen om utestengning i forbindelse med dopingavsløringen nylig. Han mener at han har tatt medisin i kontrollerte former. Han har blant annet tatt testosteron for å opprettholde normale verdier av dette i kroppen i forbindelse med den sykdommen han har hatt de siste årene. Golfsiden blir ikke forbauset hvis denne dommen/utestengingen blir opphevet endret med det aller første - etter å ha lest en del om dette på internett.

16.11 David Duval
må gå den tunge veien via tour school for å forsøke å skaffe seg fulle rettigheter på PGA Tour neste år. Han går direkte inn i den siste kvalifiseringen i desember.

16.11 Slide show av Michelle Wie
Michelle Wie har endelig vunnet på LPGA Tour'en. Du kan like gjerne ta deg tid til å titte på denne bildeserien med tekst om hennes karriere: Klikk her

16.11 Seve Ballesteros
er blitt æresmedlem på St. Andrews. Les mer

06.11 Mange nordmenn
er interessert i å se The open. Her er en mulighet til å skaffe seg billetter. Klikk her

01.11 Joey Sindelar på sykehus
Han er lagt inn på sykehus etter at han følte seg dårlig under the Charles Schwab Cup Championship i den 3. runden. Etter det 4. hullet følte han seg dårlig. Han forsøkte å hvile litt, men mått gi seg og ble kjørt til sykehus for videre umndersøkelser. Han har 7 seire på PGA Tour'en, men 51-åringen har ingen seire på Senior Tour'en - ennå. Han ble nr 2 etter Fred Funk i U.S. Senior Open i august.

28.10 På sin hjemmeside
forteller Seve Ballesteros at han har fått gode resultater fra den siste behandlingen. Han skal være til stede på
the World Match Play Championship på Finca Cortesin denne helgen.

28.10 Nysjef på LPGA Tour'en
Det blir en mannlig sjef fra januar 2010 på LPGA Tour'en.  Han heter Michael Whan (44). Han har arbeidet med Mission-ITECH (hockeyutstyr). Tidligere har han arbeidet med golfleverandørene TaylorMade Adidas og Wilson.

25.10 Trevor Immenman ble operert
i håndleddet sist torsdag. Han regner med tre måneders rekonvalesens slik at han er tilbake for fullt i 2010 for å konkurrere med bl.a. Henrik Bjørnstad. Operasjonen ble utført av Dr. Andrew Weiland. Han har gjennomført tilsvarende operasjoner på Luke Donald og Jim Furyk på the Hospital for Special Surgery i New York City. Immelman måtte trekke seg fra the Memorial Tournament i juni og måtte trekke seg fra tre av fire majors i 2009.

25.10 Payne Stewart
døde i en flyulykke for 10 år siden. Han var en meget populær spiller. Se hva Golfsiden skrev den gangen: Klikk her
Sønnen i farens forspor? Se videoen
Her er hva PGA Tour skriver i dag: Klikk her

14.10 Seve Ballestoros,
som hadde flere hjerneoperasjoner for et år siden, håper på å kunne spille The Open på St. Andrews til sommeren.

14.10 John Daly
reiser likevel til Australia i høst. Han er blitt frisk nok etter skaden i ribbeina og har meldt seg på etter at han meldte seg av. Han har tidligere hatt en del "opptrinn" i Australia etter litt spesiell oppførsel ved visse anledninger Les mer fra i fjor og her på Eurosports nyheter

01.10 Tiger passerte milliard dollar i inntjening
Han er verdens best betalte idrettsutøver og passerte i følge Forbes en milliard dollar i inntjente penger i høst. Les om dette i Forbes

09.09 Tutta
er nå rykket opp på 2. plass på verdensrankingen. Hun rykket rett opp fra 6. plass i forrige uke. Lorena Ochoa er ikke så god som før hun giftet seg med sin sponsor i Mexico. Derfor kan det se ut til at Tutta har muligheter for å innta toppen av listen før det går lang tid. Det vil bety en ny milepel i norsk golfhistorie.

09.09 Henrik Bjørnstad
rykket opp fra nr 358 til 340 på verdensrankingen etter siste ukes 7. plass på NW Tour.

03.09. Annika Sörenstam har blitt mamma. Datteren har det vistt også bra. Faren også.

03.09 Jack Nicklaus vil spille Masters i 2010, men det blir bare et hull sammen med Arnold Palmer. De blir honorære startere.

03.09 Et 30-talls hole in one har sett dagens lys på PGA Tour'en i 2009. Her er oversikten. En del av dem er til og med på video: Klikk her

18.08 Langt par 4 hull?
PGA Tour'en hadde sist helg et hull på 470 meter par 4. Det er ingen ting mot Oslo GK. Det 9. hullet er hele 488 meter langt par 4. Ikke bare det. Hullet går oppover mot slutten med out of bounce til høyre og klubbhuset til venstre som ligger i faresonen for skjeve innspill. En trøst for dem som ferdes rundt klubbhuset er at dette teestedet (nesten) aldri brukes. Spørsmålet er vel hvor lang tid det tar før hullet igjen blir par 5 med back tee 50 meter bak der hvor herretee er i dag. Da blir det rundt 560 meter. Det blir et meget godt og langt par 5 hull for de langslående.

13.08 Golf i OL i 2016
Et lite steg gjenstår. Fra PGAs sider:
International Olympic leaders selected golf, along with rugby, for proposed inclusion in the 2016 Games, rejecting bids from baseball, softball and three other sports. The IOC Executive Board announced its decision Thursday following a meeting in Berlin, Germany. Les mer

05.08 Fred Funk vant US Open på senior Tour'en
Han vant med hele 6 slag. Tom Watson ble nr 43. For mer: Klikk her

05.08 Buick gir seg som sponsor
Her kan du lese hele saken: Klikk her

29.07 Jesper Parnevik
skal operere hoften som er årsaken til ryggproblemene. Han blir borte resten av sesongen. Kanskje han rekker de to siste turneringene i år. Men kommer han noen sinne ordentlig tilbake?

29.07 Phil Mickelson
er tilbake til  World Golf Championships-Bridgestone Invitational i begynnelsen av august. Både kona og moren har brystkreft. Phil Mickelson har derfor ikke spilt siden US Open. HAn var ikke med i The Open og brøt dermed serien på 61 Majordeltakelser på rad.

29.07 Tom Watson
var et slag fra å vinne The Open. Han ble nr 8 i British Senior Open i forrige uke. Han ble matforgiftet på en China restaurant i Skottland og måtte stå over treningsrunden på tirsdag. Nå ønsker han å vinne US Senior Open. Det er en turnering han aldri har vunnet. Han er i god form. Kanskje han klarer det denne gangen.

29.07 Mark Calcavecchia
hadde 9 birdier på rad i Canadian Open på lørdag. Det er ny rekord på PGA Tour'en. Seks mann har klart 8 birdier på rad tidligere.

