Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser


Den dominikanske republikk

La Cana Golf Course Foto: Dominican Republic Ministry of Tourism

05.10 Den dominikanske republikk:
Ikke bare strender og sol
Den dominikanske republikk har utviklet seg enormt de siste årene og blitt en attraktiv golfdestinasjon. Dette er den nest største øya i Karibia og har mye å by på.

Både Danmark og Finland har mange flere turister til Den Dominikanske Republikk enn Norge, som nylig lå på snaut 3.000. Sverige hadde nesten 14.000.

Landet
Bare Cuba er større øy i dette området. Landet er på 48.000 kvadratkilometer.

Den Dominikanske Republikk dekker to tredeler av øya Hispaniola. Den siste tredelen er Haiti. Her bor det over 10 millioner mennesker. Klimaet er preget av tropisk vær og mye sol året rundt. Temperaturen ligger mellom 25 og 31 grader. Den kjøligste tiden er november til april. Spansk er talespråket.

Her er det flere turistområder. Veiutbyggingen har vært omfattende de siste årene slik at det går fort å reise mellom de ulike ferieområdene på øya.

Her er det 6 internasjonale flyplasser og årlig 5,6 millioner passasjerer. Turisme er meget viktig i dette landet hvor landbruk står for 11,5%, industrien for 21% og turismen for 65% av inntektene i landet.

Lett adkomst
Man trenger ikke visum her, men må ha en besøkstillatelse som koster 10 dollar. USA står for 42% av de besøkende, Canada 16% og Europa 20%.
En rekke flyselskaper har direkteruter hit. Norwegian flyr via Puerto Rico, og SAS flyr via Miami. Det er for øvrig mang flyselskaper som flyr direkte til Den dominikanske republikk. Air France/KLM har gode forbindelser med ett stopp fra Oslo, Stavanger og Bergen med connecting flights samme dag via Paris.

All inclusive
Mye av trafikken baseres på all inclusive - alt er inkludert. Det er kanskje ikke like populært i alle kretser, men her er det value for money. Størstedelen av turistene er amerikanere. De krever god standard. Det er mye å velge mellom. Man kan reise til meget barnevennlige steder, men man kan også bestille på steder hvor det utelukkende er voksne besøkende.

Flere steder
Det er flere regioner å velge mellom.

Punta Cana
er kjent for høy standard. Dette er helt øst i landet. Nydelige strender! De strekker seg mer enn 60 km og danner grensen mellom Atlanterhavet og Det Karibiske Hav. Her er fine golfmuligheter. Cap Cana er helt privat med tre golfbaner. Gode fiskemuligheter er det også.Punta Cana Golf Course Corales Foto: Dominican Republic Ministry of Tourism

Puerto Plata

ligger på nordsiden Her startet de på 1980-tallet med all inclusive. Det er mange tilbud for de besøkende; wind surfing, snorkling, cable car opp til fjells, rom-fabrikk, museer og flotte strender.

Samana
Bacardi Island er et eget lite ferieparadis med tre all inclusive hoteller. Her er fin natur og muligheter for hvalsafari. Flotte strender er det stort sett over alt. Her kan man også ri og bedrive fugletitting om det er av interesse.Casa de Campo - Dye Fore Course Foto: Dominican Republic Ministry of Tourism

La Romana, Casa de Campo

ligger ikke så langt fra Santo Domingo. Her er det marina, golfbaner, gode restauranter, sigarfabrikk, polo, tennis, snorkling og grotter. Noe for enhver smak med andre ord.Casa de Campo Golf Teeth of the Dog. Denne banen er fra 1971 og meget berømt. Her ble VM for lag spilt i 1974. Individuelt delte George Burns og Jerry Pate førsteplassen. Jerry Pate vant for øvrig US Open to år senere. Foto: Dominican Republic Ministry of Tourism 

Santo Domingo

er hovedstaden i landet. Det er den eldste europeiske byen i Amerika. Den ble grunnlagt av broren til Kristoffer Columbus som "oppdaget" øya i 1992. I Santo Domingo ligger den viktigste flyplassen.

Katedralen her er absolutt verdt et besøk. Her er det mange gode restauranter, mye kultur, museer og gode muligheter for shopping.

Jarabacoa
Ligger midt på øya 529 meter over havet. Her er det fosser, raftingmuligheter og ikke så varmt som ellers på øya pga høyden over havet. Sykling og ridning er populært i dette området.Punta Espada Golf Course Foto: Dominican Republic Ministry of Tourism 

Golf
Landet byr på 25 seaside golfbaner som er av meget høy kvalitet og med anerkjente banearkitekter. Tom Fazio har vært med på Punta Cana. P.B Dye har arbeidet med flere baner. Jack Nicklaus har også satt sine spor på landets golfbaner. Det har også Gary Player, Pete Dye, Nick Faldo, Nick Price, Robert Trent Jones Sr. og Jose «Pepe» Gancedo

Hele ni av banene er med på listen over de 50 beste banene i Latin-Amerika og Karibia publisert av Golfweek Magazine.

I reklamen heter det: «Dominican Republic has it all!!

Landet har opplagt mye å by på. Et besøk her vil være en positiv overraskelse for de alle fleste nordmenn. Mange har allerede begynt å reise dit ofte slik som ferierende fra mange andre land har gjort i flere år allerede.

Her finner du alt om Dominikanske Republikk:

http://www.godominicanrepublic.com/# 

På denne linken kan du lese massevis om alle aktiviteter:

http://www.godominicanrepublic.com/downloads/ 

Det er bare å sette seg godt til rette og drømme seg bort i et land som alt for få golfinteresserte nordmenn har besøkt. Golfsidens utsendte medarbeider var der allerede i 1974.

Et minne for livet. Det ga mersmak.
 


Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!

8-10 October at Skjoldenæsholm Golf Center (RTJ course) in Denmark.


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon