Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg

Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  


Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 i007 - 31. okt 2019 kl. 19:31 *  IP
Bra tips?

Don’t analyze your swing, or think about it while swinging.
 AR (31. okt 2019 22:58) *  IP
Det er sjelden at svingen går av seg selv. Et par påminnelser like før svingen starter er ofte en god løsning for å få et godt slag. Påminnelser som du vet at er til hjelp for deg.


 Bobby (01. nov 2019 15:06) *  IP
Et meget godt tips.
Husk at en golfsving tar ca. 1 sekund, fra køllen forlater bakken til den treffer ballen. På den tiden er det "tusen detaljer" å passe på, i tillegg til alle detaljer med oppstillingen. Det er nytteløst å endre på svingen under selve utførelsen av den. Derfor må det meste (alt?) av denne handlingen være innpodet. Full prøvesving er bortkastet. Gunnar Bull (01. nov 2019 16:44) *  IP
I år har jeg nesten alltid tatt to prøvesvinger, en for å få opp fokus og en med mer eller mindre full kraft.

Det viktigste er å ha en rutine man stoler på. Det finnes neppe noen standardsvar på hva som er "riktig", da dette er veldig individuelt.

Så - enig med AR :-) i007 (01. nov 2019 18:46) *  IP
Kommer det en sterk uro før en putt så er gjerne fokuset å holde ekstra løst på grepet gjennom hele puttingstroket.

Tipset minner om et Putin-tips til amerikanske golfere.

Enig med GB. Bobby (01. nov 2019 20:23) *  IP
GB, det er ikke bra for kroppen å gjøre en prøvesving med full kraft. Å slå i løse luften er en stor påkjenning for ryggen.


 digger (01. nov 2019 21:03) *  IP
Hele svingen er jo ikke som en nys, hvor du i et brøkdel av et sekund er helt «borte».
Du tenker jo på noooe, og forhåpentligvis ikke nabokjerringa el.
Du har vel en rutine eller arbeidsoppgave som innleder svingen og kanskje første del av takeaway’en?
At det så etter et visst punkt går på inntrent bevegelse er jeg enig i, men ikke at man ikke tenker i løpet av svingen i det hele tatt. Bobby (01. nov 2019 21:40) *  IP
Man rekker ikke å tenke i løpet av et sekund. Det er en illusjon.


 i007 (01. nov 2019 22:22) *  IP
Er selvtilliten dalende og din rette drive plutselig er blitt megaslice så tenker man hele svingen på å unngå å komme over toppen.

Bobby prater tull! Nick (01. nov 2019 23:30) *  IP
Bobby.
Jeg vet ikke hvilke erfaringer du har med prøvesving med full kraft, men min erfaring med en rutine som jeg har benyttet gjennom over 40 år, er , en rolig halvsving etterfulgt av en full sving med «full kraft». Dette kan jeg gjøre både en og to og tre ganger til jeg finner den riktige bevegelsen.
Har aldri hatt noe problem med ryggen.
Jeg tror muligens du slår i stedet for å svinge.


 Revisor'n (02. nov 2019 07:21) *  IP
Nick.
Så det er du som lager kø på banen....
Å se på amatører som tar ørten prøvesvinger, før et elendig slag er bare frustrerende.
Det burde være hcp-grenser for antall prøvesvinger det er lov å slå! Gunnar Bull (02. nov 2019 09:49) *  IP
Revisor'n. Skjønner hva du mener, men prøvesvinger tar i seg selv trenger ikke ta lang tid. Jeg gjør det samme som Nick, forutenom at jeg stort sett alltid klarer meg med to. Disse to prøvesvingene tar til sammen under 10 sekunder, og går dermed raskere enn tiden mange andre bruker for å forberede seg til et slag.

 Aften (02. nov 2019 13:50) *  IP
@revisor`n, tommel opp!


 Trippel (15. nov 2019 07:31) *  IP
"Jeg bruker ikke lang tid jeg! Har raske rutiner jeg, bare to prøvesvinger som maks tar 10 sekunder! Så det er ikke meg som lager kø!"

Dette er kjernen i hvorfor det tar tid på golfbanen: Det er ingen som bruker lang tid!

10 sekunder ekstra pr slag, og 85 slag på en runde: Det er 850 sekunder det, som igjen er 14 minutter!! 4 stykker i en gruppe som alle bruker 14 minutter ekstra er... riktig 56 minutter!!!

"Jammen, jeg tar jo prøvesvingene mine mens andre slår eller går til sin ball eller noe, så det tar ikke noe ekstra tid!"

NEI, det gjør du ikke! Tør påstå at 95% av norske golfere gjør ingenting når andre slår, de tenker ikke engang! Har opplevd mer en en gang at jeg slår mitt slag, og golfer nr. 2 står ved sin ball, og når jeg har slått så spørres det: "hvor langt hadde du? Lurer på om jeg bør slå 8`er eller 9`er jeg på disse 160m!!" Så velger de 9`er, tar 4 prøvesvinger som alle er forskjellige men den første klart best, og så slår de 125m, men det er et annet problem som vi kan ta en annen gang.

Så får jeg ofte høre: "Jeg liker å kose meg på en runde golf jeg. Og om du ikke har 4,5 timer å sette av til en runde så får du la vær å spille da!" NEI, du skjønner jeg elsker å spille golf jeg, og derfor tar jeg mye heller 2 runder på de 4,5 timene dine enn din ene runde!

Så her igjen for de som ikke har hørt det før eller de som har glemt det: Gå fort, vær klar når det er din tur, og kutt 5 sekunder på rutinene dine for hvert slag så har du forskjellen på 4,5 timer og 4 timer bare der.

Eller: Glem alt jeg har sagt til nå: Bruk så mange prøveslag du bare vil, (legg tilbake torva!), gå så sakte du bare klarer å holde balansen og lukt på alle blomstene du vil akkurat som Ferdinand, men snu deg og se bakover for der står det noen og venter: SLIPP DE GJENNOM! Det er du nemlig helt ELENDIG til!

Damn, det var deilig!
 Nick (17. nov 2019 00:19) *  IP
Folkens, er det problemer med sent spill på norske golfbaner for tiden.
På 90 tallet med få baner og mye folk, var sent spill en plage.
Nå om dagen ser jeg ikke problemet lenger.
Revisoren . Jeg går en runde på ca 3,5 timer dersom jeg mot formodning ikke skulle gå og stange i en ball foran Gunnar Bull (17. nov 2019 15:51) *  IP
Jeg ser heller ikke problemet med sakte spill lenger.

Før plagdes jeg mye fordi jeg alltid var kjapp til teeboksen, skrev score mens de andre slo, forberedte 2. slaget når de andre slo fra fairway, og syntes de aller fleste av mine medspillere og ikke minst gruppene foran meg var usannsynlig treige.

Men nå, etter at jeg begynte med to prøvesvinger, synes jeg plutselig at de andre er alt for raske... Rare greier, dette. Men sakte spill er ihvertfall ikke noe problem for meg lenger.

(For ordens skyld: innlegget kan inneholde snev av ironi) Wilson (17. nov 2019 19:30) *  IP
He he GB. Bra ironi.

2 prøvesvinger tar ikke mye tid og lager nok heller ikke kø.
Jeg tar ikke prøvesvinger lenger på lange slag, men det har ingen ting med tid å gjøre. Kun på chipper, der jeg må finne "følelsen"
På lange slag har jeg en tanke på hvor og hvordan hender og kølle skal passere i baksvingen. Har sett mye Youtube med en engelsk pro som heter Danny Maude.
Har hjulpet meg mye, selv om svingen min neppe er noe som noen vil kopiere. :-) Trippel (22. nov 2019 09:01) *  IP
Helt enig i at to prøvesvinger ikke tar mye tid, bortsett fra 14 min da!

Men hovedpoenget mitt: gjør akkurat hva dere vil, men se bakover og slipp gjennom! Min erfaring er at de "beste" spillerne er dårligst til dette. Gunnar Bull (23. nov 2019 19:13) *  IP
Hele poenget med å spille golf, er faktisk at det tar tid :-)


 Trippel (28. nov 2019 08:22) *  IP
Den var ny: Da er jo en runde som tar 6 timer dobbelt så bra som en som bare tar 3 timer da, for du spiller dobbelt så mye golf!! Lærer noe hver dag gitt!


 Gunnar Bull (28. nov 2019 21:50) *  IP
Hehe, du klarte ikke dy deg, skjønner jeg :-)

Jeg antar egentlig at du kødder, men siden jeg synes dette er et ganske interessant tema (pluss at jeg kjeder meg), utdyper jeg gjerne:

Når jeg sier at poenget med å spille golf er at det tar tid, så snakker jeg selvfølgelig om kvalitetstid. Og opplevelsen er naturligvis best når man får spille i det tempoet man liker.

Det er ikke noe stort problem, så lenge banen er halvtom og man er alene.

Men det skjer jo ikke alltid.

Når en bane er relativt fullbooket, består den både av spillere som liker å småløpe og spille så raskt de kan, og av spillere som - av ymse grunner - trenger mer tid. Noen har også en god dag og ligger på fairway hver gang, andre kan ha dårlige dager og må lete etter ballen sin flere ganger. Noen grupper består av 1 spiller, andre består av 4.

Dette betyr at det i praksis er klin umulig å unngå at noen tvinges til å bruke lenger tid enn de liker på en runde, mens andre må bruke kortere tid.

Hovedpoenget ditt, Trippel, å se bakover og slippe forbi, er nok noe alle er enige i, selv om ikke alle er like flinke til å etterleve det. Uansett løser dette bare problemet hvis gruppen din sakker akterut og har god ledig plass foran seg. Ellers er det ikke hensiktsmessig, og det eneste man oppnår er å ødelegge flyten både for andre og seg selv.

Poenget mitt er at så lenge vi ikke er alene på banen, må vi alle tilpasse oss og ta hensyn til resten av spillerne. Det er ingen vits i å løpe opp på teeboksen, smelle avgårde en ball oppi hælene på gruppen foran og mase
på andre hvis det likevel er kø foran deg på banen.

Så for all del - du må gjerne løpe rundt en bane på 2 timer hvis det er det du ønsker, men det er rett og slett ikke gjennomførbart på en bane med mye belegg.

Og du må gjerne fortsette med å irritere deg over at noen tar to prøvesvinger, men så lenge gruppen din holder følge med gruppen foran og forholder seg til reglene for å unngå sakte spill, vil jeg anbefale at du roer deg ned og nyter det fantastiske privilegiet det er å få gå rundt i vakre omgivelser og spille golf sammen med likesinnede mennesker av ymse kjønn og alder.

Peace, brother Trippel (02. des 2019 15:36) *  IP
Klarer fortsatt ikke dy meg jeg, (+ at jeg kjeder meg også!)

Jeg kødder ikke, men jeg bruker litt ekstra krutt i ordleggingen, og det er fordi jeg mener sakte spill er det nest største problemet i golf akkurat nå. ( det største er rekrutteringen, men det kan jo delevis være et resultat av det andre.!) Men jeg er jo ikke noen autoritet i golfverden, så ikke ta mitt ord for det, men kanskje Brooks Koepka, eller Rory McIlroy sitt ord: sakte spill dreper golfen?!

Så, @Bull: Jeg vet hvem du er og hvor du spiller mesteparten av din golf, og der er det vel ofte litt mer trøkk på banen enn der jeg spiller, og jeg er helt enig med deg i at om det er fullt på banen så jager ikke jeg frem som en villmann. Da er det ingen vits.

Poenget er; ta det ikke personlig @Bull, men det er lett å ta utsagn som at "jeg lager ikke kø for jeg tar bare to prøvesvinger". Joa, om man tar 3 prøvesvinger på hvert slag, men likevel går en 18 hulls runde på tom bane på si 3 timer så er man ikke den verste, men to prøvesvinger tar likevel mer tid en 1! det er poenget.

Men jeg opplever ofte at dersom jeg går i f.eks en toerflight bak to firerflighter hvor det er helt ledig foran disse to, så hjelper det ikke om vi står på teeboks sammen med den bakerste av disse firerflightene: vi blir ikke sluppet gjennom likevel! Ja, dette har jeg opplevd ofte, og kommentaren er alltid:" ja, men vi går og venter på denne flighten foran oss, så da blir det jo feil å slippe dere gjennom! NEI! Her svikter det i opplæring, holdninger og også intelligens spør du meg. Det går an å se enda litt lenger frem på golfbanen også. Det blir som i trafikken: prøv å ha blikket og oppmerksomheten litt lenger frem enn baklysa på bilen foran, og jeg gjentar, som i trafikken, bruk speilene ofte.

La meg ta tre episoder til som illustrerer hva jeg har opplevd og som gjør at jeg mener dette er et holdningsproblem:

1: Jeg gikk en 9 hulls runde alene en kveld (i fjor), og på hull 3 tok jeg igjen en firerflight. De hadde ingen foran seg så langt øye kunne se. Jeg ventet på hvert eneste slag, og når jeg gikk av på hull 9, noe de også gjorde, spurte jeg pent om de ikke hadde sett meg og kanskje kunne sluppet meg gjennom? "Du har ingen rettigheter når du går alene" var første kommentar. Jeg svarte at det har vi vel gått bort fra for noen år siden? svaret var da " du går bare ekstra fort for å irritere oss, din jævla snøsokk!" Holdnings problem og opplærings problem spør du meg, og da allerede fra man burde lært folkeskikk.

2: Vi spilte en firer bak en annen firer som igjen hadde en tredje firer foran seg. Foran der igjen var det ledig. De foran oss var såkalt gode spillere (typ 4-9hcp og bl.a første og 4. plass i klubbmesterskapet) . Allerede på hull 3 har fireren foran oss mistet de foran igjen med et helt hull, og vi blir selvsagt stående å vente på hvert eneste slag fremover. Vi bestemmer oss for å se når vi blir invitert til å gå gjennom uten at vi skal be om det. På hull 17. slår et par av de ut i skogen og sier til oss(som selvsagt står på tee sammen med de) "nå slo vi ut i skogen, så det blir kanskje litt venting". Da klarte jeg ikke mer og sa " det går bra det, vi har ventet endel allerede vi" (understatement of the year, da de hadde kostet oss minst en time på det tidspunktet.) Svaret var "det har dere vel ikke!" jeg sa:" jo, vi har ventet på alle slag fra hull 2 vi, men det går bra, bare spill ferdig dere" Da fikk jeg en skyllebøtte med bannord fra øverste hylle!! Dette er som sagt gode golfere: Tenk hva som skjer når nybegynnere møter på dette!!!

3: Jeg og en makker spiller parkonkurranse, Foursome. Det er 10 par med, alle fra vår klubb. Vi går i gruppe nr 3 av 5, og vi spiller helt greit, og farten er helt ok på de to gruppene foran oss. De tre første gruppene går alle rundt på litt under 4 timer i hyggelig selskap og på handikappen vår. Vi tenker at det er hyggelig og vente på de to siste gruppene også til premieutdeling. 1 time og 45 minutter seinere kommer neste gruppe etter oss!!! Vi, min makker og jeg som er de eneste som har ventet, er jo litt lei, og jeg klarer ikke dy meg fra å si med et smil: "så lenge etter, skulle jo nesten hatt et par straffeslag da jo":-) Personen i den flighten kunne også mange banneord, og jeg kunne bare "se til hel.ete å passe mine egne saker". (nå var jo dette forsåvidt min sak siden jeg var med i den samme konkurransen men..) Vi er visst ikke på hils lenger som vi var før dette skjedde!

(fotnote: han som skjelte meg ut og makkeren hans vant med 1 slag netto, og noen dager etterpå så fikk jeg høre av markørene at de hadde leitet etter ball ihvertfall 3 ganger som det gikk antagelig over 5 minutter, men uansett over 3 min, så jo at det var min sak det er helt sikkert. Vi kom på 2. plass!)

Dette er bare noen eksempler, og det er ikke engang de verste jeg har, og derfor mener jeg at folk må skjerpe seg og tåle å høre det. Og ikke minst må vi lære opp de nye som kommer til i det å ha raske rutiner, ha fokus på rett sted, se lengre frem og bakover og slippe gjennom så fort det er hensiktsmessig.

For å komme med en tanke til slutt. Om du aldri opplever sakte spill eller at du må vente på noen andre på golfbanen, så kan det fort hende det er deg vi venter på!

Pace, brother! Øyvind Reinertsen (02. des 2019 16:46) *  IP
Amen! Støtter @Trippel 100 %


 Enur (02. des 2019 18:28) *  IP
Pace, brother!

He, he, fiffig avslutning der, trippel! gjesp (02. des 2019 19:39) *  IP
@Trippel: antar at punkt 1 handler om godt voksne menn ikke har fått med seg at det har skjedd en viss utvikling. Jeg har også fått den der når jeg har vært i samme situasjon. Jeg svarte med at det kanskje ikke er så rart det går sakte når ingen i gruppa kan reglene. Så gikk jeg direkte til neste hull og lot de stå igjen å shanke seg inn på greenen.

Speed brother! Gunnar Bull (02. des 2019 21:11) *  IP
Hehe, takk for morsomt innlegg, Trippel. Setter stor pris på reflekterte meninger ispedd en dash eller to med humor.

Eneste problemet mitt nå er at jeg egentlig ikke kan se noen konflikt mellom det du skriver og det jeg mener. Dine eksempler går jo på spillere som ikke overholder vikeplikten, så der er vi helt på lag.

Jo, forresten. Din påstand om at to prøvesvinger tar mer tid enn én. Jeg har sett folk bruke opp mot et minutt (ok, jeg innrømmer at jeg ikke har tatt tiden, men det føles ihvertfall som et minutt) på teeboksen, uten å ta en eneste prøvesving.

Så det, så!

Space, brother

(kom ikke på noen bedre, dessverre)


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
AnnonserANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72