15.07 LPGA-sjefen Carolyn Bivens
trakk seg etter sterkt press fra spillerne og andre misfornøyde aktører. Marsha Evans overtar. Les mer

13.07 Henrik Bjørnstad
er nå nr 26 på pengelisten på Nationwide Tour. Litt bekymringsfullt er det at det begynner å bli glissent oppover på listen. Nå kreves det flere gode plasseringer blant topp 10 - helst topp 3 - for å komme inn på PGA Tour'en neste år.

02.07 Suzann Pettersen er nominert til ESPY award
Der konkurrerer hun med Lorena Ochoa og Paula Creamer Les mer på Tuttas hjemmeside

02.07 Ken Green måtte amputere beinet
Champions Tour-spilleren Ken Green måtte amputere høyre bein under kneet etter en ulykke i juni. Her omkom hans eldre bror William og hans samboer Jeanne Hodkin samt hunden deres. Ken Green vant 5 ganger på PGA Tour'en og var på Ryder Cup laget i 1998. Han sluttet på skolen da han var 15 år for å leve ut drømmen som profesjonell golfspiller. 50-åringen står nå foran en omfattende rehabilitering. Folk oppfordres til å yte bidrag til Ken Green. Les mer

15.06 Svenskene likte ikke at det sto LIVE på sendingen da de sendte LPGA Tour'en med Anna Norqvist forskutt. Les hva svensk golf skriver. KLIKK HER

15.06 Sir Nick Faldo
Fra PGA: Nick Faldo can add another title to his six majors -- "Sir."
Faldo will be given a knighthood by Queen Elizabeth II on Saturday for his services to golf, the only athlete to be given one of Britain's highest honors on the monarch's birthday list this year.
"I was delighted to hear the news that I will be receiving a knighthood and am more than a little bit humbled to have been afforded this great honor," Faldo said. "It has come as a real surprise, and the reaction from my children, family and friends has made this a very special moment for me."
Faldo, only the second professional golfer to receive a knighthood following Sir Henry Cotton in 1988, won his first professional title in 1977 and added 46 more wins worldwide -- including three Masters and three British Opens.

15.06 Trevor Immelman
måtte trekke seg fra US Open pga skade.

13.06 Robert Karlsson ute av US Open med øyeskade
Trist melding fra den sympatiske og gode svensken. Han har problemer med venstre øye og har ikke noe dybdesyn. Dermed blir småspillet vanskelig. Han tar nå øyedråper og en uke av gangen. God bedring Robert Karlsson!
 
08.06 Tiger Woods'
prosjekt i Dubai er utsatt i minst 6 måneder. Al Ruwaya Golf Course i Dubai skulle åpnes i høst, men blir neppe klar før neste sommer. Det er finanskrisen som får skylden for dette.

08.06 Phil Mickelson
skal være med i St. Jude Classic før US Open. Det er den første turneringen han stiller opp i etter at konen Amy ble diagnostisert med brystkreft.

08.06 Memorial Tournament
skal hedre Seve Ballesteros: "The Captains Club Sunday announced that the 2010 Memorial Tournament will be played in honor of Severiano Ballesteros".

08.06 Henrik Bjørnstad på dataskjermene?
Fra PGA Tour: "The Nationwide Tour will conduct its first LIVE@ event on PGATOUR.COM next Thursday, June 11, and Friday, June 12, from the Knoxville Open presented by Food City."

26.05 Hole in one
ga Peter Hanson muligheten til å spille i US Open i juni. Her er historien: Klikk her

26.05 54 i handicap?
Svenskene vurderer å gjeninnføre handicap 54. Det kan gi større interesse for nybegynnere til å bli varige golfspillere. Dette skriver golf.se: Klikk her

19.05 Tøffe tider
rammer mange aktører. Callaway melder om en omsetning på 272 millioner dollar. Det er en nedgang på 26 prosent sammenlignet med samme periode i 2008. Salget av trekøller sank med hele 31%. Putteromsetningen sank med 20%. Ballomsetningen sank med 19% til 1 millioner dollar). Callaway klarte likevvel å tjene over 50 millioner kroner i første kvartal i 2009. I 2008 var resultatet 39,7 millioner dollar.

27.04 Ofeigur Johann Gudjonsson
fra Arendal og Omegn vant Galvin Green Tour kvalifisering, Galvin Green Tour, 25.04.2009 - 26.04.2009 på Solastranden. Han var et slag foran Are Friestad. Mange gode scorer. Resultater

22.04 Ikke alltid lett å skifte ball og annet utstyr for toppspillerne.
Boo Weekley skiftet fra Titleist til Srixon. Det var langt fra uproblematisk. Hvordan? Klikk her

14.04 Viasat forlenger TV-rettigheter
Viasat sikrer seg fortsatt eksklusiv visningsrett til opp mot 40 direkteoverføringer fra Europatouren, Ryder Cup, the World Golf Championships og the Seve Trophy, samt andre aktuelle rettigheter frem til og med 2012. Turneringene sendes på Viasat Sport og Viasat Golf. Viasat har i tillegg rettighetene til å vise Europatouren i HD-kvalitet på kanalen Viasat Sport HD

03.04 Fire mann til The Open fra Asia
Indias Gaganjeet Bhullar, et av de største talentene på Asian Tour-en, kvalet inn til The Open da han vant kvalet i Asia på onsdag på 136 slag. Dermed spiller han på Turnberry, Skottland i juli. Chinas Liang Wen-chong kvalet inn til The Open for andre gang. Australias Terry Pilkadaris var den tredje som klarte seg videre. Australias Tim Stewart måtte ut i omspill om den siste plassen. Hel 9 mann spilte om den siste av de 4 plassene. Kvalet ble spilt på Serapong-banen på Sentosa Golf Clubs.

30.03 Miklagard GK
melder om at de åpner pro shop-en 1. april med langåpent fra 09.00 til 21.00.

27.03 Ryo Ishikawa
ble invitert av Arnold Palmer til Bay Hill Invitational. Den lovende japaneren åpnet med 76 slag (+6) etter blant annet en 9'er på det 6. hullet - par 5. Dermed blir det temmelig vanskelig å klare cutten.

27.03 Seve Ballesteros
skal gjennom enda en kreftbehandling. Den starter på lørdag.

26.03 Tiger spiller i Kina på vei til Australian Masters
Han stiller opp i den pengesterke turneringen
the HSBC Champions uken før. Hvor mye han får for å stille til start der, har Golfsiden ikke info om, men han får 3 millioner AUS dollar uken etter i startpenger.

22.03 Jan-Are Larsen
avanserte 50 plasser til en 160. plass på pengelisten på Europa Tour'en etter 9. plassen på Madeira.

19.03 Annika Sörenstam
la opp etter fjorårssesongen for å konsentrere seg om familie og forretninger. Alt går som pla\nlagt der i gården. Nå er hun gravid og skal føde til høste i følge Annikas hjemmeside. "We have had a lot of exciting changes in the past few months, and adding a new addition to our family later this fall will certainly be at the top of that list. We are absolutely thrilled and look forward to this new chapter of our lives," kan Annika fortelle.

