Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 PCS - 23. jun 2013 kl. 11:31 *  IP
Hvordan håndtere golfspillere som ikke tar et hint ?


Banen var så og si tom, og innenfor neste timer var alle starttidene ledige. Vi bokket en 2'er ball for å spille match, skravle og kose oss.

Så kom det mail fra golfbox, om tredjemann,,

Vi bokket derfor om og utsatte med 10 minutter, men da kom det ny mail fra golfbox, tredjemann hadde også utsatt,,,,,

Han står deretter på tee og venter på oss i minst et kvarter, før han endelig setter seg i bilen så vi kan hygge oss på golfbanen -:)
 Rbz (23. jun 2013 11:41) *  IP
Virker som du har blitt utsatt for en uten særlige sosiale antenner. Tror den beste måten å skolere slike skruer er å enten gjøre som deg og vente han ut, eller gi han beskjed om at dere skal spille match og ønsker å gå alene.

Hvis dette ikke hjelper er vel neste steg en real muntlig overhøvling.




 Fooore (23. jun 2013 11:58) *  IP
"å vente han ut" hørtes pinlig ut, noen ganger kan det også i virkeligheten være greit å si fra.

Antennene var i mine øyne så der på flere personer i denne "episoden".



 Rotten (23. jun 2013 11:58) *  IP
Hvorfor er dere så jævlig sære? Kunne ikke denne stakkaren få tuslet rundt på banen med dere...dere kunne jo spilt match, skravlet og styrt på så mye dere ville selv om en til var med i ballen.
Synes faktisk det er dere som er patetiske!



 Wilson (23. jun 2013 12:14) *  IP
Rotten.

Det handler om egoisme.
PCS er ikke medlem på Haga, men benytter hver anledning til å rakke ned på det som ikke er bra der.
Han skal bli medlem når/hvis banen blir bra. Dvs Når andre har investert nok til at banen blir bra nok.

Jeg tror han tredjemann skal være glad han slapp å spille med PCS.



 Frank (23. jun 2013 12:44) *  IP
Hvor hardt enkelte jobber for å redusere seg til en tosk er fascinerende.


 PCS (23. jun 2013 13:18) *  IP

Detter var ikke på Haga kjære golf venner (det finnes heldigvis flere baner), og det at vi ventet på rangen til hull 1 var ledig tror jeg ikke var så veldig harry av oss,,,,

Ha en fortsatt hyggelig golfsøndag :-)



 Wilson (23. jun 2013 13:37) *  IP
Vil du ha venner du da?
Har du ikke nok med han ene som du spiller med?

Men, du skjønner neppe om noen her skulle prøve å forklare dette for deg.



 PCS (23. jun 2013 14:30) *  IP

Har heldigvis veldig mange hyggelig golfvenner W, og denne spesifikke runden jeg her viser til var med en jeg ikke hadde spilt med på flere år så vi hadde mye og oppdater hverandre på,,,




 AR (23. jun 2013 16:06) *  IP
Golf skal være inkluderende. PCS er ikke særlig inkluderende. Hadde hjemmeklubben hans fått vite om dette, ville PCS trolig fått en reprimande han sent ville glemme. Makan til oppførsel! Er det rart at mange synes golfspillere er noen tullinger?


 Fooore (23. jun 2013 16:41) *  IP
Jeg synes det er helt greit å ville gå alene, men det er nå greit å si fra i slike tilfeller. Sikkert ikke enestående tilfelle.


 Wilson (23. jun 2013 17:34) *  IP
Banen var tom i flere timer.
Han som tydeligvis hadde lyst til å spille med noen ble avvist på en elendig måte.
Siden han ble alene så dro han jo hjem.

Og PCS har det deretter hyggelig på banen.

PCS, vær så vennlig og ikke inkluder meg når du skriver kjære golfvenner.



 AR (23. jun 2013 17:39) *  IP
Ikke meg heller, men Wilson, kanskje vi skulle ta en runde en dag? En annen debattant tok initiativ til det for noen år siden. Det førte til et nytt og godt golfvennskap.


 Wilson (23. jun 2013 17:45) *  IP
Jeg tar gjerne en runde AR.




 Ove (23. jun 2013 17:53) *  IP
Enig med PCS her. Skjønner ikke hvorfor AR og Wilson skjeller ham ut. Når det er flust med ledige tider bak og foran, så er det uhøflig og vemmelig å presse seg på to som vil gå alene.

Men nå kan jo AR og Wilson gå en runde, helst sammen med to andre de ikke kjenner. Det blir nok hyggeligere enn å gå twosome. Men siden begge er singlehandicapere, så kan det bli brysomt med noen dårligere spillere i flighten.



 Wilson (23. jun 2013 17:58) *  IP
Ove

Jeg er ikke av AR sitt kaliber i spillestyrke.
Men jeg er under 10 i hcp.

Min beste runde i år spilte jeg sammen med to hyggelige karer med hhv 25 og 28 i hcp.

Det som teller er at de man spiller med har grei etikette.
Som ellers



 PCS (23. jun 2013 18:58) *  IP
Gratulerer med flott innsats i veteran EM, og takk for mange oppmuntrende kommentarer her inne AR, Men denne gangen håper jeg dette står for din & W sin regning, og ikke er en gjengs holdning for golfNorge €€

I 9 av 10 tilfeller er det mer en hyggelig å møte nye golfvenner, men det må også være lov å vise litt fleksibilitet,,, når 2 venner som ikke har sett hverandre på noen år tar opp kontakten for å skravle og diskutere livets utfordringer i ro og mak over en golfrunde, må da det være rom for det,,
Vi kan selvfølgelig gå på Theatercafeen og be om et bord for 2, men håper ikke golfNorge mener dette,,,



 Gunnar Bull (23. jun 2013 19:14) *  IP
I mine øyne er golf et sosialt spill hvor man aldri kan forlange å få gå to og to.

