Tilbake til innleggsoversikten Tilbake
til første side Søk på GOLFSIDEN
Les mer
Her kan du legge inn: nytt innlegg
Boogeyman - 01. mai 2016 kl. 13:30 * IP
Har Bjørnstad rett?
I siste nummer av bladet Norsk Golf (s. 26) uttaler Henrik Bjørnstad dette, i et intervju:
"Det virker som om vi har gått fra å alltid ha noen spillere på Europatouren til å være tilfredse med gode resultater i tredje divisjon i Nordic League. Det har ikke vært noen fremgang på de elleve årene siden Team Norway ble startet opp. Det er spillerne sitt ansvar. De må rett og slett bLi bedre. Det hadde vært forfriskende om Golfforbundet brukte mindre ressurser på proffspillerne, og heller bruke de frigjorte midlene på juniorgolf.
På et tidspunkt må man se seg selv i speilet og spørre seg hva man har fått ut av satsingen. De spillerne som har det i seg vil komme seg opp og frem uansett. Er du god nok, så er du god nok. Det er ikke forbundets ansvar å gjøre gutta gode. Det må de greie sjæl. Det er sånn det gamet er. Tøft, men rettferdig."
Jeg er enig med Bjørnstad (uten at det betyr noe som helst). Er dere?
|
barce (01. mai 2016 16:25) * IP
han motsier seg selv ila noen få setninger, ikke verst bare det..
jack nickløs (01. mai 2016 19:27) * IP
Bare: Hvordan? Ganske ærlig sagt vil nå jeg si hvertfall...
M2 (01. mai 2016 20:08) * IP
Henrik har helt rett! Hva har vi egentlig fått ut av 11 år med Team Norway??
digger (01. mai 2016 22:14) * IP
"Det er spillerne sitt ansvar. De må rett og slett bli bedre."
"De spillerne som har det i seg vil komme seg opp og frem uansett."
Da er det jo bedre å ikke bruke penger i stor grad på juniorer. De som har det i seg kommer jo opp og frem uansett.
Gi støtte og støtteapparat når de begynner sine profesjonelle yrkeskarrierer og har vist at de har det i seg. Da holder de kanskje ut lenge nok til å etablere seg.
dutte (01. mai 2016 22:44) * IP
En "Tilbake til fremtiden" manus ide. Dra tilbake til desember 2005. Invester hele Team Norway sitt budsjett de siste 11 årene i verdens beste nærspill-trener til HB.
Da hadde vi kanskje fått noe ut av disse årene.
Ronni (02. mai 2016 09:26) * IP
Selvsagt har Bjørnstad rett.
Det er de unge spillerne som trenger støtte og ikke 25-åringene som har vist at de ikke duger.
Seniorgolfer (02. mai 2016 09:48) * IP
Er det ikke slik at både juniorspillere og proffer trenger støtte. Er vel ikke enten eller.
Det er et paradoks at uten enere som gjør det stort, blir det få talenter som satser på å gjøre det stort.
Når det gjelder juniorer, det må bli klubbenes ansvar å frembringe miljøer. F. eks. i min klubb var det en gang et flott miljø, med noen av de dyktigste og inspirerende trenerne og hver dag så man mange juniorer som trente, lekte seg og konkurrerte på treningsfeltene. I dag er det veldig sjelden man ser juniorer trene der, stort sett ser man bare folk over 30 år som trener. En av årsakene tror jeg, er at mange klubber- f. eks. min klubb ligger et stykke fra offentlig kommunikasjon.
Bjørnstad er jo selv et eksempel på å ha dratt nytte av å være med i en klubb der det var et godt juniormiljø - og uten det hadde han neppe kunne hatt en proff karriere.
PING (02. mai 2016 15:04) * IP
Merkelig sagt av Bjørnstad. Han hadde aldri klart seg uten Jan-Erik Aalbu når han fikk kortet på pga touren. Mener også en av grunnene til at han la opp på ET var at han reiste mye alene og ikke hadde noe apparat rundt seg.
Boogeyman (02. mai 2016 15:59) * IP
Bjørnstad føyer seg her inn i reken av ledere i en bedrift eller organisasjon som snakker fritt etter at de har fratrådt, men som ikke kunne eller ville gjøre det da de var ansatt.
Eller sa han alt dette da han var i NGF?
Bjørnstad er jo ellers et avvikende tilfelle. Brøt av skolegang og reiste alene til Spania da han var 16-17 år. Det beviser jo ikke at dette er den rette fremgangsmåten, da den kanskje bare passer for spesielle typer. Jeg har likevel troen på at dette er veien å gå. Den trygge veien med college er for pyser. Håper Andreas Halvorsen og et par andre som har valgt bort college lykkes i sin satsing!
