Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Doberman - 02. sep 2015 kl. 14:46 *  IP
ET-kvalifisering

På tide med en egen tråd om høstens mest spennende golfbegivenhet.
Det er interessant å se hvor mange som har meldt seg på kvalifiseringen fra de nordiske land.

Sverige 57
Danmark 18
Finland 15
Norge 6
Island 3

Dette avslører egentlig ingenting, for det visste vi jo. Våre naboland har et enormt mye større rekrutteringsgrunnlag for å få frem toppspillere. Det nye er vel at Finland har passert oss, i mye sterkere grad enn vi hadde ventet. Naturligvis vil de aller fleste av disse påmeldte falle fra underveis, og bare et fåtall klare cuten i siste runde.
Men tallene avslører også noe annet. Svensker, dansker og finner har atskillig større ambisjoner enn vi har. De tør å satse, og mener vel at det er bede å satse og feile, enn å ikke satse.
 Fooore (02. sep 2015 14:49) *  IP
Flott tråd!

Hadde vært ok om en golfjournalist skrev noe om status for våre pr nå, det er en spennende tid for golfspillere.

Tage og KKJ hopper vel direkte til steg 2 utfra OoM Nordic League?



 gjesp (02. sep 2015 15:11) *  IP
Zzzzzz.....


 Wilson (02. sep 2015 17:35) *  IP

Monotoni kan være søvndyssende

http://golfsiden.no/debatt/thread.asp?id=11666&count=201



 Fant (02. sep 2015 19:09) *  IP
Hva koster kvalet i år? Jo, 1800 euro. Det er vel mer enn alle de som blir hjemme har spilt inn. Og det er kun startkontigent
Har man gått 75 i snitt gjennom sesongen er det vel neppe sannsynlig at man snitter 68 på de 14 rundene som skal til for å komme gjennom.
Jeg synes det er sprekt at det er seks som har meldt seg på. Det er vel ingen med reelle sjansen for noe kort, men sikkert en fin tur.

At våre naboer har flere enn oss er da absolutt naturlig.



 Bølle (02. sep 2015 19:55) *  IP
Hvem betaler for de 57 svenskene, 18 danskene og 13 finnene?
Kanskje disse nordiske spillerne også snitter 75, eller er de så mye bedre enn de norske?

Hva er "naturlig" her Fant? Er det naturlig at disse tre landene har flere påmeldte fordi de er bedre enn oss, fordi de har bedre økonomi, fordi de har flere spillere, fordi de har en annen innstilling, et bedre støtteapparat eller hva?



 Fant (02. sep 2015 20:44) *  IP
Fordi svenskene har cirka 2000 spillere med scratch-hcp, mens Norge har tyve? Både danskene og finnene har sportslige forbilder på herresiden, mens Norge ikke har noen.
Golf er u-land innen golf. Det er helt ok å vente med Q-school. Lære å krype før .....



 Fant (03. sep 2015 08:04) *  IP
Hvis pengene som hadde blitt kastet vekk på ET-kval istedenfor går til Gecko Tour eller treningsleir, vil jeg si det er god satsning.


 No Name (03. sep 2015 12:24) *  IP
Bølle, du er jo så opptatt av at man skal gå gradene. Er ikke det selvmotsigende når du også mener at flere bør melde seg på ET kvalet?


 Bølle (03. sep 2015 13:20) *  IP
For det første vet jeg ikke at jeg har skrevet akkurat det. Når og hvor? For det andre så har jeg bare fulgt opp informasjonen fra trådstarter om det enormt store antallet fra våre naboland, i forhold til oss. Hva er forklaringen, liksom?
Jeg har ikke klaget over eller kritisert at ikke flere nordmenn har meldt seg på. Men jeg savner dog litt mer vågal satsing og ambisjoner.
Mitt hovedpoeng er altså det sterkt skjeve forholdet til våre naboland, ikke at Norge i seg selv har så få påmeldte.



 Ronni (03. sep 2015 15:02) *  IP
Tror grunnen er mangel på kultur,det fins ingen kultur for golf i Norge.
For 30 år fantes det heller ingen kultur for golf i Sverige, men i tiden etterpå er golf blitt folkesport i Sverige, mens i Norge er man fortsatt ikke blitt kvitt snobbestemplet. Det er liten status å være golfspiller i Norge.
Likevel en og annen spiller dukker vel også opp i Norge etterhvert, fordi nesten alle gode spiller går via college-systemet i USA,det er bare uflaks at Norge ikke har fått en stjerne derfra enda.



 Doberman (03. sep 2015 15:57) *  IP
Jeg synes det er både merkelig og trist at de tallene jeg oppga ikke fører til selvransakelse og masse diskusjon i det norske golfmiljøet. Dette er jo selve kjernen i et årelangt problem: hvorfor klarer svenskene å stille med 57 deltagere i ET-kvalet, danskene med 18 og lille Finland med 13? Hva er årsaken til denne enorme forskjellen til Norge?

