Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Tom Dahl - 07. nov 2013 kl. 14:37 *  IP
Farvel anonymitet.


FARVEL ANONYMITET.
I en kommentar i onsdagens Aftenposten skriver debattredaktør Erik Thorsnes at nettdebattanter nå må bruke fullt navn på Aftenposten.no Innlegg uten fullt navn vil bli slettet umiddelbart uavhengig av innhold .
Videre skriver redaktøren at dette ikke er noen vidunderkur,men et grep som forhåpentlig vil gjøre nettdebattantene litt morsommere,litt viktigere og litt mer relevante for flere.
Videre kan man lese at folk skjerper seg når de skriver under fullt navn.Argumentene klistres til den du er - da tenker man seg om en gang til før man avslutter setningene. Det gir skarpere og mer gjennomtenkte argumenter,dessuten ofte en mer en respektfull tone debattantene imellom.

Anonymitet bør forbeholdes temaer som virkelig krever anonymitet mener Thorsnes ,og mitt spørsmål er derfor.
Krever Golfsidens debattside virkelig anonymitet? Er golfen vår eller interessen for vår golf som sådan så "hellig" at man må skrive og argumentere anonymt?
Det må da være mulig å være sarkastisk,ironisk,fleipete eller dødsalvorlig under fullt navn også.
- Sarkasmen er vredens fetter- er det noe som heter. Ja den kan nettop bli det hvis man blir for lettvint i tankegangen sin. Tenk om noen av de ivrigste debbattantene her på debattsiden hvorav flere av dem til tider skriver glimrende - kunne komme ut av anonymiteskapene sine .Da hadde vi fått et paradigmeskifte. Det tør jeg faktisk påstå i allefall mene sterkt.
Klokskapen ligger jo ulmer på debattsiden,og med fulle navn kan vi kanskje se langt flere løsningsorienterte innlegg og mindre av det surmavete.
Tror ikke på Aftenpostens strenge,ferske forbudslinje,men er man ute etter en kvalitetsheving - da bør man skrive under fullt navn også her .
-Det er fali det- sier Aukrusts Ludvig. Nei det er det jaggu ikke skal du se! Er man bra fra før blir man enda bedre, og når troverdigheten blir større,kommer det flere gode dabattanter på banen.OG det fortjener både golfsiden og sporten vår som sådan.

Tom Chr Dahl - Seniorgolfer.
 Louis Røren (07. nov 2013 18:16) *  IP
Vel formulert Og argumentert Tom. Men de fleste seriøse åpningsinlegg
drar skuffende liten respons. Her har du fått ligge i fred og ro en hel ettermiddag uten at noen har brydd seg, men debattantene her inne liker jo alle sin anonymitet
og er derfor just som forventet.

Louis Røren - Senior golfer



 barce (07. nov 2013 18:30) *  IP
Føles vel som om man er pliktig til å bruke fullt navn her, så da blir det jo som det blir.

barce - Midtilivetgolfer



 DA (07. nov 2013 18:33) *  IP
Det ligger vel litt i det at dette er et fornuftig innlegg uten innblanding fra bloggeier, og som kanskje de fleste her inne kan nikke godkjennende til, og derfor er det ikke noe behov for å kommentere det?
Du ser de sakene som tenner folk, de vokser fra påstander slengt ut, med bastante meninger og inget rom for å diskutere, men hvor man bare prøver å banke sin egen sannhet frem.



 Bjørn E (07. nov 2013 19:08) *  IP
100 % enig med deg Tom. Har aldri skjønt hvorfor man ikke skal skive med fullt navn på diskusjonsfora.
På mange nettsteder skjer det mye mobbing og trakkasering. Ikke vanskelig å være tøff bak tastaturet når man er anonym. Realiteten er vel at de som trakkasserer annonymt, er feige.
Jeg tror en årsak til at redaktører ikke tør kreve at debattanter står frem med fullt navn, er frykten for å få færre treff på sidene sine....



 barce (07. nov 2013 19:14) *  IP
Aftenposten er bemannet til enhver tid mht moderering! Der slettes anonyme innlegg fortløpende. Tviler på at golfsiden har tilsvarende ressurser til samme praksis..


