Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg

Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Leif - 06. jun 2023 kl. 17:40 *  IP
LIV + PGA +DP = sant!

Det er nå bekjentgjort at PGA slår seg sammen med både LIV-touren og DPWorld-tour (tidl. ET). Det blir ett selskap under kontroll av et saudi-arabisk investeringsselskap.

Alle rettssaker og tvister mellom PGA og LIV er skrinlagt. Det betyr vel også at QWGR nå kan oppdateres med alle resultatene til LIV-spillerne.

Golfen og etikken har tapt, markedet og pengegrådigheten har vunnet.
 mr.fox (06. jun 2023 19:38) *  IP
Er nok mange spillere som har vært lojale til PGA som føler seg dolket i ryggen nå vil jeg tro


 Tryon (06. jun 2023 21:07) *  IP
Hvs da med de på ET ogPga tour som har overtatt plasser og rangering etc, og Ryder cup. Kan ikke bare brått putte Liv spillere inn foran andre som evt mister plassen igjen uten bråk. Støyen vil fortsette lenge. Hvor mange turneringer ønsker Saudiene nå?


 gjesp (06. jun 2023 23:09) *  IP
LIV er historie og det var nok planen til saudiene hele tiden. De har presset seg til en plass på toppen av proffgolf, de har i realiteten tatt over all proffgolf.

Mange PGA tour spillere er rasende, siste ord er nok ikke sagt Ossie (07. jun 2023 06:13) *  IP
Ja der var jeg ferdig med å se på elitegolf. Hovland & Co kan ta med seg blodmilliardene sine og så skal jeg se på breddegolf fremover. Takk for følget.


 Tryon (07. jun 2023 08:20) *  IP
Nå skal liksom Stenson ha tilbake kapteinsjobben for Ryder Cup (",) , mistet den jo uten grunn, LIV spillere skal betale tilbake sign on fee osv...


 AR (07. jun 2023 10:07) *  IP
Alle vi skulle aldri kjøpt bensin og olje fra arberstatene in the first place. Da hadde de ikke hatt råd til å kjøpe opp golfproduktet internasjonalt.

Det er med andre ord vår egen skyld at det er blitt slik. :-) Safe (07. jun 2023 11:22) *  IP
Med Trump ble USA sitt korrupte system flashet for hele verden.
Det er ikke SÅ stor forskjell på PGA og LIV.
Før vi får en «normal» verden igjen må Trump følge sine advokater i fengsel. Homer (07. jun 2023 13:10) *  IP
En trist dag for golfen. Jeg hadde trodd av PGA skulle ri dette av. LIV har ikke akkurat vært noen suksess. Laber interesse og elendige seertall, ingen sponsorer, negative presseoppslag (stort sett om rettslige tvister, brudd på menneskerettigheter og allerede styrtrike spillere som skryter uhemmet og smakløst av hvor hvor mye penger de har håvet inn). De spillerne som har hatt ryggrad og integritet (McIllroy, Woods, Thomas, Zalatoris og flere andre) står i dag igjen som tapere. Vinneren er et av verdens mest undertrykkende regimer som kutter opp plagsomme journalister med sag. Motbydelig. Leif (07. jun 2023 13:53) *  IP
Enig i alt som er skrevet her, bortsett fra flåset til AR.

Araberne kommer til å dominere mer og mer innen sport. Hva med et samarbeide med FIFA og UEFA for å sponse (les: overta)
Champions League, Europaligaen og fotball-VM? Snart er halvparten PL-lagene eid av araberne. Diamond League i fri-idrett trenger en pengeinnsprøyting. Så overtar de ledelsen av de fire Grand-Slam-turneringene i tennis. Så kommer de inn i de tre store nasjonale idrettene i USA. Deretter starter de sitt eget TV-selskap og kjøper rettighetene til alle populære idretter, globalt Nå er jo Viaplay ledig! Men de holder seg vel unna vinteridretter?

It´s a mad, mad world. Tryon (07. jun 2023 14:02) *  IP
Den arabiske ligaens mål er å bli topp 5 liga.
Ronaldo, Benzema, Messi etc. det begynner å flaske seg.

Sport først, hva kommer så? Ronni (07. jun 2023 14:13) *  IP
Trist.