På den annen side synes jeg PCS m/kompis opptrådte greit nok ved å endre på utslagstiden på forhånd.



 digger (23. jun 2013 19:19) *  IP
Forbanna tullinger!!!! Og i tillegg være frekk nok til å fremstille tredjemann som idioten! Snakk om gangsyn. Sjelden jeg har hatt mer lyst til å vite hvilken idiot som gjemmer seg bak et nick.





 digger (23. jun 2013 19:25) *  IP
Det stinker lang vei!
Du kommer her og latterliggjør tredjemann og skryter av å vente han ut!
Har ikke engang karakter nok til å fortelle stakkaren hva som er saken.
Jeg har selv sittet i bil hjem og tenk jævla avskum!!!



 Jørn (23. jun 2013 21:14) *  IP
En ting er å ikke ville spille med noen, men det må gå an å kunne forklare situasjonen til han som står på første tee og venter. Etter mitt syn så går det an å snakke med folk. kanskje han absolutt ikke ville gå alene, men hadde dere gitt beskjed så hadde han i det minste fått en forklaring.



 Leif (23. jun 2013 22:20) *  IP
Hyggelig å møte nye golfere, men noen ganger har man mest lyst til å spille kun sammen med sin spillekamerat. Hva med å la være å sette seg opp i golfbox, siden alle starttidene var ledige, så slipper man problemstillingen. Skulle det allikevel dukke opp en spiller på første tee må man såklart forholde seg til vedkommende på en høflig og inkluderende måte.


 Restructured (23. jun 2013 22:25) *  IP
Sjokkerende oppførsel fra PCS! Hvis dette ikke er en spøk så er PCS den største idioten på lenge!!!
Men forhåpentligvis bare tull for å provosere?



 Gulber (23. jun 2013 23:04) *  IP
Jeg støtter meg til det Leif skriver, men når man først booker i golfbox og ballen fyller opp da er det vel slik det bør bli. kansje tredjemann trengte en markør, og det blir kjedelig og spille alene i lengden. håper han ikke slutter med golf


 Henrik (23. jun 2013 23:38) *  IP

Spilte med 3 kamerater forrige uke, hvor det dukket opp en 4. mann. Når man melder seg på som fjerdemann i en 3`èr ball, kan man i det minste by på seg selv, prate litt, si takk når vi sier "bra slag." Denne fyren holdt kjeft hele tiden, og gikk heldigvis av etter 9. Hvis man hiver seg på en 3`er, så får man i det minste prøve å være sosial.



 Frank (23. jun 2013 23:53) *  IP
Dette handler mer om menneskesyn enn golf.


 golffreak (23. jun 2013 23:57) *  IP
Er flere argumenter for og imot her selvsagt, men de som booker seg inn i en annen ball/flight gjør jo ikke det om de har 100 golfbuddies de kan få med når som helst... Blir jo trist for dem om alle skulle re-booke, "vente ut" eller kjøre andre triks. Synes jo også det er godt å bare spille med en annen kompis av og til selvsagt, men er nå ingen som har noe større rett på spilletiden enn andre.. I akkurat denne situasjonen så hadde jeg kanskje ikke tatt meg bryet med å booke i det hele tatt hvis det var ledig i timesvis. Må jo ha vært kjedelig for den tredje personen som kanskje tok seg fri fra jobben, kjørte langt til banen og forberedte seg på en golfrunde for så å bli "ventet ut"!

Skulle man tillatt å "blokkere" de andre plassene (som jo er teknisk mulig, men som bare kan gjøres av klubben idag) så ville det blitt vanskelig å sette grenser for det og kaos etterhvert. Vil jo ikke ha et samfunn der "trynefaktor" avgjør om klubben tillater det for visse personer heller. Ser ikke så mange andre løsninger enn dagens, annet enn at det kanskje kunne vært mulig å sende beskjeder til de andre i flighten via golfbox? Er jo litt sent å "snakke med" tredjemannen når han først har kommet seg til 1.tee mener jeg, da hadde ikke jeg akseptert å gå tilbake til bilen fordi de andre ikke ville ha meg med iallefall.. Med det sagt, så tror jeg det kunne medført til enkelte "stygge" meldinger og det tjener jo heller ikke golfen på.

Kan forøvrig komme med en liten morsom historie fra et par uker tilbake, hvor jeg og en kollega var og spilte en runde. Det kom en tredjemann med, og etter en del hull med småbanning over dårlig spill så spurte vi hva vedkommende jobbet med. Han var prest, og vi tenkte jo med en gang at vi kanskje burde slutte med "fa.. i helvete" etc.. Når kollegaen min, som er nybegynner, sleit litt med å få en ball utfra skogen så sa presten "du kan få lov til å spille på den provisoriske da. Vi får vise litt NÅDE her...." ;-).

Trenger jo ikke spørre om hele livshistorien til folk, men heller ikke totalt overse "tredjemannen" heller. Vanlig høflighet holder i massevis, og vil tro at to kompiser vil kunne ha en samtale selv om det er en tredjemann med.



 stig (24. jun 2013 00:51) *  IP
Jeg tror noen må endre utgangspunktet. Det virker som at noen mener de har "krav" på å gå f.eks to sammen uten at noen andre skal få sette seg opp sammen med de. Hvis en heller på forhånd går ut fra at noen kan sette seg opp,så får en heller håpe at det ikke skjer. Sånn tenker jeg,og det har vel så og si alltid blitt hyggelige runder når dette inntreffer.


 PCS (24. jun 2013 09:11) *  IP

Takk kjære golfvenner for mange konstruktive tilbakemeldinger.

God Sommer.