Ellers er jeg enig med Ronni ovenfor. 25-åringene som har vist at de ikke duger, fortjener ikke støtte fra NGF. Spørsmålet er bare hvordan man definerer "ikke duger". Resultater på NL og/eller CT? Over hvor lang tid?
gjesp (02. mai 2016 20:55) * IP
Er det nr.2/2016 dette intervjuet er i?
Boogeyman (02. mai 2016 23:48) * IP
Husker ikke nummeret, men det er det siste jeg har mottatt.
Jeg beklager at jeg brukte uttrykket "pyser" ovenfor om de unge golfspillere som velger college fremfor å forfølge drømmen på egen hånd. Det var naturligvis ikke bokstavelig ment.
Men dersom vi ser på de norske herrespillerne som har spilt på både ET og CT de siste decennier, så er det vel bare Børsheim som har vært på college? Og han la opp nærmest før han hadde startet karrieren. Godt at han hadde utdannelsen å falle tilbake på. Det er jo derfor de går på college.
Gjest (03. mai 2016 09:36) * IP
De prøver noe nytt nå med et betydelig støtteapparat og mange svingguruer som følger opp våre beste. Personlig tror jeg dette er feil vei å gå, men vi må oppsummere etter sesongen. Da har man kjørt opplegget i to år. De som ikke har prestert må ut og så må man satse på nye koster. Jeg ble forundret at flere uten fremgang i fjor fikk fornyet tillit denne sesongen. Slik bygger man ikke vinnerkultur, det må alltid få konsekvenser når man ikke leverer.
Alle man ut minus Kofstad og sats på Gjesteby, Ventura og Olsen. DE presterer glimrende på college i USA og er vel strengt tatt bedre enn alle på team Norway p.t. minus Kofstad.
Jeg er for øvrig uenig med Bjørnstad i at man skal nedlegge satsingen. Ville gjerne sett Aalbu i støtteapparatet i stedet for alle disse svingguruene. Spillerne bør selv velge hvem trener de ønsker å jobbe med, og det er ikke plass til flere i hodene på våre håpefulle.
Enur (03. mai 2016 09:40) * IP
Tja, både Kofstad og Tage har vel gått på college, i tillegg har vi f.eks. Joakim Mikkelsen som vel også fikk med seg litt spill på CT før han la opp.
Enur (03. mai 2016 09:43) * IP
Kommentaren min var rettet til Boogeyman sitt innlegg fra 23.48 i går. (Gjest kom akkurat innimellom).
gjesp (03. mai 2016 12:11) * IP
Ikke så nøye med fakta :)
Har ikke lest intervjuet med Bjørnstad, men det høres veldig lettvint ut å kutte støtten til proffene og satse på juniorene. Hvordan da? Det har vært satset på ungdommer og juniorer tidligere også, hva ga det?
Boogeyman (03. mai 2016 14:58) * IP
Enur: Jeg husket Kofstad, men glemte ETJ. De jeg tenkte på i første rekke uten college var Lars Petter Brovold, Jan-Are Larsen, Marius Thorp, Henrik Bjørnstad og Per Haugsrud.
Antallet lovende spillere som har vendt hjem etter college og ikke har hatt suksess, er ganske lang.
Fooore (03. mai 2016 15:09) * IP
Jeg tror Jan-Are sitt universitet er godkjent som skole.
Og for å se litt utover de norske grenser - det pleier man jo i Norge også - er det relativt mange som har kombinert golf&utdannelse i USA med hell.
KGB (03. mai 2016 15:11) * IP
boogeyman viser nok en gang hvor litehan har fulgt med:-))
Brovold og Larsen gikk begge på college....
Lancaster (03. mai 2016 16:36) * IP
ETJ, Larsen, Brovold og Kofstad kom vel alle praktisk talt rett fra college og inn på ET.
Den veien synes å ha gitt det beste grunnlaget for profflivet, men etter å ha kvalet inn på ET har fremgangen hatt en tendens til å stoppe litt opp.
Boogeyman (03. mai 2016 20:47) * IP
Beklager så mye at jeg har skrevet feil om disse.
Jeg brukte norske Wikipedia som kilde... Det burde kanskje ha stått der, kanskje ikke.
Gjest (03. mai 2016 21:54) * IP
Vi har akkurat nå noen veldig flinke college spillere som presterer på et nivå vi ikke har sett på lenge. Vi mådefinitivt satse på Olsen, Gjesteby og Ventura. Men jeg tror ikke de renger svingguruer. Inn med Aalbu. Motivatot og støttespiller er det de trenger. Se hva han fikk til med HB. Noe nytt bør ihvertfall prøves. Putteguruen har etter mitt skjønn ikke levert og jeg er veldig skeptisk til en putteforsker som coach.
