Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg

Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  


Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 KGP - 27. mar 2020 kl. 08:44 *  IP
NGFs passivitet

I disse vanskelige tider er det urovekkende stille fra president og generalsekretær i NGF. NGFs inntekter er mer eller mindre sikret. I Sverige har de laget gode retningslinjer både for selskapsspill og klubbturneringer.

Det første man burde gjøre var å utrede om golf vil øke smittefaren i samfunnet eller ei. Hvis resultatet er at golf IKKE øker smittefaren burde man umiddelbart tillate åpning av golfbaner. Passiviteten til NGF er skremmende, men dessverre forventet.

R&A har laget retningslinjer for modifisering av noen golfregler i forbindelse med koronaviruset.
 Øyvind Reinertsen (27. mar 2020 08:56) *  IP
Andre idretters interesseorganisasjoner jobber aktivt med å tilrettelegge for trening slik at utøverne kan opprettholde et visst nivå til krisen går over. Hva gjør NGF? Anbefaler stenging av alle anlegg for at golferne skal opptre solidarisk med resten av samfunnet?

100 % enig med @KGP her. golfdude (27. mar 2020 09:19) *  IP
På mandag var det bare Portugal, Sverige og England som hadde åpne baner. Nå er det stengt i England. Sverige har nå valgt en helt annen strategi for å bekjempe korona. Jeg vil tro NIF og NGF jobber i bakgrunnen selv om de ikke kommer ut med så mye informasjon. Det enkleste er å stenge for så å diskutere hva man gjør. Det er i dag ikke lov til å løpe rundt med kart i skogen. Løper du uten kart er det lov. Så anbefalingen fra NIF dekker mange idretter og treffer kanskje ikke like riktig på alle.

Jeg tror og håper NGF jobber med en løsning. NGF er heller ikke tjent med at golfnorge går konkurs. gjesp (27. mar 2020 09:34) *  IP
R&A har laget modifiseringer i reglene i tilfelle det er land som har åpne golfbaner. Det betyr ikke at de anbefaler å holde banene åpne. De ber golfere/klubber og baner om å følge nasjonale råd.

Sverige er snart eneste land i Europa som har åpne baner, hvilket må bety at NGF gjør det som nesten alle andre gjør. Som forventet. KGP (27. mar 2020 09:44) *  IP
Her var det mye rare argumenter og påstander. At det ikke er lov å løpe med kart i skogen virker rart når orienteringsforbundet sier det motsatte

http://www.orientering.no/media/filer_public/a5/13/a513892f-c691-4cdc-af76-855683ae7626/2020_ultimo_mars_aktivitetsinfo_til_klubbene_i_disse_smitteverntider.pdf
 gjesp (27. mar 2020 09:50) *  IP
https://www.randa.org/News/2020/03/COVID-19-update-for-golfers-and-golf-facilities

UK and Ireland

In light of the on-going COVID-19 pandemic, we are advising golfers and golf facilities that they should follow the instructions issued by their national associations in England, Ireland, Scotland and Wales:

England Golf
GUI / IGLU
Scottish Golf
Wales Golf

For advice on greenkeeping, please contact BIGGA

For advice for golf course managers, please contact GCMA

Rest of the world (outside of USA and Mexico)

Please follow the advice issued by your government and national association in relation to the COVID-19 pandemic. golfdude (27. mar 2020 10:06) *  IP
KGP, takk for oppklaring!


 Øyvind Reinertsen (27. mar 2020 11:35) *  IP
@KGP Meget interessant å lese skrivet fra orienteringsforbundet. Det var ganske andre og mye mer konstruktive toner enn de vi ser fra vårt forbund.


 Luude (27. mar 2020 14:59) *  IP
Når man referer til andre land må man og ta hensyn til de generelle reglene i det landet. i UK skal man som hovedregel holde seg hjemme men man kan gå ut å trene. Mer en 2 personer samlet som ikke er fra samme husholdning er ikke lov. Felles arealer som lekeplasser og parker er stengt


 Rettikoppen (28. mar 2020 09:03) *  IP
Alle baner stengt og Ingen aktivitet i klubbene da kan det vel ikke være vel ikke være mye å gjøre hos NGF på Ullevål Stadion. Kan hende det jobbes med tiltak for å redusere kostnader, men foreløpig ingen info om dette.
Snart skal klubbene betale inn ca 400.- for hvert medlem til NGF. Dette kan bli krevende både for de klubbene som kunne hatt åpent og ikke minst hvis banene blir stengt langt utover sommeren. Hva tenker NGF om klubbenes bidrag til å holde hele administrasjonen i NGF i arbeid når all aktivitet er satt på vent?
Mange andre forbund i NIF har tatt grep. Hvorfor er NGF så passive? Nils Klim (28. mar 2020 18:00) *  IP
Ngf har permittert 15 årsverk.


