Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Rettikoppen - 16. jan 2017 kl. 17:14 *  IP
Team Norway

Ser at kjempetalentet M Stavnar nå er tatt opp i Team Norway. Håper hun fortsetter fremgangen. Skjønner ikke hvorfor ikke Geoffff Dixon kan få fortsette når han beviselig har fått frem 2 utrolig dyktige jentespillere. Finner ikke Geoff på listen av NGF / Team Norway støtteapparat. Finner bare de som kanskje til nå ikke helt har innfridd når det gjelder utvikling, fremgang og resultater for våre golfproffer.
 Gjest (17. jan 2017 18:04) *  IP
Merkelig at man ikke har kuttet mer. Flere har ikke prestert på lang tid. Men, man kan jo ikke ha flere i støtteapparatet enn utøvere. Det er nok der hunden er begravd. Slett arbeid av enten generalsekretæren eller forbundsstyret. Litt rydding i støtteapparatet burde gitt plass til Dixon men det fordrer at man tar upopulære men nødvendige beslutninger. Karlsen forsetter uten å ta grep etter en miserabel Team Norway sesong der få (kanskje ingen)hadde positiv utvikling.


 jossi (17. jan 2017 19:01) *  IP
Geoff Dixon er og har vært junior coach for Team Norway Junior-
iflg. NGF´s egne hjemmesider.



 gjesp (17. jan 2017 21:12) *  IP
"kanskje ingen" Gjest?? Du får holde deg til fakta og slutte med sånt vrøvl. Bra og nødvendige endringer dette. Noen har vært langtidsskadet og får nye sjanser, naturlig nok.


 Gjest (18. jan 2017 15:12) *  IP
Det er vel ikke vrøvl at utviklingen til Team Norway stort sett er sidelengs eller nedover. I min verden kalles det fakta. Skadeproblematikken kjenner jeg ikke til (foruten Kofstad som er vår beste) men de kan ikke alle ha vært skadet. I så fall må de trene feil.


 gjesp (18. jan 2017 18:30) *  IP
Kom med faktaene da!


 Gjest (18. jan 2017 20:21) *  IP
Det finnes verdensranking både for kvinner og menn. Damene har stort sett rast nedover på rankinglistene inklusivt Tutta som normalt sett alltid leverer. Herren er tendensen sidelengs nedover. Unntaket er Jarand og Kofstad som er tilbake der han var før skaden. Man kan neppe med fakta (resultater) påstå at 2016 var en suksess for Team Norway.

Utviklingen de siste 10 år har etter mitt skjønn ikke vært god nok og da mener i hvert fall jeg at det bør få konsekvenser på trenersiden. Vi må prøve noe nytt for å gjenskape interessen for golf. Dette med mindre "Gjesp" sitter på annen FAKTA som han ønsker å dele med oss.



 gjesp (18. jan 2017 20:36) *  IP
Åja, så nå gjaldt ikke alle allikevel?


 Gjest (20. jan 2017 00:56) *  IP
Rosenvinge bør tåle litt pepper og heller konsentrere seg om å holde hjemmesidene oppdaterte. Det er de nesten aldri og det burde ikke vært akseptabelt. Så lite som NGF kommuniserer så skjønner ikke jeg behoved for kommunikasjonsansvarlig.


 gjesp (20. jan 2017 08:31) *  IP
Først gikk alt nedover, så var det kanskje noen som hadde hatt framgang, men fortsatt ingen fakta annet enn en henvisning til verdensrankingen. Så klager du på hjemmesidene og visse ansatte.

Kofstad hadde framgang igjen i fjor, til tross for skadeproblemene. Han vant igjen på Challenge tour og lå høyt oppe på rankingen før han ble skadet igjen. Når han så klarte kvalet etter de problemene, viser det litt av det nivået han hadde tidligere.

Arnøy hadde stor framgang og har etablert seg blant de beste på Nordic League. Vant sin første seier også.

Aronsen hadde sin beste sesong noensinne, og var nære ved å havne topp-5. Fikk sin debut på Europatouren og viste til tider spill på høyt nivå når han klarte cut.

Olsen etablerte seg høyt opp på Nordic League i sin første sesong som proff.

ETJ hadde en middels sesong på Challenge tour, men beholdt en bra kategori for i år.

KKJ hadde også en middels sesong, men var mye skadeplaget og fikk ikke vist hva han klare en hel sesong. Samme situasjon som ETJ i år.

Bertheussen, Ronold og Ramsnes hadde et dårlig år. De to sistnevnte har lagt opp og Elias er ute av TN.

På damesiden har Tutta "rast" nedover på rankingen(rettere sagt 6 plasser på et år!). Dvs hun har få toppresultater og blir dermed forbigått av mange unge og nye stjerner. Litt nedadgående trend.

Skarpnord hadde en middels sesong, litt dårligere enn året før.

Daffinrud beholdt kortet med et nødskrik, men har heller ikke fått spilt en full sesong.

Martens har vært skadet og har vært gjennom operasjon. Spiller på medical i år.

Engzelius har hatt en dårlig sesong på Symetra, men har også vært mye skadeplaget i år.

Raastad har hatt en dårlig sesong, og er ute av TN. Det samme gjelder Westrup, som også har hatt skadeplager.

Inn har Madelene Stavnar kommet, etter et fantastisk kval til Ladieseuropeantour. Tidenes yngste norske som har kvalet inn. I tillegg skaffet Celine Borge seg en kategori på samme tour.

PS! Karlsen har vært sjef i 3 år, ikke 10 år! Det har vært gjort endringer underveis, f.eks i fjor når TN amatør/junior ble etablert. I år spisser man satsingen for proff, og flere er ute. Ganske naturlig vel? Får gjøre opp status igjen når dette året går mot slutten. En viktig faktor blir å forebygge og behandle evt skader på rett måte, sånn at spillerne faktisk får spilt en full sesong. Altfor mange skader i en liten gruppe.



