Leserbrev Golfbutikk/-aksjer Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
 
Sitatet


"The more I practice, the luckier I get"

BEN HOGAN

 
 
Nyheter

Tilbake til første side                  Søk på GOLFSIDEN Les mer                Her er DEBATTSIDEN

Artikkelforfatteren på hull 13 på Green Course

11.02 Ukens reisetips:
PGA GOLF DE CATALUNYA – løp og kjøp!

Av: Louis Røren


Det var på en guttetur til Costa Brava i februar 2000 jeg først fikk høre om en nyåpnet bane i området som skulle være noe for seg selv.
 
Og det var den.

Etter å ha lett i over en time og kjørt masse unødvendige omveier fant vi til slutt en tilgrodd anleggsvei hvor endelig en golfbane dukket opp. Men ble vi glade for å ha tatt bryet med å finne den.

Jeg har glemt scoren, men husker banen som en av de flotteste jeg til da hadde spilt..

Et senere besøk bekreftet dette første inntrykket.

I dag er det å finne anlegget det enkleste i verden med en grandios atkomst vei og et velfortjent godt renommé.

Golf ressorten ligger rundt 10 mil nordøst for Barcelona, langs motorveien mellom Barcelona og Frankrike, og for å komme dit kan man enten fly til Barcelona eller til den lokale flyplassen i Girona (se nedenfor).

Det 12. hullet på Red Course

Den første 18 hulls banen (i dag ”den grønne”) regjerte grunnen alene i flere år, men har senere fått selskap av en 18 hulls bane til (”den røde”). I 2005 ble de første ni hullene på den nye banen åpnet, samtidig med at man begynte en delvis ombygging/oppgradering (irrigasjon mer enn design) av den opprinnelige banen. I 2006 var begge banene i full sving og i april 2007 åpnet et 4* hotell tilliggende banene, Hotel Melia Golf Vichy Catalan.

Jeg har ved flere tidligere anledninger omtalt den første banen i rosende ordelag.
Etter et ferskt besøk (mars 2008) har jeg ingen problemer med å bruke ennå flere superlativer for å beskrive opplevelsen. Banene er bare supre. Selvsagt er også driving range/treningsområdene av førsteklasses standard. Dette må etter min mening rangere blant de beste golf oppleggene i Spania, for ikke å si Syd-Europa for tiden, alt tatt i betraktning. (se fakta boks).

Under mitt besøk pågikk det en del konstruksjonsarbeider på området. Det gamle, ærverdige klubbhuset utvides til tre ganger’n, og ny parkeringsplass samt egen innkjørselsvei direkte (nå via hotellets) til klubbhuset opparbeides. Når alt dette står ferdig i løpet av sommeren vil anlegget være en topp ressort i enhver sammenheng.

Ikke bare er banene supre, og var i topp stand i primo mars (til tross for tungt regn dagen før vårt besøk), men hotellet er passe stort, moderne og trivelig (for oss nostalgikere som liker minimalistisk stil og 70-årenes fargenyanser - brun og oransje sjatteringer i tekstiler, treverk og møbler). Dertil serverer de utsøkt mat med rimelige menyer for sultne golfspillere.

Totalkostnadene ved å bo/spille her er gunstige hele året, og spesielt i vintermånedene. Hotellet tilbyr også golfpakker som omfatter noen av de øvrige golfbanene i området. (se faktaboks). Legg så til at stedet ligger like ved (5 minutters kjøring) fra den lokale flyplassen i Girona. Hertil flyr Ryanair flere ganger søn/man/ons/fre) i uken nonstop fra Torp Sandefjord for en rimelig penge. Golfbaggen er det som koster mest (kr 490 tur/retur). Flyavgangene er sen kveld fra Torp og sen ettermiddag fra Girona slik at flytiden ikke ødelegger for arbeidsdag og golfdag.

Siden flyplassen ligger like ved anlegget/hotellet behøver man heller ikke leiebil, hotellet kan besørge transport (€21); men skulle man ønske å se seg om i distriktet er selvsagt leiebil nødvendig. Det er det også hvis man er avhengig av litt “håll-i-gång” da det ikke skjer så mye på selve ressorten.. Du vil befinne deg rundt en halvtimes kjøretur til en av kystbyene og rundt 10 minutter til Girona som er kommunens hovedstad og en severdig by.

Begge banene er designet av parhestene (gamle golfstjerner) Neil Cole og Angel Gallardo som her har gjort en fantastisk jobb. Anlegget inngår i sammenslutningen PGA European Tour Courses, hvor blant andre Miklagard også er innlemmet.

