Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 007 - 04. mar 2011 kl. 15:09 *  IP
Skid-VM; how underdogs speak

Tidlig under 4.etappe idag gikk Petter Northug rett bak Marcus Hellner.
SVTs kommentator sa da:
"Marcus Hellner måste gøra nogot han aldrig har gjort før, hvis det skal bli guld til Sverige."
 Tvilende Tom (04. mar 2011 16:32) *  IP
For en drittsekk Northug er! Han lekte bevisst med sine konkurrenter i løypa, og han gjorde narr av dem på oppløpet.
Han gjorde narr av publikum også. Ingen topp idrettsmenn gjør sånne råtne ting. Han bringer skam over seg selv, VM og Norge. Svenskene har all grunn til å være forbannet. Jeg blir kvalm av slik hoverende oppførsel.
Gid han falt og brakk beinet under 5-mila, og aldri mer representerer Norge.



 007 (04. mar 2011 16:37) *  IP
Noen gjør pøbelstreker for å vinne. Det er helt uakseptabelt!
PN gjør "pøbelstreker" etter at seieren er sikret. Godtas.



 Zalo (04. mar 2011 16:39) *  IP
Jeg er norsk og føler på ingen måte at Northug bringer skam over Norge, heller tvert imot. Han er en stor idrettsutøver, med et rykk tatt ut av en annen verden. Det han driver med er ikke idrett, det er kunst. OG som alle store kunstnere må han få lov å signere mestverket sitt :-)

Norge og idretten hadde hatt godt av flere utøver som ikke er a4



 Smilende Sam (04. mar 2011 17:17) *  IP
Det er sjeldent men det skjer, enig med 007. Når svenskene kjører triple flygere mot Norge i slutten av en håndballkamp de vinner med 10 mål så er det ingen som sutrer her. Medel-Svensson får tåle den bitte-lille arrogansen når stafetten var avgjort. I dette VM har Northug vært mer "gracious in defeat" enn før - da synes jeg dette er helt greit.


 trond (04. mar 2011 17:46) *  IP
For mange år siden vant en bokser med navnet Cassius Clay
edel medalje i lett tungvekt under OL i Roma 1964.
Gikk deretter over til å bli profesjonell.Undervegs var han på et wrestling - stevne. En av "kamphanene" var kjent for å provosere både presse, motstandere og publikum.Bl.a.
ved på forhånd å si hvilken runde han skulle slå ut motstanderen. Han vakte en enorm interesse. Den tidligere så mediesky og generte Cassius Clay lærte noe denne kvelden.Resten er historie.
Føler meg overbevist om at PN i det vesentligste gjør dette for å skape interesse.Det klarer han. Er like overbevist om at mange svenske journalister er fullstendig klare over dette, og er "med på leken."
Hvor mange ganger har ikke svenske journalister referert
til antall leserinnlegg i egen avis/nettside etter et
Northug - utspill?
PN rakk forresten ikke helt rundt i piruetten slik Bjørn Dæhli pleide å gjøre.
Ekstra moro kunne det forresten bli om en av de svenske
langrennsløperene begynte å ta igjen verbalt.
Tenk dere den interessen!!



 Gunnar Bull (04. mar 2011 17:59) *  IP
Beklager alle dere svensker som synes Northug håner Sverige, men jeg begynner å forstå at svensker rett og slett trenger å gå i terapi.

Jeg kan garantere at hadde det motsatte skjedd, nemlig at Hellner (eller noen andre) hadde slått Northug og gjort det samme, så ville SVÆRT FÅ anse dette som et hån.

Kanskje noen ville synes det var et hån mot Northug. Men mot Norge?!? Aldri i verden.

Derfor er jeg redd for at dere sliter med et kompleks overfor Norge. Det er ikke så rart, egentlig. Nordmenn har hatt kjempeflaks og funnet olje. Vi har flere statsbudsjetter i banken, mens dere sliter med mye gjeld. Svensker drar til Norge for å ta jobber nordmenn ikke vil ha.

Så at det er vanskelig å takle, er ikke rart i det hele tatt. Helt ærlig. Hadde jeg vært svensk, ville jeg trolig vært avundsjuk på nordmenn også.

Jeg tror dette er grunnen til at en hel nasjon (eller forhåpentligvis bare halve) føler seg hånet når en nordmann ikke bare vinner, men gjør det på en så arrogant måte som Northug gjorde i dag.

Men tenk dere om: En halv nasjon føler seg hånet av EN mann?!? Er det ikke noe som skurrer her? Skjønner dere ikke hvor små dere gjør dere selv?

Nei, egentlig burde vi bruke en del av oljepengene våre og spandere terapi på de av dere som føler dere hånet. For det ser dessverre ut til at mange av dere trenger det.




 Petter S (04. mar 2011 18:55) *  IP
Northug har sakt og gjort mye rart, og alt har ikke vært like bra, men i dag var han bare morsom :)

Grattis med GULL!



 Surre (04. mar 2011 19:05) *  IP
For en drittsekk Tvilende Tom er! Han sprer bevisst eder og galle om en suveren idrettsutøver, og han ønsker han også vondt på slutten av innlegget.
Han gjør narr av oss andre lesere av Golfsiden også. Ingen seriøse debattanter gjør sånne råtne ting. Han bringer skam over seg selv, Golfsiden og Norge. Andre lesere av forumet har all grunn til å være forbannet. Jeg blir kvalm av slike hoverende innlegg.
Gid han brekker fingrene når han skriver sitt neste innlegg eller mister sin internett-tilgang for alltid slik at han ikke kan få postet et innlegg mer.



 Wilson (04. mar 2011 19:48) *  IP
Jeg husker ennå Sportsspegelens Arne Hegerfors lese opp resultatene fra Bandy-VM en gang på 80-tallet.
Guld: Sverige, Silver: Sovjet, Brons: Finland, og med et hånflir: Litet brons: Nårje.

