Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Rolf Bjarne Linnerud - 13. nov 2013 kl. 22:01 *  IP
Åpen bane

Fikk nettopp melding. Larvik golfbane åpner i helgen. Værmeldingen over Larvik sier fint og varmt vær. Jeg gikk en tur på stengt bane sist søndag og kan melde om en grønn og fin bane.
 Jørgen (16. nov 2013 17:29) *  IP
Larvik GK viste seg så definitivt fra sin beste side i dag!!! Helt fantastiske forhold.


 AR (16. nov 2013 18:19) *  IP
Spilte Kjekstad i dag. Jeg har dessverre ikke spilt banen på noen år. Det angrer jeg sterkt på nå. Banen var i ypperlig stand. Vi skriver 16. november. Med starttid kl 13.00 klarte vi å komme rundt 18 hull, men det var temmelig mørkt mot slutten. Men ikke mørkere enn at den norske sesongen ble avsluttet med par.

Hele følget var imponert over banens gode tilstand. Kjekstad stenger ikke før det kommer en ny istid! :-)



 gjesp (16. nov 2013 18:22) *  IP
Var det ikke veldig mørkt da?


 Nalle (16. nov 2013 18:29) *  IP
:D


 Frank (16. nov 2013 19:41) *  IP
Frokost på klubbhuset etter runden da AR? :)


 Amatour (16. nov 2013 21:02) *  IP
Ref en annen tråd hvor jeg gav all honør til en Oslo nær bane som Kjekstad som tenker på golferen. Det er nesten så en må vurdere å droppe Haga leie neste år til fordel for Kjekstad!

Haga, Bærum, Bogstad, Mikken, Tyrifjord, Holtsmark og alle andre baner hadde også sikkert vært bra å spille idag. Men som AR har kommentert i nevnte tråd, så er det økonomien som rår og de velger å holde stengt etter å ha sett på kalenderen fremfor å titte ut av vinduet på en helgedag i November med Sol, 10-12 varmegrader og null vind!!!



 Frank (16. nov 2013 21:19) *  IP
Har mer med bedagelighet enn økonomi å gjøre.



 Ove (16. nov 2013 21:47) *  IP
Hyggelig å høre at det er fine forhold på Kjekstad.
Men hva mener du om selve banen, AR?

Min mening er at den ligger i et terreng der det aldri skulle vært anlagt en golfbane. En grei tur i skogen...

Og jeg slår rett, så dette har ikke noe med at jeg mister baller der. Kjekstad er rett og slett en dårlig golfbane.

Har sluttet å spille der. Men forstår godt at de som lengter etter golf i november velger hva som helst.



 AR (16. nov 2013 21:53) *  IP
Det er noen år siden jeg spilte der sist. Siden den gang er banen blitt betydelig forbedret og fremstår i dag som en emegt god, norsk golfbane. Du må beherske spillet, ha ballkontroll og være god på course management for å få et godt resultat. Det er kriterier som lkjennetegner en god golfbaen. Det er fortsatt et par steder hvo man kan foreta forbedringer, men det gjelder de fleste baner.

Alt i alt - en meget positiv erfaring.

Men hvis du ikke har særlig ballkontroll forstår jeg at du kan oppleve banen som meget vanskelig.

Men da kan du jo spille 9-hullsbanen.



 Ove (16. nov 2013 22:05) *  IP
Jeg har god ballkontroll, AR.
At du synes Kjekstad er "meget god" er ubegripelig. Det er vel bare en honnør til klubben. Jeg har hittil ikke sett at du har skrevet noe negativt om noen norsk golfbane. Det skyldes din posisjon.
Dersom Kjekstad er "meget god", hvilken karakter vil du da gi til andre meget, meget bedre baner på Østlandet?

Kjekstad har syv (!) par3-hull og bare to korte par5-hull på ca. 440 m. Lengde fra gul tee er 4700 m.
Og dette er iflg. eksperten AR en meget god bane!



 Amatour (16. nov 2013 22:28) *  IP
Jeg tipper daglig ledere i ovennevnte baner har dårlig samvittighet for at de stengte banene sine alt for tidlig - i år også! Med 18-19 ukers åpningstid, så tilbyr de 75% utbytte ift f.eks Kjekstad. Og så er ikke slik at Kjekstad er 25% dyrere årsavgift enn disse banene. Tror alle skjønner at jeg bruker Kjekstad som alibi her - poenget mitt er at ser vi tilbake på de siste 30 dagene så har vi kunnet spille golf i stor -oslo området omtrent annenhver dag. Det blir feil å si at vi "stenger første uken i oktober uansett."


 Gunnar Bull (16. nov 2013 22:40) *  IP
For en gangs skyld er jeg enig med Ove. AR har trolig alt for mange hensyn å ta til å være objektiv her.




 Frank (16. nov 2013 22:53) *  IP
De burde ihvertfall tenke litt over dette amatour, men de har jo ingen incentiver til å jobbe for lengre sesong, og medlemmene har stort sett fokus på åpning om våren.


 mr.fox (16. nov 2013 23:06) *  IP
All ære til baner som holder åpent lengst mulig og ikke kun går etter kalenderen.
Har også spilt Kjekstad denne uken, helt topp det.



 t (16. nov 2013 23:09) *  IP
Jeg spilte også Kjekstad i dag. Supre forhold! Greenene var så gode at de ville vært betraktet som gode på enhver dag i året :-) Jeg er litt enig med begge parter, men AR skriver jo også at det enkelte steder kan foretas forbedringer. Så alt i alt synes jeg Kjekstad fremstår som en god bane. Og vi slår skjeivt! Det er mange trange hull, men med course management er de fleste morsomme. Jeg liker hull 3 med dogleggen over skogen, hull 4, par 5-hullet opp bakken, hull 7 er pent og hull 10 likedan. Mange fine par 3-hull (selv om det er mange). Jeg synes i første rekke hull 16 (vanskelig å finne en strategi som ikke gir en svært smal landingsstripe), men også hull 13 burde forandres. Hull 6 driver de jo å gjør om til par 5- så det skjer så absolutt ting på Kjekstad!


 AR (16. nov 2013 23:12) *  IP
Gunnar Bull, når spilte du Kjekstad sist? Jeg ble meget positivt overrasket over hvor bra den var nå sammenlignet med da jeg spilte den for noen år siden. Det var min spillepartner også som ikke hadde spilt banen på mange år.

Det kan kanskje ha sammenheng med at jeg spiller mye bedre golf i dag enn jeg gjorde den gangen, men de forbedringene jeg så i dag var som sagt en gledelig overraskelse. Jeg er ikke skamfull over at Ove og jeg ikke er enige her.

Jeg sier hva jeg vil om de baner jeg spiller.



 Wilson (16. nov 2013 23:22) *  IP
24,7 i hcp og god ballkontroll.
My ass



 Gunnar Bull (16. nov 2013 23:26) *  IP
AR: Selvfølgelig sier du hva du vil.


 Traveler (17. nov 2013 03:45) *  IP
Mr. Bull: Selv om du ikke har de største skylappene i "Mikla-mafian", er de dessverre forsatt tilstede.
Alle som spilte Kjekstad i år ble positivt overrasket hvis de ikke hadde vært der på noen år. Ikke bare AR!
Banen var faktisk også i vesentlig bedre stand enn Mikla når Mikla åpnet i år. (Nei jeg er ikke Medlem).

Ser forøvrig frem til at Kjekstad forlenges, da det eneste jeg er enig med Ove i, er at banen er litt kort.



 Gunnar Bull (17. nov 2013 08:04) *  IP
Traveler: Enig, jeg ble for unyansert. Jeg har ikke spilt Kjekstad i år, og det var egentlig ikke Oves utsagn om Kjekstad jeg reagerte på heller.

Jeg var bare enig i at AR aldri skriver noe negativt om baner, fordi han har for mange hensyn å ta.

Det burde vært presisert.



 No Name (17. nov 2013 08:30) *  IP
Oves egendefinerte gode ballkontroll er et fantastisk gullkorn. Det må bety at han legger igjen ca 20 slag på greenen. Herlig type med god selvinnsikt


 Revisor'n (17. nov 2013 08:53) *  IP
Oves definisjon av ballkontroll var vel at han slo rett. Sannsynligvis mangler han noe lengde og legger nok igjen en del slag før han kommer til greenen. Det er vel ikke så uvanlig at en med hcp midt på 20-tallet i tillegg legger igjen ganske mange slag på green.