Det er jo i dette rekrutteringsspørsmålet svaret ligger på hvorfor vi aldri kommer på samme nivå som Sverige, og nå er forbigått også av danskene (for mange år siden) og finnene (ganske nylig). Har nordmenn en annen mentalitet og holdninger, er vi for opptatt av skisport, har vi ikke "kultur" for golf? Mangel på rollemodeller på herresiden kan være en forklaring, men det tror jeg ikke på.

dette spørsmålet burde diskuteres seriøst og lenge, både i NGF og på golfnettsteder. Redaktøren her er jo en sentral person i golf-Norge, og må ha en mening om dette. Når kommer din analyse AR?
57 - 6 er jo utklassing!



 AR (03. sep 2015 16:24) *  IP
Enig med deg, Doberman. 57-6 er utklassing. Trenger ingen nærmere analyse for å se det.

Min analyse er som følger:

Svenskene har langt flere enn 10 ganger så mange elitespillere som Norge.

At Sverige har 10 ganger så mange som prøver seg i kvalet er derfor helt naturlig ut fra de store talls lov.

Beklager at min dyptgående analyse ikke er kommet tidligere.



 panser (03. sep 2015 16:48) *  IP
Kunne jo vært interessant trådstarter om du kunne presentere navnene på de seks som skal i kvalifisering? Er Kofstad en av disse? (Han vil jo gjerne pynte på status etter ME sies det).

Når går "høstens mest spennende golfbegivenhet" av stabelen? Og på hvilke baner?



 Retep (03. sep 2015 17:50) *  IP
Når det gjelder sjanser er jeg ikke sikker på at de er så håpløse. Kofstad holder nivået men mangler konkurransetrening ennå. Krogh Johannessen er vel den klarte for sterkeste spilleren på Nordea tur for tiden. Tage er også i bra slag og har klart kvaler tre ganger før.


 gjesp (03. sep 2015 18:49) *  IP
Om man er veldig opptatt av disse tallene, bør man vente med å telle opp til listene faktisk er bekreftede.

Foreløpige deltagerlister finnes her http://www.europeantour.com/europeantour/qualifying/tournament/index.html#6sxi8ZZxIBtKcs77.97



 Trond Kracht (03. sep 2015 21:23) *  IP
Mye av dette har vi diskutert mange ganger. Mange vil si til kjedsommelighet. Personlig har jeg nevnt mange ganger at ledelsen ikke holder mål og har vel egentlig aldri gjort det.
Jeg har nevnt mange eksempler på Svenske og Danske ganske profesjonelle ledere og ikke minst et støtteapparat som ikke finnes i Norge. Mange har kritisert meg for disse holdningene
men vi ser igjen at nivået er for dårlig når det gjelder.
Det vil ta lang tid før vi har noen som kan hevde seg på et toppnivå på herresiden. Igjen har vi hørt at nå blir det forandringer, nye ledere og nye trenere. Alle er visstnok i verdensklasse. Hva skjer : Absolutt ingenting !!
Nytt eksempel fra Sverige : Jeg var på Golfpaket i Karlstad
for 14 dager siden og spillte Karlstad på en lørdagsettermiddag. Meget trangt på parkeringsplassen, drivingrangen var full og hold deg fast, de fleste var barn og ungdom. Den meget serviceinnstillte unge damen sa med et stort smil at det kunne gå litt tregt i dag pga mange barn.
Merk dette var en helt vanlig lørdag.
Hvorfor er det slik kan sikkert mange ha en formening om.
Tenk å kaste bort så mye penger på Solheim Cup !
Suzanne Challenge er avviklet med toppspillere pga interessen osv osv. Oslo Golfklubb bruker store summer hvert år for å få frem toppspillere. Lykkes de ??
Listen er lang over mislykkede forsøk osv for å få frem golfspillere. Igjen hvorfor ikke lære fra Sverige og Danmark





 Bølle (03. sep 2015 21:54) *  IP
Det ble 7 norske til slutt.
Christian Aronsen
Anders Ellingsberg
Sondre Ronold
Dennis den Roover
Jason Kelly
ETJ
KKJ

Legg merke til at Bertheussen ikke har meldt seg på. Han satser tydeligvis alt på å bli blant de 70 beste på CT i år, noe som gir ranking neste år. P.t. er han nr. 129. Blir han dårligere enn nr. 70, så får han også dårligere ranking enn han har hatt i år, og færre turneringer.
Klokt valg?

Det spilles på åtte forskjellige baner, fra 15/9 til 6/10.

Til Kracht: jeg tror det stikker dypere enn som så. Det har med holdninger å gjøre, både til sporten golf og ikke minst til det å trene, forsake og ikke gi opp. Der er den norske mentaliteten annerledes enn hos våre nordiske naboer. De ungdommer som har talent for golf vil alltid finne veien til golfbanen, uten å bli dratt dit som barn. Golf har noe med "ballfølelse" å gjøre, selv om man slår ballen. Sverige er oss overlegne i alle ballidretter, der man spiller ballen med hendene eller føttene, med eller uten racket. De har vel mer ballteft.