Alle prinsipper skyves tl side, når profitten er høy nok.
Scenariet til Leif er dessverre meget realistisk. Tryon (07. jun 2023 14:25) *  IP
Greg Norman om et år:

() Per (07. jun 2023 14:28) *  IP
Har aldri helt skjønt hvorfor folk har hyllet PGA og samtidig vært negative til LIV. Pengene på PGA er neppe «renere» enn på LIV. Nesten alle sponsorpenger er grønnvasking, hvitvasking eller hva man kan kalle det. Dette gjelder alle sporter. Jeg er ingen tilhenger av araberne, snarere litt negativ. Samtidig et disse ikke stort verre enn de fleste andre land. De fleste land i verden er «drittland» når det kommer til rettigheter som ytringsfrihet etc. Blir direkte komisk når folk hevder at Tiger Woods og Rory McIlroy har vist ryggrad. Det motsatte er tilfellet, etter min mening. Som sagt forventet jeg at de fleste her inne vender kappen etter vinden, og promoterer de politisk korrekte meningene.


 Seniorgolfer (07. jun 2023 17:19) *  IP
Hvis du ikke er ironisk Per, er det rart at en som ikke eier ryggrad selv, skal uttale seg om å ha ryggrad


 AR (07. jun 2023 18:06) *  IP
Du har helt rett, Per.


 Safe (07. jun 2023 18:21) *  IP
Tryon;
Sport først, hva kommer så?

Media? Religion? Utdanning?

Vi kan også finne opp nye sporter Seniorgolfer (07. jun 2023 20:24) *  IP
Så Asbjørn du er altså enig med Per om at en som sier nei tilnesten 10 milliarder blodpenger, ikke har ryggrad. Give me a break Per (07. jun 2023 21:35) *  IP
Beløpet på 10 milliarder er sannsynligvis et altfor høyt anslag. Men han har nok blitt tilbudt et høyt beløp. Det blir for enkelt å si at han har ryggrad fordi han har «takket» nei til dette. Å motta dette har selvsagt en alternativ kost. Tiger Woods er allerede en av verdens rikeste idrettsutøvere.

Han er en av tre dollarmilliardærer i sport i USA. Man kan si han har til salt i grøten, og vel så det. De to andre er Michael Jorden og LeBron James. Hadde han takket ja til LIV ville han mistet en del andre inntekter. Hva som rent økonomisk hadde lønt seg er ikke godt å si.

Tiger Woods er en av tidenes beste golfspillere. Sin generasjons klart beste. Som menneske har han et heller labert rykte. Han har aldri vært godt likt av de andre spillerne. Og han har vel vært i en skandale eller to. Etter min mening er det lite i oppførselen hans som indikerer at han skal være noe menneskelig forbilde. gjesp (07. jun 2023 22:40) *  IP
Morsomt at de som skrek høyt om at PGA tour hadde monopol, er glad for denne avtalen. NÅ er det faktisk monopol!


 Leif (07. jun 2023 23:50) *  IP
AR skriver i sin redaksjonelle artikkel om denne saken at "money talks". Dette er noe vi alle vet. Forskjellen er at alle andre her (bortsett fra Per) misliker dette, og viser en viss etisk sans og avsky. AR liker det visst, og har ingen moralske problemer.

Selv har jeg sluttet å se på PGA, bortsett fra majors og the Memorial, siden VH var en av favorittene. Jeg liker bedre å se på DPW-touren (ET), der det er lettere å bli kjent med spillerne, der penger spiller en mer underordnet rolle, og spillerne er mer sympatiske og fra flere ulike land. US Open om en uke orker jeg ikke å se, da den i år spilles i California og dit er det 9 timers tidsforskjell.

Som idrett med forbilder og spillere som gir av seg selv er golf på toppnivå (PGA + LIV) tapt for meg. Hver gang jeg ser dem så tenker jeg på de absurde inntektene de har. I forrige hele sesong på PGA tjente nr. 100 på pengelisten (Stephan Jaeger, noen som har hørt om ham?) 1,3 mill. dollar = 13 mill. kroner. Dette kan bare skje i en idrett som er ødelagt av pengebegjær i alle ledd. AR (08. jun 2023 11:18) *  IP
1) Jeg er lei av at du, Leif Osvold, tillegger meg meninger jeg ikke har.

