Leserbrev Golfbutikk/-aksjer Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"

BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side     Søk på GOLFSIDEN Les mer


Oppdatert 13.10.09
(Artikkelen er fra november 2005) Henrik Bjørnstad:
Historien om Henrik Bjørnstad
Av: Asbjørn Ramnefjell (oppdatert artikkel fra 2005 like før Henrik skulle spille det siste kvalet til PGA Tour'en)

Henrik Bjørnstad skal opp til eksamen
De fleste kjenner ikke bakgrunnen til Henrik Bjørnstad. Han skal denne uken forsøke å kvalifisere seg for spill i en av verdens tøffeste og mest lukrative ligaer – uansett idrett; PGA Tour’en i golf. Her er historien om hans golfoppvekst.

Henrik Bjørnstad (født i 1979) er oppvokst i Drøbak. Da han vokste opp, var det ikke noen golfbane der. Familien flyttet til en gård i Arvika da Henrik Bjørnstad var 10 år gammel. Her hadde de 10 mål hage som etter hvert skulle bli til en liten golfbane.

Hvordan startet det hele?
Men hvordan startet det hele med hensyn til Henrik og golfen hans?

På gården var det som nevnt 10 mål hage. Den kjente landslagsmålvakten i ishockey og proff i USA samt speedwaykjøreren Øystein Mellerud kjente Henriks far. Øystein Mellerud burde etter mitt skjønn vært en god kandidat til Egebergs Ærespris som er blitt tildelt et 40-talls norske idrettsutøvere siden 1918. Øystein Mellerud hadde hytte like i nærheten og var glad i å spille golf. Da han kom på besøk, hadde han noen køller i bagasjerommet på bilen. Han var en habil golfspiller som dessverre gikk bort alt for tidlig. Øystein slo noen slag fra hagen og langt ut over et jorde. Det imponerte både Henrik og den tre år eldre broren Marius. Øystein Mellerud, som var svært snill og meget glad i barn og ungdom, la igjen noen køller som de kunne leke med. Det førte til spill i hagen. Den ble fort for liten. Det ble snart innmelding i Arvika GK. Henrik var på golfbanen hele dagen, mens storebror Marius hjalp til på gården.

Til Kristianstad
Familien bodde i Arvika i to og et halvt år. Deretter flyttet de til Kristianstad og meldte seg selvsagt inn i Kristianstad GK. De to brødrene var på banen hele dagen - hver dag - om sommeren. I ferien gjerne fra 09 - 21 – 12 timer. Storebror Marius ville spille mest mulig, mens Henrik Bjørnstad stort sett ville trene.

- Det var ikke lett å få Henrik med på en kveldsrunde over 9 hull hvis han først hadde bestemt seg for å trene, forteller Marius til Golfsiden. - Som 14-åring gikk han 8 under par på Kristianstad-banen. Det skjedde med nylig hulluftede greener, fortsetter Marius. Den runden glemmer han aldri.

Det var et kjempemiljø i Kristianstad. Per Nyman var akkurat kommet inn på Europa Tour'en. Magnus Jønsson var på Europa Tour'en. Daniel Olsson ble Europamester for Kristianstad i Karlstad på 90-tallet.

Til Oslo
I 1994 reiste familien til Oslo. Der var det umulig å komme inn som medlem fordi det var fullt. Jeg var selv med i treningskomiteen den gang, og det måtte grundig finlesing til i regelverket – og vel så det - for å få Henrik inn i klubben. Marius kom også inn. Henrik gikk da i 9. klasse på Midtstuen skole. Etter ungdomsskolen reiste Henrik dønn alene til Spania og flyttet inn i en leilighet som Bjørn Rønning eide. Han bodde alene i tre måneder og trente. Etter jul kom Marius og noen fra Kristianstad nedover og bodde der til april.

