Leserbrev Golfbutikk/-aksjer Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
 
Sitatet


"The more I practice, the luckier I get"

BEN HOGAN

 
 
Nyheter

Tilbake til første side                  Søk på GOLFSIDEN Les mer                Her er DEBATTSIDEN

24.01 UKENS REISETIPS:
ROMA – alle byers mor
Av: Louis Røren
Nevn Roma, og de fleste med reiselyst og historiske kunnskaper blir ærbødige. Det er så man føler seg noe kjettersk ved å omtale byen og golf i sammenheng.

Imidlertid er golftilbudet i og rundt Roma så bra at min golfinteresse tar overhånd, og jeg har derfor ingen betenkeligheter med å dele min viten med andre golffrelste. Dessuten er jeg av den klare formening at golf og kultur går utmerket an å kombinere.

I Roma kan man spille golf hele året
Banene er åpne og i god stand selv midt på vinteren. Innen en times kjøretid (1 til 5 mil) fra sentrum av byen finnes 10 baner med 18 hull, og de jeg har spilt – halvparten - er i det øverste sjiktet av golfbaner i Europa.

Alle banene er i utgangspunktet ”private”, men tillater gjestespill. De er da også så og si folketomme på hverdagene. I helgene derimot kan det by på problemer å få starttid, spesielt på formiddagene. Vær også oppmerksom på at golfbanene i Italia er stengt en dag i uken, oftest mandag eller tirsdag.

Skulle man ikke ønske å bo i sentrum, har noen av banene mindre hoteller tilliggende banene som Castelgandolfo og Le Querce samt Parco de Medici som er tilknyttet et Sheraton hotell. Bor man i sentrum er det mitt råd å arrangere transport eller ha den beste GPS’en i leiebilen. Man kjører mot trafikken ut av byen om morgenen og det samme om ettermiddagen, så det bør gå bra.

Følgende baner finnes i Roma’s nærområde:

Golf Club Roma Acquasanta - www.golfroma.it.
Den eldste (1903) og mest fornemme banen i Roma. Banen ligger nærme sentrum (rundt 1 mil) og på historisk grunn langs Via Appia Antica på veien mot den gamle flyplassen. Gamle ruiner av akvadukter er godt synlige. Banen har karakter av engelsk parkbane, noe kort (5.854mt), men teknisk krevende.

Golf Club Castelconturbia - www.castelconturbia.com
Denne banen ligger ikke så langt fra Acquasanta i et vakkert dalføre hvor tidligere paver hadde sitt feriested fra 1600 tallet. Ferieboligen er i dag et lite, meget trivelig hotell hvorfra en ser over det meste av golfbanen. Banen er designet av Trent Jones Snr. , åpnet i 1985 og er en bane han så absolutt kan vedkjenne seg.

Golf Club Parco di Roma - www.parcodiroma.it
En Pete Dye-kreasjon som ligger ikke så langt unna de ovennevnte. Har ikke spilt den. Men Dye har et rykte for å skape gode, om enn noe finurlige baner. Kollegiale rapporter herfra er da også meget positive.

Golf Club Arco di Costantino - www.golfarco.it
Nok en bane som ligger rundt 3 mil fra bysentrum, retning nord.
Denne banen har et utpreget links preg med tykk, uregjerlig røff.
Teknisk vanskelig, men vakkert beliggende med stedvis flotte utsiktspunkter til bysentrum.

Golf Club Fioranello - www.fioranellogolf.it
Ligger vakkert til rundt 2,5 mil syd for byen i et historisk område med mye ruiner. Åpen siden 1970 og er en kort (5.345 m fra gul tee), men tricky bane.

Golf Club Fiuggi - www.termefiuggi.it
Banen ligger rundt 5 mil sydvest for bysentrum i et angivelig kupert, men vakkert landskap.
Banen beskrives som en av de mest utfordrende Italia med sine 6.233 m.

Golf Club Le Querce - www.golfclublequerce.it
Rundt 4 mil nordvest av bysentrum ligger denne praktbanen som åpnet i 1985. Så sent som rundt århundreskiftet ble banen rangert som den 13. beste i Europa. Designet av Jim og David Fazio i samarbeid med Italias egen David Mezzacane. Resultatet er blitt en meget bra og vakkert beliggende bane. Hyggelig klubbhus og et lite hotell på stedet.

Golf Club Marco Simone - www.golfmarcosimone.it
Nok et vakkert beliggende golf anlegg i relativ nærhet av bysentrum. Designet av samme lag som står bak Le Querce. Her har de gjort 27 hull bestående av en 18 hulls mesterskapsbane og en 9 hulls klubbbane. Enormt, luksuriøst klubbhus med alle fasiliteter pluss litt. En flott bane.

Golf Club Olgiata - www.olgiatagolfclub.it
Banen er designet av Trent Jones Snr og ligger nordvest for byen, retning Viterbo, rundt 3 mil fra bysentrum. De 27 hullene åpnet i 1961 og har avholdt flere internasjonale turneringer. En av de absolutt beste banene i området.

Golf Club Parco de Medici - www.golfparcomedici.it
Banen er del av det som også kalles Sheraton Golf Resort. Beliggende midtveis mellom Fuimicino flyplassen og bysentrum består anlegget av 27 hull hvorav 18 ligger foran hotellbygningen og utgjør en mesterskapsbane (6.303 m/par 71) designet av Peter Fazio. Nihullssløyfen er på 2.620 m/par 34) beliggende på baksiden av hotellet. Anlegget har busstjeneste til bysentrum flere ganger om dagen.

Reisen
Til Roma flyr SAS, Norwegian og Sterling non stop flere ganger i uken hele året og ofte meget rimelig. I år flyr de alle til hovedflyplassen Fiumicino. Som påpekt tidligere tar alle disse selskapene seg ekstra betalt for golfbaggen, mat og drikke.

Skulle dere ønske å ordne flybillettene selv, kan jeg anbefale å overlate alle golfarrangementene og eventuelt lokal transport til en hyggelig dame ved navn Milena, en lokal operatør som har gode avtaler med banene. Hjemmesiden www.mastergolf.it er også ganske informativ (gjelder for flere steder i Italia).

Riktig god reise
Louis Røren


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN
Si din mening!!


Leter du etter noe? Søk på GOLFSIDEN etter noe du lurer på. Kanskje du finner det du søker på tusenvis av Golfsiden-sider som ligger ute på nettet. Les mer

Skal du annonsere kjøp eller salg av aksjer/spilleretter eller brukt utstyr?
Skal du annonsere selv? KLIKK HER

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn


Tilbake til første side

 

 
 
Annonser
Kjøpe selge golfaksjer/-andeler?
Annonsering golfaksjer

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ar@golfsiden.com 

Henvendelser annonser:
Asbjørn Ramnefjell
TLF: 67 14 10 90
Mob: 900 900 72
ar@golfsiden.com