Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Thom Mickelsen - 11. mai 2013 kl. 19:03 *  IP
Seniorgolf

Uttak til seniorgolf.

Etter å ha spilt to turneringer på Borre og Nøtterøy i helgen som inngår i uttak så er jeg overrasket over Norsk Seniorgolf som gjennomfører turneringer på baner som ikke er i nærheten av å ha spilleforhold for golf. Sorry dette var skremmende så jeg oppfordrer Norsk seniorgolf å tenke nytt når det gjelder uttaksturneringer. Vi kan ikke arrangere det i mai måned når forholdene er som de er i Norge. Så jeg håper at både startkontigent og greenfee blir refundert til samtlige spillere. Å ta betalt for å spille under slike forhold er en skam for golfen.

TM
 Finn Langeland (12. mai 2013 23:46) *  IP
Enig. Useriøst m uttak på så dårlige baner.


 Arve Bunæs (13. mai 2013 10:08) *  IP
Slutt å klage. Den beste vinner uansett!


 Thom (13. mai 2013 12:37) *  IP
Sorry Arve om forstår hva golf innebærer så er spillet på green avgjørende og gode puttere taper mest på å spille på dårlige greener.Dette for en god putter mestrer å putte på raske gode greener, se bare på golf på tv overføringene så kansje du vil forstå hva jeg mener.

Så det er ikke å klage, men å melde ifra at uttak må spilles under rettferdige forhold.



 gjesp (13. mai 2013 12:58) *  IP
spilte ikke alle på de samme greenene og banene?


 Bjørn E (13. mai 2013 13:29) *  IP
dårligste baner jeg har spilt på - noensinne....

På anlegg med stort sett gressbrann over det hele - litt gressvekst histen og pisten - da blir det at tilfeldigheter som avgjør i alt for stor grad...



 AR (13. mai 2013 14:11) *  IP
Thom har helt rett. De som er gode til å putte har klare ufordeler med dårlige greener; de som er dårlige til å putte får ikke ballen i hullet fra 3-4 meter. De som er gode til å putte får ballen oftere i fra 3-4 meter. Men meget sjeldent skjer dette på dårlige greener.
Det var kortversjonen og forhåpentligvis illustrerende.



 Skogen (13. mai 2013 14:23) *  IP
Jeg håper at alle senior golfere er klar over at turneringene som ble spilt i Weekenden ble planlagt i fjor høst og at avtaler med klubbene ble gjort på et tidspunkt hvor ALLE trodde at disse banene skulle være godt spillbare. De siste 10 år har man hatt gode forhold i midten av Mai.
Det arbeides nå for å forandre på uttaksturneringene for å unngå at disse må spilles i mai. Å spre dem over sesongen slik at de spilles under gode forhold er å foretrekke.



 Olav (13. mai 2013 14:41) *  IP
Vestfoldbanene har fått en hard trøkk i vinter. Forholdene er et stykke fra det normale i mai måned.

Alternativet til å spille disse banene er å spille Haga, Oslo etc. Ops - disse har jo ikke åpnet ennå.

Hva står man igjen med da, jo å spille baner som ikke er optimale eller å ikke spille i det hele tatt.

Forholdene på Vestfoldbanene nå er ikke veldig gode, men etter min mening bedre enn å ikke få spilt.

Påstanden fra Thom og AR om at dårlige greener favoriserer dårlige spillere er sannsynligvis helt feil. Dårlige greener vil føre til høyere snittscore, noe som vil favorisere de beste. Ingen får ballen "ofte" i hullet fra 3-4 meter. De beste putterne på PGA Tour treffer kanskje 5 % å puttene i snitt fra denne avstanden.

