Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Fant - 13. aug 2014 kl. 22:35 *  IP
Mikkelsen legger opp

Skylder blant annet på nettroll.
Feigt eller fornuftig?
 Duffy2 (13. aug 2014 22:50) *  IP
Les nøye hva Mikkelsen skriver Fant. "Skylder bl.a. på nettroll" - hjelpesløst Fant.


 Burre (13. aug 2014 22:51) *  IP
Om du klarer å få det til at han legger noe av skylden på nettroll leser du dette på en annen måte enn meg. Han er irritert på mange "forstå seg påere",det er noe annet.


 Anton (13. aug 2014 22:52) *  IP
Han skylder jo ikke på netttroll?
Skjønner han godt! Det er et vanvittig tøft liv!
Samtidig har jeg full forståelse når han sier at han og alle andre proffer i Norge er drittlei 20 hcpere som sitter i sofaen og tror de vet hva som skal til for å være suksessfull som golfspiller! Han fikk kritikk når han spilte sin første ET fordi han ikke spilte så bra i helgen! Han klarte cutten i som første ET turnering og det er veldig sterkt! Så sitter det en gjeng på debattsider pg sier at de er en svak turneirng osv... Sagt det før og sier det igjen, det er bra med debatt, men mengden negative kommentarer og bedrevitere av norske golf-følgere er enorm og helt idiotisk.....
Ja tutta har klart det og som Joakim sier "det er ekstremt sterkt og noe som er unikt, men å bli god damegolfer er ganske mye enklere enn å bli en verdensklasse herregolfer"



 Wilson (13. aug 2014 22:57) *  IP
Enig Anton




 Fant (13. aug 2014 23:04) *  IP
"Bak anonyme nett-nick sitter likevel Ola og Kari med 28,4 i handicap, som driter i buksa så fort det står en colaflaske på spill, og skal fortelle meg og mine kolleger hva vi gjør feil og hvor dårlige vi er."

"Men i Norge er det generelle kunnskapsnivået blant den gjennomsnittlige spiller (og enkelte såkalte ”golfjournalister” på andre nettsider) såpass lavt at mye av det som skrives og menes baseres på uvitenhet og antagelser."

Skylder og skyldet, men dere forstår hva jeg mener.
Dessuten er jeg overrasket over at AR (må jo være han) ikke skal ha peiling.

Jeg oppfatter hele innlegget som feigt fra en spiller som dessverre aldri har vært spesielt god.



 Wilson (13. aug 2014 23:06) *  IP
Og Fant er en tøffing.

Rimelig patetisk av deg dette Fant



 Anton (13. aug 2014 23:08) *  IP
Vi må også klare å se hvilket nivå gutta være er på og ikke forvente at de skal vinne på ET eller CT hver uke. ' hvis Petter northug ikke vinner en sprint så blir man skuffa, men det er fordi han har det i seg og har gjort det så mange ganger. Hvis Thomas northug(broren til Petter) kommer til sprintfinalen så er det ekstremt bra! I golf er det få som klarer å forstå at selvom man spiller en turneirng på ET så betyr ikke det at man er god nok til å vinne og man må basere kritikken deretter! En 40 plass på ET er bra for Mikkelsen! En topp 20 på CT er bra for Mikkelsen! Han er ikke rory eller garcia! En topp 20 for kofstad på ET er bra! Han kjempet om å beholde kortet ifjor og da burde de fleste skjønne at topp 5 plasseringer hører til sjeldenhetene(hvis det idet hele tatt skjer)! Alt for mange forventer så mye mer av proffene våre enn det som faktisk er rimelig å forvente iforhold til det nivået de er på!


 Dilter (13. aug 2014 23:14) *  IP
Jeg synes innlegget til Joakim Mikkelsen var ganske bra, og at han gjør godt greie for seg. Jeg hadde utbytte av å lese det i hvert fall.

Han kunne nok med fordel fått litt faglig hjelp til å redigere det, slik at det kunne blitt litt mindre gjentagelser, men jeg synes han bør få kudos for å være så ærlig.



 Rånny (13. aug 2014 23:14) *  IP
Jeg oppfatter hele innlegget som feigt fra en spiller som dessverre aldri har vært spesielt god.

Fant: Varn ikke ganske god på College a?
Er du litt misfornøyd for du er en av dem på 28.4 i hcp? Lov det..,,



 Fant (13. aug 2014 23:18) *  IP
Joda, Mikkelsen har vært ok som amatør.

Men, uansett årsak, det blir litt for easy å legge opp.
Håper NGF (eller noen med peiling)kan ta en prat med han, Børsheim, Thorp og Bjørnstad kan ta en prat og finne gleden igjen.




 JJ (13. aug 2014 23:34) *  IP
Dette er langt fra overaskende. Golfspillere på dette nivået legger gjerne opp ved noen års satsing uten resultater. I Norge er nivået i toppen såpass lavt at det skaper overskrifter når spillere legger opp, til tross for at de ikke er i nærheten av å kunne tjene på jobben sin. Man er avhengig av en vanvittig mengde motivasjon og stahet for å lykkes, mangler man dette er det bare å gi opp.

For Mikkelsens del har han i likhet med Børsheim en utdannelse å falle tilbake på hvilket sikkert gjør valget enklere. Jeg ble mer overrasket da Thorp la opp. Ikke bare fordi han var en bedre golfspiller, men fordi han foretrakk en jobb på gulvet i en klesbutikk sammen med ufglærte svenske tenåringer.



 golffreak (13. aug 2014 23:47) *  IP
Forstår hans frustrasjon og motivasjonsproblemer godt. Folk med 28,4 i hcp, negativitet, reising og bedritne hotellrom til tross. Det blir veldig tøft når du får slag etter slag i trynet, du lurer på hvordan i all verden du skal få finansiert dette(!!), hvorfor du driver med dette (blir du noensinne "god"?), og hvordan i granskauen skal jeg klare å få den jævla ballen i hullet med flatkølla! Trygghet er et grunnleggende behov for folk, mer for noen enn andre, men uvissheten om en har penger til å leve er selvsagt slitsom. Ser man lys i tunnellen, eller ser man bare mørket? Har du "trua" rett og slett? Er ingen her inne som forstår det presset de lever med, både finansielt og med egne (og andres) prestasjonskrav.

Mikkelsen virker som en kar som er samfunnsengasjert og følger litt med. Da hjelper det jo ikke at han leser norske "golfmedier" og nettforum, og lar seg irritere forståelig nok. Det beste hadde vært at han ikke leste det i det hele tatt, og kun leste internasjonale golfmedier. Jeg tror likevel at han hadde levd med det hvis han hadde hatt "trua", men det hjelper jo ikke akkurat..

Det er bare trist at nok et talent legger opp.



 AR (14. aug 2014 00:29) *  IP
Det er ikke noe unikt at en golfspiller som forsøker å leve av sin golf legger opp.

Et tanke-/talleksperiment:

Antall golfspillere som lever godt av sin golf i verden?

Ikke godt å si, men la oss likevel tippe rundt 500.

