Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Ulf Kruger - 16. jul 2013 kl. 11:07 *  IP
The Open 2013

I fem år har jag följt Norsk Elitgolf och dess tourspelare. Det vore intressant att få höra synpunkter av andra i detta forum varför Norge inte klarar av att ställa upp med spelare i The Open 2013. Kan det bero på träningsupplägg,tränare eller motivation. Sverige har 9 spelare med.
 LPB (16. jul 2013 11:18) *  IP
Helt sikkert en kombinasjon av flere faktorer, men hovedgrunnen er at Sverige har veldig mange flere gode golfere og med det større sjanse for at noen får det til.
Om man er litt snill vil jeg si at vi pr nå kanskje har opp mot 10 spillere som er proffer og som ønsker/prøver å leve av golf, vi er mange år bak svenskene både i antall og i tradisjon for golf.

Det kan virke som om nordmenn flest ikke skjønner hvor mange gode det er ute i verden og med det hvor vanskelig det er for så få norske å skulle hevde seg. Det er bøttevis av svenske spillere på CT og ET, ukentlig går mange av de på trynet uten at det synes fordi det stort sett er en annen som har en god uke.



 Bjarte (16. jul 2013 11:43) *  IP
Det har med kultur å gjøre.
Norge satset alt(!) på vintersport, Sverige litt her og litt der. Derfor knuser vi dere om vinteren, og dere knuser oss på golfbanen. Vi er ikke en fotballnasjon eller golfnasjon, men "født med ski på beina", som det vist nok heter. Man kan like det eller ei.



 Ulf Kruger (16. jul 2013 12:07) *  IP
Hej LDP och Bjarte.
Har en idee att integrera 2-3 norska tourspelare med 3-4 etablerade svenska tourspelare på ET och bilda ett Swe/No Team. Vad tror ni?



 Enur (16. jul 2013 12:15) *  IP
Kanskje fordi det norske forbundet nå først de par siste årene har begynt å bry seg om og støtte de som har valgt å bli profesjonelle. Før det lot de dem seile sin egen sjø, og de gikk for lut og kaldt vann. Alt dreide seg om juniorsatsing på amatørsiden.

I dag har heldigvis dette bedret seg noe, og det kan forhåpentligvis føre til flere nordmenn i The Open - på litt sikt. Inntil så skjer er det bare å se fram til en flott golfuke uansett, og glede seg over topp golf og spenning fra både svensker, dansker og andre.



 Birdie (16. jul 2013 12:20) *  IP
Har Norge 2-3 tourspillere???

Synes i hvert fall det er på tide at landslagsledelse, coacher og trenere blir evaluert skikkelig. Har hatt verdensmestere for juniorer lag ett par ganger mens klubbene hatt ansvaret for spillerne. Vi ser hva som skjer etterpå.....Litt rart ikke media er litt opptatt av det. I en annen idrett hadde det vært skikkelig fokus på dette.



 Ulf Kruger (16. jul 2013 12:40) *  IP
Är helt enig med dig Birdie.
Jag blev rörd när en spelare som Marius Torp försvann, en spelare med oerhörd talang och motivation, jag är helt klar över om han haft rätt personal runt sig under sin tid på ET så hade Marius varit etablerad ET spelare idag.



 AR (16. jul 2013 12:45) *  IP
Golfsiden er opptatt av dette, men er inneforstått med at de aller færreste av de beste juniorene i verden klarer å hevde seg etter junioralder.

En spiller i verdensformat har en karriere på 20-40 år. Da sier det seg selv at det ikke er plass til den beste junioren hvert år i hvert enkelt av - la oss si 100 land - klarer å hevde seg blant de store gutta. Noen klarer å komme opp med noen blaff, men de færreste klarer å være gode over tid.

Slik er livet. Det må vi leve med.



 Ulf Kruger (16. jul 2013 13:05) *  IP
Hej AR.
Du som är insatt i golfnorge. Vet du om spelarna själva har blivit frågade om hur de upplever stöd eller uppbackning från NGF och No PGA? Är det något som bör ändras eller tillföras? Eller ska vi acceptera "Slik er livet. Det må vi leve med" ?