 Wilson (17. nov 2013 09:35) *  IP
Ove har selv hevdet at han driver nærmere 200 m. Likt med sine kamerater på nærmere 70.

Ganske imponerende.

Han har dog ikke dokumentert eller bevist det



 Xo (17. nov 2013 10:11) *  IP
Det er nok en jobb for AR, Wilson. Ove har aldri dokumentert noe som helst, han bare krever det av alle andre som påstår noe. Kunne være interesant om Ove kunne dokumentere at han slår ca. 200m og rett.


 LPB (17. nov 2013 10:51) *  IP
Jeg synes det er herlig at man gjør som Kjekstad og holder oppe til snøen kommer, man får inn greenfee og gir de medlemmene som ønsker spillemiligheter.
Ove sine uttalelser er som det meste annet han skriver....slik han har uttalt seg har jeg trodd han var en av våre tidligere proffer...



 Tor-Arne (17. nov 2013 11:01) *  IP
Golf er åpenbart et spill som vanskelig kan sammenlignes med andre typer ballspill. Mens spilleflatene for andre ballspill er definert i f t størrelse og underlag, så utsettes golfspillere for utrolig varierende underlag og hindringer. Underlaget burde optimalt være likt på alle baner, men det er jo neppe mulig i forhold til bl a klima, bruksintensitet, vedlikeholdsmuligheter osv. Banenes layout er jo også svært varierende og avhengig av landskapets utforming eller hvilke inngrep som er mulig/ønskelig. Derfor blir også oppfatning hva som er gode og dårlige baner svært individuell. Noen grunnleggende elementer kan man jo enes om fairwayer/greener skal ha god kvalitet), mens layout blir jo grunnlag for smak og behag avhengig av hvilke nivå den enkelte spiller på. Selv de beste på PGA har jo synspunkter på "dårlige/gode" baner, men de spiller banen slik den er. Jeg undres derfor noen ganger om det er hvor god du er, som avgjør om en bane oppfattes som god eller dårlig. Jeg synes Drammen er en "god" bane for der spiller jeg normalt til mitt hcp. På andre baner spiller jeg ikke bestandig like "godt", men jeg vurderer ikke banen av den grunn for dårlig når øvrige forhold er bra. Det er vel derfor neppe mulig å få til en konsensus på hva som er gode og dårlig baner, noe enklete her inne gjør et forsøk på. Uttalelsene om at noen ikke er meningsberettigede blir jo også helt tullete, selv om jeg begynner å tvile på en del av Ove's uttalelser. Drive 200 m, god ballkontroll og hcp midt på 20-tallet? henger jo ikke på greip. Med dette utgangspunktet burde han jo ligge langt ned mot 10 i hcp. Kanskje Ove hisser til debatt og har det mer moro enn oss andre når diskusjonen tar helt av. Uansett er golf et spill som engasjerer alle og gir grunnlag for en utømmelig diskusjon her på Golfsiden.Nå er det snart utgang på Guadalmina Nord og jeg spiller banen slik den er: "Have a "Yes" mindset when going in to your shot"!


 Fooore (17. nov 2013 11:50) *  IP
Med slikt vær føles det pussig at egen bane stenger i starten av oktober hvert år.


 Enur (17. nov 2013 12:16) *  IP
Enig med de mange som hevder at Kjekstad har kommet seg voldsomt i løpet av de siste årene. Spilte den for første gang i fjor igjen etter mange års opphold, og ble svært så positivt overrasket. Har også avlagt banen besøk i år, og greenene på det tidspunktet var da blant de aller, aller beste på Østlandet.
Hyggelig å høre at de fremdeles holder høy kvalitet!

Stor honnør til baner som Kjekstad, Nes og Kongsvinger som har gitt hjemmeværende sugne golfspillere gode muligheter til spill i hele oktober og november!



 Ove (17. nov 2013 17:47) *  IP
Det er ingen her som vet hva jeg har i hcp. Jeg har vel aldri skrevet at jeg driver 200 m.? Det er i så fall skryt. Jeg driver max.170-180m. De slagene går rett. Detaljer i resten av spillet overlater jeg til deres fantasi.

Mitt spørsmål til AR gikk ikke på baneforholdene på Kjekstad, men utelukkende på hvordan han vurderte den som golfbane. Altså layout, lengder, vanskelighetsgrader, beliggenhet, design, natur o.l. Slik vurdert svarer en av Norges fremste golfeksperter at Kjekstad er en meget god golfbane. Jeg synes det er en dårlig golfbane. Den er kun 4700 m. fra gul, har syv par3-hull og bare to korte par5-hull. Dette er i mine øyne nærmest en parodi på en golfbane, i hvert fall svært uvanlig.
Da lurer jeg også på hva AR skal kalle alle de andre golfbanene i Norge som åpenbart er mye bedre enn Kjekstad, når superlativene allerede er brukt opp.

Medlemmene på Kjekstad er sikkert glad i banen sin, og AR har hensyn å ta. Det har ikke vi andre, derfor kan i si hva vi vil om hvilken som helst golfbane. Mitt synspunkt på om en golfbane er god eller ikke, har ikke noe å gjøre med om jeg spiller godt der eller ikke. Jeg vurderer den utelukkende qua golfbane.

Dersom ikke Kjekstad er en dårlig golfbane, så finnes det ikke dårlige golfbaner i Norge. Og det gjør det kanskje ikke eller? Er alle norske golfbaner nærmest pr. definisjon gode baner, fordi medlemmene elsker den og vi andre ikke vil såre?

AR med sin sentrale posisjon kan uansett ikke uttale seg troverdig slike spørsmål.

--- Svar: Nå er du ikke bare frekk, men uforskammet også. Baner kort, javel. Men par er 67. Jeg synes banen er en god par 67 bane. At vi er uenige om det kan jeg leve med. At flere som har skrevet her er enige meg er hyggelig. Kjekstad vil neppe få Europa Tour-turneringer, men det er heller ikke meningen. Alle baner trenger ikke arrangere de største turneringene. De kan være gode for det. Jeg mener på ingen måte at Kjekstad er en championship course. Å diskutere mer med deg i slike saker hvor du er uenig, har jeg tidligere opplevd som fullstendig nytteløst. Jeg konstaterer at vi er uenige i sak. Det lever jeg godt med. Jeg tar det som en fornærmelse at du ikke finner meg troverdig, Ove. Jeg er kjent som en temmelig frittalende person.

AR ----



 Dilter (17. nov 2013 18:12) *  IP
Kjekstad er helt klart ikke en mesterskapsbane i henhold til de kriteriene man vanligvis legger i den benevnelsen. Likevel har klubben avholdt flere mesterskapsturneringer. Lurer på om ikke den "forrige gangen" som AR henviser til var da han vant senior-NM der for noen år siden.

Kjekstad er kanskje ikke en _god_ bane i den forstand at den aldri vil få Challenge-touren på besøk, men den kan være en _fin_ bane som man kan ha glede av å spille, slik jeg og flere andre forumdeltakere hadde i år.

Og når den er i god stand sent på året, er det fint at det gis litt velfortjent ros.

Å avskrive den bare fordi den er annerledes blir for dumt.



 Nalle (17. nov 2013 18:18) *  IP
Vel talt Dilter


 t (17. nov 2013 22:41) *  IP
Kjekstad hadde lag-NM i 2008. Ganske grei kvalitet på spillerne på dette leaderboardet... http://www.golfbox.no/livescoring/leaderboard.asp?tour={7716EC99-C9A1-4C12-8041-7B141945E585}


 DA (17. nov 2013 22:48) *  IP
Ikke ofte det skjer, men innlegget til ove 1747 er jeg helt enig i.
At redaktør kallet det uforskammet og frekt når noen stiller spørsmål til hans hyllest av en av norges største mikke mus-baner sier vel egentlig alt.
Hvis jeg bodde et sted det var EN dag i året det var mulig å spille golf, og valget den dagen sto mellom kjekstad eller se på sjakk, så hadde jeg pokker meg valgt sjakk!!! :o og det sier ikke lite...