Det beste i golf, fotball etc. er å ha noen å skylde på når man ikke selv oppnår toppresultater. Hørte jeg is i rubben!




 bjørn E (13. mai 2013 15:09) *  IP
Det som egentlig er skandaløst er at banene ikke forteller om de dårlige forholdene. Penga rår..
Og Olav det finnes andre løsninger enn Haga osv. F. eks. skulle det il uken bli spilt en turnering på Sandefjord, men banen var så daålig at turneringen ble flyttet til Kogsberg, der det etter sigende er bra forhold...
Det handler ikke om å ha noe å skylde på men når det er litt gresstufser. litt sand eg enda flere ujevne gresstuster i puttelinja, da kan det lett bli 4 putter.

Å spille konkurransegolf under slike forhold har egentlig ikke så mye med golf å gjøre.
På Borre var det en køllelengde ballplassering, i Larvik, var det et scorekort. Og hvis du lå midt i fairway, var det ofte ikke nubbesjans til å finne et sted du kunne legge ballen på antydning til grønt gress...



 Enur (13. mai 2013 15:33) *  IP
Som Skogen sier så er jo dette en terminliste som er satt opp lang tid i forveien, og ved normale forhold ville Vestfold-banene være et naturlig valg for slike turneringer på denne tiden av året.
Slik det er i år, ville trolig både f.eks. Evje og Nes ha bedre forhold enn det helgens arenaer hadde, men disse to er jo satt opp med uttaksturneringer litt lenger ut i måneden, og det er jo ikke bare enkelt å skulle bytte om på terminlister her og der på kort varsel. Klubbene selv har jo også sine egne planer og sine egne medlemmer å ta hensyn til.

Men selvsagt blir det tilfeldigheter når forholdene er slik de var denne helgen, og jeg er helt enig med Thom og AR i at det er de beste putterne som lider mest på dårlige, hullpipeluftede, gressløse og tildels ujevne greener. Selv ganske korte putter kan bli styrt utenfor hullet i slike tilfelle, noe en "dårlig" putter kanskje ville kunne gjøre på en god green allikevel, mens en god putter ville sette slike på en god green.

Det jeg synes er skandaløst er at klubbene ikke reduserte litt på greenfee ved disse turneringene. At Borre tillater seg å ta 400 kr i greenfee (i tillegg kommer 150 kr. i startavgift for selve turneringen) for spill på en bane uten gress på greenene er på grensen til umoralsk etter min mening, og det blir lenge til jeg legger igjen noen flere penger hos den klubben.



 Revisor'n (13. mai 2013 16:41) *  IP
Olav må sjekke fakta på PGA-touren.
http://www.pgatour.com/content/pgatour/stats/stat.405.html#2012

De beste putterne setter 40 % av puttene mellom 10 og 15 fot, og i 2012 var det nærmere 100 personer som satte minst 30 % av disse puttene.

Gode puttere har åpenbare ulemper i forhold til dårlige puttere, når greenene ser ut som en potetåker.



 Thom (13. mai 2013 18:36) *  IP
Hyggelige at jeg ser at flere innleggende ser at dårlige baner favoriserer dårligere spillere. Som AR påpeker øker sannsynligheten for at en god spiller setter flere putter på bra greener, spilleren vil også ha større fordeler av å sette innspillene riktig i forhold til greenens ondulering. samt at en bra spiller med godt balltreff får mer ut av et godt slag fra bra fairway.


 gjesp (13. mai 2013 18:49) *  IP
legg heller fram statistikk som viser at de fleste puttet dårligere på disse greenene, enn man gjør til vanlig.



 Enur (13. mai 2013 19:12) *  IP
Dette er Norsk Seniorgolf, gjesp, og ikke PGA-touren! Da har man ikke et eget korps av statistikere som bare har til oppgave å telle antall putter som gjøres av hver enkelt spiller i disse turneringene.


 gjesp (13. mai 2013 19:59) *  IP
det vet jeg, men du har vel kontroll på det selv? brukte du veldig mange flere putter på disse greenene enn du normalt gjør? det er vel betimelig å spørre om?