Svensker som blir såre av slikt som Petter gjorde i dag er bare sutrete.

Og, det gjør det bare desto mer morro å erte.



 007 (04. mar 2011 21:33) *  IP
Vis folket et rykk de aldri har sett før, så kan dette skje:
"
Folkehav feiret Northug
Stafettlaget ble hyllet som folkehelter fredag. Det ljomet i Oslo sentrum da Petter Northugs navn ble ropt opp.
"



 steven (04. mar 2011 21:56) *  IP
Historeløse surrehuer! Er det ingen av dere som husker Bjørn Dæhlie ? Han tok en piruett før han gikk over mållinjen. En gang gikk han baklengs, mens han kikket på den som kom etter ham. Problemet til sutrerne er vel at Petter leker med dem. Han er for god, derfor må de surmule. Den som har vært mest fornuftig er vel Markus Hellner som blåser i det. Petter hadde tenkt å ta en *Dæhlie* men rakk det ikke. So what ? Jeg var i Ekeberghallen da Bjørn Borg tapte for Nastase. Han nektet først å komme ut fra garderoben etter kampen, etter å ha slengt racketen i veggen. Mange andre eksempler kan rades opp. Gi Petter kred for det han gjør . Han er best. Han har faktisk humor. Han lager show. Han er en smart langrennsløper.



 Dilter (04. mar 2011 22:21) *  IP
Han mente å ta en pirruett, men fant at han ikke hadde tid. Ingen av konkurrentene hadde noe problem med det han gjorde. Selv syntes jeg "hysje"-greiene før mål var mer "problematisk".

For øvrig så vant Cassius Clay sin olympiske gullmedalje i Roma i 1960 (i lett tungvekt) (I 1964 var OL i Tokyo, og jeg mener at det var Joe Frazier som vant gullmedaljen i tungvekt).



 Enur (04. mar 2011 22:27) *  IP
Jeg har ikke alltid vært like happy for Northugs oppførsel tidligere, store idrettsprestasjoner til tross.
Men i dette mesterskapet synes jeg han har vært eksemplarisk, vist nye og mennesklige sider av seg selv, gitt gode og tildels ydmyke svar på utallige intervjuer m.m. At han i dag "tippet litt over" i pur glede over at han og lagkameratene lyktes så til de grader med noe som betydde så mye både for dem selv og hele Norge, synes jeg absolutt var akseptabelt, og ingen ufin gest mot konkurrentene.

Storm i et vannglass spør du meg, skapt av svensk media som måtte finne på noe annet å skrive om enn at Northug nok en gang rett og slett bare var best i spurten!



 steven (04. mar 2011 22:44) *  IP
Dilter: Det er rett at Cassius vant lett tungvekt, men i tungvekt vant en italiener ved navn Francesco de Piccoli.


 steven (04. mar 2011 22:45) *  IP
Sorry Dilter, jeg så ikke at du skrev 1964.


 jesus maria (05. mar 2011 00:12) *  IP
Steven, da Dæhlie gikk baklengs over mål i 92, var nærmeste konkurrent halvannet minutt bak. Ingen øyekontakt der altså.. :)


 tilskuer (05. mar 2011 00:29) *  IP
Føler at jeg er ganske enig med Enur her. Northug er en "like dårlig vinner" men er blitt en mye bedre taper. Må også si meg enig med Northug i at svenskenes reaksjoner nesten ble en ekstra bonus. Velger også å gi ros til de svenske løperne som taklet dette mye bedre enn journalistene. Det er vel ikke spesiellt sportslig å kalle folk for en gris.


 Wilson (05. mar 2011 00:40) *  IP
steven

Jeg var også i Ekeberghallen da Nastase slo Borg.
Men akkurat der var Nastase en tulling, nesten som vanlig. Han drev med direkte psyking av BB, og det han gjorde hadde direkte effekt på utfallet av kampen.

Det Northug gjorde hadde ingen ting å si for resultatet. Han hadde allerede vunnet.



 Beartown (05. mar 2011 03:31) *  IP
Problemet her er helt elementaert. Svenskene var storebror i saa mange aar, at de aldri kommer til a godta at Norge er bedre enn dem i enkelte idretter.

At Northug gjoer litt ablegoeyer paa de siste 50 metrene er jeg helt ok med, naar han knuser alle slike han gjorde i dag.

Tvilende Tom er som vanlig paa en annen planet. Her sier han 'For en drittsekk Northug er! Han lekte bevisst med sine konkurrenter i løypa, og han gjorde narr av dem på oppløpet.

Det TT ikke fatter er at Northug er helt fantastisk taktisk. Han gaar opp en 4-5 ganger for a si, hallo, her er jeg. Saa moser han dem skikkelig naar det gjelder.
Det at du sier det foelgende "Gid han falt og brakk beinet under 5-mila, og aldri mer representerer Norge" viser at du ikke har peiling paa toppidrett.

Som Enur har jeg hatt mange restriksjoner mot Northug foer, men er helt enig i hans analyse.

Daehlie gjorde mye sprell han ogsaa. Da synes jeg Northug har lov til det samme, naar han viser den hvem som er best. Maatte han vinne 5 mila, og representere Norge i mange aar fremover. Saa kan Tvilende Tom skru av tv'en hvis det irriterer han slik. Vanskeligere er det ikke!




 Sigbjørn (05. mar 2011 05:48) *  IP
Må virkelig si at Petter N har vokst betydelig i mine øyne i løpet av dette VM, og det han gjorde ved målpassering, var jo bare for å vise Hellner at han gjorde en taktisk bommert i stafetten. Og dessuten, hva med Marit Bjørgen som hadde lysst å kle seg naken og gå inn i smørebua???


 digger (05. mar 2011 10:50) *  IP
Jeg må si at her er det mange som skuffer meg. Tidligere fornuftige debattanter som applauderer dette flåsete stuntet. En skammens dag for skinorge.