 gjesp (28. mar 2020 18:25) *  IP
fakta....zzz


 Rudolf (28. mar 2020 22:36) *  IP
Melding fra NGF 27. mars:

NGF PERMITTERER
Norges Golfforbund har sendt ut permitteringsvarsel til en stor del av sine ansatte. Noen vil bli permittert 100 % og andre fra 40-70 %, totalt vil bemanningen reduseres med 15 årsverk og det får selvfølgelig merkbare konsekvenser. Ikke alle ønsker om bistand kan imøtekommes og det vil kunne ta lengre tid før man får svar på sine henvendelser. Dilter (29. mar 2020 13:43) *  IP
Det ser ut til at NGF forventer en større inntektssvikt. Kanskje de forventer at klubbene venter med å betale sitt bidrag?

Rart at det ikke ble gitt noen begrunnelse for permitteringene, men så har jo aldri kommunikasjon vært forbundets sterke side. ??? (30. mar 2020 16:05) *  IP
Mer eller mindre alle «store» forbund har permittert. Ingen begrunnelse er gitt fra nsf eller andre forbund. Klart d har med penger og arbeidsoppgaver å gjøre.


 Øyvind Reinertsen (31. mar 2020 13:04) *  IP
Noe av det merkeligste er vel egentlig at det faktisk er hele 27 årsverk i golfforbundet. Det må da være langt i overkant av hva som er nødvendig. Det kan da ikke være stort mer enn 1000 aktive golfspillere i dette landet? I tillegg har vi klubbene som ivaretar det meste ovenfor spillerne lokalt.

Har lurt på dette i mange år, så hva er de driver med hele tiden alle 27? Tok meg for moroskyld tiden til å finne alle stillingstitlene de opererer med i NGF. Det var et interessant eksperiment...

Fysioterapeut/Fysisk trener, Innholdsansvarlig, Økonomikonsulent, Team Norway Region, Økonomisjef, Prosjektleder, Avdelingsleder bredde og utvikling,Team Norway Coach, Inkluderingskonsulent, Team Norway Coach, Team Norway Coach, Avdelingsleder klubbservice, Markedskonsulent, Support- og utdanningskonsulent GolfBox, Spesialrådgiver golfens samfunnsverdi, IT-ansvarlig, Anleggssjef, Team Norway Head Coach, Turneringskonsulent, Assisterende generalsekretær, Trenerutvikler, Trenerutvikler, Avdelingsleder turnering og arrangement, Spill- og dommerkonsulent, Kommunikasjonssjef / avdelingsleder, Generalsekretær / Avdelingsleder stab, Trenerutviklingsansvarlig, Toppidrettssjef / avdelingsleder Okken Bom (31. mar 2020 13:14) *  IP
Må jo ha en Trenerutviklingsansvarlig som kan være ansvarlig for Trenerutviklerene? Ellers så roter vel Trenerutviklerene til hele utviklingen til trenerene?


 Øyvind Reinertsen (31. mar 2020 13:26) *  IP
@OkkenBom Det kunne nok fort ha skjedd ja!, men nå er det heldigvis ivaretatt...


 Rettikoppen (31. mar 2020 14:39) *  IP
Hvis det stemmer at det bare er 1000 aktive golfere så betyr det at det er nesten 95000 golfere som ser på seg som ikkeaktive og kanskje heller ikke trenger mye av det NGF tilbyr for å kunne spille en hyggelig runde golf på en hyggelig bane.


 AR (31. mar 2020 15:21) *  IP
Der mange år siden vi her på Golfsiden tok opp temaet antall golfspillere og antall medlemskap. Her er det tusenvis av multiple medlemskap. Hvis vi tar med alle de tusen som ikke spiller golf, men som er medlemmer, faller tallet enda mer. Tar vi bort de som er på golfanlegg under 5 ganger i året, går det med mange tusen der også.

Mitt tips er at vi kan være rundt halvparten av det tallet som oppgis som medlemskap i NGFs lister etter å ha skrelt bort de ovenfor nevnte elementene.Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser


ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72