Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side 

13.08 Spania-reiser?:
SpainActive gjør golfspill på Costa Brava mer attraktivt
En del nyheter behandlet i denne artikkelen:

NYTT GOLFTILBUD PÅ DEN SPANSKE COSTA BRAVA KYSTEN-”SpainActive” RETTER PÅ GAMLE FEIL
Klagene fra skandinaviske golfere som har vært på den vakre Costa Brava kysten for å spille golf har gått på:

1) hotellet ligger i et område med liten eller ingen aktivitet utenfor hotellkomplekset
2) det er langt mellom banene og vanskelig å finne frem på egenhånd
3) for langt fra Barcelona
4) det er vanskelig å gjøre andre ting enn å spille golf

Dette har SpainActive forsøkt å gjøre noe med! www.spainactive.com

SpainActives golfopplegg
Når man reiser med SpainActive, er transporten til og fra golfbanene hver dag inkludert i prisen. Onsdagen er satt av til sightseeing i Barcelona for de som er interessert. For golfspilleren som ønsker å spille også onsdagene, er det 10 min i taxi til Costa Brava Golf (Sta Cristina de Aro) og til Golf d´Aro (Mas Nou). Base er Playa de Aro p.g.a. det brede tilbudet som er tilgjengelig der og for å ha kort reisetid til de beste banene samt til flyplass og til Barcelona. Golfprogrammet består av å spille to baner to ganger i uken i tillegg til at man spiller to baner en gang per uke. Årsaken til at de har valgt en slik løsning er at golfspillere vil prøve nye baner samtidig som de gjerne vil spille på baner de kjenner. Med dette opplegget får gjesten prøve fire baner samtidig som han/hun får sjansen til å kjenne to baner noe mer i detalj. De fire golfbanene de har valgt å samarbeide med er alle av svært høy kvalitet, profesjonelle og ligger vakkert til. De fire banene er PGA de Catalunia, Golf d´Aro, Empordá og Costa Brava Golf. Disse banene brukes i forbindelse med kvalifiseringen til Europa Tour'en. www.pgacatalunya.com www.golfdaro.com www.empordagolfclub.com  www.golfcostabrava.com

Gjesten kan bestille og forhåndsbetale greenfees man reiser med SpainActive. De gjør administrasjonen mot banene og informerer gjesten om den personlige schedule.

Hvorfor er golf på Costa Brava på moten ?
Costa Bravas vakre kyst med internasjonalt anerkjente golfbaner og feriesteder, inkludert PGA Catalonia og Empordà Golf Club, er et fantastisk reisemål for en eventyrlysten golfer. Med en meget velorganisert infrastruktur både på banene og i Katalonia i helhet kan golfen her nytes fullt ut. Det er 24 utsøkte baner, de fleste tegnet av kjente golfarkitekter, som utgjør et tilbud man ikke finner lett andre steder.
Da den vanlige golfturist ikke har forstått at det ikke er mange andre steder i Europa der golf kan spilles i slike vakre omgivelser til akseptable priser, er det fortsatt mulig å få tilgang uten å tape masse tid i venting. ”The European Professional Golf Association, PGA” har plassert vinterbasen sin i Katalonia.

Hvem er SpainActive og hva gjør de
SpainActive er et Skandinavisk selskap som har spesialisert seg på Costa Brava i Spania. Selskapet er etablert av svenske og norske entreprenører som bor i Katalonia. Målet er å gjøre gjestens besøk i denne landsdelen enklere og mer tilfredsstillende. Tanken er at lokal tilstedeværelse samt spesialkunnskap om Costa Brava skal gjøre besøket til noe helt spesielt. Det lokale kontoret på Costa Brava vil være tilgjengelig syv dager i uken for å sikre at så lite som mulig av ferien blir ødelagt av stress, av at man kommer for sent når man ikke finner banen eller av at man ikke finner restauranten. Enda verre, man finner restauranten, men finner ut for sent at den ikke var noe godt valg.

Playa d´Aro, en liten by på Middelhavskysten
Playa d´Aro er en sjarmerende kystby. Det er feriestedet på Costa Brava kysten med det mest interessante utvalget av restauranter, shopping og andre aktiviteter. Hovedårsaken til at SpainActive valgte nettopp Playa d´Aro var at dette stedet er en aktiv liten by med aktivitet året rundt. Om sommeren er Costa Brava kysten overfylt hele veien opp til den franske grensen, mens de andre ni månedene er den nesten for stille. Unntaket er Playa d´Aro. Vi antar at våre gjester ønsker å prøve ulike restauranter og kanskje nyte det rike utvalget av andre atspredelser som dette stedet kan tilby. Byen er også perfekt plassert med kort avstand til Barcelona og til de golfbanene vi har valgt å jobbe med.