 007 (07. nov 2013 19:36) *  IP
Mener senior-golferne med fullt navn her at Golfsiden er norsk golfs svar på Aftenposten?

Artig at senior-golferne her ikke skriver senior-golfspiller.
Nok en tapt 'ordkrig', AR?



 Ove (07. nov 2013 20:05) *  IP
Det er kun èn ting som gjør at jeg ikke vil skrive her under fullt navn. Da blir navnet og det jeg skriver liggende på Nettet "til evig tid". Alle som eventuelt ønsker å google meg, kan se hva jeg mener og har ment. Jeg står naturligvis inne for det, men jeg vil ikke ha diskusjoner med all verdens personer -som jeg kjenner eller ikke - om dette.

Det er samme årsak som gjør at jeg hverken er på Twitter eller Facebook.

Jeg mener at dette er en aktverdig begrunnelse.



 dutte (07. nov 2013 20:10) *  IP
Ove hadde uansett ikke klart å holde seg innenfor 140 tegn på twitter:-)

Ellers helt enig med siste innlegg.



 barce (07. nov 2013 20:11) *  IP
På twitter kan du være anonym!

På facebook ser kun de du vil hva du skriver!

Ingen "all verdens" personer kommer til å søke opp dine gamle meninger og ta en diskusjon på de, såfremt du ikke er en kjendis el.. Utfordringen kommer ifm jobbsøking, styreverv, headhunting etc - hvor du garantert blir googlet!

Men jeg respekterer selvsagt ønsket ditt om full anonymitet. Da må man holde seg unna alt..



 Wilson (07. nov 2013 20:56) *  IP
Meget bra innlegg av trådstarter, og jeg skjønner heller ikke at ikke alle kan bruke sitt navn. ;-)

Wilson



 Enur (07. nov 2013 20:58) *  IP
Jeg føler at jeg her inne på Golfsiden godt kunne ha skrevet om golfrelaterte emner under fullt navn (dessuten er jeg jo blant de som er blitt outet her tidligere allikevel), men jeg er ikke enig i Aftenposten sin beslutning, som jeg mener knebler store deler av Norges befolkning fra å delta i debatten i ulike samfunnspolitiske spørsmål. Det er kanskje ikke alt man nødvendigvis har lyst til at f.eks. en fremtidig arbeidsgiver skal ha rede på, og det er vel også noe av bakgrunnen for at vi f.eks. fortsatt har hemmelige valg her i landet?


 007 (07. nov 2013 21:28) *  IP
Etter stemningen i tråden her blir det vel - "Farvel fulle navn".


 Fooore (07. nov 2013 21:44) *  IP
Når man laller innom kommentarfelt på bla-bla-avisene sine sider, så virker det som om det meste burde anonymiseres for å forsvare de som skriver der…

Jeg har intet behov for å skrible med fullt navn, selv om mine meninger ikke alltid er like radikale.

Men nei, heretter blir det fullt navn!

Fooore



 barced (07. nov 2013 21:53) *  IP
Fooore: Du har jo ofte radikale meninger, men alltid med positivt fortegn.. :)


 gjesp (07. nov 2013 22:54) *  IP
Mange her inne ville hatt problemer med å skrive under fullt navn. Altfor mange med mer enn 1 nick. Hadde sett dumt ut å diskutere med seg selv...


 Zigurd (07. nov 2013 23:07) *  IP
Jeg tror mange undervurderer hvor blottstilt man egentlig er om man ikke beskytter sin identitet til en viss grad på nettet.

I dag får man neppe en jobb uten at arbeidsgiver har googlet en før en kalles inn på intervju - ihvertfall ikke i en god del bransjer. Det finnes konsulentfirmaer som 'screener' arbeidssøkere for arbeidsgivere, og grundige google-søk er en del av deres rutiner.

