Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side 

10.11 Lang-weekend i Dubai:
Med nattklubbrekyl på 12. hull
Av Golfsidens utsendte Peter Hallqvist og Tom Dahl
Kontrasten fra løvraking i Oslo til Ramadan golf i Dubai måtte bli stor.

Ernie Els har vunnet i Dubai - trolig med en score litt vassere enn våre to utsendte.

Dessuten blir det hele ganske intenst når man reiser torsdag morgen og er hjemme mandag ettermiddag. Den golfinteresserte har sikkert lest sider opp og ned om Dubai som golfdestinasjon, men her er en liten oppsummering og noen tips for golfgærninger som ønsker å gjøre det samme som oss.

Det trygghetsorienterte svenske reisefølget hadde tatt med seg fullt regntøy og windbraker i bagen. Det regner gjennomsnittelig 13 mm i året i Dubai, og spilletemperaturen lå mellom trettitre og trettifem grader.

Så mildt sagt; Dette var idiotisk og overflødig bagasje. Men ta med deg nok av golfshirts, skjorter og undertøy. For her nede dusjer og småbader man kontinuerlig gjennom hele døgnet. Oslo - Frankfurt - Dubai er den vanligste reiseruten. Det blir ca. 11 timer fra Gardermoen til Dubai.

Der nede ligger de tre timer før oss. Jet-lagen blir dermed ikke så avskrekkende. Vi fløy på dagen, men nattfly er desidert å foretrekke. Noen få timer på øyet, og så med taxi til første bane Emirates Hill eller Montgomery som den også kalles. Tretti baller på driving rangen og to liter vann pr. mann om morrann kl åtte. Så ut på Monty som skulle være en av superbanene der nede. En skuffelse!

Bortimot ordinær - spør du oss. Skal du være en stund der nede kan du jo ta den med i programmet for variasjonens skyld, men på kompakttur - nei!

Ni stjerne og to måners hotell
Vi bodde på Fairmont Hotel en femstjernes perle, som hadde hatt ni stjerner og to måner for tilsvarende standard i Oslo. Og det får du for rundt åtte hundre norske i døgnet. Mega akseptabelt!

Her må du bare besøke Spektrum restaurant som serverer spesialiteter fra åtte forskjellige land. Maten er rimelig, mens det er dyrt og beruse seg.

Så endelig lørdag - sagnomsuste Dubai Creek. Du vet den med det monumentale klubbhuset ala konserthuset i Sidney. Hallqvists reisefølge har spilt 234 baner rundt rundt om i verden.

Fytte rakkern! Arabera har peiling!
Vi sier bare fytte rakkern! Arabera har peiling!
Vi var anbefalt polynesiske Traders Vic restaurant for kvelden. Dit skal du også.

Ellers finnes Dubais råeste bar i 54. etasje i Emirates Tower. De har heis.

Nattklubbrekyl på 12'ern
Søndag spilte vi Emirates, der hvor de store turneringene går. Det skjønner vi.
Vakkert, kupert, mye vann og utfordrende. Bare denne juvelen er verdt turen. Og har du kun satt av tusen norske til golf så invester dem her. Reisefølge Hallqvist spilte for øvrig stor golf på Emirates, men så fikk han en nattklubbrekyl på tolvte og sprakk.

Taxi til trikkepris
Jumeraiha Beach regnes som det råeste badeland i verden både for unge og lekende eldre. Vi gikk nok i vannet på golfbanene og sto over dette, men bader her neste gang.

Taxi koster det samme som trikken i Oslo. Servicen er out of this world over alt. Og skal du ha diamanter og gull, regner man ikke i karat her, men i kvadrat.

Harry og herlig!

God tur.


Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no