Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Ove - 19. nov 2014 kl. 16:13 *  IP
Golfbaner uten betjening?

Vi lever i nettets tidsalder. Men på alle golfbaner er det manuell betjening, det er butikk og det er restaurant. Hva dette koster klubbene vet jeg ikke.
Vi bestiller golfrunden på nettet. Da må det vel gå an å betale på nettet også? Vi kjøper stort sett golfutstyret på nettet. Likevel opprettholder klubbene en "proshop". Vi kan spise hjemme etter runden. Likevel er det restaurant i klubbhuset. Vi sjekker inn i løpet av ett minutt, til en person som er ansatt der. Om vedkommende er blid eller sur, angår meg ikke.

Her er et radikalt forslag, med det formål å spare penger:
Nedlegg både proshop og restaurant. Betaling kan foregå med VISA-kortet via en betalingsterminal innmurt i veggen til klubbhuset, eller ved å legge kontanter i en boks. At du virkelig kommer til banen og skal spille den runden du har bestilt på Golfbox, foregår med en bekreftelse via samme dataskjerm der betalingsterminalen er. "No-show" blir da registrert og faktura kommer. Betaling via nettbank bør helst foregå samtidig med registeringen på Golfbox, men da får man et problem med avlysning eller stenging p.g.a. uvær.

Restaurant har jeg aldri forstått hensikten med på en golfbane. Selv har jeg aldri kjøpt noe på en golf-restaurant. Jeg drar rett hjem og spiser. Billigere blir det også. Jeg er heller ikke avhengig av at det er et levende menneske som tar imot meg før runden. Hele golfopplevelsen er jo selve golfrunden, ikke om du blir møtt av en person som koster klubben mye penger

Selv hadde jeg likt et slikt opplegg. Jeg er ikke avhengig av det sosiale aspektet ved et klubbhus eller personer der. Det sosiale ved golf ligger utelukkende i runden med medspillere. Med 4-5 timer på banen, kan jeg godt unnvære 5 min. i klubbhuset.

Hva med miljøet? Blås i det. De som spiller golf utgjør et miljø alene. Men det bør være noen bord og stoler ved innkomst og en mineralvann-automat.

Blir golfrunden din ødelagt av dette kalde opplegget, sier du? Det tror jeg ikke noe på. Ikke når du vet at klubben din sparer masse penger på dette.

I utlandet finnes det en hotellkjede som heter Formule-1. Der er det ingen fysisk betjening eller resepsjon, bare en dataskjerm. Jeg har bodd på et slikt hotell et par ganger. Det fungerer helt fint.

Jeg hører allerede en storm av protester: "Slik vil vi ikke ha det i min klubb". Men i nettalderen går det i den retningen.
 barce (19. nov 2014 16:45) *  IP
Ved lavsesong er det mange baner som ikke har åpent kjøkken eller adminstrasjon/proshop..


 Gunnar Bull (19. nov 2014 17:05) *  IP
Artig tanke, men folk har helt klart forskjellige behov og ønsker.

Selv synes jeg "hull 19" er en viktig del av runden.

Å sette seg ned etterpå over en kaffe og is og prate tull er noe av det jeg er aller best på. Ofte bedre på det enn å spille, når jeg tenker meg om.




 Dilter (19. nov 2014 18:29) *  IP
Ove er preget av kundementalitet, og har tydeligvis ikke sansen for å være medlem i en forening, der man har (får) venner som man gjerne tilbringer tid sammen med både på og utenfor banen.

Kafé og servering har mye å si for miljøet i klubben, men det må jo være i samsvar med de økonmiske realitene. På mange klubber er det begrenset åpningstid både i proshop og kafé, og da er de nevnte løsningene allerede i bruk.



 Bassen (19. nov 2014 22:32) *  IP
Hull 19 er viktig for meg, slik at jeg kan innkassere eller betale rundens gevinst. Ove har kanskje aldri vært i den situasjonen siden han aldri har kjøpt noe der. Og aldri har han manglet noen baller eller penger før runden.