Det sentrale området ved havet, der hotellet og leilighetene ligger, er fredfylt, uten trafikk og fullt av furutrær. Playa d´Aro er ikke ødelagt av vei og tog utbygging langs sjølinjen som mange andre middelhavsbyer. Den lange, fristende stranden går gjennom hele byen og ligger rett under terrassene til hotellet og leilighetene.

Det er interessante muligheter for den som vil ta en øl eller gå å danse. For den som ønsker å ta en tur til Barcelona, så er det en times biltur sør for Playa d´Aro. På onsdager organiserer SpainActive tur til Barcelona for de som er interesserte.

Årsaken til at Barcelona er den kuleste byen i Europa
Barcelona trenger ingen presentasjon lenger. Den gjorde det før, men de olympiske leker i 1992 og all oppmerksomheten byen siden har fått, har gjort det til en del av historien.

Om man nevner kulturelle idoler fra Barcelona, burde det ringe en klokke for de fleste…. Gaudí, Miró, Picasso, Tapis; de bodde alle i denne fantastiske byen og har sine egne museer. Det vil si alle bortsett fra Gaudí som ikke trenger noe museum da hans arbeider er lett synlig rundt omkring i byen...man nevner Park Guell, La Segrada familia, Casa Battló and Casa La Pedrera (in Paseo De Gracia) etc... Man behøver ikke være professor i arkitektur for å se originaliteten i hans arbeider.

På Nou Camp, den nest største fotballarenaen i verden, spiller FC Barcelona sine hjemmekamper. Om man ikke er hverken fotball eller kulturelt interessert, kan man jo gå å handle i områdene rundt gamlebyen, ”Barrio Gotico”, Paseo De Gracia eller oppe ved den store avenyen Diagonal.

Dersom man forsatt ikke har funnet noe som vekker vibrasjoner, kan muligens det fascinerende kvelds og nattelivet være svaret. Begynne med tapas og tubos og deretter gjøre det man vil. Det er få begrensninger i den sammenhengen.

Barcelona er ca. 1 time fra Playa d`Aro og kan med letthet besøkes med bil eller ved å delta på vår organiserte tur.

Byen er Katalonias hovedstad, tradisjonell og moderne på samme tid, og på mange områder landets kulturelle og åndelige senter. Det er nødvendig å ta seg en liten tur til Barcelona når man er så nær som man er på Costa Brava.

Costa Brava – en frodig og vill kyst med vakre små landsbyer
Costa Brava er den nordligste delen av kysten mellom Barcelona og den franske grensen. Som navnet tilsier, er det en dramatisk kyst. Den viser sin vennlige side i de små buktene, ”calas”, og naturlige havnene der fjell og hav omfavner små fiskelandsyer og bortgjemte strender.

Landskapet med sin fascinerende topografi forandrer seg fra flatlandet rundt den enorme stranden mellom Cadaques og Begur til de ville fjellene, Pyreneene, som ligger nord og vest for Empordá der den nordligste banen ligger. De mange tette furuskogene gjør landskapet til evig grønt fra fjell til hav. Det vakre myrlandet sentralt i Empordá med sin fargerike fuglekoloni og det prehistoriske landskapet i Garrotxa Nasjonalpark, med sine utdøde vulkaner, viser noe av variasjonen man kan forvente seg i denne delen av Katalonia.
Det er kombinasjonen av den rike kulturelle tradisjonen, den eviggrønne vegetasjonen, den varierte topografien, de flotte banene og den moderne infrastrukturen som gjør dette til en usammenlignbar golf destinasjon.

Katalonia – en enestående kilde av kulturhistorie
Kunsten, kulturen og historien til denne regionen ser ikke ut til å ha noen grenser. Man vil finne romerske aquadukter, arabiske bad, jødiske bydeler fra middelalderen og en komplett gresk så vel som iberisk landsby. Personligheter som Dalí, Picasso, Gaudí, Tapís, Miró og mange flere har gjort Katalonia til et sted man må besøke om man er en kulturelt interessert reisende.

Hvorfor nettopp Katalonia var støpeformen for kreative sjeler som Salvador Dalí, Picasso og Joan Miró kan illustreres i det faktum at byen Barcelona bestemte å bygge den ekstreme kirken "La Sagrada Familia" så tidlig som i 1880 årene og ved at det er det eneste stedet i verden der anarkistene har vunnet flertall i lovlige valg (1935).

I Empordá, området der det meste av golfen til SpainActive finner sted, er det mulig å besøke ikke mindre enn tre Salvador Dalí museer. Det høres ut som en gal idé å ha tre museer, men det er det ikke. Gal mann - tre museer, finn ut hvorfor ! I Girona er det mange flotte steder der man kan besøke romerske, jødiske og arabiske bydeler/bygninger mens Ullastret and Emporias i Escala inneholder nesten komplette landsbyer fra Iberierne, grekerne og romerne. De eldste ruinene er 3000 år gamle og er de viktigste i så måte på den Iberiske halvøy.