 Fooore (04. sep 2015 07:21) *  IP
Savner noen navn; Ramsnes og Wiik Hansen, men de har ikke hatt all verdens sesong. Elias satser på CT, Espen har medical på ET, og spiller neste helg.

Utover det er porteføljen ikke så stor.

Ift ET-kval er det greit å ha fokus på de som faktisk deltar, ikke de 100.000 som ikke deltar.

Rekruttering er en evig utfordring. Som mange jobbe rmed, lokalt og nasjonalt.



 Retep (04. sep 2015 08:51) *  IP
Jeg mener AR treffer spikeren på hodet. Med mer enn 10 ganger så mange satsende golfspillere (og 10 ganger så mange spillere totalt?) kan man ikke skylde på trenere eller holdninger når de også har 10 ganger så mange toppspillere. Skal dette forandre seg, må vi først og fremst få flere til å satse på golf. Kanskje må vi begynne med golfinteressen generelt i Norge. Det kan ikke ledelsen for elitesatsingen gjøre noe med.


 panser (04. sep 2015 11:04) *  IP
Hva gjelder EB så er vel i praksis toget gått nå?
Det er vel kun to turneringer igjen for han og etter denne uken er han vel nede på 130-tallet. Det blir mye å ta igjen på kun to turneringer.

Gjør klar for et nytt år på CT.



 Trond Kracht (04. sep 2015 12:06) *  IP
Til ettertanke : Jamaica har 2,6 mill innbyggere og tok nesten alle gullmedaljene/medaljer i de korte løpene for både kvinner og menn. Alle kan ikke være dopet. Tror dere at noen fra Norsk Friidrett har besøkt Jamaica for å lære noe.
Korea er helt overlegne i kvinnegolf. Hva har vi gjort med det ? Norsk Damehånball har vært ganske overlegne de siste 10-15 årene. Hva gjorde Drillo for at Norge lå på FIFAs liste som nr 2 i verden i lang tid ? Hvorfor feier Island med 500 000 innbyggere seg helt uberørt til EM ?
Dette har med kultur og lederskap å gjøre !!!!!



 Besserwisser (04. sep 2015 12:10) *  IP
Enig med AR og Retep. Golfinteressen generelt i Norge kan ikke ledelsen for elitesatsingen gjøre så mye med. (Kjenner igjen deler av denne debatten fra ishockeyen i Norge på 70 og 80 tallet, da en også ble sammenlignet med svenskene. Antall ishaller sikrer rekruttering til topplagene, det forstod svenskene og etterhvert danskene, mens en i Norge ikke bygget en eneste ny hall.

Kratcht's gjentagende kritikk av ledelsen;

"ledelsen ikke holder mål og har vel egentlig aldri gjort det" og;

"Igjen har vi hørt at nå blir det forandringer, nye ledere og nye trenere. Alle er visstnok i verdensklasse.
Hva skjer : Absolutt ingenting !!"

er jeg tildels svært uenig i.

Riktignok mener jeg at NGF's tidligere, noe ensidige satsing på noen få og utvalgte talenter medførte så stor slitasje på disse at de ble utbrent, men det er blitt mye bedre de senere år. Nå anbefaler NGF våre talenter om å satse via college systemet i USA. Bra! NGF legger opp til at flest mulig spillere kan/bør prøve seg på "Nordea Tour Future Series" og Nordic Q-school" for derigjennom komme seg inn på Nordic Golf League, som igjen kan gjøre det mulig å komme seg videre opp i systemet. Tiden hvor noe få utvalgte fikk Wild Cards til CT, og opplevde at de ikke hadde nivået inne, er over. Svenskene og danskene har i en årrekke kjørt sine spillere gjennom disse stegene med gode resultater.

NGF har ved ansettelse av Jon Karlsen fått rett mann til rett tid. Det øvrige teamet: NGFs Performance Team bestående av golftrenere, mentaltrener, fysioterapeut/ fysisk trener og lege, er av stor kompetanse. En har opprettet treningsbase i Spania, og lagt forholdene til rette for at svært mange satsende spillere har et sted å trene også om vinteren. Opprettelse av "Team Alcaidesa" må også være et inspirerende mål for mange. NGF har ved sin nye satsing nettopp vist evne til å tenke annerledes og nytt, men det tar nødvendigvis tid. Det viktigste arbeidet må nedlegges lokalt i klubbene.



 Trond Kracht (04. sep 2015 12:25) *  IP
Håper hr Besserwisser har rett. Setter gjerne 2 flasker utsøkt rødvin på at vi om 2- 3 år er akkurat like langt.
Dine argumenter har jeg hørt i 30 år. Igjen håper jeg du har rett og hvis du tør at jeg taper 2 flasker med glede. Du har navn osv for å ta imot dette om 2- 3 år(velg selv)



 gjesp (04. sep 2015 12:42) *  IP
Elias Bertheussen er påmeldt til kvalet i Østerrike


 Bølle (04. sep 2015 13:18) *  IP
Påmeldt nærmest på overtid. Har vel hatt valgets kvaler. Spiller 22.september. Etter ukens MC er vel løpet kjørt for ham på CT, som "panser" skriver. Men så mye CT-spill blir det ikke, dersom han ender bak nr.120 på OoM. Det er kategori 17, og i praksis bare en håndfull turneringer, om noen i det hele tatt. Havner han 71-120 får han kategori 14, mens han i år har hatt kategori 13.
Beste veien for ham og de andre norske er å klare cuten i siste ET-kvalsteg over seks runder. Da får han kategori 9 på CT, og får spille alt.