 DA (17. nov 2013 22:50) *  IP
Tilleggsspørsmål til Frittalende AR. Hvilke baner i Norge synes du er dårlig da? For du synes vel ikke ALLE er ok eller bedre?!


 AR (17. nov 2013 23:15) *  IP
Du ser hvordan slike diskusjoner skeier ut. Jeg går ikke i den fella. Jeg antar at en årsak til at du ikke liker Kjekstad er at du ikke slår rett fra utslagsstedene. Jeg har merket meg at at du er svært kritisk til meg ved flere anledninger. Da er det jo en takknemlig oppgave å kaste seg på Oves synspunkter. Men for all del. Jeg respekterer at dere ikke liker Kjekstad. Jeg ble imidlertid behagelig overrasket over hvor bra den var i går etter noen års fravær. Når spilte du der sist?


 Wilson (17. nov 2013 23:21) *  IP
Jeg synes AR skriver veldig ærlig om de baner han besøker.

Mens DA også presterte en lekse mot Losby i en annen tråd som tyder på at han er fanatisk subjektiv.

Jeg nekter å tro at en solid spiller kommer med utsagn som det DA presterer.



 Wilson (17. nov 2013 23:29) *  IP
Det som i tillegg er typisk for DA er at han i den andre tråden disser Hauger og Losby, som da er de nærmeste konkurrenter til Mikla, som er DA's hjemmebane.



 DA (17. nov 2013 23:37) *  IP
Wilson, jeg sa at losby ikke hadde vært i nærheten av topp stand i år. Subjektivt, javel. Pek meg i en retning hvor jeg kan få objektive oppfatninger da...(fanatisk subjektiv?? i forhold till hva tør jeg spørre?)

AR skriver positivt om alle baner han spiller, forståelig nok, da han vet han ikke kan skrive negativt om potensielle inntekstskilder på reklamesiden.

Jeg har ikke noe problem med det, MEN, da må han også tåle at noen/mange ikke er enige.
Og nå tar han jo forsåvidt en GerdLiv Valla-enighet her da...



 Wilson (17. nov 2013 23:46) *  IP
DA
Du starter i den andre tråden med å si at nr 1 er riktig.

Sannheten er at hvis de som rangerte hadde spilt Mikla og Bogstad etter en regnfull uke, så hadde Bogstad vært rangert klart foran.
Mikla har en stor utfordring mht drenering av fairways.
Og dere løser det ikke med de små smale drenerings-rennene som dere har laget hist og pist.

Mikla på en tørr sommerdag er en fryd å spille, og Mikla har supre greener.

Men du bør jekke deg litt ned



 mr.fox (17. nov 2013 23:49) *  IP
Heller se på sjakk enn å spille golf på Kjekstad?? Ja ja,
vi har alle våre problemer.



 DA (17. nov 2013 23:56) *  IP
Selvfølgelig er nr 1 riktig. Miklagard er en mesterskapsbane, samt en utfordring for alle.
Siden jeg ikke kjenner deg (heldigvis?) kan jeg ikke si at du ikke vet hva du snakker om, men jo, de "små" rennene de laget hist og pist hjelper. De tre dårligste fairwayene de siste årene, 1,9,14 ble reparert i fjor, og de var omtrent de beste i år, så vidt jeg kunne se.
Ifølge informasjon fra klubben gjøres det nå arbeid på flere fairways, og jeg har ingen grunn til å tro at dette ikke vil ha samme virkning. Men du vet kanskje bedre? Og da kan du kanskje opplyse oss uinnvidde?

Siden du kjenner meg så godt, så valgte jeg å ta med mitt inntrykk av deg:

Det som er typisk for Wilson er at han ikke har egne meninger.
Men kun "disser" innleggene til alle andre.
Kanskje det er din funksjon i livet? Jeg driter i hva du mener egentlig, og du er sikkert en trivelig kar...



 Bjørn E (17. nov 2013 23:57) *  IP
Jeg husker Kjekstad som en morsom bane å spille på.
I solskinn og med ingen andre muligheter til å spille golf enn på Kjekstad, hadde jeg ikke akkurat valgt sjakk, slik du ville velge DA. Det sier litt. :)

Og DA, det er hevdet at du er en golfspiller fra miklagjengen, med Hc på 4 eller 5 iflg GB, Men du avslører at du er i hvert fal ikke like god til å lese. AR skriver at han tar det som en fornærmelse at Ove ikke finner ham troverdig, du leser det dithen at det er fordi Ove er kritisk til ARs hyldest av en Mikke Mus bane.

Du bürde kanskje gå litt stille i dørene, etter å ha angrepet meg for å ikke være fan av Miklagard! Smaken er som baken, den er delt, og på vegne av hyggelige kjekstadvenner, synes jeg det er frekt av deg og Ove å stemple banen som en av de dårigste banene i Norge, Jfr. spørsmålet: "Hvilke baner i Norge synes du er dårlig da? For du synes vel ikke ALLE er ok eller bedre?!" etter Oves påstand: "Dersom ikke Kjekstad er en dårlig golfbane, så finnes det ikke dårlige golfbaner i Norge. "

Det er rart hvordan det jeg oppfattter som en solskinnshistorie, nemlig at Kjekstad har overraskende gode forhold, medfører at du DA og Ove blir kjempesure og mega negative!



 Wilson (18. nov 2013 00:05) *  IP
Har jeg ikke egne meninger DA?
Og disser jeg andres?
Jeg skrev i den andre tråden at jeg ville ha Bogstad 1 plass opp, men at jeg var forsiktig med å kritisere andre sine baner



 DA (18. nov 2013 00:13) *  IP
Wilson, du kan jo lese de konstruktive innleggene dine i denne tråden, så forstår du kanskje hva jeg mener...

Bjørn E. Det er hyggelig at AR har hatt en fin tur på Kjekstad. Han må dog tåle at andre ikke er enig, og han bør også være mann nok til å si at noen baner ikke holder mål.



 DA (18. nov 2013 00:17) *  IP
Btw, jeg er ikke i nærheten av å ha 5 i hcp, og jeg forbeholder meg retten til å mene at kjekstad ikke er en golfbane.


 AR (18. nov 2013 00:17) *  IP
DA, jeg har eksempler på at klubber har kansellert annonser på Golfsiden.no fordi de ikke likte det jeg skrev om banen deres. Ser du dette, Ove?


 DA (18. nov 2013 00:21) *  IP
For å sette liten strek fra min side.
Jeg er enig i at en bane kan ha gode forhold, men alle behøver ikke like banen for det. Ok?



 Wilson (18. nov 2013 00:24) *  IP
DA

Hauger synes du at ikke er bra nok.
Losby er heller ikke bra nok.
Mikla er bra fordi den er en mesterskapsbane.

Hvis man antar at den jevne besøkende på norske baner er en middelhandicaper så vil trolig de fleste baner være bra nok.

Når jeg skal anbefale baner i Østlandsområdet for de som ikke er kjent her så nevner jeg ofte Vestfold, Hauger, Kongsberg, Holtsmark, Kongsvinger, Tyrifjord og Losby.
Mikla og Bogstad også, og da poengterer jeg at hvis de spiller på en tid da greenfee er +900 så er Bogstad mer for pengene på grunn av kvalitet på fairways ift Mikla.

De færrste spiller fra lenger enn 6000 m så poenget med mesterskapsbane er ikke så viktig.
Bogstad gir like stor utfordring fra 59 som det Mikla gir.
Også får man som nevnt gode fairways + en vakker natur som bonus. Der er Mikla ganske langt etter
Nærheten til Oslo er også veldig viktig for mange på helgeferie.



 Bjørn E (18. nov 2013 00:35) *  IP
Handler ikke golf i stor grad om glede og utfordringer og hvordan beherske disse, DA?