 Finnerikkepånoenick (24. jun 2013 09:39) *  IP
PCS: Du har min fulle støtte her og ser ikke noe galt du har gjort, merkelig at folk ikke har sosiale nok antenner til å forstå når dem er ønsket og uønsket. Må da for pokker være lov å kunne gå alene med en kompis når banen har masse ledige tider før og etter. Jeg sier dog aldri nei til andre som spør om å være med og inviterer gjerne andre fremmede med, og oppfører meg inkludrende. Men har pdd aldri hatt med fremmede jeg ville hatt med en gang til og ikke fått noen nye venner for livet. Og de beste rundene er uten tvil kun ilag med nærme kompiser.


 barce (24. jun 2013 10:45) *  IP
Så du har ikke spilt med noen som er like kule og interessante som deg og dine venner, Finnerikkepånoenick?

Jeg ville tippet at de som drister seg til å spille med ukjente er selvsikre og sosiale av natur.

De som motsetter seg dette er utrygge på seg selv og sjenerte..

Ofte er gode golfspillere mer selvsikre og inkluderende enn dårligere spillere..



 Finnerikkepånoenick (24. jun 2013 11:34) *  IP
Nei faktisk ikke barce, jeg har ikke truffet noen som er like "kule" og interessante som mine venner og meg på en golfbane. Men skal nevnes at jeg kun har hatt en skikkelig dårlig opplevelse med "påtrengende".

Jeg har egentlig ikke noe imot det personlig, men har problemer med å forstå at mange ikke kan akseptere at noen vil gå alene uten fremmede uten å mene ditt og datt om det. Vil noen gå alene, helt iorden for meg. Jeg liker ikke å kaste bort tiden min på mennesker som ikke vil inkludere meg, og jeg tar det heller ikke personlig og lever helt fint med det.



 barce (24. jun 2013 17:51) *  IP
Da har vi antakeligvis ikke spilt sammen :)

Poenget er at det er en viss ovenfra
-og-ned holdning til de som spiller alene. Som om de som har golfvenner og booker seg inn sammen de facto er "kulere" enn de som slenger seg på en ball..

Er vel ikke alltid slik mener nå jeg..



 digger (24. jun 2013 19:05) *  IP
"Men har pdd aldri hatt med fremmede jeg ville hatt med en gang til...."
Hahaha - det sier vel i grunn det meste!



 Finnerikkepånoenick (24. jun 2013 19:19) *  IP
Jeg synes bare at en runde med kjente er mye mer å foretrekke, jeg forstår bare ikke at det ikke er akksept for det uten noe problem :) og skulle det dukke opp en fremmed på første tee er jeg ydmyk, høflig og inkluderende, bare så det er sagt :)

Hva sier det da digger?



 digger (24. jun 2013 23:58) *  IP
Det må du gjerne foretrekke, men verden bør ikke rase sammen om det ikke går. Og langt mindre bør man begynne å oppføre seg som en idiot for å få det til.

Du skriver "PCS: Du har min fulle støtte her og ser ikke noe galt du har gjort". Kanskje du ordla deg feil?

Les innleggene fra Frank lenger oppe. De sier mye med få ord!

Det dreier seg om folkeskikk!!



 Finnerikkepånoenick (25. jun 2013 09:58) *  IP
Digger: Hvor skriver jeg at verden raser sammen om det ikke går? Jeg skriver jeg ikke har noen problem med fremmede, men at jeg foretrekker å gå med kjente.

Jeg har full forståelse for at PCS og mange andre vil gå for seg selv da det lar seg gjøre. At denne 3. personen booker om etter at PCS har booket om, sier meg bare at de sosiale antennene til denne personen ikke er helt riktig stilt inn. Jeg ville aldri presset meg på andre, ihvertfall ikke hvis jeg hadde følt jeg ikke var velkommen.

Går ikke folkeskikken andre veien også? Respektere at noen kanskje vil være for seg selv? Jeg forstår virkelig ikke problemet her, det gjør meg vel bare til en trangsynt egoist.



 Ove (25. jun 2013 12:59) *  IP
Enig med siste taler.
Det er dårligere folkeskikk å presse seg på noen som vil gå sammen og alene, enn at disse sier nei til inntrengeren.



 Gunnar Bull (25. jun 2013 13:53) *  IP
I følge denne tråden lider vi nok av dårlig folkeskikk hele gjengen.

Den beste er kanskje den som er minst opptatt av å finne den verste.




 barce (25. jun 2013 14:25) *  IP
Hvordan skal "påtrengeren" i golfbox vite at de vil gå alene?

Stor sjanse for at noen endrer til ballen bak av tidsmessige årsaker..



 007 (25. jun 2013 14:29) *  IP
"Den beste er kanskje den som er minst opptatt av å finne den verste."

Det skriver kun en som er opptatt av å finne den verste!



 Finnerikkepånoenick (25. jun 2013 14:40) *  IP
@barce: For meg ville det vel ringt en bjelle når jeg så de andre i gruppa hadde skiftet tid, ville nok tatt det som et hint om at de ville gå for seg selv. Og da ville jeg tenkt at det er helt iorden, vil ikke de ha med meg, da er ikke jeg særlig lysten på å tilbringe 4 timer med de heller. Ingen sure miner, ingen skuffelser, livet går videre :)


 Gunnar Bull (25. jun 2013 14:44) *  IP
007 da. Av og til er du en bedre golfspiller enn du er debattant :-)


 Fooore (25. jun 2013 14:46) *  IP
copy paste på 14:40, men her var det kanskje en avstandsforelskelse eller lignende?!

folk er folk



 Xo (25. jun 2013 16:10) *  IP
Nå hender det også at det er hyggelige mennesker som tar i mot spillere i klubbene for å registrere at vi er ankommet. Jeg har på flere steder vært alene i min ball, og blitt spurt av de ansatte om ikke jeg heller vil spille sammen med noen. Dette har jeg stort sett sagt ja til, da det er mye hyggeligere å gå sammen med noen. Dette kan jo ha skjedd i dette tilfelle som trådstarter også har blitt utsatt for.


 tilskuer (25. jun 2013 16:13) *  IP
De fleste golfere er vel høflige og har normal dannelse.