 Ove (20. nov 2014 00:15) *  IP
Dersom klubbene deres kan spare 1 million på dette, så synes det å være bagateller om hull 19 bortfaller. Mrk. dog at jeg krever bord og stoler ved innkomst, sammen med en mineralvann-automat. Kanskje kan den ha alkofri øl også.

Tiden med venner i 4-5 timer på banen kombinert med tid sammen privat holder. Dette samværet er faktisk ikke avhengig av et godt måltid m/vin eller øl i klubbrestauranten.

På banene her i Spania er det helt annerledes. Det kryr av folk på terrassen før og etter runden, med kelnere som bærer rundt på både gode lunsjer og vin eller øl, eller kanskje en whisky. Og en Cognac til kaffen. Vanligvis er det èn i flighten som kjører på omgang, så da blir det kos for de andre. Utenkelig på norske baner. Er det ikke opplest og vedtatt at "alkohol og idrett ikke hører sammen"?



 barce (20. nov 2014 07:21) *  IP
tror du må ta deg råd til å stikke innom bogstad en vakker dag, Ove..


 Ove (20. nov 2014 11:32) *  IP
Der har jeg vært to ganger: Første og siste gang.


 gjesp (20. nov 2014 12:26) *  IP
Hvor kommer tallet 1mill fra?


 Lost ball (20. nov 2014 13:37) *  IP
Dette blir blir vel nokså greit regulert av loven om tilbud og etterspørsel? Selv er jeg sjeleglad for at i mine to klubber så er det "full pupp" i den ene, og nære på i den andre også.

Jeg mener at "riktig" betjening i kafè og proshop har enorm betydning for miljøet i en golfklubb.

Men jeg kjøper - som regel - ikke køller på nett heller, jeg foretrekker å kjøpe i min lokale proshop.



 Gunnar Bull (20. nov 2014 13:41) *  IP
Blir fort godt over 1 mill bare i lønnskostnader for å betjene proshop og restaurant. Men man går jo glipp av inntekter også, så jeg tror det er et fåtall klubber som vil spare 1 mill på dette tiltaket.

Et annet spørsmål er jo hvordan dette vil oppleves av medlemmer og gjester. Jeg tror det kun vil være små 9-hullsbaner med få spillere som vil tjene på dette. Og mange av de har vel allerede gjort slike tiltak.



 Pølse med brød (20. nov 2014 13:46) *  IP
Dette er jo ikke noe nytt, mange baner i andre land er ubetjente, jeg har vært på flere.

Med automater for baller, handsker, peg, baguett, brus, kaffe så er veldig mye av inntekten bevart uten personalkost, flere baner i Norge har innført slike automater allerede.

Flere av stedene var det hyggelig kaffe og du kan prate med andre spillere, trenger ikke ansatte for det.



 Simen Myhre (20. nov 2014 15:05) *  IP
På en gledens dag er det rom for dårlige ordspill:

-6 og sikkert over 36 poeng som gjør at Jason Scrivener lever opp til navnet sitt i dag…. :p



 Wilson (21. nov 2014 05:22) *  IP
Jeg setter pris på miljøet vi har i egen klubb med full pakke.

Utenkelig å skulle kutte ned på det som er kjernen for en god klubbdrift.
Har handlet en god deler i Proshopen i flere år.



 Anton M (24. nov 2014 19:15) *  IP
Ubetjente klubber er døden for golf, slik jeg ser det. Håper alle boikotter slike klubber og lar de gå konk. Da kan de bra klubbene overleve og fortsatt fremme golf, slik golf skal være. Postkasse klubber er drepen og skulle vært forbudt.


 Jørn (24. nov 2014 19:57) *  IP
Det var harde ord Anton! Syns du virkelig at alle småklubber bør gå konk? Har selv vært medlem i en liten, "ubetjent klubb", men det var rett og slett fordi det ikke var hensiktsmessig å ha en betalt mann der hele dagen. Vi var vel kanskje ca 250 medlemmer og kanskje 50-60 som var veldig aktive og benyttet banen. Og de aller fleste av oss hadde full spillerett, med andre ingen behov for å ha betjening der da vi ikke betlte greenfee hver gang. Om det evt var noe som mangla i bagen så hadde vi automat til det. Du nevnte også postkasseklubber og fikk det vel til å fremstå som at alle småklubber er nettopp det. Da må jeg få lov å påstå at du har bomma kraftig!! Vil si det er mer "døden for golf" som du så fint sier det viss medlemmene rundt i småklubbene småklubbene ikke har noe tilbud i utenom å måtte kjøre to timer og ferjer og greier for å komme seg til en bane. Jeg hadde i allefall ikke begynt å spille dersom jeg ikke hadde hatt eitt lokalt tilbud.