Gjest (03. mai 2016 22:01) * IP
Mange kritiske til college her, men Tage, Kofstad og Brovold kvalet vel alle til Europa Touren fra college. Hva som skjedde etterpa må evalueres. Kofstad har vært uheldig med skader men har vist enorm vilje og må vel være the comeback hero. Håper han nå kan forbliskadefri. Uansett er det ikke mye futt i de øvrige som satser direkte.
Boogeyman (04. mai 2016 13:28) * IP
"Mange kritiske til college her", skriver Gjest.
Jeg tror jeg er den eneste.
Wilson (05. mai 2016 11:58) * IP
På College har de gode trenere, godt kameratskap, bra opplegg/tilrettelegging og lagfølelse. Presterer bra.
Her hjemme har de muligens gode trenere, men hva med miljø og opplegg? Prestasjonene synker dramatisk etter college. Neppe college sin skyld.
Boogeyman (05. mai 2016 15:06) * IP
Enig, Wilson. Jeg tror dog årsaken ligger like mye på det psykologiske planet.
Når man nettopp har fullført en lang utdannelse på bachelor-nivå, så er jo dette for å kunne søke på jobber der man er kvalifisert. På colleget rir man altså to hester, med to mulige "livsløp" etter hjemkomst: a) vanlig jobb dersom golfen ikke gir levebrød, eller 2) golf-karriere dersom man lykkes økonomisk der, med senere mulighet for vanlig jobb.
Jeg tenker (amatørmessig?) psykologisk at det hele tiden svirrer i bakhodet på disse unge menn med ambisjoner på to arenaer, at det er ikke så farlig om det går dårlig i golfen, for jeg har jo utdannelsen å falle tilbake på. Dette kan virke så forstyrrende at man gir opp lettere enn man ellers ville ha gjort.
Forøvrig mener jeg at disse velutdannede unge menn med gode mentale ressurser må klare seg selv etter hjemkomst. Miljø og opplegg får primært bli deres eget ansvar, med hjelp fra nærmiljø og klubb. De vet jo hva som venter dem etter hjemkomst, og bør være psykisk forberedt på et brutalt nytt golfliv.
barce (05. mai 2016 16:59) * IP
jeg tror de fleste ikke er gode nok, og det skjønner de relativt raskt, kanskje allerede etter gjennomførte studier på college..
Gunnar Bull (05. mai 2016 17:22) * IP
Jeg tror den generelle holdningen i Norge til golf kan være den viktigste årsaken. Selv om det har endret seg en del, så sliter golf med å bli tatt seriøst som en idrett.
De største ungdomstalentene havner i skisporten eller fotballen, mens de som kanskje er litt latere satser på golf.
Problemet er at for å leve av golf, må du ikke bare være talentfull, du må være utrolig dedikert også. Livet som halvgod profesjonell passer kun for de mest ihuga gærningene, og her har det vist seg at våre største talenter har sviktet.
Jeg tror Henrik Bjørnstad var god nok, men han orket ikke turnelivet og det evige presset. Tror dette gjelder veldig mange av nordmennene som satser på golf.
barce (05. mai 2016 17:29) * IP
HB tror jeg dessverre ikke var god nok på alle områder av spillet.. men han var utvilsomt god.. det er jo ikke slik at man slutter hvis man er god nok, sier seg selv..
konkurransen er beintøff, og det hjelper ikke at vi mangler kultur i kombo med snø og stengte baner nesten halve året..
Gunnar Bull (05. mai 2016 18:05) * IP
Barce, da spørs det hva man definerer som "god nok". At han var god nok til å spille på øverste nivå har han jo bevist. At han ikke klarte å holde seg der over tid, kan ha mange forklaringer. Så vidt jeg husker, likte han bedre å trene spinning enn golf, og slet med å finne tilbake til sitt beste spill. Når han i tillegg hadde en familie å ta seg av, tror jeg det først og fremst var motivasjonen det skortet på.
barce (05. mai 2016 18:37) * IP
det var jo ikke slik at han herjet vilt.. tipper mcilroy også bruker mye tid på trening, slik han nå ser ut. hvordan kan du mangle motivasjon hvis du vet at du er god nok? det ville jo vært underlig i kontekst familiesituasjonen hvor "god nok" betyr millioner og garanti for varig sikkerhet.. han konkluderer jo selv med at han måtte spille på sitt desidert beste for å i det hele tatt hevde seg..
