Leserbrev Golfbutikk/-aksjer Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"

BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side     Søk på GOLFSIDEN Les mer


16.11 Spill bedre golf med OT:
Nå er den her
Av: Asbjørn Ramnefjell


Julegave?

Rykende fersk fra trykkeriet ligger nå boken "
Spill bedre golf  med oppmerksomhetstrening (OT)" på bordet. Det er blitt en delikat sak med flotte bilder tatt av dyktige Per Ervik og morsomme illustrasjoner av Anders Normann.

Det kan bli en hyggelig julepresang for golfspillere som ønsker å bli bedre i golf uten å røre så mye som en eneste kølle! Selv har jeg hatt stor glede av den etter å ha gått gjennom manuset tidligere i sommer.

Her er hva Golfsiden skrev i begynnelsen av september:

06.09 Lær om golf - Ny bok:
Spill bedre golf!
Her ligger mye klokskap. Dette er en bok hvor man blir utfordret på det mentale planet.

Her er en bok som kan løfte spillet ditt – både mentalt og teknisk.

"Spill bedre golf" er skrevet av Andries J. Kroese og Stephen Newey. Den lærer deg enkle metoder for å bli en bedre golfspiller og for å nyte spillet enda litt ekstra.

Boken kommer på Bazar Forlag i oktober. Her på Golfsiden har vi lest boken og må si at den kan komme til å gi mange spillere og ledere aha-opplevelser i massevis.

Fra forlaget:
Det er en veletablert sannhet at golf er et mentalt spill. Likevel dreier de fleste golfbøker seg om teknikk, og de fleste spillere bruker mesteparten av tiden på å trene svingen. Spill bedre golf benytter effektive mentale metoder for å løfte spillet. Den lærer deg knep for å fokusere og oppnå den optimale, men ofte så vanskelige innstillingen i golf – nemlig å spille ett slag om gangen.

Om boken
De fleste golfspillere opplever paradokset at golf, som vi forbinder med avspenning, noen ganger påfører oss stress. Prestasjonsangst og irritasjon kan virkelig ødelegge en golfrunde. Ved hjelp av teknikken ”oppmerksomhetstrening” (OT), kan Spill bedre golf lære oss å redusere stress og oppnå ro og konsentrasjon – OT er en teknikk som kan benyttes både på og utenfor banen. Den vil hjelpe deg å synkronisere kropp og sinn, slik at du kan spille opp mot ditt beste, selv når du er under press.

I bøker om sportspsykologi påpekes verdien av å være fokusert i ”nuet”, men har du noen gang fått forklart hvordan? Spill bedre golf lærer deg nettopp dette, gjennom bruk av OT. OT baserer seg på at man kan observere, akseptere og forankre enhver situasjon i ”nuet”. Slik kan man redusere stress, og dermed både prestere bedre samt få økt glede av spillet.

Om forfatterne
Andries J. Kroese er professor i karkirurgi ved Universitetet i Oslo, og har mer enn 30 års erfaring med stressreduserende teknikker. Kroese er leder for Scandinavian Centre for Awareness Training, og han er kursinstruktør for blant annet næringslivsledere, psykologer, leger og toppidrettsutøvere. Han har gitt ut flere bøker om stress og OT, som er oversatt både til svensk og engelsk.

Stephen Newey har vært ledende golf-pro ved Oslo Golfklubb i mer enn 25 år. I 1995 ble han hedret som ”Five Star Professional of the Year” av European Professional Golf Association (EPGA). Han er spesielt dyktig til å tilpasse sin læreform til elevenes fysiske og mentale evner – det være seg landslagspillere eller amatører.

I forening oppdaget Kroese og Newey raskt hvordan OT kan forbedre alle aspekter ved golf. Golfspillere på alle nivåer vil nå kunne dra nytte av denne kunnskapen.

Boken utgis på Bazar Forlag.

I denne forbindelse kan det være aktuelt å minne om en artikkel om golfpsykologi her på Golfsiden som sikkert ikke alle har lest, men burde lese.
Her kan du lære litt om Golfpsykologi 

Her finner du
DEBATTSIDEN
Si din mening!!


Tilbake til første side


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAR DU NOE PÅ HJERTET?

Her kan du skrive ditt leserbrev til Golfsiden

Skriv inn ditt innlegg i feltet under. Innlegget kan godt være med kallenavn, men som i andre seriøse fora ønsker redaksjonen å vite hvem innsenderen er. 

Leserbrev
:
 

Navn: E-post

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Skal du annonsere kjøp eller salg av aksjer/spilleretter eller brukt utstyr?
Skal du annonsere selv? KLIKK HER

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
 
 

 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no