Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg

Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  


Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 TV fan - 04. apr 2020 kl. 10:40 *  IP
Baneforhold

Kan vi få inn rapporter om bane forhold? Moss og Rygge, Borre, Kjekstad, Gamle Fredrikstad, Tyrifjord, Holtsmark for å nevne noen som allerede er åpnet eller åpner i påske uken. Greener? Ruller de bra? Er koppen forseglet?
 Sr (05. apr 2020 17:25) *  IP
Spilte Borre i dag, meget bra forhold med tanke på årstiden.
Fairwayer fine, bra med gress og lite fuktighet.
Hopper litt på noen greener, men alt i alt en meget god start på sesongen.

De har plassert ett plastrør rundt flagget ned i koppen så ballen faller ned ca med sin egen størrelse. Ingen problem med å ta opp ballen uten å være nær stangen. En meget bra løsning og mye bedre enn å heve koppen osv... Gulltann (06. apr 2020 10:19) *  IP
Enig med Sr. Bl a Drøbak har hevet koppen slik at å treffe koppen regnes som om å ha senket. Helt idiotisk sammenlignet med løsningen til Borre, og jeg håper andre baner tar til vettet og gjør som bl a Borre.


 Roger (06. apr 2020 13:37) *  IP
Gamle Fredrikstad helt Ok stand. Sett den bedre på denne årstiden, men alltid hyggelig å besøke på våren. Elegant løsning a la Borre mtp å unngå at man graver etter ballen i hullet.

Moss og Rygge kjører visstnok også Drøbak-løsningen. t (07. apr 2020 21:04) *  IP
Kjekstad, meget bra greener for årstiden. Raskt og ikke mange ujevnhetene. Gamle Fredrikstad-løsning slik at ballen bare faller 2 cm under hullkanten, men med normal hole-out


 Øyvind Reinertsen (07. apr 2020 22:08) *  IP
Spilte Nes GK i dag. Tørt og fint. Jevne fine greener. Helt klart av de bedre jeg har spilt på i Norge i år. En uke eller to med varme, så blir det helt topp! Anbefales!


 bob (08. apr 2020 16:22) *  IP
Gml Fredrikstad kostet 575kr i helgen, det er den ikke verdt.


 Øyvind Reinertsen (08. apr 2020 20:33) *  IP
@bob Forbeholder meg retten til å være uenig. Spilte GF lørdag og skal ned igjen denne lørdagen. Ja, greenene var skjært, men det var fortsatt ganske ærlig rull. Foruten greenene var det jo bra? Vi er i april. Pengene de får inn nå er jo sårt tiltrengt i disse virustider. Unner GF hver eneste krone, men du har selvsagt lov til å være uenig...


 TV fan (08. apr 2020 21:27) *  IP
All greenfee opptil 500 og deromkring er vel innafor; Men 700 på stappfulle Hauger i påsken er muligens i overkant?


 Gunnar Bull (08. apr 2020 21:49) *  IP
Støtter evigunge Reinertsen her. Vi må ikke se på alt som forretning. Alle pengene som kommer inn i kassa til golfklubbene går stort sett til vedlikehold og daglig drift.

Banene trenger alle inntekter de kan få inn, og så lenge det er stapp fullt overalt synes jeg de skal få ta en smule "overpris", ihvertfall sett i forhold til kvaliteten. Sr (09. apr 2020 15:42) *  IP
Øyvind Reinertsen (07. apr 2020 22:08) * IP
Spilte Nes GK i dag. Tørt og fint. Jevne fine greener. Helt klart av de bedre jeg har spilt på i Norge i år. En uke eller to med varme, så blir det helt topp! Anbefales

Øyvind: kan du si noe om hvordan hullkopper de har på Nes?
Borre løsning eller Moss & Evje? Gunnar Bull (09. apr 2020 18:46) *  IP
Jeg spilte Nes i dag. Hullkoppene er ala Moss og Evje, jeg hørte forresten rykter om at Borre-løsningen var forbudt, så det blir nok bare en løsning i nærmeste fremtid.

Nes var helt ok, men greenene er etter min mening ikke i nærheten av Moss og Evje sine. Øyvind Reinertsen (10. apr 2020 11:15) *  IP
Spilte Hauger på Skjærtorsdag. Banen er vindutsatt på dager som i går og en tøff test for de fleste. Forholdene var bra! Ganske grønt allerede og greenene rullet brukbart, men gresset på greenene er skjært så de blir nok snart mye bedre.