Klubben vår er og var basert på dugnadsarbeid av medlemmene og således ikke noe gullgruve økonomisk, men det går rundt. Hadde vi endt opp med betjening så kunne like greitt hele klubben bli lagt ned.



 Wilson (24. nov 2014 21:55) *  IP
Merkelig innlegg Anton M.

Skjønner du ikke at postkassemedlemmer legger igjen betydelige beløp i våre klubber.

Flere vil ganske sikkert slutte helt med golf om de må legge 8000 i én klubb istedet for å bruke det på greenfee på mange klubber.

Jeg kjenner 2 som tenker slik.



 Pølse med brød (25. nov 2014 09:53) *  IP
Jeg koser meg like mye med golf på en ubetjent som en betjent bane, ser ikke den helt store forskjellen.

Døden for golfen er kostnadsnivået som ansatte er en stor del av, lavere kostnader er lik flere spillere.



 Homer (26. nov 2014 09:04) *  IP
En tankevekkende forslag. I min klubb driftes en restaurant, men denne går tydeligvis dårlig for så og si hvert eneste år søkes det etter nye kroverter. Noen automater med baguetter, sjokolade og mineralvann/kaffe vill sannsynligvis gjort samme nytten. Skal klubbene overleve må det tenkes nytt og personalkostnader er ekstremt dyrt i Norge.


 Wilson (26. nov 2014 10:14) *  IP
Golf i Norge er billig.
Det er ikke pris som dreper golf-interessen.

Tror heller det går på antall timer folk er villige til å bruke på sin hobby



 Gunnar Bull (26. nov 2014 10:54) *  IP
Her fant jeg en mulighet for at snusfornuftige Bull kunne smette inn at både økonomi og tid er viktige (og riktige) årsaker til at mange slutter med golf.

Det finnes sikkert flere grunner også, stagnasjon, mangel på medspillere, for langt til banen osv.

Tull å tro at det finnes bare ett svar på dette.



 Pølse med brød (27. nov 2014 14:53) *  IP
Golf i Norge er drit dyrt.

Noen har sagt her at det er samme pris som i Spania på en del baner, i mitt hodet betyr dette at prisen er mer enn det dobbelte her. Sesongen er under halvparten av der nede- Av de 5 mnd mange baner har oppe er forholdene OK i 3 mnd mot 12 mnd i Spania med bedre forhold hele tiden.

Jeg kjenner mange familier som velger bort golf som felles aktivitet fordi det blir for dyrt, medlemskap, pegger, baller er en ting, men du skal kjøre et stykke og kjøpe mat drikke et. også.

Billigere spill er raskest måten å øke antall medlemmer på.




 AR (27. nov 2014 15:00) *  IP
Og hvem skal betale regningen?

Golfmedlemskap i en vanlig klubb er mye billigere i Norge enn i de fleste andre land for tilsvarende klubber.

Selvsagt kan man melde seg inn i en postkasseklubb og spille to-tre ganger i året og få det temmelig billig. Men en som spiller to-tre ganger i året, går neppe under betegnelsen golfspiller i ordets rette betydning.



 Lost ball (27. nov 2014 16:17) *  IP
Den raskeste måten å få opp antall medlemmer på, er å få opp interessen. Det store spørsmålet er hvordan å få opp interessen, og det er slett ikke sikkert at pris er den viktigste faktoren. Jeg tror at Bærheim Golfpark (de fleste har sikkert lest artikkelen) er inne på noe.

...og de har forresten betjent "kafe" og proshop til nær sagt alle døgnets tider...