11.03 Stuart Appleby
er den eneste som har deltatt i alle de 30 World Golf Championships. Han har 6 topp 10 plasseringer.

06.03 Se de beste spillerne på video
Denne linken viser de beste spillerne. Når du skal ha en ny spiller, klikker du bare på Select Player i det hvite feltet: Klikk her

06.03 Rory McIlroy
fortsetter sin USA-ferd. Han spiller i Honda Classic denne uken. Han har hatt en braksuksess så langt i sesongen. Han kan komme til å ta amerikanerne med storm.

16.02 Tiger allerede i Accenture Match Play?
Tiger Woods blir stadig bedre. Hans gode venn Mark O'Meara mener at Tiger vil bli minst like god som før. Kanskje han allerede stiller opp i match play-turneringen som starter 25. februar? Match play er en spilleform som burde passe bra i et come back. Fredag 20. februar vil dette bli klart.

15.02 Visste du
at det er bare en mann under 25 år som har flere enn en seier på PGA Tour'en? Det er Antony Kim.

05.02 Tre mann til The Open
I Sør-Afrika var det kvalifisering denne uken til The Open. De tre som kapret disse plassene, var Marc Cayeux (31), Zimbabwe, Englands Jeremy Kavanagh og Jaco Ahlers, Sør-Afrika. 

28.01 Rife Putteren er populær
det var 7 Rife puttere i bagene til 7 spillere sist helg i Bob Hope Desert Classic i uke 4. Steve Stricker, som puttet helt fantastisk, ble nr 5. Stricker hadde før første gang en Rife
IMO Putter i sin bag. Han hadde den laveste runden sammen med tre andre spillere på 61 slag. Han hadde 26,5 putter i gjennomsnitt på sine runder. På den siste runden ledet han med 3 slag før han startet men en trippel- og en kvadruppelbogey (etter to baller i vannet, gjorde at han mistet sjansen til å vinne.

28.12. Pat Perez vant
Bob Hope Classic i uke 4. Han brukte den nye driveren til TaylorMade. TaylorMades nye R9™ driverens debut på the PGA Tour startet sterkt og endte spektakulært. Hele 13 spillere brukte driveren. Det var det største antall spillere på en driver i denne turneringen. Ikke nok med det; vinneren Pat Perez hadde den i bagen. Han kan fortelle dette om driveren: "I'm telling you it's the best driver I've ever hit, and I've tried a lot," sa Perez etter den første runden. "I nailed every single fairway during my practice round with the R9 driver and I didn't even think twice about putting it in the bag. It's unbelievable."

28.01 Pat Perez vant i California
sin første seier på PGA TOUR'en da han vant the 50th Bob Hope Classic. Han var den første som vant med den nye 2009 Pro V1x golfballen. Dette var for øvrig Titleist golfballens 3. seier på PGa Tour'en i år. 

28.01 Alle de 8 første
på resultatlisten brukte
True Temper skaft i sine jernkøller i Bob Hope Desert Classic. Vinneren Pat Perez hadde for øvrig Aldila VooDoo skaft i sin TaylorMade R9 driver.

22.01 Greg Norman
skal spille Shell Houston Open uken før The Masters. Greg Norman vant aldri The Masters og er dermed ikke kvalifisert til turneringen resten av livet. Men han ble nr 3 i The Open i fjor og er derfor kvalifisert i år.

22.01 Seve Ballesteros
har hatt en vellykket kreftbehandling og skal i gang med sin andre kur. Han føler seg bedre og bedre dag for dag forteller han selv.

22.01 Jose Maria Olazabal
melder seg på i kampen om kapteinsbindet til Ryder Cup i 2010. Fra før har Monty meldt seg. Blir de to kapteiner sammen som nr en og to? Avgjørelsen faller i neste uke.

19.01 Monty vil bli Ryder Cup kaptein
Colin Montgomerie er en av de med mest erfaring i Ryder Cup. Nå legger han inn en søknad om å få bli ny RC-kaptein ved å fortelle at han er villig til å påta seg dette vervet. Han har trent godt i det siste. Kanskje 45-åringen kommer med på laget som spiller?

15.01 Vijay Singh er ikke med
denne uken fordi han gjennomgår en kneoperasjon.

15.01 I fjor
tjente 41 spillere mer enn Arnold Palmer tjente i hele sin karriere.

15.01 Lorena Ochoa (27)
har forlovet seg. Hun skal gifte seg senere i år. Hun skal gifte seg med 39 år gamle Andres Conesa som er direktør i Aeromexico airline som er en av hennes sponsorer. Datoen for bryllupet er fastsatt, men hemmelig foreløpig. Det blir i slutten av året. Så spørs det om hun klarer å holde konsentrasjonen på det hun lever av, nemlig sin golf. Dette blir hennes første ekteskap. Den tilkommende har vært gift før og har tre barn. Golfsiden ønsker lykke til!

15.01 Tiger Woods trener for fullt
På sin hjemmeside skriver han: "As I had hoped, after Jan. 1, I started hitting longer irons and my driver. I'm not swinging as hard as I can, but I'm working towards that goal. So far, my knee has held up well. But I don't know when I'll be able to return to competition. I'd like to thank everyone for their support and concern, and I'm looking forward to rejoining the PGA TOUR when I think that I'm ready.

13.01 Lill Sæther
har fått erfare at det ikke er lett å være profesjonell golfspiller når spilleinntektene ikke er store nok. Med bare råd til 6 turneringer i år går det på sparebluss på hjemmebane. Vi får håpe at det blir en hyggelig løsning for Lill. Hun må vinne eller forsvinne skriver Romerikes Blad Klikk her. Det arbeides med løsninger. Vi får håpe at finanskrisen  ikke har tørket ut hele sponsormarkedet nå som hun er så nær ved å etablere seg på LET.
 
12.01 TaylorMade sier opp 70
Det er tøffe tider i internasjonal økonomi. TaylorMade melder om at de sier opp 70 ansatte. "We have to align our resources appropriately to meet the unique challenges ahead," sier Mark King. Han er chief executive officer and president i selskapet.

12.01 20 av 33 spiller på Hawaii
spilte med Titleist baller (20 mann eller 61% av startfeltet) sist helg. Neste merke i balletellingen hadde 6 spillere. 10 av de 20 spilte på den nye Titleist Pro V1 X og Pro V1 som kommer i salg i februar. Her er de 10 som brukte den nye Pro V1-ballen på Hawaii på PGA Tour-åpningen i helgen:
Adam Scott, Andres Romero, Camilo Villegas, Davis Love III, Chez Reavie, Greg Kraft, Richard S. Johnson, J.B. Holmes, Ryan Palmer og Kenny Perry

12.01 For 4. gang på rad
er Rife puttere med på HOT LIST fra Golf Digest. RIFEss nye Abaco putter ble honorert i "Mid-Mallet" kategorien, mens den nye Black Barbados Tour Mallet ble honorert i "Mallet" kategorien.

