Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Aroslaff - 03. okt 2014 kl. 08:33 *  IP
LPGA i Kina.

Suzann er med ett med i seierskampen etter en fantastisk 7 under par runde i dag. Fikk dessverre ikke se henne noe i tv-ruta grunnet den svake runden i går, men dette var gledelig. Gårsdagens runde var preget av uflaks, og kan glemmes.
 Realist (03. okt 2014 13:36) *  IP
Det finnes ikke noe som heter uflaks i golf.


 AR (03. okt 2014 13:57) *  IP
Da verdens mest uheldige golfspiller gjennom tidene, Jean van de Velde traff en bærebjelke på tribunen på det siste hullet på Carnoustie i The Open da han ledet med tre slag, var det uflaks og intet annet.

Uflaks forekommer.

Dessverre alt for ofte i golf.



 Wilson (03. okt 2014 13:58) *  IP
I går hadde hun uflaks.
I dag var hun tilbake på det nivået der hun hører hjemme



 Realist (03. okt 2014 14:29) *  IP
Var det uflaks eller dårlig spill at han traff tribunen?
Det var vel greenen han siktet på?

Den eneste uflaks jeg kommer på er at ballen lander på et kumlokk på fairway, og spretter hinsides. Alle andre hindringer på banen har spilleren kontroll på og vet hvor befinner seg, og da er det bare dårlig spill dersom han lander på/i en av disse.



 Statistiker (03. okt 2014 15:58) *  IP
Realist har rett.
Uflaks i golf kan defineres som når et ellers godt og riktig slag - der alle hindringer er unnveket - blir straffet urettferdig. F.eks. det med kumlokket. Når spillerens ball havner i eller på: vann, vei, trær, busker, røff, bunker, tribune e.l. så er det et dårlig slag. Å kalle det uflaks blir meningsløst. Det ødelegger hele golfspillet.

Flaks kan derimot oppstå oftere. Definisjonen på det er at ballen havner - eller har retning mot - et sted spilleren ikke ønsket at den skulle havne, fordi han slo et dårlig slag, men at han blir belønnet likevel. Det beste eksemplet på flaks er når ballen havner i skogen, treffer et tre og spretter ut på fairway. Eller når ballen havner på en sementert vei og spretter langt avgårde, inn på fairway eller mot greenen. Eller nå ballen stopper av publikums plassering, når den elelrs ville ha gått langt videre "ut på viddene" eller kanskje OB.

Tutta hadde i 1.runde i Japan 6 birdier, 3 bogeyer og 2 dobbeltbogeyer. Dersom noen fortsatt hevder at alle bogeyene var uflaks, så er også alle birdiene flaks. ingen av delene er riktige.
Det man kanskje kan si, er at Tutta spilte "unormalt" til henne å være. Men det er langt fra å ha uflaks!



 Pjotr (03. okt 2014 16:23) *  IP
Nei, nei. Her er det noen som har misforstått! Det finnes ikke flaks i golf. Bare uflaks og dyktighet :)

Det lærte jeg på grønt kort- kurs, så da må det være riktig :)



 AR (03. okt 2014 16:36) *  IP
Pjotr; du har skjønt det!


 Realist (03. okt 2014 17:38) *  IP
Ingen grunn til å ironisere over dette temaet, hr. redaktør.

"Statistiker" gir en presis beskrivelse av hva flaks og uflaks er i golf, og i hvilke tilfeller det forekommer.



 Gunnar Bull (03. okt 2014 19:06) *  IP
herregud


 Realist (03. okt 2014 19:53) *  IP
Noe du er uenig i, hr. Bull?

Speak out!



 Wilson (03. okt 2014 19:59) *  IP
Ingen grunn til å ironisere

Velkommen tilbake multi



 AR (03. okt 2014 20:25) *  IP
Realist, jeg ironiserer ikke, men jeg er bare dypfølt uenig med deg of Statistiker. Hvis bare et kumlokk er uflaks i golf, må jeg si at jeg ikke er helt med.


 Gunnar Bull (03. okt 2014 20:44) *  IP
Kjære "Realist". Du må gjerne være enig med Statistikers beskrivelse av hva som er flaks og uflaks i golf, men som i det meste annet så må du nok akseptere at det finnes delte meninger om definisjonen av begrepene og ikke minst mange flere problemstillinger å ta hensyn til enn de få eksemplene Statistiker nevner.

Hvis du virkelig mener at Statistiker gir en "presis beskrivelse av flaks og uflaks, og i hvilke tilfeller det forekommer", kan du ikke ha mye fantasi.

For øvrig synes jeg Statistikers påstand om at et utidig bruk av begrepet uflaks "ødelegger hele golfspillet" er en smule overdramatisert :-)

Vennlig hilsen "hr. Bull"



 No Name (03. okt 2014 21:10) *  IP
Det er derimot ikke flaks at Realist og Statistiker er enige, det skyldes helt andre årsaker


 Realist (03. okt 2014 21:46) *  IP
Da ber jeg AR og andre som sier at det er mye uflaks i golf, til å gi eksempler på dette. Og da mener jeg ikke dårlige slag, men at et godt slag får et dårlig resultat p.g.a. noe uforutsett.

