Leserbrev Golfbutikk/-aksjer Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
 
Sitatet


"The more I practice, the luckier I get"

BEN HOGAN

 
 
Nyheter

Tilbake til første side    Søk på GOLFSIDEN Les mer        Her er DEBATTSIDEN

Smånotiser 2007

2007
28.12 Sitat - John Daly:

I know I look buff, but you'll never see me in a gym. They don't let me bring my beer and my smoke.

28.12 Phil Mickelson

spanderte middag på en rekke caddier og deres familier etter The Players Championship. Han tok regningen på 5.400 dollar og la på 2.000 dollar i tips.

27.12 Henriks terminliste - spiller om 19 millioner dollar

Henriks terminliste er klar. Han kan spille 30 turneringer i 22 stater i USA i 2008. Det blir 19 millioner dollar i premiepenger. For første gang spilles det om over 500.000 dollar i hver eneste turnering. For første gang blir det en million dollar i premier - i to turneringer. Lønnsøkningen blir på 12%, og gjennomsnittlig premiepott blir 631.000 dollar. På PGA Tour'en ligger premiene på omtrent det tidobbelte (10-ganger'n). Golf Channel sender fra16 av turneringene.
 
25.12 Veldedighet til 123 millioner dollar
PGA TOUR'en bidro med 123 millioner dollar i veldedighet i 2007. det var ny rekord - opp 7 millioner dollar fra året før.  Dette er donasjoner fra alle de tre største herre-tour'ene i USA samt PGAs eget bidrag.

19.12 Måtte opereres
Trevor Immelman (bildet) vant Nedbank Golf Challenge tidligere i desember. Han måtte trekke seg fra forrige ukes South African Airways Open fordi han hadde problemer med å puste og følte smerter rundt ribbena. Det viste seg at en klump på størrelse med en golfball måtte fjernes fra "ribbeveggen".

Han blir borte fra golf i 4-8 uker. Immelman er en av de store stjernene på PGA Tour'en. Han vant the 2006 Cialis Western Open og ble nr 7 på pengelisten. Han ble også Rookie of the Year.

16.12 Skippern vant i Australia
Craig "Popeye" Parry vant Australian Open foran bl. a. Nick O'Hern.

14.12
Bjørnland med verv i EGA
Sarpsborg Arbeiderblad ved Ole-Morten Rosted melder at Lars Otto Bjørnland (52) har blitt valgt inn i Executive Committee i European Golf Association.

12.11 Tiger Woods
ble ikke uventet kåret til årets spiller på PGA Tour'en. Det var spillerne selv som sto for denne kåringen. Derfor henger den høyest av kåringene. Han har fått denne utmerkelsen 9 av de siste 11 årene.

- Yeah, I think it was a better year this year, even though I didn't quite -- I had a chance probably -- a great chance to win three of the four majors this year. I finished second in two of them. I was just a few shots away from basically doing what I did in 2000, sa Tiger  Woods.

Han vant også the Arnold Palmer Award for 8. gang for å være nr 1 på pengelisten. med $10.867.052. Han vant også sin 8. Byron Nelson Trophy fordi han hadde årets laveste gjennomsnittscore på 67.79 slag -tangering av rekorden på tour'en.

12.11 Padraig Harrington
er blir kåret til Årets spiller på Europa Tour'en i sterk konkurranse med US Open Champion Angel Cabrera og Order of Merit-vinner Justin Rose.

11.12 John Daly skadet
John Daly har hatt problemer med ryggen sin mars. Da stoppet han brått nedsvingen pga at han ble fortsyrret av en tilskuer. Skulder har gått ut av ledd mange ganger og han kan ikke kline til ballen som før. Det har vært hans varemerke. Vi får håpe at denne fargerike spilleren snart blir bra igjen. Han ble nr 188 på pengelisten på PGA Tour'en.