06.01 Slo 710 meter
Jessica Wallström slo sin gamle personlige rekord med nesten 200 meter sist lørdag. Denne redaktør angrer på at driveren ble igjen hjemme på den forrige skøyteturen på Bogstadvannet. Da hadde nok slaget med driveren blitt rundt en kilometer. Klikk her

06.01 Pang! Kan driveren skade hørselen?
Noen drivere kan gi hørselsskader. Hvis du søker på Google, med noen får ord rundt hørselsskader, vil du få flere 100 treff. Her er et av dem Klikk her

01.01 Golf er sunt
Golf gir fin mosjon og er helsebringende. En undersøkelse viser dette. "One of the more interesting things I found was that the actual act of swinging a golf club takes significant energy," sier Neil Wolkodoff, director of the Rose Center for Health and Sports Sciences i Denver. Les mer

16.12 Padraig Harrington
ble kåret til Årets spiller av golfskribentene. Lorena Ochoa ble Årets Spiller i kvinneklassen, mens Jay Haas vant blant Seniorene - i konkurranse med Bernhard Langer og Eduardo Romero. De to sistnevnte har vunnet tre år på rad. Dette var Harringtons første tittel. Tiger Woods har vunnet tittelen 9 ganger av av de siste 11 før årets kåring hvor han ble nr 2..  

10.12 Seve Ballesteros
er nå såpass frisk at han ble skrevet ut av sykehuset 9. desember.
 
10.12 Adam Scott
har falt fra 3. plass til 16. plass på verdensrankingen. Nå må han trekke seg fra Australian Open hvor Anders Kristiansen skal delta. Han skadet seg da han skulle surfe for et par uker siden. Han måtte også trekke seg i forrige uke. Han har vært skadet i kneet seks ganger. Da er det ikke særlig smart å utsette kneet for surfing, hvis vi skal være kjempeetterpåkloke. -I didn't get enough time to recover. I have a tear in the ligament in my knee and that's flared up a fair bit. There's still some swelling, and I can't walk properly at the moment or extend my leg fully. It's not really the hitting that's the problem, it's the walking, kan han selv fortelle.

10.12 Golfsiden tipper
at Michelle Wie blir Rookie of the Year i 2009 på LPGA Tour'en. Hun vil imidlertid få hard konkurranse av kval-vinneren Stacy Lewis og Amy Yang.

09.12 Jose Maria Olazabal
overtar kapteinsbindet fra Seve ballesteros fordi Ballesteros har vært syk og således ikke kan stille opp som kaptein i Royal Trophy på Amata Spring Country Club i Bangkok. Asia mot Europa i Ryder Cup format spilles for 3. gang. Europa vant de to første. Matchene går 9. - 11. januar 2009.

28.11 Fedex Cup
vil by på endringer i 2009. Dette gjøres for at det ikke skal oppstå en situasjon som gjør at vinneren er klar før den siste turneringen slik tilfellet har vært nå. Her er endringene: Klikk her

26.11 J.P. Hayes disket seg selv
da han ved et uhell spilte på en ball som ikke var den samme som den han startet turneringen med. Ingen ville oppdaget dette. Hans ærlighet er blitt lagt merke til i mediene i USA. Her er et eksempel hvor Mike Lopreski har skrevet en god artikkel om saken. Klikk her

25.11 Tiger Woods
er et offer for finanskrisen. Han mister sin sponsor GM (General Motors) etter ni års samarbeid. Han har fått over en million dollar i året i den femårsavtalen som gjelder. Den avsluttes nå et år før tiden som følge av krisen i bilindustrien i USA. Det ble solgt 445.611 Buick-biler i 1999. Det var det året Tiger startet opp med bilfirmaet. I fjor ble det solgt bare 185.791 kjøretøyer. I år blir det enda mindre uten at dette skal være Tigers skyld. Det er ikke sikkert at Tiger i fremtiden stiller opp i Buick-turneringene på PGA Tour'en. Joda, Buick har navnet sitt på to turneringer neste år på PGA Tour'en. Men Tiger kommer neppe til å gå caddie på Torry Pines for vinneren av en Buick-markedsføringskonkurranse neste år slik han gjorde i år. Det løpet er nok kjørt.

25.11 Annika Sörenstam
ble plukket ut til dopingtesting etter sin siste turnering (foreløpig!?) på LPGA Tour'en. Her er historien. Klikk her

18.11 Seve Ballesteros
er nå ute av intensiven. Her er historien: Klikk her

11.11 14 - og 15 - åringer på ET
De talentfulle tenåringeneJason Hak og Steven Lam er klare for UBS Hong Kong Open. Hak, 14, og Lam, 15, vil stille sammen med tittelforsvarer Miguel Angel Jiménez og PGA Tour spiller Rory Sabbatini i turneringen som har US $2.5 millioner i potten. I sterk vind klarte de å kapre to av fire plasser som det ble spilt om i kvalifiseringen. De ryker trolig ut etter to runder, men hvilken opplevelse det er for de to. Tenk om de klarer cutten!

03.11 Seve
blir stadig bedre, men er fortsatt på intensiven på sykehuset. Han har snakket med familien og de uttrykker tro på at han skal bli frisk igjen. I et brev på Seve Ballesteross hjemmeside skriver familien blant annet: "With the help of God, the neurosurgeons and their teams ... we trust with an unquestioning faith that Seve will come out successfully from this hardship".

31.10 Callaway satser på Justin Timberlake
Artisten skal spille på utstyr fra Callaway fremover. Her er artikkelen

30.10 Phil Mickelson
tjente mer enn en million dollar for 13. året på rad. Tiger Woods, Vijay Singh og Justin Leonard ligger på 2. plass på denne rankingen med 12 år på rad.

28.10 Sergio Garcia opp på 3. plass
på verdensrankingen etter siste helgs triumf i Spania på hjemmebane

26.10 Seves tilstand er alvorlig, men stabil
Operasjonen siste fredag tok 6,5 timer. Det er vanskelig å fjerne den ondartede kreften i hjernen. Fra syke huset blir det sagt: "Ballesteros is suffering from an oligoastrocytoma, a tumour that affects two types of brain cell, and spreads diffusely inside the brain cavity." Dette høres unektelig ikke veldig bra ut. Vi får håpe at legene klarer å lege dette.

24.10 Seve Ballesteros har en ondartet kreftsvulst på hjernen
Fredag 24.10  har han sin 3. operasjon i løpet av kort tid. Svulsten sitter vanskelig til. Det er tre leger som opererer fra fredag morgen. De regner med å bruke mange timer.

24.10 Verdens beste amatør, Danny Lee,
som ble slått av Anders Kristiansen i Austrailan Open i april, er i trøbbel. US Amateur-vinneren fra august, skulle spille VM for lag i Australia i forrige uke. På flyplassen ved avreise kom han med en spøk i sikkerhetskontrollen som ikke ble særlig godt mottatt av sikkerhetspersonalet. Hva som skjer i saken, er ikke avgjort. Foreløpig er han en fri man. Vi får håpe at saken løses på en hyggelig måte.