Gunnar Bull (05. mai 2016 20:36) * IP
Men trente på sykkel når de andre jobbet med nærspillet sitt :-)
Ingen av oss vet dette, barce, så vi kan like godt bli enige om å være uenige.
gjesp (05. mai 2016 21:02) * IP
Henrik var god han, men han har kun 1 seier som proff, på P4 tour. En håndfull topplasseringer på de store tourene, men utover det har han ikke akkurat preget toppgolfen.
barce (05. mai 2016 21:12) * IP
.. men bull, vi kan vel late som om vi vet og argumentere ut i fra det? ;) etter at wikipedia kom, mener man at diskusjonsevnen er kraftig svekket i samfunnet, da man ikke lenger kan argumentere og stå hardnakket for påstander som ikke nødvendigvis er korrekte.. alltid opp med mobilen å sjekke før debatt kan påbegynnes :)
Gunnar Bull (05. mai 2016 22:04) * IP
Sorry barce, jeg kan ikke gå på tvers av mine etiske retningslinjer ;-)
HB viste tidvis at han var god nok til å være på PGA, og hadde han syntes livet som proff var fantastisk, ville han nok ofret mer for å holde seg der også.
Hvilket beviser at det ikke er nok å ha det fysiske talentet, man må også elske å trene og elske å reise.
Jeg tror ikke HB syntes profflivet var verdt innsatsen, men hva vet jeg?
Svært lite.
barce (05. mai 2016 22:22) * IP
jeg tror du har rett, men jeg er også overbevist om at de har en reell følelse av om livet blir en kamp om å i det hele tatt klare å overleve og livet vil utfolde seg som en kamp hvor du må leve fra hånd til munn, eller om det blir som en etablert spiller uten andre beskymringer enn om business class viser noen nye filmer eller om håndsåpen på hotellet har potentielle allergener..
Boogeyman (06. mai 2016 00:19) * IP
Når man blir nr. 152 på sin første PGA-sesong og ikke fornyer kortet, da har man jo bevist at man ikke er god nok.
Mr.Goat (06. mai 2016 00:24) * IP
Når man må bruke mange forskjellige nick, da har man jo bevist at man ikke er god nok (beklager, kunne ikke dy meg)
Seniorgolfer (06. mai 2016 00:25) * IP
Enig med GB.
Villegas og Bjørnstad gjorde det sikkert kjempesmarte da de fant ut at det var mye kulere å trene sykkel enn å trene golf og nærspill, Sykkel - bortsett fra at det er den desidert kjedeligste sporten jeg vet om, fremmer trege muskelgrupper. Som er sikkert nyttig i golf, Not!
Wilson (06. mai 2016 02:14) * IP
Nja
Viktig å være sterk i beina når man spiller golf. Markløft er veldig bra.
Men trening på nærspill er nok det som gir mest resultater.
gjesp (06. mai 2016 07:45) * IP
Villegas har klart seg mer enn bra og spiller fortsatt på touren. Han sitter ikke og kommenterer golf på TV i helgene
Seniorgolfer (06. mai 2016 09:16) * IP
I golf er det viktig å ha "riktig" oppbygde muskelgrupper" - lengden du får på slagene er ikke proporsjonal med hvor sterk du er.
Tror Bubba Watson har rett når han sier at hvis du skal ha lengde er det viktig å trene korte /raske muskler. Dvs eksplosiv intervalltrening.
Villegas skal visstnok være den mest gjennomtrente golferen på PGA, jeg vet ikke hvor langt han slår, men han er neppe blant de som slår lengst.
En i golf-gjengen min ble sykemeldt et år og brukte mye tid på treningssenter. Han pleide å slå lengst av oss. Jeg spurte hvordan han hadde trent. og han svarte at det var mest tredemølle, roing og sykling. Det vil si å trene opp langsomme muskelgrupper. Neste år slo han vesentlig kortere. Han er en mann med typisk korte muskler, det ser man på måten han går, Nå har han ikke trent på treningstudio, men har fått tilbake lengdene. Det at han plutselig slo 50 meter kortere, har selvsagt å gjøre med teknikk også, men det handlet om at han prøvde å ta i mer...i følge ham selv.
Et annet eksempel er i tennis. Wozniacki var en av verdens beste. Så fikk hun det for seg at det var smart å trene maraton. Nå vinner hun knapt noen kamper.
Når det gjelder golf, hvis det er riktig som Hogan sier, at golfsvingen starter fra bunn og opp, betyr det at bena har stor betydning. Logikk tilsier at det er vesentlig bedre å ha raske muskler i bena, enn å være råsterk med langsomme muskelgrupper. Bare se på ungdom - noen ganger ser man småunger som lett driver lenger enn voksne.
seniorgolfer (06. mai 2016 09:29) * IP
Så nå at Villegas har gjennomsnittlig svinghastighet på 114 mph, vektløfteren Choi 108, mens bubba Watson ligger på 124, mens Jason Day, Adam Scott, Henrik Stenson og Dustin Johnson ligger på over 120 mph. Til og med halvfeite Cabrera ligger godt over Villegas, med 117 mph.
barce (06. mai 2016 09:40) * IP
jeg tror de beste trener for å se "fit" ut - som igjen gir dem en høyere markedsverdi..