 Ove (16. jul 2013 14:04) *  IP
Takk til den hyggelige svensken, men spørsmålet er feil stilt. Nordmann med i The Open? Man tror ikke sine egne øyne. Utelukket, også på lang sikt. Man må begynne i den riktige enden, Ulf Kruger. Frågan burde vært: Hvorfor har ikke Norge mer enn 1 fast ET-spiller, når svenskene har ca. 15, danskene 8 og finnene 2?

Norske media er ikke opptatt av golf som konkurranseidrett; det vurderes fortsatt som en sport for en liten utgruppe, uten personligheter. Golf i Norge er i all hovedsak en sosial klubb for middelaldrende og eldre, som hobby og trim.
Dessuten har ikke norske aviser noen med golfkompetanse, bortsett fra Arne Hole i Aftenposten. For å kunne skrive om golf, må man faktisk spille golf selv.
Ski-idrett kan jo alle journalister, ikke minst fordi alle nordmenn går på ski fra barnsben av. Fotball skrives det også mye om, men der mangler ofte kompetansen og erfaringen.

Ellers helt enig med Kruger i at det er på tide å evaluere hva som gikk "galt" med f.eks. alle våre lovende juniorer. Kan ikke NGF eller Golfsiden spørre Kollevold, Friestad og Kristiansen hvorfor de ikke har nådd lenger enn de har, in casu egentlig gitt opp konkurransegolfen? Eller spørre JAL, Brovold og andre som holdt på i mange år uten å nå toppen: hva savnet de, hav skulle til for at de kunne ha blitt "in the game"?



 Birdie (16. jul 2013 14:10) *  IP
Jeg håper virkelig noen i NGF har stilt de spørsmålene Ove!!!!!


 Ulf Kruger (16. jul 2013 14:38) *  IP
Tack för ditt inlägg Ove.
Jag är själv Headpro/tränare/rådgivare till olika svenska/utlänska spelare och har varit det de sista 22 åren.
Jag lider verkligen när jag ser och hör att dessa norska talangerna ger upp och tappar sin motivation som de tidigare har haft. Något måste göras för dessa spelare,och det är vi äldre med erfarenhet,kunskap och kontakter som jag tror de behöver. Jag är tacksam för alla andras synpunkter i denna sak.



 Indre Østfold (16. jul 2013 14:59) *  IP
Endelig skjer det at en tydelig golfkapsasitet tar opp viktige spørsmål som hvorfor har ikke norske spillere klart å hevde seg utenfor egen landegrense. Se på syklistene - vi kan vel ikke påstå at Norge er et typisk "sykkelland", men vi har da fått opp noen riktige stjerner. Jeg synes dette forumets redaktør er altfor defensive i sitt tilsvar - men hans mening er helt sikkert i takt med ambisjonsnivået til forbundet.


 KGB (16. jul 2013 18:21) *  IP
Intressant innfallsvinkel fra trådstarter...som flere har nevnt tror jeg det har mye med tradisjon og kultur å gjøre. Har sett meg lei på alle som syter på manglende resultater og peker på NGF, klubboppfølgning etc.
De som er gode nok og har baller kommer opp uansett og til tross for....vi vil aldri få media med oss i Norge og med det vil det være vanskelig å gjøre dype innhogg i sponsrmarkedet.

Synes de forholdsvis ferske proffene vi har nå skal få litt tid på seg uten at de skal bli hogd hodet av og bli tutet ørene fulle av hvor dårlige de er...flere av de har tidvis vist at de har mye i seg, jeg håper bare de er tålmodige nok!



 AR (16. jul 2013 18:24) *  IP
Vi har alle lyst på at vi får golfspillere som hevder seg på topp internasjonalt nivå. Slik er det i alle land. 156 mann får være med i The Open og andre store turneringer.

