Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side 

12.11
Reiserapport fra tur til PROVENCE primo November 2003
Av: Louis Røren

Forventningene til god mat og vin er nok noe større enn ditto til gode golf forhold når man reiser til Provence såpass sent på året. Været er /kan være ustadig på denne tiden, og for besøkende uken før vår ankomst var nok været en skuffelse. Vi derimot hadde glede av strålende sol og +20C de fleste dager, selv om nattetemperaturen kunne nærme seg 0-tallet!

Mat og vin-messig vil nok området aldri skuffe noen, men selv med dempete forventinger til golfen ble dette en relativ skuffelse hva angår de banene vi hadde valgt i Grasse/Valbonne området, nemlig St. Donat, Grand Bastide og Grasse Country Club (nå Claux-Amic).

For det første er det blitt relativt kostbart å spille disse banene. €65/75 (Nok 550/650) med trolley per runde er i stiveste laget når forholdene for øvrig ikke er optimale. Noen rimeligere pakkeløsninger for disse banene/dette området synes heller ikke å eksistere lenger.

I all rettferdighet må det sies at St. Donat er i meget bedre forfatning og er bedre på de fleste områder enn de to øvrige, og er vel verdt å besøke.

Grand Bastide derimot, som jeg spilte for vel ett år siden da jeg mener å huske at den var i vesentlig bedre forfatning; var ikke verdt pengene. De fleste fairwayer hadde store tørke(?)skader som ga den et ganske sjabby preg. Men greenene holdt mål og det gjorde at man tross alt var rimelig fornøyd.

Grasse CC/Claux Amic var for meg et nytt bekjentskap der den ligger på et platå over byen Grasse.

Banen var interessant nok den, men virket ustelt og rotete. Green kvaliteten var det som også her reddet dagen.

For øvrig ble vi tilbudt da vi skulle betale vår green fee å kjøpe en “dagens rett” til sterkt redusert pris dvs €5 (i motsetning til €11,- ala carte). Vi slo til på dette og nøt et meget bra måltid etter innkomst. Dette er et tiltak også de norske banene bør vurdere å innføre, om ikke for annet så i et hvert fall for å understøtte restaurantdriften.

Nevnes skal også at alle banene bar preg av at villsvinene i regionen er blitt altfor mange og får tilsynelatende herje fritt, også på golfbanene. Store områder av mange fairwayer (også på St Donat) så ut som nypløyde jorder, så dette er blitt et problem som bare må løses før det utarter fullstendig.

Alle andre forhold enn golfen gjør et besøk til Provence en opplevelse man bør unne seg.
Men hva golfen angår tror jeg faktisk Sverige og Danmark byr på bedre og vesentlig rimeligere forhold også på denne tiden av året!

Louis Røren


Tilbake til første side

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no