AR (06. mai 2016 09:42) * IP
Hva har de siste innleggene med trådstarten å gjøre?
Skjerpings!
Seniorgolfer (06. mai 2016 12:02) * IP
trådstarten startet med om Bjørnstad hadde rett.? GB tar opp det meget relevante at Bjørnstad mulig gjorde feil da han trente mer sykkel enn nærspill.
Husker en golfkompis fortalte om sykkeltreningen til meg, og han vurderte å trene mer sykkel. Da sa jeg at jeg tror ikke det er særlig smart av ovennevnte grunner...
Om det er en avsporing, handler avsporingen om Bjørnstad og om golf i det minste... Hvis det er utafor, beklager jeg...
AR (06. mai 2016 12:14) * IP
Det var vel Bjørnstads meninger som skulle diskuteres ikke hans sykkelprestasjoner og andre prestasjoner?
barce (06. mai 2016 12:19) * IP
bjørnstad sier at de beste lykkes uansett, i neste åndedrag mener han at vi må justere pengebruken til de yngre.. vet han selv hva han egentlig mener?
Trond Kracht (06. mai 2016 15:54) * IP
Selvfølgelig har Bjørnstad helt rett. Det som er synd at han ikke turde å si dette når han var i posisjon for å gjøre det.
For meg og mange andre er det helt uinteressant om man går på skole eller ikke. Poenget er å være god nok uansett bakgrunn og utdannelse. Han har helt rett i at vi nå skriver side opp og ned om middelmådigheter i golfens 2 , 3 og 4 divisjon.
Mellom linjene ligger det vel også en viss kritikk av NGF og deres trenerfilosofi. Har vi noengang vært dårligere på herresiden ? Selv våre mest talentfulle spillere og talenter blir helt borte når de kommer innunder forbundets vinger. Nå må du ha minst 17 posisjoner i svingen , tilhøre den rette trenerskolen , teknisk trening over en lav sko og alle mulige tekniske hjelpemidler må være tilstede !!
Hva med å gå ut å spille golf, trene på spill hver dag, kanskje til og med ha det litt gøy uten at Trackman skal henge over skulderen din til enhver tid.
La oss få enda flere svingguruer, doktorgrader i putting og sving!!! Tjo hei hvor det går !!!
Håper snart det kommer enda flere som Bjørnstad og sier hva de mener om styre og stell.
Boogeyman (06. mai 2016 17:50) * IP
Bravo, Kracht!
Man blir bedre i golf av å spille golf, enkelt sagt. Og siden golfspillet foregår ute på en bane med 18 hull, så er det vel der treningen bør foregå.
digger (06. mai 2016 18:41) * IP
@Boogeynan
"Man blir bedre i golf av å spille golf, enkelt sagt." Som vi har lært her på debattsiden, er dette ren synsing. Eller har du bevis for at din påstand er korrekt?
gjesp (06. mai 2016 20:50) * IP
Er det ikke litt rart å bli ansatt som trener og senere spillerutvikler for Team Norway, om man ikke har trua på at det er veien å gå? Eller fant han ut det etter å ha jobbet der noen år, og så at spillerne klarer seg best selv?
Boogeyman (06. mai 2016 21:33) * IP
Jeg har ikke bevis for at min synsing er riktig. Men den er troverdig i kraft av at den er ganske opplagt.
Like lite som all annen synsing er "riktig" når det gjelder golf - og annen idrett.
Jeg minner om at kausalitet (årsakssammenheng) ikke kan bevises, selv om det tilsynelatende er en sammenheng.
Utsagnet: "A trener slik og slik og er best, følgelig er det nettopp denne treningen som gjør at han er best", er ikke bevist. Det kan finnes andre årsaker til at han er best.
Det gjelder selv om de aller fleste toppspillere gjør som A.
Frank (06. mai 2016 21:47) * IP
Det er vel ganske åpenbart at det er bedre å trene på en range om man jobber med detaljer i svingen.
Boogeyman (07. mai 2016 13:33) * IP
Hvorfor det?
På rangen er alt "riktig", både underlag, oppstilling, miljø og konsentrasjon. Å gjenta den perfekte svingen ute på banen, i konkurranse, med publikum tett på, med annerledes underlag, og et bestemt mål å nå der fremme, er noe helt annet. Detaljer i svingen blir ofte glemt i en slik situasjon.
Jeg tror (ikke vet) at for mye terping på svingdetaljer på driving-rangen er skadelig for selve spillet. Det er på banen det foregår, og da bør også treningen ligge tettest mulig opp til det som man vet vil forekomme der.
Wilson (07. mai 2016 16:18) * IP
Boogeyman.
Repetisjoner er bra om man skal trene inn noe.
Men om man blir veldig bundet på banen så hjelper ingenting.
digger (07. mai 2016 18:41) * IP
@Boogeyman, jeg synes du blottlegger stor uvitenhet rundt trening. Tror du all trening i hovedsak foregår på rangen?
