Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Wilson - 11. des 2013 kl. 18:58 *  IP
Juksere slipper lett unna

Steffen Kjærgaard drev med juks over lang tid.
Han æres-skjelte den kvinnelige massøren i teamet som fortalte om hva de drev med.
Han tok jobben som sportssjef i NCK med en dop-bakgrunn.

Og så blir han frikjent og er senest i dag på sportsnyhetene og holder foredrag om hvor lei seg han er.


Fysj, for en ekkel smak man får i munnen av å se på slikt.
 Caddy (11. des 2013 19:44) *  IP
Simon Dyson slapp vel ikke veldig lett unna ?


 barce (12. des 2013 13:29) *  IP
Enig, Wilson. Vi er verdens mest rasediskriminerende sportsnasjon - i den forstand at det åpenbart noen spesielt med nordmenn som doper seg!


 Smilende Sam (12. des 2013 15:04) *  IP
Umulig å forstå hva de tenker på.


 Revisor'n (12. des 2013 15:18) *  IP
Alle som konkurrerer tenker på å vinne. Når dop settes i system må du i praksis slutte å holde på med det du elsker, siden det er så godt som umulig å slå de dopede konkurrentene.

Det er lett å moralisere når dette ikke har vært en problemstilling for en selv.

For øvrig er det større og mindre juksere overalt i samfunnet, enten det gjelder å lure forsikringsselskapet for noen kroner, arbeidsgiver med en liten "ikke i form"-dag eller to, andre bilister i køen ved å bruke en parkeringsplass eller gjennomkjøring forbudt-vei, filme seg til straffespark-/kast, utføre en "svart" vennetjeneste, etc. etc.



 Wilson (12. des 2013 15:25) *  IP
Jeg sier ikke at det kan være lett å bli fristet.
Men han er en som først jukser mot konkurrenter og deretter mot arbeidsgiver hvor han hadde en særdeles viktig jobb mht holdninger til ærlig og redelig framferd.

Også skal plutselig alle stå der med tårer i øynene og bruke han som talsmann for hva som er riktig hvorfor han gjorde det og hvor mye han bla bla bla angret.

Hadde ikke Lance glorien sprukket så vanvittig så hadde SK hatt enda høyere hake enn det han fremdeles har.
Jeg synes han oser uærlighet, spesielt basert på at han kalte hun kvinnelige team-kollegaen for løgner og det som verre var.




 Revisor'n (12. des 2013 15:44) *  IP
Så det du sier er at enkelte synder er uopprettelige, uansett hvor mye en angrer på det en har gjort?


 Wilson (12. des 2013 16:00) *  IP
Slettes ikke.

Men jeg synes ikke hans historie vitner om en som angrer.
Han sa for ett år siden at han ikke hadde noen planer om å avsløre dette.
Han ble konfrontert med mistanker i lang tid før pressekonferansen.

Det er snakk om et alvorlig svik når du er øverste sportslige leder i et nasjonalt forbund.

Jeg synes NIF var for snille i straffereaksjonen, sammenlignet med utøvere som feks Tysse som ble utestengt i 2 år.
SK dopet seg i 10 år, ble deretter sportssjef og gud vet hva han holdt på med i den tiden.
At han da etter en snørrete pressekonferanse for ett år siden får null straff og ett år etter er den som trekkes inn i NIF's strategi mot dop er uforståelig.



 Enur (12. des 2013 16:43) *  IP
Jeg er så fullstendig enig med deg, Wilson.

En ting er at det sikkert kunne være vanskelig (men ikke umulig) å stå i mot "presset" i den aktive tiden hans, men han har hatt plenty av sjanser i ettertid til å innrømme hva som skjedde, også på mange direkte spørsmål. Men har han innrømmet noe? Nope, han har blånektet hver gang.

Det verste synes jeg, er imidlertid at han har så lite integritet at han faktisk takket ja til sportsjefstillingen i Sykkelforbundet med den bakgrunnen sin. Å fungere i den og heve god lønn for det i mange år, må vel være noe av det største sviket som er gjort mot norsk idrett noen gang! For en jævla hykler, sier nå jeg!

Den mannen har ingen tillit i mine øyne, og burde vært utstøtt fra oppdrag i norsk idrett for evig og alltid!