Ikke enig med Fooore. Det er nettopp alle de lovende (?) norske som ikke er påmeldt som avslører problemet i norsk herregolf. Legg ellers merke til at det er fire gjengangere/"gamlinger" blant de 8 norske påmeldte.

Ellers enig med Kracht, men på andre premisser. Ledelse og trenere i NGF er udugelige, men det er en avsporing å tro at det er årsaken til at det står så dårlig til med norsk herregolf på toppnivå. Jeg mener årsaken er en blanding av manglende interesse for å satse på golf blant norske ungdommer, og at de som gjør det ikke har den tæl, treningsiver og tålmodighet som skal til. Her er svenskene åpenbart mye flinkere, med andre holdninger. HVORFOR det er slik forskjell på oss og dem er hovedspørsmålet, men ingen gidder visst å undersøke det.

Det er naivt - og enda en avsporing - å tro at veien til suksess for de norske går via Nordic League og de top5 som får CT-kortet derfra. Det nåløyet er uhyre trangt, og i år har de norske vært svært gode der. det vil garantert ikke gjenta seg. Den eller de to-tre norske som før eller senere kommer til å bli elitespillere med fast plass på ET, kommer garantert ikke til å komme dit via NL. Det blir på andre mer uortodokse måter. Tiden for wild cards er ikke forbi. Se på Andreas Halvorsen som i år hadde syv slike og misbrukte sjansene. Et supertalent vil ikke gjøre det. Det er en fallitterklæring overfor elitesatsingen til NGF at de ikke klarer å arrangere minst èn CT-turnering i året, slik at norske spillere kan få wild cards. Helt håpløst at den veien er stengt. Men når AH klarte å få WC så må vel andre klare det også?




 Fooore (04. sep 2015 13:33) *  IP
Ift årets kval så ser jeg ikke hvilke andre lovende som ikke er påmeldt. Utenom de jeg nevnte. Hvilke tenker du på?

En annen diskusjon er hvordan få flere til å satse.



 gjesp (04. sep 2015 13:43) *  IP
Å enbart fokusere på tall er ganske kjedelig, da blir det:
- hvorfor har de så mange flere spillere enn oss på LPGA?
- hvorfor har de så mange flere spillere enn oss på PGA?
- hvorfor har de så mange flere spillere enn oss på ET?
- hvorfor har de så mange flere spillere enn oss på CT?
- hvorfor har de så mange flere spillere enn oss på Asia tour?
- hvorfor har de så mange flere spillere enn oss på LET?
- hvorfor har de så mange flere spillere enn oss på LET Access?
- hvorfor har de så mange flere spillere enn oss på Nordic League?
- hvorfor har de så mange flere spillere enn oss i div.kval?
- hvorfor har de så mange flere golfspillere enn oss?
- hvorfor har de så mange flere golfbaner enn oss?
- hvorfor har de så mange flere mennesker enn oss?

De færreste gidder svare, eller kan svare på noe sånt. Det er et svært sammensatt bilde. Man kan selvsagt bringe inn ledelse, kultur, tradisjoner osv osv. Men det er ikke så lett.

Og til Bølle(m/venner); NGF har VALGT å ikke arrangere Challenge tour, med den beskrivelsen som Besserwisser gir over her. De vil heller bygge nedenfra, med å arrangere flere nordiske turneringer og få flere spillere inn den veien. Å gi wild cards til CT har vist seg å ikke gi noe. Veldig få klarer å etablere seg med bare 7 starter. Noe Halvorsen også har bevist. Han fikk sine wild cards gjennon sitt management. Det er nesten ingen nordmenn som har slike avtaler med management.

Nåløyet med ET-kval er enda trangere enn å gå gradene. I kvalet møter man etablerte CT-spillere og spillere med tonnevis av erfaring fra Europatouren også. Da skal man gjerne ha vært blant de beste amatørene først, eller ha svært gode resultater på lavere nivå for å lykkes. Men jøss, nordmenn vinner i lotto hver uke.




 Bølle (04. sep 2015 13:59) *  IP
Jeg trodde jeg ikke hadde noen venner her.
Jeg kan forklare meg bedre, muligens. Jeg mener at den/de norske som skal komme seg på ET må være av så ekstraordinær kvalitet - et supertalent a la Tutta - at noen WC på CT vil være nok til å komme seg videre.

Jeg er uenig med NGFs strategi på dette området.