Norge har en aktiv spiller på verdensrankingen. Det er Eirik Tage Johansen på nr 1110. Knut Børsheim, som har lagt opp, er fortsatt nr 692. Espen Kofstad, som er sykmeldt denne sesongen, er nr 652. Alle de andre norske spillerne har ikke ranking og har rankingtallet 1569 sammen med trolig tusenvis av andre spillere.

Jeg tipper at det rundt om i verden er tusenvis av spillere som forsøker å leve av sitt golfspill. Et tips på 10.000 kan være like bra eller dårlig som et annet mer eller mindre velbegrunnet tips. Bare i USA er det flere tusen som forsøker/drømmer.

Blant de 500 som klarer å leve av sitt golfspill over lengre tid, er det noen som faller ut hvert år pga skade, alder, formsvikt eller annet. Kanskje et hundretalls spillere faller ut av den nevnte gruppen på 500. Da er 9.500 som kontinuerlig kjemper om de 100 plassene som gir et levebrød.

Tenk litt på disse tallene.

Det sier seg selv at tusenvis er i samme situasjon som Joakim Mikkelsen og som ikke lykkes med sine drømmer/ambisjoner/målsettinger.

Selv om talleksempelet ikke er helt korrekt, viser det hvor vanskelig det er å kunne leve av golf.

I Norge er vi sårbare siden vi bare har et titalls proffer som satser på å tjene penger på sin golf. Derfor merkes det når en såpass profilert, og i norsk sammenheng god spiller, som Joakim Mikkelsen tar det kloke valget å slutte med golf som levebrød når han innser at han ikke er god nok.



 Sherlock (14. aug 2014 00:31) *  IP
Unnskyld at jeg blander meg inn enda en gang, men....
hva var det jeg sa!
Patetisk å lese hans begrunnelser for å legge opp. Alt dette vet jo alle vi foraktede selskapsgolfere, både reisingen, pengeproblemene og ikke minst det skyhøye konkurransenivået. Han har vært naiv da han kom til Norge fra noe han trodde var et høyt golfnivå i USA, og så får han CT-nivået midt i trynet. "Er de så gode her?" Også det kunne vi amatører fortalt ham. At han mistet motivasjonen var jo klart for alle som kunne lese mellom linjene - altså de linjene han sluttet å skrive. For også det at han sluttet å skrive på bloggen sin hver uke var et tydelig tegn på at noe var galt. Det tok jeg opp, og fikk mye kjeft.

Voldsomme ambisjoner, jfr. hans hjemmeside, og han tåler ingenting. Visste han ikke hva det krevdes av ham for å nå disse målene? Makan til naiv gutt. Håper ikke andre er som ham blant våre "toppspillere". Men det kommer til å bli flere som legger opp, særlig nå som NGF har tatt fra dem CT-mulighetene (ikke alle).

Hovedbegrunnelsen om at puttingen ikke fungerer tror jeg er løgn. Legg om puttingen, da! Det er nivået på CT som overrasker og skremmer ham, og han innser at hele hans spill (ikke bare puttingen) ikke er godt nok og ikke kommer til å bli det.



 Ennå en... (14. aug 2014 00:57) *  IP
Seriøst, synes du det er ok at han slutter nå? Han har jo akkurat begynt "karrieren"?? Ferdig på skolen for 2 år siden, så vidt spilt noen få pro-turneringer, og fått smake både godt og vondt. Kanskje mest vondt, men det er jo ikke slik at alle er Rory eller Tiger??
Hadde dette vært en spiller fra hvilket som helst annet land enn Norge, så hadde han stått på, og kanskje hadde han etablert seg på en eller annen tour. Men her i landet har det dessverre blitt slik at i det øyeblikket man møter litt motbør legger man inn årene.



 Gunnar Bull (14. aug 2014 07:56) *  IP
Trist, men har full forståelse og respekt for hans valg.

Sherlock: For din egen del - hold kjeft.



 Wilson (14. aug 2014 08:28) *  IP
Hadde det vært en Liker knapp så hadde GB fått mange klikk


 Enur (14. aug 2014 08:38) *  IP
Enig.

En veldig trist melding å få, og Sherlock gjør denne triste og grå morgenen bare enda gråere. Hold løftet ditt du Sherlock, og slutt å skriv her!



 skulle (14. aug 2014 08:47) *  IP



----- ikke du skaffe deg et nick?

AR ------



 Ronni (14. aug 2014 08:53) *  IP
Veldig trist at enda en av våre toppgolfere gir seg altfor tidlig.
Hadde tro på JM da han kom ut, han hadde uredde holdninger, noe som er en forutsetning for å lykkes. Men det viste seg ikke å holde, dessverre.
Ønsker lykke til med den videre karrieren utenfor golfbanen.



 LPB (14. aug 2014 09:22) *  IP
Underholdene å lese hva andre mener om en beslutning unge Mikkelsen har tatt, men slik jeg oppfatter det han skriver; "alle" som har mening om dette har jo ikke vært der selv...


 PCS (14. aug 2014 09:24) *  IP

Det å "velge" de riktige foreldrene til oppfølging & sponsing blir viktigere og viktigere for å lykkes, passerte 50% i år 2000 og nærmer seg nå 70-80 prosent,,,



 Speculative (14. aug 2014 09:27) *  IP
Synd, jeg hadde tro på Mikkelsen over tid. Virker som en fin type. Det som er så rart i Norge er hvor indignert mange blir når idrettsutøvere ikke lykkes, og hvor lett de brekker seg om det på nettforum.
Da Carlsen "trak seg" fra siste runde i sjakk-VM så var VG-nett fylt opp av kommentarer som "usportslig/overlegen/primadonna" etc...og det altså fordi han lot en lagkamerat spille isteden.
Jeg synes Mikkelsens innlegg bør være til ettertanke for alle som lirer av seg negative kommentarer hver gang noe ikke går tilskuernes vei.



 Simen Myhre (14. aug 2014 09:30) *  IP
Trist å høre at Mikkelsen legger opp, samtidig som det er lett å forstå at man går lei av det livet. Heldigvis er han en smart kar som ikke vil ha noen problemer med å finne seg annen jobb med sikrere inntekt. Da vil nok gleden over golf komme tilbake, om det kun er som hobby.

Det slo meg under forrige onsdags Pro-Am hvor avslappet og harmonisk Knut Børsheim fremstod sammenlignet med de som fortsatt har valgt golfen som levevei. Selv om enkelte debattanter i diverse fora fremviser narsisistiske trekk og mener tilsynelatende at norske proffer skal ofre alt for å underholde dem, samtidig som det er i deres fulle rett å hakke på dem hele veien, så skal det ikke mye empati til for å skjønne at det for enkeltindividene er best å ikke legge alle egg i samme kurv.

Mikkelsen påpeker også den store forskjellen mellom pro og amatør fordi amatørtilværelsen er bekymringsløs til sammenligning. Det ville ikke forundre meg om vi blant de norske vil se de beste resultatene fra tidligere proer med balltalent som nå er i jobb men som driver med golf fordi de faktisk synes spillet er gøy. Skal du sette penger på en spiller så gjør det på han som putter uten press.

