Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Trond Kracht - 23. nov 2016 kl. 13:21 *  IP
Engasjement

Det er ganske tydelig at engasjementet blant oss golfere er sterkt synkende. Det er ikke mange innleggene på Golfsiden den siste mnd. Hva skyldes dette ? Kanskje folk er lei av å diskutere forskjellige ting av mer eller mindre viktighet- helt uten respons fra NGF, fra enkeltpersoner i NGF eller for den saks skyld fra klubbene.
Er engasjementet som andre ting i samfunnet når man har det for godt ? Gidder vi simpelthen ikke å gjøre noe som helst for sporten vår for å få den bedre og kanskje få frem noen som spiller golf på toppnivå ?
Alene burde Team Norway - deres resultater og trenersituasjonen være nok til å fylle side opp og side ned.
Må vi finne oss i dette lenger ? Et opplegg og trenere som gjennom mange år har vist seg helt ubrukelige skal bare få fortsette!! Trodde kanskje det skulle bli bedre med ny President? Vi burde jo samle nok underskrifter slik at NGF må svare eller at man gjennom klubbene får gjort noe annet enn å ha Golfting osv hvor alt er så fint og nå skal det skje noe. Hva har skjedd på 30 år ??
Nei, la oss få opp et brennende engasjement igjen for å få golfen opp på det nivået den fortjener.
 gjesp (23. nov 2016 15:05) *  IP
Golf og debattsiden handler vel om mer enn NGF og Team Norway? Kanskje mye av engasjementet forsvinner pga den ensidige negativiteten rundt det?


 Hacker (23. nov 2016 15:26) *  IP
Å spille golf selv er en ting, det er gøy!
Å diskutere norske toppspillere i golf blir som å diskutere norsk fotball for tiden, nivået er så lavt at det er uinteressant.

Jeg finner noe annet å drive med, men håper jo at det kommer en norsk spiller før eller siden som er bedre enn sveriges nr. 25.



 Besserwisser (23. nov 2016 18:09) *  IP
Hacker har et godt poeng. Med suksess for EK på ET vil dette snu igjen.


 Fant (23. nov 2016 19:00) *  IP
Blir nok fort noen utskiftinger på trenersiden i Team Norway....


 Trond Kracht (23. nov 2016 20:25) *  IP
Negativt er vel et feil ord. Tror nok konstuktiv kritikk passer bedre. Det er tydelig at noe fenger - ikke minst side opp og side ned - om plasseringer og rangeringer blant våre spillere i 3 og 4 divisjon. For mange av oss er dette totalt uten interesse. Fikk nesten bakoversveis når redaktøren på toppen av det hele skriver om nesten hvert eneste hull.
Hva er poenget ? Trump og Viasat har tatt nesten all interessen de siste ukene. Dette viser kanskje hvor vi er kommet!!
Noen av oss har ventet i over 40 år og det ser ut som vi må vente like lenge enda engang. For guds skyld la det komme en mannlig spiller som hevder seg i toppen!!! Med eller uten Team Norway og med eller uten universiteter. Please !!!



 Wilson (23. nov 2016 21:04) *  IP
gjesp

Har tanken slått deg at måten NGF driver på kan svekke engasjementet for golf?

Jeg ble skremt av den reaksjonen jeg fikk på en meget høflig henvendelse.
Og det var ikke kritikk, bare et spørsmål kombinert med et forslag.



 Gjest (24. nov 2016 13:24) *  IP
Jeg har gitt opp NGF. Da en gammel byråkrat ble valgt som styreleder så er man ganske sikker på at ingen offensive grep vil blir gjennomført. Man har satt en byråkrat inn til å være sjefen til generalsekretæren som også er byråkrat. Da blir det nødvendigvis mye administrasjon og papir og lite aksjoner. Ikke rart at engasjementet er lik null.