Det er ikke høflig og dannet å presse seg inn i en gruppe ,hvor to spillere ønsker å gå alene og spille match, når det er ledig spilletid både foran og etter denne gruppen.

Det vil være høflig og dannet at de to spillerne forklarte den enslige spilleren situasjonen.

Å gjemme seg unna for å vente ut den enslige spilleren er hverken særlig høflig eller særlig dannet, bare så pubertalt.



 Gunnar Bull (25. jun 2013 17:35) *  IP
+1 til Xo og tilskuer.


 Resurrected (25. jun 2013 17:55) *  IP
PCS, Ove, Tilskuer, dere har åpenbart misset et grunnleggende punkt i golfetikette som går på det å være inkluderende overfor enslige spillere. Det er skremmende og bekymringsfullt at det tilsynelatende er så mange som for det første ikke kan sin etikette, og for det andre ikke ser ringvirkningene av å predike sin ignoranse i offentlighet.

Golfetiketten sier at enslige spillere skal inviteres inn i en ball hvor det er ledig plass, dette har blitt påpekt før og burde være unødvendig å gjenta.

Effekten av at dere ytrer det motsatte er det blir utrolig vanskelig for enslige spillere å bedrive sporten. Hvis man som enslig spiller hele tiden er dømt til å spille alene så slutter de raskt med golf. Hvis man som enslig spiller blir gitt inntrykk av at man er uhøflig og trenger seg på og gjør noe galt ved å sette seg sammen med andre, så slutter man.

I situasjonen du beskriver så var det deres ansvar å be den enslige spilleren om unnskyldning og høflig spørre om det var greit for vedkommende å se bort i fra golf-etiketten fordi det var så veldig viktig for dere å spille alene. Vedkommende hadde sikkert vist forståelse for dette. I steden så oppfører dere dere som barnslige drittunger og i tillegg retter skytsen mot vedkommende etterpå.

Jeg kan være enig i at han burde tatt hintet og forstått at de han hadde booket seg sammen med ikke var verdt å tilbringe tid sammen med. Men i motsetning til dere så la han kanskje litt godvilje til og tenkte at dere sikkert var normalt oppegående ålreite mennesker som hadde endret til et starttidspunkt som passet bedre av en eller annen grunn.

Særdeles pinlig å lese når folk fremhever egen ignoranse og mangel på normal folkeskikk og i tillegg mener at det er noen andre som er dumme.



 Wilson (25. jun 2013 18:07) *  IP
Bra skrevet Res.


 barce (25. jun 2013 19:03) *  IP
<3 res!!


 Ove (25. jun 2013 19:20) *  IP
Uttrykket "golfetikette" er vel noe flytende og individuelt, og ikke nedskrevet i regler. Så hvor finner vi at det er allment akseptert at "enslige spillere skal inviteres inn i en ball"?
Tøvete etikette etter min mening. Golf er primært en idrett, ikke en sosial selskapslek.
Hvorfor i all verden skulle en kamerat og jeg som hadde gledet oss til å spille sammen og konkurrere mot hverandre, føle oss tvunget til å invitere med en tredjemann? Da får han jaggu spille alene, eller dra hjem igjen.



 AR (25. jun 2013 20:10) *  IP
QED!


 gjesp (25. jun 2013 20:28) *  IP
Etikette har en egen seksjon i golfreglene, side 18-21. Men det står ikke noe om "problemstillingen" som er grunnlaget for tråden.

Bra skrevet Res!



 Frank (25. jun 2013 20:40) *  IP
Ser i golfbox at tre karer som heter freud, Ove og amatør skal ut på en runde i morgen. Slenger meg med der. Sikkert hyggelige folk.


 Frank (25. jun 2013 20:41) *  IP
Æsj rakk ikke, Koll hadde også booket.


 Ove (25. jun 2013 20:49) *  IP
Til orientering, så skal jeg ikke spille golf i morgen, p.g.a. dårlig værmelding. Og da hadde jeg planlagt å gå alene, siden mine golfkamerater er bortreist. Jeg har gått alene flere ganger, og trives med det. Da kan jeg f.eks. spille med to baller, og bedre trening finnes ikke.


 Wilson (25. jun 2013 20:49) *  IP
Det kan være at det er plass allikevel


 Frank (25. jun 2013 21:27) *  IP
Da tar jeg din plass da Ove, så får jeg møtt Freud, Koll og amatør.



 Gunnar Bull (25. jun 2013 21:40) *  IP
Antar både Freud, Koll og amatør er bortreist, så her blir det plass :-)


 mr.fox (25. jun 2013 22:33) *  IP
he he, gribbene/mobben samles igjen ser jeg.


 Resurrected (25. jun 2013 23:07) *  IP
Golfetikette som annen etikette består av skrevne og uskrevne regler. Hvis du virkelig mener at det er god etikette å fryse ut enslige spillere og opptre ekskluderende ved å ikke møte til din oppsatte starttid så håper jeg virkelig at det gjengse syn fraviker fra ditt.

For å spørre på en annen måte: På hvilken måte er den type adferd til gagn for golf som sport? Hvordan påvirker den type adferd klubbmiljø og generell trivsel med mål om høyest mulig nivå av glede for alle? På hvilken måte ivaretar den type adferd rekruttering til sporten? Hvordan vil det å forfekte og forsvare den type adferd påvirke sportens anseelse?

Det er helt i orden at du ønsker å spille med din venn, det er forståelig at du synes det er morsommere med bare dere to enn med en ekstra person, men ha i det minste såpass skam og erkjenn at den type adferd som går på å ekskludere andre verken er noe å forfekte eller å skryte av.



