Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Trond Kracht - 29. sep 2014 kl. 08:40 *  IP
Til ettertanke

Norges største avis - Aftenposten - har 4 sider med sport i dag. 2 med sykkel og 2 med fotball. Verdens største golfbegivenhet er ikke nevnt engang i resultatavsnittet.
Dette forteller vel alt om interessen for sporten i Norge !
De andre avisene eller media har dekket dette på en nesten
usynlig måte !
Store ord og Solheim Cup skal vi ha ! I hvilken verden lever NGF ? Vi har tilogmed en leder som kommer fra media, totalt uten synlig påvirkning på interessen !
Vi ansetter stadig flere i NGF, flere har deltidsjobber andre steder og vi kutter ned på idrettsaktivitetene ! Hvor skal dette ende ? Flere slutter av våre bedre spillere av mange
forskjellige grunner ! Lista er lang også over ubrukelige ledere !
Snart er det nesten bare gamle tullebukker som meg som spiller golf ! Kanskje på tide å gjøre noe ???
 Trond Kracht (29. sep 2014 12:26) *  IP
Hvis det er riktig at NGF har sendt en delegasjon til Ryder Cup er dette enda verre enn jeg forestillte meg det!
Tenk deg uten penger og en President fra media og ikke et ord om konkurransen noe sted(bortsett fra golfnettstedene)
Igjen : Lykke Til! NGF burde vel snart skifte navn til D...



 Dilter (29. sep 2014 13:40) *  IP
NRK radio hadde faktisk et innslag om Ryder Cup i ettermiddag. Det dreide seg riktignok mest om champagne-korker som spratt under pressekonferansen, men dog.

Aftenposten blir bare mer og mer tabloidisert, og da er de fotball som gjelder, og med hensyn til sykkel, så var det vel noen norske med - så da så.

Ryder Cup er for øvrig dekket i nettutgaven, men ikke på forsiden, så derfor "vanskelig" å finne for andre enn dem som navigerer seg frem til golf-sidene.



 DA (29. sep 2014 13:41) *  IP
De må jo selvfølgelig over for å se hvordan det skal gjøres når de skal arrangere Solheim Cup.
De kommer jo også til å reise på alle SC og RC de neste årene med samme begrunnelse.



 tilskuer (29. sep 2014 14:43) *  IP
Det kan jo være at også norske media ville oppdaget arrangementet hvis det hadde gått i Norge.


 Enur (29. sep 2014 14:57) *  IP
Pressen/media er jo SÅ personfokusert at man kan bli kvalm. 2 sider med Petter Solberg i dag er et godt eksempel på det.

Denne gangen var ikke Tiger med, og selv om f.eks Rory og Phil er store navn innen golfverdenen, har de ikke den samme klangen i en gjennomsnittlig norsk sportsredaksjon, altså var ikke dette særlig verdt å nevne.
At VG klarte å skrive noe om dette, var vel bare fordi de fant Alex Ferguson som en "knagg" for oppslaget. Han fikk jo faktisk en stor del av æren for at Europa dro i land denne seieren!



 dutte (29. sep 2014 15:26) *  IP
Som gammel Liverpool-fan reagerer jeg sterkt på at Kenny Dalglish ikke fikk sin rettmessige del av æren. Han ble også observert på Gleneagles. Nå må redaksjonene virkelig skjerpe seg...


 Mac (29. sep 2014 18:31) *  IP
Enda verre er det at Golfsiden - Norges største og beste organ for golf (?) - tar seg fri akkurat disse tre dagene, og linker interesserte til PGAs hjemmesider for kommentarer og beskrivelse av spill og spillere.

Samt det faktum at den tråden jeg startet om akkurat dette, fikk 5-6 deltagere. Mens tippekonkurransen fikk ca. 50!

Før man kritiserer media for lunken eller ikke-interesse i golfens største begivenhet, bør man undersøke i kretsen av Golfsiden-lesere og debattanter hvorfor RC ikke fanger noen interesse. Er det fordi den gikk på dagtid og "alle" var opptatt med enten jobb eller golf? Eller er det slik at slike store golfturneringer ikke har noen særlig interesse? Eller er det fordi bare et fåtall har tatt seg råd til eller har mulighet til å abonnere på Viasat Golf? Eller synes man majors er mye mer interessant enn RC, og misliker det formatet?



