Leserbrev Golfbutikk/-aksjer Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
 
Sitatet


"The more I practice, the luckier I get"

BEN HOGAN

 
 
Nyheter

Tilbake til første side    Søk på GOLFSIDEN Les mer        Her er DEBATTSIDEN

Asbjørn Ramnefjell, redaktør www.golfsiden.com  

Redaktørens golfbakgrunn
Golfkarrieren startet i 1963 da Golfsiden.no's redaktør, Asbjørn Ramnefjell, begynte å spille golf som caddy på Bogstad golfbane i Oslo. Junior EM for lag ble det året arrangert av Oslo Golfklubb, og dette var medvirkende årsak til at golfinteressen ble vekket. Siden har han spilt golf nesten hver eneste dag når det har vært snøfritt i Norge.

Karrieren
Asbjørn Ramnefjell har spilt på diverse landslag i perioden 1969-83. Høydepunktene har vært et Norgesmesterskap jr. (1971), Bronsemedalje i EM for lag (1971), nordisk mester individuelt (1976), nordisk mester for lag (1974), 1. plass Oslo Open, nåværende Norwegian Open (1977). Har vunnet Stavanger Cup og Sagaskipet flere ganger. For øvrig har Ramnefjell deltatt i to junior EM 1969 og 1979. Han har også representert Norge i fem Europamesterskap og tre verdensmesterskap for amatørlandslag. Disse mesterskapene arrangeres bare hvert annet år. Asbjørn Ramnefjell har deltatt i hvert eneste Norgesmesterskap fra og med 1967 til og med 2002 eller 36 ganger på rad - samt i NM 2005 og 2012. Han har fire andreplasser og en rekke andre plasseringer blant de seks beste. Han har vunnet mange lag-NM i 70-, 80- og 90-årene. Han vant NM for Senior i 2005, 2008, 2009, 2011, 2012, 2014, 2015, 2020 og 2022. Det er også blitt et titalls lag NM for Oslo GK 2005 og Haga GK (2008 og 2009). Ramnefjell har vært playing captain på landslaget for senior i 11 år på rad fram til og med 2018. Dessuten har han vunnet flere eliteturneringer i Norge og Sverige. Asbjørn Ramnefjell har Elitemerket som deles ut av Norges Golfforbund basert på gode resultater nasjonalt og internasjonalt.

Diverse
Ramnefjell har sittet i banekomiteen i Oslo Golfklubb og i styret i Maridalen Golfklubb og har spilt på rundt flere hundre forskjellige golfbaner rundt om i verden. På 80-tallet ledet Ramnefjell i informasjonskomiteen i Norges Golfforbund. Han har sittet i valgkomiteen i Oslo GK og har vært ubetalt trener for de yngste jentene i klubben i flere år. Han var leder av Banekomitéen i Oslo Golfklubb i flere år.

Golfskribent
I mange år skrev Ramnefjell mye i Norsk Golf – tidligere Golfentusiasten. Da Norsk Golf i en periode hadde ny redaktør, begynte Ramnefjell å skrive i golfbladet Golferen. Han har oversatt noen golfbøker, blant andre David Leadbetter: Lær av golfens mestere (Schibsted), Peter Ballingall: Golf for begynnere (Schibsted) og Peter Ballingall 101 Tips. Han har også forfattet "Om golf i Norge" i Schibsteds bok "Golf for alle" og har vært faglig konsulent i forbindelse med utgivelsen av TIGER WOODS boken "SLIK SPILLER JEG GOLF". Dessuten har han vært faglig konsulent i forbindelse med flere golfbokutgivelser blant annet Golf for Dummies (IDG Norge Books AS) og Golfreglene i bilder (2012).


Golfkonsulent

Ramnefjell har arbeidet som konsulent innen banedesign på flere norske baner blant andre Sorknes Golfbane på Rena, Gulljord Golfbane, Mosjøen og Tyrifjord Golfklubb.


Golfutdannelse
I 1999 har Ramnefjell gjennomgått GTU (utdannelse som gir kompetanse som profesjonell trener).

TV-kommentator
På slutten av 70-tallet kommenterte Ramnefjell US Open og PGA mesterskapet sammen med Kjell Kristian Rike på NRK.

Han har kommentert fra Europa Tour'en og PGA Tour’en (damer og herrer) på ulike TV- kanaler: TV 3 (sammen med legendariske Knut Th. Gleditsch), Viasat Plus, Sportkanalen, SuperSport, Filmnet, Canal+ og TV6. I perioden sommer 2003 til høst 2006 har han arbeidet for Viasat Sport 1, fra og med november 2005 SportN. Denne kanal har sendt fra to turneringer nesten hver helg gjennom hele sesongen deriblant de største turneringene som; US Open (både for damer og herrer), British Open, PGA Championchip, Ryder Cup og fra WGC-turneringene. Fra 2008 har Asbjørn Ramnefjell vært ekspertgolfkommentator på Eurosport.

I det "sivile"
Asbjørn Ramnefjell er siviløkonom fra Handelshøyskolen i Bergen. Karrieren begynte han som reklamekonsulent, han har har vært sales promotion manager i Star Tour, skrevet som fast ansatt i finanstidsskriftet Kapital i over 7 år og vært finansanalytiker i børsmeglerforetak. Siden 1988 har han drevet sin egen virksomhet innen frilansjournalistikk (finans, data og golf) og konsulentvirksomhet (informasjon, markedsføring og golfbanedesign).

www.golfsiden.com eller www.golfsiden.no ble startet i 1999 som den første i sitt slag i Norge som satset på daglig informasjon om golf.

Annonsering på Golfsiden? Les mer-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN
Si din mening!!


Leter du etter noe? Søk på GOLFSIDEN etter noe du lurer på. Kanskje du finner det du søker på tusenvis av Golfsiden-sider som ligger ute på nettet. Les mer

Skal du annonsere kjøp eller salg av aksjer/spilleretter eller brukt utstyr?
Skal du annonsere selv? KLIKK HER


Tilbake til første side

 

 
 
AnnonserKjøpe selge golfaksjer/-andeler?
Annonsering golfaksjer

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ar@golfsiden.com 

Henvendelser annonser:
Asbjørn Ramnefjell
TLF: 67 14 10 90
Mob: 900 900 72
ar@golfsiden.com