Inntrykket hele verden sitter igjen med er at han stopper opp for å vente på Hellner for så å skritte over streken når han nærmer seg.

Er det slik vi vil ha det? Skal jeg fortelle sønnen min at de gangene han er dormy etter 13 hull så er det grei å drite ut motstaneren. Bruke et par av de neste hullene til å slå ut i feil retning, knyte skjerf for øynene og bomme putter i blinde. Kanskje til og med etterligne svingen til motstanderen dersom denne er karakteristisk.
Kommer det kritikk skal jeg da si at dette er bare måten sønnen min feirer seieren på.

Så synd, så synd å ødelegge en så fin prestasjon på den måten der. Å parkere motstanderen slik Petter gjør er en nytelse å se på og nok i seg selv.


Nå skjønner jeg vel hvorfor golfreglene inneholder etikette. Her har jo mange vist sitt sanne jeg.



 Vel (05. mar 2011 11:02) *  IP
Litt stygt sagt kanskje, men det var vel egentlig Rønning
og Nortug som sørget for gull.

Ok med show,- men kunsten er å gjøre det uten og nedverdige andre.



 Smilende Sam (05. mar 2011 11:56) *  IP
digger, jeg synes det er ok at du reagerer, men synes kanskje styrken i reaksjonen og sammenligningen fra golfverden er litt drøy (er du dormy har du ikke vunnet, ref Tuttas match mot Redman....)

Men det kan være greit for begge sider i denne saken å ha litt is i magen. Hvor går denne grensen ? Alle er enige om at å gå på en ski over mål ikke er et problem - for ingen reagerte på Hellner. Ingen reagerte på Bjørn Ferry sin 360 over mål i skiskyting heller. At en keeper får ta straffe i en håndballkamp med ett minutt igjen og 10 måls ledelse har også vært helt greit. Ja, til og med at Cecilie Leganger ble med opp i angrep for å score mot dårlige lag ble ansett som ok.

Hva er morsomme stunts, hva er godmodig erting, hva er kødding med motstander som takk for sist og hva er "grisigt". Jeg synes ikke den grensen er så klar og er ikke så sikker på om det skal føre til at en hel nasjon (Sverige) går i aggro-modus at Northug tverrer i 0,3 sekunder på målstreken. Hadde han snudd seg og pekt nese, vist fingeren eller noe slikt så er det noe annet. Er det å veive med svære flagg langs oppløpssiden ok? Det viser jo enda mer hvor suveren man synes man er? Telemarksnedslag over mål? Ok eller hån?

Norge og Sverige er - lik det eller ikke - naboer med et preg av erkefiender - ihvertfall sett fra lillebror Norges ståsted. Svenskene har ofte på godmodig nabovis latterliggjort Norge i "sine idretter". Jeg husker en håndball-landskamp på 80 eller 90 tallet der Sverige var suverene og brukte de ti siste minuttene til ekstrem eksperimentering og mye fnising. Det forsvarer ikke Northugs handlinger (hvis man anser det som grisete) at andre har gjort det samme, men det kan være grunn til å minne om at Norge aldri har gått i nasjonal harme over slike hendelser. Det er det jeg reagerer mest på....det og den direkte utskjellingen til SVT. Det er liksom litt disproporsjonalt det hele.




 007 (05. mar 2011 13:46) *  IP
Jepp! Disproporsjonalt!

Hysje på publikum og tverre rett før mål.
Va skoj!



 ??? (05. mar 2011 15:21) *  IP
Det er ingen tvil, PN har driti seg ut mange ganger. Noen synes der var kult og andre motsatt. På det værste var det vel ca 60-70% her i landet som ikke støttet PN. Heldigvis har nsf og noen andre rundt han sagt at nok er nok og gutten har vist sitt sanne jeg.

Han har ikke fått det til dette året, andre er blitt bedre spurtere og så lyktes han heldigvis for ett par dager sidern De fleste har vel egentlig ikke trodd på han i år, men håpet og håpet og håpet.

Når det gjeldr stafetten er det en lagseier og Eldar vi kan takke for grunnlaget ellers hadde PN startet nesten 45 sek. bak.

Hadde ikke den svenske komentatoren sagt noe så hadde ingen brydd seg. Bjørn Dæhli var like dum eller grom alt etter hvilke øyne som ser.



 Gunnar Bull (05. mar 2011 15:40) *  IP
Her er en link fra en svenske som jeg mener har forstått alt. Ihvertfall nesten. (Den siste setningen er mer ønsketenkning enn realiteten :-)

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/kronikorer/anrell/article8663906.ab



 Smilende Sam (05. mar 2011 16:18) *  IP
Jepp, GB. Vi er en liten obsternasig lillebror som i en mini-idrett klinket til storebror.... Anrell er på merket og derfor er svenskenes reaksjon så smålig og dum, de burde ledd hånlig og sagt, "bra småen, kjekt at du fikk deg en seier i kretsmesterskapet...., men hvordan går det i hockey og fotball?"


 digger (05. mar 2011 16:47) *  IP
Overskriftene i Østerrike: "Northug håner konkurrentene".

Man leser videre: Men massene langs løypa og norske fans på stadion bare jublet! "Jeg tar av meg hatten sportslig, men menskelig er det siste sort".

En flau dag.



 007 (05. mar 2011 17:23) *  IP
Papirutgaven av Expressen i dag:
Northug - nesten hele forsiden.
Northug - 8 sider i sporten

"Han splittrar skid-værlden"

Meningsmåling i Sverige:
PN er kongen; 75%
PN er arrogant; 25%



 AR (05. mar 2011 17:53) *  IP
PN er kongen!


 007 (05. mar 2011 17:54) *  IP
PN er kongen!


 Gunnar Bull (05. mar 2011 19:28) *  IP
PN er kongen!

