Leserbrev Golfbutikk/-aksjer Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
 
Sitatet


"The more I practice, the luckier I get"

BEN HOGAN

 
 
Nyheter

Tilbake til første side - Søk på GOLFSIDEN Les mer Her er DEBATTSIDEN - Annonsering golfaksjer

12.12.06 Polaris World og Jack Nicklaus:
Investering og/eller feriebolig
Når høstmørket senker sine dystre dunkelhet over sinn og sjel, er det mang en golf-keen nordmann som lengter etter sol og varme. Men så var det dette med kostnader i forhold til bruk. Skal vi falle til ro? Hvor skal vi kjøpe? Hvor skal vi bo?
Et alternativ kan være å kjøpe hos Polaris World som bygger stort i den sydlige delen av Spania.

Her kan du velge mellom sju ulike steder innenfor i et ganske begrenset område. Det skal investeres 3 milliarder euro.

Dette fem stjerners InterContinental hotellet ligger inne på  Mar Menor Golf Resort

Dette er eksklusive resorts med golfbaner. Her finner du verdens tetteste konsentrasjon av Jack Nicklaus Design golfbaner. Eiendommene bygges langs med golfbanene. Her er det serviceområder med restauranter, butikker, hoteller med mer. Det er også et selskap som sørger for vedlikehold, rengjøring, utleie, mm. Det heter Polaris Services. Her er det lagt vekt på sikkerhet med lukkede områder med golfbaner. Det er bankgarantier for alle innbetalte summer. Det arrangeres personlige visningsturer.

Det hele ligger i Murcia-regionen ikke langt fra La Manga. Dette vil for øvrig bli en sterk konkurrent til La Manga. Disse områdene med alle golfbanene vil ta opp konkurransen med La Manga ved å tilby en rekke sportsaktiviteter. La Loma er Sportssenteret i området. Her er det innendørs svømmehall. Det satses mye på å konkurrere ut sportstilbudet på La Manga.

Det som er mest iøynefallende for golfspillere er nok prisen på selve golfspillingen. Den blir meget rimelig når du har tilhold på området. Det vil ikke koste mer enn et par tre hundrelapper (euro) å spille en hel uke!La Torre åpnet sin 18 hulls golfbane 2.desember 2006

La Torre

La Torre er et område hvor de begynte å flytte inn i sommer. Her er det 18 hull av Nicklaus design. Banen er kjennetegnet av store bunkere. La Torre har 2.700 boenheter. Her finnes alle typer boliger. Banen ble åpnet 2. desember 2006.

El Valle
El Valle er den mest eksklusive resorten så langt. Den var klar for innflytting våren 2007. Her er det store villaer hvor den største typen har 5 soverom 5 bad. Selvsagt er det golfbane og hotell på området. Banen er PGA godkjent og kan brukes i større turneringer.

Det blir bysentre på alle resortene. Her er det lege, butikker, barnepass, servicetilbud, restauranter etc. I Polaris World er det 63 interne firmaer/datterselskaper slik at de som bor på de ulike resortene har tilgjengelighet til reisebyrå, bilutleie, rengjøring osv.

Hacienda Riquelme
Det neste som skal bygges er Hacienda Riquelme. Dette er en resort med kun leiligheter. Her er det også en 18 hulls golfbane designet av Nicklaus Design. Dett er en bane av den mer krevende sorten med store greener. Den er bygd rundt en gammel spansk hacienda. Her er et fredet, verneverdig bygg som blir sentrum for komplekset. Med sine1.800 leiligheter blir dette en middels stor resort.


Felles for alle områdene er: Golfbane, bysenter og sikkerhet. Alle resortene ligger inne på et lukket område.

En stor fordel er at man kan leie ut sin bolig når man ikke er der. Alle resortene ligger innenfor en omkrets på en mil. Det er bussforbindelser mellom resortene.

Gjennomsnittsalderen på kjøpere ligger på 46-48 år. Mange yngre tenker på dette som en investering. Det hevdes at det er en stabil utvikling på boligpriser i Spania. Murcia-regionen har ikke vært utbygd for turister tidligere. Polaris World har lært mye fra utbyggingen i andre regioner. Det legges vekt på en sunn utnyttelse av arealet.