Etter at du og andre disset meg kraftig etter det jeg skrev om Mikla, diskuterte jeg Mikla med noen golfvenner. Dette er folk som har spilt på haugevis av baner i europa syd afrika og østen. De har alltid sine preferanser, og når de har spilt på "gode" baner deler de sin begeistring. Samme folk har spilt flere ganger på Mikla. Da de spilte på Mikla tidligere i vår spurte jeg hvordan banen var. svaret var "Joda det var gode greener" Og når jeg tenker etter, har jeg aldri møtt eller spilt med noen som har utrykt udelt begeistring for Mikagard. Aldri. Selv om jeg har spilt med folk fra klubben. "Jævli bra greener", er det mest positive jeg har hørt.
Men smaken er forskjellig, jeg liker Losby, du gjør det ikke, Jeg har også hørt av en kjent golfpersonlighet, at han ikke likte Losby. Kanskje det kom av at han fikk veldig dårlig score da han spilte den. Ikke vet jeg. En av grunnene til at jeg liker Losby, er fordi den er veldrevet, at det er mange hull som har store utfordringer, og at det finnes mange hull med meget naturskjønne omgivelser. Jeg har spilt den mange ganger . men aldri blitt lei av den. Jeg har også spilt Kjekstad noen ganger, men aldri blitt lei av den heller. Mikla har jeg blitt lei av etter 4 ganger.

Uansett, kanskje man bare skal akseptere og respektere at det går an å like/ikke like golfbaner og at vi golfspillere har ulik smak.



 Ove (18. nov 2013 00:39) *  IP
Visse kriterier må være oppfylt for at en golfbane skal kunne betegnes som "meget god", som AR kaller Kjekstad.
Hva skal han da kalle de andre banene i Norge, som faktisk er meget gode? Det var bare det uttrykket jeg reagerte på. Hadde han skrevet at banen er "bra", så hadde jeg ikke protestert, selv om det også i mine øyne er feil for Kjekstad

En "meget god" golfbane kan ikke være bare 4700 m., ha syv par3-hull, bare to korte par5-hull, ligge i et terreng der det ikke burde være noen golfbane, trang, inneklemt, skog på alle kanter (Kongsvinger er noe helt annet!) kjedelig og ganske dum. At forholdene er "meget gode" og at Kjekstad prisverdig holder åpent nå, har ingenting med saken å gjøre.

Jeg har truffet golfspillere som har sagt at "Kjekstad er ingen golfbane". Og det er jeg enig i.

At AR har kritisert noen golfbaner er bra. Fortsett med det.



 DA (18. nov 2013 00:40) *  IP
Feil.
Jeg har ikke sagt at Losby ikke er god nok. Jeg har sagt at den ikke har vært i topp stand. De fikk den i ok stand til CT, men det er alt. Jeg liker banen, den har et partre dårlige hull, men mange fine. Back 9 liker jeg veldig godt.
Hauger liker jeg ikke.
Miklagard liker jeg, og jeg er uenig i at den ligger veldig langt bak ang fairways. Jeg er dog enig i at Bogstad hadde strøkne fw i år! Kudos for det, håper det varer.
Ditt nest siste kapittel er jo en selvfølge, og det siste kapittelet blir svada.



 DA (18. nov 2013 00:43) *  IP
Mitt innlegg 0040 var selvfølgelig svar til Wilson 0024. God natt.


 Fooore (18. nov 2013 08:15) *  IP
Jeg tror jeg har tilgode å kalle en bane med fine fw og jevne, relativt raske greener for noe annet enn en fryd å spille. At jeg innimellom treffer ballen dårlig eller gjør feil valg, der får jeg skylde på meg selv.

Men jeg er ingen ekspert på området, så egentlig burde jeg vel ikke skrevet min mening i denne tråden.

Kjekstad; morsom, og en flott tur i skogen uansett score!



 gjesp (18. nov 2013 08:53) *  IP
Mange forskjellige temaer i denne tråden...




 Gunnar Bull (18. nov 2013 09:07) *  IP
Jeg skulle virkelig ønske at det ble slutt på denne drittkastingen.

AR: Jeg har full forståelse for at du drar frem positive ting fremfor negative når du skriver om golfbaner. I din posisjon synes jeg også det er riktig at du gjør det. Du må derimot tåle at andre kritiserer deg for det.

DA: Når "alle" her inne vet at du er fra Miklagard, vil enhver kritikk fra deg av andre golfbaner alltid resultere i at diskusjonen vil handle om Miklagard. Ikke spør meg om hvorfor, men sånn er det.

Bjørn E: Du skrev tidligere at du skulle slutte å skrive dritt om Miklagard, men det løftet holdt du ikke lenge. Du har for øvrig ikke blitt angrepet for "ikke å være fan av Miklagard", men for å diskutere med latterlig banale argumenter. Det gjør du også denne gangen. Du burde være gammel nok til å forstå at hvis du slenger ut dritt mot andre så får du den som regel tilbake.

Jeg kjenner mange fra Losby, Bjørn E, og jeg kan love deg at de ikke akkurat elsker skribleriene dine her på forumet.

Som du sier selv over her: "kanskje man bare skal akseptere og respektere at det går an å like/ikke like golfbaner og at vi golfspillere har ulik smak".

Foreløpig er det svært langt mellom liv og lære, Bjørn E.



 Wilson (18. nov 2013 09:12) *  IP
GB
Jeg oppfatter deg som en oppegående kar.
Men når du etter denne: "Hvis jeg bodde et sted det var EN dag i året det var mulig å spille golf, og valget den dagen sto mellom kjekstad eller se på sjakk, så hadde jeg pokker meg valgt sjakk!!! :o og det sier ikke lite..."

og kommer med:
"DA: Når "alle" her inne vet at du er fra Miklagard, vil enhver kritikk fra deg av andre golfbaner alltid resultere i at diskusjonen vil handle om Miklagard. Ikke spør meg om hvorfor, men sånn er det. "

Så er min eneste kommentar:
Du skal få en Mulligan, siden du er en slik hyggelig fyr



 Enur (18. nov 2013 09:23) *  IP
Men hvorfor svarer ikke dere som misliker Kjekstad så sterkt på det enkele spørsmålet AR stilte: Når spilte dere Kjekstad sist?

DA; Når spilte du Kjekstad sist?
GB; Når spilte du Kjekstad sist? Du skriver at du ikke har gjort det i år, men når spilte du banen sist?

Dere som har så sterke meninger om baner og design bør komme dere mer vekk fra Mikla og spille mange andre baner mye oftere. Da blir dere mye mer meningsberettiget og troverdige i diskusjonen om ulike baner i mine øyne.

Og Ove; selv om AR ikke stilte det samme spørsmålet direkte til deg. Når spilte du Kjekstad sist?
Og for ordens skyld, Ove; det er ingen automatisk sammenheng mellom en banes lengde og kvalitet. En kort bane kan godt være en god bane, akkurat som en lang bane kan være dårlig.



 Bjørn E (18. nov 2013 09:50) *  IP
Hehe GB
Jeg skrev en gang om Mikla at jeg ikke synes det var Norges beste bane og forklarte hvorfor. Da kom personangrepene, f. eks. tror jeg det va DA som bare skrev "tulling". Du var også så hårsår at du kom med personangrep. Ingen saklig argumentasjon akkurat.

Når AR skriver gladnyheten kommer at Kjekstad er i veldig god stand, kommer personangrep både fra Miklagjengen og fra Ove. Ikke bare det, de skriver jævla mye dritt om banen. "Det er ingen golfbane" Det er bortimot Norges dårligste golfbane. Og man foretrekker i overført betydning heller å se maling tørke enn å spille golf i nydelig vær på den banen.

Vel , synes det ikke er så veldig troverdig at hva en mer eller mindre annonym skribent skriver, faktisk har blitt en snakkis blant de Losbymedlemmene som leser her inne. :) Snakket med en i helgen som var enig i det jeg skrev.... Hvis noen hater det jeg skriver, håper jeg de tør si fra til meg.... :)

Vel jeg utfordrer deg til å redegjøre konkret hva jeg har skrevet i denne eller andre tråder som objektivt sett er dritt om Miklagard, og imøtegå "de banale argumentene mine" i stedenfor å komme med rene personangrep.

Forresten du er inne på noe når du skriver; "sitat; Du burde være gammel nok til å forstå at hvis du slenger ut dritt mot andre så får du den som regel tilbake." sitat slutt.

I denne tråden viser dere i Miklagard gjengen at skriver man positivt om en bane, får man dritt fra dere.... Uansett hva det kommer av.



 Gunnar Bull (18. nov 2013 10:13) *  IP
Oi.