Jeg fatter heller ikke den sadistiske og patetiske motivasjonen anonyme debattanter har til å hakke på og komme med nedlatende karakteristikker av navngitte personer. Alle vet selvfølgelig at det er tøft å leve av golf. Ingen vet det bedre enn proffene selv, men en ting er å vite, en annen ting er å føle det på kroppen selv. Så lenge man ikke har følt på kroppen hvordan det er å putte for lønna si så kan man i det minste forsøke å opptre med en viss anstendighet. Spesielt patetisk er det når kritikken og karakteristikkene kommer fra anonyme nick som furter høylytt hver gang de selv blir møtt med kritikk.

Så mener kritikerne sikkert: "hvis de ikke er sterke nok til å tåle kritikk så har de ingenting i profftilværelsen å gjøre". For i Norge er det ikke nok med de sportslige og personlige hindringene du møter, du skal kjeftes og hakkes på i ignoransens navn også. For det er så deilig å kunne si "hva var det jeg sa" når de ikke lykkes. Nei, vi er ikke naive vi som er supportere av Mikkelsen og de andre som prøver. Vi som følger dem på banen og kommer med oppmuntringer og tilrop både når det går bra og når det butter. Vi gjør det fordi vi IKKE er naive, men derimot fordi vi skjønner at det er mer enn helvetes vanskelig nok å lykkes om ikke vi skal stå på sidelinjen å bue i tillegg.

Personlig gleder jeg meg til å se Mikkelsen på en golfbane med et avslappet smil om munnen, om det så kun står en vaffel etter runden på spill.



 Speculative (14. aug 2014 09:32) *  IP
Bra innlegg #Simen Myhre


 Øyvind Reinertsen (14. aug 2014 09:46) *  IP
...det Simen sa!


 Wilson (14. aug 2014 09:52) *  IP
PCS
JM har foreldre som virkelig har gitt han den riktige støtte.
Og det har ikke vært dulling.
Han har lært å stå på egne ben



 C (14. aug 2014 10:23) *  IP
Takk for god underholdning, fine blogger og herlig engasjement Joakim!
Personlig er mitt beste minne (og kanskje ditt sportslige høydepunkt?) spenningen under Q-school stegene i USA. Det holdt nesten hele veien, og hvem vet hva som kunne skjedd om du hadde kommet deg inn i og etablert deg på PGA? Kanskje møtt en putteguru i Florida og etterhvert nådd dine mål?

Men et krevende og hardt proliv, sportslig motgang, "nedrykk" til Nordic League neste år, dårlig økonomi og kutt i stønaden fra Team Norway neste år (heller fordele midlene på flere spillere), så skal det mye til å bare se lyst på fremtiden.

Takk for alt Joakim! Lykke til videre og vi heier deg frem igjen når du får orden på puttingen i fred og ro!



 Jumper (14. aug 2014 11:02) *  IP
Synd at våre beste gir seg en etter en. Når det gjelder problemer med putting, så trodde jeg vi hadde fått en inn i forbundet som er putteguru?


 Rudolf fra Revetal (14. aug 2014 11:43) *  IP
Hva med rollen til golfforbundet her? Det er utrolig patetisk å lese kommentaren til generalsekretær Tor-Anders Hanssen i NGF (i Norsk Golf): Han er rørt og "berørt"! Hva med å ta en prat med spilleren FØR han legger opp, noen uker etter at vedkommende klarte cut'en på Europaturen?


 Smilende Sam (14. aug 2014 11:45) *  IP
Trist. Forståelig. Og alt det Simen sa. Så godt som Mikkelsen skriver så burde en eller annen mediebedrift, reklamebyrå eller kommunikasjonshus plukke ham opp asap. Jeg er skeptisk til at han bruker krefter på å legge deler av begrunnelsen over på "publikum", men jeg forstår reaksjonen hans.


 Anton (14. aug 2014 12:45) *  IP
Simen Myhre med en fantastisk kommentar! Helt enig!
Sherlock snakker bare piss hver eneste gsng jeg ser navnet hans på disse sidene.... Å legge om puttingen betyr ikke at han vil lykkes og hvis du leste innlegget til Mikkelsen så ville du visst at han har prøvd det
Meste! Din kommentar beviser bare hvor uvitende du er Sherlock! Han klarte cutten i sin første ET turnering for er par uker siden så å si at han naiv blir tåpelig! Han har hatt knallresultater på college, en veldig bra q school i USA! Og klarte cutten i sin første ET-turnering! Blir frustrert og sjokkert over alle amatørene som tror de har svaret på alt....



 Wilson (14. aug 2014 13:14) *  IP
Spør Justin Rose om hvor enkelt det var å gå fra amatør til pro. Og han fikk bøttevis av invitasjoner. Ble kalt Just Invite.
JM forteller jo det samme ang Spieth.
Å kalle en ung idrettsutøver for naiv er kunnskapsløst.



 Sherlock (14. aug 2014 13:55) *  IP
Mikkelsen var utvilsomt naiv da han kom tilbake til Norge etter fire år med collegegolf og møtte nivået på CT. Han har selv sagt at han ikke trodde CT-spillerne var så gode.
Å minne om at JM klarte cuten i sin første ET-turnering er kunnskapsløst. Aldri har det vært et dårligere startfelt på en ET-turnering, og de klarte ikke engang å fylle opp feltet i Moskva. Der stilte det 113 spillere, herav 12 russere. Dessuten, dersom det var en bragd å klare cuten der, så skulle han jo få masse inspirasjon til å fortsette!

Anton, det er jo hele poenget at "knallresultatene" på college-golf + Q-School har gitt unge Mikkelsen en naiv tro på at han ville lykkes i Norge. Bare se på hans målsetninger (referert av AR ovenfor), og man vil se at han er latterlig optimistisk, på helt feil grunnlag.

Alle her vet hvor uhyre vanskelig det er å bli toppspiller i golf, noe bl.a. ARs innlegg viser. Ingen trenger JMs belæringer om det. Vi kjenner til skjebnen til alle de som har prøvd og mislykkes, og de som har stått på gjennom mange år og endelig slått gjennom. Wilsons eksempel med Rose er typisk i forhold til JM. Rose ga seg ikke, og slo gjenom etter mange år med motgang. Mikkelsen gir seg med en gang, etter å ha spilt en halv sesong på CT. Ynkelig.

At noen ambisiøse golfspillere skulle bli såra og vonbroten fordi de blir omtalt på en realistisk måte av anonyme debattanter i et lite nettforum viser bare hvor lite motstandsdyktige de er. Det er dessuten ingen her som har kritisert eller omtalt spillet til JM eller sablet ned hans resultater. De er blitt beskrevet og omtalt på en real måte.
Hadde vært noe helt annet dersom avisene hadde skrevet om ham og gjengitt hans dårlige resultater. Jfr. det som nå skjer med våre utøvere i fri-idretts-EM.

Tålmodighet, tålmodighet og atter tålmodighet, det er det som preger de beste. Mikkelsen ga opp etter noen måneder; det sier alt om ham.



