Golfsiden.com - Norges største uavhengige nettsted for golf - Norges store golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Profesjonell golf
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72

Tilbake til første side Tilbake til Golfreiser

Hull nr 2 på signaturbanen Condado; Jack Nicklaus Signature Course

15.12 Polaris World:
Eldorado for golfspillere
Tekst og foto: Asbjørn Ramnefjell

Golfsiden har besøkt Polaris World i Murcia i Spania. Det var en meget behagelig golfopplevelse. Turen fant sted i november 2009. Vi spilte på tre baner og så på noen andre.

Det var en fryd å bo på InterContinental La Torre Golf Resort i Murcia. Hotellet har høy standard og flotte rom. Fine barer og restauranter både på hotellet og i nærheten.

Slett ingen dårlig utsikt fra hotellrommet på InterContinental La Torre Golf Resort

Bor man på La Torre, kan man vurdere å spise på La Vinoteca Restaurant. Nydelig mat som på de andre stedene vi besøkte på de ulike Polaris World områdene. Se mer ved å klikke her 

Mange flotte muligheter i Murcia
Det går en rekke fly til Alicante for tiden. Det bygges også en ny flyplass i området. Tilgjengeligheten er dermed den beste. Ta Torre ligger omtrent en times kjøring fra flyplassen i Alicante. De seks banene i Polaris World som er designet av Nicklaus Design, ligger innenfor en radius på 25 kilometer. Det er gratis transport mellom stedene.

Men hva kan vi oppleve i området?
Polaris World har satset enormt i dette området. Det blir trolig ni baner med omliggende bebyggelse og hoteller når man blir ferdige med disse store satsningene. Det er to 5-stjerners hoteller, mange golfbaner, tennisbaner, barer, underholdning, butikker, spa, svømmebassenger og mer til.

Golfsiden har sett på en del av det som står ferdig til nå og litt av det som er under fullføring.

La Torre Golf Resort Murcia har 7.000 boenheter på området. Her ligger det en fin golfbane som er sentral i området.

På La Torre det flere restauranter. En av disse er Acacia som er en italiensk restaurant. Meget god mat med hyggelig personale. Her er forresten restauranter på La Torre: Klikk her. La Torre er en par 68-bane med fire teesteder på hvert hull - 5403 meter fra back tee. Dette er en forholdsvis kort Florida-type bane med mange vannhindre og store bunkere.   

El Valle Golf Resort
El Valle Golf Resort er en mellomlang bane som er meget utfordrende. Par er 71 og lengden fra bakerste tee er 6185 meter. Her gjelder det å være strategisk smart for å få en god score. Kjenn din begrensning og ikke forsøk å være for grådig, er kanskje et godt tips.

Da Golfsiden var på besøk, blåste det ekstremt mye. Med lynraske greener ble det en bemerkelsesverdig opplevelse. Det var dramatisk forskjell å bruke putteren i medvind og motvind. I medvinden var det nesten ikke mulig å få ballen til å stoppe på flat mark. I motvind var det noe lettere. Klubbhuset har meget god mat og banen byr på en virkelig golfopplevelse. Det skulle nesten bare mangle siden dette, som alle de andre banene i Polaris World, er bygget av Nicklaus Design.
Etter en opplevelsesrik runde på denne banen kan man nyte sin lunsj på El Limonero Arrocería. Mer info her  

Et imponerende byggverk

Murcia

Murcia er en spennende by på en halv million innbyggere. Her er det mye interessant å se. Ikke minst byens store kirke (se bildet) som er meget imponerende. Her bør man skaffe seg en guide eller sjekke på internett slik at man får en fin opplevelse av denne kirken som er full av interessant historie. Det er også en opplevelse å se det lokale folkelivet. Det er ikke så mye av det på de nyoppbygde områdene i Polaris World hvor det er andre som dominerer. Det er muligheter til å besøke lokale landsbyer i området, men inne på golfbanene er det ikke mye tradisjonell kultur da alt er nytt.