 Gulber (25. jun 2013 23:36) *  IP
det er rett og slett barnslig og fryse ut en spiller slik, syntes dere bør være voksen nok til og si det til han at dere ønsker og spille bare dere to. det hadde sikkert ikke blitt noe problem. men og fryse ut noen slik er rett og slett råttent.og skrive om det på debattsiden i tillegg. håper ikke jeg har slike venner i golfen og i livet ellers. lite voksent og inkluderende.


 Wilson (25. jun 2013 23:37) *  IP
Jeg synes det er mobbing å utelate noen fra å være med i idrett.
I skolen og idrettslag jobber man for at sport skal være inkluderende.

Når personer som PCS og Ove forsvarer sine egotripper så er det skremmende.



 QK (25. jun 2013 23:43) *  IP
Jævlig så mye mas om hvem som er hvem!
Klarer dere ikke å diskutere/prate om temaet, og det han tar opp?
Forbanna rottegjeng som bare er ute etter å komme med artige kommentarer og pisspreik.
Heldigvis har Ressurected, Ove, Xo og Gjesp, samt Wilson kommet med saklige innlegg innimellom all skiten. GB kan med glede reise og spille, så slipper vi de "morsomme" kommentarene som tilfører nada.



 Ove (25. jun 2013 23:51) *  IP
Svarene på Resurrecteds fire spørsmål i annet avsnitt er: Ingenting.


 PCS (26. jun 2013 08:43) *  IP

I går i kveld løp vi en tur i Nordmarka, og på vei ned fra Ullevållseter møtte vi flere "enslige" damer med lengselsfuldt blikk,,,

Vi burde kanskje inkludere disse også, for ikke å virke usosiale og sære ?

Men jeg regner med at W raskt konkluderer med at det er forskjell på mosjonsidrett og golf :-)

Ha en fin golfdag kjære golfvenner og W.



 Wilson (26. jun 2013 09:59) *  IP
PCS

Jeg håper stiene du løp på var tørre og ellers i en beskaffenhet som gjorde at de var deg verdig.
Min erfaring med damer er at de liker oppmerksomhet, så jeg er redd for at de kanskje ville blitt noe skuffet over å løpe tur med to gutter som kun var opptatt av hverandre.



 Ressurected (26. jun 2013 11:43) *  IP
Cocky og ignorant er en ikke sjelden men likefullt besynderlig kombinasjon...



 PCS (26. jun 2013 12:21) *  IP

Ja enten det, eller kanskje bare lykkelig gift,,,



 Zigurd (26. jun 2013 13:22) *  IP
Var de lengselsfulle damene ført opp med samme starttid i RunBox?


 Resurrected (26. jun 2013 14:51) *  IP
PCS er av den oppfatning at det finnes bare èn etikette og at den gjelder overalt i alle situasjoner i denne verden og derfor kommer disse meningsløse sammenligningene. Med hans tankegang så kan man sitte med popcorn og brus i en begravelse, fordi man kan gjøre det på kino osv.

Det er ikke i min hensikt å omvende sånne, men heller være en motvekt til et forkvaklet syn på gjeldende etikette og folkeskikk i golf.



 Kølle Nils (26. jun 2013 14:58) *  IP
Resurrected, mener du at det du hevder gjelder ALLE som spiller på en norsk golfbane?


 Leif (26. jun 2013 15:28) *  IP
Nå synes jeg ikke PCS hverken argumenterer eller eksemplifiserer veldig godt. Når du er satt opp i en treer-ball skal du møte opp og oppføre deg høflig. Har du vektige grunner for at du ønsker å spille alene med kamerat kan du eventuelt sondere terrenget litt i forhold om det er greit for tredjemann at dere to kamerater går alene på en måte som gir tredjemann et valg uten at han føler seg avvist.
PCS kom opp i denne situasjonen ved at han ikke strøk oppføringen helt fra golfbox slik at saken kunne blitt løst uten skuffelse fra tredjemann. Når oppføringen flyttes i golfbox, og tredjemann følger etter, er jeg enig i at dette er tegn på litt korte antenner fra tredjemann. At tredjemann, som har satt av tid til golf, velger å gå hjem istedet for å spille 9 eller 18 hull alene med en eller to baller på en tom bane gjør det selvfølgelig ekstra trist. Hvis tredjemann er nyinnflyttet og ikke kjenner noen han kan spille med skjønner jeg hans problem, men de fleste klubber har sosiale turneringer der, de som ønsker det, kan bli kjent med andre spillere og finne seg spillepartnere. Får håpe tredjemann benytter seg av slike tilbud fremover.
Selv om golf skal være inkluderende, bør det allikevel være greit å noen ganger tilstrebe å gå alene uten at det blir sett på som sært.
Noen ganger har man rett og slett lyst til å tilbringe fire timer med kamerat(er) som man kjenner godt, og som man kanskje ikke ser så ofte lenger. Golf er for mange en arena for å opprettholde/dyrke samvær med venner. Spiller man med fremmede er man høflig, og får mindre mulighet til å prate om interne eller personlige saker. Andre ganger er det enda hyggeligere å spille med fremmende:-)



 Agn (26. jun 2013 18:58) *  IP
Det mangler antenner i begge leire spør du meg.

Tredjemann kunne spurt om dt var greit at han slang seg med - det var uansett ledig på banen, og ikke noe press for å få spilt.

Gutta Krutt skulle vært voksne nok til enten å sagt på en høflig måte at de helst ville spille aleine, evt bitt i det "sure" eplet og latt ham få være med...

Kan unsett ikke tvinge noen til å være inkluderende eller sosiale - folk er forskjellige. Ei heller gjemme seg bak etikette hver gang det passer seg.



 PCS (26. jun 2013 20:50) *  IP

For noen finnes det heldigvis flere farger en sort & hvitt, og som tidligere nevnt er det i 9 av 10 tilfellet mer en hyggelig å møte nye golfere,,,

Så det at vi en gang i blandt velger golfbanen og ikke Theatercafeen som arena for en man to man tror jeg ikke skader golfNorge.