 Per (24. nov 2016 13:50) *  IP
Hovedproblemet for engasjementet er NGF. Man har klart å skremme bort de fleste med ambisjoner og sponsorpenger. Når man hører generalsekretær Tor-Anders Hanssen prate for første gang, høres det fint og flott ut. En person man får troen på. Mange av delegatene fra klubbene stiller på golftinget for første gang.

Når man har hørt Tor-Anders Hanssen flere ganger blir det som å høre Per-Mathias Høgmo. Masse store ord, floskler og null måloppnåelse. NGF bør reorganiseres. Inn med folk som er serviceinnstilte og dyktige. Inn med ledere som stiller krav.



 Gjest (24. nov 2016 16:44) *  IP
Helt korrekt Per. Fullstendig mangel på krav til måloppnåelse og konsekvenser er satt i system av generalsekretæren. Hvordan kan forbundstyret se på dette uten at det får konsekvenser overhodet er for meg en gåte.
Generalsekretæren klarer ikke engang å bli kvitt de åpenbart udugelige (alle vet hvem det er). Styret sin viktigste oppgave er å til enhver tid sikre at man har rett sjef. Den oppgaven har de glemt. Kan ikke se at vår generalsekretær har gjort noe som helst bra siden han.



 Freud (24. nov 2016 16:53) *  IP
Takk til Kracht for et godt innlegg. NGF er impotente, det vet vi alle.
Det andre Kracht tar opp er like viktig, i denne lille andedammen. Hvorfor synker antallet innlegg, og engasjement på Golfsidens debattside? Skyldes det at vi ikke har noen toppgolfere som gjør det bra på de store tourene, har vi gitt opp, eller har vi nok med vår egen golfverden. Alle er enige med hverandre i dette ekkokammeret, så hvor er uenigheten og de kontroversielle innleggene som skaper debatt, temperatur og engasjement? Har redaktørens ledelse og stil ødelagt noe?

"Hvor er det blitt av alle gutta?"



 PING (24. nov 2016 17:39) *  IP
Vi bor i lille Norge og tror vi er best i verden i alt.
Du kan skylde på NGF, NFF, NFIF og alle andre forbund, men faktum er at vi bor i et land hvor vi har et stor hcp i forhold til folkerike nasjoner med et annet ''sommer''klima en oss.

Det er helt umulig å bygge en kultur utav ingenting. Noen må lykkes for å dra med seg andre. Mye av problemet er at de som har mulighet blir slaktet etter en dårlig sesong. Ja tilogmed etter en dårlig turnering eller runde. Da forsvinner penger, sponsorer og ikke minst lysten til å lykkes.De bli nærmest hyllet når de velger å legge opp, samtidig som NGF blir slaktet for de ikke fikk noe utav dem.

De aller fleste av talentene/golfspillerne våre trener hver enste dag hele året i all slags vær i håp om å bli bedre. De reiser rundt på turneringer og stuer seg inn i billige campinghytter for å være med på det de brenner for og har en drøm om å leve av. Alle vet at det blir tid å bli god. Bare så synd at de ikke får mulighet til det.




 Trond Kracht (24. nov 2016 19:01) *  IP
Kjære Ping ! Tror du er litt på bærtur. Vi tror ikke vi er best i alt. Imidlertid må det kunne være mulig engang i mellom å spise kirsebær med de store. Vi har mange og lysende eksempler i Norsk Idrett at dette er mulig. Hva med friidrett, roing, padling, fotball under "drillo", nye ishockey laget, håndballjentene osv osv. Selv med små resursser og et like "dårlig" klima er dette mulig.
Men og dette er hele hemligheten : Noen må være ledere og sørge for at kulturen blir bygget og ting blir gjort.
Wilsons inlegg forteller vel det meste om hvordan NGF ser på positive innspill. Personlig kan jeg fortelle mange historier om NGFs holdninger til konstuktiv kritikk.
Etter å ha levd blant såkalt lovende golfre i en mannsalder er Pings siste avsnitt om trening og hvor de bor og hva de gjør nesten en skivebom. Tar du Tuttas treningsmengder opp gjennom alle disse årene er det kun 1 som trener. Det finnes sikkert unntak.
Håper igjen at noen kan bryte dette mønstret og komme seg opp i verdenseliten ved siden av Tutta.