2) At du velger bort US Open fordi det er 9 timer til California er selvsagt ditt valg.

3) Det er også ditt valg å se de nest beste (og ukjente spillere) på DP World Tour.

4) At de beste tjener uforholdsmessig mye mer enn de nest beste for samme arbeidsinnsats er slik det har blitt. Like det eller ikke. Jeg liker det ikke.

Dette blir akkurat på samme måte som de 1 prosent rikeste i USA eier omtrent 90 prosent av formuen i USA. Det er på vei til å bli slik i Norge også hvor blant andre finanshaiene og mathaiene er blitt så rike at de ikke lenger har råd til å bo i Norge på grunn av et fullstendig skattkjørt skattesystem.

Og Støre gjør ikke noe med det!

Alle misliker, til og med Per, at Money talks. Slik er det bare. Da må vi forholde oss til det. Det hjelper ikke å sette seg ned å bli sur fordi man ikke er enig med realitetene.

Man må, dessverre, forholde seg til realitetene.

Pecunia non olet.

Det betyr money does not stink. (money is money, and it doesn't matter if it comes from a distasteful source. (Wikipedia))

Opprinnelse fra keiser Vespasian som svarte sin sønn Titus dette etter at han hadde innført en skatt for bruk av urinaler.

Men det er en annen historie. gjesp (08. jun 2023 15:38) *  IP
Siste ord er ikke sagt i denne saken, det skal fortsatt stemmes over dette og det skal selvsagt undersøkes av myndighetene. Er fortsatt bare et forslag og risken for at det mislykkes er ganske stor


 Seniorgolfer (08. jun 2023 16:22) *  IP
Man skal høre mye før øra detter av. Asbjørn mener du seriøst at milliardærer spm forlater sitt hjemland til fordel for et skatteparadis, gjør det fordi de ikke har råd til å bo i Norge?
Jeg trodde millardærer har faktisk råd til å bo i Norge, men at grådigheten rår og de er så griske at de ikke vil dele noe av rikdommen sin med det fantastiske landet Norge som ga dem muligheten til å bli milliardærer Ossie (08. jun 2023 17:30) *  IP
Full støtte til Leif her nå. Taler med klok stemme om pengegalskapen som rår i PGA/LIV. Får håpe Hovland har nok moral til å forlate det syke sirkuset som blir og flytte hjem.


 Leif (08. jun 2023 17:32) *  IP
AR roter det skikkelig til for seg selv når han blir politisk. Det er avslørende for hans syn det han skriver, og det har flere enn Seniorgolfer forstått. Faktafeil er det også, for det er hverken finanshaier eller mathaier som har flyttet til Sveits.
-----------------------------------
SVAR TIL LEIF FRA AR (redaktør): DET DU SKRIVER ER FEIL!
Når du benekter fakta er det håpløst å diskutere med deg. Slik har det vært i mange år. Nå er det vel like før du trekker deg fra dette forumet igjen?
AR
----------------------------------------
Jo, AR, penger lukter.

Nei, AR, selv om realitetene styrer og det ikke hjelper å bli sur, så er det likevel viktig for både selvfølelsen og moralen å fortelle omverdenen at man hater dette systemet.

Se den geniale tegningen i Aftenposten i dag, på s.3. Men hvem leser Aftenposten på papir? Ossie (08. jun 2023 20:32) *  IP
Man skal høre mye før øra detter av. Asbjørn mener du seriøst at milliardærer spm forlater sitt hjemland til fordel for et skatteparadis, gjør det fordi de ikke har råd til å bo i Norge?
Jeg trodde millardærer har faktisk råd til å bo i Norge, men at grådigheten rår og de er så griske at de ikke vil dele noe av rikdommen sin med det fantastiske landet Norge som ga dem muligheten til å bli milliardærer


Det Seniorgolfer sier! Makan til egoistiske jævler Ossie (08. jun 2023 20:37) *  IP
Jeg har aldri stemt Rødt, men de er det eneste partiet som ikke ønsker etterlønn til politikerne. Respekt! Vi må aldriglemme at politikere på Stortinget kun er der for egen vinning.


 Leif (09. jun 2023 14:32) *  IP
Til AR: jeg har ikke samme anledning som deg til å utstyre et innlegg med redaksjonell hale, så derfor denne korte tilbakemeldingen.