 Resurrected (26. jun 2013 21:08) *  IP
Det at du og kameraten din gjemmer deg på en temmelig umoden måte for å få spille alene har ikke de største konsekvensene. Oppførselen er kanskje litt pinlig men det kunne dere kommet unna med ved å holde kjeft om det. Det jeg mener er det verste er å gå ut offentlig å klage på at enslige spillere gjør noe galt ved å booke seg inn med andre, og forsøke å legitimere den type oppførsel og gjøre terskelen for enslige spillere enda høyere for å spille med andre. DET er og blir rasshøl-adferd, og det at du ikke vitner om slett dømmekraft.



 Resurrected (26. jun 2013 21:09) *  IP
rettelse: og det at du ikke innser det vitner om slett dømmekraft.



 stig (27. jun 2013 00:04) *  IP
Enig med Resurrected! Gode innlegg!


 Ove (27. jun 2013 11:38) *  IP
Er jeg den eneste her som har spilt alene en del ganger?
Det virker slik på kommentarene.

Når jeg vet at jeg må gå alene, fordi mine vanlige medspillere ikke kan, så spiller jeg likevel. Men jeg velger alltid en tom flight. Kunne ikke falle meg inn å presse meg på andre, som jeg vet har satt seg opp sammen for å få en hyggelig, sosial runde, og som sikkert kjenner hverandre. Jeg vet at jeg i de fleste tilfeller vil bli godt mottatt om jeg melder meg på deres flight, men jeg ønsker ikke det. Synes det er både uhøflig og påtrengende, og føler meg ille til mote som enslig hane i kurven. Selv om jeg altså blir godt mottatt. Og denne vennlige mottagelsen kan godt være falsk, av ren høflighet, som jo er bra. Innerst inne vet jo alle som får en slik ubuden gjest i flighten at det bare forstyrrer, og det mumles om hvorfor han ikke kunne ha satt seg i en annen ball.
Dersom det ikke er tomme flighter på hjemmeklubben, så velger jeg en annen bane, for jeg vil jo gjerne spille. Og å gå alene er faktisk ganske deilig noen ganger. Flott trening.
Å reise hjem fordi man blir utstøtt er jo bare tåpelig. "The lone golfer" må forstå reaksjonen til dem han presser seg på.



 Jørn (27. jun 2013 11:57) *  IP
Kan bare snakke for meg selv her Ove, men kan ikke si at jeg noen gang har blitt forstyrret fordi om noen har slengt seg med i vår ball. Tvert i mot så har det blitt ganske så mange hyggelige runder med ukjente :) Men jeg skjønner jo det at det kan være vanskelig å få det hyggelig i lag med enkelte, uten å nevne navn, av de som er på forumet her.

Om man absolutt ikke vil spille med den kroppen som har satt seg opp så går det i allefall an å være såpass voksen å gi beskjed om at man helst vil spille alene. Syns det er vannvittig barnslig å nærmest gjemme seg for medspilleren



 Rbz (27. jun 2013 12:06) *  IP
Jo mere vi er sammen, ja sammen, ja sammen,
jo mere vi er sammen, jo gladere vi blir!

For mine venner er dine venner,
og dine venner er mine venner.
Jo mere vi er sammen, jo gladere vi blir!



 tilskuer (27. jun 2013 13:56) *  IP
Jeg er ikke helt sikker på om jeg er glad for å bli satt i samme bås som Ove og PCS i denne saken. Jeg er absolutt tilhenger av at golf skal være inkluderende og at vi har ansvar for å ta oss av enslige spillere og nybegynnere.
Men å være inkluderende betyr vel like mye å prøve å imøtekomme ulike behov som å prøve å pålegge alle de samme behov/holdninger. Jeg tror jeg alltid ville tatt med en tredje spiller i vår gruppe, men jeg vet også at det vil være tilfeller hvor jeg greit ville akseptert å spille alene framfor å trenge meg på en annen gruppe. Hvis en gruppe av to bekjente(?), hvor den ene er nybegynner og lett blir forstyrret/hemmet av en fremmed person i gruppa, ønsker å spille alene synes jeg dette er greit hvis det er plass på banen. Hvis denne nybegynneren får gå noen avslappende runder på banen er det større sjanse for at han kommer tilbake enn hvis han skal oppleve alle rundene som stressende.
Jeg har gått mange runder alene, men synes det er mye morsommere å spille med andre. Å gå alene for å øke treningsutbyttet virker ofte mot sin hensikt for meg. Å gå sammen med andre skjerper konsentrasjonen da det da det ikke er bare å slå et nytt slag hvis jeg ikke får til det jeg prøvde på.



 Jørn (27. jun 2013 14:05) *  IP
Helt enig tilskuer. og jeg skjønner veldig godt viss noen vil gå alene også, men her er det mest fremgangsmåten jeg ikke er enig i. Og jeg kjenner meg veldig godt igjen fra når jeg begynte å spille selv. Var ofte litt stressende å spille med nye spillere. Når det er sagt så spørs det hvor mange som vil gå med en som hakker seg rundt på 120 slag. De fleste som setter seg opp med noen andre ser vel kanskje litt på hvilket hcp de andre spiller på.


 Resurrected (27. jun 2013 16:03) *  IP
Merkelige formuleringer som brukes her: "tror jeg alltid ville tatt med en tredje spiller i vår gruppe", "ville akseptert å spille alene framfor å trenge meg på en annen gruppe". Til tross for tilsynelatende diplomatiske vendinger så mener jeg at det bygger på en grunnleggende misforståelse av hva en starttid er for noe.