 Enur (13. mai 2013 20:41) *  IP
Det kan du gjerne spørre om, gjesp. Og svaret for min del er at antallet putter lå omtrent der det pleier å ligge på en vanlig runde.

Men poenget her er at det blir ganske så tilfeldig å putte på slike greener. Med så mye "hopp og sprett og tjo og hei" blir en god putt gjerne til en dårlig (les: går ikke i), mens en dårlig slått putt faktisk kan bli "god" og gå i allikevel.

Jeg håper og tror du ser poenget, og forstår egentlig ikke hvorfor du "forsvarer" slike forhold. Men du har kanskje en eller annen god grunn for det som du kan fortelle oss?



 gjesp (13. mai 2013 20:51) *  IP
nei,ikke noe annet enn at mange tror at de hadde puttet mye bedre om greenene var tipp topp. Og når man titter på tallene så er det kanskje ikke så stor forskjell.

Er ikke snakk om å forsvare noen forhold. Har puttet på fantastiske greener i år, og dårlige. Forskjellen i antall putter er svinnende liten.



 Laser (13. mai 2013 21:01) *  IP
Det er vel rimelig åpenbart at de gode spillere og som kan putte har dårlig betingelser for å lykkes med slike forhold som beskrevet her

Det som er så utrolig er hvor lite folk har greie på golf og ikke minst skriver rimelig mye rart på dette nettstedet



 gjesp (13. mai 2013 21:34) *  IP
regner med AR har greie på golf, ser ikke at han klager så fælt. http://golfsiden.no/Vestfoldbanene130513.html


 Frank (13. mai 2013 22:42) *  IP
Det burde være rimelig innlysende at gode puttere straffes når spilleflaten byr på flere tilfeldige utfall.


 Wilson (13. mai 2013 22:43) *  IP
Enig Frank


 AR (13. mai 2013 22:57) *  IP
"gjesp", jeg kjenner til en spiller i helgen som brukte marginalt under 36 putter på hver av de tre rundene. Vedkommende ligger normalt på 30. Vedkommende ønsker å være anonym.


 St. Able Ford (13. mai 2013 23:15) *  IP
Off topic:
ARs innlegg kl 14.11:
"De som er gode til å putte har klare ufordeler med dårlige greener"
"Ufordeler"??? Nå har jeg sett det også....



 AR (13. mai 2013 23:36) *  IP
Jeg er inspirert av en del unge mennesker som setter u foran et ord for å si det motsatte av det som ordet egentlig betyr. Synes det er stilig noen ganger. Men kanskje det er ustilig eller uklokt.


 bjørn E (14. mai 2013 00:29) *  IP
synes AR helt korrekt gir ganske sterk kritikk av banene. Forøvrig en jeg spilte sammen med , hadde spilt på banen tidligere, og da var flaggplasseringene nøyaktig det samme i følge ham, med unntak av et par hull.
For å si det sånn, hadde flere putter enn 38. Ganske irriterende å putte på en provisorisk green der hele "green området" er vått. Hvor foreslår du å droppe ballen da?
Eller chippe inn på en provisorisk green og se ballen sprette til høyre da den traff en enslig gresstust



 Anders E (14. mai 2013 07:39) *  IP
Jeg vil påstå at en bedre spiller takler ulike forhold bedre enn en dårlig gjør.
Spørsmålet er vel heller om dere mener at Norsk Seniorgolf skulle avlyst alle disse tidlige rundene hvert år og hatt færre runder. Vi bor i Norge og april/ mai vil alltid by på endel utfordringer.



 nittini (14. mai 2013 10:27) *  IP
Thom: er helt enig med deg. Men som vanlig i debatter her inne så sporer man av. Burde være selvsagt å få pengene igjen, eller i det minste deler av det innbetalte. Uhørt dårlig av NSG og golfbanene å presenter slike forhold til slike priser!

