Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Freud - 08. feb 2013 kl. 18:42 *  IP
Styrke og kondisjon

Både Stian Lund og Knut Børsheim utaler offentlig at de trener på styrke og kondisjon, siden det ifølge dem selv mangler en del der. Trolig gjelder dette andre norske toppspillere også?
Det er noe jeg ikke forstår her, så derfor ber jeg om hjelp.
Trenger en normalt sterk ung mann i 20-årene å trene styrke og kondisjon for å kunne spille en golfturnering? Ofte med flere ukers mellomrom. Ofte bare to runder.
Vi selskapsgolfere spiller jo mange runder i uken, vi er eldre, og vi klarer det utmerket. Naturligvis er disse golfspillerne på et helt annet kvalitetsmessig nivå enn oss, men det er da ikke styrke og kondisjon som avgjør dette? Vi bruker fire timer som dem, vi går den samme lengden og vi bruker da ikke mindre kraft i slagene enn proffene? Og vi bærer eller triller vår egne tunge golfbager.

Når Børsheim -vår nestbeste golfspiller - sier at han ble ofte sliten i fjor, da er det noe galt. Innbilning, eller blander han sammen "sliten i hodet" med sliten i kroppen? Når konsentrasjon og mental styrke mangler, da er ikke svaret å trene mer styrke og kondisjon.
Bruk tiden på mental trening istedet.

Jeg dummer meg vel ut her, men spør likevel.
 Wilson (08. feb 2013 19:10) *  IP
Sliten kropp kan fort gi slitent hode.

Og de skal konse hele tiden.


Viktig Med god styrke, kondisjon og smidighet



 Stian Lund (08. feb 2013 19:38) *  IP
Hei.Som tilsvar til dette innlegget ønsker jeg å uttrykke meg på egne vegne her. Jeg vet ikke hvor ditt grunnlag ligger i forhold til kunnskap der gjelder toppidrett,der gjelder de mentale og fysiske forutsetninger for en golf spiller. Det er riktig at vi ikke sammenliknes med utholdenhetsutsøvere på utholdenhet og vektløfter i forhold til styrkemessige forhold. Det som en dog er hevet over enhver tvil er sammenhengen mellom god fysisk og mental form og resulter. Jeg drar her paralleller til en annen "idrett" (kategorien drøftes ikke her) ,nemlig sjakk.Her kun for å isolere sammenhengen mellom den fysiske formen og det å få resultater i en aktivitet som i utgangspuktet utføres mentalt. Det er tydeliggjort at kravet til fysisk god helse er stort innen sjakk som er eksempelet her Jf. Uttalelser av sjakkspiller Magnus Carlsen og hans trenere. Så relasjonen kan man forstå seg på.Videre til det rent fysiske i forhold til de faktiske fysiske belastninger man står ovenfor som golfspiller. Det er ikke kun krefter i form av selve slagene eller gangen i mellom slagene som spiller inn. Det er i høy grad også skadeforebygging i bildet.Golf er en unaturlig bevegelse og derfor en ekstra påkjenning på kroppen. Vi går ikke kun de timene og ser slagene du ser i konkurranse ,men trener flere timer med repetisjons bevegelser om dagen.Det er totalen av dette som har innvirkning på kroppen som fysiologisk faktor i sammenheng da med den mentale påkjenningen.Det er nok større krav til det mentale når du forsøker å kme til et høyt nivå forhold til hobby nivå. Dette med de fysiske kravene i golf har Forøvrig Suzann Pettersen uttalt seg gjentatte ganger om så jeg henviser også til dette. Som ett lite supplement på egne vegne vil jeg også si at det har også noe å si hvordan man føler seg personlig. På slutten av fjorårets sesong følte jeg meg rett og slett ute av form og det er en ytteligere påkjenning som tar unødvendig fokus.Derfor viktig at jeg trener slik jeg gjør også av dette hensynet.


 Pepper (08. feb 2013 19:40) *  IP
Det er en grunn til at de fleste collegespillerne har hard fysisk trening flere ganger i uken, og at Tutta har treningsstudio i kjelleren.