 Gundersen (29. sep 2014 19:05) *  IP
Etter snart 40 år som abonnent av A-posten, vurderer jeg å kutte den ut. Her sitter millioner av europeere og amerikanere, og sannsynligvis 100-200tusen nordmenn klistret til skjermen i 3 dager for å følge det store evenementet ute i verden, og Aftenposten fyller sidene med NORSK FOTBALL !
Gult kort til A, kanskje rødt ! Hvor er sjefen for A-sporten og hvem er det ? (dette er ikke første gangen A viser seg som slurvete og lite opptatt av annet enn hva nordmenn presterer.) Æsj.



 AR (29. sep 2014 19:32) *  IP
Til MAC: Jeg har jobbet stort sett hver eneste dag i hele år med Golfsiden.no.

Hver eneste dag. Morgen middag og kveld. Som akkurat nå. Også hver dag i helgen.

Er du på jobb nå, forresten?



 Mac (29. sep 2014 20:00) *  IP
Tviler ikke på det, AR. Det var heller ikke saken.
Saken er at du valgte (?) å være borte fra å redigere og skrive på Golfsiden akkurat de tre dagene RC fant sted. Dette skjer bare tre dager annethvert år.

Men dersom du faktisk var hjemme og likevel valgte å ikke skrive om RC, så sier jo det også litt, til temaet her.
Synes du forresten RC er noe særlig interessant, er du egentlig likegyldig?

Gundersen overdriver noe voldsomt. 100-200 000 nordmenn "klistret til skjermen" for å se på en landskamp i golf der ingen nordmenn er med? Den var god! Av alle de golfspillere jeg kjenner var det ingen som så på.



 PCS (29. sep 2014 20:08) *  IP
Det koster +/- kr 4.000 å se golf på TV, hadde det blitt sendt på en "gratis" kanal hadde mediaomtale økt. Hvor mange er det som abonnerer på en golfkanal, 10-20.000?

Før ble RC fra Europa sendt på NRK eller TV3, ble det ikke?



 Henrik (29. sep 2014 20:14) *  IP
Folk ser på Mac, men trenger ikke nødvendigvis være like aktive på www.golfsiden.no av den grunn. Jeg så alle tre dagene, svært få slag jeg gikk glipp av.


 Mac (29. sep 2014 20:37) *  IP
Jeg abonnerer på Viasat Golf, som sender alle PGA-turneringene, alle majors for damer og herrer, og en del fra ET.
Det koster meg kr. 1788 i året. Dette abonnementet er tilknyttet den avtalen mitt sameie har med GET, der avgiften er inkludert i husleien. Vi har da tilgang til 30-40 kanaler. Heldigvis er det mulig å abonnere individuelt på de ekstrakanaler man måtte ønske.



 No Name (29. sep 2014 21:41) *  IP
Kjenner jeg blir våryr når Mac og hans brødre nok en gang sprer det glade budskap


 Gundersen (29. sep 2014 21:55) *  IP
Mac: Rare golfspillere du kjenner. Jeg kjenner vel noen hundre. _Alle_ var opptatt av RC. Det er vel ca 100000 medlemmer i norske golfklubber, og jeg tør påstå at de fleste er interessert i RC. Pluss familiemedlemmer. Jeg vet ikke hvor mange som abonnerer på Viasat Golf. På de klubbene jeg besøker, står TV på med golfsendinger hele tiden...Men dette blir håpløst å dra videre. Hovedponget er at RC er stort. Kjempestort i Europa og i USA. Men Norge er og blir litt utafor. Det er liksom større å bli mester i ski, som er en mini-idrett...


 Gundersen (29. sep 2014 22:01) *  IP
PS Mac: "Landskamp i golf" Er Europa liksom blitt et land ? Hvis ikke nordmenn er med, så er alt annet tydeligvis totalt uinteressant. Sier vel det meste om personer med den innstillingen. Vitner om det helt store overblikket.


 Gjest (29. sep 2014 22:09) *  IP
Du skal ikke bli overrasket hvis han jobber i NGF


 Revisor'n (30. sep 2014 06:46) *  IP
Gundersen:
De fleste medlemmene i NGF er IKKE interessert i å se på RC. De er kun medlemmer fordi det er eneste muligheten til å hakke rundt på golfbanen som en glad amatør.
Av alle hobbygolfere jeg kjenner er det kun en som ser på golf på TV.

