Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Sherlock - 01. aug 2014 kl. 21:41 *  IP
Bridgestone WGC

Det spilles mye dårlig golf i Akron, Ohio nå. Der møtes de 50+ beste golfspillerne i verden, og de skuffer. Aldri har jeg sett så mange dårlige innspill, chipper og putter som torsdag og i dag, av verdens beste spillere. Haugevis av eksempler, men skal nevne bare to.
Mickelson chipper fra rett utenfor green og ballen fyker forbi pinnen og havner i semigreen på motsatt side. McIlroy og Kuchar har begge ca. 100 m. innspill, og lander ballen 5-6 m. fra pinnen. Det er ikke USOpen-greener her, så ballen blir stort sett liggende i ro. Pluss massevis av lignende eksempler. Og jeg har sett alt.
Naturligvis er det en del gode og glimrende slag også - skulle bare mangle - men hovedinntrykket er at verdens beste ikke behersker det mest elementære. Innspill fra 120-150 m. lander som oftest 8-10 m. fra pinnen. Slik var det da ikke før?

Banen ser kjedelig og ensformig ut, alle hullene ligner hverandre. Vanskelig nok p.g.a. de trange fairwayene med trær på begge sider, men en så stor turnering bør da by på mer variasjon og utfordringer.
 Wilson (01. aug 2014 22:10) *  IP
Jeg ler så jeg griner


 AR (01. aug 2014 22:34) *  IP
Alt var mye bedre før i tiden, Sherlock. Nå er alt stort sett bare ræ.. Les: stumpen. :-)


 Enur (01. aug 2014 22:37) *  IP
Nja, her er jeg litt enig med Sherlock, selv om jeg ikke har sett alt. Men at Phil sliter er ihvertfall riktig, og noe av nærspillet hans som jeg har sett, ligner jo ikke i det hele tatt på det vi vet han kan. Og jeg så nylig en statistikk hvor han hadde 0 fairwayshit av 8 mulige, så helt bra er det vel ikke Wilson?

At banen kan virke ensformig og kjedelig er jeg også enig i (ut fra det vi kan se på tv). Det ble kommentert her i huset allerede tidlig i gårsdagens sending.



 Wilson (01. aug 2014 22:42) *  IP
I flg kommentatorene er det få birdiemuligheter.
Og det et en lang bane og roughen er tøff.

Mest lo jeg av at det kun kommer negative innlegg fra en viss kant.
Selv mor verdens beste spillere.



 Revisor'n (01. aug 2014 23:15) *  IP
En ting er kjedelig bane rent visuelt. En annen ting er at det er kjedelig å høre på at Haugsrud til stadighet gnåler om ar Rory driver en helt annen idrett. Det ser ikke sånn ut på scoren og han er langt fra den eneste med vanvittig lange utslag. Kucher er jo ingen sammenligning på drive.
Sist jeg så var Rory nr. 5 på lengst drive i turneringen, men leder på snittet, det skal han ha.

Jeg vet at det går an å velge annet språk men synes normalt Haugsrud er grei å høre på bortsett fra når han forelsker seg i enkeltspillere, som Tiger og nå Rory.



 Jumper (01. aug 2014 23:16) *  IP
Synes jeg har lest akkurat det samme om en major eller wgc turnering tidligere her inne. Den som leter finner antagelig.

Phil M har ikke vært sitt gode gamle selv i hele år, så ingen overraskelse at det ikke sitter 100% denne uken heller.



 Gunnar Bull (01. aug 2014 23:27) *  IP
Jeg er enig med Sherlock. De beste blir bare dårligere og dårligere. Fortsetter denne utviklingen noen år til, så taper de mot oss vanlige amatørgolfere også.

Det blir fint. Da kan DE sitte i sofaen og kritisere oss når vi får en bogey eller to. Mens vi kan gå rundt og kose oss på verdens beste golfbaner og tjene haugevis med penger.

Forklaringen på forfallet er mest sannsynlig at de trener for mye.



 Wilson (01. aug 2014 23:30) *  IP
Ha ha GB
Jeg gleder meg til det ja.