I min klubb drev juniorene, ihvertall tidliger, med jevnlig fysisk trening gjennom hele vinteren i tillegg til golfteknisk trening.

God fysikk, og trening av noen av de små musklene i bl.a. ryggen som du knapt vet at du har, er en stor fordel når du skal trene mye golf, reise, spille inn banen og spille truneringer på et høyt nivå gjennom en sesong. Ikke minst er det viktig for å unngå skader.




 Freud (08. feb 2013 20:07) *  IP
Jeg tror dette er overdrevet.
Mentalt sliten = fysisk sliten. Da er ikke løsningen å trene kondisjon og styrketrenig med vekter o.l. Snarere å slappe av, trene mindre og styrke seg mentalt.

At proffene, collegespillerne, juniorer o.a. driver med utstrakt fysisk trening beviser egentlig ingenting. En golfrunde er en bagatell rent fysisk i forhold til mange andre idretter. PGA-proffene driver sikkert mye fysisk trening, men hva beviser det?

Hvor mange golfrunder i hard konkurranse foretar de norske proffene i løpet av en sesong?
Når Stian Lund skriver ovenfor her at "vi trener flere timer med repetisjons bevegelser om dagen.", da er det noe alvorlig galt fatt. Hvorfor repetere det som gir skader?



 Wilson (08. feb 2013 20:14) *  IP
Oi oi Freud

Først kommer du med spørsmål.
Så får du svar.
Og så vet du allikevel best.


4-5 timer med full kons for å ikke gjøre feil er en bagatell iflg en 23,6 hcper.



 Mr.Goat (08. feb 2013 20:38) *  IP
Freud.

Du ba om hjelp fordi du ikke forstod.



Men du ville jo ikke ha hjelp...



 Heppa (08. feb 2013 20:46) *  IP
Trene detalj for å bli Bedre og nå kravene.Når du selv blir proff Freud så kan du jo komme tilbake til oss med dine egne erfaringer. Det at "alle" de beste trener mye styrke og kondisjon beviser vel kanskje at det er det som må til? Eller hvor tar logikken deg hen?


 Heppa (08. feb 2013 20:50) *  IP
Forresten: Hvem blir bedre av å kun slappe av og styrke seg mentalt. Hvordan hever man sin egen list med det? Hvis det er det som skal til kan er vel kravet ift å bli god litt vel lavt? Ser for meg alle som verdensmestere med det...


 Jørn (08. feb 2013 21:03) *  IP
Freud, tror heller jeg vil snu litt på det siste innlegget ditt: Fysisk sliten = mentalt sliten. Må huske på at disse spillerne skal være toppkonsentrert i 4-5 timer, og det er vel ikke det enkleste dersom man er sliten i kroppen.


 Pepper (08. feb 2013 21:31) *  IP
Enig med Mr Goat her. Du spør, selv om du regner med å dumme deg ut, men når svarene kommer bare avfeier du de.




 gjesp (08. feb 2013 21:41) *  IP
Freud på sitt verste.


 Freud (08. feb 2013 21:43) *  IP
Jeg kan ikke se at jeg har fått noen svar her i det hele tatt. Det at alle golfproffer trener fysisk styrke og kondisjon beviser ingenting. Da må man ha utført parallell-forsøk, altså sammenlignet golfproffer som ikke trener så mye styrke og kondisjon (f.eks. ingenting) mot dem som gjør det. Og slike proffer finnes vel ikke. Skal man bevise noe, så må det utføres parallellforsøk, det vet alle forskere som prøver å bevise effekten av det de gjør.

Stian Lund skriver: "Golf er en unaturlig bevegelse og derfor en ekstra påkjenning på kroppen. Vi går ikke kun de timene og ser slagene du ser i konkurranse ,men trener flere timer med repetisjons bevegelser om dagen."

Det er etter min mening noe fundamentalt galt når kroppen skal repetere flere timer om dagen en bevegelse som er unaturlig.

Hvor er svarene på et jeg spør om? Ikke ta alt dere ser for gitt, gutter.