Ideélt sett skal naturligvis ikke ens politiske syn eller mening om ymse samfunnssaker (eller hvorvidt man synes de som styrer Haga er en gjeng tullinger) ha en betydning for om en får en jobb eller ikke, men vi vet alle at det fort kan ha det.

Det er heller ikke kun en selv en må ta hensyn til - det er godt mulig du fint står for det du sier på nettet, men det er ikke nødvendigvis like trivelig for dine barn å bli konfrontert med det du har sagt i friminuttet neste dag.

Og debatterer man under eget navn, så må man plutselig tenke seg om før man poster ting som i utgangspunktet er relativt trivielle. Hvor smart er det for eksempel å be om tips til hvilke baner man skal spille når man reiser til Thailand neste måned under fullt navn? De fleste vet forhåpentligvis at det ikke er smart å avertere på facebook at huset står tomt hjemme, og slike hensyn må man da også passe på i debatter.

Det er forøvrig utrolig hvor mye man kan si om et menneske om man samler og analyserer data de har lagt fra seg.

Kjenner noen f.eks navnet mitt, så er det forholdsvis enkelt å få tak i jobbmailen min også - forhåpentligvis er min private noe mer beskyttet, men hvem vet? Derfra er det, ihvertfall i teorien, rimelig kort vei før min mailbox blir spammet med reklame fra mindre seriøse golfbutikker dersom jeg har skrevet under fullt navn her.

Ikke et stort problem i dag, men hva med den dagen når de fleste må oppgi sitt navn? Da blir det straks mer interessant for kommersielle interesser å kartlegge oss basert på hvilke typer forum vi poster på også.

Men en trenger ikke være spesielt paranoid for å ønske å beskytte sin identitet på nettet. Og det har ikke nødvendigvis med at man ikke vil stå for sine meninger.



 Restructured (07. nov 2013 23:17) *  IP
Jeg støtter trådstarter fullt ut.

Restructured



 barce (07. nov 2013 23:19) *  IP
Veldig bra innlegg, zigurd!


 007 (07. nov 2013 23:24) *  IP
Det var en gang ufarlig å kritisere anonymiteten her, under fullt navn.
Nå virker det bare tankeløst?



 Georg Andersen (07. nov 2013 23:50) *  IP
Fullt navn er dritsmart! Fra nå av bruker jeg mitt virkelige navn ;-)



 Headcover (08. nov 2013 09:04) *  IP
Jeg er enig i at bruk av fullt navn virker oppdragende, og det øker kvaliteten på enhver debatt. Ulempen er at man vil få et frafall fra alle de som ikke ønsker å fremføre sine synspunkter. Det er som vist over mange gode grunner for at enkeltpersoner kan ønske å være anonyme.


 Georg Andersen (08. nov 2013 12:37) *  IP
Jeg er ikke sikker på om jeg fikk frem poenget mitt, men jeg heter altså ikke Georg Andersen.

Jeg klarer ikke å se at forumet blir mer troverdig om alle må skrive med fullt navn, fordi hvem i all verden kan vite om navnet er riktig?

Nei, da tror jeg heller på en registrering i en eller annen form. For øvrig er Zigurds innlegg over her helt i tråd med mitt eget hode.



 barce (08. nov 2013 12:46) *  IP
Skjønte den, Bull.. AR må selvsagt gjennomføre en integrasjon mot folkeregisteret som kryssjekkes opp mot medlemsregisteret i NGF :)


 Anonym (08. nov 2013 12:51) *  IP
Anonymitet er bra. I alle samfunn gjennom alle tider har mennesker med avvikende meninger blitt forfulgt. De som er mot anonymitet er i hovedsak de med main stream meninger.

Kommer man med kritikk av maktpersoner, må man være svært varsom hvis man ikke er anonym. Varslere i arbeidslivet blir i praksis hardt straffet, selv om dette er ulovlig.