Koronaløsningen var heva kopp, så ballen ikke fant veien ned i koppen. Jeg liker de løsningene hvor ballen faller litt ned i hullet bedre, men alt i alt må jeg si at banen p.t. er verdt pengene!

Mulig dette er et vepsebol, men kunne man ikke på¨Hauger vurdert å sette opp banen litt enklere på hull 13 og 15? Kanskje etablere 58 i stedet for 59 som "gult" utslag og sette teestedene 40-50 meter frem på disse hullene? jeg er på ingen måte langtslående, men likevel. På hull 13 hadde jeg i motvinden 90 meter til pinnen på slag 3, og på 15 hadde jeg 44 meter. Om sommeren med medvind er det mulig å nå opp, men... AR (10. apr 2020 11:32) *  IP
Dette tok jeg opp allerede da banen ble bygd, men ble ikke hørt.

13 og 15 er greie hull for eliten som slår 300 meter lange driver. Men for "vanlige herrespillere" blir dette i praksis to par 5 hull.

For øvrig er det bra at så mange baner er åpne med såpass gode forhold allerede 10. april. Det er rundt tre uker tidligere enn vanlig for mange baners vedkommende. Øyvind Reinertsen (10. apr 2020 11:51) *  IP
Når vi gikk ut på hull 13 sa jeg til min spillepartner at nå er det 4 par 5 hull på rad:) Målet er å spille de på under 20 slag til sammen...


 Sonicsæ (10. apr 2020 19:36) *  IP
Holtsmark med knall åpning-imponert over jobben til Mads m crew. Har problem med se noen som er bedre....


 Birdie (11. apr 2020 11:47) *  IP
Har noen vært og tittet på Haga i det siste? Den banen er jo aldri tidlig åpen, men nå ser den helt håpløs ut. Mange baner i området er langt bedre og flere åpen allerede. Noen som vet hva som «forgår» der borte?


 AR (11. apr 2020 11:55) *  IP
Etter det jeg vet ser det lovende ut på Haga. Dukene på greenene har hatt fin virkning på gresset. Alle baner er brune i begynneslen av april. Eller hvite - vanligvis.

Dette skriver Haga på sin hjemmeside:

"Vi har allerede tatt av vårdukene på alle greenene, rullet og klippet greenene for første gang i år, og vil i løpet av påsken legge dukene tilbake igjen. Teestedene er luftet og dresset og fairways er rullet og luftet (se bilde under).

Det ser utfor at banen stort sett har klart vinteren greit med et par unntak; greenene på Blå 2 og 6, sistnevnte har fått noe soppangrep mens førstnevnte fikk noe isskader. Vi jobber mot å få disse spillbare til åpning.

Banemannskapene har begynt å ta i bruk et nytt baneoppfølgingssystem, TurfCloud, som vil gi oss en bedre og digital oppfølging av arbeidsoppgaver og tiltak som gjøres på banen. TurfCloud vil også være systemet som brukes i forbindelse med planlagt droneflyving." Birdie (11. apr 2020 15:43) *  IP
Takk for svar, AR. Enig at man ikke kan forvente at baner er grønne og fine i starten av April, men det har vært en spesiell vinter og de fleste baner i omegn er i langt bedre stand. En ting er at gresset er brunt, men det er store partier (var og sjekket med mine egne øyne) uten gressvekst på FW, store brune partier. Gresset på parkeringsplassen (og i roughen) har jo kommet mye lenger, noe som virker helt ulogisk! Slik jeg husker det var det sånn i fjor også. Har de valgt seg en spesielt vanskelig gresstype på FW?


 Øyvind Reinertsen (11. apr 2020 15:48) *  IP
Spilte Kjekstad i dag. Veldig gode greener! Raske, jevne og tok godt i mot innspill. Klart de beste greenene jeg har spilt så langt i Koronatiden. Kjekstad kjører løsning med et rør nede i koppen. Det gir jo en mye bedre putteopplevelse enn hevet kopp. Fairwayene er jo ikke grønne enda, men ballplassering fikser det meste. Anbefales!