Banene på PGA Golf de Catalunya ligger i et naturskjønt område med bølgende åser omgitt av høye fjell i horisonten og ispedd staselige furutrær som omgir så å si alle hullene på banene. Området er kupert hvilket gir det og de forskjellige hullene karakter. Men det er ikke mer kupert enn at begge banene er fullt gangbare. Biler er imidlertid tilgjengelige, det er naturligvis også el-traller og dra-traller.

Banene er meget vel utlagte (kort vei mellom hullene) og veksler utmerket mellom korte og lange par4 hull. Den ”grønne” banen er mesterskaps banen, mens den ”rød” gir bedre anledning for oss hackere til å få en brukbar score.

Den eldste (grønne) banen har tildels mye vann i spill (8 av hullene), mens dette gjelder kun på 4 av hullene på den nye/røde. Men det er i stor grad sidevannshindre og kan således unngås/omgås om man lider av vannskrekk. Da er det verre med sandkasse skrekk fordi begge banene er velbunkrete både i fairwayene og rundt greenene.

Hvor bra disse banene og dette anlegget er, skulle fremgå av det faktum at Europa Tour'en har lagt årets sluttkvalifisering hit, fra tidligere å ha gått på San Roque (nær Gibraltar) i flere år. Banene vil i den anledning bli stengt for besøkende de ti dagene dette pågår (november 10. til 20.)

At driverne tar sin golf på alvor ble bekreftet av det faktum at da jeg en morgen var av de tidligst startende var alle greenene dugg frie og bunkrene nyrakete. Banemannskapet (og det var rikelig) var alltid høflig oppmerksomme når spillere var i nærheten.

Anlegget er velsignet fritt for sjenerende, nærliggende bebyggelse (foruten hotellet som selvsagt ligger i gådistanse fra klubbhus/første utslagsstedene).

Det eneste som kunne virke sjenerende i omgivelsene var den nærliggende motorveien, men denne merker man kun på noen få av hullene.

Planer om utlegg av tomter er imidlertid på gang, så løp og kjøp mens møydommen fremdeles er intakt.

Fakta bokser

Fly

Ryanair
Oslo/Torp til Barcelona/Girona
4 ganger i uken (søn/man/ons/fre)
Avg. Torp 20.45/ank. 23.50
Avg.. Girona 17.45/20.20
Kostnad varier, sjekk www.ryanair.com

SAS/Norwegian/Sterling
Flyr alle til Barcelona hovedflyplass
10 mil fra Girona/PGA Resort
Varierende kostnad, sjekk deres hjemmesider.


Golf

PGA Golf de Catalunya 2 x 18 hulls baner
www.pgacatalunya.com
Lavsesong (nov/feb) og midsesong (mars/oktober)
Greenfee 18/9 hull som besøkende €67/€41 som hotellgjest (72/44)
Junior €36.50/28 (40/29)
For 36 hull/heldags €107
Bil € 44
El-tralle € 20
Dra-tralle € 3.50

Søndag etter 1pm € 65 hele året
Senior besøkende € 49.50 hver mandag

For øvrig finnes det et lokalt greenfee pass man kan kjøpe for €300 som gir rett til 6 runder på
6 av banene i området. Eller €160 for 3 runder.

Hotell

Melia Golf Vichy Catalan/149 rom i forskjellig utførelse
melia.golf.vichy.catalan@solmelia.com 
www.solmelia.com
3 netter i standard rom med frokost/2 greenfees PGA Golf
€ 280 pp i delt dobbelt rom (+ €120 for single)
Bruk av sauna, jacuzzi og gym.

5 netter i deluxe rom 2 greenfee på PGA og 2 på andre baner i området
€ 580 pp i delt dobbeltrom (+ €200 for single).
Bruk av sauna, jacuzzi og gym.

God tur!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN
Si din mening!!


Leter du etter noe? Søk på GOLFSIDEN etter noe du lurer på. Kanskje du finner det du søker på tusenvis av Golfsiden-sider som ligger ute på nettet. Les mer

Skal du annonsere kjøp eller salg av aksjer/spilleretter eller brukt utstyr?
Skal du annonsere selv? KLIKK HER

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn


Tilbake til første side

 

 
 
Annonser
Kjøpe selge golfaksjer/-andeler?
Annonsering golfaksjer

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ar@golfsiden.com 

Henvendelser annonser:
Asbjørn Ramnefjell
TLF: 67 14 10 90
Mob: 900 900 72
ar@golfsiden.com