Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 senior - 03. mar 2016 kl. 10:02 *  IP
seniorgolf

hei

Når en blir seniorgolfer og ønsker å konkurre i seniorturneringer hvorfor skal man da være tvunget til å bli medlem i seniorgolfen og få en ytterliger årsavgift på kr 800. Så lenge en er fullverdig medlem av en klubb så synes jeg en også bør få delta i alle turneringer som arrangeres. En har jo betalt årsavgift til klubben og dermed en del til Norges golfforbund også.
 seniorgolfer (03. mar 2016 10:17) *  IP
Det er mange som finner det lønnsomt å melde seg inn i Norsk Seniorgolf fordi det er mange fordeler- f. eks. billigere greenfee (halv pris) osv og pga hyggelig miljø og mange spennende turneringer.
Det blir liksom en klubb i golfmiljøet - og det er denne klubben som arrangerer og tar kostnader med turneringene. Det koster jo penger å delta, men man har også muligheten til å bli tatt ut til å representere landslaget i diverse turneringer mot andre land. Uttaket har en fornuftig profil, fordi ingen blir tatt ut til mer enn 1 landskamp- derfor er det ganske lett å bli tatt ut. Da blir de uttatte litt sponset av Norsk Senior golf

Alle som er medlemmer av Norges golfforbund kan delta i turneringene Norsk Seniorfgolf arrangerer, når turneringene foregår på hjemmebanen til en spiller - uten at spilleren er medlem i Norsk Senior golf



 senior (03. mar 2016 10:27) *  IP
Ser svaret fra seniorgolferen og det bekrefter mitt inntrykk at det sosiale er det viktigste ikke idretten golf. Det er vel et resultat av at de fleste seniorgolferene i norge startet med golf som en sosialgrei, men nå kommer det opp spillere til seniorgolferen som er golfspillere og da vil det bli endringer. Og de er medlem av klubb og det bør holde til å spille turneringer for sin aldersklasse uten å være medlem av egen seniorgolf


 seniorgolfer (03. mar 2016 10:44) *  IP
Vel - Norsk Seniorgolf har masse medlemmer som ikke spiller turneringer - de er medlemmer pga fordeler - f. eks. halv greenfee på mange baner.
Men de som spiller turneringer - og de som jeg kjenner - gjør det pga at det er morsomt å konkurrere + evt det å få spille på andre baner enn sin hjemmebane.
Og senior, Alle største golfklubber har egne turneringer for seniorgolfere, men jeg tror trenden er generellt sett - at de som er medlem og spiller turneringer i Norsk Senior Golf - sjelden deltar i den lokale klubbens seniorgolfkonkurranser.

Tror vel de som spiller på seniorgolf touren ser på seg selv som golfspillere. ;-)
Og jeg har liten tro på at det blir store endringer selv om det nå blir mulig å delta i Norsk Senior Golfs turneringer etter fylte 50 år. Jeg tviler sterkt på at det er særlig ønskelig eller fornuftig at Norges Golfforbund (NSG) skal ta over å arrangere Senior Touren i Norge. Fra mitt ståsted virker det som NSG ikke er særlig flinke til å arrangere Senior Tour, noe jeg vil påstå at Norsk Senior Golf er - og de har veldig godt forhold til lokale klubber og bidrar sterkt til de lokale klubbenes økonomi.



 Junior (03. mar 2016 10:59) *  IP
senior: Du ønsker altså å delta i turneringer som den private organisasjonen NSG arrangerer, men du ønsker ikke å være medlem i NSG?