(For øvrig helt enig med Sam og svenske Anrell - dette uttrykker ikke hån, men faktisk akkurat det motsatte. Hadde han pekt nese så ville de negative reaksjonene vært helt på sin plass.)




 EAGLEMAN (05. mar 2011 21:24) *  IP
PN er kongen!


 King (05. mar 2011 22:00) *  IP
Konge vel vel. Det er vel en Østeriker med kul lue som er kongen i dette mesterskapet og Marit som er dronning. Mens Andreas Kofler kanskje har prestert best blandt mennene. Men konge det er Thomas Morgenstern.


 Oggi (05. mar 2011 22:16) *  IP
Vi lærer våre barn at mobbing ikke er Ok. Vi roper samtidig hurra når Northug mobber sine konkurrenter. Han som er mange av våre barns forbilde. Er det virkelig ikke så få som ser konflikten...?
Norge har ressurser som svært få andre land kan stille opp med. Kanskje bare Sverige, Østerrike og Tyskland. Vi har sannsynligvis 10 ressurspersoner per utøver. Gulljakker. Verdens rikeste land. Er det virkelig fremdeles vanskelig å se at denne arrogansen er usmakelig?
Jeg har hatt gleden av å oppleve Norge bordsatt i utlandet. Det var i en del sammenhenger en usmakelig opplevelse.



 steven (05. mar 2011 22:23) *  IP
Noen som husker Tor Arne Hetland da han skled bort etter målpassering og tråkket på Italieneren (sorza ?) og hevet armene i været ? Det er ikke det Petter gjorde som opprører enkelte, det opprører de som ikke liker typen. Ingen sa noe som helst da BD tok en piruett. PN er en gave til langrennsporten.


 steven (05. mar 2011 22:25) *  IP
Wilaon: Jeg kan ikke huske at Nastase gjorde noe dumt den gangen. Han vant 2-1 i sett, og oppførte seg helt ok. Hva var det han gjorde da ? Oppdater meg gjerne.


 Smilende Sam (05. mar 2011 22:33) *  IP
Å sammenligne jubelen til Northug med mobbing, Oggi, er et hån mot alle som blir mobbet. Skam deg og se ting i perspektiv. Hvis du etter å ha tenkt deg om mener Hellner eller Sverige er mobbeofre, så inviterer jeg deg med til et møte med barn og voksne som opplever ekte mobbing sånn at du kan få korrigert perspektivet. Du må gjerne mislike det han gjorde, men ikke bruk mobbing som betegnelse.......


 Oggi (05. mar 2011 22:50) *  IP
SS: Man kan ikke bli LITT gravid. Det er et enten eller. Problemet med begreper er at de ikke skiller mellom tidlig stadie og en utviklet tilstand. Derfor kan jeg både forstå og ikke forstå din indignasjon. Jeg håner ikke mobbeofre. Jeg peker på grensegangen. Peker på ansvaret hver enkelt av oss har i forhold til dette store og samtidig komplekese forholdet. Godtar vi et lite overtramp,så legger vi vegen åpen.
Samtidig - jeg er ingen fagperson på området, men reagerer utfra eget ståtsted. Beklager om jeg har tråkket feil. Til det har jeg (som personalansvarlig) - for stor respekt for mobbing generelt.



 digger (06. mar 2011 01:23) *  IP
Flere her inne kan ha godt av å lese gjennom NIFs etiske veiviser for utøvere som består av 8 punkter. Noen av oss anser dette som gode verdier.

http://www.idrett.no/tema/verdier/etiske_veivisere/Sider/utovere.aspx
Om ikke annet kan man jo merke seg følgende to punkter:

- Vis respekt for alle utøvere, både ”medspiller og motspillere”

- Være særlig bevisst din rolle som verdibærer og rollemodell for de som er yngre enn deg


Mangel på respekt og at seierherren tar seg friheten til å diktere hva som er rett og galt har vi sett mange eksempler på opp gjennom historien. Tiger Woods og Zlatan Ibrahimovic. Slike gutter det vil gamle Norge ha.



 Gunnar Bull (06. mar 2011 08:15) *  IP
Så hva er mindre respektfult ved å ta en piruett før målgang kontra å ta et flagg og juble mot publikum?

Det er ikke enten eller, Oggi. Det er hva hver enkelt føler. Og om noen føler seg hånet, så betyr ikke det at de blir det.

Jeg klarer ikke å se den store forskjellen på å løfte stavene og den ene foten ala Alsgaard og Hellner enn å ta en kvart piruett. Kan dere forklare meg den, Oggi eller digger, så blir jeg kanskje litt klokere...



 Drømmegolf (06. mar 2011 09:15) *  IP
Cecilia brækhus hever armene i været og jubler etter å ha slått ned motstanderen,snakk om mobbing a. Nei dette må det bli forbud mot.


 007 (06. mar 2011 09:22) *  IP
Enig GB.
En ung kar fortalte at han hatet alle kallenavnene sine på skolen.
Den unge karen fikk beskjed om at mange kallenavn kan tyde på popularitet.
I løpet 30 sek. ble et kjempeproblem en fjert i horisonten.



 Pølse med brød (06. mar 2011 10:13) *  IP
PNs oppførsel er bare show og han er den eneste som bidrar til at en relativt kjedelig tv sport blir mer spennende for andre enn nordiske tv seere.

Det jeg sliter med er det åpenbare mindreverdighetskomplekset norske medier har i forhold til sverige og det volsomme behovet for å få svenskenes bekreftelse på at vi er best i langrenn. At utøvere gir hverandre stikk er helt vanlig i alle idretter, at norske tilskuere og media har det samme behovet er ganske patetisk.

Vi snakker om en mikroidrett i verden der norge pøser inn enorme ressurser i forhold til alle andre.

Norge bruker over 20 mill pr år bare på smurningen til landslaget (smøretrailer, mange ansatte smørere osv). Når du hører smørere uttale "sverige har så liten trailer" blir det rimelig patetisk og vitner om at de gutta sniffer for mye av produktene i traileren.