 Pølse med brød (14. aug 2014 14:07) *  IP
Bra Sherlock, satt å skrev på et innlegg med samme innhold.

Det står respekt av besluttningen hans synes jeg, men noe av det hans skriver som du oppsummerer bra vitner om litt manglende bakkekontakt i forhold til egen spillstyrke og manglende respekt for proffnivået.

Mange av oss har advart de Norske mot skyhøye mål og forsøkene på å hoppe over trinn på utdannelsesstigen.

Det at en ung gutt som har brukt all tiden sin på utdannelse og golftrening skal ha all kunnskap på feltet og at ingen andre kan noen ting og bør holde kjeft sier vel sitt om forholdet mellom selvtilliten i forhold til realitetene hos gutten...



 LPB (14. aug 2014 14:14) *  IP
Godt å se at dere fortsetter å øse av deres utømmelige visdomsbank, hvorfor er ikke dere i ledende posisjoner for å prege norsk golf ? det kan da umulig gå galt for noen om de bare gjør som dere sier...
Jeg har lest det han skriver flere ganger og synes han beskriver bra hvordan han har opplevd dette, for det er faktisk noe han har fått oppleve !
hvordan er det mulig å mene så mye så sterkt hvis man aldri har kjent på noe av dette i det hele tatt?



 Simen Myhre (14. aug 2014 14:43) *  IP
Så hvis man er ambisiøs så er man naiv, og hvis man legger opp så er man feig og ynkelig. Ikke lett å gjøre noe riktig med den argumentasjonen.




 Wilson (14. aug 2014 14:45) *  IP
"Jeg har tidligere lovet at jeg ikke skal trekke meg fra debattsidene her, men det var med bakgrunn i det å bli utskjelt her. Det tåler jeg mye av. Men jeg kan ikke finne meg i slik behandling fra en redaktør. Jeg tåler mye skitt og uenighet fra dem som skriver her, men jeg tolererer ikke å bli sensurert slik som redaktøren driver på med. Selv jeg har en viss integritet og stolthet. "

Sa en viss idiot og multinicker noen dager før han sabler ned på en av de beste norske spillerne, bare fordi vedkommende har tatt en beslutning om å trekke seg, siden han ikke klarer å få orden på puttingen.

Også skal PMB og Sherlock-Ove lage en masse styr om at JM ikke er tøff nok.

Dere er 2 besserwissere, tror dere, fint at dere holder sammen



 Sherlock (14. aug 2014 14:50) *  IP
Til ditt spørsmål: det er fullt mulig å sette seg inn i den situasjonen Mikkelsen var/er i, når man er golfspiller. Uten selv å være ambisiøs proff ute på tour. Mange før ham har beskrevet hvor vanskelig det er med reising, selv-organisering, hotelliv, ensomhet, hjemlengsel, pengeproblemer, manglende motivasjon, skuffelser og liten støtte. Trenger ikke være proffspiller selv for å forstå det.

Det er uhyre sjelden at en 25-åring som har spilt collegegolf i fire år under tøffe konkurranseforhold i USA, gir seg som proff etter mindre enn ett år på CT. Der er Mikkelsen unik. Han vet at han ikke holder mål mot de andre og gir seg. Fair enough, men altfor tidlig!



 Sherlock (14. aug 2014 14:59) *  IP
Simen Myhre: Mikkelsens ambisjoner lå på et så skyhøyt og totalt urealistisk nivå et det god grunn til å kalle det naivt. Ikke noe i veien med ambisjoner, men de må være noenlunde realistiske, ikke Ryder Cup og OL-medalje liksom.

Og det å legge opp er ikke feil i seg selv, mange har gjort det før ham. Poenget her er at Mikkelsen gjør det omtrent før han har begynt!
Jeg tror ikke noe på at det er puttingen som er hovedbegrunnelsen. Alle spillere har fra tid til annen problemer med det. Det lar seg alltid rette på. Hans problem er at han skjønner at han ikke er god nok for CT-spill, og at han ikke gidder å gå den tunge veien om Nordic League. Altså: tålmodighet.

Wilson kaller JM for en av Norges beste spillere. Hva er begrunnelsen for det? Hvilke resultater har han oppnådd? Han kunne ha blitt det, men gir seg før han får bevist noe som helst.



 Simen Myhre (14. aug 2014 15:23) *  IP
Naivitet ville det vært å tro at ambisjonene var lett oppnåelige, det mistenker jeg ikke Mikkelsen for på noe tidspunkt å ha trodd.

Naivitet er det å tro at det er enklere å etablere seg på CT via Nordic League sine 5 plasser. I stedenfor å ha en mengde gulrøtter i form av wildcards på CT, som kunne stimulere proene til å kjempe om denne muligheten, så har NGF nå gjort nåløyet enda trangere. Golf er ikke skisport hvor det i mye større grad handler om å legge igjen flest mulig treningstimer med løping i myra. Formsvingningene er mye større og timing og tilfeldigheter spiller mye mer inn. Da handler det om å være tilstede i de rette turneringene til rett tid.

Ja, jeg er helt enig i at en spiller som kommer topp 5 på Nordic League har større sjans for etablere seg på CT enn en spiller som blir gitt wild-card på CT, ettersom topp 5 spilleren har vist stabilitet over lang tid. Likevel mener jeg at det er åpenbart større sannsynlighet for å få en norsk spiller etablert på CT gjennom wildcard enn gjennom Nordic League-veien. NGF har bestemt at vi ikke skal være med på CT-arenaen, og jeg kan ikke annet enn å syntes at det er veldig synd og et skritt i feil retning. Skjønner godt at proer finner det demotiverende.



 Mækkilråy (14. aug 2014 15:31) *  IP
Trodde Sherlock hadde sluttet å skrive her?


 Sherlock (14. aug 2014 16:00) *  IP
Unnskyld Wilson, jeg tok feil i å kritisere deg for å skrive at Mikkelsne er en av våre beste spillere. Han er jo det, selv om han ikke har noen resultater å vise til. Alt er relativt!

Myhre, helt enig i det du sier om fremgang/opprykk via wildcards enn via NL. Ikke enig i det du skriver om Mikkelsens ambisjoner. Han hadde neppe offentliggjort dem dersom han ikke trodde at de var oppnåelige. Ellers blir det bare dumt. De ble skrevet før han fikk CT-nivået i trynet.

Mækkillråj: jeg har sluttet å skrive her, men når det gjaldt Mikkelsen måtte jeg bare. Jeg har fått så jæ.. mye kjeft her tidligere for det jeg skrev om ham. Nå er det dog slutt, for godt.