@ Revisoren

De amerikanske kommentatorene sa akkurat at Rory var lengst på drivene i dag. 10 yards lengre på det hullet de da kommenterte.
Så Rory slår laaaaaangt



 Wilson (01. aug 2014 23:31) *  IP
10 yards lengre enn TW


 Revisor'n (01. aug 2014 23:38) *  IP
Wilson: I følge statistikken som inkl. gårsdagen er han nr 5 med 369 yards, så da må det ha vært bedre forhold for lange slag i går.
Det vises på Full scorecard på PGA-siden.



 Rånny (01. aug 2014 23:40) *  IP
Jeg legger 20k på bordet for å spille med deg Sherlock...
Kun for å møte deg i "real life"
Anonymitet er en selvfølge



 Wilson (01. aug 2014 23:44) *  IP
Det er han som følger Rory ute på banen som sa at han var i en klar for seg selv i dag.
Mye lengre enn TW og andre



 Jumper (01. aug 2014 23:59) *  IP
Forøvrig elendig spill av Garcia nå også. 7 birdies på 8 siste hull. Paret hans var etter et skikkelig drittslag etterfulgt av et ræva innspill...


 Revisor'n (02. aug 2014 00:00) *  IP
Tror nok han på banen overdriver litt når Bubba har lengste drive på 388 yard, antagelig fra i går.

Ellers viser Sergio at det er putteren som gir resultater. Mye viktigere enn driven for totalscoren men kjedelig å trene på ;-)



 Enur (02. aug 2014 00:08) *  IP
Vel, Garcias 27 slag på backnine var ikke så verst, det skal innrømmes! :-)


 Sherlock (02. aug 2014 13:35) *  IP
Jeg konstaterer igjen at det ikke er noen her som er seriøse nok til å diskutere mine observasjoner på en ordentlig måte. Alt går ut på å fleipe det bort, som fjortiser gjør når de ikke har noe å fare med. Synd for Debattsiden.
Jeg gjentar at både innspill (definert som 100-150m.), chiper og putter var av dårlig kvalitet på Bridgestone to+fre. Jeg fulgte begge sendingene hele tiden, noe dere tydeligvis ikke har gjort. Mitt eksempel med Phil var bare ett av svært mange. Det typiske innspillet fra de fleste var landing 5-10 m. fra pinnen. Da blir par greit, men birdie vanskeligere (bortsett fra Garcia, som spilte med Gud i lomma i går).

Det er ikke mitt og ditt golfspill vi snakker om, men verdens beste spillere, som har dette som yrke.
Dersom noen her har observert noe annet enn det jeg har, så fortell om det. Dersom dere ikke har det, synes dere generelt at innspill fra 100 m., som havner 5-6 m. fra pinnen er strålende, fra verdenstoppene?



 Sherlock (02. aug 2014 14:31) *  IP
Ser av turneringens hjemmeside at hele feltet går ut tettpakket mellom kl. 07 og 09 lokal tid, altså kl. 13-15 her. De går tre i ballen, og det startes fra både hull 1 og hull 10. Høyst uvanlig! Værmeldingen er fin, så det kan vel ikke være trussel om dårlig vær.
Dette betyr at når den annonserte sendingen begynner på Viasat Golf kl. 18, så er det meste allerede over. Det gjenstår vel da en time av lederballen. Noen som vet om Viasat legger om programmet, eller om de velger å sende hele 3.dag i opptak?
Det blir vanskelig å holde seg unna scoren på nettet.



 Enur (02. aug 2014 14:44) *  IP
Da bestemmelsen om tidlige tee-times i dag måtte tas i går var det pga. dårlig værvarsel for dagen i dag. Mulig at den kan ha endret seg siden da.


 Sherlock (02. aug 2014 15:54) *  IP
Spillet er allerede godt i gang. Og Viasat viser nå opptak fra i går. Temmelig amatørmessig. TV-sendingene går for fullt i USA.


 Sherlock (02. aug 2014 16:13) *  IP
Jeg har chattet med en kundebehandler i Viasat. Han sier at de ikke kan gjøre noe med dette, og at direktesendingen begynner som avtalt kl. 18. Påstår det har med "lisensiering" å gjøre. Til tross for at amerikansk TV sender direkte nå, og Viasat bare kunne koblet seg på. Men Haugsrud og Flatland er vel ikke tilgjengelige før kl. 18. Jeg foreslo at Viasat kunne sende direkte med amerikanske kommentarer, men det ville han ikke svare på.