23.10 Seve opereres igjen
Fredag opereres Seve Ballesteros for 3. gang i løpet av de siste dagene. Da er det alvorlig. Vi får håpe at han klarer seg og blir helt frisk. Svulsten ligger vanskelig til for operasjon. Hans tilstand betegnes som alvorlig, men stabil.

22.10 Tiger Woods blir caddie
for John Abel. Han kom bort til Abel og sa: "Hey, I hear you're looking for a caddie. I'm Tiger Woods -- pleased to meet you."
Her er historien

22.10 Svensk 6. plass på verdensrankingen
Robert Karlsson er i storform. Nå er han krabbet opp på 6. plass på verdensrankingen. Foran seg på listen har han Tiger, Phil Mickelson, Vijay Singh, Padraig Harrington og Sergio Garcia. Ernie Els, som har hatt samme kneskade som Tiger nå forsøker å komme seg etter, er falt ned til en 9. plass.

20.10 Onkelen til Camillo Villegas ble skutt
Han ble skutt på sitt kontor under et ran. Camillo Villegas reiser til begravelsen i Colombia til sin gudfar.

20.10 Ballesteros måtte opereres på nytt
Etter kort tid måtte Seve Ballesteros opereres på nytt. Han ligger på intensivavdelingen på sykehuset. Det er meget sjelden at man blir nødt til å foreta en ny operasjon etter den første av dette slaget operasjoner. God bedring, Seve!

15.10 TaylorMade kjøper Ashwoth
for 72,8 millioner dollar. Fred Couples og Chris DiMarco er blant dem som er blitt kledd opp av Ashworth. Selskapet skal også kle opp laget til the 2009 Solheim Cup. TaylorMade-adidas har lange satset på klær. Nå får de ekstra drahjelp av dette populære merket.

13.10 Seve Balleseteros
har en svulst på hjernen. Han har snakket ut. Han har hatt besøk av Jose Maria Olazabal. Her er en artikkel fra NBC Klikk her

10.10 Seve Ballesteros
ble ført til sykehus etter at han ble syk og besvimte mandag. Tilstanden rapporteres som stabil, men familien ville ikke si noe mer. Fredag ble det meldt at BAllesteros føler seg bra. Det blir foretatt en rekke tester som vil bli fullført i løpet av fredagen.
51-åringen har 50 seire på ET og ble valgt inn i golfens Hall of Fame for snart 10 år siden. Han vant the British Open i 1979, 1984 og 1988 og the U.S. Masters in 1980 og 1983.
 
03.10 Borre har supersalg - starter lørdag
Nå om høsten er det mange pro shop'er som brenner inne med utstyr og klær. Borre åpner salget lørdag 4. oktober kl 08.00. 50% på utstyr og 70% på klær. Kupp? Oslo GK, Haga, Drammen og en rekke andre klubber har også gode tilbud til golfspillere som kan gjøre et kupp - eller to!

02.10 Krav til 12 turneringer i året
Nå må spillerne spille 12 turneringer på ET for å være fullverdige medlemmer. Før var det 11. Det betyr ikke så mye for de aller beste som gjerne spiller 4 Majors og 4 World Championships i løpet av året som regnes med på ET.

30.09 Vijay Singh
har problemer med underarmen og trekker seg fra spill i Østen i oktober. Han blir trolig borte fra turneringer i to måneder.

30.09 Lorena Ochoa vant igjen
Nå vant hun i helgen the Navistar LPGA Classic. Dette var hennes 7. seier i år, men den første siden mai. Hun slo Candie Kung med par på det andre ekstrahullet.

26.09 Sandy Lyle kan bli ny kaptein
for Ryder Cup-laget på Celtic Manor i 2010. Han får de varmeste anbefalinger av Colin Montgomerie, som selv ville vært en meget god kandidat. Men Monty ønsker selv å spille seg inn på laget. Derfor er han ikke kandidat til denne oppgaven.

Selv sier Sandy Lyle, som nå spiller på Champions Tour i USA: "I would be delighted and honoured to take on the challenge of captaining the European team at Celtic Manor in 2010."

26.09 Camilo Villegas
vant sin første turnering på PGA Tour'en for et par uker siden. I Colombia er nå golfinteressen blitt tilnærmet hysterisk. Seieren kommer til å ha mye å si for interessen for golf i dette landet fremover. Det tar nok ikke lang tid før vi får flere gode spillere derfra.

24.09: Se opp for David Duval
David Duval var på toppen av verdensrankingen for noen år siden. Han falt helt ut av det etter skadeproblemer og annet uføre. Sist helg ble han nr 15 på PGA Tour'en og rykket opp til 222. plass på pengelisten med 87.000 dollar. Det var en fin oppmuntring for Duval som faktisk har spilt ganske bra i det siste. Vijay Sungh leder med 6,5 millioner. Til sammeligning har Henrik Bjørnstad på Nationwide Tour spilt inn 107.000 dollar på en 55. plass. Her leder Brendon de Jonge med 79.000 dollar.  

03.09 Ryder Cup for dem som slår langt
Paul Azinger har satt opp banen for Ryder Cup slik at den skal gi fordeler til hans langtslående lag. RC-kapteinen er lei av å slå i ankelhøy, tjukk røff. Det var under pressekonferansen, som ble overført direkte på Internett at han fortalte om dette.

03.09 Tiger skal bli pappa igjen
Han og Elin venter sitt andre barn etter nyttår. Skal vi tippe 27. februar? Her er historien Klikk her

28.08 Stor interesse for SAS Ladies Masters
Golfbox kan melde om 450.000 treff på LIVE CORE under SAS Ladies Masters sist helg. Også på Golfsiden merket vi sterk interesse for turneringen  og stor trafikk.
 
18.08 Luke Donald ute for resten av sesongen
Han er operert i hånden. Det var samme kirurg som opererte Jim Furyk. Kirurgen mener at operasjonen var vellykket. Luke Donald kommer nok sterkt tilbake neste år. Men noe Ryder Cup blir det ikke.

09.08 Delt 35. plass for Knut Skabo i Seniors Open Amateur Championship i England
Knut Skabo kom på delt 35. plass i mesterskapet med rundene 76 76 81= 233. Bjørn Rønning misset cutten og fikk ikke spille den siste runden på banen Royal Cinque Ports & Princes i England denne uken. Paul Simsom, USA, vant for andre gang på tre år med 216 slag på tre runder.

09.08 Annika Sörenstam bygger opp et eget lag.
Hun er flink til å gi tilbake til golfen en del av seg selv og det hun har lært på sin vei til verdenstoppen. Her er hva golf.se skriver om saken: Klikk her

06.08 Den australske mesteren blir proff og får Nike som sponsor
Australian Amateur Champion Kristie Smith, som vant mesterskapet sammen med Anders Kristiansen, ble profesjonell spiller i forrige uke. Pappa Waine Smith vant dette mesterskapet i 1983! Etter en meget imponerende amatørkarriere er tiden moden for den 20 år gamle jenta. Hun blir sponset av Nike med alt fra topp til tå og blir således en kollega av Tutta.