 DSG (14. aug 2014 16:04) *  IP
Vil starte med å si at MIkkelsen virker som en fin fyr og at det er veldig trist for sporten at han legger opp. Han må høre på seg selv og respekterer valget hans.
Det jeg reagerer på er at han i det hele tatt nevner kritikken mot seg og sine kollegaer. Alle toppidretsutøvere må regne med å få kritikk mot seg når de møter motgang. Sånn er det å være profilert, enten i næringslivet, politikken, fotball, basketball, lista er lang!
Hvor mange sitter ikke å tenker at "han burde spilt isteden for han" når managere i PL har tatt ut laget? Her er det folk som heller ikke har peiling på hva som foregår på trening eller utenfor banen. MEN SLIK ER DET! Folk har sine meninger og har full rett å ytre dem. Takler man ikke kritikk eller klarer å overse kritikken er man, etter min mening, ikke profesjonell nok til å holde på med toppidrett.

Dette er synd da Mikkelsen fremstår som en sympatisk og fin fyr. Jeg mener også at NGF ikke er gode nok på å forberede spillerne mentalt på dette (i.o.m at det er flere som føler det samme).



 Fooore (14. aug 2014 16:20) *  IP
Synd at han gir seg, men når man prøver utallige ting på pøtting uten ønska resultat, så mister man vel trua selv. Hadde vært flott om han satsa neste år også, da tror jeg det kommer flere norske som satser nordisk og deretter videre, og mange som trener&spiller sammen skaper resultat.

Og som alltid interessant å lese alle innlegg her inne...



 gjesp (14. aug 2014 17:03) *  IP
Gi deg nå da Sherlock/Snowman og alt annet du kaller deg på diverse forum. Jævla gnål hele tia. Blir du ikke lei? Du har vel ikke vært i hans situasjon, har du vel?


 Tor-Arne (14. aug 2014 17:44) *  IP
Sherlock og PMB, hvilket tospann!!! Uansett hva JM hadde gjort/ikke gjort, tar disse to motsatt standpunkt for å drive en debatt som kun har ett mål, å se alt så negativt som mulig. Da JM sluttet å skrive på sin blogg, kom det en rekke surmagede spekulasjoner fra tospannet. Når han nå beskrev sin situasjon i meget utleverende form, så er også dette forferdelig galt. Jeg er også meget overrasket over "Drammensmedlemmets" holdning til JM og hans følge. Kanskje han gjennom dette har søkt om medlemskap slik at det blir trespann av deg. At Sherlock kan sette seg inn i en golfproffs daglige situasjon når det butter i mot, skulle jeg gjerne ha fått dokumentert. Vi har hatt mange gode idrettsutøvere med høye ambisjoner, som etter hvert har vist seg å være uoppnåelige. Men hva er galt med det? Når enkelte også greier å konstantere at "med hans sving kan han umulig nå toppen", blir det patetisk. Jeg synes at JM faktisk har vært utrolig modig som har lagt "hode på blokken" overfor golfNorge og det er helt naturlig at det kommer noen subjektive begrunnelser. Ingen andre enn JM vet hva som foregår i hans hode når ballen ikke går i hullet. Om det er puttingen eller andre medvirkende årsaker til at han nå avslutter sitt forsøk på å nå opp internasjonalt, kan vi andre bare ta til etterretning. Jeg har ikke snakket med JM mange ganger, men har opplevd han som en meget sympatisk kar. Jeg ønsker ham derfor lykke til uansett hvilke karriere han måtte satse på. Og til "drammensmedlem": "ryk og reis til...."


 Tor-Arne (14. aug 2014 18:19) *  IP
En god reise var ønsket til "Skogermedlem".


 Gjest (14. aug 2014 18:48) *  IP
For mye støtte til juniorene og for lite støtte til å ta proff steget er vel konklusjonen atter en gang. Bortskjemte juniorer som pluteslig må bestille flybilletter selv gir fort opp når de må fikse ting selv. Man har helt glemt å bygge stamina, I så måte imponerer ETJ. Kanskje det nå er plass til Tage i Team Norway, han har ihvertfall vist stayerevne og kansje det er akkurat det NGF også trenger.


 C (14. aug 2014 19:05) *  IP
@Gjesp
Tror ikke Snowman blir særlig happy over å bli mistenkt som et av Sherlock-Ove's mange tidligere nick.
Snowman's innhold, meninger, skrivemåte og modus operandi skiller seg klart ut og uten å kjenne Snowman, kan jeg nesten garantere at det ikke er Sherlock som står bak.

Tipper Sherlock eksperten Wilson, er enig i det.

Ove, Freud, Amatør og Koll - derimot...
kanskje til og med "skogermedlem"?

@SherlOve: At du hadde gitt venstre storetå for å komme tilbake på Golfsiden og få sparke litt mer på JM under de rådende omstendigheter er ingen overraskelse. Patetisk og syk til det siste.
Som vanlig spyr du ut dritt og lager en "Bitter end".
Du kunne i det minste nedverdiget deg selv til takke en av våre beste golfere for de fine stundene han har gitt oss - eller for din del kunne du jo takket han for alle Missed cuts og nedturer som har gjort godt for ditt forskrudde ego?



 Sherlock (14. aug 2014 19:11) *  IP
Uansett hva de norske golfproffene våre gjør eller får av resultater, så får de støtte på debattsiden her. Uansett!
De "vet best selv", de får ingen kritikk for sine avgjørelser og alle er udelt positive til alt de sier og gjør.
De behandles som barn som må støttes for enhver pris, for ellers kan de jo miste motet, stakkar. Folk som ellers kritiserer norske idrettsutøvere i både individuelle og lagidretter er stille når det gjelder golf. Det er jo så jævlig vanskelig, at bare de som er proffer kan forstå det.

Når jeg forsvinner herfra er det ikke en eneste stemme - bortsett fra tildels PmB - som tør å ta til motmæle mot den massive, bevisstløse og ukritiske majoritet her.

At noen av våre legger opp eller fortsetter, spiller ingen rolle her, for de støttes uansett. Om de spiller godt eller dårlig; de støttes uansett. Om norsk herregolf er i svarte skauen spiller ingen rolle, den må støttes uansett. Valgene spillerne foretar spiller ingen rolle; de støttes uansett.
Fortsett med dette, for spillerne er noen persilleblader som ikke tåler reale kommentarer.



 Sherlock (14. aug 2014 19:14) *  IP
Til C: hvilke "fine stunder" er det Mikkelsen har gitt oss?

Ditt innlegg bare bestyrker det jeg skriver i innlegget over, som ble postet før ditt.

Det du kaller "dritt" er kun fakta.



 Gunnar Bull (14. aug 2014 20:47) *  IP
herregud...


 C (14. aug 2014 20:52) *  IP
@Sherlock:
Fyll opp badekaret ditt med fakta da vel, og ta deg et bad...

Kommer til å savne deg Sherlock - du er jo terapien min her inne...hehe



 hum (14. aug 2014 21:14) *  IP
Det var synd. Har fått veldig sansen for JM gjennom blogginnleggene hans.

Full forståelse for avgjørelsen hans, men er som en annen her skriver - litt skeptisk til at han dytter noe over på trollene. At han beskriver det å bruke langputter som meningsløst fordi den snart (i 2016) er ulovlig synes jeg er litt rart, i så fall er det mange som burde pakke baggen. NB. Er klar over at det er mer sammensatt en som så, og ikke meningen å henge meg på hylekoret.

Innlegget hans gir en bra pekepinn på hvor små marginene er i toppgolfen.