Wilson: Takk for mulliganen. Jeg har likevel rett :-)

Enur: Se mitt innlegg av 17. nov 2013 08:04.

Bjørn E: Jeg kan ikke stilles ansvarlig for hva DA eller andre fra Miklagard mener. Jeg har faktisk ikke skrevet noe negativt om Kjekstad, men igjen - som vanlig - blir jeg stilt ansvarlig for hva andre mener.

Hva som er "dritt": Vel, dine stadige "snakket med andre som sier ditt og datt" er i mine øyne utrolig umoden argumentasjon. Hvis jeg skulle skrive all dritt jeg har hørt om Losby og andre baner (også fra Losby-medlemmer) ville det fyllt hele forumet. Med hva? Jo, dritt. Eller sladder, pissprat, udokumenterbare påstander - kall det hva du vil.

Ønsker du virkelig en slik utvikling? Jeg kan godt komme med atskillig sakligere argument, men jeg har ikke lyst, fordi jeg tror hverken at det fremmer Miklagard eller Losby, og jeg har ikke noe ønske om å ødelegge for noen av dem.

Og til dere alle: Vær ihvertfall såpass saklig at dere slutter med å sette alle fra Miklagard i samme bås. Det finnes ingen gjeng med felles meninger. Dere får ta DA på det han skriver, og meg for det jeg skriver.



 Wilson (18. nov 2013 10:27) *  IP
GB
Når du ikke skjønner at det er formen DA bruker, og ikke det at han ikke liker Kjekstad som det reageres på så får du bare oie deg



 Gunnar Bull (18. nov 2013 10:34) *  IP
Wilson: Mitt "oi" var en reaksjon på kjedereaksjonen jeg skapte. Jeg skjønner definitivt at det reageres på formen DA bruker, jeg gjør det faktisk selv.

Men igjen - han er hverken mitt eller Miklagards ansvar.



 Bjørn E (18. nov 2013 10:39) *  IP
GB det klirrer litt i glasshus her, Ove skrev "Kjekstad er rett og slett en dårlig golfbane." og du skrev at du for en gang skyld var enig med Ove, (selv om du senere presiserte hvorfor du var enig).

Vel det er kanskje kritikkverdig at jeg - etter å fått mange personangrep - fordi jeg forklarte hvorfor jeg ikke synes Mikla er beste bane i Norge, spurte golfvenner hva de synes om Mikla og om diskusjonene er inne. Da blir det selvsagt feil at jeg sier fra om hva de menter eller har sagt.....

Registrerer at du har aldri kritisert din venn DA for dritten han skriver, mens jeg får så øra flagrer.... :)

Når det er sagt, jeg håper at hvis jeg til neste år skulle spille Miklagard, at jeg får en fin opplevelse fra banen. Det var dessverre ikke tilfellet i år... Og at været gjør at alle banene i Norge blir bra til neste år og at banene klarer seg økonomisk.



 AR (18. nov 2013 11:17) *  IP
Gunnar Bull skriver: " Jeg skjønner definitivt at det reageres på formen DA bruker, jeg gjør det faktisk selv."

Kanskje jeg er litt for slapp/"snill" med det som kommer på trykk her på Golfsiden.

Jeg tar det til etterretning.

Kanskje DA gjør det samme og ordlegger seg deretter.



 Enur (18. nov 2013 11:54) *  IP
Bare la DA sine innlegg få stå urørt, AR!

Ikke la ham få gleden av å bli sensurert/moderert av deg igjen, slik at han nok en gang kan få beklage seg på et annet nettsted til sine likesinnede der om at "nå ble jeg sensurert av den idioten AR igjen".

Innleggene til DA slik de fremkommer her taler godt nok for seg selv, og setter ham i akkurat det lyset han fortjener!



 gjesp (18. nov 2013 12:11) *  IP
like mye som de her som prater om "Miklagard-gjengen" og stigmatiserer alle som er medlem der. Er det viktig å ta alle de over samme kam?


 No Name (18. nov 2013 12:39) *  IP
Ved å lese denne tråden skjønner man at Thorbjørn Egner og Ivo Caprino kun kan være norske.


 Bjørn E (18. nov 2013 12:47) *  IP
@gjesp
jeg fikk veldig mye pepper av en "gjeng" fordi jeg mente Mikla ikke er norges beste bane - dvs 4 - 5 stykker var ganske personangripende.. Når jeg omtalte/ omtaler disse for Miklagard gjengen, mente jeg disse skribentene. Forøvrig kjenner jeg flere hyggelige spillere fra Miklagard som ikke har blandet seg inn i diskusjonen eller gitt meg pepper, kritisert Kjekstad, eller angrepet AR......
Min mening har aldri vært å stigmatisere alle Miklagard spillere.



 Gunnar Bull (18. nov 2013 13:27) *  IP
Bjørn E: Nei, det klirrer IKKE i glasshus når Ove kalte Kjekstad en dårlig golfbane, fordi - som du selv sa - så dreide det seg om en misforståelse.

Det klirrer derimot i glasshus når du påstår at Losby (av alle) har generelt bedre forhold enn Miklagard. Fordi det er en direkte feilaktig påstand, ikke fordi du kritiserer Miklagard. Hadde du sagt at Bogstad har bedre forhold, så hadde det vært helt greit, fordi det ville vært en riktig påstand. Skjønner du forskjellen?

Du gir videre inntrykk av at ingen på Losby liker Miklagard. Dette er beviselig feil, fordi det er minst fire ganger så mange Losbymedlemmer som spiller Miklagard enn det er motsatt.

Det klirrer også i glasshus når du kritiserer "mikla-gjengen og Ove" for å ikke tåle å høre gladnyheten om Kjekstad, når hele denne krangelen om Losby kom istand fordi DU ikke tålte å høre gladnyheten om at Miklagard og Bogstad ble kåret til norges beste baner.



 Wilson (18. nov 2013 13:59) *  IP
Du går litt i fellen som du kritiserer andre for GB.
Du klarer jo å komme med subjektive påstander om at Mikla har bedre forhold enn Losby.

Personlig liker jeg begge baner, og jeg ble imponert over Losby under CT, mens jeg har kritisert at de åpnet så sent i år.

Jeg tror at saklig kritikk sjelden sårer. Bør ikke gjøre det om man er voksne.
Uttrykk som Mikke Mus og Norges verste bane slår mer tilbake på de som velger å skrive det.

Jeg synes det faktum at Ove med sin 24,8 hcp omtrent mener seg bedre kvalifisert enn AR med ca 2 i hcp og som har spilt veldig mange baner i Norge i konkurranse og utenfor er så komisk at det blir umulig å ta seriøst.
Egentlig samme med DA, som bare er flåsete.
Han er langt unna 5 i hcp og babler om mesterskapsbaner



 Bjørn E (18. nov 2013 14:07) *  IP
Vel GB, ser ingen hensikt å fortsette diskusjonen med deg.

Da jeg spilte Mikla i høst var banen i vesentlig dårligere foratning enn Losby har vært hele høstsesongen. Det er udiskutabelt og noe min spillemakker var helt enig i. Noe annet har jeg ikke uttalt meg om.

Har aldri sagt at ingen på Losby liker Mikla. Jeg har skrevet at når jeg spør hvordan banen er / var - enten det er hjemmebanespillere, eller venner, så slår det meg ved nærmere ettertanke at det er sjelden begeistring for annet enn greenene. Forresten hvordan kan du vite om at det er 4 ganger så mange greenfeespillere fra Losby på Mikla, enn omvent? Kanskje det kan komme av at mange benytter anledningen til å få gratis /billig greeenfee på Mikla som en gest /mulighet fra klubben Losby?