08.11 Jose Maria Olazabal
må melde forfall til World Cup på Mission Hills på den banen han selv har designet. Han skulle spilt sammen med Miguel Angel Jimenez, men må vente til januar med å spille igjen på grunn av revmatisme. Han har vondt i skuldrene og litt nedover for å si det litt upresist. Det er vondt å sitte over lengre tid. Han mener å ha flere gode år igjen som golfspiller på toppnivå.

03.11 Det største sexsymbolet på LPGA Tour'en
Natalie Gulbis skal tone ned sin sex appeal. Hun provoserte i 2005 det puritanske LPGA med sin kalender hvor hun stilte opp i badedrakter. Hun har lagd kalendere siden 2004. Neste års kalender skal tones ned på det seksuelle området, men hun blir vel ikke mindre sexy av den grunn!? 

22.10 Arron Oberholser
er skadet i hånden og får ikke spille World Cup.

16
.10 Harrington og Cabrera livsvarige medlemmer1
Padraig Harrington vant The Open som den andre ire i historien. Angel Cabrara var den andre argentineren som vant The Open. Roberto de Vicenzo var den første. Begge de to vinnerne av Majortitler i år ble nylig utnevnt til Honorary Life Membership of The European Tour.
 
14.10 Clinton gikk på 83 slag
på Hills utenfor Gøteborg på et besøk nylig. Han spilte fra blå tee rundt 5.300 meter. Det var i forbindelse med presentasjonen av sin bok i Sverige

09.10 Jesper tapte igjen mot Justin Leonard
det var leit for Jesper Parnevik å tape i play off for Justin Leonard på PGA Tour'en i forrige uke. Det var samme mann som snøt Jesper for seieren i 1997 på Royal Troon i The Open.


19.09 Wild Cards til Seve Trophy
Englands Simon Dyson og Marc Warren, Skottland har fått wild card av kaptein Nick Faldo til den 5. utgaven av Seve Trophy i Irland i neste uke - en matcj mellom Kontinentet og de brittiske øyer. Seve Ballesteros, kaptein på Kontinentlaget valgte Gonzalo Fernandez-Castano, Sania og danske Thomas Bjørn  som sine wildcards. Britain and Ireland leder nå 3-1 før matchene som spiller 27. - 30. september på the Heritage Golf & Spa Resort at Killenard, County Laois.

19.09. Steve Stricker har rykket opp til 5. plass på verdensrankingen etter sin fine sesong. Han var nr 337 da han startet fjorårssesongen.

10.09
Amatørseier på LPGA denne uken - kun én runde ble spilt
Det var amatøren Stacy Lewis som vant LPGA NW Arkansas Championship på søndag da en tredagers førsterunde ble avsluttet. Det var utrolig mye dårlig vær som gjorde at turneringen måtte avkortes til bare en runde. Jin Young Pak var to slag bak. Publikum slapp ikke inn på banen. Den var FOR våt. Stacy Lewis får ikke godkjent seieren i statistikkene fordi den ikke gikk over minst 36 hull.

27.08 Lorena Ochoa vant for 3. gang på rad
Hun vant i Safeway Classic i Oregon og markerte seg som den verdensener hun er. Det blir noen uker før hun møter Tutta igjen. Kanskje vi kan få en real fight fremover?

11.08 Garcia disket
Sergio Garcia ble disket da spillemakker Boo Weekley, som for øvrig spilte en strålende runde på 65 lsag lørdag, feilaktig førte opp 4 slag på hull 17 hvor han hadde 5 slag. Garcia merket ikke dette da han signerte og ble disket. Nå vil diskusjonen dukke opp igjen: alle i hele verden vet at Garcia hadde 5 slag på det 17. hullet. Straffen for å gjøre en bokføringsfeil er streng - spesielt når alt er åpent som på PGA Tour'en. Egentlig er det helt unødvendig at spillerne selv må føre sin score, men det er en helt annen historie. Regelen er like klinkende klar som den er tåpelig etter Golfsidens mening - i hvert fall på PGA Tour'en. Annerledes er det i små amatørturneringer hvor man bør ha et mye større ansvar for at alt går rett for seg. Her er det jo ingen som kan kontrollere scoren uten spillerne selv.