Det beste med Golfsiden er at det er lov å ytre seg anonymt. Stor heder og ære til redaktøren for dette.



 barce (08. nov 2013 13:01) *  IP
Hadde det eksistert en god løsning for krav om fullt navn her, så hadde AR gjennomført det umiddelbart!kanskje med rette, så mye trøbbel han har hatt med tråder og innlegg fra enkelte gamle "fiender".. Men han er ingen forkjemper for anonymitet på debattfora prinsippielt!


 AR (08. nov 2013 14:30) *  IP
Spot on, barce. Fullt navn krever "uante" ressurser. Bare se på godste Gunnar Bull alias Georg Andersen som hverken heter det ene eller det andre.

Jeg baserer meg å ærlighet og redelig og en sunn debatt her på Golfsiden debattforum og satser på golfspilleres ærlighet.

Mer her som eller; de som absolutt vil "jukse" klarer det uansett hvilke sperrer jeg setter opp. Jeg har også en viss forståelse for dem som ikke ønsker at navnet deres skal komme opp i søkemotorene i evig tid.



 Smilende Sam (08. nov 2013 16:58) *  IP
Så lenge nettstedet ikke modereres er det å bruke fullt navn en større trussel mot personvernet enn fordelen ved å måtte oppgi det. Her på GS har noen forsøkt seg med gjettinger av mitt navn og klint til med gjettinger om mitt og min påståtte kones yrker, bosted, inntekt og annet utover siden. Det er info man sjelden møtes med i andre diskusjoner og som jo ikke kan være relevante i forhold til hvilket par 3 hull i landet man liker best. Men uansett hva man måtte mene om anonymitet så er det til sist egentlig veldig enkelt; AR bestemmer akkurat dette.


 Dilter (08. nov 2013 17:06) *  IP
Som et påheng til innlegget til "Georg Andersen", så har jeg merket meg at det nå er særdeles mange med etternavnet Hansen i kommentarfeltet til Aftenposten.


 Revisor'n (08. nov 2013 17:36) *  IP
Det er mer enn nok spor en legger igjen rundt om kring om en ikke i tillegg skal bli møtt med løsrevne sitater, mer eller mindre tatt ut av sammenhengen.

Hvis en ser bort fra juksenavn, så er det vesentlig forskjell på hvor lett det er å finne rett person ut fra navnet. Iflg. SSB er 759 menn som heter Jan Olsen (inkl. evt. mellomnavn) mens det er kun 4 personer i landet som har Schjøtt-Pedersen som etternavn.

Ved bruk av fullt navn ville fortsatt mange vært særdeles anonyme pga. alle navnebrødrene.



 Zigurd (08. nov 2013 19:07) *  IP
http://www.pressfire.no/nyheter/Xbox720/7723/-Familien-min-ble-truet-s-vi-m-flytte-og-begynne-et-helt-nytt-liv

Og denne gjelder altså noe så uskyldig som en kort twitterkommentar om en spillkonsoll. Jeg tviler vel på om det er et av temaene Aftenpostens debattredaktør Erik Thorsnes i utgangspunktet ville mene "virkelig krever anonymitet"?



 trond (08. nov 2013 19:32) *  IP
Med en redaktør som AR ser jeg ikke noe problem med anonymitet.
Dessuten: Det er på denne siden så mye kompetanse at det kan virke hemmende på oss andre som ikke innhar denne
om vi skal skrive under fullt navn.
På norsk: Redde for å dumme oss ut under fullt navn



 007 (08. nov 2013 19:54) *  IP
Jeg har spilt golf med minst 5 av golferne som har skrevet her i tråden.
En eventuell respekt for dem har INGENTING med anonymitet eller full åpenhet på et web-forum å gjøre.
(En av disse golferne var med på å treputte med sqramble-laget sitt nylig. Han har fortsatt respekt ;-))

Stillingen i gode argumentasjoner nå er ca.: 2-20?

Skal vi pause litt nå og la motparten komme til ordet?



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72