Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 digger - 27. des 2013 kl. 15:09 *  IP
Golf er lavstatus

Ut fra egne erfaringer vil jeg våge å påstå at golf har en svært lav status i befolkningen. Dette er hovedårsaken til den lave/fraværende rekrutteringen.

I en tid preget av sunt kosthold + trening og hvor midtlivskrisa kjennetegnes ved at man begynner å løpe halvmarathon og ikke lenger kjøper motorsykkel, stilles golf i et svært dårlig lys.
Golf er rekreasjon! Når fotballnasjonene spiller store turneringer, bruker spillerene fritiden på golf. Golf assosieres med ferie, avslappning og morro. På linje med minigolf, bowling og dart.

Kommer jeg for sent til en familietilstelning får jeg ikke lov av kona og si at jeg har spilt golf. Har jeg derimot vært på styrketrening, løpetur, fotballkamp eller sogar måkt snø, er det legitimt å komme litt for sent.

Det at en gjeng gjeldsfrie gamlinger sitter på et diskusjonsforum og hardnakket påstår at golf er idrett og fint lar seg utøve fra hytta i Spania på vinteren hjelper lite, og får kun gehør fra andre gamlinger i samme situasjon.

Dersom det er ønskelig å endre folks oppfatning, må det gjennomføres god gammeldags propaganda!!!
NGF må på banen med massivt pengebruk og vise fram golf som en idrett som koster BLOD, SVETTE OG TÅRER. Vil man at foreldre skal støtte opp om satsning må det komme tydelig fram at store deler av treningen består i styrketrening og kondisjonstrening. Her må det gjerne overdrives!!
Noen må falle fra fordi det er for tøft. Da kommer over tid forståelsen av at man ikke kan betale seg oppover, og det begynner å bli gjevt å være en av dem som klarer seg.

Det er synd det ikke kan forbys å vise fram på TV halvfeite 45-åringer med røyken i munnviken.

Dersom NGF gjør en stor innsats nå, vil man med litt flaks få drahjelp fra OL i 2016.

Dette er kun mine personlige romjulstanker og mange er sikkert uenige.
 Dilter (27. des 2013 17:11) *  IP
Tror nok dessverre at mye av det du sier er riktig med hensyn til gjengse oppfatninger.

Om svaret er blod, svette og tårer, og om det er en troverdig påstand, blir en annen sak.



 007 (27. des 2013 17:25) *  IP
Jepp, det er kontraproduktivt at halvfeite gamlinger sitter på golfforum.


 Tom Dahl (27. des 2013 18:43) *  IP
Veldig enig i det meste av Diggers tanker og refleksjoner her. Sikkert og visst er det også at mange ser på golf som Nils Arne Eggen gjør det, nemlig som "terrengkrokkert".

Ellers er du tydeligvis meget sterkt angrepet av det alvorlige syndromet KSF - kjerring styrt fritid. De ti femten kara undertegnede vanligvis spiller med, er stort sett symptomfrie her, og har koner/damer som nettopp setter pris på at kameraten har en hobby som gir han så mye i form av både mosjon,kameratskap og faenskap.

En ting du ikke nevner som er en global utfordring med golf med hensyn til både rekruttering og minimalisering av frafall, er det faktum at golf rett og slett er vanskelig å mestre. - Jeg vil jeg vil, men får det ikke til - er en meget kjent gjennomgangsmelodi over alt. Dermed ender bag og køller bakerst i garasjen forever.

Derfor ser vi også at golf krever et ganske sterkt konkurranseinnstinkt, ikke minst når det gjelder kampen mot seg selv.

Tror som Digger på et kjempepropagandaløft, som ikke minst på en kløktig måte forteller at man må jobbe hardt for i det hele tatt oppnå et visst nivå i golf. Og vet man ikke det, blir golf nettop det - lavstatus.



 007 (27. des 2013 20:19) *  IP
Jepp, en effektiv propaganda kan vi sette igang!

Golf er så vanskelig at det å bare prøve å beherske det er glimrende terapi.