Svar til @Sr
Nes har valgt løsning med løst rør nede i koppen som stikker 4 cm over hullkanten. Wilson (11. apr 2020 18:28) *  IP
Gresset blir ikke grønt før varmen kommer. Alt gress blir litt grått når det er såpass kaldt.
Nå kommer regnet her på Østlandet og deretter varmen. Da blir det kjapt grønt Gulltann (12. apr 2020 16:32) *  IP
Drøbak er i meget bra stand til å være så tidlig. Grønne fairwayer hvor det ikke er behov for ballplassering og jevne, fine og relativt raske og grønne greener. Det eneste negative er at det naturlig nok ikke er noe rough ennå og jeg håper de går over fra de hevete hullkoppene til den løsningen hvor ballen faktisk faller noen centimeter ned i hullet.


 AR (12. apr 2020 18:01) *  IP
Spilte Kjekstad i dag. Meget gode forhold. Greenene var nyklipte og raske. Det nye klubbhuset er flott.


 Skogen (14. apr 2020 18:00) *  IP
Birdie,
Gresset på Haga og Bogstad gror lite med minus grader om natten, ta en titt på bjerka ved Haga eller Bogstad så ser du ikke tegn til "museører"ennå. Når varmen nå kommer, vil bjerk og gress gro, og da får vi sikkert baneåpninger i første delen av mai. t (14. apr 2020 22:05) *  IP
Land gk: Fine forhold til april å være!


 Gunnar Bull (15. apr 2020 00:13) *  IP
Sjø gk: Bra til å være april, men veldig fuktig.

(Sorry, klarte ikke dy meg) t (15. apr 2020 09:01) *  IP
Bare si fra hvis det er uinteressant med banerapporter Gunnar Bull. Skulle ønske folk var mye flinkere til å skrive banerapporter - nyttig å vite hvis man vurderer å spille en bane. Det er for meg hva et golfdebattforum er til for. Og hvis du vurderer å spille vakre Randsfjorden golfbane. Ikke nøl, reis! At forholdene er gode for april er vel uansett greit å bemerke? Gresset vokser jo ikke som i juli.


 A, Bergan (15. apr 2020 09:23) *  IP
Norsjø Golfklubb leverer allerede svært god gresskvalitet uten vinterskader, da spesielt på greenene foruten vintergreen på hull 2. Majestetiske omgivelser med våren som begynner å ta tak samtidig som fjell i horisonten er snøkledd. Anbefales!


 Birdie (15. apr 2020 12:28) *  IP
@Skogen

Du har helt sikkert rett- men det forklarer ikke hvorfor rough og omkringliggende områder samt «konkurrerende» baner som Kjelstad, Hauger, Holtsmark m.m. er kommet mye lenger.
Greenene ser dog bedre ut, og kan være blir veldig fine nå som de får flere uker med varme og ro. Kjakan (17. apr 2020 16:45) *  IP
Nå har Hauger hull hvor ballen såvidt detter nedi, så nå kan det spilles handicaptellende runder der også, ifølge golfforbundet idag.


 gjesp (19. apr 2020 15:32) *  IP
Noen som har fersk rapport fra Tyrifjord og Holtsmark?


 TV fan (19. apr 2020 17:06) *  IP
Har spilt Tyrifjord. Gode forhold med kurante greener og relativt greie fairways. Ballen dupper 1-2 cm ned i koppen. Driving rangen er ikke åpen for oppvarming før banespill (åpen kun hvis du skal bare trene). Ingen matte utslag. Vel verdt turen og 650 greenfee er konkurransedyktig i østlands område for tiden.


 Gunnar Bull (19. apr 2020 20:11) *  IP
Prisen bestemmes av etterspørselen, verken mer eller mindre.


 gjesp (19. apr 2020 20:25) *  IP
Takk for svar TV fan. Tyrifjord har en bra modell for prissetting, det går an å spille til lavere pris, men også høyere om du velger å spille i prime time.


 Knut (20. apr 2020 22:32) *  IP
Kongsvingers åpner fredag fk kl 10:00. Grønne fairways og greener, velkommen!


 Gulltann (22. apr 2020 19:58) *  IP
Da har Drøbak fått den løsningen hvor ballen faller ned noen centimeter i hullet og dermed er det fullverdig golf.
I tillegg er fairwayer og greener i fantastisk stand til å være så tidlig. Eneste"negative" er at det er litt tørt og at roughen ikke har fått vokst seg til ennå.Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser


ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72