Jeg vet egentlig ikke hvilken krangel du sikter til om Losby. Jeg reagerte på to ting; at Mikla var kåret til Norges beste bane, (hvilket jeg er uenig i), og at Losby var rangert som nr 12 i år. Når DA skrev at Losby hadde ujevne greener, skrev jeg at det kunne komme av manglende kunnskap. Andre skrev om at de ikke likte Losby fordi det er store greener og fordi den var tegnet av Nordwall... Saklig :)

I høst spilte jeg med en spiller fra Larvik. Han hadde ca 6 i HC. Spilte bare backnine med ham (siden banen var snudd) , banen var i topp stand, Larvik var det ikke. Jeg tror jeg slo ham med et slag på nesten hvert av de 9 hullene jeg spilte. Han skrøt av Larvik, men sa at Larvik var og hadde vært dårlig i hele år - (litt bedre da), men jeg fikk ham ikke til å si noe pent om Losby. Han sa bare at man måte kjenne banen for å spille den bra. For meg sa det noe om hvor subjektve vi kan være om våre hjemmebane.... Det gjelder vel både deg og meg :)



 Ove (18. nov 2013 14:18) *  IP
Det er to grupper av golfspillere:
1) De som primært bedømmer en golfbanes kvalitet etter forholdene på greener og fairways. Disse er uten unntak lav-handicapere. Men det gjelder ikke alle disse.
2) De som primært bedømmer en golfbane ut fra design, layout, natur, variasjon og totalopplevelse. Og som ikke er så kresne med hvordan forholdene er på greener og fairways, forutsatt at de ikke er helt ræva. Disse er uten unntak høyhandicapere. Men det gjelder ikke alle disse.

Til Enur: jeg tilhører gruppe 2. Jeg spilte Kjekstad siste gang for 3-4 år siden. Jeg ser av baneguiden at hullene ligger der de lå den gang, og at lengder, par og beliggenhet er den samme. Jeg tar dog forbehold om at de har ryddet masse skog og gjort banen mer åpen. At forholdene nå er supre, er irrelevant for min bedømmelse.

Jeg har ennå ikke fått besvart mitt spørsmål om hva man skal kalle de virkelig meget gode golfbanene i Norge, når Kjekstad iflg. AR er "meget god". Og det uttrykket gjaldt ikke forholdene, men banen som sådan.

Kjekstad er ingen golfbane. Den er egentlig diskvalifisert i utgangspunktet. Syv par3-hull, hvorav det lengst er 155m. To par5-hull, hvorav det lengste er 445m. Ni par4-hull, hvorav det lengste er 355m. "Nok av utfordringer", sier mange da. Javel, men hva med alle de andre norske banene?
Men en hyggelig skogstur er det jo.



 Bjørn E (18. nov 2013 14:22) *  IP
Ove på bærtur: "Kjekstad er ingen golfbane. Den er egentlig diskvalifisert i utgangspunktet."
LOL!
Hva er egentlig din hjemmebane?



 AR (18. nov 2013 14:35) *  IP
Må si meg enig med Bjør E her. Ove er fullstendig på bærtur.

En kort bane kan være god, og en lang bane kan være dårlig.

Ja, det er ryddet mye opp de siste årene, Ove. Bare gå og se selv! Kanskje du får et fundament du kan basere dine meninger om.

Å dele opp golfspillere i to båser som Ove gjør, er komplett tullete.

Kjekstads 18 hull ligger der de har ligget i noen år. Det same gjelder før og etter at Bogstad ble oppgradert for 70 millioner kroner. Nå er det to vidt forskjellige baner - etter de endringer som er blitt foretatt.



 Gunnar Bull (18. nov 2013 14:38) *  IP
Wilson: Det er jo hele poenget mitt!

Når Bjørn E påstår at Losby har bedre forhold enn Miklagard (selv om han prøver å ro seg fra det), må han forvente å få motstand for en slik påstand.

Jeg prøver å si at jeg ikke har noe ønske om å kritisere verken Losby eller andre baner, og hadde det ikke vært for Bjørn E ville jeg heller aldri skrevet det jeg har gjort.

Bjørn E: Tilbudet mellom Mikla og Losby gjelder begge veier, så det er ikke noe argument. Her viser du igjen at du ikke vet hva du snakker om. Miklagard, Losby, Hauger og Gamle Fredrikstad har et samarbeidsprosjekt som gir alle medlemmene de samme rettighetene, dette er ikke en "gest fra Losby". Hvor jeg har tallet fra? Gå inn på golfbox og sjekk selv, så finner du trolig ut at forskjellen er enda større enn jeg sier.

Ser også at du sier det ikke har noen hensikt å fortsette diskusjonen med meg. Her er jeg helt enig. Men hvis du ønsker å avslutte en diskusjon, så må du faktisk slutte å diskutere først selv.



 Bjørn E (18. nov 2013 14:44) *  IP
Ove, Jeg er bare en vanlig golfspiller: Golfbaner jeg personlig ( høyhandicapper i følge Miklamedlem - lavhandicapper i følge deg) bedømmer hvor god en golfbane er, er ut fra følgende kriterier: Banen skal være vakker eller gi en naturopplevelse, den skal være varierende, den skal ha spennende design med spennende utfordringer, den skal kreve et visst element av at man må bruke huet ( Course management) den må ha gode greener og gode fws og gi inntrykk av å være velstelt. Fullbyrdes disse kriteriene synes jeg det er en gof golfbane:

Ps. AR skrev at Kjekstad er blitt en meget god "norsk" golfbane. Etter min mening har han rett under forutsetning at greener og FWs var gode.



 Bjørn E (18. nov 2013 14:59) *  IP
Vel GB, du gir deg ikke :)
Har som sagt bare påstått at forholdene på Miklagard den dagen jeg spilte den, var vesentlig dårligere enn Losby har vært i hele høst.

Mulig jeg ikke vet hva jeg snakker om mht " gest" fra klubben Losbys side: Selvsagt vet jeg at First Class medlemmer spiller på Hauger, Mikla, Losby og Gamle fredrikstad. Losby spillere får dessuten spille Strømstad for 500 kr for en full flight nå i høst. Jeg vet ikke om Miklamedlemmer får det..
Jeg spilte Losby i høst fordi jeg ble invitert av en venn som hadde benyttet anledningen / (gesten) fra klubben til å få gratis greenfee biletter på Miklagard. De medlemmer som ikke spiller så ofte på Losby , eller har flere aksjer, kan bytte inn spillerettigheten sin på Losby med greenfee billetter på Miklagard. Hvordan ordningen er vet jeg ikke, vet bare at golfmakkeren min hadde flere greenfeebilletter på Mikla han ikke fikk benyttet, og inviterte meg til å spille med seg...

Så vidt jeg har registrert, har det vært vanskeligere å få booket tid på Losby enn på Mikla, men å kaste bort tiden med å sjekke hvor mange fra andre baner som spiller på Losby / Mikla, det håper jeg virkelig aldri at jeg kommer til å gjøre :))



 Ove (18. nov 2013 19:59) *  IP
Da er altså konklusjonen til alle her (bortsett fra meg) at Kjekstad tilhører samme kategori av "meget gode golfbaner" som Bogstad, Miklagard og mange andre norske golfbaner.

Hvilken lang norsk golfbane er "dårlig", AR?
Finnes det idet hele tatt noen norske golfbaner som du vil karakterisere som dårlige?

Det er påfallende hvor ekstremt opptatt lavhandicapere er av forholdene på greenene. Det blir nærmest manisk. Jeg leser aldri noe fra dere om hvordan dere vurderer en golfrunde som en totalopplevelse. Bare gresskvalitet, klipping, stimp, fairways. Totalopplevelsen er forbeholdt oss andre.

Min hjemmebane er Holtsmark. En ypperlig golfbane!



 mr.fox (18. nov 2013 20:08) *  IP
Nå begynner det vel å grense til gnåling her Ove.
Har hørt mange godord om Holtsmark ja.



 AR (18. nov 2013 20:18) *  IP
Ove, jeg har ikke sagt at Kjekstad er i klasse med Bogstad, Miklagard og Holtsmark. Jeg har sagt at Kjekstad er en god bane slik den fremstaår i dag sammenlignet med det den var for noen år siden. Den er mye bedre i dag enn for en del år siden. De har vært flinke til å forbedre banen, og flere forbedringer er på vei.

Din og min opplevelse av egen runde har ingen ting med om golfbanen er god eller dårlig.

Ingen lange baner i Norge er direkte dårlige, Ove. Men noen er bedre enn andre. Noen baner er jeg ikke spesielt begeistret for å spille, men jeg legger opp en spilleplan og spiller deretter.