Er det andre ting som irriterer deg også? Du får ikke trent på SATS uten å være medlem der? Det burde holdt at du var medlem i Aktiv365?



 senior (03. mar 2016 11:03) *  IP
Når en ser terminlisten for uttaksturneringer for seniorgolfen så er jeg ikke imponert over hvilke baner som er valgt ut. Det bekrefter min erfaring at de fleste er sosiale golfspillere og ikke spillere som har hatt dette som sin idrett. Der er det kun noen få som har hatt av hva jeg kan se. Og det sosiale er viktig faktor og jeg synes det er bra, men ikke la det stå i veien for å få også et mer idrettslig preg på golf for de over 50. Lag turneringer for dem også uten at de tregner å være med i seniorgolfen


 Seniorgolfer (03. mar 2016 11:19) *  IP
@senior
her er terminlisten http://seniorgolf.no/terminliste/
så vidt jeg kan se, er alle norges beste baner representert her. Men jeg vet det er noen klubber som er eller har vært lite samarbeidsvillige - og da utelukker de vel seg selv...



 Enur (03. mar 2016 11:22) *  IP
Hei senior.

Som seniorgolfer kan du fritt spille alle seniorturneringer din egen klubb og NGF ellers arrangerer, uten å måtte være medlem i Norsk Seniorgolf. Men det vil i praksis si kun senior-NM på landsbasis (som NGF arrangerer) og da seniorturneringer i egen klubbs regi. I tillegg finnes det noen steder noe regionalt seniorsamarbeid hvor man delta i hverandres klubbturneringer, som f.eks. Østfold seniorgolf.

Men en av hovedgrunnene til at Norsk Seniorgolf i sin tid ble startet, var vel nettopp mangelen på landsomfattende turneringstilbud til seniorer i regi av NGF.

Det har ført til at NSG er et eget forbund (eller klubb) om man vil, som man frivillig melder seg inn i dersom man er interessert i å delta i seriøse turneringer på seniornivå, utover eget klubbnivå. At man da må betale en liten årsavgift for det er helt på lik linje som om man melder seg inn i en hvilken som helst annen klubb.

Ca. 120 turneringer spredd over hele landet, kommer ikke av seg selv, og at disse i tillegg går for å være den mest veldrevne og velsmurte delen av hele golf-Norge, gjør at 800 kr for å dekke utgifter til NSG (administrasjon, turneringskoordinatorer m.m.m) absolutt ikke er noen upris. Muligheter for ulike representasjonsoppgaver, lagseriespill, samt fordelskort med gunstige priser for gjestespill på andre baner er bare noen av de andre godene du i tillegg får for den prisen!

Med andre ord: Et medlemsskap i NSG anbefales sterkt, spesielt dersom du har lyst til å spille seriøs turneringsgolf blant likesinnede!



 senior (03. mar 2016 11:53) *  IP
Jeg er ikke imot seniorgolfen og det sosiale rundt det, jeg savner at uttaksturnering og landslag er i regi av golfforbundet. Dvs uttaksturnering bør en kunne spille uten å være medlem av seniorgolfen.Alt det andre seniorgolfen holder på med er kjempebra aktiviterer og treffer mange spillere ingen tvil om det. Når seniorgolferen hevder at uttaksturneringene går på norges beste baner så er jeg sterkt uenig i det, jeg anbefaler seniorgolfer å spille Bogstad, Miklagaard som er bra baner og jeg kan ikke se at uttaksturneringer går her.


 Dilter (03. mar 2016 12:17) *  IP
At NSG står for uttak er logisk nok, ettersom mesterskapene arrangeres av de europeiske seniorforbundene (har glemt hva de heter og vet ikke hvorfor det er to) der NSG er medlem, og ikke det euroeiske golfforbundet (EGA) som NGF tilhører.

Tror du vil finne at tingene er organisert på tilsvarende måte i de fleste europeiske land.

Når det gjelder hvilke baner som brukes til uttaksturneringer, så er nok det å finne klubber som er villige til å påta seg arrangementet, som er utslagsgivende.

For øvrig kan du gjennom NSG spille nettopp de banene som nevnes til en overkommelig penge.