23.07 Michelle Wie spiller med herrer igjen
Her kan du lese mer om hennes turnering i Navada sammen med menn. Klikk her

23.07 Greg Norman i The Masters?
Greg Norman har ikke vunnet The Masters og er dermed ikke kavlifisert til å være med. Men etter 3. plassen i The Open har han nå fått en mulighet. De fire første blir nemlig invitert til The Masters neste år.

12.07 St. Andrews fryser greenfee.
De 7 St. Andrews-banene vil få samme greenfee i 2009 som i 2008. The Old Course koster £130, the New og Jubilee banene koster £65. The Castle Course koster £120.

12.07 Castle Course
er den første nye banen som er åpnet på St. Andrews på 600 år. Den åpnet 2. juli 2008.

12.07 Michelle Wie
har tre turneringer igjen på å tjene nok penger til å slippe å spille Q-school senere i år.

12.07 Bob Charles,
som vant The Open i 1963, er den første fra NZ og den første venstrespilleren som blir inntatt i the World Golf Hall of Fame. Det skjer i november. 

25.06 Tigers kne ble operert igjen
Dette står å lese på PGAs hjemmesider: Tiger Woods underwent successful reconstructive surgery on the anterior cruciate ligament (ACL) in his left knee on Tuesday in Park City, Utah.

WoodsThe surgery was performed  y Dr. Thomas D. Rosenberg and Dr. Vernon J. Cooley, who did arthroscopic surgery on Woods' same knee in April of this year.

"We were confident going into this surgery, and I am pleased with the results," Rosenberg said. "There were no surprises during the procedure, and as we have said, with the proper rehabilitation and training, it is highly unlikely that Mr. Woods will have any long-term effects as it relates to his career."

A rehabilitation schedule and projected timetable for Woods' return to competitive golf has yet to be determined but will be announced at the appropriate time.

"It was important to me to have the surgery as soon as possible so that I could begin the rehabilitation process," Woods said. "I am very appreciative of Dr. Rosenberg and Dr. Cooley and his staff's guidance and look forward to working with them through the necessary rehabilitation and training. I also wanted to thank everyone for their well wishes over the past week. I look forward to working hard at my rehabilitation over the coming months and returning to the PGA TOUR healthy next year."

25.06 27 amatører
er med i The U.S. Women's Open denne uken. Men slår noen av dem Tutta? Neppe.

25.06 Tre spillere gikk på 62 slag
i den 3. runden i the Travelers Championship i forrige uke. Ingen av dem gikk under par den neste runden.

21.06 Bjørn Rønning nr 17 i EM
Bjørn Rønning, som bor i Spania, men representerer Vestfolg GK, ble nr 17 i EM for seniorer på Vilamoura, Portugal som ble avsluttet i dag. Han hadde 81 72 76 og var 18 slag bak vinneren. Adrian Morrow vant på 8 under par. Det var 4 irer i toppen:

Knut Skabo ble nr 37 med 78 76 80. John Morken misset cutten med 83 90.

14.06 Shaun Micheel
opererte venstre skulder sist tirsdag. Han gleder seg til rehabiliteringen og regner med å kunne konkurrere igjen til neste år. Han vant PGA Championship i 2003.

04.06 Hele 8 svensker
er med i US Open. Ingen nordmenn.

04.06 Golfspillere lever lenger
skal vi tro en undersøkelse som er gjengitt på golf.se: Klikk her

06.05 Michelle Wie
skal forsøke å kvale inn til US Open for kvinner. Hun har bare spilt en turnering i år. USGA har meldt at den yngste spilleren i kvalet er Samantha Wagner, en 11-åring fra Easton, Pennsyvania.

27.04 Norsk ranking på CT
Peter Kaensche er nr 118 me 1612 innspilte euro på 5 turneringer. Marius Thorp tjente714 euro på 45. plassen i helgen, men er ikke fast på CT og ikke med på rankingen.

14.04 Svensk seier i miniturnering på LET
Lotta Wahlin vant en pro-am turnering i SPANIA i helgen. Det var 20 spillere med som spilte med amatører i to runder. Hun var helt overlegen og vant med 6 slag. Turneringen står ikke på terminlisten til LET. Omtale på LETs sider: LETs hjemmesider

10.04 Kraftig vekst
Etter påske har det vært sterk interesse for Golfsiden. Vi får håpe at det gjenspeiler interessen for golfspillet også. I fjor vår var det nye leserrekorder hver måned. De siste par ukene har det vært omtrent dobbelt så mange besøkende på Golfsiden hver dag sammenlignet med i fjor. Ikke verst etter 9 år med kontinuerlig god vekst. Til glede for lesere, annonsører og ikke minst redaksjonen som lar seg inspirere av slikt.

08.04 Masters
sendes denne uken på NRK. Kommentatorer blir Jann Post og Øyvind Rojahn.

07.04 Jukse i golf?
Fra en venn i Irland har vi fått tilsendt følgende sitat fra en velrenommert golfskribent:  "There are many who might fall for the temptation cheating in business that would never consider doing so at golf. But anyone who cheats at golf would probably cheat every which way they can at business."

01.04 Ingen spøk å være stabeis i Skottland
Golfhub kan fortelle om bankmannen Lindsey Smtih som har satt bankens gode navn og rykte i faresonen fordi han nektet å etterkomme kravene om riktig markering av ballen på greenen og dertil hørende utestengelse fra klubben i et år. Her er hele historien. Klikk her

01.04 Tapte 40.000 dollar på sakte spill
Da Angela Park, Korea spilte for sakte på Hawaii tidligere i år på LPGA Tour'en fikk hun to straffeslag for å spille for sakte på det 10. hullet i avslutningsrunden. Dermed ble det trippelbogey på hullet og en 5. plass til slutt. Uten straffeslagene ville det blitt andreplass og over 40.000 dollar mer i premie. Gitt at straffen ikke hadde andre konsekvenser enn de to slagene. Kanskje det hadde en mental negativ eller positiv virkning. Det vet vi ikke, og får aldri svaret på.

01.04 Monty ikke med i Masters
Colin Montgomerie er ikke kvalifisert til Masters i år. Det er andre gang på 17 år. Hans plass på Ryder Cup-laget er milelangt fra sikker. Han har vært med mange ganger, men må spille bedre enn i dag for å ha en mulighet. Han er kommet tilbake fra svake perioder tidligere. Senest i 2006 da han duffet 7'er jernet på det siste hullet i US Open og tapte turneringen på det slaget. Han får neppe en invitasjon til Masters, men man skal aldri si aldri. Trøsten får være at han skal gifte seg uken etter; 17. april.

25.03 Geoff Ogilvy opp blant top ten på verdensrankingen
Han rykket opp fra 17. til 10. plass på verdensrankingen etter seieren sist helg. Retief Goosen rykket opp til 26. plass etter sin 2. plass. Han har vært helt nede på 40. plass etter svakt spill over lang tid.