Over til golf, hvor mange mill bruker NGF på utstyrstrailer knyttet til de beste?? he-he.

Mikrosporten langrenn bruker altså enorme ressurser på utstyr, verdensporten golf bruker nesten nada, paradoks??



 Smilende Sam (06. mar 2011 11:07) *  IP
Bra sagt 007. Helt enig.

Tror ikke det er et paradoks her Pølsa, det dreier seg om at langrenn er nasjonalsporten til et forfrosset land. Ikke golf. Langrenn er så nært knyttet til identiteten til veldig mange at det derfor brukes masse ressurser. Det er en sport vi er gode i, en av få, da får de sponsormidler, så enkelt.



 digger (06. mar 2011 13:16) *  IP
Gunnar B: jeg nekter å tro at, en etter mitt inntrykk såpass oppegående person som deg, ikke evner å se forskjellen på tidligere nevte episoder og den hånende oppførselen Petter Northug viste på stafetten.

Tenk deg 72. hull på Augusta. Dustin Johnson har akkurat misset en 30cm putt. På vei bort til sin 10cm vinnerput går Paul Casey og gjør ablegøyer og kikker på Johnson.

Det er akkurat samme ekle snørrhovne oppførsel som "forbildet" Petter Northug klarte å fremvise. FLAUT!!


007 påstår at det er uhøflig å ikke ta av seg capsen når man hilser, men PNs oppførsel er OK. What a joke.




 Smilende Sam (06. mar 2011 13:26) *  IP
digger, ikke helt enig, det er forskjell på situasjonene og idrettene. Man må klare å skille adrenalinpregede idretter fra bowling, golf, sjakk etc. Jeg har aldri sett noen hinke på ett ben mens man setter den siste putten - men Hellner sto da på en ski over mål? La oss holde oss til golf - er det håning å safe på siste hull når du leder med 3 og la deg hylle oppover fairway, vinke til publikum etc?

Du må jo åpenbart mene at feiring av mål i fotball på bortebane er slemt? At cupfinalelag som setter inn de dårligste spillerne når de leder 3-0 to minutter før slutt er hånlige? Man har jo sett lag ta innpå reservekeepere som ikke har spilt en eneste obligatorisk match hele året rett før slutt. Hva med spydkastere som står over siste omgang når de leder? Og sånn kan man fortsette. Fortell hvor grensen går? En ski? henda over hodet? Telemarksnedslag? Jeg tror du misforstår Northugs hensikt - det er show - ikke pissing.



 Gunnar Bull (06. mar 2011 14:01) *  IP
digger, som Sam skriver, så går det ikke an å sammenlikne målgangsfeiring i langrennski og golf. Jeg spurte deg et direkte spørsmål istad, og gjentar det gjerne:

Hvor ligger den store forskjellen på å løfte stavene og den ene foten ala Alsgaard og Hellner enn å ta en kvart piruett? Som for øvrig flere har gjort før PN, uten å ha blitt halshugd av den grunn.

Takk for at du synes jeg er oppegående, det inntrykket har jeg av deg også. Så jeg er oppriktig interessert i å vite hva som er forskjellen på de to eksemplene over.

Jeg tror ikke du klarer det.



 ??? (06. mar 2011 14:24) *  IP
helt klart at det ikke lar seg gjøre å sammenligne hvordan man kan feire. Hva står i våre regler om det? Så vidt jeg husker er det ikke lov.

Nei folkens denne gangen oppførte ikke Petter seg bøllete. Han har oppført seg pent i hele VM håper han fortsetter med den linja. Derimot så har han i flere renn oppført seg som en drittsekk.

Hvis den svenske reporteren ikke hadd sagt noe så hadde ikke dette blitt noen sak i det hele tatt. Vitsen er jo først og fremst at svensker og nordmenn mobber hverandre mest mulig. Husker dere hva som skjedde på den svenske idrettsgallan den Holmekollen ble sprengt.

Fy søren å kjedelig denn fem-mila er. Det skjer ikke noe!



 Smilende Sam (06. mar 2011 14:31) *  IP
Tror kanskje man skal se på hva Sødergren og de andre svenske løperne sa etter løpet. Sødergren var helt kul på det som skjedde - hvorfor skal da andre reagere?


 Gunnar Bull (06. mar 2011 17:52) *  IP
Jeg så på SVT den gangen Dæhlie tok en 180 grader og gikk i mål motsatt vei. Det var første gangen det skjedde, og da ropte faktisk også en av de svenske kommentatorene at det var et hån eller noe sånt.

Det morsomme er at når den målgangen ble spilt opp igjen senere, så klipte de bort den kommentaren. Så da fant de vel ut at det kanskje ikke var et hån likevel.

Grunnen til at det blir et sånt skrik nå, tror jeg er at det nettopp var Petter som gjorde det. Media har - med vilje - tatt alle hans kommentarer som stort sett alltid er sagt med et glimt i øyet og kalt det for "hån mot Hellner", "hån mot Sverige" osv. Til slutt har de vel begynt å tro på det selv.

Kvinnfolk ;-)



 digger (06. mar 2011 18:50) *  IP
Sam: Det er så tåpelig det du skriver at det er vanskelig å kommentere.

Et eksempel fra barnefotballen. I en turnering var det ene laget helt overlegent. Treneren tok ut keeperen i en hel omgang og spilte med 7 utespillere uten keeper. Det er også pissing. Hadde han heller latt de dårligste slippe til er det god sportsånd. Rart du ikke ser forskjellen.


GB: jeg svarer da gjerne på direkte spørsmål. Forskjellen ligger i å feire egen innsats kontra det å drite ut innsatsen til motstanderen.
Når man i tillegg har uttalelser som "barneskirenn" og at han aldri har spurtet mot Hellner, kunn tatt i litt - så vet man at dette ble gjort i et annet lys enn å feire egen innsats.