"Golf i Norge er drit dyrt." ser jeg. Det er slett ikke umulig, er det i det hele tatt noe i Norge som er billig? Men hvis man skal sammenligne kostnad, så må man også sammenligne inntekt. Uten å ha gjort regnestykket har jeg likevel en feeling av at det ikke er så ille stelt for Ola Dunk.

Mange sier at både det ene og det andre er alt for dyrt i Norge, men hvem er villig til å gå ned i lønn for at noe skal bli billigere...?



 Pølse med brød (04. des 2014 18:54) *  IP
Ar, det du sier om at golf er billig i Norge stemmer vel ikke, har du dokumentasjon på det?

I Sverige er det vesentlig billigere på sammenlignbare baner enn her, det har jeg førstehåndskunnskap om.

Sjekket noen baner i Halmstad og de var steng for vinteren gitt, samtidig er det turnering på Larvik til helgen, kanskje teorien din om at Sverige har så veldig mye bedre klima enn oss ikke er så mye verdt??

AR kontrer som alltid med "hvem skal betale", som om regningen er gitt. Han forstår ikke at det går an å gjøre noe med regningen.

Som sagt setter man ned prisen kommer det flere som på alle andre tiltak her i verden, kommer det flere oppretholdes inntekten allikevel. På sikt blir det skapt en bredere base og større rekruttering, som etter hvert vil føre til bedre driftsvilkår for Norske baner.




 gjesp (04. des 2014 18:58) *  IP
"I Sverige er det vesentlig billigere på sammenlignbare baner enn her, det har jeg førstehåndskunnskap om. "

Og hvor er dokumentasjonen på det?



 Lost ball (04. des 2014 19:27) *  IP
Hvorfor er det sikkert at det kommer flere spillere ved å sette ned prisen? Dør det flere mennesker dersom begravelsesbyråene setter ned sine priser?


 AR (04. des 2014 19:28) *  IP
Jeg konstaterer at jeg er dypt og frunnleggende uenig med Pmb på flere områder.

Men jeg orker ikke ta den debatten med ham enda en gang.

Klart det kommer flere hvis man setter prisene dramatisk ned. Det forstår selv jeg. Men jeg forstår også at mange klubber allerede er hardt presset på økonomi. En betydelig prisnedsettelse på golfproduktet vil på lengre sikt føre til konkurser. Men det forstår ikke Pmb.

Jeg minner igjen om at golfklubber ikke er normale økonomiske enheter, men stort sett spleiselag som betales av medlemmene. Uten profittmaksimering som målsetting slik vi ser i næringslivet.

Det innebærer en stor forskjell i tankemåte på flere områder når vi snakker om drift av golfbaner.

På den annen side er det plass til golfbaner med ulik kvalitet som tiltrekker seg ulike kundegrupper.

Jeg har spilt mye i utlandet. De aller fleste steder er golf dyrere når vi snakker om klubber med tilsvarende kvalitet.



 Wilson (04. des 2014 21:11) *  IP
PMB er på sparebluss hele tiden.

Han bruker feks ett dusin ProV1 pr sesong.



 barce (04. des 2014 23:01) *  IP
hadde det vært Ove, kunne jeg trodd på det..


 Wilson (04. des 2014 23:33) *  IP
Midt i fairway og moderat med spinn.
Da mister du ikke eller sliter ut mange baller.



 Mindre spill (19. des 2014 23:23) *  IP
Etter at restauranten på min hjemmebane ble nedlagt har jeg spilt mye mindre. Grunnen er kort og godt at jeg dro på golfbanen rett fra jobben kl 16. Der rakk jeg å spise en lett rett før vi gikk ut ca kl. 1730-1800. Nå som dette er slutt blir det ikke det samme å stikke innom en bensinstasjon eller en kafé ett eller annet sted før golfen. Prøvde også å ta med meg matpakke, men det ble ikke greit.

Derfor reiser jeg hjem og lager middag og går en tur i skogen i stedet.



 Enur (19. des 2014 23:49) *  IP
Der slår jeg to fluer i en smekk da golfrundene mine ofte inneholder både en og flere turer i skogen!


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72