 Fooore (20. jan 2017 10:10) *  IP
Det var en flott oppsummering gjesp!

Du skulle vært ansatt i de ulike golfportaler som fagansvarlig på å følge våre toppspillere.



 gjest (20. jan 2017 15:16) *  IP
Fint at du underbygger min konklusjon med enda mer fakta. Ser at Aronsen kan ha hat positiv utvikling (han er 38 år og spiller i 5 divisjon). Stavnar og Olsen er nye spennende spillere som i utgangspunktet har stort potensiale men deres inntreden i Team Norway kan først evalueres til neste år.

Jeg håper inderlig at status er bedre etter denne sesongen, men faktum er at siden Karlsen (dog på deltid) tiltrådte for tre år siden har vi brukt mye mer penger og sportslig apparat har vokst, dessverre har dette så langt ikke skapt resultater. Vi er ikke bedre i dag enn vi var for tre år siden, og går man lenger tilbake i tid ser det verre ut. Han har fått mye mer tid enn Høgmo.

Selv om ingen av spillerne fikk opprykk i kategori i 2016 så får vi håpe at satsingen vår gir bedre resultater når vi oppsummerer 2017. Dog sliter jeg å glede meg over resultater i 5 divisjon uten opprykk.

1. Divisjon PGA
2. Divisjon Europeantour
3. Divisjon WEB,
4. Divisjon Challangetour
5. Divisjon Nordea
6. Divisjon Gecco
7. Divisjon Norges Cup

Veldig gledelig at Arnøy har tatt positive skritt og det blir spennende om han kan utvikle seg videre. Olsen og Stavnar har også potensiale. Når vi oppsummerer til neste år så bør det ikke være godt nok med sidelengs. Krav om resultater må på plass også for coachene.



 Dilter (20. jan 2017 15:50) *  IP
Er ikke direkte uenig i divisjonsoppsettet til gjesp, men det mangler kanskje noen avdelinger, og noen av dem er aktuelle også for norske spillere, som for eksempel

PGA Latin-America
PGA Canada
Asia-touren

Det er mange andre også, f.eks.
Japan-touren
Sør Afrika-touren
Diverse mini-tourer i USA (ikke ulik Gecco)
osv.




 Gjesp (20. jan 2017 19:03) *  IP
motbeviste din påstand om at alt er dårligere mener du vel


 dutte (21. jan 2017 02:28) *  IP
Halvorsen klar for PGA-Latino i hele 2017. Ser man på pengepremier og OWGR-poeng så er vel denne touren rangert litt nærmere CT enn NL. Ett mulig opprykk til WEB er da litt mer gjevt enn til CT? Hva mener Team Norway? Burde det ikke være på sin plass å ta han inn i varmen(?) Om han vil eller har behov for det aner jeg ikke.


 Larvik (21. jan 2017 08:47) *  IP
Moren til Halvorsen skriver på golferen en konkurrent til NGF eide Norsk Golf. I tillegg er hun frittalende og tar ''plass'. Passet dårlig inn i administrasjonens filosofi.


 M2 (21. jan 2017 14:22) *  IP
Hvorfor har NGF/TeamNorway slettet resultatene i Golfbox fra turneringen i Spania forrige uke??


 jossi (22. jan 2017 15:55) *  IP
Jeg tror du er 1 måned for tidlig ute her- denne turneringen
begynner 14.februar.........



 M2 (23. jan 2017 00:22) *  IP
Jeg vet den ble spilt forrige uke. Sjekk TeamNorway på Facebook


 dutte (23. jan 2017 02:05) *  IP
Arnøy vant "Intern-turneringen" forrige uke, Olsen uken før. Om dette har vært inneom Golfbox er mulig, men jeg tviler på det. Hvorfor skal treningsrunder registreres der?


 Gjest (23. jan 2017 11:06) *  IP
Jeg har ikke sagt at alt der dårligere. Men totalen er sidelengs/dårligere. Uansett kunne man forvente mer fra den betydelige økte satsingen både ressursmessig og pengemessig. Man gjennomgår spillerne og noen har lagt opp, Ramsnes og Ronold (de hadde nok mistet plassen sin) og noen har ikke fått fornyet tillit (Elias, Westrup og Rachel. Det er greit, men hva med støtteapparatet? Kanskje på tide å foreta noe med et støtteapparat som ikke klarer å levere resultater. Skal man ha en prestasjonskultur så må manglende resultater få konsekvenser på flere nivå.

Gjesp sin holdning at dette går greit har vi levd med lenge og det er slike holdninger som gjør at vi ikke er bedre og ikke blir bedre.



 M2 (23. jan 2017 12:04) *  IP
Takk "dutte". Turneringen lå ute på golfbox, men noen dager etter den var avsluttet ble den slettet. Jeg spør hvorfor? Min egen konklusjon er alt bortsett fra Jarand som var -5 og eneste mann under par var resten av listen meget flau lesning! Mange svake scorer fra folk som sier de skal leve av golfen!


 gjesp (23. jan 2017 12:06) *  IP
Du vil ha det som i fotball altså? Fornyelse hyppigere enn en gang i året?


 Gjest (23. jan 2017 18:10) *  IP
Jeg hadde foretrukket en prestasjonskultur ja. Som fotball, ski, håndball.


 Slettet turnering (23. jan 2017 18:18) *  IP
Ngf ønsket å bruke den "kvalifiseringsturneringen" som grunnlag for hvem som fikk plass på TN. Men så skjedde det som ikke skulle skje, de "dårligste" spilte bra og da fikk de et forklaringsproblem. Ergo ble den slettet :)


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72