 Frank (06. mar 2011 20:13) *  IP
Digger liker regler og kunne sikkert tenk seg en regelbok for feiring også.


 007 (06. mar 2011 20:14) *  IP
digger:
"007 påstår at det er uhøflig å ikke ta av seg capsen når man hilser, men PNs oppførsel er OK. What a joke.
"

FIS har uttalt at de ønsker mer "rock & roll" i internasjonal langrenn och som svenskene sier; "nu har vi en rockstjerna."

Golf og langrenn kan ikke sammenlignes.

Ledere som;
-snakker gris
-viser fingeren
-dealer drugs
har nådd bunnivået - da sparer vi ikke på salvene!



 Gunnar Bull (06. mar 2011 20:39) *  IP
digger, sorry, men forklaringen din er for tynn. Den sier bare at du har antipatier mot Petter, og derfor tolker ethvert sprell fra ham som negativt og selvfokusert.

Jeg mener Petters piruett viser nettopp det motsatte, at han faktisk har stor respekt for Hellner. Han sier det jo selv, han liker konkurransen og knivingen, og tenker mye på motstandernes styrker og svakheter.

Som en motsetning sier Hellner vanligvis at han ikke bryr seg om hvem han slår, han vil bare vinne. Er DET mer respektfyllt? Egentlig?

Når du også åpenbart ikke oppfatter at Petter sier ting med glimt i øyet, så skjønner jeg jo godt hvorfor du mener han er usportslig og egoistisk.

Misforståelser og manglende tro på det gode i våre medmennesker er kanskje den viktigste årsaken til krig i verden.




 digger (06. mar 2011 21:08) *  IP
Gunnar: Misforstått. Jeg liker Petter Northug, men likte ikke det han gjorde på stafetten. Den synes jeg var over streken. Stor forskjell.
Jeg har aldri sagt at jeg ikke synes ertingen med svenskene er OK, men som sagt, jeg synes ikke noe om det siste stuntet.

At Hellner sier han ikke bryr seg om hva PN gjør, er vel logisk. Tror du han ville la Petter få den nytelsen også?

Hvorfor er det respektløst av Hellner å si at han bare ønsker å vinne? Den skjønte jeg ikke.

Manglende respekt er nok en større årsak til krig i verden.



 Smilende Sam (06. mar 2011 21:36) *  IP
Å svare på mitt innlegg slik du gjør, unndrar seg kommentarer.


 Smilende Sam (06. mar 2011 21:44) *  IP
Da vet vi at grensen til de humørløse går et sted mellom å krysse streken på en ski og flerre over sidelengs og et sted mellom å spille uten keeper i en omgang i fotball og det å spille uten keeper i mål mens man selv er i angrep. Ja, ja. Vi vet også at det er ok at svenskene erter oss i hockey og håndball, men at tilsvarende erting på ski er feil. Jeg er nok for dum til å forstå.


 Gunnar Bull (06. mar 2011 21:48) *  IP
digger kl 21:08: "Jeg har aldri sagt at jeg ikke synes ertingen med svenskene er OK"

digger 2 timer før: "Når man i tillegg har uttalelser som "barneskirenn" og at han aldri har spurtet mot Hellner, kunn tatt i litt - så vet man at dette ble gjort i et annet lys enn å feire egen innsats..."

Det er vel det jeg kaller en selvmotsigelse, men du klarer vel å benekte det også :-)

Mitt poeng er uansett at du ikke klarer å vise hva som er forskjellen på å f.eks. piruetten til Dæhlie og halvpiruetten til Northug, utenom at DU mener den ene feirer egen innsats mens den andre ikke gjør det.

Ser for øvrig at både Johan Olsson og "grise"-Karlson nå har fått sett tingene i et litt annet lys og begge har unnskyldt seg overfor Petter. Det står det respekt av.



 Gunnar Bull (06. mar 2011 21:52) *  IP
Jeg sa for øvrig heller ikke at Hellner var respektløs. Jeg stilte bare spørsmålet om det å (tilsynelatende) ikke bry seg om hvem man konkurrerer mot er MER respektfyllt enn det motsatte.


 Enur (06. mar 2011 23:22) *  IP
Utrolig at noen kan ta opp i verste mening en slik liten markering ved målpassering, og la det forsure inntrykket av et fantastisk mesterskap!
For meg er dette en ikke-sak, blåst opp av media, men av uten særlig betydning for idrettsutøverne selv.

Takk for 11 herlige dager, hvor Petter var kongen, Marit dronninga og Therese prinsessa. (Og Thomas Morgenstern hoppkongen).

Og nå kan snøen smelte som bare det, for nå vil jeg ha gress under beina!



 digger (07. mar 2011 00:53) *  IP
Gunnar: Hva består selvmotsigelsen i? Er det selvmotsigende at jeg synes litt erting er OK, men at stuntet i sprinten var et overtramp? Vel, vel.. så får du mene det.

Det sikker slik at du har forstått det rett og skiinteresserte utlendinger ikke skjønner noen ting. Stakkars misforståtte normenn.

Northug prøver ikke en piruett. Han viser bare at han har tid til å stoppe opp og vente på Hellner. Når Hellner så er nærme nok, skritter han over målstreken.

Jeg oppfattet det som et hån og det gjorde mange andre også. Mer har jeg ikke å tilføye denne saken.

Andres meninger kan du lese deg til dersom du f.eks. googler "Northug verhöhnt". Men disse skribentene har nok heller ikke forstått noen ting.



 Gunnar Bull (07. mar 2011 09:18) *  IP
digger, vi får være enige i at vi neppe blir enige.

For min del er jeg enig med Enur m.fl. i at dette egentlig er en ikke-sak, blåst opp av media, men uten særlig betydning for idrettsutøverne selv.