 ??? (27. des 2013 22:48) *  IP
Ja ja - så er vi igang igjen. :-). Ta en titt på skiløperene eller joggerene du møter. de som driver denne idretten som mosjon. Jeg påstår det er flere som mosjonerer enn som konkurrerer. Dårlig teknikk og halvfete folk i middelalderen. De er ikke noe bedre enn mosjonistene vi treffer på golfbanen i forhold til de som driver idretten på konkuransenivå.


 007 (27. des 2013 22:51) *  IP
Du øver skudd i fotball. Det blir halvkjedelig etter 20-30 skudd.

Du øver slag på rangen. Når 20-30 slag går rett frem så er det moro å begynne å skru ballene, fra venstre mot høyre, og fra høyre mot venstre. En ballbane i golf varer leeengre. Kan da nytes leeenge!



 digger (27. des 2013 23:26) *  IP
Til ???, du misforstår budskapet!
Du har selvsagt helt rett i at mosjonistene er milevis unna verdenstoppen, uansett golf, løping eller ski. Men, det har ingen ting med denne diskusjonen å gjøre.

Golf blir sett på som en rusletur i skogen. Bestefar på 75 år tar med seg barnebarnet på 10 år og vinner. Han klarer ikke løpe fra gutten, men han kan slå han i sjakk, kortspill, bowling, biljard og golf.
Golf blir ikke sett på som fysisk nok til å være en idrett. Det er det som er problemet tror jeg.

Spør mannen på gata om han tror Magnus Carlsen eller Tiger Woods har best kondisjon. Tipper folk svarer Carlsen. De har fått med seg at han spiller fotball, men ikke at Tiger Woods tar løpetur hver dag pluss går i treningsstudio.

I tillegg kommer selvfølgelig skrekkbildene på TV med hengemage og sigar.

Jeg mener hovedoppgaven til NGF er å overbevise resten av folket om hva som kreves av en golfspiller og at golf ikke er en syssel for pinglete pappagutter!
Da kommer resten av seg selv, tror jeg!



 007 (27. des 2013 23:56) *  IP
Fysisk slit eller ikke er underordnet saken her.

At golf kan være et mangeårig jobbalternativ for noen er vel det vi snakker om.



 ??? (28. des 2013 00:12) *  IP
Skjønner at det ble ett dårlig eksempel på lavstatus. Lavstatus er vel det som ikke er populært. For mange år siden dro Grethe Waitz igang en joggebølge, som varte i ca 10-12 år. Siden har vi hatt golfbølgen omtrent like lenge (den gangen var golf "inn". ) Sykkel og ski har kommet de seinere årene. Hva blir det neste? Sjakk tja. Jo på sin måte, men ikke som mosjonsidrett. Jeg tror golfen kan brukes i folkehelse øyemed. Kanskje inngangsbillettene noen steder må senkes, og det må bli enklere å bli med og gi seg.


 Revisor'n (28. des 2013 11:30) *  IP
Golf som idrett vil nok alltid ha lav status, og det er totalt bortkastede penger hvis NGF skal prøve å omvende nasjonen til å tro noe annet.

Golf er en forholdsvis dyr og tidkrevende rekreasjonsaktivitet som sannsynligvis for de fleste av oss har større effekt på den mentale helsen enn direkte på den fysiske helsen. Det er jo en viss sammenheng mellom disse, men jeg tror den mentale biten er den viktigste.



 barce (28. des 2013 12:14) *  IP
Golf er ekstremt viktig for den fysiske helsen, særlig for de eldre!

Var det ikke slik at golfspillere lever 5 år lenger i snitt?

Hvilken annen sport/idrett kan skilte med en slik helsegevinst?



 Revisor'n (28. des 2013 12:31) *  IP
Alle som er mer aktive enn sofaslitere øker livslengden betydelig enten det er turgåing, sykling, skigåing eller for så vidt golf.

Golf er selvsagt ikke i noen særstilling i forhold til aktivitet, men utvalget blir skjevt, og dermed får du slike resultater som har lite med selve golfen å gjøre.

Hvor mange alkoholikere, narkomane, dagdrivere, etc. spiller golf? Golf er vel mest kjent for å være en aktivitet for middelklassen og oppover og disse ville åpenbart hatt høyere levealder selv uten å spille golf.

Høna og egget, barce.



 AR (28. des 2013 13:21) *  IP
"Hvor mange alkoholikere, narkomane, dagdrivere, etc. spiller golf?", spør Revisor'n.