Ellers er alle spørsmålene dine relevante, bortsett fra det siste. Og så lenge ingen klarer eller gidder undersøke de underliggende årsakene ved å svare på de spørsmålene, så lærer vi ingenting, og da kommer vi ikke ut av hengemyra åkkesom.



 Enur (04. sep 2015 14:00) *  IP
Hvor er det forresten blitt av Andreas Halvorsen nå utover høsten? Burde ikke han ha vært påmeldt til ET-kvalet? Eller var det sånn at han fikk 7 wild-cards til CT via manangementet sitt også de to neste årene? Husker ikke helt...

Kanskje han heller burde satse på Nordic League neste år han også? For meg ser det ut som det kanskje virker å være rette veien å gå, ihvertfall ser det slik ut for en del av de norske som nå blir herdet gjennom tøff nok konkurranse der, og som etterhvert ser ut til å mestre dette bedre og bedre.



 Retep (04. sep 2015 14:21) *  IP
Dersom du har noe som helst på ET å gjøre (og egentlig på CT også)kvaler du lett inn fra Nordea Tour. Utfordringen for det norske spillerne er ikke nåløyet men nivået på spillet.


 dutte (04. sep 2015 15:20) *  IP
Tror Halvorsen skal forsøke seg på kvalet til web.com Tour. Synest å huske å ha lest det en eller annen plass.


 Besserwisser (04. sep 2015 15:24) *  IP
Enig med Retep.
Som fersk proff er det et "sjokk" og plutselig spille på ET. Tage gjorde en fantastisk innsats på flere Q-skoler, men hadde ikke nivået eller rutinen/midler inne til å beholde kortet. Ferske proffer, direkte fra videregående, eller rett fra college, har heller ikke rutinen eller nivået inne til å gå rett fra noen gratis WC på CT og inn på ET. Dette har NGF forstått.

Vi har hatt en rekke spillere i Norge, som med litt mer trinnvis oppbygging sannsynligvis kunne kommet mye lenger enn å legge opp som 24-25 åringer. Om Andreas Halvorsen sitter igjen med en "positiv opplevelse" etter at sponsor skaffet ham 7 WC dette året på CT, blir jo et spørsmål..

Dersom du ikke klarer å bli topp 5 på NGL i løpet av noen år så er du ikke god nok for CT eller ET, uansett hvor mange WC du får. Hvis en ser på de siste 2 år så er det faktisk 3 av 10 som fikk kortet på CT via topp 5 på OOM fra NGL, som biter godt i fra seg, De hadde da spilt på NGL noen år. Dansken Jeff Winther pt. R21 og svenskene Glennemo R75 og Jeppesen R20.

Men for all del: Dukker det opp et norsk supertalent ala Woods, Spieth eller Mcllroy så går de jo rett inn på ET/PGA touren, men inntil da får vi bygge sten for sten.

Å påstå at "Ledelsen holder ikke mål" når den toppidrettsansvarlige heter Jon Karlsen, har doktorgrad i putting og har vært/er i trenerteamet til noen av verdens beste spillere, blir bare for dumt. Han må jobbe med det materiale han har og det tar tid å bygge opp golfen i Norge.




 Bølle (04. sep 2015 16:05) *  IP
At "det tar tid å bygge opp golfen i Norge" har mange sagt i mer enn 20 år, og under skiftende ledere og trenere i NGF. Aldri har det lykkes!
Hvor dyktig man er måles kun etter resultater, ikke etter CV-en!

Nåløyet er uhyggelig trangt på NL, med 150 sultne skandinaver i konkurranse med knapt et dusin norske, når målet er top5. Jeg ser heller ikke for meg at noen norske har den tålmodighet som skal til for å spille på NL noen år. Håper jeg tar feil. Vi må få tak i det supertalentet som befinner seg der ute, og som via noen WC på CT klarer å etablere seg på ET og senere PGA. Norsk golf trenger sårt en rollemodell og frontfigur på herresiden. Når han er på plass, så "kommer resten av seg selv". Kanskje er Ilonen hovedgrunnen til at det gror så sterkt i finsk golf de siste par årene?



 gjesp (04. sep 2015 16:35) *  IP
Akkurat som da Bjørnstad kom seg inn på PGA touren? Da kom resten av seg selv...


 Bølle (04. sep 2015 17:32) *  IP
Jeg tar den.
Men situasjonen er en annen nå. Det er mye mer blest om golf, både internasjonalt og i Norge.
Vi vet vel heller ikke hvor mye Bjørnstads resultater har betydd for satsingen til Kofstad, Børsheim, Torp og andre nesten-topper.
At flere av dem ga seg for tidlig - slik som HB gjorde - er bare så typisk norsk.



 Wilson (04. sep 2015 20:16) *  IP
Er Bølle norsk selv?


 Bølle (05. sep 2015 20:02) *  IP
Ja, jeg er etnisk norsk.
I mangel av en egen tråd kan jeg jo informere her om at det nettopp er spilt pre-kval til webcom.touren. To nordmenn stilte opp, og begge klarte å komme seg videre til 1. ordinære kvalsteg.
Gjett hvem de er, eller finn det ut!