Om du og en kamerat har booket en starttid for dere to klokken 12:00 så er det ikke deres eksklusive starttid, det betyr bare at dere skal møte opp på første tee og spille klokken 12. Det er faktisk to ledige plasser til for å gå ut klokken 12:00 og de er åpne for hvem som helst å booke seg inn på. Om det er en eller to personer som gjør så, så eier de den starttiden like mye som du/dere ettersom dere ikke har betalt for alle fire plassene på den starttiden. Hvis en person har booket seg inn på en starttid hvor det finnes to fra før så skal det ikke stå på de to andres gode vilje om de lar vedkommende få være med, å antyde noe sånt er helt absurd. Dette skulle man forvente at er noe alle faktisk forstår og opptrer deretter.

Jeg blir smått sjokkert over hva som forfektes her, nei, ikke sjokkert over at folk synes at det hyggeligere å spille bare med kameraten enn å ha med ukjente, men sjokkert over hva slags ignoranse man kan legge til grunn for å behandle andre golfspillere på en dårlig måte og helt uten skam.



 Ove (27. jun 2013 17:43) *  IP
Enig i dette, Resurrected. Men saken har to sider.
Så hva mener du om en enslig spiller som med vilje legger seg inn på en halvfull flight, når han kunne ha valgt å gå alene, altså logge seg på en tom flight? Synes du det er helt OK, eller påtrengende og uhøflig? Han har den formelle retten, men iflg. min forståelse av etikette, så bør han ikke benytte seg av den.
Jfr. mitt innlegg lenger opp.



 Øyvind Reinertsen (27. jun 2013 17:54) *  IP
Her var det mye frem og tilbake. Min mening er at inkludering er det eneste rette. I den konkrete saken synes jeg den enslige spilleren gjorde en normal første booking. Vennene som så flytter tiden sin for å unngå den enslige spilleren oppfører seg ufint. Her ville jeg personlig nok ikke fulgt etter de to vennene igjen, det synes jeg var litt rart, men å vente ut den enslige spilleren på tee har jeg ikke ord for å beskrive...

Spiller ofte med fremmede, traff nå på tirsdag en kjempehyggelig kar jeg kommer til å spille med igjen. My 5 cent...



 PCS (27. jun 2013 18:50) *  IP

Jeg trodde TIDEN var den største begrensningen for de fleste,,,,



 Resurrected (27. jun 2013 19:31) *  IP
Spør du om min mening: Som jeg har sagt i en annen tråd om samme tema så ble det i hvert fall i den tidligere grøntkort-opplæringa som omhandlet etikette prediket at man hadde plikt til å invitere enslige spillere inn i sin flight hvis det var ledig, så var det opp til den enslige å takke nei. Det er den diametrale motsats av det å fryse ut noen som faktisk har lyst til å spille sammen med noen og så fortelle opprørt om det offentlig etterpå.

Trådstarter etterlyser sosiale antenner og evnen til å ta et hint. Jeg vil si at når en enslig spiller setter seg opp sammen med to andre så burde de to ha tatt hintet om at dette var en som hadde lyst til å spille sammen med noen. Strengt tatt så hadde han sosiale antenner, mens de to andres antenner var innstilt på den asosiale frekvensen. Men når man er så egosentrisk anlagt at den eneste rettesnor man har for sine valg er: "hva er det jeg aller helst vil" uten noen som helst omtanke for andre, selv om vedkommende faktisk så åpenbart viser at han ønsker å spille sammen med noen, ja da får vi sånne episoder. Det er elendig oppførsel og på grensen til mobbing når man i tillegg går ut med det offentlig etterpå. Det er MIN mening ettersom du spurte.



 Ove (27. jun 2013 19:41) *  IP
Du har ikke svart på spørsmålet, selv om du sier det.

Jeg spurte om hvordan du reagerer på at en enslig spiller med vilje legger seg inn i en annen flight. Altså saken sett fra denne spillerens side. Det dreier seg hverken om å invitere ham inn, eller motta ham vennlig.
Synes du det er helt OK av en slik spiller, altså å gjøre det via Golfbox og uten å ha truffet de spillerne han presser seg på?

Hvem her er det som gjør slikt? Gjør Resurrected det?

Som sagt ovenfor så spiller jeg av og til alene, og jeg legger meg da aldri inn i andres flighter. Det synes jeg er uforskammet, selv om jeg vet at jeg vil bli mottatt greit.



 Frank (27. jun 2013 19:51) *  IP
Ingen presser seg på. En starttid er åpen for alle inntil den er full.


 Resurrected (27. jun 2013 19:59) *  IP
Når jeg skal spille så hører jeg med mine golfspillende venner, hvis de ikke kan og jeg har lyst til å spille så setter jeg meg opp sammen med noen andre, presumptivt med samme handicap. Jeg møter da ubeskjedent opp på tee, beklager ikke at jeg satte meg opp sammen med dem ettersom min innstilling er at jeg ikke har tenkt å ødelegge runden for dem og forventer den samme respekt tilbake.

Etter å ha sett hva slags menneskesyn enkelte forfekter så kan det hende at jeg er litt mer reservert neste gang, men empirien tilsier at det forkvaklede synet dere forfekter tilhører mindretallet. Jeg har ikke gjennom de 15 årene jeg har spilt opplevd å bli møtt på en uforskammet måte fordi de fleste har såpass sosiale antenner at de vet å oppføre seg.



 Resurrected (27. jun 2013 20:09) *  IP
og det var vel et spørsmål til der, hvordan jeg reagerer hvis en enslig spiller setter seg opp sammen med meg og en kamerat. Ja da håndhilser jeg på vedkommende, sier at det er hyggelig, spør om han har spilt banen før eller tilsvarende. Hvis det er en som spiller sakte og dårlig, oppfører seg rart osv. så tenker jeg kanskje "dette blir en lang runde", men jeg tenker aldri at han har gjort noe galt som ønsker å spille sammen med noen fordi hadde jeg hatt den tankegangen hadde jeg funnet meg en annen aktivitet enn golf.


 Green (27. jun 2013 22:30) *  IP
Godt å se at de fleste ikke støtter PCS og Ove her... Det er vanskelig å tro at det er seriøst ment.... At man ønsker å gå alene er helt ok, men at man er så barnslig at man ikke sier ifra, men så og si gjemmer seg i buskene til stakkaren drar hjem, er ganske utrolig.