24.03 Michelle Wie trakk seg
Hun har igjen slått opp skaden i håndleddet og har trukket seg fra Safeway International. - I am extremely disappointed to miss the 2008 Safeway International, sa Wie. - I'm so grateful to Tom Maletis and the entire tournament staff for offering me this great opportunity, and hope to be back again next year.

Vi får håpe hun snart er tilbake. Røntgenundersøkelsen viste ingen brudd. Legene tror det ar noen uker før hun er bra igjen. I ventetiden kan hun jo studere på Stanford. Det var på drivning rangen på Stanford Univ. da hun slo en ball som var plugget at skaden oppsto.

16.03 Norges Golfforbund meddeler:
De gamle handicapkortene (papirkortene) gis utvidet gyldighet fram til og med søndag 20. april.
Dette gjøres for å imøtekomme klubber som trenger mer tid til å få gjennomført sine kortbestillinger og spillere som eventuelt ikke ville mottatt sitt nye kort innen den ordinære fristen.

Golfsiden har erfart at det er til dels sterk misnøye ute i klubbene som har fått en kjempejobb med å registrere alle de nye elektroniske kortene. Golfsiden er blitt fortalt at de regnet med at det var en enkel sak å innføre den nye ordningen. De hadde nok ikke regnet med at de måtte registrere hvert enkelt medlem på en ganske arbeidskrevende måte for å få det hele gjennomført. Vi får håpe at det innføringen av golfkortet ikke blir så arbeidskrevende som vi har fått meldinger om. Debatten kan dere jo ta her:
Her er DEBATTSIDEN

13.03 John Daly i trouble igjen
Hans trener sa opp, og han ble disket før start i Arnold Palmers turnering. Her kan du lese om saken på PGA Tour'ens egne hjemmesider. Klikk her

Som mange vet ble også Nick O'Hern og Ryuji Imada nektet start på Bay Hill denne uken fordi de ikke møtte fram til pro-am'en.

11.03 Haga med stjerne
Restauranten på Haga har fått en stjerne i Michelin-guiden. Med en dyktig greenkeeper og en dyktig kokk er det opp til spillerne å frakte ballen rundt banen på en skikkelig måte.

10.03 Ernie Els
er sliten og spiller ikke denne ukes turnering på PGA Tour'en. Ernie Els vil hvile foran Masters. Han stiller opp i neste ukes turnering World Golf Championships-CA Championship at Doral. Han skal også spille Shell Houston Open før Masters.
De som har tippet på ham før han trakk seg kan tippe om igjen. Se: http://www.golfsiden.com/debatt/thread.asp?id=3490
Her er mer om tippekonkurransen her på Golfsiden:  Les mer 

10.03 Vijay Singh
er utnevnt som æresmedlem på den asiatiske tour'en. Han ble Honorary Member of The European Tour i 2001.

10.03 Tripp Eisenhour drepte hauk
PGA Tour beklager. Her er beklagelsen: We are aware of the incident involving Tripp Isenhour at the Grand Cypress Golf Club in Orlando last December that resulted in the death of a protected migratory hawk. Obviously, any set of facts which involve an individual hitting a golf ball at a living target is clearly inappropriate behavior.
Tripp has publicly apologized and has expressed remorse and regret about his actions.
We find this entire incident regrettable and unfortunate.

10.03 Utstyrstelling på ET
I Malaysian Open viste utstyrstellingen følgende:
Drivere: TaylorMade 71, Callaway 38, Titleist 14
Jernkøller (3-9): TaylorMade 38, Callaway 31, Titleist 23
Sko: FootJoy 87, adidas 40, Callaway 8
Baller: Titleist 95, TaylorMade 21, Callaway 20

29.02 Utstyrstellingen på Europa Tour'en denne uken
Utstyrstellingen på Europa Tour'en under denne ukens Johnnie Walker Classic på ET viser følgende blant de 138 deltagerne:
Drivere: TaylorMade 55, Callaway 29, Titleist 20
3-9 jernkøller: Titleist 32, TaylorMade 30, Callaway 20
Sko: FootJoy 88, adidas 28, Nike 6
Baller: Titleist 96, TaylorMade 14, Callaway 11

24.02 Tage med tre 71-runder
Eirik Tage Johansen spiller tre turneringer i Spania som ledd i oppkjøringen til sesongen. I den første hadde han tre 71 runder. Hva turneringen het, hvor den ble spilt og hvem som vant, sier han ingen ting om på sin hjemmeside. NB! Nå har vi funnet fram: Se her: http://www.golfsiden.com/debatt/thread.asp?id=3413

22.02 De 50 beste kvinnelige spillerne i verden
slik about.com ser det. Ikke uventet er det Annika Sörenstam som topper listen, men ellers er den sterkt preget av gamle navn og tradisjoner. Klikk her

21.02 Eirik Tage Johansen
skal spille tre mindre turneringer i Spania som et ledd i oppkjøringen til sesongen. Han har startet med to 71-runder i Murcia. Turneringene går over tre runder.

19.02 Ga bort hole in one-premien
Darren Clarke ga bort sin holde in one premie som han fikk for sitt ess i the Enjoy Jakarta Astro Indonesia Open i forrige uke. Premien var en Samsung LCD TV. 39-åringen insisterte på at TV'en skulle installeres hos caddiene på Cengkareng Golf Club hvor alle caddiene er jenter. - The girls have been great this week, sa Clarke. - They are all very professional on the course, the range and putting green. It is a pleasure to donate my prize to them and I hope they can get a lot of enjoyment from watching the golf on their new TV.

19.02 European Open tilbake til England
The European Open skal for første gang siden 1994 spilles i England. Den 31. turneringen skal spilles på den Jack Nicklaus-designede Heritage banen på The London Golf Club i Kent 3. - 6. juli 2008.

Colin Montgomerie skal forsvare sin tittel når The London Golf Club blir den 7. arrangør av the European Open. Tidligere har disse banene arrangert turneringen; Walton Heath, Turnberry, Royal Liverpool, Sunningdale, East Sussex National og de 13 siste årene The K Club i Co. Kildare, Irland.

15.02 Els stiller likevel
Ernie Els hadde ikke lagt inn the Accenture Match Play Championship 20. - 24. februar i Tucson, Arizona i sin terminliste, men nå har han ombestemt seg. Han har vist seg god i match og har vunnet på Wentworth mange ganger. I fjor tapte han i 1. runde i Accenture Match Play Championship til Bradley Dredge.

13.02 Wetterich ute med skade
Brett Wtterich er ute med en skulderskade og stiller ikke opp i det 64 manns sterke feltet i the Accenture Match Play Championship 20. - 24. februar i Tucson, Arizona. Det endelige startfeltet blir klart på mandag. Den gode match play-spilleren Ernie Els stiller ikke opp.