Jeg har skrevet at denne påstanden fra deg er faktisk feil:
"...blant andre finanshaiene og mathaiene er blitt så rike at de ikke lenger har råd til å bo i Norge på grunn av et fullstendig skattkjørt skattesystem".

Det er p.t. ca. 50 milliardærer og mangemillionærer som har meldt flytting til Sveits og andre land (bl.a. Kypros). Hvor mange av disse kommer fra finansbransjen og fra matbransjen? Og hvor mange er kun barn av hovedpersonen som har valgt å bli i Norge. Regner du med golfspilleren Kristoffer Reitan som en "mathai"?

Du skriver også at de "ikke har råd til å bo i Norge", og at det er årsaken til at de flytter. Jeg og alle andre har trodd at det er for å spare skatt at de flytter. Seniorgolfer (09. jun 2023 23:09) *  IP
Ikke slle millardærer er som stakkars norske milliardærer som har i følge Asbjørn så dårlig råd de ikke kan bo i landet som ga dem mulighet til å tjene milliarder: det er definitivt forskjell på folk:
Sadio Mane, a Senegalese soccer star, earns approximately $10.2 million annually. He gave the world a rude awakening after some fans were flabbergasted when they saw him carrying a cracked iPhone 11.

His response was awesome:

"Why would I want ten Ferraris, 20 diamond watches, and two jet planes? I starved, I worked in the fields, played barefoot, and I didn't go to school.

Now I can help people. I prefer to build schools and give poor people food or clothing. I have built schools and a stadium, provide clothes, shoes, and food for people in extreme poverty.

In addition, I give 70 euros per month to all people from a very poor Senegalese region in order to contribute to their family economy.

I do not need to display luxury cars, luxury homes, trips, and even planes. I prefer that my people receive some of what life has given me." Leif (10. jun 2023 13:54) *  IP
Bra eksempel!
Det som alltid forbauser meg og fyller meg med avsky når det gjelder de absurde inntektene i idrett, er den grådigheten det avslører. Mye vil ha mer, ustanselig. Men hva skal de med alle disse pengene? Tørke seg bak med dem? Hvor mange villaer, biler, båter, klokker og andre dyre gjenstander "trenger" de?
De gir sikkert noe til veldedighet, men det er antagelig småpenger i forhold til inntektene fra sporten og sponsorene.

Utøverne vil nok si at den formuen de legger seg opp skal "sikre barnas fremtid". Da forstummer all kritikk, for hva kan være mer edelt enn et slikt formål.

Jeg skulle gjerne ha visst hva vår mann Hovland gjør med de 40 mill. han tjente i forrige uke. Bank, aksjer, investeringer, fond, gaver, innkjøp, boliger. Galle Brutus (14. jun 2023 16:20) *  IP
De fleste vil nok være enige i at det er idiotisk å spørre en person som har hatt god råd hele sitt liv om hvordan det er å være fattig. Rett og slett fordi de ikke er i stand til å sette seg inn i problemstillingene.

Jeg vil tro de fleste vil være enige i at det samme gjaldt den andre veien også. Hvis de fikk tenkt seg om.

Men det gjør de ikke. Kommentarfeltene er fulle av folk som åpenbart aldri har verken skapt eller vedlikeholdt formuer av litt størrelse. Som fordømmer folk som "griske", uten tanke på at formueskatten de må betale, ikke går ut over deres privatøkonomi, men deres investeringsevne.

Så når mange av disse milliardærene flytter til Sveits, så er det neppe fordi de ikke har råd til enda en Ferrari eller et nytt tilbygg på huset sitt.

Men... hvis man kun har mottatt lønn hele livet, er det selvfølgelig umulig å sette seg inn i hvordan "de rike" har det. Så sånn sett er det jo greit.

Men litt selvinnsikt hadde kanskje gjort seg...?

Forresten, bare glem det. Når jeg ser på noen av innleggene her inne så er det nok bare å innse at de fleste heller vil beholde sine fordommer enn å prøve å tenke litt utenfor sin egen hjerneskalle.


 AR (14. jun 2023 16:28) *  IP
Bra, Galle!


