Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg

Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  


Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Rudolf - 13. mar 2020 kl. 13:52 *  IP
Corona = sponsor-krise for golfen?

Landet og næringslivet er i krise på grunn av corona-viruset. Dette vil føre til store kutt i bedriftenes sponsor-budsjetter. Hvordan rammer dette norsk golf? På Bogstad reiser OGKs kjempedyre og tungt belånte nye klubbhus seg til sesongen. Store sponsor-inntekter var kalkulert inn i byggebudsjettet. Hvor mye ekstra kontingent blir det på hvert medlem? Antar at liknende problemstillinger diskuteres også andre steder i Golf-Norge?
 Enur (13. mar 2020 14:05) *  IP
Vil nok kunne ramme hele Idretts-Norge dette, ikke bare golfen.


 AR (13. mar 2020 14:36) *  IP
Vedrørende Oslo GKs nye klubbhus er det ikke riktig det du skriver. Finansieringen av klubbhuset er på plass uten at den blir skadelidende av corona-viruset.

Jeg har snakket med daglig leder Niels Vik om dette. En ting er klart. Driften må betjene den gjelden som er tatt opp. Dette innebærer ikke økt kontingent pga viruset. Vik er tydelig på at man, hvis det blir aktuelt, først skal se på kostnadssiden før man går til det skritt å øke kontingenten ut over de rammer som allerede er bestemt.

Kanskje sponsormarkedet blir tøffere etter corona-virusets inntreden på arenaen. Det vil tiden vise. Rudolf (13. mar 2020 15:11) *  IP
Styret står fritt til å øke kontingenten, om nødvendig, det bestemmer ikke administrasjonen. Over tid blir en sponsor-tørke merkbar for den totale driften og gjeldsbetjeningen når den økonomiske strikken er tøyd til bristepunktet pga kostbart bygg. OGK har alltid satset stort på sponsing, blant annet med lukkede bedriftsdager på banen etc. Sponsorer som Norwegian, Wilhelmsen, SEB og DnB har nok annet enn golf å bruke penger på denne våren.


 Nils Klim (13. mar 2020 22:35) *  IP
Styret i en golfklubb står ikke fritt til å øke medlemskontingenten. Det er det kun årsmøte som kan gjøre.


 Roger (14. mar 2020 09:46) *  IP
Litt off topic men hva tror dere om baneåpninger og spill om et par mnd om dette vedvarer ?

1. Får banene tak i banemannskap som kan sette i stand banen?
2. Får klubbene lov til å tillate spill ? Golf bør i teorien være ganske antismittevennlig som utendørs aktivitet med god avstand mellom spillere på store arealer... Gulltann (14. mar 2020 10:12) *  IP
Roger, jeg håper og tror ikke hysteriet går så langt at golfbanene blir pålagt å stenge, men man vet aldri når regjering/storting hastevedtar ting mest for å fremstå handlekraftige.
Skulle myndighetene nedlegge forbud mot golf, burde de jo nedlegge forbud mot all unødvendig utendørs opphold. Gulltann (14. mar 2020 10:14) *  IP
Og med mindre store deler av befolkningen blir pålagt karantene bør jo mesteparten av de vanlige banemannskapene kunne jobbe.


 gjesp (14. mar 2020 10:32) *  IP
"Norges Golfforbund anbefaler at det på grunn av koronaviruset ikke gjennomføres noen idrettslig aktivitet på bane, driving range og simulatorer fram til og med 26. mars.

Dette begrunnes ikke bare i smittefare for utøvere og/eller ansatte eller andre som tilrettelegger for aktivitet, men også i solidaritet med alle omkring oss og at golfen skal være med å tydeliggjøre alvoret i situasjonen og de beslutninger som er fattet av overordnede myndigheter."

Tror nok det blir en stund til golfsesongen nå :( digger (14. mar 2020 15:46) *  IP
Man skal ta situasjonen på alvor, men dette er jo panisk hysteri!
Skal man i solidaritet avstå fra å ta seg en joggetur også?

Det er jo nettopp når ting virker urimelig at folk begynner å drite i anbefalinger og «forbud». Retep (14. mar 2020 22:15) *  IP
Faktisk litt galskap. Gikk på ski i Sørkedalen i dag, har aldri sett så mange mennesker der, sikkert 1000 biler. Nærmest kø oppover. temmelig høy smittefare men tillatt. Pussig da at man ikke skal kunne gå en runde. Og banemannskapene er vel heller ikke utsatt. Kanskje litt folk i proshoppen, men da kan du like gjerne stenge alle butikker
 Wilson (14. mar 2020 22:33) *  IP
Mange baner har arbeidere fra Polen.
Ikke sikkert de får reise inn til Norge.
Kan bli en meget spesiell sesong. Dilter (15. mar 2020 15:38) *  IP
Wilson har et godt poeng.
Kjenner ingen polske banearbeidere, men mange andre polakker har reist hjem for sikkerhets skyld. digger (17. mar 2020 10:29) *  IP
Mange baner har lenge hatt åpen med vintergreener og ikke noe som helst banearbeid. Hvorfor skal ikke i det minste det kunne fortsette litt til. Forby gjerne å spille sammen, men tillat da å gå mutters alene å trene.


 Homer (18. mar 2020 14:39) *  IP
Merkelig å stenge baner for vanlig selskapsspill. Skulle tro alle aktiviteter som kan tjene som en distraksjon fra denne vanskelige situasjonen burde ønskes velkommen. En golfbane er vel det stedet hvor sjansene for smittespredning er aller minst. Mye tøysete symbolpolitikk som begynner å nærme seg hysteri.


 Enur (18. mar 2020 17:15) *  IP
https://www.golfforbundet.no/ngf-nytt/ngf-anbefaler-alle-klubber-a-stoppe-all-idrettslig-aktivitet

https://www.golfforbundet.no/ngf-nytt/hvorfor-ber-ngf-om-at-golfbanen-stenges AR (18. mar 2020 17:37) *  IP
Her kan du lese hva dansker svensker og nordmenn mener fra forbundshold:

https://golfsiden.no/CoronaNSD180320.html Fant (18. mar 2020 22:10) *  IP
Man kan spørre seg selv veldig enkelt:
Hva hindrer smitten mest? At banene er åpen, eller at banene er stengt?

Det er ikke så vanskelig. Vent med golfingen, ikke bare tenk på penger (griske baneeier-idioter),bli med på dugnaden og så vil banene åpne når tiden er der. ??? (18. mar 2020 22:15) *  IP
Overrasket over at man glemmer helheten. Klart at det er en utfordring også med golfbanene med måten man vanligvis oppfører seg. Jeg er innom proshopen, drivingrangen, toalettet og kafeteria. Dette er sårbare plasser. D man kan gjøre er å gjøre disse områdene mer og mindre utilgjengelige og sterile.

Spill på banen der folk ikke kjører bil sammen med noen og holder seg unna folk er sannsynligvis uproblematisk. I dag er d kun små grupper som går sammen i skogen på tur. 1-5 personer med god avstand mellom hverandre. Det er også uproblematisk. Derimot kan det være det hvis man setter seg ned på rasteplassene uten god avstand.Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
AnnonserANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72