But, who cares?



 Enur (05. sep 2015 22:34) *  IP
Regner med at vi kanskje kommer til å følge litt mer med på både Mikkel Bjerch-Andresen og Mathias Lynne Schjølberg når 1.ordinære kvalsteg tar til en gang ute i oktober.


 Hm (06. sep 2015 01:21) *  IP
Kan ikke du Wilson bare holde kjeft, dersom du ikke har noe og melde


 AR (06. sep 2015 08:09) *  IP
Kan Hm komme med noe konstruktivt?


 Wilson (06. sep 2015 08:29) *  IP
Hm har avataren til den gamle nicktyven.




 Trond Kracht (06. sep 2015 22:22) *  IP
Selv når Besserwisser sier at enkelte formuleringer er for dumme "turte" han ikke å ta utfordringen som et veddemål er.
Bølle sier akkurat det som er sannheten(dere får like han eller ikke): Bygge opp golfen over mange år er sagt til kjedsommelighet av mange ledere og trenere , ikke i 20 år men 30 år. Aldri har det lykkes og desverre er det bare resultatene som teller. Kanskje noen snart våkner !
Som tidligere sagt har vi noen gode jenter som det skrives alt for lite om.



 Enur (15. sep 2015 22:57) *  IP
Steg 1 av ET Q-school er i gang!

I Fleesensee i Tyskland er 3 nordmenn med, men bare en av dem henger med etter 1.runde i dag. Det er Christian Aronsen som er på delt 10.plass med -2, mens det ledes på -5.

Anders Ellingsberg er langt nede på listene med +6, mens Sondre Ronold skuffet voldsomt med +9.

Det spilles 4 runder med cut etter 3.



 Fooore (16. sep 2015 09:08) *  IP
Bra av Aron, veldig skuffende for Sondre.

Sondre hadde 2 veldig gode turneringer mai/juni, men utover det har det ikke blitt all verden. 2016!



 Fooore (16. sep 2015 11:41) *  IP
Sondre trakk seg, fullt fokus på NL ut året vil jeg tro.


 Stimpen (16. sep 2015 12:19) *  IP
Kan jo bli spennende å se hvor klokt valget om å legge ned CT i Norge var, når Nordic Leauge blir fratatt sine 5 plasser til CT fordi det ikke blir arrangert CT-turneringer i Norge og Sverige lengre...


 Enur (16. sep 2015 12:34) *  IP
Hvis det er tilfelle (må vel i såfall gjelde fra neste år?), var vel neppe det særlig klokt nei.

Jeg synes jo forøvrig Norge burde kunne arrangere en CT-turnering uansett!



 Enur (16. sep 2015 13:09) *  IP
+1 på Aron i dag.
Faller nok en del tilbake på lista med den scoren dessverre.



 Stimpen (16. sep 2015 13:42) *  IP
Skjer jo ikke i år, men at det er en mulig konsekvens er ganske sannsynlig hvis arrangementsvegringen av CT fortsetter. Challengetouren (Europatouren) gir ikke bare bort plasser uten å å få noe tilbake. Men dette har jo NGF helt sikkert tenkt på når de la ned Norwegian Challenge... ;)


 Enur (16. sep 2015 13:53) *  IP
Så dette er ikke noe du faktisk vet, men er bare antakelser fra din side, Stimpen?


 Besserwisser (16. sep 2015 13:55) *  IP
Sondre trakk seg grunnet influensa, i samråd med lege.


 Stimpen (16. sep 2015 14:47) *  IP
Jeg vet at det er en aktuell problemstilling, men jeg vet ikke noe mer enn det. NGF har det nok under full kontroll :)


 Fooore (17. sep 2015 12:52) *  IP
Fint at Aron henger så godt med, gøy med rutinerte folk som satser!


 Enur (17. sep 2015 17:54) *  IP
Aron henger fortsatt med ja, -2 i dag.


 Enur (18. sep 2015 13:59) *  IP
Au da! Der røyk Aronsen på en +5 på sisterunden, og håpet om Europatouren er nok dessverre over for i år.


 Fant (18. sep 2015 16:26) *  IP
Aronsen har allerede proklamert at han fortsetter satsningen. Modig, men håper han får tid til å trene mer. Han er vel/har aldri vært god nok for ET.


 Fant (18. sep 2015 16:26) *  IP
Ikke....


 (ikke) Dilter (stjålet nick) (18. sep 2015 16:45) *  IP
Sjanseløs på top5 på NL, anytime og anyhow.
Han er ikke god nok for CT heller.


Svar: Dette er en nciktyv som bare er ute for å lage kvalm her på Golfsiden

AR



 Enur (18. sep 2015 18:14) *  IP
Etter at Bølle/Doberman for øyeblikket har lagt inn årene, har han istedet begynt å rappe nick igjen.

Tror neppe det er den ekte Dilter som har skrevet dette.

Skjønner godt at AR går lei....