Vi har, som mange andre land, mange dyktige juniorer. Vi må ikke glemme at det er meget stort sprang fra å være en fantastisk junior til å hevde seg på en av de store tourene.

De siste årene har vi klart å få til at NGF satser på dem som tar spranget over fra amatørenes rekker til proffenes verden.

Vi må ikke glemme at satsingen på en enkelt spiller i året innebærer meget store kostnader. Slik som i de fleste andre idretter hvor man må ut i verden for å konkurrere.

I golf er det umulig å bli skikkelig god hvis du bor i Norge om vinteren. (Men du kan legge et godt grunnlag). I Norge har vi ikke godt underlag å trene på mer enn høyst tre-fire måneder i året. Selv da på svært få anlegg. Når norske spillere kommer til utlandet og skal spille på gode og glatte greener, blir det ofte som å se Bambi på glattisen med dertil hørende høye scorer.

Det gjør at utøvere som ønsker å bli gode, må legge treningsarbeidet til steder som ligger langt unna Norge.

Da trenger vi utøvere som er villige til å gjøre dette.

De som fortsatt mener at vi kan nå verdenstoppen i golf ved å slå i et nett i 5-6 måneder i året, her etter min mening ikke forstått hva internasjonal toppgolf er og hva det innebærer.

Vi trenger utøvere, som Tutta, som er villige til å ofre alt. De må flytte fra Norge, venner, familie og et trygt miljø. Studentliv i USA kan være en god start for de aller fleste. Vi skal huske på at tusenvis av likesinnede har golfstipend i USA på hundrevis av skoler. Selv defra kommer det sjelden mer enn en toppspiller i året. Da begynner man å forstå hvor vanskelig det er.

Å "forlange" at vi skal få en eller flere golfspillere i Norge blant topp 100 i verden med det første, er omtrent det samme som å sette seg på tribunen i en fotballkamp og skrike "ut med dommeren". Det er trolig de samme folkene som gjør dette.

Vi kan drømme om og håpe på at vi får en, kanskje to til blant de 100 beste - i tillegg til Tutta.

Ressursene er der. Vi trenger folk som vil satse. Ikke bare det. Utøverne må selv vise at de er noe å satse på. Da nytter det ikke med halvveis satsing. Da kommer man bare halvveis.

Og vi må ha gode trenere. Det er vi faktisk i ferd med å få.

At vi ikke har mannlige golfspillere blant de 100 beste i verden, må vi leve med - en stund til.

Forholdene ligger til rette.

Men det hjelper dessverre ikke bare å være en lovende junior. De unge må vise at vil og at de kan. Da ligger veien åpen for dem. Men du kan ikke regne med at investorer er villige til å satse på en deltidsspiller som er nr 37 på Nordea Tour eller Ecco Tour eller er topp 10 i Norges Cupen.

På det nivået finner vi minst to millioner spillere rundt om i verden.

En ting til. Norge har et svært lite miljø for toppspillere. Vi har bare enslige svaler rundt om som Tutta, Espen Kofstad, Eirik Tage Johansen, Marianne Skarpnord, Marita Engzelius med noen få flere. NGF gjør nå en god jobb gjennom samlinger. Det er veien å gå for å bedre på samholdet og samarbeidet mellom våre beste.

Det vil etter Golfsidens mening gi gode resultater.

Men vi må nok vente noen år til.

Vær tålmodig!



 Amatour (17. jul 2013 00:21) *  IP
Enig med AR her;

Man må ha fast oppholdsted i utlandet å holde kontinuitet i gode og realistiske spill og treningsforhold året rundt!

Hvordan svenskene og danskene alikevel klarer å holde så høyt bredde nivå til tross for skandinaviske forhold er en gåte for meg. Tror nok at hvis vi analyserer data så set vi at de fleste sannsynligvis ikke befinner seg i Norden i Oktober - Mars.



 barce (17. jul 2013 00:41) *  IP
Spør du meg er vi akterutseilt allerede når juniorene er 12-13 år. Da har mange barn i verden hatt tilgang til golfbaner året rundt og nedlagt hundrevis (hvis ikke tusenvis) av treningstimer allerede. Her snakker vi om den såkalte motoriske gullalderen fra 8-11 år.