Svaret bør gi seg selv, men gjør det det? Tar vi bort de narkomane som trolig er i et klart mindretall av de tre gruppene, sitter vi igjen med ganske mange. Kanskje?

Litt avhengig av hvordan man definerer alkoholikere og dagdrivere.



 headcover (28. des 2013 18:27) *  IP
Er det noe jeg har lært etter å ha lest Norsk Golf i 15 år så er det at golfbaner er selve nøkkelen til norsk folkehelse. Så da er det vel vel sånn. ..


 ??? (29. des 2013 00:33) *  IP
Det er noe med selve golfspillet som gjør det unikt i forhold til andre aktiviteter. Når det butter imot og man trenger å gjøre noe annet for å endre tenkemønstret. Feks. Man har mistet noen, problemer med folk på jobben eller andre steder osv. Osv. Fysisk aktivitet er mange ganger like bra som en time med psykiater. Kort og godt jobbe problemene ut av kroppen. Golfen har en fordel fordi man i tillegg til fysisk aktivitet må tenke på noe annet. Om ikke annet enn når man skal slå ballen. Denne effekten kjenner jeg ingen annen aktivitet med unntak av kanskje skiskyting som gir oss.


 Pølse med brød (29. des 2013 09:01) *  IP
Du skal ikke spille mye før du merker at navere i ulike former og skulkere i ulike former er overrepresentert på golfbanen.

Siden golf tar for mye tid og ikke gir eller krever særlig fysiske egenskaper, er vel banen en naturlig samlingsplass for disse gruppene der de på en måte kan hevde seg, der de i samfunnet for øvrig faller igjennom.

Ville ikke veddet på at tiger slo Carlsen på en 5000 meter løping, vi snakker om en 15 år eldre og 15 kg tyngre mann med dårlige knær. Tiger bruker vel mye mer tid i vektrommet fornuftig nok siden løping eller andre aero aktiviteter ikke gir særlig bedre prestasjoner i golf. Vi vet ikke hvor mye Carlsen løper. Er nok mange unge golfspillere som er bedre trent enn tiger nå for tiden, selv om han var en foregangsfigur på dette området.



 Wilson (29. des 2013 09:17) *  IP
Fy faen PMB for en ufyselig fyr du er.

Hva vet du om andre menneskers plager?
Er det ikke bra at mennesker med fysiske begrensninger kan komme seg ut og ha glede av golfen.



 mr.fox (29. des 2013 09:22) *  IP
At det er navere og skulkere som overrepresenterer banene er vel mildt sagt en overdrivelse Pmb. Vet ikke om du sier det for å provosere eller om du faktisk mener det.
Spiller vel i snitt 5 ganger i uken hele sesongen på diverse
baner og tider og deler virkelig ikke din erfaring her.
At nevnte gruppe har et større behov for å hevde seg på banen er bare vås.

Er selv verken naver eller skulker, bare så det er sagt.



 Revisor'n (29. des 2013 10:48) *  IP
Navere i form av pensjonister er det selvsagt mange av, og kanskje noen godt voksne såkalt uføre. Ellers er det nok stort sett yrkesaktive med forholdsvis grei inntekt. Bilparken utenfor er også en indikator på at dette ikke er et gjennomsnitt av befolkningen.

Om alle sluttet med golf ville fortsatt denne gruppen hatt betydelig høyere levealder enn gjennomsnittet siden svært mange lever relativt sunt i utgangspunktet. Golfen er bra nok den uten at en behøver å overdrive helseeffekten.



 AR (29. des 2013 12:20) *  IP
Ole Kristian Våge i Språkrådet om ordet nave: – Opprinnelig ble vel nyordet brukt på en person, gjerne ungdom, som hever trygd for å ta friår. Men så begynner uttrykket å leve sitt eget liv, og meningen kommer etter hvert.