Å diskuere dette med deg er erfaringsmessig komplett håpløst. Derfor lar jeg det være med det. Uansett hva jeg sier kommer du opp med noe nye ting, gjerne i forvridd versjon av hva jeg mener og diskuterer ut fra det. Slikt gidder ikke jeg å være med på.



 simen fulland (19. nov 2013 01:02) *  IP
Rolig nå gutter, dere er som vanlig helt på jordet...
Alle vet jo at det er Hakadal som er den beste banen i Norge med tanke på spilleforhold, layout, naturskjønnhet, design, cafe og treningsforhold.

Ingen andre baner i Norge, vent litt i verden, når Hakadal til anklene en gang.

Hakadal burde helt klart vært nummer 1 i listen over Europas beste golfbaner, vent litt igjen, i listen over verdens beste golfbaner.

Jeg har rett, dere har feil. At noen gidder å spille andre baner en Hakadal er over min fatteevne, og den er som kjent skyhøy.....

Sånn, da var den debatten over og det er ikke mer igjen å diskutere;-)



 Gunnar Bull (19. nov 2013 07:11) *  IP
Simen: Og hva mener du EGENTLIG med "helt på jordet..."?

;-)



 Birdiegolf (19. nov 2013 08:51) *  IP
Østmarka er BEST!!!

Noen liker mora, andre liker dattera o.s.v.
Alltid gøy å lese om hvilke baner som er best!!!
Alle som liker Mikla kjører sikkert samme bil og det gjør sikkert de som liker Oslo GK også....
De som synes Østmarka er best.....rekk opp hånda!!!
Alle medlemme på Østmarka kjører bussen!



 simen fulland (19. nov 2013 10:59) *  IP
He he Gunnar, du tok den også:-)

Mikla er jo det flotteste jordet i golfnorge og jeg setter stor pris på besøkene jeg har hatt på den banen:-)



 Gunnar Bull (19. nov 2013 11:34) *  IP
Og jeg ventet og ventet på en invitasjon til Hakadal fra deg i høst...

Liker du meg ikke lenger?



 Ove (19. nov 2013 12:20) *  IP
AR jeg vrir ikke på det du skriver, jeg siterer. Du skrev opprinnelig at Kjekstad var en "meget god bane", ikke ut fra forholdene, men bedømt som golfbane. Nå har du plutselig redusert dette til "god". Hva blir det neste? Middelmådig?

Mitt poeng har hele tiden vært at når du sier at Kjekstad er en "meget god" golfbane, så setter du den i samme klasse som de golfbanene som virkelig er meget gode, f.eks. Bogstad og Holtsmark. Når jeg ser for meg min egen hjemmebane Holtsmark og Kjekstad, så er de som natt og dag.

Du skriver at min opplevelse av en golfbane har ingenting å gjøre med om den er god eller dårlig. Der tar du feil, for mitt vedkommende. Det er nettopp selve golfopplevelsen jeg får på banen som avgjør om den er god eller dårlig, for meg. For deg er det annerledes. Jeg kan glemme eller ignorere middelmådige eller dårlige greener og/eller fairways, dersom banen ellers er en opplevelse å spille, uansett resultat. For lavhandicapere spiller forholdene en avgjørende rolle.



 AR (19. nov 2013 12:32) *  IP
I min verden er en golfbane med gjennomgående dårlige greener en dårlig golfbane.

For øvrig ser jeg at du og jeg er dypt uenige.

Du skriver, Ove: "Der tar du feil, for mitt vedkommende."

Takk det samme!

Når det gjelder vurdering av golfbaner legger ulike golfspillere ulike kriterier til grunn for sitt syn.

Jeg har mine kriterier, Ove har sine. Det er helt OK for meg.

Merk at jeg ikke har sammenlignet Kjekstad med Oslo eller Holtsmark, Ove.



 Birdie (19. nov 2013 13:17) *  IP
Morsom lesning...
Jeg var medlem av Kjekstad på 80 tallet. MYE blåbærlyng. Spilte Kjekstad for 14 dager siden. Enig med AR. Kjekstad var bra, korte eller langehull! Man MÅ ikke dra frem driveren på hvert hull for å ha det gøy. Lov å spille med hodet faktisk.

Denne Mikla, Losby forgudningen er bare morsom. Hvis de banene hadde vært halv parten så bra som noen her påstår, hvorfor er da det største problemet de klubbene har at for mange medlemmer som vil melde seg UT????



 Jan Erik (19. nov 2013 13:26) *  IP
Litt usikker her... Jeg begynte å lese tråden for å finne ut hvor jeg kan spille, men ser at den har viklet seg ut til å handle om hva som er god og hva som dårlig bane.
Sånt kan man mene mye om (bare se over her...) men på denne tiden av året er Kjekstad kjempebra! Delvis fordi den er åpen (de stenger ikke før snøen kommer), de klipper fortsatt greenene, og fordi den nesten bare er bartrær rundt banen, slipper vi alt løvet som gjør sitt beste for at vi ikke finner ballen – selv midt på fairway.
Og så er Kjekstad herlig annerledes. Svarte skauen hvor man nesten forventer å møte bjønn eller elg rundt neste sving.
Ellers – spilte Gamle Fredrikstad for første gang sist lørdag. Kjempemorsom bane med flotte greener som jeg definitivt skal besøke igjen, men da i høysesong.



 gjesp (19. nov 2013 13:53) *  IP
er vel få baner som er åpne på østlandet fra i morgen av. Da tar Kong Vinter skikkelig grep


 simen fulland (19. nov 2013 14:14) *  IP
Gunnar jeg liker deg jeg:-)
Ble bare litt lenger ferie en planlagt, var ikke hjemme fra Spania før 8 sept.

Rakk ikke mere spilling enn de siste turneringene i klubben.
Vi får ta siste del av vår store sammenlingningstest i 2014:-)



 Bjørn E (19. nov 2013 14:36) *  IP
rart hvordan en tråd om hvilke baner som er åpne utvikler seg til drittslenging om de banene som faktisk er åpne og mot AR og andre golfspillere. :)
Er det frustrasjon over at golfsesongen er slutt som er årsaken?

Forøvrig spilte jeg Strømstad på lørdag, meget bra vær og banen i utmerket stand



 Gunnar Bull (19. nov 2013 15:00) *  IP
Birdie (kl 13:17): "Hvis de banene hadde vært halv parten så bra som noen her påstår, hvorfor er da det største problemet de klubbene har at for mange medlemmer som vil melde seg UT????"

Svaret på det er veldig enkelt, Birdie. Det er for få golfspillere og/eller for mange baner i den prisklassen i området.



 Birdie (19. nov 2013 15:18) *  IP
Så de er ikke golfspillere de som ønsker melde seg ut?
Den er for enkel Bull.
Mitt poeng er hvorfor ikke golfspillerne velger de fantastiske banene selv om de er 10-20% dyrere? Norges rikeste land? Se på bilparken på parkeringsplassene...
Teller ikke kvalitet?
Eller er det ikke sa fantastiske kvalitetsbaner allikevel....?



 AR (19. nov 2013 15:20) *  IP
Minner om trådstarten: Åpen bane.

Det blir kaldere, men fortsatt er det en del baner som forsøker å holde åpent.



 barce (19. nov 2013 15:42) *  IP
Mikla er en fantastisk bane for noen, men ikke alle. Der ligger vel noe av problemet! Dessuten må vi huske at kvaliteten på banen var veldig dårlig de foregående årene (særlig sett opp mot medlemsinnsatsen i kroner og øre). Forhåpentligvis vil dette bli et mindre problem de kommende sesongene! Men det er ingen tvil om at det er et overskudd av baner i norge, ift medlemmer. Men jeg tror ikke det er den eneste forklaringen sentralt på østlandet.


 Gunnar Bull (19. nov 2013 15:44) *  IP
Det enkle er ofte det beste, Birdie.

Ett av problemene er at det er flere som slutter enn som begynner å spille golf. Men det største problemet er likevel flytting. Rundt 15% av innbyggerne flytter hvert år, ca 5% av disse til en annen kommune.

Nedgangen i aksjekursene har nå vart i ca 10 år, så kan du jo selv regne ut resten.

På grunn av den negative aksjekursen og problemene med å komme bli kvitt dem, sitter alle de tre største klubbene på Romerike med et tresifret antall aksjeeiere som ikke lenger spiller i klubben, men som leier ut spilleretten til andre.