For nordmenn flest var åpenbart Petter Solbergs historiske VM-tittel en mye viktigere sak enn RC. Hvorfor kan en ikke bare glede seg over muligheten til selv å følge med på en av verdens tregeste idretter uten å kjede vettet av andre.



 panser (30. sep 2014 11:26) *  IP
Fikk opplyst fra TNS-Gallup, som er den offisielle registrator for TV-målinger i Norge:
Antallet seere som fulgte RC søndag mellom kl. 15 - 16 er ca 3000.
Dette tallet et ca 0,003% av de som ser TV i alderen over 12 år.
Så kan man mene hva man vil om et seertall på ca. 3000 opp mot antall "golfspillere" i Norge.



 Mac (30. sep 2014 14:35) *  IP
Dette tallet tror jeg stemmer noenlunde.
Men da finner vel motstanderne ut at det var så mange som valgte å spille golf den dagen, at tallet på TV-seere ikke er representativt for interessen for RC. Men da er spørsmålet, etter en lang og flott golfsesong i Norge: hvorfor prioritere golf ute akkurat den dagen da verdens mest interessante og spennende og velspilte turnering vises på TV? Det forstår i hvert fall ikke jeg.



 Enur (30. sep 2014 16:26) *  IP
Vel, det kan jeg forstå, siden jeg gjorde det selv. Og årsaken er jo klar: Med kortere kvelder er det for mange vanskelig å rekke en 18-hullsrunde nå på hverdagene, og da blir helgene eneste alternativ.

Med flott og innbydende vær på søndag (og mye mindre vind enn på lørdagen), var det klart at denne dagen måtte benyttes til golf. Det er tross alt ikke så mange helger igjen av den norske sesongen.

Men det ene utelukker jo ikke det andre: Med Get-boksen innstilt på opptak, og streng selvjustis om å holde meg unna alle nettsteder som kunne tenkes å nevne noe om Ryder Cup, fikk jeg med meg all spenning fra TV-sendingen litt senere på dagen allikevel. Med andre ord: både i pose og sekk for min del. Men noen offisiell TV-statistikk havnet jeg nok ikke i.... og jeg var neppe den eneste som gjorde det på denne måten.



 Laser (30. sep 2014 19:57) *  IP
Kort refleksjon fra Victor Deb. land i helgen.
Det var stor interesse for RC i hans hjemmetrakter
Folk var meget engasjert med medlemmer og proer hele søndagen



 Prost (01. okt 2014 01:18) *  IP
Kanskje er det slik at interessen er dalende for golf og kanskje ennå mer ang golf på tv...
Jeg har golfkanalen og glemte hele RC...
Ikke gjorde jeg noe annet enn å hakke litt rundt selv og surre bort helgen..



 Trond Kracht (03. okt 2014 17:20) *  IP
Vedr Solhim Cup er det i flere intervjuer med såkalt
oppegående mennesker hevdet at det vil komme i gjennomsnitt over 20 000 tilskuere pr dag, Dette er mennesker som skal arbeide med finansieringen og gjennomføringen av turneringen.
I hvilken verden lever disse menneskene ? Hvor får man slike tall fra ? Igjen : Lykke til ! Se heller innleggene på denne siden !



 ??? (05. okt 2014 11:18) *  IP
En kollega fulgte ei turnering i USA for noen år siden, og rundt Tiger krydde det med folk, mens det var kun noen få som fulgte de andre. Golfen fikk ett stort oppsving Pga. Tiger. Uten han liten media interesse. Dessverre.

I Norge fokuserer sportsjournalistene på fotball. Det er enkelt og mange journalister har selv spilt fotball. Tror ikke alt som skrives bli lest. Kun av menigheta. På samme måte som med de andre utøverne våre uansett idrett.

Derimot har vi to personer som skiller seg ut. Fordi de er gode i sin idrett og byr på seg sjøl. Petter Solberg først og fremst fordi han er en gladgutt og sier mye artig. Petter Northug fordi han finner på så mye rart og uttalelser som passer pressen fordi det stort sett sies noe dumt.

Etter min mening er det helt klart at de som får minst medieoppmerksomhet i Norge i forhold til det de står for er Tutta og C. Brækkhus pr. I dag. Opp gjennom årene finnes det mange andre, men fotballen bruker opp plassen.



 Kollega (02. nov 2014 17:02) *  IP
Huff, etter å ha lest denne tråden skjønner jeg det er på tide med litt skam. Jeg har Viasat golf gjennom Canal Digital, men så ikke på Ryder Cup. Spilte litt selv da :-)


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72