Boogeyman (07. mai 2016 21:30) * IP
Nei, men for mye.
barce (07. mai 2016 21:58) * IP
hvis du må slå 1000 slag for å øve inn en endring i svingen, har du regnet ut hvor mange runder du må spille hvis dette ikke skal gjøres på rangen?
digger (07. mai 2016 23:17) * IP
Vi har vært innom det før, men det er en grunn for at mange proffer går på rangen og trener etter en runde.
Det svingtekniske er det vel greit nok å trene på der.
Jeg kjenner mange som ikke er glad i å stå å trene. Men, de spiller gjerne golfrunder HVER dag. Ingen av dem er under 10 hcp. Hvorfor stopper utviklingen der?
AR (07. mai 2016 23:50) * IP
Svar: Fordi de ikke er i nærheten av å forstå hva som skal til for å bli god i golf. Så enkelt er det.
digger (08. mai 2016 00:21) * IP
Det var et retorisk spørsmål. Svaret er at du må trene (og selvfølgelig trene riktig).
Boogeyman (08. mai 2016 13:30) * IP
Barce, du har rett, dersom det å svinge kølla på rangen er nøyaktig det samme som å svinge kølla ute på banen.
Mitt poeng er at det er det ikke.
Gunnar Bull (08. mai 2016 14:01) * IP
Nå der det vel ikke alltid likedan å svinge kølla ute på banen heller, Boogeyman, da både intensitet og ikke minst vær endrer seg hele tiden.
Jeg ser poenget ditt, men jeg tror det største problemet til de aller fleste er å orke/få tid til å trene/spille nok.
Litt off topic, men jeg må få lov til å berømme deg for denne setningen litt lenger oppe i tråden: "Jeg har ikke bevis for at min synsing er riktig. Men den er troverdig i kraft av at den er ganske opplagt."
Den blir bedre og bedre jo oftere jeg leser den. Nesten genial, og det er alvorlig ment :-)
Trond Kracht (08. mai 2016 14:03) * IP
Selvfølgelig går mange av proffene på driving rangen etter rundene. I følge mange av de er det for å rette opp "alle" feks chippene/wedgene som de slo darlig i løpet av runden.
Ikke glem heller at dette foregår på gressranger som nesten er som underlaget ut på banen. Mange mener matterangene i Norge er ødeleggende for både sving og ballfølelse. Nesten alle urene slag fra matte blir et nogenlunde bra resultat.
Kombinasjonen av spill og drivingrange/treningsområde må tilpasses hver spiller.
Mitt poeng er at når teknikken tar overhånd med allslags hjelpemidler blir følelsen/feelingen for golfen lett borte.
Hvorfor lurer folk på hvorfor noen alltid blir bedre enn andre? I nesten 100% av tilfellene har dette med antall trening og spille timer vedkommende nedlegger i sitt arbeid.
Glem heller ikke at "ingen" svinger er like men de blir ganske gode hvis du slår min 1000 baller pr dag. Mange på touren har svinger som pr definisjon ikke er gode nok men allikevell er de blant de beste i verden.
En annen klok trener har sagt mange ganger: La oss gjøre spillerens sving så bra som mulig så lenge det er hans/hennes naturlige sving.
Boogeyman (08. mai 2016 15:26) * IP
Takk til Gunnar Bull, for litt ros. Jeg vet ikke om jeg skal ta det seriøst, for GB tuller jo ofte.
Den meningen min som jeg kaller "ganske opplagt" og derfor troverdig er denne: "Man blir bedre i golf av å spille golf".
I de aller fleste idretter gjelder det samme. Man trener på den arenaen som ligner mest på - eller er lik - den der konkurransen foregår. I tillegg kommer "tørrtrening" for å trene opp fysikken. Og det viktige i mange store idretter - bortsett fra golf: kondisjon, styrke og hurtighet. Det kan trenes på utenom konkurranse-arenaen.
Golf skiller seg fra alt dette. Og da inkluderer jeg fysisk trening, som jeg mener er bortkastet i golf på toppnivå, til tross for at alle mener det er viktig. Golf er primært teknikk, taktikk, konsentrasjon og god mental balanse.
Trond Kracht (08. mai 2016 16:31) * IP
Takk til Boogeyman for å kaste enda en brannfakkel inn i den norske golfverdenen. Fysisk trening er som å banne i kjerka.
Dette har jeg hevdet i ca 30 år. Hva er poenget å kunne løpe maraton eller løfte 200 kg i benkpress når du skal spille golf? Grei fysisk form holder i masse vis. Det viktigste er kanskje å ha med seg spesialister på skader i muskler og sener ! Hvis du ser på de som spiller toppgolf i dag er veldig mange i meget godt hold - gjerne med litt mage og ganske mange kilo for mye. Til og med noen har jo prøvd å slanke seg mange kilo med et meget dårlig resultat - golfmessig. Igjen, la oss slutte med treningsmetoder som ledelsen mener er det eneste riktige og nåde deg hvis du går utenom dette, Jeg hører hylekoret allerede !!!
Wilson (08. mai 2016 19:54) * IP
Konsentrasjon.
Er faktisk mye enklere om man er godt trent.
Fra hull 10 på dag 4 behøver proffene all den styrke og utholdenhet de kan få.
Og vi amatører behøver det vi også.
Boogeyman (08. mai 2016 20:39) * IP
Se på Rory. Han hadde et kanon-år i 2014. Så begynte han å trene med vekter ("fysisk trening"), og hans kroppsvektprosent gikk ned fra 24 til 10. Samtidig økte muskelmassen hans med 10 kg.
2015 ble et "dårlig" år for ham (alt er relativt). Det har fortsatt i 2016. Jeg skal ikke si noe om årsakssammenheng her......
Wilson, mener du at fysisk styrke øker evnen til konsentrasjon på golfbanen? Sitter ikke det i hodet?
Frank (08. mai 2016 21:04) * IP
Det er interessant at Magnus Carlsen mener det er viktig med fysisk trening for å holde konsentrasjonen oppe mot slutten av lange turneringer.
Wilson (08. mai 2016 21:15) * IP
Boogey
Ja, men det er ikke sort hvitt.
Men, man må ikke være supertrent for å spille golf, men man bør være fit. Det hindrer skader.
Tiger mener jeg hadde en bedre sving i 2000 enn 10 år senere da han var veldig sterk. Tror muligens hans enorme styrke gikk litt på teknikkens bekostning + at han kanskje slo på seg skader som følge av for ekstrem sving
En godt trent harmonisk kropp er ideelt. Men supermuskler trenger man ikke.
seniorgolfer (09. mai 2016 07:50) * IP
Bra du også tar opp dette Trond, Les lenger oppe i tråden da jeg "bannet i kjerka" kom det store bukkende Ramnefjellet med pekefingern eller hornene ;-).
Diskuterte Bjørnstads trening med en golfkompis i går, og fortalte om denne tråden. Min venn fortalte at han hadde lest et intervju med Bjørnstad, og grunnen til at Bjørnstad ga seg var at han hadde alltid hatt en liten draw, men etterhvert fikk han bare fade med samme slaget. Jeg sa, det er jo nettopp det, du trener opp trege muskler, og da mister du lengde og når du mister lengde må du ta i litt ekstra, og da - etter min erfaring da kommer slice / fade lettere.
Husker også jeg overhørte en landslagsspiller i klubben min da han snakket om treningsopplegget på landslaget for 10 - 15 år siden. De i landslaget måtte gjennom et utrolig hardt fysisk treningsregime slik jeg oppfattet det. Samme fyr, snakket også med min venn på et treningssenter (som jeg skrev om lenger oppe i tråden) og sa til min venn som skal ha klaget på at han hadde mistet lengde - da sa visstnok denne tidligere landslagsspilleren til ham at han garanterte at i løpet av noen uker ut i golfsesongen, kom lengdene tilbake.
AR (09. mai 2016 11:02) * IP
Jeg har en mistanke om man i Norge i dag er alt for mye fokusert på det fysiske innen golf. Det er viktig med god fysikk, men det er ikke om å gjøre å være den sterkeste. Da må vi over i vektløfting, selv om det også der er mye teknikk inne i bildet. Men golf er noe helt annet og har en mer sammensatt teknikk.
Jeg tror også at noen av våre mest lovende spillere har stoppet opp fordi de har bygd på seg for mye muskler. Muskler du kanskje ikke har bruk for når du spiller golf.
Derfor er det meget viktig å trene de riktige musklene på en riktig måte.
Et viktig spørsmål er: Hvordan trene best og riktigst?
Det strides de lærde om. Men hvem er lærd?
Når våre lovende spillere blir sendt til muskelbyggere som kan svært lite om golf, ringer det en bjelle hos meg.
gjesp (09. mai 2016 11:16) * IP
Hva med å diskutere det tråden handler om?
Hva vil konsekvensen av å legge ned Team Norway være? Hvor mye midler vil frigis og hvordan skal de utnyttes?
Gunnar Bull (09. mai 2016 11:18) * IP
Bra innlegg her inne nå.
- Det strides de lærde om. Men hvem er lærd? spør AR.
Ja, det strides det også om :-)
Oggi (11. mai 2016 09:24) * IP
Jeg sitter og undrer meg over hva topptrenerne både i Olympiatoppen og fra idrettene - langrenn, alpint, sykkel, svømming, orientering, friidrett osv - ville mene om denne litt sære golfdebatten.
