Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 
 

Nyheter

Tilbake til første side
tilbake til innendørssiden

Hvordan trene innendørs?

Golf spilles best utendørs, men i Norge er det et meget godt alternativ å trene inne om vinteren. Men det er viktig å trene riktig. Ellers blir det mye å rette opp når utendørssesongen starter.

* Det er viktig å varme godt opp. Golfmusklene er ikke varme selv om du har brukt varmesetet i bilen på veien til golfhallen.

* Du må ikke fristes til å slå for hardt for å få høyest mulig lyd i duken eller få flest mulig meter ut av simulatoren. Det er bare med på å ødelegge svingen din.

* Bruk en trener til å se på deg. Gjerne hver 14. dag - litt avhengig av hvor ofte du trener.

* Tren inn store bevegelser. I en startfase bør du ikke bry deg om hvor godt du treffer ballen - bare bevegelsen blir riktig. Etter hvert kan du begynne å trene inn presisjonen slik at du treffer midt i køllen hver gang.

* Tenk timing og rytme. Balanse er også viktig. Stå i full balanse etter slaget selv om ballen blir fanget opp av et nett eller lignende etter kanskje få meter.

* Tren småspill så mye du kan. Chipping og putting kan med hell trenes innendørs. Lag dine egne driller slik at du kan måle resultatene fra gang til gang. For eksempel slå 25 baller fra 1,5 meter med putteren og tell hvor mange du klarer å senke. En treningsøkt kan være 100 slag. Notér ned antall slag og se om det går bedre neste gang.

* Konsentrer deg om hvert slag og om hva du holder på med. Småptrating med andre mens du slår er temmelig ødeleggende for treningsøkten.

* Men husk! Bruk trener. Man ser alt for mange spillere slå utallige baller på feil måte. Da må du avlære før du kan begynne på riktig spor igjen. Det er en dyrekjøpt erfaring

tilbake til innendørssidenTilbake til første side
 
 
Annonser

Vestfold Golfhall, Tønsberg

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no