06.08 Bushnell med fortsatt suksess
Avstandsmålere er blitt populære. Bushnells 1500-serie er nok den mest populære. I fjor, da det ble tillatt å bruke disse i en rekke land og en rekke klubber, var det salgsrekord. Første halvår i år er salget økt med 21% sammenlignet med rekordåret 2006. SMD Holding er importør i Norge.

30.07 Gary Player
skal være designer for de to første championship golfbaner på Saadiyat Island ved Abu Dhabi, United Arab Emirates.

19.07 Regnet stjeler greenfee
Det tunge regnværet i Sør-Norge har ført til mindre interesse for å spille golf. dermed faller greenfeeinntektene på en rekke baner. Dette fører igjen til at klubbene bør se litt mer på egne medlemmer og la disse betale det det koster å spille golf. Det er en sikrere måte åbudsjettere på, samtidig som økonomien blir bedre.

17.07 Tony Jacklin ble ambassadør
Double Major Champion and one of Britain’s finest post-war golfers, Tony Jacklin, has been named as the 2007 Ambassador of Golf, in recognition of his outstanding career.

17.07 Ballesteros gir seg - endelig
For fire år siden skrev vi om Seve Ballesteros da han forsøkte å komme tilbake på Europa Tour'en følgende:

Seve har vært en av de store publikumsfavorittene gjennom mange år. Han har imidlertid slitt hardt med utslagene i lengre tid. Dermed har spillet hans falt helt sammen. Det er tragisk å se på. Det verste er at han ikke er villig til å søke hjelp og lytte til presumptivt gode trenere. Han hadde en seanse med David Leadbetter for noen år siden og var på god vei tilbake. Men så kom en av hans brødre og fortalte ham at Seve måtte gå tilbake til sin gamle måte å svinge kølla på. Dermed falt han tilbake i gamle uvaner. Han er ikke 17 år lenger og kan ikke bruke den samme, krevende teknikken som han brukte som ungdom. Kroppen hans klarer ikke det, skal vi tro David Leadbetter. Dermed går ballene i alle retninger - bare ikke på fairwayen.

Seve Ballesteros har forsøkt å komme tilbake noen ganger, men innser nå at nok er nok. Det er synd, fordi han nyter fortsatt stor respekt rundt om i verden. Han vill vært et fint trekkplaster på Senior tour'en hvis spillet hans hadde fungert sånn noen lunde. Men slik det er for tiden ville han bare fremstått som en stor klovn der ute. Det er han ikke tjent med.

13.07 Mange gode misset
Det var mange gode spillere som ikke klarte å kvale inn til The Open da den siste kvalifiseringen ble spilt i USA nylig. Det ble spilt om 12 plasser og spillere som John Senden, Ryan Moore, Jerry Kelly, Mark Hensby, Duffy Waldorf og Shean O'Hear. Jesper Parnevik var to slag unna play off om tre plasser. Tommy Tolles og Camilo Villegas var et slag unna. Blant andre gode spillere som ikke får være med i The Open etter at de røyk ut i dette kvalet, kan vi nevne Rocco Mediate, Daniel Chopra, Scott Hend, Fredrik Jacobson, Heath Slocum, Steve Elkington, Bo van Pelt og Bob Tway.

13.06 Tutta er rykket opp
til nr 4 på verdensrankingen. Det er meget solid! Hun kommer nok høyere selv om det trolig vil ta litt tid.

11.06 Dette skriver Tutta selv på sin blogg
På Tuttas hjemmeside henvises det til hennes blogg. Her står det å lese:
Sykt kult aa vinne igjen,,, ikke nok med det, men naa har jeg min foerste MAJOR og den kan ingen ta fra meg.... idag spilte jeg saa bra som jeg bare kunne droemme om, og svarte paa alle mine motstanderes stoet paa aa ta meg igjen... Maa si jeg liker meg i foerersetet!! akkurat kommet tilbake paa hotellet etter en lang media sekvens, middag med Gary og James. Naa skal jeg nyte noen timer paa puta, foer jeg flyr hjem til orlando imorgen tidlig.  denne sesongen blir bare bedre og bedre for hver dag som gaar!!!! 