At det er flere her som ser ut til å ha kronisk fokus på ”at andres ulykke heller ikke er å forakte” synes jeg bare er trist.



 Snedd (14. aug 2014 23:18) *  IP
"Når jeg forsvinner herfra..." Hehe, den var god.


 Simen Myhre (15. aug 2014 09:24) *  IP
Selvfølgelig støtter vi de som prøver. Golfmessig sett er vi et u-land, med et støtteapparat som sannsynligvis er tilsvarende profesjonelt som det etiopiske skiforbundet. Hadde spillerne våre hatt et støtteapparat tilsvarende langrennslandslaget med personlige kokker, massører, smørere, skibærere, saftblandere og psykologer så kunne vi kanskje stilt krav til dem. Men når en norsk golfproff står mer eller mindre mutters alene i sin satsing, og bærer sin egen økonomiske byrde så er det for meg fullstendig skivebom å kritisere dem for egentlig noe som helst hva angår sportslige resultater. Jeg hadde ikke kritisert etiopiske langrennsløpere som ikke klarte å hevde seg i verdenscupen heller, selv om jeg var etiopier.





 Pølse med brød (15. aug 2014 09:34) *  IP
Vet ikke hvor dere har det fra at jeg er så negativ til at han legger opp eller har kommet med masse kritikk mot han tidligere, det er feil. Tvert imot har jeg sagt det står respekt av avgjørelsen og jeg har skrøt lenge av resultatene hans som amatør. Jeg er enig i mye av det han skriver, f.eks at kunnskapsnivået om golf generelt og proffnivået og livet er svært lavt i Norge, det har jeg sagt her inne i 20 år.

Når han totalt flopper som proff er det viktig som mange har sagt å lære av hva som gikk galt for Norsk golf. Skal man lære av noe er første regel å være brutalt ærlig. Han er sikkert ærlig i det han skriver, men er forklaringene de reelle? og er analysen dekkende for andre unge som skal gå den veien? Det er jo det vi graver i her for å forstå mer.

Sherlock påpeker helt riktig en del naivitet i det han skriver. La oss diskutere konkrete ting. Han fremstår noe overrasket over alt arbeidet, administrasjonen, reisingen og presset profflivet innebærer. Det er vanskelig å forstå når han samtidig skryter av å ha trent å spilt på samme college som PGA tour stjerner og når vi vet hvor mye informasjon om dette som er tilgjenglig i alle mulige kananler. Han er naiv når han sammenligner spillet sitt med Spieth, en 4 år yngre spiller han møtte når Spieth var junior og på en helt annen utviklingskurve enn JM, Spieth som var nr 1 på WAGR og collegerankingen uten å være senior, dobbel vinner av US amateur osv. Fakta er at Spieth er på en anne planet talentmessig enn JM og det fremstår som han skriver dette for å imponere de kunnskapsløse golfleserne i Norge.

Han fremstår noe naiv i vurderingen av nivået på collegegolf og blir derfor noe overrasket over nivået på CT. Han skulle rett på Web.com tour og CT ble nærmest en nedtur, spillet på CT fikk han i stor grad gjennom wildcards ikke egne spilleresultater. Han var tross alt bare ca. 30 på collegerankingen og det var 29 det året som var bedre, mange av disse yngre enn han og i sterkere utvikling.

Det at han hadde tid til å lese Norske golfforum på nett og henger seg opp i hva som skrives der er jo svært underlig, fremstår som et forsøk på å finne noe å skylde på.

Jeg håper hans forklaring om at han slutter på grunn av dårlig putting er den reelle. Som Sherlock finner jeg dette litt rart. Det gode spillet han vist i USA var på tørre og hard sørstatsbaner der du ikke blir utfordret supermye på lengde. I Europa får du ikke så mye rull og det blir fort lange køller inn for de som ikke slår langt nok. Da blir det lengre til pinnen enn de som slår wedger inn. Da blir puttingen fort vanskelig. Om putteanalysen er dyp nok vet ikke jeg, men jeg ser han driver bena litt "old school" for å få opp lengden, så manglende lengde kan også være noe av forklaringen her, uten at jeg skal påberope meg noe fasitsvar.




 Tor-Arne (15. aug 2014 10:16) *  IP
Facts and figueres er noe man kan benytte seg av ved analyse av både det ene og det andre. Jeg har ikke kjennskap til hvordan JM ligger an når det gjelder statistikk på lengde, fairwaytreff, greens in regulation osv, men mange av analysene som er gjort i diverse kommentarer her på forumet tyder på at disse vet. Når det snakkes om naivitet må jo også dette vurderes ut fra et faktagrunnlag. At JM ble overrasket over hvor mye tid og krefter det tok å organisere sin arbeidsdag som golfproff er vel heller et utrykk for at dette kom som en ekstra belastning når golfen ikke var så god som han håpet på. Det er vel ikke helt ukjent for noen at når verden går på skinner så er det utrolig hva man makter av ekstra oppgaver osv. Jeg har tidligere kommentert at JM "har lagt hodet på blokken", så jeg synes det er meningsløst at hans uttalelse skal dissikeres ned i minste detalj og deretter analyseres av alle bedrevitere. Han tillegges motiver, hans oppfatning av hvorfor det gikk galt betviles og selvfølgelig er det noen som har alle svarene. En referanse til at 29 var bedre enn ham på collegerankingen er vel heller ikke noen målestokk i seg selv. Hvor mange titalls spillere var dårligere enn ham PmB? Tydeligvis så gjelder Janteloven fortsatt og når man har gått på tryne så er det jo ALLTID noen som står klare til å fortelle hvorfor.


 HenrikFan (15. aug 2014 10:32) *  IP
Hmm. Er det bare jeg som synes det er påfallende at gutta krever mer og klager mer enn jentene? Og legger opp raskere? Det er kanskje mest fordi de fleste jentene som slutter ikke sier like klart i fra, eller?

Når det er sagt, så kunne man kanskje innført en støtteordning for proffer fra forbundet, der man betaler en viss andel av overskytende av premien ved gevinst.

Bare en tanke



 barce (15. aug 2014 10:43) *  IP
Respekt for avgjørelsen og at han innser at han ikke har de rette egenskapene til å lykkes med å leve av golfen!

Lykke til videre!



 Gjest (15. aug 2014 10:45) *  IP
Haussingen av juniorer en viktig årskak til at våre spillere har et urealistisk bilde av egne ferdigheter og hva som skal til for å lykkes på høyere nivå. Når det gjelder Team Norway så kan man legge ned hele herresatsingen og begynne å bygge en grunnmur, kanskje vil vi da få resultater om 10 år. Jeg tror nok at man må få inn nye koster til å gjøre dette viktige arbeidet og erkjenne at dagens sportslige ledere dessverre har mislykkes. Dette i tråd med det vi gjør I andre idretter. Idrett er kynisk ved at man bytter ut de som ikke får det til. 10 års nedtur er nok.