Definert som nasjonalhistorisk sted i 1966 for sin arkitektoniske verdi, Besalús middelalder gater og smug viser mange eksempler på sameksistens mellom kristne borgere og det jødiske samfunnet som bodde her i middelalderen.

Ikke langt fra golfbanene Empordá og Pals ligger den spesielt vakre middelalderlandsbyen Peratallada. Det er i realiteten et gammelt fortifisert tettsted som er utviklet rundt borgen som ligger i sentrum. Vollgraven er gravet ut i fjellet som omgir landsbyen. Peratallada betyr ”gravet ut i sten”. Den perfekte kombinasjon er sigthseeing, golf og lunsj i Peratallada.

Om man vil gjøre mer enn å spille golf, har man kommet til riktig sted
”Du vil spille golf, men ikke hver dag. Din partner er veldig ivrig på golf. Enda mer enn deg. Kanskje du/dere vil benytte anledningen til å gjøre noe helt annet? Da har du kommet til riktig sted”.

Furuskogene og det frodige innlandet oppover langs kysten er stedet for aktiviteter som ridning, lange fotturer, fallskjermhopping, tennis eller sykkelturer med innleide mountain bikes. Stranden i landsbyen og områdene nord og sør er stedet for aktiviteter som relatert til havet som f.eks. seiling, surfing, kajakk, svømming og dykking. Om du ønsker enda villere aktiviteter og natur, prøv en tur til de nærliggende fjellene, ”Pyrinees of Girona”. Fjellklatring, kanoing eller vandreturer i de vakre og varierte nasjonalparkene nord vest for Playa d´Aro er en drøm for sporty mennesker.

I de kystnære områdene til Costa Brava har delstatsregjeringen bygget ut et enormt nettverk av gå og sykkelstier som strekker seg opp til franskegrensen. Områdene rundt Playa d´Aro ligger midt i dette og kan derfor nytes fullt ut. Sykkelutleie er rimelig og ligger ikke langt fra avtalehotellet til SpainActive.

Den undersjøiske verden på Costa Brava er like variert som den du forlot på overflaten. Ta med ditt dykkersertifikat og SpainActive vil organisere resten. Om du ikke vil gå ned, men opp, er senteret for fallskjermhopping i EmpuriaBrava et av Syd-Europas beste.

Rideturer tilbys av de mange ridesentrene som ligger i dette området. Det er ikke nødvendig å bestille på forhånd da dette er noe som er meget lett å organisere. SpainActive kan arrangere detaljene når du kommer til Costa Brava.
Får du fortsatt et kick av å spise pizza, pasta og Smörgåsbord? Hvis du ikke gjør det, burde du komme og prøve noe av det de gjør på kjøkkenet i Girona og Emporda regionene.

Som et resultat av klima, plassering og historie har Costa Brava og “Pirineu de Gerona” noe av det mest privilegerte repertoaret av råvarer for matlaging i hele Spania og er antagelig det mest interessante området for kulinarisk utforskning.

Når man til fulle benytter variasjonen av naturproduktene i dette området og bruker de mest karakteristiske elementene fra gastronomien, vil man kunne frembringe en kombinasjon av land og sjøprodukter som gir de originale og smakfulle "Mar i Montanya" (“sea and mountain”) rettene.

For den som er spesielt interessert vil det være en god idé å skaffe seg noe litteratur om matlaging i Katalonia för man reiser på ferie. Om du ikke gjør det, vil sikkert restauranten selv kunne forklare det man behøver.

SpainActive organiserer en ulik restaurant for hver kveld uken gjennom for de som önsker å nyte variasjon og god mat uten å lære ved å feile.
SpainActive tilbyr også skreddersydd innhold
Dette er løsningen for ledelsen i et firma, en avdeling som fortjener en klapp på skulderen eller en eventyrlysten vennegjeng med litt dypere lommer. Det ligger i sakens natur at det blir noe dyrere med et spesialprogram for restauranter, utendørsaktiviteter og alt annet dere kan tenke dere enn for en innarbeidet tur. Dykking, rafting, kanoing, kajakk, seiling, meget bra restauranter, shopping i Andorra eller Barcelona, spennende museer, fotballkamp i Barcelona, natteliv, konferanseaktiviteter etc. Etc. Om dette høres interessant ut, kan man ta kontakt med SpainActive for å snakke om mulighetene. For den som ikke kjenner Katalonia godt, vil man bli overasket over mulighetene som finnes for å tilfredsstille behov for eventyr og komfort.

Mer? Kontakt:
TRAVELNET ØSTERÅS REISEBYRÅ AS

SpainActive, Barcelona/Costa Brava
Johan Kloster
Phone: +34 650 402 262
E-mail johan.kloster@spainactive.com
www.spainactive.comTilbake til første side

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no