09.06 John Daly overfalt av kona
Han ble overfalt mens han lå og sov. Han har anmeldt forholdet til den lokale sheriffen. Her er hans "stement" i sakens anledning

"While I slept at home last night, I was the victim of an assault by my wife. This morning, I filed a complaint with the Shelby County Sheriff's Office. They are investigating, and I'll have no further comment on the matter while they pursue their investigation. My only concern at this point is for the safety of my children and myself, and we are working closely with local authorities and PGA TOUR security officials to assure appropriate safeguards."

John Daly eller Hawaii-John, som vi kaller ham her på Golfsiden fornektet seg ikke innledningsvis på ukens turnering. Etter en trippelbogey på det 3. hullet kjørte han på med 5 birdier på rad. På den andre runden hadde han to dobbelbogeyer, fe bogeyer og 5 birdier. Til sammen har han 10 birdier etter to runder og lå på en 60. plass. Adam Scott som ledet hadde 8 birdier og en eagle.

01.06 Amatør med 60 slag i mesterskap
Michael Schachner satte nye NCAA rekord ved å gå på 60 slag på den 3. runden i NCAA-mesterskapet. Alt gikk i, fortalte han etterpå. Han hadde 79 og 69 på de to første rundene. Han hadde 28 slag på de første 9 hullene. Han gikk de siste fire hullene en over par med en bogey på et par 5 hull. Han ble historisk med sin 60-runde og spilte seg opp fra en 120. plass til en plass blant de 10-15 beste den 3. dagen.

11.05 Marius Thorp viser tenner
Han hadde en runde på to under par på Meland under Pro-Am'en torsdag. Alle som kjenner Meland vet at dette er en god score. De spiller helgens turnering med ballplassering på fairway fordi det er så bløtt - slik det ofte er i Bergen.

27.04 Norsk seier i USA
Grønmo GKs Lars Fredrik Håkonsen har vunnet en ny turnering i USA. Dette er hans tredje seier i USA!
Håkonsen spiller i et annet turneringssystem enn de mer kjente norske collegespillerne i USA. KJCCC Region VI Championship vant han på to slag over par. Samtidig vant hans skole Dodge City CC lagturneringen. (Kilde: NGF)

27.04 Golfkortet
De nye elektroniske golfkortene er nå produsert og sendt ut til pilotklubbenes medlemmer. Imidlertid vil ikke de nye terminalene og funksjonaliteten bak være i drift før 15. mai.

24.04 Både Michelle Wie,
som har vært skadet siden februar etter et fall, og Annika Sörenstam stiller opp i
LPGA's nye turnering Ginn Tribute hosted by Sorenstam med  $2.6 million i potten. turneringen går 31. mai til 3. juni.

24.04 Phil Mickelson
skal forsøke å rette ut drivene sine. Han har engasjert Tigers gamle trener Butch Harmon som ny trener.

24.04 Marius Thorp
er nr. 28 på verdensrankingen for amatører. Det er en plass svakere enn i forrige uke.

24.04 Henrik Stenson er på en 6. plass på verdensranking og har gått forbi både Vijay Singh og Retief Goosen.

24.04 Adam Scott
passerte Phil Mickelson på verdensrankingen denne uken og er nå på en 3. plass.

17.04 Golfkortet ytterligere forsinket
NGF melder at golfkortet blir enda mer forsinket: "Dessverre ser det ut til at utsendelsen av golfkortet blir ytterligere en uke forsinket. Årsaken er at maskinen som pakker kortet og følgebrevet i konvolutter hos produsenten er gått i stykker.

Det jobbes for å reparere denne så raskt som mulig. Det er tidligere lovet at kortene skulle være ute i løpet av uke 16. Nå ser det altså ut til at dette ikke vil være mulig før i uke 17."