 Speculative (15. aug 2014 10:55) *  IP
Dersom vi skal lykkes med golf i Norge over tid, så kan en tanke være at etableres en videregående skole med golfakademi i f.eks Spania, slik at dette blir en helårsidrett for unge, lovende utøvere samtidig som man stiller faglige krav. Dette bygger karakter og legger et grunnlag for satsning videe. ikke helt ulikt våre toppidrettsgymnas i norge, men altså i varmere strøk.


 Lost ball (15. aug 2014 12:04) *  IP
Theodore Roosevelts ord er muligens ikke helt treffende, men det er ikke skivebom heller:

It is not the critic who counts; not the man who points out how the strong man stumbles, or where the doer of deeds could have done them better. The credit belongs to the man who is actually in the arena, whose face is marred by dust and sweat and blood; who strives valiantly; who errs, who comes short again and again, because there is no effort without error and shortcoming; but who does actually strive to do the deeds; who knows great enthusiasms, the great devotions; who spends himself in a worthy cause; who at the best knows in the end the triumph of high achievement, and who at the worst, if he fails, at least fails while daring greatly, so that his place shall never be with those cold and timid souls who neither know victory nor defeat.

For de som ikke er overstødige i engelsk, så blir faktisk ikke googleoversettelse så verst heller.



 Pølse med brød (15. aug 2014 12:42) *  IP
Grunnen til at noen av oss har advart mot hausingen av Norske spillere her inne i 20 år så er det jo fordi vi ønsker at det kommer frem noen topp proffer.

Når 17 åringer som vinner Toyota invitational (world champs) blir hauset opp i egen klubb her hjemme som verden beste junior og klubben setter opp store plakater av guttene på klubbhuset så gjør det noe med en tenåring. Du tror bevist eller ubevist at du er bedre enn du er og det påvirker igjen innsatsen og treningen og det mentale. Særlig når du møter proffene og ser at du har 5-6 år foran deg med 12 timers arbeidsdag uten inntekt for å kanskje bli like god, blir veien til å slutte kort.

Jeg tror på mange måter JM har gjort det meste riktig i sin golfsatsing, men talentet var bare ikke stort nok. Det er derfor vi må må få frem 15-20 JM hvert år, så kanskje 1-2 vil kunne leve av golfen.

Så de fleste diskusjoner i Norsk golf havner tilbake til hvordan kan vi få opp talentbasen og antallet som satser ultraseriøst tidlig nok.



 Gjest (15. aug 2014 14:17) *  IP
Helt enig PMB. Det er talentbasen som må opp og da må man organisere dette og ikke et mottaksapparat slik NGF fungerer. Vi har vel 7 personer som jobber med mottak av talenter og ingen som jobber med å øke talentbasen.


 JJ (15. aug 2014 17:18) *  IP
Helt uenig i at dette handler om talent. Talent er oppskrytt. Det handler om det du har mellom øra. Som Moe Norman kalte det " The most important 6 inches in golf"

Joakim MIkkelsen har sikkert talent nok, han har kanskje noen fysiske begrensninger, men dog. Det han manglet som golfspiller er en vinnerskalle. Den mentale råskapen og staheten som er nødvendig for å nå toppen. Evnen til å nedprioritere andre ting i livet, evnen til å akseptere et liv på sparebluss for å nå toppen, evnen til å la seg motivere av kritikk, evnen til å møte motgang med enda hardere innsats fremfor å syntes synd på seg selv etc.

Tiger Woods er den råeste golfspilleren noen sinne mentalt. Han hadde et unikt talent, men det er det mellom øra som gjorde han til kanskje tidenes beste golfspiller.



 Gunnar Bull (15. aug 2014 17:41) *  IP
Sorry, men jeg synes det blir tullete å si at dette IKKE handler om talent.

I utgangspunktet er det to ting du trenger - talent og vilje. At du ikke kommer noen vei uten viljen er selvfølgelig riktig, men du kommer ikke særlig lenger uten talent heller.

Å påstå at alt dreier seg om hodet når man kommer opp på proffnivå blir alt for enkelt.



 Caddy (15. aug 2014 18:27) *  IP
Jeg er enig i det meste som Mikkelsen skriver, men det er svært overraskende og veldig leit at Proffene bryr seg om hva vi amatørene skriver her på Golfsiden.
Her på Golfsiden er det særdeles mange sleivspark fra mange uvitende kverulanter, som ikke vi amatører bryr oss om engang.



 Wilson (15. aug 2014 19:14) *  IP
JM har vært åpen om sine tanker ang satsingen, noe som enkelte her inne har savnet hos andre spillere.

Når Sherlock da gjør comeback bare for å komme med sine sleivspark mot JM så er det ufint og kvalmende.

Medgangssupportere er det nok av.



At noen anonyme tullinger velger å kalle han naiv er bare et tegn på hvor inn i helvete kynisk den norske mentaliteten har blitt.





 Gunnar Bull (15. aug 2014 21:53) *  IP
Wilson - spot on!

Joakim kunne sikkert vært mer politisk korrekt, men hva er poenget med det? Han sier hva han mener, og jeg opplever ikke at han legger skylden på noen andre enn seg selv.

Sherlock m/familie har nærmest forlangt at Joakim skulle dele sine tanker med oss, og når han da gjør det så er ikke det bra nok heller.

Dessverre er det alltid noen som elsker å kritisere andre. Kombinert med en tilsynelatende fullstendig manglende evne til selvkritikk blir meningene deres bare latterlige.

Men sin egen latterlighet ser de selvfølgelig ikke selv, og noe forbedringspotensial i så måte virker vanskelig å tro på.



 Lost ball (15. aug 2014 22:48) *  IP
Det er nok av "critics", men er det noen av dem som også er "doers"? Eller er det lettere å kritisere andre enn å prestere selv?


 AR (15. aug 2014 22:57) *  IP
Joakim Mikkelsen har fått ny jobb

http://www.golfsiden.no/smaating090200.html



 Frank (15. aug 2014 23:00) *  IP
Mikkelsen skal ha honnør for å tørre å både sette og kommunisere hårete mål. I lengden er det de som tør det som lykkes. Han klarte det dessverre ikke, og tok kanskje litt for tidlig konsekvensen av det og la køllene på hylla. Det skal man respektere, og kanskje var det riktig. Det får vi aldri svar på.

At han velger å bruke mye spalteplass på kritikere på nett er nok mest et utrykk for en skuffelse. En som velger et yrke som er betalt av sponsorer må selvsagt regne med at målgruppen har både gode og idiotiske meninger om hans spill.



 Wilson (15. aug 2014 23:27) *  IP

JM har jo hele tiden vært "tett på" oss som følger med og delt med oss.

De som ønsker å kritisere en ung manns beslutning ang sin fremtidige jobb/livssituasjon bør tenke seg om.
Hva med:
Sikker inntekt?
Sparing til pensjon?
Skaffe seg fast bopel?
Kjæreste, familie?

Det er veldig enkelt å sitte med en god jobb og hele pakken og spille noen runder pr uke.
I tillegg så sitter mange av dagens 40 - 50 åringer med en fet arv etter foreldre.