 Dilter (24. nov 2016 23:35) *  IP
Det er da litt aktivitet i NGF. Man må jo ha en app forstås:

Norges Golfforbund jobber med en ny app for golfspillere og golfklubber. Som et ledd i utviklingen ønsker vi å invitere en gruppe golfspillere til en workshop i våre lokaler på Ullevål Stadion lørdag 3. desember kl 11-14.
Vi ønsker kontakt med 15 golfspillere, begge kjønn og flere handicapkategorier. Målet med samlingen er å diskutere tanker og funksjonalitet og bruksområder i en potensielt ny golf-app.

Nå har du altså muligheten til å være med å påvirke fremtidens golf-app! Meld din interesse på info@provgolf.no med litt informasjon om deg selv.



 Gjest (25. nov 2016 03:21) *  IP
Kjære Ping. Det er ingen som forventer mirakler. Faktum er at pilene i norsk herregolf har pekt nedover i takt med økt ressursbruk. Samtidig som det også er negativ utvikling på turneringssiden. De eneste som har suksess er Norsk Seniorgolf og de styres ikke av NGF. Til slutt, det er vel ikke uvventet at man forventer å få noe igjen når man bruker såpass mange millioner. Trenger vi en app i regi av byråkrater. Langt billigere å vente til en smart spiller lager en app og selger den for 19 kroner. Nok et stjerneeksempel på at vi har for mange kokker i NGF og at man dessverre ikke har kompetent ledelse. Skal forresten bli interresant å få resutatet av mediesatsingen til NGF. Helt sikkert katastrofe dersom man tar vekk den tvungne avgiften. Ikke mange lyspunkter dessverre. Jeg trenger ikke en papirutgave og hjemmesiden er direkte uinterresant og/eller gammelt nytt. Håper Per melder seg til tjeneste! Få opp kvaliteten på web og nedlegg papir burde blitt iverksatt umiddelbart.


 gjesp (25. nov 2016 13:42) *  IP
@wilson: nei, det har ikke slått meg. Sier ikke at det er umulig, noen vil helt sikkert hevde det er årsaken.

Positive nyheter skaper heller ikke engasjement. Kanskje fordi det er mye bedre å snakke om alt det negative.




 Gjest (25. nov 2016 15:20) *  IP
Jeg er, tro det eller ei, positiv til at vi må ha et golfforbund. Men, forutsetningen må være at man produserer noe som kunden er villig til å betale for. Samsvaret mellom det som beltales (kontingent og medieavgift etc.) og "verdien" på det vi får er etter midt skjønn i betydelig ubalanse. Ledelsen og styret setter egentlig alt på spill ved å ikke prestere. Nedleggelse av NGF i dagens form er ikke utenkelig og det ville vært trist. Vi trenger noen som virkelig kan ta utfordringen og ta ryddejobben slik at vi igjen kan få balanse mellom kost og nytte slik vi hadde for 15 år siden.


 Guffen (25. nov 2016 15:37) *  IP
Få tilbake Oddvar eller Ove eller hva han kaller seg...


 PING (25. nov 2016 18:03) *  IP
Jeg har ingen formening om NGF gjør en god eller dårlig jobb. Gjør de en dårlig jobb har vi vel bare oss selv å takke. Det er vel golftinget som er NGF's øverste organ som kan skape føringer og velger ut styret.


 i007 (25. nov 2016 19:06) *  IP
Vi viser engasjement med å få en LET turnering til Norge igjen!
Dette er en meget hyggelig turnering og det passer slik at mange norske er kvalifiserte!



 Henrikfan (26. nov 2016 00:33) *  IP
My name is the answer


 M2 (26. nov 2016 12:39) *  IP
Skivebom fra PING!


 PING (26. nov 2016 17:15) *  IP

M2: Forstår at du har sterke meninger om dette!



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72