 Wilson (29. des 2013 18:40) *  IP
Revisor

De pensjonistene som spiller golf har både spart til sin pensjon og de har stort sett betalt banene, så jeg unner dem virkelig å ta ut bonusen de fortjener



 Ove (29. des 2013 22:25) *  IP
Wilson, kan du vennligst love deg selv at du ikke mer skal bruke personkarakteristikker her. Du skriver ovenfor at PmB er en "ufyselig fyr". Det er for det første uanstendig grovt av deg å skrive det, og for det andre vet du vel ikke noe om ham?
Dersom du i stedet hadde skrevet at hans uttalelse i det innlegget var "ufyselig" så er det (kanskje?) greit.
----------------------
Dette ønsket går til alle debattanter her. Når du absolutt må bruke negative karakteristikker, så bruk dem om innholdet i ytringen, ikke om selve avsenderen som person.



 digger (30. des 2013 00:20) *  IP
Kanskje politisk ukorrekt og komme med slike utsagn som PMB, men jeg skjønner hva han mener. Vet om flere selv, uten at det betyr overrepresentasjon.


 Wilson (30. des 2013 00:42) *  IP
Ha ha Ove,

Pølsa kommer med uttrykk om de han mener faller gjennom i samfunnet og at de er skulkere og snyltere.

Jeg lurer som mr.fox på om PMB bare er en figur som ønsker å provosere.
Mulig siden forkortelsen PMB står for Pølse med brød.



 Pølse med brød (30. des 2013 11:45) *  IP
Folk som ikke klarer å skille sak og person har tapt, så de bruker jeg ikke tid på. Selvfølgelig er det politisk ukorrekt å si det jeg gjør i dette politisk korrekte landet, men er det feil?

Jeg definerer en naver som en som får inntekten sin fra Nav, dette er kjempestore grupper i samfunnet og det er ikke tvil med den aldersprofilen det er i golf at dette også utgjør en kjempegruppe på banen der pensjonister er den største gruppen. Ser ikke noe kontroversielt i dette.

Skulkere er verre, men etter å ha spilt og snakket med tusenvis av spillere og erfart hvordan mine noen titalls faste med spillere gjennom årene opptrer, mener jeg å ha belegg for dette. Så mye som de spiller på dagtid skulker de enten jobb eller familie. I noen yrker er det ren skulk, i andre friere yrker dekkes det bak hjemmekontor, kundemøter sov., selgere er her overrepresentert, lett å finne en kamerat å spille med og vips har mani kundemøter på banen, selvfølgelig ingen som helst nytte for arbeidsgiver , men et behagelig skalkeskjul for begge typer spillere.

Jeg kan ikke se noen sammenheng mellom fine biler og faktisk sosial status. Naverne har fått enorm verdistigning på bolig siste 20 år og at de bruker av formuen eller låner til fine biler er jo helt vanlig. Umulig å se på en fin bil om det er banken, Nav eller hardt inntjente penger som er eier. Min erfaring med de rikeste i klubben er at de ikke flasher det med fine biler.



 Ove (30. des 2013 13:48) *  IP
Wilson, jeg ser at du ikke oppfatter poenget mitt. Det var at du og andre bør slutte med å karakterisere PERSONER negativt, og heller gjøre det på YTRINGENE.

Istedenfor å skrive "Du er dum", er det bedre å skrive "meningen din er dum", eller "jeg er uenig med det du skriver."

Siden du ikke er enig i denne distinksjonen, så venter jeg at du fortsetter i gammel stil også i 2014.



 Wilson (30. des 2013 19:18) *  IP
Skal vurdere det Ove.

Synes du jeg bør beholde samme nick?



 barce (30. des 2013 19:28) *  IP
Haha, Wilson :)


 Olemann (02. jan 2014 10:27) *  IP
Golf er like sporty som å røyke på senga sa en kompiss engang, NÅ er han golffrelst....


 Gunnar Bull (02. jan 2014 10:36) *  IP
Hadde også en kompis som ville begynne med golf. Etter endt kurs og mange timer på rangen dro han til sverige på sin første runde. Det ble hans eneste, etter 180 slag og løping på kryss og tvers gjennom fem stive timer.


 ??? (02. jan 2014 21:06) *  IP
Olemann: kompisen din er kanskje røykfri i dag. :-) Gunnar Bull: trist historie om en person som ikke hadde fått med seg at han kunne plukke opp ballen og spille fra ett kortere utslagsted. Trist at kompisene hans på turen til Sverige ikke hjalp han. Ditt eksempel tror jeg er grunnen til mange som aldri kommer igang. De begynner å spille før de behersker noen slag.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72