Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Enur - 02. okt 2016 kl. 14:36 *  IP
Golf i Bulgaria

Har akkurat kommet hjem fra en ukes golftur i Bulgaria, og siden AR i en annen tråd oppfordret meg til å fortelle litt om det, tar jeg den utfordringen her, siden Bulgaria vel ikke akkurat er det landet vi nordmenn tenker først på når det gjelder golfreiser.

Men jeg liker å "samle" på nye baner og nye land, så når jeg så en annonse på nettet litt tidligere i sommer, tenkte jeg at Bulgaria kunne være ok å få med som land nr. 35 jeg har spilt golf i.

Booket derfor meg og kona inn på Black Sea Rama Golf Resort ved Svartehavskysten nå siste uka i september, hvor været iflg. statistikken skulle tilsvare en god norsk sommertemperatur. Akkurat det stemte ikke helt, de første dagene var det ganske kjølig, mye vind og også litt regn den første dagen. Men utover i uka bedret været seg betraktelig, og de 3 siste dagene ble det shortsgolf i deilig sommervær.

Annonsen vi hadde sett lokket med 1 ukes overnatting i leilighet på resorten, frokost, 4 runder golf, samt flyreise t/r (inkl. golfbag) og all transfer for 999 Euro pr. person, og det synes vi var en bra pris. Bookingen ble gjort direkte til BSR, som så ordnet med flybilletter og alt annet, og det fungerte helt greit.

Varna, som er Bulgarias største kystby ligger ca. 60 km syd for resorten, og Norwegian har flyvninger dit. Men så sent i sesongen hadde de dessverre avsluttet flyvningene dit, og vi måtte istedet fly til Burgas, ytterligere 110 km lenger sør. Dermed ble det en drøy 2,5 times transfer i minibuss på tildels meget svingete og humpete veier før vi var vel fremme rundt midnatt.

Innlosjering i fin leilighet i "Club Residence", og med nydelig havsutsikt utover Svartehavet viste det seg da vi våknet morgenen etter. (Men det var altfor langt å gå ned dit, vi bodde oppe på et platå 200 m over havet, med bratte klipper mellom oss og havet). Etter en nydelig frokostbuffet inntatt i klubbhusets øvre etasje (men hvor lenge var Adam i paradis?), ble vi hentet av vår sjåfør og kjørt 7 km til den spektakulære Thracian Cliffs golfbane (og resort) for den første golfrunden.

Denne banen hadde vi hørt mye om og sett mange bilder av på forhånd, og den skuffet ikke! Designet av Gary Player, og den hadde Europatouren på besøk i 2013 for Volvo Matchplay Championship. Først 8 spektakulære hull bortover langs klippekysten den ene veien, før man snur og spiller nesten like spektakulære hull den andre veien, bare en "etasje" høyere oppe i lia. Buggy var obligatorisk her, og inkludert i prisen. Størst inntrykk gjorde kanskje hull 6, hvor man står høyt oppe og skal prikke inn en liten green helt nede ved vannet, og hull 7, hvor min tee var bygget opp faktisk helt ute i vannet, og det føles som om man skal slå over "halve Svartehavet" til en fairway beliggende høyt der oppe igjen. (Det gikk da selvfølgelig ikke helt bra heller).
Selv om vi valgte de teestedene som skulle passe vårt handicap, må det nok innrømmes at denne banen var i vanskeligste laget for 15-handicapere som meg og kona. Men spektakulært og en spennende opplevelse var det! Banen minnet forøvrig mye om Pinnacle Point i Sør-Afrika for de som måtte ha spilt den!

Dagen etter var det klart for spill på "hjemmebanen", Black Sea Rama, også det en Gary Player-design. Denne virket mer overkommelig i utgangspunktet, med bare ett virkelig spektakulært hull; nemlig det siste; et par 3-hull på 211 m fra min tee, over en stor ravine og opp til en stor green like ved klubbhuset! Men selv om det hullet faktisk ikke var så vanskelig som det kunne se ut som, viste banen seg å ikke være så lett å score bra på allikevel. Vriene greenområder, dype bunkere og raske greener førte til at slagene rant på allikevel.

På denne banen var 2 runder inkludert i prisen, og 4.og siste runde i pakka var på nabobanen Lighthouse Golf designet av Ian Woosnam. Ikke så spektakulær denne, men veldig god kvalitet allikevel. Men Woosie er nok ingen fan av rette fairwayer, de slynget seg fram mellom kuler med seig rough og ofte bunkere gjemt bak dem. Allikevel ble dette den banen jeg scoret best på. På alle banene var både rangeballer, vann og tralle inkludert i prisen.

Kan så dette anbefales? Ja, som en ukes golftur var det ok. Banene var flotte, ingen tvil om det. Men reis tidligere i sesongen! For det første kan man da fly til Varna med Norwegian, og man slipper den lange transporten fra flyplass til resort. Og sent i september var tydeligvis allerede off-season, for det viste seg etterhvert at vi faktisk var de eneste som bodde på resorten denne uka (bortsett fra noen få som hadde egne hus der). Dermed var 3 av 4 ulike restauranter/spisesteder som var på resorten allerede stengt for sesongen, så vi ble henvist til å innta alle våre måltider i klubbhus-bistroen, stort sett som de eneste der både morgen og kveld. Og frokostbuffeten ble "inndratt" etter den første morgenen, så hver morgen måtte vi gjennom en omstendelig bestillingsprosess for å få bestilt det vi ville ha. (Og selv om vi bestilte det samme hver eneste morgen, var det ingen som så ut til å huske hva det var).
Så det ble litt stille og ensomt å bo på denne resorten, selv om belegget på selve golfbanene faktisk var bra. (Banene samarbeidet tydeligvis godt på å sende gjestene sine hit og dit).

Billig i Bulgaria? Ikke på denne resorten nei. Prisene i restaurant og proshop var omtrent som i Norge. For ekstrarundene med golf vi spilte på BSR (noe måtte vi jo gjøre) betalte vi 76.50 euro pr. runde pr. person, og da fikk vi 10% rabatt siden vi bodde på stedet.

Om vi så noe ellers av Bulgaria? Ingen ting! Dette var som å være på en hvilken som helst annen golf resort, f.eks. i Belek i Tyrkia. Man lever i en boble.

Men skal bulgarerne håpe på gjenvisitter av førstegangsbesøkende må de lære seg å smile! Servicenivået var greit nok, men aldri et smil, aldri noe smalltalk, og aldri et spørsmål om hvordan vi hadde det eller hva vi syntes. Der har de utrolig mye å gå på!

Men i november går turen igjen til Thailand, "smilets land", og det blir noe annet det!


 AR (02. okt 2016 18:00) *  IP
Tusen takk, Enur!

Jeg spilte selv i Bulgaria i fjor. Det var like ved Sofia - 50 km unna.

Det var Pravets GC hvor EM lag senior ble arrangert. Det var en flott bane hvor vi bodde på den abdre siden av sjøen og brukte en shuttlebuss som tok drøye fem minutter. God mat, hyggelige mennesker og en utfordrende og fin bane i god stand.

Vi opplevde et meget hyggelig prisnivå selv om det stort sett alltid er dyrere på golfklubbene enn "inne i byen".

http://pravets-golfclub.com/



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72