Leserbrev Golfbutikk/-aksjer Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
 
Sitatet


"The more I practice, the luckier I get"

BEN HOGAN

 
 
Golfreiser

Tilbake til første side Søk på GOLFSIDEN Les mer Her er DEBATTSIDEN Annonsering golfaksjer

21.01 Ukens reisetips:
Barcelona
Av: Louis Røren
Få golfspillere tenker på å legge sine utenlandsturer til Barcelona. Synd, for her finnes flere flotte golfbaner – i tillegg til byens ubestridte herligheter.

Å komme seg til Barcelona er enkelt og tidvis meget rimelig.  Å Spise og bo der kan tilpasses alle budsjetter.

Grunnen til at så få golfspillere legger sine golfreiser til Barcelona kan være at ingen av banene her er ”kommersielle”, slik de fleste baner utenfor storbyene i Spania er.

I Barcelona er alle banene medlemsbaserte og har derfor restriksjoner på gjestespill, men på ukedagene er det sjelden det byr på problemer å få starttid. I helgene kan det være et problem. Dette reflekteres da også i til dels store forskjeller i greenfee kostnadene på de forskjellige dagene. Men vær føre var og ikke dra dit uten å ha forhåndsbooket starttider, spesielt hva gjelder El Prat og Montanya. Det sikreste er å booke gjennom godt etablerte/anerkjente reiseoperatører.

Det finnes 7 baner i byens umiddelbare nærområde (innen 5 mil fra sentrum) hvor man utmerket godt kan bo i sentrum og nyte godt av alle byens flotte tilbud av det meste på ettermiddag/kveld for så å nyte golfens herligheter på dagtid.

Vi vil omtale noen av dem samt omtale også to strålende golf anlegg som ligger rundt 10 mil fra byen, på hver sin side av denne.

Masia Bach Golf Club www.golfmasiabach.com er en Jose Maria Olazabal kreasjon fra 1990 på 27 hull som ligger nordvest for byen – rundt 3 mil/20 minutter/15 minutter fra flyplassen. Mange mener dette er områdets beste bane (de opprinnelige 18), tøff, dramatisk og alltid holdt i best mulig stand.
 
Her kan man også bo på baneområdet i hotellet Barceló Montserrat. Greenfee hverdager €75 og helg/helligdager €170 (OBS! Helg starter kl 13.00 på fredager).

Den enklere 9 hulls sløyfen koster €12 (to runder €18) på hverdager og €26/38 i helgene.

El Prat Golf Club ligger litt lengre nord for byen og er et flott golf anlegg hvor Greg Norman har designet 45 hull fordelt på 5 x 9-hulls sløyfer som ble åpnet fra 2001 og utover, etter at den måtte flytte fra sin beliggenhet ved flyplassen.

Normalt er den delt inn i Nordbanen, Sørbanen og en 9 hulls gjestebane, men det er ikke kun den siste det er mulig å få spilt på hverdagene. Dette er imidlertid prestisjebanen fremfor noen i området og det er tilrådelig å gjøre gode avtaler før besøket. Vær også beredt på høye greenfeesatser (€125/€250) og ikke still i jeans.

Sant Cugat Golf Club ble anlagt i 1914 og er områdets eldste (og fornemste) bane holdt i god gammel tradisjonell engelsk skog/parkbane stil. Den er kort (5.035m par 69), trang, men relativt lettspilt og alltid i topp stand. Dessuten er det den banen som ligger nærmest bysentrum.
 
Her kan man imidlertid ikke forhåndsbooke tid på hverdager, kun personlig fremmøte gjelder. I helgene kan man booke en dag på forhånd.

Mange av restriksjonene omtalt ovenfor kan man imidlertid komme rundt ved å booke sine starttider gjennom anerkjente reiseoperatører eller hoteller.

Greenfee €100/€160 (2007).
www.masiabachgolf.com
www.rcgep.com
www.clubstcugat.com

Øvrige baner i Barcelona:
Club de Golf Llavaneras - www.golfllavaneras.com - greenfee € 70/160
Club de Golf Vallromanes - www.golfvallromanes.com - greenfee €100/160
Club de Golf Terramar - www.golfterramar.com - greenfee € 75/115
Club de Golf Montanya - www.golfmontanya.com - greenfee € 65/100

Reisen
Til Barcelona kommer du ofte meget rimelig – og nonstop - fra Oslo med SAS og Sterling.
Bemerk: disse flyselskapene tar seg betalt for golfbaggen (forskjellige satser).

Alternativer utenfor Barcelona:
Rundt 10 mil ca 1 time langs kysten vest for Barcelona vil det snart åpnes et nytt golf anlegg, PortAventura, med to nye 18 hulls baner. Banene er designet av Greg Norman og vil formodentlig bli av god standard. Banene ligger tilsluttet et område med badeland/tema parker, hoteller og andre tilbud som skulle tilfredsstille hele familien (inklusive en enkel 9 hulls bane). Anlegget er planlagt åpnet i april i år og interesserte kan sjekke ut tilbudet på www.portaventura.com

Et alternativ til å fly til Barcelona er å fly med Ryanair til Girona som ligger rundt 10 mil nordøst for Barcelona. (Ryanair tar seg også betalt for medbrakt golfbag).

Herfra tar du deg enkelt til golfanlegget PGA de Catalunya som ligger i nærområdet.
De 2 x 18 hulls banene her vil gi deg alt du ønsker av en golftur, det være seg en weekend eller en hel uke. Et strålende alternativ.

De første 18 hullene (Grønn bane) ble åpnet i 1999 og har vært rangert meget høyt på de fleste rangeringer i alle år siden. Siste 18 (Rød bane) åpnet de siste hullene i 2007 og rapporteres allerede å være i topp stand.
Her kan jeg trygt anbefale å bo på banens hotell, Meliá Vichy Catalan, med 150 rom (4* - åpnet 2006). Vinterstid/lavsesong spiller og bor man her meget rimelig.
www.pgacatalunya.com

God tur fra
Louis Røren

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN
Si din mening!!


Leter du etter noe? Søk på GOLFSIDEN etter noe du lurer på. Kanskje du finner det du søker på tusenvis av Golfsiden-sider som ligger ute på nettet. Les mer

Skal du annonsere kjøp eller salg av aksjer/spilleretter eller brukt utstyr?
Skal du annonsere selv? KLIKK HER

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn


Tilbake til første side

 

 
 
Annonser

 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ar@golfsiden.com 


Henvendelser annonser:
Asbjørn Ramnefjell
TLF: 67 14 10 90
Mob: 900 900 72
ar@golfsiden.com