17.04 Annika Sörenstam
åpner golfakademi i Orlando, Florida. Her blir Henry Reis hovedtrener. Annika Academy er navnet. Annika er skadet for tiden og vil nok bruke en del tid på sitt akademi i skadeperioden.
 
11.04 Zach Johnson
hadde, i tillegg til Titleistkøllene (
Les mer), følgende køller i bagen; Putter: SeeMore FGP og treer-spoon 3 Sonartec SS-3.5 15 grader. Han brukte Titleist Players hanske.

11.04 Phil Mickelson
forsøkte seg med to drivere i Masters - en med firkantet hode og en med vanlig hode. Han la bort den firkantede driveren, Callaway FT-i (firkantdriveren) tidlig i turneringen og brukte bare den vanlig, formede Callaway FT-5 resten av turneringen.

11.04 Vijay Singh
forsøkte seg også med to drivere på Augusta i Masters. Den ene var en gammel
TaylorMade (1994 bubble shaft) med 9 graders loft. Den andre var en Callaway med 16 graders loft. Callaway'en har altså en loft som en treer-spoon, og han bruker den også fra bar bakke på fairway.

25.03
Hvor ble det av Michelle Wie?
Jo, hun var på joggetur for noen uker siden. Hun skled, falt og skadet  håndleddet. Hun blir ikke klar til årets første Major, men må vente til midten av april før hun starter sesongen på LPGA Tour'en.

20.03 John Daly til Scandinavian Masters
John Daly skal etter planene spille Scandnavian Masters i sommer på Arlandastad. Han var med et par ganger på 1990-tallet, men er altså nå tilbake. Tom Lehman (48) og Corey Pavin (47) kommer også til Sverige i august.
 
06.03 Ny sportssjef i Golfforbundet
Onsdag skal den nye sportssjefen i Golfforbundet presenteres på en pressekonferanse. "Vi lover å presentere navn med solid erfaring og bakgrunn fra andre områder innenfor norsk idrett", heter det i invitasjonen til pressekonferansen fra NGF. Vedkommende skal overta etter Jan-Erik Aalbu som begynte i Vålerenga Fotball.

27.02 Fred Funk vant
i helgen på PGA Tour'en. Han er den andre i historien som har vunnet på PGA Tour'en etter at han har vunnet på Senior Tour'en - Champions Tour - (over 50 år). Han slo Jose Coceres på det andre omspillshullet. Mayakoba Golf Classic at Riviera Maya-Cancun er riktig nok en slags B-turnering på PGA Tour'en fordi de 64 beste spillerne i verden spilte match-play turneringen hvor Henrik Stenson vant 8 mkr. Fred Funk tjente 630.000 dollar. Craig Stadler var førstemann som vant på PGA Tour etter å ha vunnet på Champions Tour.

16.02
Sideblikk: Tåpelig overføring av Rally Norge.
Rally Norge er det skrytt mye av. Vi tenkte å ta en titt på den direkte overføringen på TV. Hva fikk vi se? Jo, en overivrig intervjuer som snakket med førerne ETTER etappene og tre mann som satt og forsøkte å regne ut stillingen med 2 i matte fra gymnaset. Hva ønsker seerne? Det vå være litt ACTION! Det er ikke moro å se rallyførere rulle inn etter en etappe med samme fart som i stillegående kø i rush-trafikken på E18. Kanskje det kom noen bilder av litt fart og spenning, men det var ikke tilfellet de gangene vi var innom sendingene fredag formiddag. Nei, takke oss til blomster og vannfontener fra PGA Tour'en. Der får vi i hvert fall LIVE ACTION en del av tiden!

16.02 Ny sportssjef i NGF
blir forhåpentligvis klar innen 1. mars. Christian Anker-Rasch sier til Golfsiden at de er kommet i sluttfasen i utvelgelsen. Dermed skulle Jan-Erik Aalbus etterfølger som sportssjef være klar i god tid før utesesongen starter for de fleste "vanlige" golfspillere i Norge.

08.02 LET melder
at Solheim Cup laget skal tas ut uken før SAS MAsters på Losby. Da blir et viktig poeng borte fra turneringen, dessverre. Likevel blir det helt sikkert en flott turnering.