 Enur (03. mar 2016 12:44) *  IP
Som Dilter nevner er det et eget forbund, European Senior Golfers Assosciaton (ESGA) hvor NSG er medlem, som har sine egne EM for seniorer, samt masters (seniorer over 70) og damer over 65. At det da er NSG som administrerer uttak til disse mesterskapene, kan da ikke sies å være urimelig?

Så har vi EGA, det "vanlige" europeiske golfforbundet. De har et individuelt EM og et lag-EM, og her er det etter det jeg vet NGF som har bedt NSG om også å ivareta uttaket for dem til dette mesterskapet. (Kan det muligens ha noe med manglende interesse og kompetanse hos NGF å gjøre, kan jo være et betimelig spørsmål å stille her).
Men etter det jeg vet kan man her også lene seg til resultater fra senior-NM (som altså arrangeres av NGF), samt internasjonale turneringer som Scandinavian Senior Open, Spanish Senior Open og Portugeese Senior Open, samt fjorårets EGA-EM. Nok av seriøse "ikke-NSG"-turneringer du kan delta i der altså for å bli uttatt, bare du er god nok. Ja, i det individuelle EM tror jeg faktisk du bare kan melde deg på selv på ren individuell basis, om du er god nok til det. (Hvis jeg ikke husker helt feil).

At enkelte baner/klubber ikke benyttes til uttaksturneringer har nok mest med tilgjengelighet og pris å gjøre. Mulig at skytset der bør rettes mot de banene og ikke NSG. Dessuten prøver NSG å spre uttaksturneringene, slik at folk utenfor Oslo-gryta også lettere vil kunne delta.



 seniorgolfer (03. mar 2016 13:15) *  IP
Senior, jeg skrev bare at NSG arrangerer turneringer på norges beste baner. Formoder at du ikke er uenig i det. - Jeg spiller på Bogstad gjennom NSG - (ikke Miklagard for jeg liker ikke så godt banen) men NSG arrangerer ikke uttaksturneringer der eller på Miklagard- sannsynligvis fordi disse klubbene neppe er interessert i et 2 eller 3 dagers arrangement.
Foreslår at du tar dette opp med NSG, men tviler på at du får gjennomslag.



 Wilson (03. mar 2016 16:13) *  IP
senior

Du skal være glad for alt som NGF ikke surrer seg borti ang seniorgolf.

NSG er mye flinkere til å arrangere enn det NGF er.

Vi spiller Hauger, Atlungstad, Kongsvingers GK, Losby pluss flere fine baner.
Jeg kan ikke skjønne at de banene som NSG arrangerer på ikke er bra nok.

Se på NGF og årets NM.
SKANDALE å legge det etter at alle collegespillerne har reist til USA.

Men jeg tipper at nøkkelpersoner med turneringsansvar i NGF skal til Rio i stedet



 Skogen (03. mar 2016 23:08) *  IP
senior, Jeg kan forsikre deg om at kampen om å komme på EGA laget og om å komme med på EGA individuelt utkjempes av seriøse golfere på høyt plan. Se laget fra ifjor med Sviland hdc 0, Skabo hdc 1 osv så tror jeg du bør trene for å komme i nærheten av dette laget!!
Hvis du ikke vil betale 800 til NSG, kan du fortsette å spille klubbturneringer i hjemmekjubben din. De 2000 medlemmene i NSG gleder seg over å delta på alle nivåer. Bedre turneringer har du aldri spilt i Norge.
Gå inn på Seniorgolf.no og meld deg inn!!!



 senior (04. mar 2016 08:12) *  IP
ja jeg er enig at Tore er en god spiller ingen tvil om det og flere av de andre også i seniorgolfen. Det er ikke det jeg tar opp. Når det gjelder mitt nivå så er vel det uten interesse, at skogen hevder at jeg ikke har spilt på bedre nivå en seniorgolfen tilbyr av turneringer for han stå for.

Jeg er medlem av seniorgolfen og har spilt flere turneringer der. Men jeg må innrømme at mange av banene som uttak går på ikke er like artig å spille.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72