Jeg håper inderlig han ikke fikk en eneste krone betalt for den "forestillingen" han holdt i går! Dårlig skuespill kan vi heller se andre steder!



 007 (12. des 2013 16:56) *  IP
barce; den fikk du bra swung på!!
(Ikke ironi)



 barce (12. des 2013 17:30) *  IP
;) 007

Enur og Wilson, fullstendig enig! Styrende idrettsorganer gir signaler om at dop er ok så lenge du er norsk! At ingen andre utøvere eller ledere reagerer i andre særforbund, vitner om en forferdelig ukultur av feige hyklere!




 Revisor'n (12. des 2013 17:45) *  IP
De fleste som har gjort noe galt innrømmer det ikke etterpå, uten at de blir presset til det. Dette må vel være kjent for prektige hobbygolfere også.

At Armstrong og SK skjelte ut varsleren er ikke så unaturlig så lenge en prøver å redde eget skinn. SK sa vel ikke noe verre enn at hun var løgner og hevngjerrig etter å ha mistet jobben. Etter nok indisier og innrømmelser fra andre blir en såpass presset opp i et hjørne at en til slutt ender opp med å måtte tilstå hva en har vært med på. Lite ærerikt, men sånn er verden.

Det er ellers ganske drøyt av Wilson å insinuere at han organiserte doping som leder i Sykkelforbundet, og Enurs tirade sier vel mer om han selv enn SK.

Det er for øvrig 25 års foreldelse for drap i Norge, men har du dopet deg som aktiv skal du dømmes til evig fortapelse. Det er bra at proporsjonene blir ivaretatt.



 barce (12. des 2013 17:55) *  IP
Ingen er uenige om at man kan komme i en slik situasjon. Det er menneskelig! Men jeg skulle likt å sett deg kommentere dette, om personen i fokus var Johan Muhlegg!

Ingenting er drøyt av påstander når det kommer til SK! Det er den evigvarende uoppreiselige konsekvensen av hva han har gjort!



 Revisor'n (12. des 2013 19:00) *  IP
Kunne skrevet det samme om Muhlegg. Nasjonalitet har selvsagt ingen betydning. Når nordmenn er best på ski i klassen for økonomisk dopede er det ikke så merkelig at konkurrentene kan prøve seg med medisinsk doping.
I blant får en inntrykk av at juks, les doping, i noe så trivielt som idrett er en dødssynd.. Skal andre former for juks også medføre evig fortapelse?



 Enur (12. des 2013 21:03) *  IP
@Revisor'n:
Godt mulig at min tirade som du kaller det sier mer om meg enn om jukseren og løgneren Steffen Kjærgaard. Det er jeg i så fall bare glad for, og jeg tar det faktisk som et kompliment!

Men jeg må si du har en forunderlig lemfeldig holdning til juks i ulike former. Det er tydeligvis ikke så farlig for deg om det jukses både her og der i en eller annen form?

Og synes du virkelig det er ok at en som har jukset, løyet, fortiet og benektet det han han drevet med i en årrekke, etterpå driter i det, later som ingenting og takker ja til en toppstilling i det forbundet han nettopp har sveket?
Det kaller jeg svindel, bedrageri og det som verre er, og en mann som har gått inn i denslags med åpne øyne, vil aldri oppnå noen tillit eller respekt hos meg.
Jeg synes det er sjokkerende at du tydeligvis mener denslags er helt greit, men da får jeg bare returnere, og si at det sier vel ganske mye om deg.



 Wilson (12. des 2013 21:25) *  IP
Jeg kan bare kvittere med at jeg er fullstendig enig med deg, Enur.




 DA (12. des 2013 21:29) *  IP
Enig med enur her.
Stiller også STORE spørsmål til forbundet som i det hele tatt har vurdert denne personen verdig en jobb der.



 Revisor'n (12. des 2013 21:57) *  IP
Jeez, Enur. Selvsagt synes jeg ikke juks er greit, men det gjelder på alle områder i livet. Selv om du synes det er mest behagelig å se verden i sort-hvitt, så er det rimelig frekt å hevde at jeg støtter juks, bare fordi jeg mener at SK ikke er tidenes mest nedrige oerson.