 Smilende Sam (07. mar 2011 09:26) *  IP
Jeg noterer meg at digger er taus som en østers ift. hvor grensen går og bruker journalister som sannhetsvitner. Da stoler jeg mer på utøverne, som f.eks Harvey og Sødergren.


 SAbeltann (07. mar 2011 10:38) *  IP
digger, du sier det ikke er mer å si i saken, men jeg har alikevel et spørsmål til deg.

Hvis det er greit at Dæhlie gikk baklengs over mål, og det er greit med ertingen som du selv karakteriserer som småerting, hvordan skal for eksempel jeg vite hvor dine grenser går?

Som SS sier, så henviser du til skiinteresserte utenlandske journalister som om de skulle hatt den ultimate sannheten.

Er du enig i at dette er en individuell oppfatning, og at grunnlaget for forståelse kan være basert på om man ønsker å se ting negativt eller ei?

Selv ser jeg på Petter Northug som en humorist som har fokus på EN ting, og det er å vinne.
Han er en fantastisk taktiker, og jeg ser på det som totalt uproblematisk at han "håner" konkurrentene med glimt i øyet etter en uke hvor vi har blitt tytet fulle av "Petter Northug har ikke sjans mot Hellner i en spurt".....

Gleder meg til svar.



 Fooore (07. mar 2011 10:46) *  IP
PN er en entertainer, kun journalister pluss-pluss, samt de som sluker ingresser i media rått ser på spilloppene hans som noe negativt.

Dersom langrenn skal overleve som tv/publikums-sport utenfor land med isbjørner i gatene så trengs slike som Petter.

Det hjelper selvsagt også med vinnere som Therese. Og andre.



 Tvilende Tom (07. mar 2011 16:44) *  IP
Digger har rett i alt han har skrevet. Det PN gjorde mot Hellner var en hån, intet mindre. Det essensielle her er at han snur seg på målstreken og liksom venter på svensken, som om han sier "Kom og ta meg da vel, du klarer det ikke". Det er PNs hevn for det bitre øyeblikket på sprinten da han ble forbigått i bakken og ikke klarte å ta igjen Hellner.
PNs oppførsel kan ikke sammenlignes med BDs piruett, som oppsto i intervallstart og med stort forsprang.
PN hånte sine motstandere der og da. Det er en bortskjemt drittunge som skal ta hevn, og gjør narr av sin motstander som har slått ham noen dager før.
Andre sammenligninger blir irrelevante.




 E.A.K (07. mar 2011 16:53) *  IP
Pissprat. Hold kjeft dustetom hvis du ikke har mer en det der å komme med.
Hva er forskjellen om han hadde gått rett i mål? Tror du svensken trodde han kom til å vinne da PN bremset opp før streken?? Fikk han falske forhåpninger?
"åååå, nå bremser honom, kanskje jag kan vinna endnu! Han er jo flera cm från streken."
Medieskapt hysteri, for at enkle sjeler skal få en sjans til å si at de misliker en som er flinkere en seg og som har den egenskapen at han kan backe opp at han er stor i kjeften med resultater!



 Tvilende Tom (07. mar 2011 17:38) *  IP
Jeg glemte å tilføye noe som utfyller bildet av Northug.
I 49700 m. av 5-mila dro han ikke. Umoralsk, feigt og usportslig, eller bare veldig smart?

5-mil med fellesstart er uhyre kjedelig. Tenk hvilken spenning hele tiden med intervallstart! "Kommer han nå, rekker han det, har han falt av, hvor stor er avstanden blitt? osv".
Jeg gjorde andre ting i 2 timer og 3 minutter i går. Dessuten visste jo alle på forhånd, konkurrenter og tilskuere, at PN kom til å vinne. Det var bare et spørsmål om han ville klare å henge på de andre som dro. Og det klarte han. Men dra, det ville han ikke - eller kanskje han ikke klarte det?



 E.A..K (07. mar 2011 18:07) *  IP
Hva er poenget med å konkurrere? Å vinne eller å delta? Han som var taktisk flinkest og sterkest på slutten vant.
Så du setter spørsmåltegn ved om gullet var fortjent? Eller hva vil du frem til?
Diskusjonen om fellestart kontra intervall vil nok dukke opp, men fellesstart er morsomst å se på, i MINE øyne. Det blir mer taktikk og liv, og spennende spurter, kontra det å se en snørrete jævel komme alene inn på stadion, og kanskje vente 1 time før man vet hvem som er vinner. Nå er alt avgjort der og da! Den som ikke hang med, tapte!



 Wilson (07. mar 2011 18:23) *  IP
Tvilende Tom.

Du er passe sneversynt når du klarer å klandre PN fordi han tilpasser taktikken til den konkurranseformen han deltar i.

Har du tenkt den tanken at Hellner, Rikardsson m flere vet at de ikke har spurtevner i det hele tatt sammenlignet med PN og at de derfor prøvde å kjøre han av tidlig. Flere nasjoners løpere prøvde dette og mislyktes.

Burde PN bruke deres løpsopplegg og ødelegge for seg selv?


At PN tar en liten "ert ert" til kaksige svensker må de bare tåle.
Jeg hørte på svensk P4 i går. Torgny Mogren ble spurt om hva han syntes om PN.
Svaret var at PN var redningen for skisporten, vi behøver noen som lager oppmerksomhet, ikke bare kjedelige løpere var svaret.
Og han er så svensk som det går an å bli.



 Dilter (07. mar 2011 18:26) *  IP
Er faktisk enig i at intervallstart er mer spennende, men dessverre så virker denne konkurranseformen å være på vikende front.

Men det er jo bare tull å dra feltet hvis din største styrke ligger i spurten. Veldig smart, spør du meg.



 Ronni (07. mar 2011 18:50) *  IP
Northug er det beste som har skjedd skisporten. Det vi venter på er en utenlandsk rival som er like big og kaksig som Northug. Helst en svenske eller kanskje en tysker eller russer, det ville vært fantastisk for ski-interessen også utenfor Norge.
Intervallstart hører til en forgangen tid, dessverre.