12.02 Kaensche misset i kvalet i Syd-Afrika
Han hadde 75 slag på mandag, men måtte ha 73 for å få være med i play off om den siste plassen. Kanskje det var bra med tanke på at NGF nå har flere spillere på treningsleir denne uken. Kanskje Gary Gilchrist, Tuttas trener, kan hjelpe til med noen tekniske og mentale detaljer?
 
07.02 Halvblind 92-åring med hole in one
Sakset i utlandet: Just call Leo Fiyalko "Ace" from now on. The 92-year-old, whose vision is completely gone in his left eye and reduced to peripheral only in his right eye due to macular degeration, scored a hole-in-one last month at Cove Cay Country Club in Clearwater, Florida.

02.04
Ledet med massevis, men tapte
Statistikken på PGA Tour viser at flere spillere har ledet med 6 slag, men det var ikke nok. Følgende 5 spillere har lidd den skjebnen:
(1) Bobby Cruickshank i 1928 Florida Open, (2) Gay Brewer, 1969 Danny Thomas-Diplomat Classic, (3) Hal Sutton, 1983 Anheuser-Busch Golf Classic, (4) Greg Norman, 1996 Masters Tournament - denne redaktør var selv til stede og kommenterte dette da Nick Faldo stakk av med seieren. Her kan du lese om rapporten fra den gangen på
 Augusta National:  Klikk her og (5) Sergio Garcia i 2005 Wachovia Championship.

02.02 Jan-Are Larsen har fått sitt eget nettsted
Han skal arbeide hardt for å beholde kortet sitt på Europa Tour'en i år. På hjemmesiden kan sponsorene få vise seg fram. Han trenger flere sponsorer for å kunne gjennomføre en god sesong. Her er det muligheter for de som liker golf og har sponsormidler til disposisjon å være med. www.janarelarsen.com

31.01 Henrik Bjørnstad måtte trekke seg
etter å ha skadet seg i vektrommet under trening onsdag. Han reiser hjem for å lege skaden og regner med å være i orden igjen til mars når turneringene starter i USA. Han hadde ikke planer om å reise til de to turneringene i Australia og NZ. Se også oppdatert artikkel: Les mer

31.01 Annika Sörenstam spiller
i Danmark september. Turneringen er Nykredit Masters 5. - 7. september

31.01 Generalsekretæren slutter
i det svenske golfforbundet etter at han er blitt uenig med styret om hvordan butikken skal drives. De siste tre årene har det ikke vært noen vekst i antall spillere i Sverige - tvert i mot. Det har vært en vanskelig tid med en del konkurser i klubbene. Ikke het ulikt forholdene i Norge.

31.01 Michelle Wie
har takket ja til å spille en turnering på Hawaii om tre uker. Kanskje det er begynnelsen på et skikkelig come back etter en lang periode med "makabert" spill. Dett er den 2. turneringen på LPGA Tour'en i år. Hun ble nr 3 i den turneringen for to år siden.

29.01 Adams Golf
kunne vise til største andel av hybridkøller på PGA Tour'en under turneringen på Torrey Pines. 26% av spillerne hadde Adams hybrider i sine bager.

23.01 Retief Goosen ute med øyeskade -
Retief Goosen opererte øyet sitt (laseroperasjon) for 10 dager siden, men den var ikke så vellykket. Derfor må han til London for å rette på skaden. Da får han ikke forsvart sin tittel denne uken i Quattar Masters. Synd. Men det skal ikke være så ille. Vi får håpe han fort er tilbake i sirkuset.

16.01 Dette brukte Richard Sterne da han vant på ET
Han hadde TaylorMade's nye TP Red™ LDP baller. I bagen hadde han: TaylorMade r7® SuperQuad™ driver, TaylorMade r7 TP 3'er spoon, TaylorMade r7 TP jern (3-9) og adidas Golf Tour 360 II sko. For øvrig var TaylorMade det merket med flest drivere i turneringen i Syd-Afrika.

 08.01 Peter Kanesche og Lars Petter Brovold
spiller kval for The Open på Royal Birkdale. Kvalet foregår i den internasjonale delen av kvalifiseringen til årets største turnering i Europa. Turneringen foregår i Syd-Afrika 15. og 16. januar. De spiller om fire plasser. i begynnelsen av januar var det 61 påmeldte. Kalle Brink, Fredrik Widmark, vinneren av Sunshine-kvalet Martin Mauritz, Terry Pilkadaris, AUS, Edoardo Molinari, Jean Hugo og Marcel Siem er blant de påmeldte.  

08.01 Seieren åpnet for førstegangsbesøk til Augusta
Daniel Chopra er nå sikret en plass i startfeltet i Masters i april. Det blir hans første besøk til denne turneringen. Som regel er det rundt 100 startende i årets første Major-turnering.

03.01 Bare tre 59-runder

Det er bare spilt tre 59-runder på PGA Tour'en gjennom tidene. Her er de:
Al Geiberger: 1977 Memphis Classic (29-30), Colonial Country Club (par 72)
Chip Beck: 1991 Las Vegas Invitational (30-29), Sunrise Golf Club (par 72)
David Duval: 1999 Bob Hope Chrysler Classic (31-28), PGA West (Palmer Course) (par 72)
(Kilde: PGA Tour)

02.01 Spiste fire golfballer
Denne morsomme historien kommer fra Australia. Det var en pytonslange som spiste fire golfballer. Den trodde det var høneegg. Ikke så rart for bonden hadde lagt golfballer under høna for å få den til å verpe. Slangen fikk tilnavnet Augusta. Kanskje det har noe med den verdensberømte banen å gjøre? Det har neppe NTB forstått. De har oversatt navnet til det - i denne sammenhengen - intetsigende Augustus. Her har du hele historien fra Australia. Klikk her

02.01 Suzann Pettersen
Suzann Pettersen hadde lite å stille opp mot mot langtidsskadde Aksel Lund Svindal i kåringen om Årets Idrettsnavn i Norge. Men en god andreplass ble det på Tutta. Aksel Lund Svindal fikk mer enn dobbelt så mange stemmer som Tutta. I alt 9 utøvere fikk stemmer.
Slik endte avstemningen: 1) Aksel Lund Svindal, alpint 121 stemmer, 2) Suzann Pettersen, golf 52, 3) Anders Jacobsen, hopp 11, 4) Odd-Bjørn Hjelmeset, langrenn 9, 5) Ole Gunnar Solskjær, fotball 7, 6) Ole Einar Bjørndalen, skiskyting 6 og Aleksander Hetland, svømming 6, 8) Martin Andresen, fotball 1 og Ailo Gaup, motorsykkel 1.

01.01 Suzann Pettersen
er rykket opp på 2. plass på Rolex Women's World Golf Rankings som ble offentliggjort 31. desember. Lorena Ochoa har en klar ledelse med et snitt på 17,63. Tutta har 8,34, mens Karrie Webb på 3. plass har 8,30. Annika Sörenstam på 4. plass har 8,28 i gjennomsnitt. Deretter følger Paule Creamer og Cristie Kerr.Tilbake til første side

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon

  ANNONSER