Mar Menor Golf Resort
Er et godt etablert område. Banen her er også av Nicklaus Design. Det gir en garanti for at kvaliteten er god. Banen er spennende. Man bør vurdere hvilket tee-sted man skal velge. Banen er 6153 meter fra back tee og 5801 meter fra gul tee. Rød måler 5101 meter. Den kan være litt kort for bedre spillere. Da bør man vurdere å spille fra hvit tee.

Etter runden kan man spise lunsj på Nomad Restaurant hvor det er meget god mat. Den ligger i InterContinantal Mar Menor. Se mer ved å klikke her  hvor du kan finne flere restauranter med ulike spesialiteter.

Fra den lekre spaavdelingen

Spa

InterContinental Mar Menor Golf Resort & Spa er et lekkert sted med fine spa-muligheter. Det kan gjøre godt etter en runde på golfbanen for de aller fleste. Som bildet kanskje viser, er det høy kvalitet på dette stedet - som over alt ellers på Polaris World-områdene.

La Torre Sur Best Golf
En helt ny bane som ikke var åpen i november i 2009, er La Toore Sur Best Golf. Dette er en slags linksbane som vil bli meget morsom. Man tror nesten man er i Skottland på en av linksbanene der. De som kommer til dette området i løpet av 2010 vil ha noe å glede seg til. Banen blir meget tøff og vanskelig. Det var lett å forstå ved bare å spasere på banen som ikke var ferdig under vårt besøk, men man kunne spille på den, rent teoretisk, men de ville spare den en stund til. Her er det svært ondulerte fairwayer og tricky greener. Hold ballen langs bakken! Banen er 6.500 meter lang fra bakerste tee..

Om kvelden kan man spise middag på en av restaurantene La Torre Golf Resort. For eksempel: Clover Irish Sports Tavern Se ved å klikke her.
Her er det karaoke-underholdning om kveldene, om så du skal sørge for det selv! Morsomt sted.

Condado de Alhama Golf Resort
Dette er et meget flott anlegg. Condada de Alhama Signature Course er litt av en opplevelse. Vi var de første som spilte på banen. Den skulle ikke åpnes før en måned senere. Derfor lå den der uberørt av dyptpløyende wedger fra i går. Det var med andakt vi inntok driving rangen med pyramider av treningsballer på en nyklipt gressflate som ingen hadde slått et eneste slag fra tidligere. (Se bildet) Aldri vært med på maken. Man kan bli religiøs av mindre!

Dette 11. hullet er 179 meter bakfra og minner litt om det nye 16. hullet på Bogstad, men dette 11. hullet er mye mer nervepirrende og med en mye vanskeligere green. Spesielt i medvind.

Etter grundig oppvarming var det å gi seg i kast med dette mesterverk av en golfbane. Her gjelder det å holde seg på kortklipt område. Legger du deg feil på greenene får du vanskelige putter. Du kan nærmest se fotsporene til Jack Nicklaus på banen. I hvert fall hans måte å tenke banedesign på. Han hadde forresten vært der like før vi spilte banen.
Dette er et flott par 3 hull - det 17. på banen. Det måler 197 meter bakfra og har mange utfordringer selv om det "bare" er et par 3 hull. Et typisk eksempel på hvor bra det blir når Nicklaus Design får ha en finger med i spillet - hele hånden faktisk.
 
Banen hadde mange krevende hull som ga god utteling for gode slag, men du ble straffet til dels temmelig hardt hvis ballen ikke landet der du hadde tenkt deg, eller du slo et dårlig slag. Eller begge deler.

Dette var en stor golfopplevelse.

Her har Jack Nicklaus selv vært en aktiv bidragsyter. Dette er signaturbanen i dette komplekset som nå består av seks baner. De andre banene er også av meget høy standard. Greenene er perfekte. Jack Nicklaus kan mye om golf og han har lagt igjen mye av sine kunnskaper her.