- Vi har et totalkonsept, og det vinner vi på sier, Lene Kristoffersen i Polaris World i Norge.

Selskapet har kontrakt med Jack Nicklaus på bygging 14 golfbaner.

- Det finnes ikke noe bedre i Europa, sier Lene Kristoffersen, som er tydelig stolt over å kunne reklamere med verdens tetteste konsentrasjon av Jack Nicklaus baner.

Polaris World har bygd et eget vannrenseanlegg. Det er full resirkulering av vannet som brukes til vanning på golfbanen. Vann er intet problem. Selskapet vil også forsyne regionen med vann.

Det er omtrent 45 minutter å kjøre fra Alicante til dette området. Snart får man tre flyplasser i nærområdet; San Javier, Murcia, 10-20 minutter. Det skal åpnes en ny flyplass i Corvera når alt står ferdig. Det er et kvarter til 20 minutter unna.


Mar Menor Golf Resort

Mar Menor

Mar Menor som ligger like i nærheten av alle disse golfområdene, er en saltvannslagune som holder høyere temperatur enn resten av Middelhavet. Her er det mildere vintre og ikke så ekstremt varme somre som i Marbellaområdet. Her er det stabile vintertemperaturer. Mar Menor er også navnet på en av resortene til Polaris World.Golf - priser
Her kan du spille golf på ni Jack Nicklaus baner for under 200 euro for en uke. For å spille må du eie, leie eller ha en venn eller bo på hotellet. Du kan ikke komme inn uten at du har en forbindelse til disse banene.

Condado de Alhama
Et annet område er Condado de Alhama. Dette ligger 20 minutter unna. Her er Mazaron det nærmeste stedet. Condado de Alhama vil bli Europas største Golf resort. Dette blir Murcia-regionens fjerde største by. Første del skal stå ferdig i 2008-09. Her blir det tre signatur baner av Jack Nicklaus. På to av banene skal det bygges hull som er de beste fra andre baner han har bygd. Her blir det mellom 10.000 og 12.500 boenheter. Det er mulig å få en leilighet til under 1 millioner kroner. På høydedraget bak området vil eneboligene koste 600-1,4 millioner euro.

Polaris World er en av de største arbeidsgiverne i regionen med ca. 6.000 ansatte. Med eget bygningsselskap er de ikke avhengige av underentreprenører. Dessuten har de kontroll over tidsperspektivet. Det er 250 inspektører som går rundt og sjekker at ting går som de skal og at kvaliteten er som ønsket på det som bygges. Det er 11 salgskontorer i Spania og 10 salgskontorer utenfor Spania.

Klubbhuset blir på over 3000 m2

Det vil være høysesong fra november og frem til påske. Her er det bra opplegg for juniortreningsleirer og andre treningsleire for golfsugne nordmenn.

Prosjektene er fullfinansierte gjennom de største bankene i Spania og i Europa ellers.

Så langt er det sju resorter med ni baner under utvikling. Mer kommer.


Leter du etter noe? Søk på GOLFSIDEN etter noe du lurer på. Kanskje du finner det du søker på tusenvis av Golfsiden-sider som ligger ute på nettet. Les mer
 

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

Her finner du DEBATTSIDEN
Si din mening!!--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAR DU NOE PÅ HJERTET?

Her kan du skrive ditt leserbrev til Golfsiden

Skriv inn ditt innlegg i feltet under. Innlegget kan godt være med kallenavn, men som i andre seriøse fora ønsker redaksjonen å vite hvem innsenderen er. 

Leserbrev
:
 

Navn: E-post

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Skal du annonsere kjøp eller salg av aksjer/spilleretter eller brukt utstyr?
Skal du annonsere selv? KLIKK HER

Tilbake til første side

 

 
 
Annonser

 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ar@golfsiden.com 


Henvendelser annonser:
Asbjørn Ramnefjell
TLF: 67 14 10 90
Mob: 900 900 72
ar@golfsiden.com