 Golfbjørn (02. aug 2014 17:17) *  IP
Hei Sherlock, når du ser på scorene så må du skjønne at de spiller absolutt så bra det går an. Selvsagt kan de ikke ha optimal sprett/rull på alle innspill. 61 runde på Garcia, jeg gleder meg over god golf.


 Sherlock (02. aug 2014 18:26) *  IP
Du har vel ikke sett disse to dagene? Garcia er unntaket. Ballen stopper momentant på disse flate greenene, sjelden å se en planlagt tilbakeskru.
Jeg mener fortsatt at både innspill, chiper og putter er under vanlig standard og det vi kan forlange (sic) av verdens beste spillere. Det var bedre før. Og jeg har fulgt TV-sendingene siden 90-tallet.

Viasat har nå valgt å sende hele 3.dag i opptak. Haugsrud og Flatland kommenterer bildene vi ser, og påstår at de ikke har oppdatert seg på scoren før sendingen begynte kl. 18. Da var jo de fleste ferdig med spillet. Vi får vel tro dem på det?



 Gunnar Bull (02. aug 2014 21:52) *  IP
Jeg mener bestemt at jeg har svart på den samme påstanden tidligere, men det var kanskje fra en av dine meningsfeller.

Du påstår at innspill, chiper og putter var bedre "før" enn nå. Altså at verdens beste golfspillere har blitt dårligere på nærspill.

Min påstand: Hvis innspill, chiper og putter var bedre før enn nå, så må det nødvendigvis ha ført til at scoren før var merkbart bedre enn nå.

Jeg tror ikke dette medfører riktighet, men siden du er så oppsatt på denne problemstillingen foreslår jeg at du henter frem statistikk som beviser, eventuelt motbeviser din teori.



 Wilson (02. aug 2014 22:20) *  IP
He he

Kan hende at samme problemstilling har vært drøftet før.

Jeg husker ihvertfall at The Open baner har vært beskrevet som kjedelige.

Tror det var en som het Amatør som kom med den, men det kan også ha vært en helt annen som hadde nicket Ove



 Revisor'n (02. aug 2014 22:25) *  IP
Men med nicket Wilson er det ikke det samme om att og om att. Himmel.


 Sherlock (02. aug 2014 23:54) *  IP
Haugsrud var inne på det samme i sendingen i dag, da han sa: "Rory kunne vært så mye bedre, dersom han fikk orden på wedgene sine".

Wilson: hvorfor kaller du Revisor`n for "kjerring"? Hva legger du egentlig i det ordet?



 Golfbjørn (03. aug 2014 16:12) *  IP
Sherlock det stemmer at jeg ikke har sittet og sett på sendingene fra Bridgestone eller alle andre sendinger siste 4 år. Da jeg har andre interesser,spiller golf ser på fotballkamper og har en stor vennekrets,har jeg andre ting og gjøre. Men ut fra scoren er ikke alt dårligere en tidligere. Selvsagt har stjernene gode og vonde dager de også, dette har vært sånn i alle år. Har du aldri variert i spillet ditt ? Konstruktiv kritikk er god kritikk, surmaga kritikk er det bare surpompene som heier på.


 Revisor'n (03. aug 2014 17:50) *  IP
Du imponerer AR.


--- Tusen takk: Du har din historie her, Revisor'n. Det vet du godt! Derfor.

AR ---



 Revisor'n (03. aug 2014 21:40) *  IP
--- Det holder nå, Revisor'n!

Hold deg til golfdiskusjon.

AR ----



 Revisor'n (03. aug 2014 21:50) *  IP
Tilbake til WGC så er det kjedelig at Rory ser ut til å avgjøre etter noen få hull. Kjekt med bra spill men kjekkere med spenning på hull 18.


 Revisor'n (03. aug 2014 22:52) *  IP
Det er bra AR. Som den eneste på golfsiden skal jeg holde meg til golfdiskusjon. Ser ut til å bli en ensom diskusjon.


 AR (03. aug 2014 23:00) *  IP
Tusen takk! Kanskje alle følger etter ditt gode eksempel! :-)


 Wilson (03. aug 2014 23:06) *  IP
Greitt spill på Rory og Sergio.

For meg er dette underholdning på høyt plan.



 Revisor'n (04. aug 2014 00:43) *  IP
Så langt dårlig siste dag for Sergio men det er fortsatt ikke helt avgjort siden Rory etter en kanonstart på omgangen er alt for langt fra hullet med wedgene.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72