Videre trente han for fullt i Oslo GK og var med på diverse landslag i en kort og hektisk periode. Han vant NM på Borre i 1996 med 17 slag. Henrik Bjørnstad ble profesjonell som 17-åring. Det var ingen støtte å få den gangen som profesjonell golfspiller. Marius har vært "informasjonsdirektør" og familien har stort sett vært støtteapparatet. Han har klart seg selv forbausende bra. I startfasen fikk han økonomisk hjelp av snøbrettkjører Terje Håkonsen og alpinist Lasse Kjus. Golfforbundet var ikke på banen den gangen for proffene. De hadde nok med en administrasjon som var så vanskjøttet at lederen i NGF til slutt måtte gå. Heldigvis er det helt andre boller nå. For øvrig ble han sponset av Oakley med briller, klær og sko. Gambak bidro også med midler. Han fikk også hjelp av advokat Arne Steen, som også var advokat for Lasse Kjus.

- Jeg har god tro på det nye opplegget i NGF, sier Marius til Golfsiden. - Det var dette han manglet da han ble profesjonell sist.

Eksamen
Henrik Bjørnstad har alltid hatt en drøm om å spille på PGA Tour’en. Det har han snakket om i mange år - helt til han la opp i fjor sommer for å bli snekker. Lysten kom heldigvis tilbake. Jeg kunne ane at noe var på gang da jeg traff ham på flyet på vei til det spanske åpne mesterskapet i april 2005. Da skulle han på ferie, men han luktet nok sagmuggen i sirkusmanesjen. Han begynte å spille igjen i vår og dro utenlands på golftur med kamerater. I mai tapte han i play off i Forsbacka i regnvær i vår. Les mer. Se også dette

I sommer har han spilt bra golf i Norge og også i kvalifiseringen til Europa Tour'en. Han imponerte den ene gangen han spilte på wild card på Europa Tour'en under Scandinavian Masters i Sverige, selv om han tapte litt mot slutten.

Nå er det eksamen for Henrik Bjørnstad. Han skal forsøke å kvalifisere seg for PGA Tour’en. 164 spillere stiller opp. De 30 beste får adgangsbillett til den lukrative tour’en neste år. Fra kvalet - bør leses nedenfra!: Les mer

Møtte Arnold Palmer
- Henrik spiller stabilt og bra og gleder seg til å komme i gang. Han har trent bra på Bay Hill sammen med Suzann ”Tutta” Pettersen i det siste. Han møtte Arnold Palmer i forrige uke. Det syntes han var moro, forteller Marius.

Seks runder
- Henrik går inn med lave skuldre og uten noe særlig press. Det er ikke mange måneder siden han forsov seg til 3. runde på P4 Tour’en i Drammen. Da han lå på rundt 30. plass før den siste runden og godt bak meg. Den erfaringen han har fra Europa Tour'en er bra. Han er ikke redd for å spille med gode spillere, sier Marius, og legger optimistisk til: - Den selvtilliten han har nå, har jeg aldri sett han har hatt tidligere.

Det lover godt for turneringen som starter onsdag 30. november. I fjor var det bare en mann, Greg Owen, som klarte å komme seg gjennom alle tre stegene på kvalifiseringen på PGA Tour’en. Det blir litt av en historie om han klarer det.

Under alle omstendigheter tror vi Henrik Bjørnstad kommer til å satse på The Nationwide Tour om han ikke skulle klare å komme blant de 30 beste. Selv tenker han ikke i de baner akkurat nå.

Nå er det de 30 beste som gjelder. Det blir spennende om Henrik klarer å nå sitt livs mål i første forsøk. Seks knalltøffe runder ligger og venter i Florida.

Her følger du med på LIVE SCORING

Her finner du
DEBATTSIDEN
Si din mening!!


Tilbake til første side


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAR DU NOE PÅ HJERTET?

Her kan du skrive ditt leserbrev til Golfsiden

Skriv inn ditt innlegg i feltet under. Innlegget kan godt være med kallenavn, men som i andre seriøse fora ønsker redaksjonen å vite hvem innsenderen er. 

Leserbrev
:
 

Navn: E-post

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Skal du annonsere kjøp eller salg av aksjer/spilleretter eller brukt utstyr?
Skal du annonsere selv? KLIKK HER

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser 

 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no