Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Eagle - 05. jan 2013 kl. 14:38 *  IP
Stakkar, han er sliten....

Føler meg oppgitt på vegen av norske toppgolfere, -jeg føler med dere. Her ser vi gang på gang at norske topputøvere i mikrosporten langren blir slått sønder og sammen. Dette til tross for et ENORMT støtteapparat. De får alt de ber om av treningstid, utstyr, smøreteam, mentale støtteapparat, reiser, mat, hotel, trailere, sekretærfunksjoner som bestiller fly, mat, hotel. Har meget gode lønninger og sponsorpenger, -vi kan fortsette i det uendelige her. En norsk toppgolfer derimot med talent som som er verd å satse på og som sogar hevder seg intransjonalt må klare seg med oppsparte midler, betale reiser, mat og hotel av egen lomme, kjøpe sitt eget utstyr, betale påmeldingspenger (Q-school kostnader allene ca NOK 40000). Så sitter vi her inne på dette forum å klager på deres innsats og resultater! Ikke bra.....
 Wilson (05. jan 2013 14:49) *  IP
Nå er neppe det å skite på Northug den ene dagen som han mislykkes, den beste måten å forsøke å snakke norske golfere opp.

Utover det så synes jeg pengebruken til langrennsgjengen er tåpelig.



 Eagle (05. jan 2013 15:05) *  IP
Neimen Wilson da, -jeg nevnte ikke han spesiellt vel? 10 - 13 andre på topplanet har tilnærmet samme betingelser.


 Wilson (05. jan 2013 15:12) *  IP
Langrenn har sponsorer takket være resultatene de har oppnådd.

Og slik er verden, Eagle.

Men utover det så brukte du formen "han"
Da var det vel ikke alle 13 kan jeg bare anta.
Men det kan sikkert du bekrefte



 Eagle (05. jan 2013 15:37) *  IP
"Han" var hentet fra et av flere uttalelser fra norske trenere /ledere denne sesongen. Forøvrig kommer ikke sponsorer av seg selv, de må hentes og bearbeides. Noe ikke ledelsen i Norges Golfforbund har forstått, -ennå. Mener nå jeg da....


 Frank (05. jan 2013 15:54) *  IP
Og en langrennsløper på q-school nivå har et enormt støtteapparat og får lagt alt opp i hendene? Norske golfere er uselgelig i sponsormarkedet, det har lite med ngf å gjøre. At de i det hele tatt har sponsorer er egentlig et under.


 Eagle (05. jan 2013 19:03) *  IP
Frank, hva er en skiløper på q-school nivå? Langrenn er en mikroidrett. Golf er ikke det! Bare prøv å forestill deg situasjonen til en norsk golfspiller som har ofret nesten alt for å nå målet og oppnår ET kortet. Sitter på et billig pensjonat i Sør-Afrika eller Kualalumpur, misset cut met ett slag og ikke et pip fra sitt eget forbund, ikke engang en SMS som kunne fortalt spilleren at "dette var bra, -så på videre..."


 Wilson (05. jan 2013 19:17) *  IP
Eagle,

jeg er enig i at våre golfere bør få bedre vilkår.
Jeg reagerte bare litt på at du gikk litt løs på "han" som har skaffet Norge så mange seire de siste år



 Frank (05. jan 2013 19:18) *  IP
Om langrenn er en liten idrett internasjonalt er totalt uinteressant. I Norge er det en gigantidrett og sponsorene (de som vil ha noe tilbake for pengene de investerer) står i kø. Om golf er stort i verden gjør det fortsatt ikke til et sponsorobjekt i Norge.

Nsf får en stor del av sine inntekter fra de største stjernene, hvor mye av sponsorinntektene til ngf kommer fra Tutta? Hvor mye må hun stille opp for ngf? Nada. Golf har en helt annen organisering, hvor forbundene får ekstremt lite igjen om en av deres lykkes. Da kan man heller ikke ta seg råd til å satse så mye som man ellers kunne gjort.



 Eagle (05. jan 2013 19:30) *  IP
Fred Olsen Challenge i Spania........
Scottish Hydro Challenge i Skottland.......
-og for all del, jeg prøver å si at kanskje litt hjelp til en flybillett en sjelden gang, og en SMS koster i alle fall ikke mye. Trenger ingen gigantsponsor for å sende en oppmuntrene melding, -eller...?



 Frank (05. jan 2013 19:38) *  IP
Tror ikke en amerikaner som misser en cut får så mange sms eller flybilletter fra usga heller.


 Eagle (26. jan 2013 23:43) *  IP
Beklager alle fans av vår skikonge, men jeg mener dagens 30 km viser hvordan man kan vinne NM i nasjonalsporten langrenn ved å være kynisk, feig og beregnende. La andre gjøre jobben og og la meg hente sponsorpengene.
Hadde det bare stoppet med dette hadde jeg ikke satt meg til PC`n, men når jeg ser at en fullsatt sal av håpefulle skientusiaster får oppleve; at ikonene ikke engang gidder å møte opp på medaljesermonien, -da renner mitt beger over.
"Stakkar han/hun er sliten, må foreberede seg på VM".

Men for all del, jeg ser frem til å lese svarene til alle dere som forsvarer denne type oppførsel, kom igjen, -bordet er dekket.....

Gratulerer Elias, -og lykke til videre!



 Frank (26. jan 2013 23:47) *  IP
Har du sett Mark Cavendish trekke feltet så ofte da? Forøvrig enig at de bør møte på premieutdeling.


 gjesp (26. jan 2013 23:54) *  IP
hvis du og MJS skal sutre over at noen er smartere taktisk og vinner på det, anbefaler jeg svensk statsborgerskap.

Når det gjelder medaljeseremonien, er jeg helt enig. Alle skal selvsagt stille der. Løperne ønsket å slippe og det er ikke bra. Men skal man legge skylden på noen så får det bli Skinstad og resten av ledelsen. De hadde avklart dette med arrangøren for lenge siden. De kunne fint bedt løperne bli



 park (26. jan 2013 23:56) *  IP
MC må gjerne ta spurtprisene og den grønne. Det blir fair. Kanskje bør det gjøres mer i langrenn sånn at påhengsmotoren får en lignende premie.. som han fortjener. Fellesstartene er kun interessante i VM og OL.



 Frank (27. jan 2013 00:01) *  IP
Skjønte ikke helt hva du mente park.


 Gunnar Bull (27. jan 2013 01:50) *  IP
Pøh, de burde være glade for at Petter stilte opp i det hele tatt. Dette er bare småsure kommentarer som blir slått opp som en stor og viktig greie i media. Og alle som ikke tenker sjæl blir med på tullpratet.

Sov godt.




 barce (27. jan 2013 01:56) *  IP
Enig bull!! Patetisk å klage nå.. Kan ikke huske at vi bitcher på northug når svenskene må dra.. Av og til er vi så selvgode at jeg blir kvalm!!


 tilskuer (27. jan 2013 02:35) *  IP
Enig med GB! Petter N kommer rett fra høyden og velger selvsagt den taktikken som gir han størst sjangse til å vinne. Så får det bli opp til de andre å komme opp med en taktikk mot dette.


 Xo (27. jan 2013 09:59) *  IP
Skikongen stilte ikke på premieutdelingen, det gjorde heller ikke skidronninga (Marit Bjørgen), skiprinnsessa (Terese Johaug) eller Martin sytkopp Sundby. Det var avtalt med arrangøren på forhånd at disse ikke skulle delta på premiutdelingen. Toppidrett dreier seg om å vinne, Petter vant. At Petter velger å utnytte sin styrke kan han jo ikke straffes for, dersom de andre er missfornøyd med det, får de trene mer, slik at de går fra Petter før det blir noen spurt. Blir uansett feil å kritisere Petter slik Eagle gjør uten å ha minste peil på hva som er fakta. Ser også at de fleste ekspertene (tidligere OL, VM og WC vinnere) forsvarer Petter's gåing.

GÅSBU (VG Nett) Langrennssjef Vidar Løfshus mener Petter Northugs (27) landslagskolleger må avfinne seg med at spurtstjernen svært sjeldent vil bidra i front på
- Alle kjenner Petter, så de vet hva de går til når de starter, sier Løfshus til VG Nett

- Jeg skriver det på kontoen for målgangsfrustrasjon. Det var det samme med jentene etter sprinten i går. Astrid (Jacobsen) var forbannet på Ingvild (Østberg). I et NM er det fantastisk bra at man utfordrer hverandre. Da ser man hvor viktig NM er. Jeg synes også det er bra at de sier det de mener, sier TV2s langrennsekspert Odd-Bjørn Hjelmeset til VG Nett.

Reagerte

- Hadde ikke Petter vært så god til å spurte, hadde han helt sikkert bidratt til å få med færrest mulig i en spurt. Men dette går på fysiske forutsetninger, fortsetter han.



 Eagle (27. jan 2013 12:33) *  IP
Okay, -fint å se at vi er uenige. Helt greitt det, men kan selvfølgelig ikke dy meg for å kommentere noen av de dummeste svarene (etter mitt syn): MC har en stab av godt betalte hjelperyttere som gjør jobben slik at han slipper å dra feltet. Jeg synes det er like pinlig å se på når svenske eller andre må gjøre joben i front for at vår helt kan få hvile frem til 200 m før mål. La det være helt klart. At støtte apparatet beskytter sin hellige ku er også ganske forståelig siden hans hans evne til å bli frontet i media gjør at de kan få beholde sine godt betalte jobber. Avsluttningsvis; hvilket sportsinteressert hjerte hadde orket å se en 30 km fellesstart hvor ingen ville dra før etter ca 2 timer? Meget få tror jeg, ingen TV sending og få sponsorkroner. Takk og lov for at noen i feltet tar ansvar.
Som jeg startet med, all honnør til våre tapre unge golfspillerer som satser på en prof karriere. Lykke til alle sammen.



 Wilson (27. jan 2013 12:48) *  IP
Det hele går ut på å vinne.
Martin JS og Marcus H og flere vet at de ikke har den råe spurten til å ta Petter.
Derfor prøver de å kjøre feltet av tidlig, og mislykkes hver gang.
Hvorfor skal Petter gå opp og dra og ødelegge for seg selv.

Han kunne feks gå først og bare skrubbe, og deretter knuse de andre i spurten.

Han ville jo vært direkte utaktisk og dum om han gikk for at de andre skulle få en fordel.

Sikkert surt for MJS, men han får bare trene mer på spurt slik at han stoler på den og kan slå Petter



 Gunnar Bull (27. jan 2013 14:44) *  IP
Og etter stafetten i dag er det vel ikke noe mer å diskutere egentlig. Petter gjorde det riktige i går. Og i dag.


 Frank (27. jan 2013 15:05) *  IP
Jørgen Aukland dro altfor lite i Marcialonga i dag. Feig fyr som dro fra de andre helt på slutten. En verdig vinner drar feltet hele veien.


 Eagle (27. jan 2013 15:51) *  IP
En verdig vinner på en fellesstart uansett idrettsgren er en som bidrar til å holde farten oppe i i ledergruppen, helt inn. Tror Frank kanskje ikke helt forstår (og ja, -jeg ser sarkasmen)


 Gunnar Bull (27. jan 2013 16:03) *  IP
Haken er bare at hvis man skal bli en verdig vinner, så er den viktigste forutsetningen at man faktisk vinner.


 Wilson (27. jan 2013 20:01) *  IP
Nå sutret nok en kvinne fra Oslo vest om at hun måtte dra på en trønder hele veien for så å bli slått på oppløpet.

AUJ var sur på seg selv fordi hun ikke gikk fortere underveis og hektet Tora av tidligere.
For meg så det ut som hun forsøkte, men at hun ikke klarte det.
Var nok utrolig surt for en V- mester og VM deltaker i langrenn å bli knust av en Ski-skytter.

Litt flaut å høre på hennes unnskyldninger istedet for at hun kunne gratulere Tora Berger



 Enur (27. jan 2013 20:59) *  IP
Tora Berger - trønder?
Nå får du hele Lesja på nakken, Wilson :-)



 Pepper (27. jan 2013 21:04) *  IP
Astrid U J gratulerte Varden og Tora etter det jeg hørte, programleder Ida presiserte jo under intervjurunden at de gratulerte hverandre. Og Astrid klaget ikke på Tora Berger og at hun måtte dra på en trønder. Tvert i mot var Astrid skuffet over egen innsats og at hun ikke gik bedre. Det var i hvert fall det jeg oppfattet.
Selvfølgelig var det surt for Heming å ikke vinne gullet!



 Wilson (27. jan 2013 21:20) *  IP
Enur
Er ikke Varden IL i Meråker?

Har jeg misforstått? :-)
Tora er fra Oppland men hun går jo for Varden

Pepper,
Det nytter ikke bare å gratulere. Man må gi motstander honnør også og ikke bare si at hun vant fordi AUJ gikk dårlig



 Frank (27. jan 2013 21:27) *  IP
Det er lov å være skuffet etter å ha tapt. Auj er stort sett et godt eksempel på hvordan idrettsutøvere skal oppføre seg, som de fleste andre på damelaget på ski.


 Pepper (27. jan 2013 21:48) *  IP
Wilson, det er godt vi har deg som at noen vet hvordan det skal være og setter standarden.


 Wilson (27. jan 2013 22:09) *  IP
Det var da faen så spydig du skal være da Pepper.

AUJ var dritsur over at hun ikke hadde "hektet" Tora av før, alle andre så at hun ikke klarte det.

Tora hadde beste etappetid med 13.57,2 og AUJ var 1 sek dårligere.
Beste jente etter dem hadde 14:14 og er også VM uttatt.
Tyder på at det var et bra løp.

AUJ sutret etter sprinten på torsdag også.



 Enur (27. jan 2013 22:15) *  IP
@Wilson:
Nei da, det er sikkert jeg som har misforstått.

Om Knut Børsheim skulle finne på å representere f.eks. Miklagard, da er jo han selvsagt østlending. Det er jo soleklart!

Og at Bertheussen etter et par måneder i Asia f.eks. bytter klubb til Black Mountain, og med det blir thai, det er da bare logisk.

Alt er blitt mye klarere for meg nå! :-)



 Wilson (27. jan 2013 22:25) *  IP
Enur,


Nei, du har rett i at hun ikke er trønder.
Men hun gikk for en trønderklubb. :-)



 Pepper (27. jan 2013 22:48) *  IP
Sorry, Wilson, beklager.

AUJ var skuffet over egen innsats i dag, men har lagt ut gratulasjoner på twitter til vinnerne hvis det hjelper.
Hun var også skuffet over å bli stengt på sprinten, men var klar på i intervjuet etter runden at hvis det hadde vært noe ulovlig ville dommerne grepet inn.

Jeg tror at AUJ svarer på dette i VM. Etter at moren hennes fant ut av matallergien er resultatene til Astrid blitt bdre og ikke minst mer stabile.

For øvrig forstår jeg også Martins JS's kommentar og skuffelse mht Northug, men det skyldes nok også "målgangsskuffelsen." Kroppsspråket til Northug på pressekonferansen etterpå tydet på at han ikke følte seg vel med kritikken som kom fra hans egne, og at han nok skjønte Martins kommentar veldig godt. Svenskekritikk er noe annet.



 gjesp (27. jan 2013 22:56) *  IP
ah,like mye trønder som Mini altså:)


 Wilson (27. jan 2013 22:57) *  IP
Den er grei. :-)

Martin må bare bli bedre på å spurte, så slipper han å måtte forsøke å riste av seg gode spurtere før oppløpet.

Men ,jeg skjønner at de kan bli forbannet like etter målgang.
Journalistene er kanskje for tett på.
Kan fort komme litt uheldige uttalelser like etter at en løper har gitt alt og er veldig skuffet.

Petter var egentlig smart der etter første renn i siste OL da han nok var rasende på smørerne, men nektet å si et ord.
Han fikk kjeft for det også.
Så det er ikke enkelt



 dutte (28. jan 2013 02:09) *  IP
AUJ; Pyser!!


 tak, oslo (28. jan 2013 11:06) *  IP
Lurer egentlig på hva norsk herrelangrenn hadde vært uten Petter. Eneste grunn til å se på langrenn på tv er jo han.
(Marit og Therese også da selvfølgelig,men jeg snakker om herrelangrenn). Hva hadde vi hatt uten han? Russere og sveitsere på de første 5 plassene og kanskje en 7 og 9 plass for nordmennene. Er egentlig også litt oppgitt over alle som synes Northug er så kjepphøy. Men forstår at det er to leire. De som liker han og de som ikke orker han.
Oppfordrer egentlig alle til å tune in på TV2 og Sirkus Northug på mandager. Da får man faktisk et bedre inntrykk av karen..



 Eagle (28. jan 2013 12:13) *  IP
Som trådstarter tillater jeg meg å presisere jeg "liker" Northug og personligheten hans. Ønsket å belyse hvordan de forskjellige forbund støtter sine, hvordan det er å være en golfer som ønsker å representere sitt land internasjonalt og en som ønsker å representere Norge i skisporet.


 Frank (29. jan 2013 00:52) *  IP
Så hvor mye inntekter får ngf fra en en eventuell PGA proff? Svaret er omtrent nada, mens nsf håver inn titalls millioner på sine største


 Wilson (29. jan 2013 18:44) *  IP
Enur

Hva synes du om denne? ;-)
Sjekk undertekst i overskriften
http://laagendalsposten.no/nyheter/kjorte-vikersundbakken-pa-spark-1.7742643

Tora er trønder. ;-)



 Revisor'n (29. jan 2013 19:06) *  IP
Du skal følge ualminnelig lite med på TV-sport for å unngå å få med deg at Tora ikke snakker trønderdialekt. Lesja blir vel også nevnt minst en gang i hver eneste sending.

Men har Wilson sagt hun er trønder, så er det ikke mye Tora får gjort med det.



 Wilson (29. jan 2013 19:11) *  IP
Ironi er vanskelig.

He he

Jeg tror Enur tar den. ;-)



 Revisor'n (29. jan 2013 20:46) *  IP
Det er nok litt sent med ironi to dager etter fadesen, men for golfsidens petimeter er fossroing en glitrende idrettsgren.

Wilson (27. jan 2013 20:01)
"Nå sutret nok en kvinne fra Oslo vest om at hun måtte dra på en trønder hele veien for så å bli slått på oppløpet."



 Wilson (29. jan 2013 20:57) *  IP
Herlig Revisor'n




 Wilson (29. jan 2013 21:11) *  IP
Tora Berger (1981), norsk skiskyter. ( Egentlig fra Lesja, men bosatt i Meråker.)
Og jeg kalte henne trønder.

Ailo Gaup er født i Tromsø og bosatt på Kongsberg de siste 12 år.
Og Laagendalsposten kaller han Kongsbergutt.

Jeg synes begge var litt komiske da, men så er jeg heller ikke Revisor .


Hvad er forskellen mellem en advokat og en revisor?
Advokaten VED at han er kedelig.



 Enur (29. jan 2013 22:31) *  IP
Jeg tok den, Wilson. :-)

Og snart tar vel bladet Nordlys hevn med en artikkel om de kjente skibrødrene Ruud fra Tromsø?



 Wilson (29. jan 2013 22:46) *  IP
He he. Det visste jeg. Bra. :-)


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72