 Dilter (18. sep 2015 20:36) *  IP
Stemmer det, Enur.

Jeg vet godt at Aronsen er alt for ung til å spille Champions Tour.



 Snedd (19. sep 2015 10:48) *  IP
En som driver med nicktyveri, er neppe helt stabil i hodet.


 Gunnar Bull (19. sep 2015 11:37) *  IP
Snedd, du må ikke engang antyde noe sånt, for da har du fornærmet denne anonyme personen såpass mye at han vil komme hjem til deg og slå deg i hodet.

Dette for å bevise hvor feil du tar, selvfølgelig :-)



 Snedd (19. sep 2015 11:50) *  IP
Hehe, nicktyver benekter vel uansett at de bedriver slikt, så jeg tar det rolig!


 Fooore (22. sep 2015 12:12) *  IP
Litt kjelkete start på Elias i dag, men 2 strake fugler før runding innebærer +1 etter 9. Greit med. Krysser fingre.


 Enur (22. sep 2015 14:32) *  IP
Endte på par for dagen. Omtrent midt i haugen av formiddagspulja.


 Enur (22. sep 2015 15:49) *  IP
Rettet til -1 nå.


 Senior (23. sep 2015 12:36) *  IP
Kelly Jason rett i tet med -5 på første runden :)


 Enur (23. sep 2015 18:56) *  IP
Men +3 for Kelly på runde 2. Henger allikevel bra med i toppen, men halve feltet fikk ikke avsluttet runde 2 i dag.

EB med +1 i dag, og faller en del plasseringer. Avhengig av å gjøre det en del bedre de neste dagene.



 Mr.Goat (24. sep 2015 18:15) *  IP
EB T30 før siste runde. Trenger en god runde i morgen med andre ord. Står vel på bar bakke neste sesong hvis han mislykkes. Synd hvis så skjer. Viste lovende takter en halv sesong på NL i fjor, men får det ikke til å løsne på CT. Frykter samme skjebne som andre unge nordmenn som møter motgang, men vi får gi han en sjanse først.

Han har vel riktignok to turneringer igjen, men da bør det minst en topp 10 plassering.



 Enur (24. sep 2015 18:15) *  IP
-1 på Bertheussen i dag. Holder seg sånn ca. rundt nr. 30.

I delt ledelse akkurat nå: danske Kasper K. Estrup etter en 63 runde som bl.a. inneholdt 3 eagler! Dansken har vist at han har kapasitet tidligere også; leverte jo en 59-runde på Nordea Touren for ca. 1 måned siden.

I England har Jason Kelly sen start, og må vel fullføre runden sin i morgen.



 Retep (25. sep 2015 07:44) *  IP
Estrup var +3 etter 2 hull, minus 11 derfra og inn!


 tas (25. sep 2015 10:55) *  IP
Om livescore stemmer etter ni hull er dessverre EB ikke videre. Veldig synd!


 Trippel (25. sep 2015 11:51) *  IP
EB med hele 10 slag på et par5 hull...


 Fooore (25. sep 2015 12:11) *  IP
10??? Det hørtes da voldsomt ut?!


 Rille (25. sep 2015 13:58) *  IP
Kjedelig med EB! Kelly gikk en runde under par igjen i dag (71), og henger med på T10.

Han gikk ut på sisterunden for et kvarter siden, en OK runde til og han er med videre.



 Enur (25. sep 2015 19:14) *  IP
-1 på sisterunden også for Kelly.
Med det går han greit videre til steg 2. Bra!

Bertheussen ser rett og slett ut til å være alt for ustabil/dårlig i år dessverre.



 Wilson (26. sep 2015 17:26) *  IP
Du er faen meg alvorlig psyk herr multi.


----------------- Kommentar: Jeg strøk multinicks innlegg, Wilson.

Ja, sykdommen er nok alvorlig

AR

----------------



 Enur (26. sep 2015 22:59) *  IP

--------------------------------------

Til Enur:

Jeg strøk alt det som multinickere skrev. Derfor også din gode kommentar om multinickere etc.. Det er du sikkert enig i.

Denne tråden handler om ET-kvalifisering.

AR

--------------------------------------



 Seniorgolfer (26. sep 2015 23:38) *  IP
@Enur
Har ikke forsvart multinicking i det hele tatt. Det er en uting. Men det har aldri plaget meg. Riktignok hadde jeg en gang et annet nick - men sluttet å skrive under det nicket da nicket (jeg) ble outet med fullt navn av en av dere forumavhengige. Dette nicket er nå overtatt av en annen- uten at jeg bryr meg.

I mine øyne er sjikanerende, mobbende innlegg som stiller psykiatriske diagnoser, adskillig verre enn mer eller mindre uskyldige multinickere. Så vidt jeg observerer er det ikke at alltid såkalte multinickere stjeler andres nick, men systemet åpner for det. Det er bare slik det er . Og noen mer eller mindre paranoide og herskesyke debattanter skal på død og liv påpeke når noen skriver med multinick.