 Enur (08. feb 2013 21:50) *  IP
Enig med de andre her. Jeg skjønner ikke hvorfor du spør som du gjør het, Freud, når du bare avviser gode og saklige svar som du har fått her, til og med av en av personene du refererer til i spørsmålet.

Hadde du spurt for oppriktig å få greie på noe, eller lære noe, kunne jeg ha skjønt det, men her har du jo bestemt deg for på forhånd hva fasiten skal være.



 Stian Lund (08. feb 2013 22:05) *  IP
Til informasjon som jeg kanskje ikke nevnte Freud gjør jeg dette i forhold til å få en bedre livsstil både på å utenfor banen ikke bare forebygge evt skader på Golf-Banen. Jo bedre trent man er jo bedre føler man seg. Iallefall min erfaring. Det finnes jo eksempler som ''Carl Petterson'' hvor dette ikke fungerte i det hele tatt, så er nok meget individuelt.


 Heppa (08. feb 2013 22:05) *  IP
Der er svar her hvis du ønsker å ta det til deg. Det er slik at en ikke kan gi deg informasjon du ønsker å ta til deg.

Der er ingen krav til paralell undersøkelser for å bevitne krav til toppgolfen. Det er slik at dersom der ikke er noen utrente på toppen bør det være tilstrekkelig i seg selv. Det tyder i retning av at ingen har lykkes uten. Det er vel ingen som bruker time etter time på ting de ikke har effekt eller dersom det ikke var ett krav? Det er ikke kun for morro?

Golf i seg selv er en unaturlig bevegelse. Skal man bli god i golf må man repetere. Timesvis og ned på detaljnivå! Hvis du ikke trengte dette ville vel flere vært bedre?

Som sagt tidligere tror jeg du skal prøve deg på en slik hverdag og bli en bedre golfspiller. Når du har kommet dit kan du komme med egne erfaringer. Kommer du ikke dit kan du jo spørre deg selv hvorfor du ikke kommer dit. Mest sannsynlig er svaret fordi man ikke blir bedre av å hvile i sofaen uten nødvendig grunnlag. Uansett vil svaret vise seg. Der også! Å se det en vil se er ikke bedre enn å tro alt man ser. Din logikk feiler deg i dette tilfellet Freud.

Nå er det jo også slik (ikke for å gå for mye ad hominem ) men at det kan tenkes at dine uttalelser er for å provosere ettersom du i"ikke får svar" der alle vi andre ser dem. Du kan jo selv finne dine egne svar og dele dem med oss så kan vi se hvor det leder.

F.eks redegjøre for kravene til en toppspiller? Hvordan kan en spiller oppfylle disse kravene i sin treningshverdag?



 Freud (08. feb 2013 23:01) *  IP
To ting til slutt.
1) Børsheim uttaler til en annen golfside i januar: "Jeg følte meg tidvis svak under turneringer i fjor, og ble fort sliten." Her er det noe alvorlig fatt, og svaret til Børsheim er å trene styrke. Etter min mening bør han trene mindre. Og hvordan er det mulig for en topptrenet idrettsutøver å føle seg svak og sliten eller å ha gått noen golfrunder? Iflg. statistikk fra ET fullførte Børsheim 78 golfrunder i 2012 (12 fire-runders og 15 to-runders på CT/ET). Under og etter dette ble han sliten og svak. Hva sier der som spiller det dobbelte antall runder i året?
2) Dersom man repeterer timesvis pr. dag en unaturlig kroppslig bevegelse, så fører dette til at man blir idrettsinvalid.



 Gunnar Bull (08. feb 2013 23:31) *  IP
hehe


 AR (08. feb 2013 23:32) *  IP
Colin Montgomerey, Miguel Angel Jimenez, John Daly.
Alle herlige golfspillere.



 Enur (08. feb 2013 23:37) *  IP
Nå gjør du deg vel dummere enn du egentlig er Freud?

1) Tror du de 78 registrerte rundene på ET og CT virkelig er de eneste golfrundene Børsheim spiller i løpet av sesongen?