 Leif (14. jun 2023 17:12) *  IP
Total avsporing! Dette er en debattside om golf (og penger i golfen) ikke om norsk skattepolitikk eller flyttinger til Sveits. AR bragte dette inn i sitt innlegg 8.juni. Det har ikke noe her å gjøre.

Både Galle og AR bes holde seg til hva som skjer i golfverdenen, etter de siste nyhetene. Politiske og skattemessige forhold generelt har ikke noe på en debattside om golf å gjøre. Tryon (14. jun 2023 17:35) *  IP
Skulle nesten tro du fikk betalt for å skrive,Leif !


 Ossie (14. jun 2023 21:00) *  IP
Man får håpe at milliardærene trives i Sveits da. Penger er ikke alt sies det.


 Homer (15. jun 2023 09:07) *  IP
Hva skjer videre nå.

LIV vil etter alle solemerker bli avviklet etter neste sesong og golfen vil fortsette under PGA paraplyen, hvor nå araberne har kontrollen. Målet var nok hele tiden å ta over denne lukrative merkevaren og så vidt jeg har forstått ble sammenslåingen tvunget frem fordi PGA ikke hadde råd til å finansiere evigvarende rettslige prosesser mot LIV, med uklart utfall. Noen av LIV ideene, slik som lagkonkurransene blir sikkert inkorporert på PGA touren. Tryon (15. jun 2023 09:25) *  IP
Monahan syk- overlater sine plikter på ubestemt tid.
Her skjer det mye i kulissene. Seniorgolfer (16. jun 2023 14:54) *  IP
Her er visst mange med enorm selvinnsikt Galle;-) kjekt å uttale seg om andre du har null kjennskap til…
Greed is good sies d i Filmen Wall Steet. Noen idoliserer grådiget slik du eller og Asbjørn gjør….
I finland har de de ordtak om det som er en av menneskehetens 7 dødsynder:- nemlig - grådighetens belønning er promp.
Ikke vet jeg det er ikke godt å si hvor mange kriger, uvennskap, krangler konflikter og all annen masse farnskap hadde vært unngått hadde det ikke vært for grådighet.
Liv handler om grådighet, de som lar seg prostituere til å støtte en stat som finansierte 9/11, handler om grådighet, når pga ev også lar seg kjøpe, handlet det om grådighet. Og disse stakkars millionærene som i følge Asbjørn ikke har råd til å bo i Norge - de flytter pga grådighet. Mye vil ha mer, og fanden vil hs fler sa mammaen min Leif (16. jun 2023 15:16) *  IP
Bra innlegg, Seniorgolfer! Greed is evil.

Kan du fortelle meg hva de skal med alle disse pengene, de idrettsutøverne vi beundrer i ulike idretter? Hva bruker de alle sine titalls og hundretalls millioner til? Sikre alderdom og barn, når man er 25 år?

Mange vil sikkert si at det er jo andre som er villig til å betale dem så mye, så hvorfor skal de si nei? Mitt svar er at når noen vil betale meg 40 mill. for å ha slått på en golfball i fire dager, så er det så umoralsk, grotesk og sykt at jeg ville ha nektet å ta imot. Tryon (22. jun 2023 19:33) *  IP
Nå tar de over fotballen også ref Janne Carragher. Hva er Evil? Å tjene 100 mill eller 1000 mill? Britene har mistet verdensherredømmet og Commonwealth. Er det siste bastion for britene som faller nå? Premier League Hva driver egentlig debatten. Araberfrykt altså rasisme? Eller kapitalismefrykt? Det siste fungerte i mine øyne helt fint men alt har kanskje en ende? Ps. Er ikke radikal og ikke antikapitalist.


 gjesp (11. jul 2023 22:42) *  IP
bye bye Greg


 Galle Brutus (22. jul 2023 10:02) *  IP
Ref: Seniorgolfer 16. juni
Må innrømme at jeg knapt kan huske å ha sett noen skyte seg selv i foten så til de grader. Well put, my friend. Tryon (21. aug 2023 13:19) *  IP
Ref dagens overskrift:

Saudi-Arabia beskyldes for massedrap på migranter: − Barn blant de drepte.

Kan penger i kassen rettferdiggjøre dette for bla golf og fotball? Hvorfor er ikke Saudiene og andre araberstater sanksjonert mer på nivå med russerne om dette er gjengs. Hvor går grensen liksom..Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
AnnonserANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72