Har SK gjort noe ulovlig som leder i Sykkelforbundet? Tror du det stod i ansettelskontrakten at forutsetningen for å få jobben var at han ikke jukset som aktiv? Med andre ord er det eneste gale han har gjort mens han var leder er at han i 10 år har benektet at han dopet seg som aktiv?

Hva med tidligere norske sykkelhelter, og andre idrettshelter, som ikke er blitt avslørt og som konkurrerte på en tid hvor det i praksis var så godt som umulig å vinne dopfri? Disse bør åpenbart innrømme sine synder. Det samme gjelder alle andre som har jukset og gjort noe ulovlig. Eller er det bare noen synder som krever offentlig selvpisking?



 Wilson (12. des 2013 22:02) *  IP
Skivebom Revisor

SK har jukset og er avslørt.

Å dra inn andre norske utøvere som aldri er avslørt i noe ang doping er noe du gjør og totalt irrelevant



 Enur (12. des 2013 22:37) *  IP
Revisor'n; du prøver å bagatellisere at han har tatt i mot jobben som sportsjef i NCF på helt falske og feilaktige premisser.
Nei, det sto neppe i ansettelseskontrakten for jobben som sportsjef i NCF at forutsetningen for å få jobben var at han ikke hadde jukset som aktiv. (Skjønt hvem vet? Og kanskje de har lært at det bør med i fremtidge kontrakter?).
Men for alle vil en slik forutsetning være en selvfølgelighet når det gjelder en slik type jobb, dvs. for alle unntatt Steffen Kjærgaard og tydeligvis deg. Enhver med et snev av moral, selvinnsikt og integritet hadde holdt seg langt unna en slik jobb med forhistorien til Kjærgaard. Men han synes det var helt greit å fortsette med fortielsen og løgnene sine, og du forsvarer det og bagatelliserer det. Skremmende!

Dette blir jo på mange måter en likhet med de som tiltusker seg jobber og posisjoner ved hjelp av falske vitnemål, cv'er o.l. Er det også noe du tar like lett på, og synes er helt greit?



 Revisor'n (12. des 2013 23:51) *  IP
Du gir deg ikke med platthetene, Enur. Har jeg skrevet at det er greit å jukse eller har du problemer med å lese norsk?

Sammenligne dette med CV-juks? Tror du kanskje han fikk jobben pga. at dopingen gjorde at han presterte litt bedre som hjelperytter i fem år? Selvsagt skulle den ansettelsen vært ugjort, men det er det lite å gjøre noe med nå.

Hverken du eller jeg vet om han er ærlig når han nå fremstår som en angrende synder. Det får vi antagelig aldri svar på.
I motsetning til deg og Wilson har jeg vanskelig for å se at SKs forbrytelse tilsier livstidsstraff og evig fordømmelse. Men sannsynligvis tar jeg nok feil siden selvoppnevnte golfeksperter/prektige hobbygolfere alltid sitter på fasiten.



 DA (13. des 2013 00:04) *  IP
Hersketeknikk Revisorn, det funker sjelden.
Vi er vel stort sett enige om at ansettelsen var tvilsom/unødvenig/uventet/dum?

Så får selvinsikten til Kjærgård stå for hans regning, og integriteten til forbundet for sin, og så kan alle vi andre diskutere til vi blir blå, om vi vil og gidder, uten at det hjelper.



 Lancaster (13. des 2013 08:12) *  IP
Han måtte faktisk skrive under på at han ikke hadde dopet seg som utøver når han ble sportsjef i sykkelforbundet..


 Ove (13. des 2013 12:15) *  IP
Esten Sæter skrev i Dagbladet i går: "For selvsagt visste de innvidde i syklingens mysterier at Kjærgaard dopet seg."
Det er en alvorlig påstand, som vel får et etterspill.
Det er uklart hvem Sæter sikter til, men det må vel være ledelsen i Sykkelforbundet, hans trener, lagledelsen og lagkamerater.

Dersom ikke disse protesterer mot Sæters uttalelse, så har de avslørt seg selv.



 gjesp (13. des 2013 12:23) *  IP
Det er vel ikke noe nytt. Kjærgaards forgjenger, Holestøl, visste om dopingbruken. Han var neppe den eneste.


 007 (16. des 2013 21:05) *  IP
Hvermannsen som jukser slipper lett unna.
Han får færre og færre invitasjoner?



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72