Jeg skriver meg aldri inn i andres flighter, men jeg spiller også langt mindre golf enn jeg skulle ønsker, fordi jeg ikke har noen å spille med. Folk som PCS hjelper ikke akkurat de som er litt mer søkende enn meg, men han har vel da ikke norsk golfsport/andre som hovedhensyn.. :p



 oljan (27. jun 2013 23:32) *  IP
Opplever som mal i Skottland og England å bli satt opp alene i flight eller at booking er umulig om det ikke er en 100% ledig flight. Lurer da litt på golf som et sosialt spill, men lenge leve et inkluderende golfliv slik det normalt bør være og er i Norge. Plaget meg med likevel i mange 1 ball og 2baller over dammen og funnet nye venner.
Bare reis PCS.
I match hjemme sier vi at det er match og tredjemamn innfinner seg som regel med det og sier; da slår jeg alltid ut sist for ikke å forstyrre kampen. Aldri opplevd problemer. Det kan være en grunn til at det er laget regler for et inkluderende arbeidsliv i Norge. La oss klare oss uten slike krav på golfbanen. Der er vi inkluderende.



 tilskuer (28. jun 2013 00:55) *  IP
Resurrected, - du er jo nesten like ensporet som Ove og PCS.
Jeg tror nesten jeg i løpet av årene har fått med meg hva en starttid er. Saken er bare at hvis jeg føler at mitt behov for å spille sammen med noen, i spesielle tilfeller kan vike for andres behov for å bare være to i gruppa, gir det faktum at det var ledige starttider både foran og bak oss muligheten for å være litt fleksible. At vi alle har bestilt startid på samme tid gir oss rett til å starte da, men ikke nødvendigvis noen plikt til å spille sammen hvis ingen av oss ønsker det. Jeg tror ikke jeg noen gang vil være en av de to som avviser å ta med en tredjemann, men kan ikke garantere at det aldri kan oppstå en slik situasjon. Skulle jeg f.eks bli satt opp med startid alene sammen Paula Creamer får du aldri bli med Resurrected :-) Men som du sier er et overveldende flertall av golfspillere meget hyggelige og inkluderende.

Å definere folks menneskesyn etter innlegg på en debattside om golf er likevel en temmelig spesiell øvelse. For alt jeg vet er du en rasist som er inkluderende på golfbanen, mens Ove og PCS, som er lite inkluderende på golfbanen, jobber dugnad for Kirkens bymisjon i ukene. Hvem har da det mest forkvaklede menneskesynet?



 Resurrected (28. jun 2013 01:18) *  IP
Du og Paula skal få gå i fred.

Jeg håper forøvrig at jeg har ytret at jeg har kritisert det menneskesynet som er blitt forfektet. Vi bedømmer ut i fra hva som er skrevet her i forumet og det gir liten mening å gjøre gjetninger om rasisme og gudfryktig velgjørenhet så lenge det ikke er nevnt.

Ingen har sagt at man ikke skal være fleksibel, men for den enslige spilleren så kan han ikke med deres synspunkter lenger ta sjansen på å booke en starttid sammen med andre fordi prinsippet om at den enslige spiller skal inkluderes ikke lenger gjelder. Jeg vil at det prinsippet skal gjelde som en grunnregel, PCS og Ove mener ikke det. Argumentasjonen deres har sålangt vært utelukkende egosentrisk, og derfor står jeg ved at det disse to upersonifiserte nickene forfekter i mine øyne er et forkvaklet menneskesyn. I den grad mitt upersonifiserte nick har noen som helst gjennomslagskraft så står jeg fortsatt ved det. Og med det er mitt syn i denne saken behørig ytret. God natt!



 Kaare (29. jun 2013 16:45) *  IP
For noen år siden så ble vi satt opp i en firerball med
far og datter(ca.16 år),dette var på Tenerife og det var helt fullt. Men da vi skulle spille ut så begynte datteren og gråte. Hun var så nervøs for å spille sammen med fremmede. Men marsallen var en fornuftig kar, han delte ballen i to, og sendte oss avgårde først, elegant, alle ble
fornøyde. Det jeg prøver å si, er at noen ganger må det være muligheter for å kunne spille bare 2.




 PCS (29. jun 2013 17:30) *  IP

Ne nei Kaare, det er ikke sånn det fungerer her inne, her inne er det; enten - eller,,
ønsker noen å spille alene av og til, blir de STEMPLET som usosialt drittsekker for alltid,,,



 Wilson (29. jun 2013 19:10) *  IP
PCS

Hvis du prøver så klarer du kanskje å skjønne at det var måten dere gjorde det på pluss at du etterpå stempler han tredjemann som "synderen" som mange her reagerer på.
Pluss at du nærmest skryter av det dere gjorde.

Men, men det superegoet du har dokumentert i denne og andre tråder så klarer nok du å innbille deg at det er deg det er synd på



 Rotten (29. jun 2013 21:17) *  IP
Spot on Wilson!
Dessverre tror jeg det er totalt bortkastet å håpe på at PCS har evnen hverken til å se hvor patetisk dette er eller å beklage sin oppførsel.



 digger (29. jun 2013 21:38) *  IP
Akkurat!!!!
Jeg finner den manglende selvinnsikten fascinerende.



 Jørn (29. jun 2013 21:52) *  IP
Sjelden man når 100 innlegg i en og samme tråd...


 t (29. jun 2013 21:59) *  IP
Det sier dessverre en del om denne debattsiden at nettopp sånne innlegg går i hundre...eller sier det mer om mennesket? !!!


 PCS (29. jun 2013 23:42) *  IP

1000 takk for 100 oppmuntrende kommentarer og gode råd :-)

Fortsatt god golfhelg kjære golfvenner og W.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72