Golfsiden var tidligere i høst i Tunisia og spilte på La Residence. Den ble kåret til Golfsidens største baneopplevelse i år. Nå spørs det om ikke Le Residence har fått konkurranse. Denne banen var minst like bra, og det sier temmelig mye. Det er ikke ofte man lar seg imponere av nye baner. Heldigvis er ikke den tid forbi at nye og gode baner ser dagens lys.

Denne signaturbanen er 6909 meter lang. Jack Nicklaus Signature Course har fem sjøer, dramatiske bunkere og meget krevende greener. Dette er en virkelig konkurransebane for de store championships.

Hva koster det å spille? 19.000 euro?
De som bor på området eller på InterContinental hotellene, betaler 55 euro i greenfee. Andre betaler 85 euro. Det er mulig å kjøpe rabatterte ordninger. Eksempelvis var det i høst mulig å kjøpe 10 greenfee for 400 euro.

Det er bygd opp 6 baner med boenheter rundt. Til nå (desember 2009) er det bygd rundt 11.000 boenheter, det være seg hus, rekkehus eller leiligheter. Det er planlagt å bygge dobbelt så mye.

Du har en mulighet til å kjøpe deg et 25 års medlemskap på alle Jack Nicklaus-banene. Det koster 19.000 euro.

Vi møtte en engelskmann som bare ventet på at signaturbanen skulle åpne. Han var imidlertid litt betenkt. Han bodde på området og skal altså betale 55 euro hver gang han skal utenfor stuedøren og spille golf. Så stor pensjon hadde han ikke. Dermed blir det nok ikke så mange rundene på denne engelske pensjonisten med en ganske vanlig pensjonsutbetaling.

Det skal bli totalt 20-25.000 boenheter når man blir ferdig med utbyggingen. Nå er altså omtrent halvparten klare.

Bildet er tatt fra hotellet på Mar Menor og viser golfbanen og boenheter rundt i området. Merk alle leilighetene i horisonten

Kjøpe bolig?

Mange har kjøpt seg bolig på et av de områdene som er ferdig utbygd. Prisene varierer selvsagt etter hva du skal ha av leiligheter og hus. Prisene er overkommelige. De som ønsker å slå seg ned for deler av året eller hele året, bør vurdere om dette er noe for dem. De fleste nordmenn vil nok trolig foretrekke å kjøpe seg inn her i feriesammenheng og kanskje låne stedet bort til familie og kjente eller leie det ut i markedet.

I dag er det altså rundt 11.000 boenheter som står ferdige. En del av disse brukes som helårshjem. En del av boenhetene leies ut. Mange brukes som ferieboliger. Hvor store disse tre andelene er, vet jeg ikke. Men det kan tyde på at mange brukes som ferieboliger. Golfsiden var der i lavsesong, og det var påfallende hvor mange av boenhetene som sto tomme. Det ga god plass på golfbanene, men samtidig lite liv på anleggene. Nå skal det legges til at anleggene er ganske ferske, og det tar tid å etablere disse feriestedene.

Under alle omstendigheter får man god kvalitet for pengene.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

For tre år siden skrev Golfsiden dette om Polaris World:

Kunne du tenke deg å tilbringe kvelden her etter en runde på en Jack Nicklaus designet bane?

12.12.06 Polaris World og Jack Nicklaus:
Investering og/eller feriebolig
Når høstmørket senker sine dystre dunkelhet over sinn og sjel, er det mang en golf-keen nordmann som lengter etter sol og varme. Les mer
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

For mer informasjon:
Polaris World www.polarisworld.com
Banene: www.nickalusgolftrail.es

Tilbake til Golfreiser

Tilbake til første side

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!! 


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon

 

Annonse:

Tilbud La Torre Golf & Spa Resort, Murcia: 
Ubegrenset golf i 3 dager – reise og opphold
Pris per person fra:  NOK 5 650

For mer informasjon: KLIKK HER