Faen så trygt, og egentlig faen så patetisk om man da begynner å mene ditt eller datt om andre som prøver og innser at nok er nok.

Noe helt annet er å skulle gå ut for å prestere og kvalifisere til en jobb som det faktisk er veldig få unt å få.

At en ungdom følger drømmen sin er ikke naivt.

Men at en 25 åring tar en moden beslutning er faktisk modent gjort og et tegn på at han har noen tanker for fremtiden.

Jeg har etterkommere i samme alder som JM, og jeg er glad for at de etablerer seg med fast jobb og bopel etter endt utdanning.

Med dagens inngangsbilletter til bopel etc så kan man ikke bare satse om ikke motivasjon og tro på det en gjør er tilstede.

Sherlock er bare en tulling som kun er surmaget og skjønner veldig lite.
PMB har superenkle løsninger på alt, fra klipping av baner til administrering av golfklubber.
Begge 2 bør stikke fingeren et visst sted, og deretter kjenne på lukten.



 Pølse med brød (16. aug 2014 09:20) *  IP
Som deg har jeg skrevet at det står respekt av beslutningen og osv., forskjellen er at jeg prøver å forstå og påpeker noen ting i innlegget som ikke henger helt på greip.

Stemmer det du sier om trygghet Wilson? Har ikke gutten tatt en trygg og sikker utdannelse på College i USA? og gir seg tidlig for å satse på jobb i steden. JM er et kjempedårlig eksempel på det du er inne på, ta Erik Tage i steden som nå har kjempet i 10 år etter college uten resultater. Har roter rundt på bunn av CT listene år etter år, men gir seg ikke på tørre møkka. Hvordan han orker og har råd er en gåte, han må ha veldig snille sponsorer og sterkt vilje.

Sjakkeksperter sier årsaken til at Magnus er så god er at han tenker utenfor boksen og har enkle løsninger der andre tenker for komplisert, uten sammenligning for øvrig.



 Sherlock (16. aug 2014 13:52) *  IP
Helt enig med PmB.
Mikkelsen har valgt den trygge veien, hele tiden. Han har ikke tatt noen sjanser, som Wilson er kunnskapsløs nok til å mene. College i USA er en sikker vei til fremtidige stillinger, ikke som arbeider eller håndverker, men i det private næringslivet som pengeflytter eller annet PC-arbeide. F.eks. som Børsheim.

Problemet for Mikkelsen er todelt:
1) Han hadde så utrolig naive og urealistiske ambisjoner at det blir latterlig. Han skulle ta medalje i OL i 2016, og han skulle spille både majors, PGA og Ryder Cup. Greit med ambisjoner, men når de ligger i himmelen så avslører det bare mannen, eller gutten. Dette er ikke "å følge sine drømmer", det er tullball.

2) Han gir seg før han egentlig har begynt. Han har ikke "prøvd", og har ikke rukket å erfare hvor vanskelig det egentlig er. All honnør til ETJ, Aronsen, Kaensche som ikke gir seg.

Alle golfspillere - utenom Wilson? - vet at et liv som proff på tourene er svært vanskelig og utfordrende. Det rommer ensomhet, pengeproblemer, hjemlengsel, motivasjonsproblemer, skuffelser, hotelliv og selv-organisering. Og et konkurransenivå som er høyere enn han hadde tenkt seg. Mikkelsen taklet ikke dette, uten egentlig å ha prøvd det ordentlig. Av bloggene hans fremgår det klart at han ikke var motivert for et slikt liv, og heller ikke hadde forestilt seg at det skulle være slik. Naiv på det området også.

Alt det Wilson skriver ovenfor her er bare tøv. Mikkelsen valgte den trygge veien allerede som 20-åring, og han velger den som 25-åring. Årene imellom har han brukt til å skaffe seg en solid utdannelse, som grunnlag for jobb, inntekt, familie, bolig og pensjon. Den hadde ligget der hele tiden som en sikkerhetsventil, selv om han hadde våget å satse på golfen som et alternativt levebrød i noen år. Men han gir ikke seg selv den muligheten. Trekker seg fordi puttingen ikke fungerer. Bullshit!



 Comeback (16. aug 2014 16:28) *  IP
En ting kan ihvertfall Mikkelsen lære av Sherlock, comeback er det lett å gjøre. Få har sagt at nå er det slutt så mange ganger, for så å være plutselig tilbake


 Gunnar Bull (16. aug 2014 16:40) *  IP
haha, trådens beste kommentar :-)



 Sherlock (16. aug 2014 17:45) *  IP
Unnskyld, men jeg måtte bare kommentere Wilsons naive innlegg, og gi støtte til PmB (en støtte han sikkert kan være foruten; "guilty by association").

Bestemmelsen om å trekke meg er dog definitiv. Beklager at jeg har brutt den, men det skyldes i hovedsak at jeg fikk så mye dritt fra alle her da jeg tok opp Mikkelsen-saken tidligere i sommer. Følte at jeg måtte følge opp, da den nå ble hyperaktuell.



 AR (16. aug 2014 18:36) *  IP
Du trenger ikke be om unnskyldning for at du stadig kommer tilbake etter at du har trukket deg fra forumet, Sherlock. Du er i samme båt som noen andre.


 Jepp (20. aug 2014 19:52) *  IP
At JM gir seg med golf på ubestemt tid kom ganske overraskende på meg, og jeg oppdaget det ikke før i dag. At ingen riksdekkende medier skriver noe om dette (som jeg har sett ihvertfall) sier vel noe om hvilken posisjon golfen har i Norge og hvilket nivå de beste norske spillerne ligger på.

JM går i mine øyne veldig hardt ut mot noen av de få som interesserer seg for golf i Norge. Hvor mange i Norge veit hvem JM er? 200-300 stk? Som idrettsutøver er man faktisk i underholdningsbransjen, det man driver med har absolutt ingen annen nytteverdi for samfunnet. Det er vi som er "fans" som til slutt er med å betale for at han kan spille golf på heltid ved at vår interesse skaper et marked for sponsorene. Derfor hadde det vært enda verre med ingen kommentarer eller interesse fra norske håpløse hobby-golfere.

Det er helt opp til JM hva han vil gjøre med sitt liv, men ingen kan påstå at han virkelig satset på en karriere som proff spiller når han gir seg så fort. Ønsker JM alt godt videre og håper at han gir golfen en sjanse til senere.



 Wilson (20. aug 2014 20:25) *  IP
Det er vi som er "fans"

Og du har ikke fått dette med deg før i dag?

Ja ja

Golf fans er jaggu ivrige



 Enur (06. jan 2015 12:34) *  IP
Joakim Mikkelsen skifter beite igjen. Han starter nå i ny jobb som markedsansvarlig i Drammen Håndballklubb.

Daglig leder i DHK?
Frode Scheie. Ja, ja.....

http://www.dhk.no/joakim-mikkelsen-ny-markedsansvarlig-i-dhk/



 AR (06. jan 2015 19:13) *  IP
Her ser Golfsidens omtale fra tidligere i dag:

http://www.golfsiden.no/JoakimMikkelsenDHK060115.html



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72