Må den tynne bredden vi har på juniorsiden, vil det være griseflaks om vi får noen i det hele tatt på mange år!



 Caddy (17. jul 2013 01:08) *  IP
Bra trådstart Krüger, det er nok mange årsaker til at Norge sliter med å få fram gode spillere (på herresiden).
NGF har i alle år vært en brems for sporten, i hvert fall når en spiller velger å bli "pro" da har NGF sluttet å interessere seg for spilleren.
I tillegg er det uvitenhet i norsk presse om golf, jeg har lest omtale om golfturneringer i norsk presse som blant annet har skrevet "...det var en veldig jevn match, den endte 6/5" eller dette referatet fra intervjuet av en spiller ".... jeg gikk dessverre -2 på siste runden."



 Indre Østfold (17. jul 2013 08:37) *  IP
Jeg har lest innlegget til Ar med stor interesse. Han trekker frem viktige og gode poeng. Men nå er det en gang sånn at vi bor i Norge med vinter halve året. Og så er en del av oss så glad i sporten og det ville være ufattelig morsomt om vi kunne få en spiller på herresiden igjennom "nåløyet" til de store turneringene. AR sier vi er i ferd med å få opp en del gode trenere - det er viktig. Og så tenker jeg - hva om forbundet legger til rette for en slags kostskole i et varmere land med spesielt fokus på golf. Kanskje det kan lages finansieringsmodeller som gjør at ikke bare barn med velstående foreldre kan delta, men også de som i dag kun kan vise til et tydelig talent.Forøvrig vil jeg berømme Indre Østfolds egen Torbjørn Johansen. Han har siste år gått på skole i USA med sterkt fokus på golf og ditto turneringer. Nå er han er i landet og ryktene sier at han virkelig har forbedret sitt spill. Han vant Continental Cup på Mørk i helgen.


 HeSk (21. jul 2013 10:28) *  IP
Kanskje det handler om "But in Norway-syndromet"?? På 1960 tallet ble ikke eksamen fra svenske private tekniske høyskoler godkjent i Norge.
En av disse skolene hadde samtlige lærere fra Chalmers Tekniske Høyskole i Gøteborg. Og Sverige, som den gangen var Europas ledende industrinasjon!! Volvo, Saab, Gøtaverken etc. kunne ansette hele klasser, mens Norge??? IKKE GODKJENT!!!!

Svenske, tyske firmaer spurte da aldri om mattekarakterer, men HVA KAN DU!!! Samme i Singapore, Bangkok og Sør-Korea.
Ikke en eneste har spurt om "riktig" boligadresse, eller hva foreldrene gjør.
ALLDRI NOEN SOM GIDDER Å SE PÅ EKSAMENSPAPIRER....DERIMOT CV`N ER VIKTIG.

En som vil prøve å tjene millioner på sitt golfyrke, må jaggu lære seg å konkurrere internasjonalt. En kan kjøpe seg mye her i livet, men ferdigheter?? NIX!!
SLUTT Å SURVE!!!!



 Zinho (21. jul 2013 12:43) *  IP
Det er egentlig ganske enkelt. Vi i Norge er ikke gode i noen idretter mange land driver med. Vi blåser opp blant annet langrenn, men i realiteten er dette et åpent norsk/svensk mesterskap og ingen i verden bryr seg om dette. Norsk ungdom er for bortskjemte og gir seg med en gang de møter et snev av motgang. Det er for mange alternativer i Norge (heldigvis), hvor man kan tjene ok penger på å være helt middels.


 Zinho (21. jul 2013 12:45) *  IP
Tutta og Msgnus Carlsen er selvsagt hederlige unntak..


 Bassen (21. jul 2013 19:55) *  IP
Herlig å følge med på leaderborden, ble glad når Phil avslutter BB og vinner med tre. Feirer med en god flaske vin.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72