2) Ja, kanskje man kan bli idrettsinvalid av timesvis med repetive unaturlige bevegelser pr. dag. Og kanskje det er derfor at mange, inkl. alle/de fleste som satser hardt på golf, synes å mene at styrke- og smidighetstrening er nødvendig, bl.a. for å forebygge slike skader.
Akkurat som mange prøver å fortelle deg i denne tråden.



 Freud (09. feb 2013 00:44) *  IP
De fleste og beste spillerne på PGA spiller i snitt 20-25 PGA-turneringer i året.
Har noen her hørt om at disse føler seg "svake og blir fort slitne", og at de mangler styrke og kondisjon?

Når en middelmådig spiller (i internasjonal sammenheng) som Stian Lund "føler seg ute av form på slutten av sesongen", da må man jo smile. Hvilken sesong?

Og når Wilson og andre her sier at de spiller 150 golfrunder i året, føler de seg slitne og svake? Eller er dette runder som er så uvesentlige mentalt at det ikke sliter på kroppen? Altså: mentalt sliten = fysisk sliten.



 Stian Lund (09. feb 2013 02:57) *  IP
Huff så flaut for ''Freud''....


 Wilson (09. feb 2013 03:32) *  IP
Dette er ikke flaut for Freud. Han bare er slik.

Freud er over 70 år, har ca 23,7 i hcp og bruker det å kverulere som mental trening.



 Restructured (09. feb 2013 07:48) *  IP
Haha Freud....hva er det du driver med her da? Skjønner du virkelig ikke denne sammenhengen? At du bommet med spådommen om internettets død for noen år siden er jo en ting, men noe så veldokumentert som sammenhengen mellom fysisk og mental form? Hehe du er type.


 No Name (09. feb 2013 08:34) *  IP
Usikker på hva som er mest idiotisk: Freuds viten om internett eller Freuds Ultimate Treningstips. Close race.


 Heppa (09. feb 2013 08:49) *  IP
Virker også til at du har særdeles liten innsikt og kunnskap. Ikke kun om golf generelt, men i stor grad også de aktuelle individenes opplegg. Hva i all gerden vet du om deres total belastning?

De er jo bedre enn deg så noe må de ha gjort rett....

Der er også flere selvmotsigelser i det du sier i forhold til de svar du avfeier. Jeg tror de som har kommentert over har rett. Du tok dette fra en saklig diskusjon , til en seanse hvor berettigede golfere forsøker å tilfredsstille en kverulant. Dette er trist!

Da håper vi andre som kanskje lurte på det samme har fått sine svar, så synes jeg du skal gå litt mer i deg selv.

Jeg har tildigere etterlyst dine svar i det hele ettersom du avfeier de svar du får her. En slik redegjørelse får jeg ikke og da anser jeg deg som en "dead end" .

Ikke spør spørsmål man ikke vil ha svar til!



 Freud (09. feb 2013 12:06) *  IP
Denne tråden har sporet av, og det tar jeg ansvaret for. Jeg beklager at jeg har dummet meg ut.
Mitt utgangspunkt var egentlig ganske enkelt: hvordan er det mulig at presumptivt godt trente golfspillere i 20-årene kan føle seg svake og bli fort slitne. Det var årsaken til dette jeg var ute etter, ikke hva som kunne gjøres med det. Og om dette også gjelder for faste spillere på PGA og ET.

Forøvrig ber jeg igjen de som prøver å oute meg om å slutte med det. Både Wilson og Restructured er helt på jordet når det gjelder å beskrive meg. Og det som skrives om "spådommen om internettets død" forstår jeg ikke noe av. Helt fra jeg begynte å skrive her i fjor sommer har noen vært ute etter å avsløre min identitet. Det har vært tøv. Vennligst hold opp!



 Flopp (09. feb 2013 12:43) *  IP
http://www.hagangolf.no/fysisktrening.pdf

Riktinok kun en bacheloroppgave, men interessant lesning for den som er interessert.



 Fooore (09. feb 2013 13:44) *  IP
Jeg tror sammenhengen mellom mentalt og fysisk sliten gjelder for golfspillere som for andre mennesker, og for 25-åringer som for 55-åringer. Golf på høyt nivå er - også(!) - slitsomt for topplokket, og det påvirker resten av pakka.

Veldig enkle sammenhenger.



 Wilson (09. feb 2013 14:42) *  IP
Freud

Jeg outer deg ikke, for jeg vet ikke hvem du er.
Det jeg skrev baserer seg bare det du selv har skrevet i en annen tråd.
http://golfsiden.no/debatt/thread.asp?id=4039&count=52



 Freud (09. feb 2013 17:56) *  IP
Takk for henvisning til en tråd i 2008. Den "Freud" som skriver der er ikke meg!


 Gunnar Bull (09. feb 2013 18:26) *  IP
hehe II


 Wilson (09. feb 2013 19:06) *  IP
OK

Men da var det jo ihvertfall en utrolig likhet mellom måten å uttrykke seg på for en helt annen person med nick Freud i 2008 og dagens Freud.

Men på den annen side så er det jo mange som har sammenfallende meninger her inne.
Feks så er denne trådstarteren ganske lik i måten å uttrykke seg på som "Freud 1" og "Freud 2"

http://golfsiden.no/debatt/thread.asp?id=10445&count=56


Men, Beklager at jeg misforstod.



 Gunnar Bull (09. feb 2013 19:14) *  IP
De kan jo være i familie. Freud-slekten er ingen liten og ubetydelig slekt, og for alt vi vet kan det til og med være to brødre som skriver uten at den ene vet om den andre.

Ja, det kan faktisk hende at det er 6-7 brødre eller nær slekt som skriver uten de andres viten. Det forklarer jo greit den relativt like uttrykksmåten og jevnt over samme meningene.

Sånt skjer hele tiden, og er ikke usannsynlig idetheletatt.



 Wilson (09. feb 2013 19:46) *  IP
Nei, og familie må man bare leve med.


 No Name (09. feb 2013 19:59) *  IP
Meget bra analysert


 Youjizz (09. feb 2013 20:05) *  IP
Fortsetter dere sånn her forsvinner Freud og Kobler dukker opp! Ønsker vi det??


 Restructured (09. feb 2013 20:38) *  IP
kobler...Freud...Vi savner jo bare Osvold...the one and only:-)


 Per. S (09. feb 2013 22:14) *  IP
En ting jeg ikke skjønner? Hvis denne Freud har spilt golf i flere år og spiller flere ganger i uken hvordan kan han da ha hcp mitt på 20 tallet hvis han kan så mye om toppidrett som det virker som? Noe som ikke helt stemmer her.


 Freud (16. feb 2013 17:53) *  IP
Her er hva Andrs Engell skriver for en uke siden på sin hjemmeside:
"Proppfull av naturens vitaminer og mineraler befinner jeg meg nå hjemme på sofaen i et febrilsk forsøk på å slappe av og bli frisk. Grunnet en lite samarbeidsvillig kropp har legen min gitt meg mer eller mindre totalt treningsforbud den neste måneden, noe min rastløse sjel har store vanskeligheter med å akseptere.
Planen min var i utgangspunktet å bruke Februar-måneden på treningsleir i Spania for å forberede meg til sesongen, men som så mange ganger i livet går dessverre ikke alt som planlagt. Til tross for mye søvn og et sunt variert kosthold har jeg vært helt utmattet i lang tid, så jeg ser veldig frem til å kunne våkne opp med overskudd igjen, så fort denne rehabiliterings-prosessen er overstått."

Hva er det som skjer med noen våre norske toppgolfere, er det en versjon av ME de lider av? Som sitert ovenfor, så har jo Børsheim og Lund tidligere skrevet at de føler seg slitne og svake. Er det noe tilsvarende som gjør at Børsheim har gjort det så elendig i de to første CT-turneringene?
Dette er seriøst fra min side, så jeg ber om seriøse svar.



 Wilson (16. feb 2013 18:08) *  IP
Det er krevende å være toppidrettsmann/kvinne.

Det er mange som kan gå på en smell, man ser det i mange idretter.

Profflivet i golf med presset om hele tiden å skaffe seg en inntekt er tøff, vil jeg tro.

Men det er selvfølgelig umulig å gjøre annet enn å anta, og spekulasjoner er lite verdt.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72