ARs eksempel med tribunen var ikke noe eksempel på uflaks, det var et særdeles dårlig slag som førte til det resultatet. Er det uflaks å havne i vann, vei, bunker, røff, trær og busker? Er det uflaks å havne en halvmeter utenfor fairway, i røff? Er det uflaks å rulle av greenen, eller havne på gal side av en ondulering?

Kom igjen, gutter, gi oss eksempler. Uten det er ikke påstandene noe verdt.



 No Name (03. okt 2014 21:54) *  IP
Det er uflaks å treffen flaggpinnen og sprette metervis avgårde


 Realist (03. okt 2014 21:56) *  IP
La meg bare hjelpe dere litt. Flaks og uflaks er definert som "tilfeldige hendelser som man ikke kan kontrollere".

Ergo er flaks i sport en tilfeldig hendelse som hjelper utøveren til et godt resultat, til tross for at utøvelsen var dårlig.

Uflaks er tilsvarende motsatt; en tilfeldig hendelse utenfor utøverens kontroll, som fører til at en god utøvelse får et dårlig resultat.

Så enkelt er det.



 Dilter (03. okt 2014 21:58) *  IP
Et godt eksempel på uflaks er vel Tiger Woods' innspill på Merion under US Open for et par år siden der han traff stangen (eller var det "kørja") og gikk i vannet. DET er uflaks. 2 cm til en av sidene, og det hadde vært perfekt.

Det forekommer kansje ikke så ofte, men det forekommer.

På et mer mundant nivå har vel de fleste av oss opplevd, når det gjelder flaks, at ballen alltid spretter den "riktige" veien når vi for en gangs skyld har flyten. Og omvendt.



 Snedd (03. okt 2014 22:01) *  IP
Det er uflaks når du står 200 meter fra flagget, ballen er i ferd med å rulle inn mot greenen, men stopper 20 meter for tidlig pga overvann på fairway. Det er uflaks når noen på nabohullet roper fore idet du er kommet så langt i svingen at du ikke kan stoppe gjennomføringen av slaget og du mister konsentrasjonen. Det er uflaks når du havner midt i en ellers flat fairwaybunker, midt i fotsporet til en eller annen idiot og ballen må slås 20 meter istedenfor 150. Det er uflaks når du slår en klokkeren drive 240 meter midt i fairway og ballen ligger nede i et divothull. Det er uflaks når du slår en drive som ligger an til å gå midt i fairway og du treffer en høyspentledning.
Bare noen eksempler på uflaks i golf. Det fins nok flere.



 Realist (04. okt 2014 00:04) *  IP
Dilters eksempel er muligens uflaks, men når du treffer flagget (høyt oppe) så er det vel heller et tegn på at du har slått for hardt.
Snedds eksempler er fra amatørgolf for selskapsgolfere. Jeg burde ha presisert at de eksemplene jeg er ute etter skal være fra turneringer. LPGA-turneringen akkurat nå var utgangspunktet for mine innlegg. På de store tourene forekommer hverken overvann, foore midt i svingen, fotspor i bunker, divothull eller høyspentledning.



 AR (04. okt 2014 10:41) *  IP
Da Tiger Woods traff flagget på hull 15 i Masters og spratt i vannet, så var vel ikke det særlig flaks, Realist. I mine øyne.

Jean van de Velde hadde én oppgave i 1999 på Carnoustie. Etter en litt heldig drive (flaks) som så vidt unngikk vannhinderet, hadde han bare en oppgave: å lempe ballen i retning greenen med et eller annet slag. Hvis han landet på tribunen eller i nærheten av denne, ville det gitt fridropp.

Sannsynligheten for å treffe et tomme-tjukk støttepillar og på toppen av det sprette flere titalls meter bakover til en forferdelig lie, er uflaks. Like mye uflaks som det er flaks å vinne i Lotto når du kjøper en enkel rekke (eller hva det heter i Lotto).

Realist; hvis det ikke er flaks å vinne i Lotto når du kjøper en rekke, er jeg enig med deg i at det ikke var uflaks det Jean van de Velde opplevde på Carnoustie i 1999 i The Open.

Jean van de Velde: verdens "uflakseste" golfspiller gjennom tidene. Bare min mening, Realist. Du er hjertelig velkommen til å mene noe annet.



 Realist (04. okt 2014 12:04) *  IP
Et dårlig slag er ikke uflaks.
Med et "dårlig slag" mener jeg et slag der spilleren sikter på eller har til hensikt å havne et bestemt sted - f.eks. midt i fairway eller på greenen - og ballen ender et annet sted enn tilsiktet. Slik at han får en lengre og vanskeligere vei til hullet.



 mr.fox (04. okt 2014 12:09) *  IP
Uflakseste faktisk, da lærte jeg et nytt ord i dag også, morro):


 AR (04. okt 2014 12:44) *  IP
Tusen takk, mr.fox. Det gjelder å være litt kreativ en gang i blant.


 Jørn (04. okt 2014 17:31) *  IP
Hva viss Van de Velde siktet på tribunen fordi han visste at det ga fridropp og dette var den absolutt sikreste måten å spille på? Da vil jeg kalle det uflaks at han traff det lille røret som førte ballen i vannet. Ballen gikk jo tross alt der han ville..... Kanskje.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72