 Enur (07. mar 2011 19:29) *  IP
Tvilende Tom sier han gjorde noe annet i 2 timer og 3 minutter i går, m.a.o. så han bare på de siste 5-6 minuttene av 5-mila!

Allikevel hevder han skråsikkert at Northug bare dro i 300 m av løpet. Det er en sterk påstand når man ikke har sett løpet!!!

Jeg sto et sted ute i løypa hvor løperne passerte hele 12 ganger, og der var Northug flere ganger oppe og dro hele feltet. Og når jeg så hele 5-mila i reprise på TV etterpå, så jeg tvert i mot en Northug denne gang som faktisk var uvanlig offensiv i feltet. Ofte helt eller nesten helt fremme i tet, andre ganger svært aktiv for å tette småluker fra folk som prøvde å stikke av.
Tvilende Tom burde tatt seg tid til å se på dette før han uttaler seg, men da ville jo ikke beskrivelsen passe så godt til den "usportslige, umoralske, feige drittsekken Northug" som Tvilende Tom ynder å kalle ham.

Det eneste jeg kan være enig i, er at intervallstart i 5-mila som oftest gir mer (og ikke minst lengre) spenning enn dagens fellesstarter, men på en annen måte.



 Smilende Sam (07. mar 2011 19:48) *  IP
Saksopplysning; Northugs taktikk er ikke ny. Den har vært brukt av langdistanseløpere i generasjoner. Uten at det har avfødt noen kritikk mot de vinnere som har lykkes med den.

Jeg er den typiske ikke-spurteren og skjønner nå at jeg burde blitt møkksur på de gutta som hang bak meg og ikke ville dra. Istedet skjønte jeg at min sjanse lå i kjøre så jevnt høyt tempo at de stivnet eller i at flere av oss dumme seiginger/ikke-spurtere rykket så mange ganger at de falt av. At jeg skulle blitt sur over at de suverene spurterne ikke alltid hadde en konservativ målgang har ikke slått meg - men jeg får vel gjøre unna en liten forsinket depresjon nå istedet.

Har Northug kun dårlige resultater i intervallstart? Nei. Har han verdenscupseiere i det? Ja. Er han bedre i massestart? Jepp. Burde han skifte taktikk så lenge den virker i det konkurranseformatet han deltar i? Nei, hvorfor det?

Syklister må jo le seg ihjel av hele diskusjonen. Thor Hushovd er altså bare en feig dritt?

Er Northug arrogant? Ja det er han. Vanskelig å si noe annet. Er han hatet av lagkameratene? Niks. Motstanderne? Ja, noen svensker. Ypper han til svenskestrid med vilje ? Ja. Er det i seg selv å håne? Nei. Den nabofeiden lever godt og har gjort det i årevis. Vil anbefale alle å lese de svenske avisene fra dagen etter at Hellner spurtslo ham. Fyrte de opp? Ja, selvsagt - sånn har det alltid vært begge veier. Northug skaper oppmerksomhet og er uvurderlig for skisporten. Når han nå klarer å ta nederlagene noenlunde ok, så synes jeg det er ok at han lager show.

Hadde det vært Canada som lå rett bak så tror jeg ikke Northug hadde skrenset......



 Gunnar Bull (07. mar 2011 21:40) *  IP
Jeg elsker å kødde med folk, og de jeg kjenner best er de jeg kødder mest med. Helt naturlig, og for meg er det et uttrykk for respekt.

Petter og Marcus har bodd sammen i lange perioder, spilt poker og konkurrert mot hverandre kanskje nærmere 50 ganger. De har liksomslåss på TV, og de kjenner hverandre temmelig godt.

Når Marcus sier at "Petter er Petter, jeg ville ikke gjort det men det plager meg heller ikke", så er det jo fascinerende at "Petter-haterne" velger å tro at Marcus ikke snakker sant.

Det er IKKE et uttrykk for respekt.



 007 (07. mar 2011 21:43) *  IP
STOPP HETSINGEN AV PN, DERE. PUNKTUM!


 Smilende Sam (07. mar 2011 22:26) *  IP
Petter vs Hellner har skjedd 96 ganger. 69 ganger har PN vunnet....


 digger (14. aug 2020 23:21) *  IP
Greit å få bekreftet at man er ei dåre!
Spent på unnskyldningen.



 i007 (15. aug 2020 18:47) *  IP
Norges Matti Nykænen.
Trist.

Han bør pause noen år med traktor i Mosvika?



 Aften (16. aug 2020 13:18) *  IP
Heia Petter, du klarer denne og!


 Mot fyllekjøring (16. aug 2020 16:58) *  IP
Bra å heie på en lovbryter som gjentatte ganger har satt andres liv i fare. Gjentatt råkjøring, fyllekjøring og kjøring i narkotikapåvirket tilstand. Her har han heldigvis blitt tatt før han har drept noen, og vi får håpe han får en straff som fortjent.


 Freud (16. aug 2020 18:18) *  IP
KLisjeene står i kø i denne saken:

"Nå må vi slå ring om Petter"
"Dette er et rop om hjelp"
"Nå trenger Petter ro, ikke kritikk"
"Man slår ikke en mann som ligger nede"
"Husk alle de gledene han har gitt oss"
"Han vil alltid være en ski-helt, uansett hva han gjør"
"Apparatet rundt Petter har sviktet"

Non flere og /eller bedre....?



 Gunnar Bull (17. aug 2020 00:23) *  IP
Alle tar vel avstand fra handlingene. Deretter er det en del som fordømmer både handlinger og person, andre mener det er riktig å vise støtte, mens andre igjen ikke bryr seg nevneverdig.

Og så er det noen som fordømmer alle som ikke fordømmer, hva nå som skal oppnås med det.

Og sånn går no dagan.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72