-"Kutt ut støtte til de voksne landslagsutøverne, bruk pengene på juniorene".
Lurer på hvor nevnte idretter ville vært dersom de fjernet støtte og hjelpeapparat til landslagsutøverne sine.
Er ikke dette i beste fall et ganske tynt og kunnskapsløst debattgrunnlag? En litt typisk norsk enten/eller debatt.
Takke meg til Ole Brum.
Dilter (11. mai 2016 11:21) * IP
Utøvere under toppnivå får vel ikke så mye støtte i de andre idrettene heller?
Senest i de siste par dagene var det en artikkel i Aftenposten om hvor tøft det var for de nest-beste langrennsjentene som er for gamle for rekruttlandslaget.
Friidrett (11. mai 2016 11:25) * IP
Man har i praksis de samme diskusjonene i friidrett også.
Enur (11. mai 2016 12:29) * IP
Andreas Thorp har et interessant blogginnlegg på et annet norsk golf-nettsted i dag, og det kunne omtrent ha vært skrevet av deg, Boogeyman. (Og selv om vi alle vet at du er/har vært en multinicker, tror jeg faktisk det er den ekte Andreas Thorp som står bak akkurat det innlegget :-).
Men her får du altså mye støtte, Boogeyman, både i ditt syn på collegegolf, og ikke minst vedr. det å trene mer ute på banen.
Wilson (11. mai 2016 13:10) * IP
For seks år siden kunne noen spillere kanskje cruise seg gjennom en sesong, uten å fokusere noe særlig på fysisk trening, mental trening og kosthold.
Han sa jo dette også da, Enur
Det beviser vel kanskje at Andreas Thorp neppe er samme person som Booogey. ;-)
Men utover det så er jeg enig i at det kan bli for mye fokus på trackman og vinkler etc.
Men å trene på range i tillegg til bane skal ingen fortelle meg at er bortkastet.
gjesp (11. mai 2016 14:10) * IP
Bra sagt Oggi!
Det hadde jo vært bra om journalisten stilte noen helt vesentlige spørsmål til Bjørnstad når han kom med disse utsagnene. Det er jo indirekte kritikk av hans tidligere arbeidsgiver og støttespiller, men samtidig ganske tilfeldig og lite konstruktivt.
Boogeyman (11. mai 2016 15:26) * IP
Artikkelen av Thorp på Norsk Golf er som om jeg skulle ha skrevet det selv! Han skrev om noe av det samme i papirutgaven av bladet tidligere i år, da han fortalte om omlegging av treningen til kjæresten Vicari.
Artikkelen bør bli lest av mange, både de unge ambisiøse jentene og NGF.
Jeg leste for en tid tilbake en uttalelse fra en amerikansk golftrener som hadde vært tilstede på jentetrening i Sør-Korea, for å lære. Etter et par dager spurte han hvorfor de ikke lærte jentene å slå fade og draw. Den koreanske treneren svarte: "For tiden har vi nok med å lære dem å slå rett, for det er jo det vanskeligste slaget".
Trond Kracht (11. mai 2016 17:52) * IP
Uttalelsen til Boogeyman vedr den koreanske treners uttalelser om fade og draw er helt korrekt. I tillegg ble sjefstreneren intervjuet på amerikansk TV for noen år siden hvor han sa at han ville ikke kaste bort tiden sin på å lære de flere grep og oppstillinger. Golf og slag rett frem var vanskelig nok. Da slo de heller over eller under trærne osv.
Man kan trygt si at dette vekket en viss oppsikt i golfkretser
Det viktigste var evnen til å tåle store treningsmengder over lang tid (mange år) ble konklusjonen på intervjuet.
Gjest (11. mai 2016 22:13) * IP
Det kanskje aller viktigste er å levere på backingen siste dag. Amerikanerne er generelt gode på å levere når det gjelder. Nordtug likeså, winning breeds winning er et amerikansk ordtak vi kan ta til ettertanke. Pen sving betyr lite i den sammenheng.
Tore (13. mai 2016 08:02) * IP
Petter Northug har vel vist at det gir mer sucsess å stå utenfor landslag viss du er skikkelig mottivert!!
Trond Kracht (13. mai 2016 09:55) * IP
Lytt til Parneviks intervju med Norsk Golf på nettet.
Mange sannhetskorn og helt i tråd med flere av oss som mener spill mer og "glem" teknikken.
gjesp (13. mai 2016 10:11) * IP
Anbefalte han å legge ned proffsatsingen og heller satse på juniorene?
AR (13. mai 2016 10:16) * IP
Se Henrik Stensons tips denne uken:
http://www.golfsiden.no/Golftips/golftips1916.html
|
Tilbake til innleggsoversikten (Her bruker du kun ett nick!)
|