Jeg tenker sånn, basert på egen erfaring. Jeg prøver å skrive saklig, men jeg har tatt oppgjør med trakasserende innlegg. I en slik situasjon fikk jeg av en av dere forumavhengige en diagnose som innebar en psyiatrisk lidelse. Denne personen vet hvem jeg er og jeg vet hans identitet. Det finnes 2 muligheter, enten er den diagnosen sann eller så er det injurierende. I begge tilfellet er det etter min mening feil å komme med slike diagnoser. Du skjeller ikke ut et psykisk sykt menneske med at han er psykisk syk. Og det er ikke akkurat gentlemansaktig eller verdig å komme med en påstand til en frisk person at han lider av en psykiatrisk lidelse.

Når det gjelder denne personen, som ga meg en psykiatrisk diagnose, er det en viss mulighet at jeg treffer vedkommende på golfbanen. Hvis det skjer, kommer jeg til å gå bort til ham, se ham inn i øynene og si," Du vet hvem jeg er, du skrev det og det om meg, står du for det du sa, Kan du gjenta det her og nå, eller er du bare en ussel liten feiging?"

En ting er feighetens nådegave som anonym å skrive dritt om andre, noe annet er å si face to face til en person hva man mener om den personen.



 Wilson (27. sep 2015 08:01) *  IP
OK

Jeg skal være enig med Seniorgolfer i at mitt uttrykk ikke er bra, om JJ faktisk er psykisk syk. Man skal ikke skrive slikt om de som er syke.

Det jeg burde ha skrevet er at JJ er direkte ondskapsfull og full av hat. Det han skrev om EB var en masse drit som ikke har sammenheng med EB i det hele tatt, men kun tatt ut av JJ's hode og uten rot i virkeligheten.



 Bølle (27. sep 2015 13:24) *  IP
Det som JJ skrev om Bertheussen var helt OK, og faktisk på sin plass. Det er nå strøket, dessverre.
På andre golfnettsteder er det ærlige kommentarer om fremtiden til EB og vurdering av ham. Ingen sletting.

Beklager at jeg vender tilbake for en visitt. Grunnen er at noen tror at jeg er både JJ, Seniorgolfer og andre.




 Wilson (27. sep 2015 15:28) *  IP
Bølle.
Hvis det var OK i ditt hode så ble du få sjekket skallen din.



 No Name (27. sep 2015 16:38) *  IP
Og det tror vi fortsatt multiBølle


 Bølle (27. sep 2015 17:50) *  IP
Da får du sjekke IP-adressene.
Jeg har bare en stasjonær PC. Ingen Laptop, Smartphone eller nettbrett. Trenger det ikke.



 No Name (27. sep 2015 19:14) *  IP
Bla bla bla Bølle


 Trippel (29. sep 2015 13:42) *  IP
Hvem er JJ?


 JJ (30. sep 2015 10:01) *  IP
Følger ikke så veldig nøye med her, men skriver et innlegg i ny og ne. Kanskje en gang i måneden. Pleier ikke å gjøre så mye ut av meg og har ikke brukt noe annet navn.

De fleste emnetrådene her virker å ende opp i at debattantene flyr i tottene på hverandre hvilket vel er litt synd, og ikke minst barnslig.

Jeg skrev at jeg tror EB kommer til å legge opp enten etter denne sesongen eller neste. Dette fordi det er det som fort skjer med en spiller som kvaler inn til et høyere nivå uten å holde nivået og rykker ned igjen. Da mister man fort motivasjonen. Dette så vi med Både Thorp og Børsheim som la opp ikke lenge etter ET kortet røk. En annen ting er at det koster å satse. Det er jo bakgrunnen til at Mikkelsen og Engell sluttet.

Kjenner overhodet ikke til EB eller hans planer, men det er like fullt et legetimt tips basert på erfaringer fra andre norske.

Jeg skrev også at det kanskje er heldig for videre satsing at EB ikke har collegeutdannelse da han derfor muligens ikke har den samme tryggheten å falle tilbake på.

Hvis dette er for sterk kost og må sensureres er vi vel hårsåre her. Det hadde vært mye mer interssant med en debatt rundt dette, gjerne med motargumenter i stedet for anklager og personangrep tilbake. men men.



 Bølle (30. sep 2015 13:28) *  IP
Jeg har lovet å ikke skrive her mer, men må gjøre det nå, for å forsvare meg. Flere her tror at jeg er både JJ og Seniorgolfer. De to nevnte har med sine innlegg tilbakevist dette. Vil noen be om unnskyldning?

Den ondskapsfulle og hatefulle og psykisk syke JJ (sitat Wilson) som bare skriver drit, er mild i tonen i sitt innlegg ovenfor. Ære være ham for det.



 JJ (30. sep 2015 15:41) *  IP
Skal legge til at jeg ikke har oversikt hvis andre har brukt dette nicket. Har ikke sett det i tråder jeg har skrevet, men er ikke så veldig aktiv her så kan ikke garantere at ikke andre kan ha brukt samme navn.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72