Dessuten, selv om kvalitet er en viktig årsak til valg av golfbane, er avstand nok enda viktigere.

Uten sammenlikning for øvrig: Du kan lage norges beste restaurant, men hvis lokalene ligger i Ytre Arna, så er det begrenset hvor mange gjester du får.



 Nalle (19. nov 2013 16:18) *  IP
Å nei, nå kommer sikkert han fyren brekende om at Norges beste restaurant faktisk er i Bergen allerede


 Ove (19. nov 2013 17:59) *  IP
Tre sluttkommentarer til AR:
1) For meg kan en golfbane med dårlige greener være en meget god golfbane. Dessuten er "dårlige greener" trolig noe elt annet for deg enn for meg.
2) Jo, du har indirekte sammenlignet Kjekstad med Oslo, Holtsmark og andre baner av høy kvalitet. Det gjør du når du kaller Kjekstad for "meget god". Bedre karakter er det vel ikke mulig å få fra deg om en golfbane. Så da havner Kjekstad i samme klasse som de nevnte.
3



 mr.fox (19. nov 2013 18:05) *  IP
Nr. 3 var best


 Enur (19. nov 2013 18:21) *  IP
Herlig mr.fox! :-)))


 Xo (19. nov 2013 18:29) *  IP
Ove:
1. En golfbane med dårlige greener er ikke en spillbar golfbane og ikke mulig at det kan være en meget god golfbane. Hvis ikke puttene ruller på linja man slår den, da er vitsen med å putte på greenene borte, og score uinteresant. Her er du helt på bærtur. Mulig banen fremdeles er fin til å tusle tur å lufte golfkøllene, men da er det andre turmuligheter som er vesentlig mere hyggelig.
2. Nå må du slutte å kverulere Ove. AR skrev den 16. November at Kjekstad var meget bra. Det er ca. 1 mnd. Etter at Bogstad, Miklagard, Holtsmark og mange andre baner på Østlandet. Med andre ord slik du har diskutert banekvaliteter i andre tråder er du neppe rett mann til å mene at Kjekstad ikke er en bra bane. Det er vel dessuten lenge siden du har spilt den? Hjemmebanen din Holtsmark er ihvertfall ikke en bra bane, der dere ikke har råd til å klippe greener og fairways. Nesten umulig å få rene balltreff fra fairway. Bra layout, men dårlig vedlikehold.
3. Godt å se deg holde kjeft, (keep up the good work).



 Ove (19. nov 2013 22:42) *  IP
Til Xo:
1) Din og min definisjon av hva som er dårlige greener avviker nok betydelig. Det har jeg erfart under spill med singlehandicapere. Jeg er fornøyd med greener som dere er misfornøyd med. Dere er idet hele tatt manisk opptatt av greenkvalitet.

2) Du har nok ikke lest ordentlig denne diskusjonen mellom meg og AR. Jeg spurte ham uttrykkelig om han mente at Kjekstad var "meget god" som golfbane, ikke når det gjelder kvalitet på greener og fairways. Det bekreftet han.

3) Dette punktet i mitt ovenstående svar til AR falt dessverre ut. Det var en kommentar om at han har rett når han sier at forskjellige golfere har forskjellig syn på hva som er en god golfbane, og hvilke kriterier den enkelte legger til grunn. Akkurat som om jeg skulle sagt det selv.
Det er hevdet i denne tråden at slike kriterier er allmenne og objektive.



 Wilson (19. nov 2013 22:51) *  IP
Ove

Om fairways ikke er topp så kan man bruke ballplassering.

Om greenene er dårlige, ja så er det ikke mulig å spille god golf. Da blir det bingo på den delen av banen som står for ca 50% av slagene.



 Gunnar Bull (19. nov 2013 23:14) *  IP
Ove (19. nov 2013 22:42) med dagens sitat:

"Dere er idet hele tatt manisk..."



 Ove (20. nov 2013 21:22) *  IP
Ja, Wilson og Bull, det sitatet står jeg ved!
Det går gjennom alt som lavhandicapere skriver om golfbaner at det er greener, greener og atter greener som teller for golfopplevelsen deres. Miklagard der bare ett eksempel. Toppkvalitet er det eneste som teller. Og denne definisjonen av kvalitet på greener er ganske så forskjellig fra min og antagelig andre høyhandicaperes.
En dårlig green med bingo for dere, er antagelig helt OK for meg. Jeg avfinner meg med forholdene, dersom banen ellers gir meg en god opplevelse.

Når Xo sier at Holtsmark "ikke er en bra bane", så sier det alt om hvor forskjellig vi vurderer golfbaner. I år har forholdene på Holtsmark vært aldeles supre, det er alle jeg kjenner som spiller der enige om. Men vi er altså ikke singlehandicapere....



 barce (20. nov 2013 21:35) *  IP
Dette blir så dumt som det bli, Ove..

Gode spillere ønsker gode greener, fordi de putter godt og ønsker at en godt slått putt skal gå i hullet. Du og andre høyhandicappere setter aldri de puttene uansett, så da blir det likegyldig.



 Ove (21. nov 2013 14:38) *  IP
Jamen, da er vi jo helt enige, barce!
That`s just my point.



 Wilson (21. nov 2013 15:11) *  IP
Men Ove, da skal du kanskje la være å gi råd om banevalg til spillere du ikke kjenner også, eller?


 Revisor'n (21. nov 2013 16:59) *  IP
Hvorfor skal Ove la være å gi råd, når alle andre uttaler seg i hytt og pine om alt mulig inkl. banekvaliteter? Hva slags debattklima blir det når en har et meningspoliti som vil styre hva andre bør mene?

Det får være opp til den enkelte leser å finne ut hvilke kriterier rådgiveren legger vekt på, og så blir det alltid en viss subjektiv vurdering som tildels er lite målbar. For eksempel vil egen hjemmebane stort sett bli for høyt verdsatt.

Personlig vil jeg nok legge mer vekt på de 99 som sier at vannet renner nedover enn kjerringa mot strømmen.



 Xo (21. nov 2013 17:00) *  IP
Ove og Barce, her er dere på bærtur begge to. Dårlige spillere med hcp. Lik Ove, kan være gode til og putte og sparer/redder slag på gode greener, og taper tilsvarende slag på dårlige greener. Problemet ditt Ove er at du er så snever i din argumentasjon at du tror at alle med høyt hcp. Som deg selv sliter med de samme delene av spillet, dette er selvfølgelig ikke tilfelle. Kjenner mange som er gode puttere, som dessverre sjelden får glede av dette da de har brukt altfor mange slag frem til de skal bruke puttern. Blir ikke det samme å redde dobble og tripple som å sette for birdie eller par ift å regulere hcp. Men like bra er en med 30 hcp, som en med 3-4 i hcp, hvis de snitter f.eks 30 putter pr. Runde. Er man god til å putte, er det et must med gode greener (gode greener = ballen holder linja, hastigheten er tilnærmet lik på alle greenene, ingen hopp og sprett, de må ha en hastighet tilpasset greenenes utforming (hastighet, rask, middels eller trege, har ikke så mye å si, men det er alltid utfordrende å skifte ofte mellom greener av typen Mikla (raske) og f.eks. Kongsberg (trege), da mister ihvertfall jeg selvtiliten på puttinga). Så, Ove jeg syntes du bør begynne å prate om: "jeg" med høyt hcp mener.... istede for å snakke om "vi" med høyt hcp mener.....


 Wilson (21. nov 2013 18:00) *  IP
Revisor

Det er nok slik det fungerer, som du skriver i siste avsnitt

Derfor velger Jørn Vestfold, kan det se ut som



 Ove (22. nov 2013 15:54) *  IP
Når det gjelder valg av baner i Spania, så har jeg vært varsom med å gi råd til andre. Jeg har forsøkt å fortelle om hvordan jeg vurderer banen, og understreket at man har forskjellige kriterier for hva man liker og misliker.

Siden det bare er jeg her inne som har høyt hcp.(?) så skal jeg følge rådet til Xo og heretter bare skrive "jeg som har høyt hcp. mener". Skulle dog ønske at det var flere i min kategori som deltar her.



 Ør9 (22. nov 2013 20:16) *  IP
Solum holder åpent!
Flott vær er meldt til helga.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72