VGK gjorde det eneste rette og avlyste NSG utaksturneringen pga av forholdene, det er sånt det står respekt av. Er kanskje ikke for ingenting de heter Vestfold Golfklubb:-)

Så til dere andre og meninger om putter og statistikker. Grunnen til at noen spillere er bedre enn andre er nettopp innspill og spesielt putter. Det er fakta det ikke går an å komme utenom, desverre......så det er bare å trene mer på det:-) Personlig foretrekker jeg å putte på greener med grass:-)




 Thom (14. mai 2013 11:54) *  IP
hei

Ja jeg ser at det er mange som har meninger og var misfornøyd med forholdene. Så nå håper jeg at vi neste år har uttaksturneringer under bedre forhold. Vi håper at seniorgolfen også har lest denne debatten. Nå ser vi fremmover og håper på en fin golfsommer med gode forhold.



 AR (14. mai 2013 12:09) *  IP
Vi bor i Norge og må finne oss i at klimaet ikke alltid er på golfspillernes side. På 60-, 70- og 80-tallet var det uhyre sjelden at en enste green på Bogstad var åpen før 17. mai. De siste 10-15 årene på Østlandet har vært mye varmere og dermed tidligere åpning av golfbaner - bortsett fra i år.

Slik er det bare. Moro å få spilt litt, men det hadde vært hyggelig gode forhold. En stor takk til alle som setter mye inn på å få banene åpne så tidlig som mulig/forsvarlig.



 Fooore (14. mai 2013 12:33) *  IP
Jeg regner med at spillerne kontakter seniorgolfen om de har innspill?

Det er vel samme "problemstilling" ift NorgesCup, masse meninger her inne men ingen av spillerne er i dialog med NGF.

Dette minner meg litt om arbeidslivet....



 AR (14. mai 2013 13:26) *  IP
Det er meget god dialog mellom spillerne og Norsk Senior Golf. Det er allerede diskusjoner rundt eventuelle endringer i opplegget for neste år.


 mr.fox (14. mai 2013 13:45) *  IP
Enig med AR her. Jeg setter også stor pris på dem som gjør det mulig for oss å spille, men synes vel at vestfoldbanene
denne helgen godt kunne moderert greenfeeprisene litt med tanke på hvordan forholdene var.



 Dilter (14. mai 2013 14:40) *  IP
Litt smidighet angående greenfee hadde nok vært i klubbenes egeninteresse. Kan være avgjørende når spillerne kommer tilbake til Vestfold fylke og skal velge en bane å spille.


 Senior (14. mai 2013 14:56) *  IP
Det å arrangere turneringer tidlig i sesongen er ofte svært problematisk.
Banemanskapet / baneselskapen på de forskjellige banene vil helst ikke åpne banen for tidlig. Dette for å skåne banen i en sårbar periode, samt at de ofte ikke vil vise frem banen i dårlig stand.
Vi spillere vil gjerne ut å spille så tidlig som mulig og er svært utålmodige. Og når vi kommer ut, så klager vi ofte på at banen ikke er perfekt.
Når det skal arrangeres turneringer er det også vanskelig tidlig i sesongen, fordi banene må da sperres for medlemmer og sterkt tiltrengte greenfee gjester. Og det er ofte de samme banene som åpner tidlig å må lide av å bli spurt om å arrangere turneringer.



 Thom (15. mai 2013 10:42) *  IP
Jeg har kontaktet seniorgolfen og gitt mitt syn når det gjelder denne saken.


 Tom K (16. mai 2013 22:45) *  IP
Problemet er vel ikke primært at Greenfeen er for dyr, men at forholdene med provisoriske greener satt midt ute på et jorde skal være med å bestemme hvem som skal få representere Norge.Nøtterø var absolutt verst, og burde aldri vært spilt.Larvik var vel også mere enn tvislomt. Er veldig glad for at NSG fra neste år tenker anderledes, da dette blir for mye Bingo!
Det som er merkelig, er at det aldri ser ut til å finnes en plan B, selv om man vet at forhold som nå kan forventes.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72