05.02 Nye omspillsregler i Women's US Open
Fra og med i år skal det være tre hull i et eventuelt omspill. Det har vært 18 hull omspill dagen etter til nå slik det er hos herrene. Det er nok bare et tidsspørsmål før det blir slik hos herrene også. Det er denne måten de gjør det på i The Open (fire hull), US Senior Open og PGA mesterskapet også.
 
05.02 Tiger i Gillette-reklame
De tre kjente idrettsmennene Tiger Woods, Theirry Henry og Roger Ferederer er kjøpt av Gillette for å lage reklame for barberingsselskapet. Det er ukjent hvor mye de tre stjernene får for bryderiet.

30.01 Ikke nådig
Ken Schofield CBE, tidligere daglig leder i the PGA European Tour var en av talerne i Dubai før turneringen på Europa Tour'en denne uken. Han var ikke nådig i sine uttalelser omkring Michelle Wies deltagelser i herreturneringer:
-Will someone please tell the lovely Michelle Wie that the ladies have a superb tour and history? She would do well to focus on that and add to it – or maybe she believes she is right to play with the men and suffer and suffer.

30.01 Banedesign
Den kjente banedesigner Peter Harradine holdt et innlegg i Dubai rundt banedesign og banearkitekter hvor han kommenterte spillere som skulle være med på banedesign. Han sa blant annet: - The whole world is based on marketing. Tiger is the best athlete that’s ever walked the earth, but as a golf architect? If a top player is involved in a course design, it usually means it will be over budget and over schedule. My signature stands for quality, built on time and on budget.

Det var en klar tale til både investorer og til gode spillere som kaster seg på banedesign.

23.01
Forbud mot mobiltelefoner
Etter mange klager fra spillerne i fjor blir det forbudt for publikum å ta med seg mobiltelefoner på banen under The Open på Carnoustie i Skottland. Det er heller ikke lov å ha med seg mobiltelefon på de andre Major-turneringene. Under Ryder Cup var det også forbudt.

23.01 Hale Irwin igjen
Hale Irwin vant ingen turneringen på Champions Tour i fjor. Der regjerte Jay Haas og Loren Roberts. Sist helg vant han på Hawaii. Han har trent hardt fysisk og trent mye putting. Dermed var han tilbake i vinnersirkelen igjen. Det blir stadig vanskeligere for 61-åringen. Nå møter han enda bedre mostand fra yngre krefter. Nick Price fyller nå 50 år. I neste ukes Alliance Championship i Boca Raton, Floroda er Price med. Senere i år kommer også Mark O'Meara, Seve Ballesteros, Bernhard Langer og Jeff Sluman med i klassen over 50 år. Alle har vunnet Major Championships på the PGA Tour.

21.01 Annika skal ikke ha barn og legger ikke opp.
Annika Sörenstam blir i enkelte deler av pressen beskyldt for å skulle slutte med golf og starte med barn og den slags. På fredag sa hun: "I am not announcing my retirement and I am not announcing the start of a family."  Den 36 år gamle svenske stjernespilleren er sammen med Mike McGee. Han er golfagent og sønn av tidligere PGA Tour-spiller Jerry McGee. Hun skilte seg fra David Esch for to år siden. I fjor trente Annika lite. Dermed vant hun "bare" tre ganger inkludert US Open. I år skal det bli bedre!?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Leter du etter noe? Søk på GOLFSIDEN etter noe du lurer på. Kanskje du finner det du søker på tusenvis av Golfsiden-sider som ligger ute på nettet. Les mer

Skal du annonsere kjøp eller salg av aksjer/spilleretter eller brukt utstyr?
Skal du annonsere selv? KLIKK HER

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn


Tilbake til første side

 

 
 
Annonser
Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ar@golfsiden.com 

Henvendelser annonser:
Asbjørn Ramnefjell
TLF: 67 14 10 90
Mob: 900 900 72
ar@golfsiden.com